Torzszülöttek sztrájkja

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Torzszülöttek sztrájkja
South Park
6. évad, 1. epizód
Butters álherékkel a maszkírozás után
Butters álherékkel a maszkírozás után
Eredeti cím Freak Strike
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 601
Első sugárzás 2002. március 3.
Első sugárzás Magyarországon 2005. március 22.
Kronológia
← Előző
Következő →
Butters Nagyon Saját epizódja
Borjúmentési akció
A South Park epizódjainak listája

A Torzszülöttek sztrájkja (Freak Strike) a South Park című animációs sorozat 80. része (elkészítés szerint 6. évad 1., vetítés szerint a 6. évad 3. epizódja). Elsőként 2002. március 3-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A srácok úgy döntenek, Butters lesz az, akinek herékkel az állán el kell mennie a Maury Povich showba mint testi fogyatékos, hogy értékes díjat nyerhessen nekik. Elmennek az A negyedik osztályban című epizódból már jól ismert, két Star Trek-rajongó geekhez, akik sikeresen elmaszkírozzák őt.

Butters nemsokára New Yorkba repül, ahol találkozik más, furcsábbnál furcsább betegségben szenvedő emberekkel, majd – Bonaparte Napóleon álnéven – sikerül szerepelnie. Nyereménye egy egyszemélyes golftanfolyam lesz a világ legnagyobb golfpályáján. Ezt látván a srácok megharagszanak rá, mivel ők nem részesülhetnek a jutalomból, ezért Cartman úgy dönt, ő maga is elmegy a showba. A telefonban azonban közlik vele, hogy a következő műsorhoz már nem torzszülötteket keresnek, hanem kezelhetetlen, idegbeteg gyerekeket. Így hát meggyőzi anyját, hogy menjen el vele a showba és hazudja azt, hogy ő is kezelhetetlen (annak ellenére, hogy valóban az).

A fellépés után Butterst a szülei leszidják, mert hazudott, kinevettette magát egy ország előtt, ráadásul a nagyanyja is agyvérzést kapott, mikor meglátta őt a tévében herékkel az állán. South Parkban megjelennek Butters New Yorkból már jól ismert „barátai” és sztrájkolni hívják, mivel több pénzt kérnek a TV-műsorokban való fellépésért.

Ezalatt a Maury Povich Showban Cartman hiányos női ruhát vesz fel és mindenfélét hazudozik önmagáról (például hogy egész nap csak szexel és drogozik). Ekkor azonban a testi fogyatékosok levetítenek a nézőknek egy megható filmet, melyben kijelentik, ők különös embereknek születtek, és nem kellene elvenni tőlük a szereplés jogát olyanok miatt, akik csak azért különösek, mert buták. A nézők ezt belátván kivonulnak a stúdióból, Maury Povich pedig tárgyalásokat kér a sztrájkoló tömegtől.

Cartman dühében letépi a Butters állára ragasztott műheréket, ezért a többi torzszülött rátámad. Az epizód végén pedig megjelennek Butters szülei, hogy megbüntessék fiukat.

Érdekességek[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videokazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban