A Simpsonék már megcsinálták…

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Simpsonék már megcsinálták
South Park
6. évad, 7. epizód
A szereplők A Simpson család stílusában
A szereplők A Simpson család stílusában
Eredeti cím Simpsons Already Did It
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 607
Első sugárzás 2002. június 26.
Első sugárzás Magyarországon 2005. február 24.
Kronológia
← Előző
Következő →
Káosz Professzor
Katolikus gyerekmolesztálási botrány
A South Park epizódjainak listája

A Simpsonék már megcsinálták (Simpsons Already Did It) a South Park című rajzfilmsorozat 86. része (a 6. évad 7. epizódja). Elsőként 2002. június 26-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Eric Cartman izgatottan közli barátaival, Kyle Broflovskival, Stan Marshsal és Tweekkel, hogy egy újsághirdetés szerint tengeri embereket vagy ahogy ő fogalmaz, „vízigenyókat” árulnak (melyek valójában egyszerű vízirákok). Meggyőzi őket, hogy együtt vásároljanak az élőlényekből, hogy saját társadalmat építhessenek fel. Amikor azonban rájönnek, hogy a reklámban becsapták őket, úgy döntenek, a rákokat beleöntik tanáruk, Ms. Choksondik kávéjába.

Közben Butters Stotch Káosz Professzorként továbbra is a világ elpusztítását tervezi, de amikor el akarja takarni a Napot, segítője, Rettenet tábornok tájékoztatja, hogy ezt az ötletet A Simpson család egyik epizódjában már megcsinálták. Butters csalódottan elveti tervét, ezután újabb gonosztettet eszel ki; lefűrészeli a város egyik szobrának fejét. Ezt azonban a városvezetés A Simpson család előtti tisztelgésnek tartja (melyben Bart Simpson követett el hasonló dolgot), ezzel tovább fokozva Butters dühét, aki bármit talál is ki, Rettenet Tábornok mindig elárulja neki, hogy azt a Simpsonék már megcsinálták. Frusztráltságában Butters idegösszeomlást kap és A Simpson család animációs stílusába kezdi el látni South Parkot.

Cartmanék megdöbbenve hallják, hogy tanárnőjük elhunyt és a gyomrában nagy mennyiségű „genyót” (azaz ondót) találtak. Mivel azt hiszik, ők a felelősek a tragédiáért, beosonnak a kórházba, hogy eltüntessék a bűnjelet, amit beleöntenek az akváriumba. Végül Séf bácsi rájön a gyerekek tévedésére, és felvilágosítja őket, hogy nincs közük a tanárnő halálához. Másnap reggelre Cartman vízi élőlényei igazi ókori társadalmat hoznak létre és egyre fejlettebb civilizációkat építenek fel. Butters megemlíti, hogy a vízi társadalmat A Simpson család egyik epizódjában már megcsinálták, de a többiek elmondják neki, hogy sok ötlet már a Simpsonék előtt is létezett, ezért kár emiatt aggódni. Butters ezt megértve ismét a megszokott módon látja a dolgokat. A vízi lények ezalatt szobrot emelnek Cartman, majd Tweek tiszteletére is, ezzel megosztva társadalmukat; a két tábor háborúskodásba kezd és tömegpusztító fegyverekkel végeznek egymással.

Megjegyzések[szerkesztés]

  • Amikor a gyerekek a rész elején hóembert építenek, Tweek attól fél, hogy az majd életre kel és megöli őket. Ez utalás a Jesus vs. Frosty című rövidfilmre, a South Park elődjére.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videokazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban