A Simpsonék már megcsinálták…

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Simpsonék már megcsinálták
South Park
6. évad, 7. epizód
A szereplők A Simpson család stílusában
A szereplők A Simpson család stílusában
Eredeti cím Simpsons Already Did It
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 607
Első sugárzás 2002. június 26.
Első sugárzás Magyarországon 2005. február 24.
Kronológia
ElőzőKáosz Professzor
KövetkezőKatolikus gyerekmolesztálási botrány
A South Park epizódjainak listája

A Simpsonék már megcsinálták (Simpsons Already Did It) a South Park című rajzfilmsorozat 86. része (a 6. évad 7. epizódja). Elsőként 2002. június 26-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Eric Cartman izgatottan közli barátaival, Kyle Broflovskival, Stan Marshsal és Tweekkel, hogy egy újsághirdetés szerint tengeri embereket vagy ahogy ő fogalmaz, „vízigenyókat” árulnak (melyek valójában egyszerű vízirákok). Meggyőzi őket, hogy együtt vásároljanak az élőlényekből, hogy saját társadalmat építhessenek fel. Amikor azonban rájönnek, hogy a reklámban becsapták őket, úgy döntenek, a rákokat beleöntik tanáruk, Ms. Choksondik kávéjába.

Közben Butters Stotch Káosz Professzorként továbbra is a világ elpusztítását tervezi, de amikor el akarja takarni a Napot, segítője, Rettenet tábornok tájékoztatja, hogy ezt az ötletet A Simpson család egyik epizódjában már megcsinálták. Butters csalódottan elveti tervét, ezután újabb gonosztettet eszel ki; lefűrészeli a város egyik szobrának fejét. Ezt azonban a városvezetés A Simpson család előtti tisztelgésnek tartja (melyben Bart Simpson követett el hasonló dolgot), ezzel tovább fokozva Butters dühét, aki bármit talál is ki, Rettenet Tábornok mindig elárulja neki, hogy azt a Simpsonék már megcsinálták. Frusztráltságában Butters idegösszeomlást kap és A Simpson család animációs stílusában kezdi el látni South Parkot.

Cartmanék megdöbbenve hallják, hogy tanárnőjük elhunyt és a gyomrában nagy mennyiségű „genyót” (azaz ondót) találtak. Mivel azt hiszik, ők a felelősek a tragédiáért, beosonnak a kórházba, hogy eltüntessék a bűnjelet, amit beleöntenek az akváriumba. Végül Séf bácsi rájön a gyerekek tévedésére, és felvilágosítja őket, hogy nincs közük a tanárnő halálához. Másnap reggelre Cartman vízi élőlényei igazi ókori társadalmat hoznak létre és egyre fejlettebb civilizációkat építenek fel. Butters megemlíti, hogy a vízi társadalmat A Simpson család egyik epizódjában már megcsinálták, de a többiek elmondják neki, hogy sok ötlet már a Simpsonék előtt is létezett, ezért kár emiatt aggódni. Butters ezt megértve ismét a megszokott módon látja a dolgokat. A vízi lények ezalatt szobrot emelnek Cartman, majd Tweek tiszteletére is, ezzel megosztva társadalmukat; a két tábor háborúskodásba kezd és tömegpusztító fegyverekkel végeznek egymással.

Megjegyzések[szerkesztés]

  • Amikor a gyerekek a rész elején hóembert építenek, Tweek attól fél, hogy az majd életre kel és megöli őket. Ez utalás a Jesus vs. Frosty című rövidfilmre, a South Park elődjére.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban