Káosz Professzor

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Káosz Professzor
South Park
6. évad, 6. epizód
Egy viharos estén Butters megalkotja Káosz Professzort
Egy viharos estén Butters megalkotja Káosz Professzort
Eredeti cím Professor Chaos
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 606
Első sugárzás 2002. április 10.
Első sugárzás Magyarországon 2005. február 23.
Kronológia
ElőzőBorjúmentési akció
KövetkezőA Simpsonék már megcsinálták…
A South Park epizódjainak listája

A Káosz Professzor (Professor Chaos) a South Park című rajzfilmsorozat 85. része (a 6. évad 6. epizódja). Elsőként 2002. április 10-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Kenny végleges halála után a negyedik barát Butters lett, de ebben az epizódban a többiek kirúgják a csapatból, mert nem illik közéjük. Cartmanék ezt követően kiírnak egy versenyt, hogy új negyedik tagot találjanak maguk mellé. Eközben Butters a visszautasítástól annyira lehangolt és dühös lesz, hogy létrehozza az alteregóját, Káosz Professzort, akinek a célja az, hogy pusztulást hozzon a világra. Ennek érdekében olyan „gonoszságokat” követ el, mint két leves felcserélése egy étteremben és az iskolai táblaszivacs ellopása.

Ezzel egyidőben a főszereplő fiúk összehívnak húsz helyi gyereket, hogy egy reality-showra emlékeztető versenyben megküzdjenek a barátságukért. A versenyen a következők indulnak: Dougie, Token, Mark (a Ritmikus csimpifon című részből), Pip, Jason, Craig, Fosse, Clyde, Terrance, Wendy, Timmy, Loogie, Bebe, Jimmy, Damien, Törcsi, Dog Poo, Filmore, Ike, Tweek és egy ismeretlen óvodás fiú.

A vidámparki forduló után a tíz továbbjutó barátjelölt: Token Black, Clyde, Craig, Timmy, Pip, Jimmy Vulmer, Jason, Törcsi, Loogie és Tweek.

Az egyik korai kieső, Dougie – aki szemtanúja volt a szivacslopásnak – kapcsolatba lép Buttersszel és Rettenet Tábornok néven a társa lesz. Együtt eszelnek ki különféle ötleteket a világ megsemmisítésére, mint például a Föld elárasztása egy kerti locsolócsővel vagy aeroszolos dezodor fújása a levegőbe, a légkör elpusztítása érdekében. Eközben folytatódik a negyedik barát pozíciójáért kiírt vetélkedő és hat versenyző jut be a döntőbe: Token, Timmy, Jimmy Vulmer, Tweek, Törcsi és Pip.

Az epizód három függőben hagyott kérdéssel végződik: Sikerül-e Káosz Professzorék terve a Föld elpusztításával kapcsolatban? Ki fog meghalni a következő részben? Ki lesz a negyedik barát?

A válasz azonnal megérkezik, sorrendben: Nem, Ms. Choksondik, Tweek.

Utalások[szerkesztés]

  • Butters gonosz alteregója leginkább az X-Men negatív főszereplőjére, Magnetóra és a Marvel Comics egyik karakterére, Dr. Doomra emlékeztet.
  • A versengés, hogy a gyerekek találjanak egy negyedik barátot, a Nagy Ő (The Bachelor) című műsort figurázza ki, míg a verseny alatt elhangzó dal a Jóbarátok című sorozat zenéjének paródiája.
  • A dal, amit Törcsi megpróbál előadni a gitárján, a Led Zeppelin zenekar „Stairway To Heaven” című száma. Törcsi azonban annyira bedrogozott, hogy nem tudja eljátszani a nyitó dallamot.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Az epizódban Damien és Loogie (A fogtündér című epizódból) is visszatér egy-egy rövid jelenet erejéig.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videokazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban