South Park-i sítúra

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
South Park-i sítúra
South Park
6. évad, 2. epizód
Eredeti cím Asspen
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 603
Első sugárzás 2002. március 13.
Kronológia
ElőzőJared HÍV-e
KövetkezőTorzszülöttek sztrájkja
A South Park epizódjainak listája

A South Park-i sítúra (Asspen) a South Park című amerikai animációs sorozat 81. része (a 6. évad 2. epizódja). Elsőként 2002. március 13-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Ebben a részben a fiúk a coloradói Aspenbe utaznak szüleikkel, ahol Stant folyamatosan alázza egy nála sokkal idősebb síelő, Tad. Közben a szülőket üdülési jog vásárlásával bombázzák az ügynökök. A történet sok szempontból a 80-as években népszerű ifjúsági sportfilmek paródiája.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Stan, Kyle, Butters, és Cartman, a szüleikkel Aspenbe utaznak. A megérkezés utáni napon síelni próbálnak tanulni, miközben Stant egy idősebb srác, Tad állandóan piszkálja, amire viszont semmi értelmes oka nincs. Tad kihívja őt egy síversenyre azért, mert állítólag el akarta szedni a barátnőjét, Heathert (akivel egyébként soha nem is találkozott még). Stan beleegyezik, mert tudja, hogy mivel amatőr, úgyis Tad fog nyerni, és így hátha békén hagyja. A versenyt csakugyan el is veszíti, mire egy lány elhívja őt és barátait a klubjukba estére. Ott kiderül számukra, hogy Tad apja el akarja dózeroltatni az épületet. Tad a győzelmét épp itt ünnepli, és ismét beleköt Stanbe, aki ezt nem hagyja szó nélkül. Ezt ő úgy értelmezi, hogy visszavágóra hívja őt, amit egy sokkal veszélyesebb csúcson bonyolítanának le. A győzelem tétje azonban már az is, hogy ha Tad veszít, az apja nem bontatja le a klubházat. Stant a lány és a síoktató a pártfogásukba veszik és megpróbálják megtanítani elfogadhatóan síelni. A verseny napján Tad ismét elhúz, ám nem siet a célba, hanem csapdákat állít Stan lelassítására. Stan a tapasztalatlansága okán mindet kikerüli, és akadálytalanul besiklik a célba, miközben Tadet megállítja a lány, aki megmutatja neki a melleit (melyek igazából parazita ikrek, a Total Recall – Az emlékmás című film Kuatójának paródiája). Stan így végül győz és a klubház is megmarad.

Mindeközben a szülők egy csak félórásra ígért prezentáción vesznek részt, amely során üdülési jogot akarnak nekik eladni. Bár kijelentik, hogy nem vesznek semmit, mindig átverik őket: hol azzal, hogy a megbeszélés csak később lesz, hol egy sílift segítségével viszik vissza őket a konferenciaterembe, amikor azt hiszik, hogy lecsúsznak a lejtőn. Amikor ebből elegük lesz, és dühödten távozni akarnak, a szervezők fegyvert fognak a fejükhöz, és közlik, hogy az üzletben benne van a rendőrség is, sőt még az Államok elnöke is, szóval úgysem tehetnek semmit. Ennek hatására végül mind üdülési jogot vesznek Aspenben, aminek a gyerekek, az általuk átélt események hatására, egyáltalán nem örülnek.

Jegyzetek[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Asspen című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.

Külső hivatkozások[szerkesztés]South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban