Az Univerzum legnagyobb kóklere

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Univerzum legnagyobb kóklere
South Park
6. évad, 15. epizód
Eredeti cím The Biggest Douche in the Universe
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 615
Első sugárzás 2002. november 27.
Első sugárzás Magyarországon nem ismert
Kronológia
Előző A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben
Következő Jövőbeli énem és én
A South Park epizódjainak listája

Az Univerzum legnagyobb kóklere (The Biggest Douche in the Universe) a South Park című animációs sorozat 94. része (a 6. évad 15.része). Elsőként 2002. november 27-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Cartmant kórházba szállítják, miután megitta Kenny hamvait. Dr. Doctor szerint Cartman kifut az időből, ezért „időátültetést” javasol, Séf bácsi azonban meggyőzi őket, hogy menjenek New Yorkba, és kérjenek segítséget John Edwardtól, egy médiumtól, aki műsorában képes halottakkal kommunikálni. A tévéműsor felvétele alatt Mr. Edward pusztán bizonytalan, kétértelmű állításokat tesz Kennyvel kapcsolatban, majd azt mondja Kyle-nak; a nagymamája üzent neki, hogy keressen négy fehér madarat. Séf bácsi és a gyerekek nemsokára megbizonyosodnak róla, hogy Mr. Edward egy csaló. Kyle viszont hisz benne, így mikor a reptéren meglát egy zsidóiskoláról szóló plakátot – amelyen négy fehér madár is szerepel – úgy dönt beiratkozik és New Yorkban marad. Cartman ezalatt anyjával együtt Skóciába repül, Séf bácsi szüleihez, akiknek nagy nehezen sikerül kiűzniük a testéből Kenny lelkét, amely beleköltözik egy sült húsba.

Stan meglátogatja John Edwardot, és megkéri, árulja el az összezavarodott Kyle-nak, hogy nincsenek valódi képességei. Edward viszont azt állítja, tényleg médium és amikor Stan kóklernek nevezi őt, megsértődik és bezárkózik a lakásába. Mielőtt még elhagyná a házat, Stan ellopja Edward hidegolvasási technikákról szóló könyveit, hogy ellesse a trükköket. Stan a nyílt utcán próbálja bemutatni Kyle-nak, milyen trükkökkel csapja be John Edward az embereket, de annyira hitelesen és meggyőzően csinálja őket, hogy őt is médiumnak hiszik és saját tévéműsort kap. John Edward ezen felháborodva kihívja őt egy pszichopárbajra.

A párbaj alatt Stan elmagyarázza a közönségnek, hogy tanult valami fontosat; mindenki fél az ismeretlentől és szeretné tudni, mi történt szeretteivel a halál után, de egy Edwardéhoz hasonló műsor erre nem adhat válaszokat. Amikor John Edward továbbra is az igazát bizonygatja, egy űrhajóval földönkívüli lények jelennek meg, hogy elvigyék egy intergalaktikus díjkiosztóra, ugyanis állításuk szerint őt is jelölték az „Univerzum Legnagyobb Kóklere” díjra. Az epizód végén Cartman gyógyultan hazatér, Kyle belátja, hogy hibázott és végül Mr. Edward is megkapja a díját.

Rob Schneider/Kenny halála[szerkesztés]

Rob Schneider több alkalommal is feltűnik különböző filmelőzetesekben, amelyekben "szokása szerint" mindenfélévé, a jelen esetekben tűzőgéppé, répává, illetve Csörpi-csörpi-csippé változik. Az utolsó ilyen jelenetben a reptéren megeszi a Kenny lelkét tartalmazó húst és Kennyvé változik át, a történetről ezután derül ki, hogy az a „Kenny” című film bemutatója. Kenny azután hal meg, hogy Rob Schneidert főbe lövik és egy zászlórúd felnyársalja – utalva Kenny híres halálesetére, a Testsúly 4000 című epizódban.

További információk[szerkesztés]South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videokazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban