Szerkesztővita:Cassandro/Levéltár09

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Cassandro 15 évvel ezelőtt a(z) Subst témában

Lajos52

Lassú víz partot mos... Remélem jó mestere leszek ;) - CFC vita 2008. szeptember 12., 07:24 (CEST)

kit36a

Szia !

Mi a büdös fenének pakolod a szubcsonk jelzés Vérteswszőlüshöz ! Nem látod, hogy két perce kezdem a felpakolást !!!kit36a vita 2008. szeptember 12., 22:48 (CEST)

Oké, de inkább írhattál volna inkább valami kellemesebbet is. Jó éjt. kit36a vita 2008. szeptember 12., 23:01 (CEST)

Hódosi Sándor

Próbáltam néhány sort megjelentetni Hódosi Sándor olimpiai bajnokról, de túl kevésnek találta egy "automata" ! Mit tegyünk, ha egy olimpiai bajnokról nem lehet túl sokat elmondani, csak azt, hogy nyert egy olimpiát és két világbajnokságot.

Talán ki kéne találni valami bulvársztorit ?

Valószínűleg ezért rengeteg olimpiai bajnok hiányzik innen. Szeretném tudni, ez egy tendencia-e, tehát aki csak egy sima olimpia bajnok, az nem érdemel annyit mint pl. Andrásfalvy Bertalan ?

Tisztelettel BLJ

Bratka László

Köszönöm az időpntok pontosítását. Hol találtad meg? Üdv.! Jó hétvégét! Kispados vita 2008. szeptember 13., 08:29 (CEST)

A Petőfi Irodalmi Múzeumnak van egy életrajzi indexe (a születési adat a hatályos Ki Kicsodában is benne volt), abból néztem ki az adatokat. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 13., 13:25 (CEST)

Ne feledd...

...a wiki malmai lassan őrülnek :-). Előbb-utóbb róluk is lesz majd cikk! :-)Istvánka posta 2008. szeptember 13., 14:19 (CEST)

Tudom, csak gondoltam jelzem, hogy van miből szemezgetni. Ami vastagon van, azokat értékeltem valamivel fontosabbnak. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 14., 14:07 (CEST)

Hallod-e...

... ez meg ez mért mászott át hozzád? Amikor rápillantottam az összesítőmre, azt hittem törölve lett, de látom hogy csak szerkesztőt cserélt a cucc. – Burrows vita 2008. szeptember 14., 13:54 (CEST)

Ezek szerint lemaradtál róla: egy-két héttel ezelőtt Dani lemondott minden tisztségéről és összes allapját töröltette, ezeket meg megmentettem. Dani azóta újra van, igaz, takaréklángon. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 14., 13:56 (CEST)
Hát tényleg lemaradtam, ehóban jószerével most volt csak időm wikizni. Mi volt az oka a hirtelen visszavonulásásnak? – Burrows vita 2008. szeptember 14., 14:02 (CEST)
Több emberrel összeveszett valamin. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 14., 14:05 (CEST)

Spanyol szókincs

Szia! Kiemeltjelölésen van a cikkem, ha van időd és kedved tartja, kérlek nézd át és foglalj állást ezen a lapon. Köszi, – Mex plática 2008. szeptember 14., 14:30 (CEST)

Majmúnka

Szerintem OK :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. szeptember 14., 19:05 (CEST)


Szerintem meg, huszonvalahány nyelven beszél :) Beszélek vele még ma. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. szeptember 15., 08:34 (CEST)

Polgári tagozat

Kedves Cassandro!

Az Érdemrend és az Érdemkereszt az ide vonatkozó 1991. évi XXXI. törvény alapján két tagozatból áll: polgáriból és katonaiból. Így mind a kettő alap elismerés, fő különbség, hogy míg a polgári civilek, addig a katonai csak a honvédség alkalmazásában állók részéré adományozható.

A hét végére remélhetőleg elkészül azon szócikkem, ami a meglevő, Érdemrenddel és Érdemkereszttel foglalkozó szócikket alapulvéve, azt kiegészítve, átformázva már részletesen fogja bemutatni a Magyar Köztársasági Érdemrend és Érdemkereszt adományozási rendjét, azok leírását, stb.

Remélem levelem és a régi-új szócikk együttesen megfelelő választ ad.

Köszönöm észrevételét!

Barátsággal: Turpitudinem

Rávetnéd...

...kritikus pillantásaidat erre Bús Balázs?– Istvánka posta 2008. szeptember 15., 12:51 (CEST)

Legacy of Kain szerkesztése 2.

Szerbusz, nem reagáltál, az előző írásomra, a cikk itt található: [Kain (Legacy of Kain)] ezért gondoltam kitörlöm magam a sablonokat, ha ez valakit zavar, akkor írja meg a vitalapba.

apró formai alakítás

Köszi! :) – Neo vita 2008. szeptember 16., 14:20 (CEST)

mégegyszer Finta

Finta Jóska e-mailjét most kaptam meg. Most Barcelonába utazik de szept 30-a utáni héten át fog küldeni egy életrajzot, munkáinak felsorolását, néhány fényképet és talán néhány grafikáiról készült képet szabad felhasználási nyilatkozattal. Üdv.:– Rimanóczyjeno vita 2008. szeptember 16., 14:29 (CEST)

Nagyon szépen köszönöm a segítségedet, ez örömteli hír! Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 16., 14:35 (CEST)

Camus

Jól olvastad, Cassandro--most terjesztettem először nyilvánosság elé. Különben ez igen érdekes: mielőtt egy igencsak kellemetlen dolog történt velem nemrégen a Wiki berkeiben, éppen Camus-t akartam átnézni. (Gondoltam, előbb befejezem a Sartre cikket, aztán már azt se tettem.) Camus írásait nagyon szeretem, és tiszteltem mint embert. Nagy kár, hogy idő előtt meghalt. Üdv, Vándormadár vita 2008. szeptember 17., 00:46 (CEST)

Reagálás

Szia Szerkesztő! Figyelembe veszem javaslatodat, és gondolataim rendezésével folyamatos szövegbe illesztem a munkákat. Kérlek, ha látod a változást, és azt megfelelőnek tartod, akkor jelezd. Köszönöm a biztatást. Üdv Lajos52 vita 2008. szeptember 17., 07:59 (CEST)

Vandalizmus

Szia! Köszönöm, hogy visszaállítottad a felhasználói lapomat! :) - PrücsökPanaszkönyv 2008. szeptember 17., 20:35 (CEST)

Semmiség. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 18., 15:19 (CEST)

Játékvezetés

Szerbusz Szerkesztő! Kérdezem, hogy Neked milyen szereped van a játékvezetésben? Művelted-e ezt a szakmát? A kérdéseket azért teszem fel, mert valahol hiányzik az az "érzelem, átélés", ami egy játékvezetőre jellemző. Elfogadom a lexikon szerű életpálya kialakítást, de meg kellene találni a "kecske és a káposzta" közötti átmenetet. Igaz, hogy én még nem néztem meg egy angol vagy más nyelvű wikit, de 28 éve művelem a játékvezetést. Én magam is keresem azt a megoldást, ahol "emléket" lehet állítani a kiemelkedőbb társaimnak (hazai és nemzetközi). Neked is javaslom, hogy a rendszer (egy lap általános jellegű) felépítése érdekében alakítsál (alakítsunk) ki egy sablont, amit az önálló szerkesztők a maguk által hitelesnek tartott adatokkal bővíthetnek. Az általam formálgatott sablon alkalmazkodik a játékosoknál, a csapatoknál, stb. látott sablonhoz. Az adatok feltüntetéséhez lehetne táblázatot készíteni! Nem törekedtem olyan mérkőzéseket feltüntetni, ami tömegjellegű, de a csapatok megnevezésével (pl. VB tornákon) érzékeltetni kívántam a mérkőzés erősségét. Kérlek Adjál útmutatót, keressünk egy szakmai (lexikon) és egy érzelmi megoldást, ami a wikin elfogadható és elfér. Tisztelettel Lajos52 vita 2008. szeptember 18., 09:03 (CEST)

Válasz nálad. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 18., 15:19 (CEST)

Kérés

Szerbusz Szerkesztő! Lenne még egy kérésem. Ha segítenél abban, hogy a "keresés" kapuba beírom a "labdarúgó-játékvezetők" meghatározást, akkor az ABC-s oldal ugorjon ki, és innen mindenki kiválaszthatja magának, hogy kit szeretne megnézni, bedolgozni, stb. Ez rögtön átfogó képet ad arról, hogy kik vannak feltöltve, hova lehet információt beírni. Köszönettel Lajos52 vita 2008. szeptember 18., 10:05 (CEST)

Válasz nálad. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 18., 15:19 (CEST)

Vértesszőlős őstelep

Szia !

A segítségedet kérem: beragadtak valahol 200pixelnél a képeim és az istennek sem tudom átméretezni őket. Ha tudod, mit kell tenni, próbáld 250-300 px-re felnövelni őket. Előre is kösz.

kit36a vita 2008. szeptember 18., 12:31 (CEST)

Ránézek. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 18., 15:19 (CEST)

Játékvezető

Szerbusz Szerkesztő! Itt van a a kezedben a kulcs, készen van az ABC (ez nem igazán ÁBC, hanem egy olyan oldal, ahol A betű alatt, B betű alatt sorba vannak már rakva az általam kérni vélt részek. Én ezzel a sorrenddel jutok oda: keresés-labdarúgás-(labdarúgó-játékvezetők). Itt már megtalálok szinte mindenkit, akiket, mint játékvezetők rögzítettek. A kérés csupán az, hogy a keresőbe beírva a "labdarúgó-játékvezetők" meghatározást (mert, pl. ha nem tudok nevet, akkor itt megtalálok mindenkit), akkor egyből az oldalra lehessen jutni, ne egy körutazással. A kérdés további része felett átugrottál. Nem tudnál (tudnánk) kialakítani egy egységes felépítést a bemutatásra. Ha ez megvan, akkor mindenki törekedhet a teljességre, azaz a kiegészítésre, de a fő formátum adott. Egyébként jó veletek szerkesztőkkel ezekről a témákról beszélgetni. Ti biztos a fiatal vagy középkorú korosztályba tartoztok, kiváló számítástechnikai ismeretek, egyéb szakirányú felkészültség, vezetői képesség, stb. Segíts kialakítani egy olyan portált, ahol a játékvezető erőssége (vezetett mérkőzések ereje) is megmutatkozik. A nemzeti válogatottaknál alkalmaznak egy táblázatos formát, amit a játékvezetőknél is be lehetne vezetni. Van lexikoni összefoglaló, de mellette ott van az érdemesnek tartott adatbázis is. Nekem tetszik a megoldás. Tisztelettel Lajos52 vita 2008. szeptember 18., 19:01 (CEST)

Vértesszőlős

Köszönöm a segítséget, ha megnövök, megszolgálom. Szia.

kit36a vita 2008. szeptember 19., 12:22 (CEST)

Igazán semmiség, ha bármi hasonló van, nyugodtan szólj. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 19., 13:31 (CEST)

Homokozó

Szia!

A homokozóban próbáltam volna kisérletezni. Ehhez hoztam létre a két szócikket (redire, redire2), és töltöttem fel teszt tartalommal. Mire következőleg odanéztem a tartalmát már törölted. Nem jó helyen, vagy nem jól próbálkoznék?

Üdv: Lorildi vita

Válasz nálad. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 19., 13:30 (CEST)

Köszönöm a válasz. De had kérdezzek még! Azt írod: "Ilyen tesztelések szócikkekre nem nagyon valók." Ezt nem értem! A homokozó nem arra való, hogy próbálkozzon aki kezdő? (ne az éles rendszeren, hanem itt és következmények nélkül?) "Mit akartál volna tesztelni?" Talán már nem is lényeges, mert közben rájöttem. (átírányítást, átnevezést akartam volna megnézni)

Üdv: Lorildi vita 2008. szeptember 19., 13:50 (CEST)

Nem értem, magyarázatod kérem!

Kedves "Cassandro"!

Nem igazán értem mitől találtad politikai reklámnak szerkesztésem (MKP)? Úgy hiszem a Wikipédia azt a célt szolgálja, hogy az internetes társadalom a lehető legszélesebbkörű információhoz juthasson hozzá! Vagy nem? Amennyiben viszont jogosnak találod döntésedet, úgy azonnali hatállyal töröld valamennyi párt, illetőleg könyv adatlapját (Fidesz, MSZP, stb.)! Ellenkező esetben ezt "negatív diszkrimináció"-nak hívják!!!

Döntésedről e-mail értesítést kérnék! Továbbiakhoz javasolnám minden admin felé, hogy ilyen horderejű döntések elött széleskörben tájékozódni szíveskedjen és keresse meg a szerkesztőt!

Köszönettel: sunangel, azaz Angeli Tamás

Vértesszőlős

Szia ! Egy kicsit átrendeztem a képeket, talán a véglegesre. Ha időd engedi, légyszi nézd át, egy olvaószerkesztői aktusként. Észrevételeidet írd meg. Előre kösz. Egyébként jó hétvégét !!! kit36a vita 2008. szeptember 20., 21:12 (CEST)

Knósszosz

Szia ! Bozsoli Knósszoszánál rendet kéne tenni. Szia.

kit36a vita 2008. szeptember 21., 14:35 (CEST)

Mail

Aztat nem tom, mer' nem níztöm :) Mögnízem. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. szeptember 21., 15:02 (CEST)

Játékvezető

Szerbusz Szerkesztő! Hajdúszoboszlón áztattam magam és egyre azon töprengtem, hogy mit kezdhetnénk a játékvezető szócikkel. Hogyan lehetne a lexikonos ismertető mellett táblázatot alkalmazni, vagy dinamikusabban bővíteni az oldalt. Szétválasztani a hazai és a nemzetközi játékvezetőket. A hazaiaknál alrész létrehozását, stb. Hogyan lehetne bővebben beszélni ezekről a gondolatokról? Mint láthatod, igyekszek lexikonszerűen átformálni a játékvezetők anyagát. Tisztelettel Lajos52 vita 2008. szeptember 22., 15:13 (CEST)

Willy Brandt

Szia!

Szerintem vegyük le a karbantartás sablont, hiszen több mint egy hónapja fent van, anélkül, hogy valóban lendületesen bővülne a cikk. Inkább csak lassan gyarapodik. A sablon esetleg elrettent egyeseket a bővítéstől. Így nem kell oda.

Piraeus vita 2008. szeptember 23., 10:40 (CEST)

Igazad van, sajnos nem volt sok időm megfelelően bővíteni, úgyhogy engedjünk teret másoknak is! Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 23., 13:01 (CEST)

Jelölgetünk, jelölgetünk?

Szóval, monsieur Poirot, itten leleplezed a gondosan felépített incogitomat! :-Đ Helytelen, helytelen! Remélem egyszer személyesen is összefutunk! Sajnos nem a alapító züllésen, mivel a párom más programot csinált nekem. – Beroesz 2008. szeptember 23., 14:20 (CEST)

Mon ami, ez mindig is közel állt hozzám, n'est-ce pas? Már megvádoltak avval, hogy valójában egy hálózat vagyok. :-) A személyes találkozást én is támogatom. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 23., 14:24 (CEST)

Hammerfest

Szia! A megkülönböztetés lényegét az adja, hogy a skandinávoknál a községek (helyi önkormányzattal rendelkező közigazgatási egységek) többnyire nem egy települést foglalnak magukba (mint ahogy pl. Magyarországon), hanem többet. Ez még talán a norvégoknál jön ki legkevésbé, de azért ott is így van. Ennek a kérdésnek a kezelése az angol wikiben sem megoldott, ott eléggé összevisszán keveredik a két dolog. Itt nálunk egyelőre a világos szétválasztás alakult ki, ahogy az általad hozott példa is mutatja. Fizikailag természetesen elférne egy cikkben, de én nem tartanám szerencsésnek, mert egyrész Hammerfest község sem csak Hammerfestet foglalja magában, másrészt pedig mert megtörné ezt a világos megkülönböztetést. Tudom, hogy ez sem tökéletes megoldás, mert sokszor nehéz elválasztani hogy mi kerüljön az egyik cikkbe és mi a másikba, de a gyakorlatban azért működik, és jobb megoldást még nem hallottam. Minden ötletet szívesen fogadok. – Antissimo vita 2008. szeptember 26., 10:49 (CEST)

Így már világos a helyzet, kicsit olyan akkor, mint a briteknél. Akkor nem is szóltam semmit. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 26., 10:52 (CEST)

Vaporetto

Ahoj! Jelenleg nincs. viszont csináltam rá redirektet 82-es vízibusz (Velence) névvel (meg még néhányat...), szerinted ez így nem jó? Mindenképpen szeretném jelezni valahogy, hogy ez a járat már nem él. - Gaja   2008. szeptember 27., 00:22 (CEST)

Érthető a felfogás, csak azt nem tudom, hogy a szócikk nevében kell ezt feltüntetni vagy a szócikk bevezetőjében... Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 27., 00:30 (CEST)
Azért csináltam így, mert pl. van 2-es vízibusz (Velence) és van Megszűnt 2-es vízibusz (Velence) is. A 82-es esetében is ezt a szisztémát követtem, csak itt nincs „létező” párja... Ha kész leszek az egésszel, átláthatóbb lesz, meg majd a sablonba is bekerülnek ezek a megszűnések. Üdv! - Gaja   2008. szeptember 28., 01:23 (CEST)

Vendvidéki Köztársaság

Szia! A Vendvidéki Köztársaság kiemelt javaslaton van. A magyar történelem műhelyben a táblázatban lehet azt feltűntetni, hogy kiemelt szavazáson van, vagy maradjon a véleményre vár? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. szeptember 27., 13:54 (CEST)

Portál-probléma

Szia! Megint van egy olyan probléma, mint pár hónapja. Akkor a portál nem reagált az ékezetekre vagy mikre. Most az van, hogy fel van téve az új kiemelt kép, de az oldalon még a régi látszik. Utána tudtok nézni, most mit nem érzékel? Portál:Finnország. Köszi! – Párvusz / Eino vita 2008. szeptember 29., 15:45 (CEST)

Technikai és hasonló technikai jellegű problémánál érdemes Danit vagy Borót felkeresni, ők jobban értenek ehhez, mint én. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 29., 22:45 (CEST)

i

Elég lett volna a nekrológot megnézned. Én nem feltételezem, hogy az MLSZ, amely saját halottjának tekinti Kalocsai Gézát, nem tudná, hogy írják a nevét. http://www.mlsz.hu/hirek.php?itemid=4206 – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Funatic (vitalap | szerkesztései) 2008. szeptember 29., 22:44 (CEST)

Válasz ott. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 29., 22:44 (CEST)

Tartalomjegyzék készítéséhez

Üdv kedves Cassandro!

Kérlek, segíts abban, hogy miként tudom a Trianon Múzeum szócikk esetében is a normális helyen -- bal oldalon egy keretben tartani -- a tartalomjegyzéket. Még kezdő vagyok, de szeretném kitanulni a Wikipédia fortélyait.

Előre is kösz! Blbotond 2008. szeptember 30., 00:25 (CEST)

Válasz ott. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 30., 00:31 (CEST)

Aláírás és üzenetváltás ;)

Köszönöm a gyors választ. Az aláírást már alkalmaztam a Várpalota szócikk vitalapján, csak meg kell szoknom, hogy minden ilyen levelezéskor kell használni. Még egy gondom akadt: bizonyára lehet valahová ezen az üzenőfalon kívül is elhelyezni nem nyilvános üzeneteket neked, ha nem kívánom mások tudomására hozni a kezdeti nehézségeimet, ugye? Kösz a segítséget mégegyszer! – Blbotond vita 2008. szeptember 30., 00:36 (CEST)

Válasz most itt. Persze, hogy van, ott a baloldali menüsorban találsz egy „E-mail küldése ezen szerkesztőnek” c. pontot, azon keresztül tudsz írni neked. Egyéb nehézségeidnél érdemes egy mentort felkeresned. Cassandro Ħelyőrség 2008. szeptember 30., 00:38 (CEST)

OK,ok

Ok, ok, csak ránézek a figyelőlistámra, és egy nagy adag ide-oda nevezés. A városban van 2 Szt. Anna, de van 2 ferences is, jobban mondva a Szatmári Irgalmas Nővérek zárdatemplomára is mondják, hogy ferences. Innen az a hülye elnevezése a cikknek, mert próbáltam egyértelművé tenni a címben. Most már csak azt nem tudom, hogy a zárójelben kis v nagy betűvel kezdjem a szöveget... Villy Itt tessék beszólni 2008. szeptember 30., 23:15 (CEST)

Magyar Polgári Párt

Üdvözletem! Köszönöm a helyesbítést, nem tudtam erről. Elnézést kérek. Viszont örömmel venném, ha Ön (mivel értelmes embernek tartom) az angol nyelvű wikipédián is tevékenykedne. MagyarTürk néven megtalál. Megnézheti az adatlapom. Nagyon sok a hazugság, a pontatlan cikk, már elég régóta szerkesztek, pl Béri Balogh Ádámról is hoztam szócikket. Nagyon sok szélsőséges román és szlovák van.

Üdvözlettel: K.Péter István

Majd kiteszem,

de előbb még meg kellene köszönnöm a gratulációkat, mindennel úgy el vagyok most maradva:-( Fontos kérdésem van, ha fotóval kapcsolatban franciára fordítom le a emailt, amit kaptam a fotók küldőjétől, akkor azt elfogadják-e a commonsban?– Mártiforrás 2008. október 5., 00:46 (CEST)

Jó kérdés, utánanézek. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 5., 00:48 (CEST)

Bombagyár

Szia, mondd meg légyszi, miért vontad vissza a Bombagyárra írt módosításaimat! Tényeket írtam és igyekeztem objektíven fogalmazni.

Mivel több szerkesztő vitásnak érzékelte a bejegyzésedet, ezért a vitalapon kellene megbeszélni, hogy mi a helyzet. Ez nálunk így működik. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 7., 01:59 (CEST)

Teszt

Köszönöm, alkalmazni fogom :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. október 6., 16:32 (CEST)

Spock

mondtam már, hogy imádlak, Cass drága? :) ~ Alensha  hö? 2008. október 9., 16:54 (CEST)

Re: Spanyol Nobel-díjasok

Szia! Hát most sajnos nem. De hétvégén talán meg tudok írni egyet-kettőt, illetve jövő héten szombattól szabin leszek, és akkor is esetleg meg tudok írni párat (feltéve, ha nem találnak nekem más elfoglaltságot otthon :P). Mindenesetre az nagy segítség lenne, ha konkrétan leírnád fontossági sorrendben, hogy kikről írjak, ja, és lehetőleg legyenek meg a spanyol wikiben, mert onnan tudok folyékonyan fordítani. Gracias! – Mex plática 2008. október 10., 08:03 (CEST)

Válasz ott. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 10., 11:24 (CEST)
Rendben, akkor hétvégén emprendo :) – Mex plática 2008. október 10., 11:37 (CEST)

Parancsolj: Octavio Paz. – Mex plática 2008. október 10., 19:01 (CEST)

Szuper lett! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 10., 20:11 (CEST)

Belga és Nobel

Jahwoll, Herr Cassandro, máris vetem magam a koncra. De mi ezt a hirtelen felbuzdulás, csak nem a Nobel-díjkiosztó miatt? :D Üdv, Viktor vita 2008. október 10., 09:56 (CEST)

Válasz ott. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 10., 11:24 (CEST)
Halihó, na hogy tetszik: Henri La Fontaine? A kémiai Nobeles arccal bajban vagyok, a felét se értem annak, amit kutatott (a másik felét meg nagyon nem értem). Viktor vita 2008. október 13., 11:02 (CEST)

Nobel-díjasok

Szia, Cass! Értem és értékelem is a javaslatod, valóban kellene Bunyin-cikk, meg sok más is. Amiért nem vállalkozom a megírására: jelenleg legfeljebb "összerántani" tudnám, vagy oroszból fordítani. Egyikhez sincs kedvem. Az én álláspontom a hasonló esetekre valószínűleg eltér a többségétől: egy klasszikus íróról jobbnak tartom, ha nincs szócikk, mint ha van, de csak vázlatos vagy összekapkodott. Ezért egy pár dolgot át kéne olvasnom, mielőtt ilyen cikket megírok, ehhez viszont minden mást abba kéne hagynom. Az orosz szócikkek pedig jelentős részben a régi, szovjet irodalomkritika kissé politúrozott átvételei. Még az is lehet, hogy a Bunyin cikket jobb lenne angolból fordítani (ami nekem nem megy), hiszen Bunyin emigráns író, Amerikában élt. Kissé bő lére eresztettem, elnézést. Vadaro vita 2008. október 10., 20:09 (CEST)

Válasz ott. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 10., 20:11 (CEST)

Köszönet

Szia Cassandro! Köszönöm a csillagot, igen megleptél vele. Az a helyzet, hogy meglehetősen nagy (és többnyire megbízható !?!) adatbázist gyűjtöttem össze az év(tized)ek során, és arra gondoltam, a Wikipédián is elférnek. Ezért kezdtem termelni az ilyen témájú oldalakat. Szóval köszönöm még egyszer. Üdv – Szalax vita 2008. október 10., 21:39 (CEST)

Igazán nincs mit, inkább én köszönöm a bővítést. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 10., 21:42 (CEST)

Jognemsértés

OK, tudomásul véve, köszi. – Feanor Na mi...? 2008. október 10., 21:39 (CEST)

Már ha hagyja magát segítődni. :) – Feanor Na mi...? 2008. október 10., 21:46 (CEST)

Szenes Iván

Köszönöm a felkérést. 2-3 napon belül összetudok szedni kiegészítésket. Miklós Tibor, Musical című könyve most először negatív értelmben meglepett. Szenes Ivánt csak megemlíti három helyen. Persze igazat is tudok adni Miklósnak, mert Szenes Iván elsősorban a zenés vígjátékban volt otthon. Musical közreműködésére nem emlékszem. Erről jut eszembe kicsit hozzáírtam az operett szócikkhez. Zavarba jöttem azonban, mert a daljátékot vagy az előbb említett zenés vígjátékot hová kellene sorolni? Egyébként Szenes Iván édesapja Szenes Andor volt, nyugodtan elmondható fia, a nyomdokaiba lépett. Az interneten nagyon sok adatot lehet találni egy kis bogarászással. Példák:

  • Szia! Elkészítettem a szócikket. Mivel nincs sok időm feloldom a tatarozás címke alól. A vitalapon leírom a koncepciót, remélem lesznek lektorok és tovább fejlesztők is. Nekem rostálnom kellett erősen mert Szenes Iván-ról sokkal terjedelmesebb szócikket is lehetne írni. Üdv.Kispados vita 2008. október 13., 21:57 (CEST)

Nagy Akbar

OK, észben tartom, előbb végigmegyek még egy-két mezopotámiai szócikken, azután megnézem. :-) Hidaspal vita 2008. október 11., 01:03 (CEST)

Köszönöm szépen! Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 13:11 (CEST)

re unatkozás

Melde gehorsam, előjegyeztem a feladatot, de sajnos egyhamar nem lesz módom nekilátni :-(. – Hkoala 2008. október 11., 11:29 (CEST)

Nem baj, majd ha ráérsz, később úgyis fogok még kopogtatni emiatt. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 13:11 (CEST)

Addig is kaptál egy gyorssegélyt: Sully Prudhomme (ha gondolod, tegyél rá csonk sablont). – Hkoala 2008. október 12., 09:52 (CEST)

Erre csonksablont? 5k! Jó ez így. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 16:56 (CEST)

Nro 2: Verner von Heidenstam, sajnos nem nagyon van róla anyag. – Hkoala 2008. október 12., 16:54 (CEST)

Hmmm... nem meglepő, de van egy 1973-as Nobel-díjasok kislexikona c. könyvecském, abba utánanézek. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 16:56 (CEST)
Ül a kislexikonján, közben meg velem íratja a cikkeket ... :-)Hkoala 2008. október 12., 17:01 (CEST)
Nemcsak veled, sok embert kértem meg arra, hogy írjon, közben hármat én is elkövettem: Martti Ahtisaari, Seán MacBride és Desmond Tutu. Íróknál nem vagyok annyira járatos. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 17:03 (CEST)

Nro 3: Frédéric Mistral - jövő hét végéig ne várj többet :-). – Hkoala 2008. október 12., 20:07 (CEST)

Dehogy várok, már ezt a hármat is köszönöm! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 20:26 (CEST)

re: Varsó

Hahó! Köszi az érdeklődést, jól érzem magam itt. :) Az ajánlott szócikkekre majd próbálok ránézni, egyelőre nem nagyon van (értsd: egyáltalán nincs) időm wikizni. De talán később... :) – Tomeczek Słucham! 2008. október 11., 13:09 (CEST)

Persze, nem is azonnal gondoltam, amikor ráérsz. Meddig leszel kint? Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 13:10 (CEST)

Csak most látom, hogy válaszoltál itt, bocsi. :) Fél évig vagyok itt, elvileg valamikor februárban megyek végleg haza. – Tomeczek Słucham! 2008. október 13., 16:26 (CEST)

Konzervatív

Valahogy éreztem, hogy ez ott fog kikötni :) viszont a cikk nagy eséllyel törölve lesz, így a beszólás is az enyészeté... ~ Alensha  hö? 2008. október 11., 19:34 (CEST)

Allapként esetleg még megmenekülhet. ;-) Ha nem, akkor legalább arra a pár napra jó lesz. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 19:35 (CEST)

I. István

Pedig olyan jót írtam oda:((. :-)Lily15 üzenet 2008. október 11., 20:04 (CEST)

Engem érdekel, jöhet ide. :-) Mellesleg van még ilyen: Vita:Szűz Mária/Megjegyzések. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 20:06 (CEST)

Na jó, bónusz csak neked, szvsz ha a T. szerkesztőtárs sokáig boldogít minket, bárhova felhasználható lesz:

„Íme egy magyar keresztény (?), aki semmit sem tud a történelemről (és a vallásáról), és még annál is kevesebbet a keresztényi szeretetről és megbocsátásról. ”

Nem lett túl kemény? – Lily15 üzenet 2008. október 11., 20:11 (CEST)

Kellett nekem törölnöm... de ez a Szűz Mária-féle megjegyzési vitalapba is beférne. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 20:14 (CEST)

Jörg

http://hetilap.hetek.hu/index.php?cikk=69580 Mert, miért?– 84.0.9.108 (vita) 2008. október 11., 20:15 (CEST)

Ez olyan, mintha a Demokratára hivatkozva nevezném Giorgio Napolitano olasz köztársasági elnököt szélsőbaloldalinak... Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 20:19 (CEST)

Jó is az index is elfogult? http://index.hu/politika/kulfold/auszv080928/84.0.9.108 (vita) 2008. október 11., 20:20 (CEST)

Az Index nem szokott nagyon disztingválni a különböző jobboldali irányzatok között. A nacionalista pont megfelel a BZÖ-re és Haiderre. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 11., 20:23 (CEST)

A szélsőjobboldal jelző nem ideológia, a kezdőlapotokon is kinn volt valamikor.– 84.0.9.108 (vita) 2008. október 11., 20:26 (CEST)

Nem tisztem, de beleszólok. Haidert Ausztriában is szélsőségesen jobboldali gondolkodásunak tartották, a migránsokkal, bevándorlókkal kapcsolatos álláspontja miatt. Nacionalista – igen, de ez még nem kellene, hogy azt jelentse, hogy vonjuk meg a szerbek, törökök jogait az iskolába járástól, csak speciális feltételekkel kaphassanak munkavállalási engedélyt, és elégedjünk meg annyi bevándorlóval, akik már itt vannak, senki innentől ne kapjon bevándorlási engedélyt. Haider emlékezete mindenképpen a rendkívül művelt, kellemes társasági ember, jogász lesz, aki azonban csikorgóan szélsőséges húrokat pendítve állította a maga oldalára a populizmus fogyasztására egyébként is hajlamos karintiai és tiroli osztrák parasztokat valamint Bécs neurotikus lakosságának jelentős részét. – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. október 12., 04:43 (CEST)
:-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 12:32 (CEST)

Most miért vontad viszza?– 84.0.9.108 (vita) 2008. október 12., 12:53 (CEST)

Mert van esze, talán azért.
Mellesleg tele van a hócipőm ezekkel a jelzőkkel, amikkel dobálóznak. Komolyan, nincs egy médium, ami képes lenne ökölrázás nélkül beszámolni erről. Cassandro is jön ezekekl, hogy populista parasztok, neoratikus, gyökértelen elemek. Ez ilyen marxista kvázi-fajelmélet, amely szerint a "fasizmus" az valami primitív tahók izéje... Az mtv-n is így ment a tájékoztatás, hogy az osztrákok minden dühüket beleadták a választásba. Hát ez miféle tájékoztatás? Teszemazt győz idehaza az mszp és így számolna be, hogy az emberek dühből szavaztak így, mert drága a gáz? Ez korrekt tájékoztatás?
Nagyjanos9999 vita 2008. október 12., 13:00 (CEST)

Index és az M1 szerint is szélsőséges meg még nyugodtan meg lehet nézni akárhol ezt írják. Na akkor most mivan? Attól még, hogy egyesek nem szeretik ezt a kifejezést még az marad. Nem?– 84.0.9.108 (vita) 2008. október 12., 14:24 (CEST)

Gabona

Szia! Már gondolkodtam régebb is rajta, amikor aktívabb voltam a Wikin :) Bele kezdek egy anyag gyüjtésbe, aztán irogatok majd lassacskán :) Joxy vita 2008. október 12., 01:54 (CEST)

Gustav Stresemann

Gustav Stresemann lesz a cikk tárgyszemélye. Azért ő, mert a másik fickóról egyetlen szót sem tudnék mondani így fejből. Mikorra kell? – Beroesz 2008. október 12., 15:00 (CEST)

Mondjuk még az idénre. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 15:02 (CEST)

Törlések

Cassie drága, törölted a Színművészeti Főiskolán hibás redirektet. Ilyenkor nézd meg, nem hivatkozik-e rá valami, mert az ilyenek nagyrészt úgy jönnek létre, hogy valahol hibás link van; most javítottam a Somlay Artúr cikkben. ~ Alensha  hö? 2008. október 12., 15:26 (CEST)

Volt, ahol javítottam, arról nem tehetek, hogy Burum lusta. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 15:30 (CEST)
Lusta a nénikéd térdekalácsa … :) Ez a link azért lett volna jó, mert minden színészes cikkben ragozott alakban fordul elő a főiskola neve, ezekről lett volna közvetlen átirányítás a megfelelő szócikkre. Senkit nem zavart volna, senki nem vette volna észre. Csak Te! :)) – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. október 12., 16:09 (CEST)

Burum drága, akkor létre kéne hozni az iskolán, iskolát, iskolában, iskolával, iskolának, iskoláé, stb. alakokat is, és minden más szónál is ugyanezeket, azt meg ne már... a végén még lenyomnánk a kirgiz wikipédiát :P ~ Alensha  hö? 2008. október 12., 16:22 (CEST)

Nem, csillagvirágom, azokat nem kellene létrehozni. Általában azt kell létrehozni, amire valós szükséglet jelentkezik. De sebaj, látom, hogy szorgalmasan linkeltek, így minden ok :) – Burumbátor zöldposztós csatatér 2008. október 12., 16:28 (CEST)
Igen, takarítunk a lusta rendőrök helyett... ~ Alensha  hö? 2008. október 12., 16:36 (CEST)

sablon:frac

Szia! a font sterling cikkhez kellene egy ilyen sablon. Ez van az angolon is és valahogy importálni kellene, de én nem tudok angolul. tudnál nekem segíteni? Szajci reci 2008. október 12., 17:06 (CEST)

Tudsz akkor segíteni nekem? Szajci reci 2008. október 12., 20:41 (CEST)

Sajnos nem, sablonok terén nem vagyok annyira képben... Cassandro Ħelyőrség 2008. október 12., 20:50 (CEST)

jobbulást a gépednek, pici Cass :) ~ Alensha  hö? 2008. október 13., 02:09 (CEST)


Vírus ellen vakcína :-)
...ha nem használ, akkor marad a kalapács :-)Istvánka posta 2008. október 13., 11:27 (CEST)

Tanácsot kérek

Szerinted a jogsértősablon ismételt levevése ellen mit kell tenni? Funatic vita 2008. október 14., 16:07 (CEST)

Levédtem a cikket 3 órára, addig próbáljatok valamit összehozni. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 14., 16:11 (CEST)

Utálom, ha valaki mellébeszél, és te most ezt teszed. A cikk valamennyi mondatát a cikk vitalapján a másolás eredetét jelölő linkkel láttam el. Ezután a jogsértősablont a cikkre tettem és listáztam az ezt összesítő oldalon. Dencey ezután visszaállította a lapot a jogsértő változatra. Noha többször figyelmeztettem és kértem őt a vitalapján, hogy ne így járjon el, hanem a szabályoknak megfelelően, ő erre nem volt hajlandó. Ezért kérdeztem azt, ilyenkor mit kell tenni. És nem arra voltam kiváncsi, hogy szerinted mindkettőnket meg kell-e büntetni vagy sem. Kérlek, válaszolj a kérdésre. Funatic vita 2008. október 14., 16:15 (CEST)

Mondtam én azt valahol is, hogy mind a kettőtöket meg kell büntetni? Csak azért tettem azt, amit tettem, hogy D. addig se állítsa vissza a cikket. Amúgy is késésben vagyok, ezért akartam másra bízni. Ha ez mellébeszélés, akkor én kérek elnézést. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 14., 16:19 (CEST)

Nem, a mellébeszélés az, hogy ha kérdezek valamit, akkor nem arra felelsz. Funatic vita 2008. október 14., 16:22 (CEST)

Utolsó válasz: levédeni a cikket, ha kevesled a három órát, szólj bármely másik adminnak. Most már tényleg mennem kell. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 14., 16:23 (CEST)

Oké, köszönöm. Üdv Funatic vita 2008. október 14., 16:27 (CEST)

Horvát Boldizsár

Úgy látom, erre nem válaszoltam. Bocs. Rövidesen kész leszek vele.
"Rendelhetsz" nyugodtan, csak én nem ígérek mindig rövid határidőt.
Cserébe örülnék, ha egyszer érdemben végigolvasnád és gondolnád a Beyond silence által felvetett irányelv-szöveget.
Üdv.--Linkoman vita 2008. október 14., 19:19 (CEST)
Amikor ráérsz, nem sürgős. Mivel ebben a félévben van szerzői jogi és iparjogvédelmi órám Faludi Gábornál, ezért nem merek még komolyabban belefolyni a kérdésbe. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 14., 19:21 (CEST)
A szerencse fia vagy, oh, valettai erősség itteni helynöke! Hiszen módod lesz rá, hogy egy valóban kiváló szakembernek feltedd az itt vitatott alapkérdéseket, segítendő eloszlatni a Wikipédián máig uralgó informatikusi babonákat és téveszméket e körből.
Ne feledd: Te értékszemléletű szerkesztő vagy, tehát Te minél bővebb és minél alaposabb lexikont akarsz, ezen dolgozol.
Egyesekből ez az értékszemlélet hiányzik. Ők akár üres adatbázissal is megelégednének, ha rányomhatnák "jogtiszta" feliratú bélyegzőjüket. Mert számukra a tartalom - sajna - másodlagos érték.
Ha pedig esetleg tartanál attól, hogy a Wikin tévedhetetlennek tartott nagyságokkal esetleg szembekerül a véleményed, csak annyit mondok, Babits "vétkesek között cinkos, aki néma" mintájára: nem jogász az, hanem inas, aki a rossz jogértelmezés ellen nem mer fellépni, ha pedig a jogszabállyal van gond, akkor nem küzd annak megváltoztatásáért. (Magamról csak annyit, hogy 1994-ben a kezdeményezésemre indult el több kerületi önkormányzat közös beadványa a lakástörvény bizonyos rendelkezéseivel kapcsolatban az Alkotmánybírósághoz - és az Alkotmánybíróság megsemmisítette a bírált rendelkezéseket. Sejtheted, hogy nem volt mindenki hepi a dolog miatt.). Üdv.--Linkoman vita 2008. október 15., 19:16 (CEST)

Majka

Szia hogy csináljam azt hogy a Majka szócikkem ne legyen jogsértő? Szerkesztő:Maurice16 vita 2008. október 14., 20:00 (CEST)

Mivel kezdő, ezért válasz ott. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 14., 20:30 (CEST)

Nobel

Hello, majd megnézem, de nem ígérek semmi gyors eredményt! :) – Antissimo vita 2008. október 15., 09:40 (CEST)

Köszi szépen, nem is azonnalra mondtam. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 15., 15:13 (CEST)

Jámbor László

Megnéznéd halálának pontos dátumát a lexikonban? Köszi – Istvánka posta 2008. október 15., 09:46 (CEST)

Megtörtént. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 15., 15:15 (CEST)

Majka 2.

Aha akkor az a baj hogy bemásoltam (szóval így jöttetek rá ilyen gyorsan) Az baj ha ugyan azt a szöveget begépelem? Szerkesztő:Maurice16 vita 2008. október 15., 14:10 (CEST)

Igen, az baj, kicsit fogalmazd át a szöveget, mert így különböző jogi problémák merülhetnek fel. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 15., 15:16 (CEST)

Mátrai Lajos szobrász

A fent lévő Mátrai Lajos szobrászt légy szí átnevezni Mátrai Lajos György névre, ezen a néven jegyzi a művészettörténet, fia Mátrai Lajos néven szintén szobrász volt. A magyar szobrászok listájaba bevittem.– Mártiforrás 2008. október 15., 23:38 (CEST)

Megtörtént, az eredeti Mátrai Lajos cikkből egyértelműsítőt csináltam. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 16., 12:52 (CEST)

Kornyikálók

Sajna Kiss B. Attiláról nem találtam sokat, Sándor Erzsiről viszont van egy életrajzi könyvem. Csak időm legyen olvasni. Talán majd hétvégén a vonaton :-)Istvánka posta 2008. október 16., 12:58 (CEST)

Nem baj, már az is szép, hogy a többiről megírtad a szócikkeket. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 16., 13:01 (CEST)

Tennant

1. Ha megígérek valamit, megteszem. Megtettem. 2. Te is foglalkoztál - nagyon helyesen - azzal a bárkivel, akiből még ugyanúgy lehet valaki, mint senki. Én sem tettem mást.--Linkoman vita 2008. október 16., 20:49 (CEST)

Anon

Hali! Blokkold már ki, hát nem eleget cirkuszolt már a vitalapon? Mire várunk még? Egy havi blokk mehetne. Peligro vita 2008. október 16., 22:25 (CEST)

Már két hetes blokk alatt van október 13. óta, ezért tud csak a vitalapján izmozni. Hatásosabb lenne, ha levédetnénk a vitalapját. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 16., 22:28 (CEST)

No, akkor azt kéne, csak ne folytassa már azt, amit. Peligro vita 2008. október 16., 22:31 (CEST)

(Vayg megvonni az anontól a vitaszerkesztési lehetőséget. De le is lehet védeni, csak vigyázni kell, nehogy köztes állapotban maradjon, ahol átírja a vita linkeket. Peligro vita 2008. október 16., 22:33 (CEST))
Vitalapja két hétre levédve. Csak adminok szerkeszthetik. Megnézem, hogy mi takarítandó, utána nyugi lesz. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 16., 22:35 (CEST)
Ja látom, még időben megtetted. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 16., 22:36 (CEST)

Zomilla

Hehe, csak utanad takaritok. Persze, hogy nem tudja, ezert csinalom ilyen keson. De oreg nagyok en man ezekhez a pipikhez :D meg tanitok egyet a teveknek, aztan huzok is aludni. Jo eccakat! – Viktor vita 2008. október 17., 00:02 (CEST)

Hihi. Vigyor Mellesleg jeleztem neki, hogy kibővítetted a cikket és ha hibát talál benne, akkor nyugodtan javítsa. Öreg? A mai világban már senki sem öreg senkihez... Cassandro Ħelyőrség 2008. október 17., 00:03 (CEST)

Szubcsonkot allapra

Szia! A minap adtam egy tanácsot az egyik kezdő szerkesztőnek. Ránéznél egy kicsit, hogy nem mondtam-e túl nagy hülyeséget. Utána jutott eszembe, hogy a kérdéses cikkben interwikik is vannak. Okozhat-e problémát ezek szerkesztői allapra másolása? – CsGábormegbeszélés 2008. október 17., 13:57 (CEST)

Nem mondtál hülyeséget. Az interwikiknél úgy tudom, hogy a botok nem érzékelik, ha szerkesztő névtérben van az iw. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 17., 14:04 (CEST)

Əliyev

Most is van róla szócikk, csak szinte szubcsonk. Közben elkezdtem mégegyet, de ha ez meg van, lefordítom az azeri elnököt is. – Ksanyi vita 2008. október 17., 23:25 (CEST)

Tudom, hogy van, épp ezt mondtam. Amúgy köszönöm! Cassandro Ħelyőrség 2008. október 17., 23:26 (CEST)

en:Péter Kollár

Kérlek, szavaznál az angol wikin, mert ezt a cikket akarják törölni, ismerettség hiánya miatt. Az ismerettség hiánya szerintem abból fakad, hogy az angol interneten nincs róla forrás. Forrás viszont van a magyar és szlovén weboldalakon, ami nem teszi véleményem szerint jogossá a törlést, mert azon források alapján lehet erről az eddig ismeretlen személyről cikket alkotni. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 18., 11:44 (CEST)

Vandalizmus (2)

Légy szíves védd le Máté szerkesztőlapját, mert folyamatosan vandalizálják. – CsGábormegbeszélés 2008. október 18., 13:55 (CEST)

Köszönöm. – CsGábormegbeszélés 2008. október 18., 13:58 (CEST)

életkor

Romlik a látásom, kicsit remeg már kezem ha a betűk elütésére gondolsz. Nem gépelek valami jól.– Sefag vita 2008. október 18., 14:05 (CEST)

Ez a szerkesztő nem 1887-ben született, csupán olyan öregnek érzi magát. Belülről és nem kívülről. – Sefag vita 2008. október 18., 14:21 (CEST)

Válasz nálad. Cassandro Ħelyőrség 2008. október 18., 14:07 (CEST)

Subst

Köszi, ezt még nem tudtam. Szajci reci 2008. október 18., 14:59 (CEST)

Nem baj, most már tudod. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. október 18., 15:01 (CEST)