Szerkesztővita:Tomeczek

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Dodi123 9 hónappal ezelőtt a(z) 20 év legjobb szócikke versenyen nyert díjad témában
Üdvözlet! Köszöntünk a magyar Wikipédiában, Tomeczek!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a segítség lapokon, akkor a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára!

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon (például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! SyP 2007. február 17., 12:08 (CET)Válasz


Helyzet?   
   Nem vagyok itt.
   Csökkentett mód.
   Teljes fordulatszám.
frissít

Fájl:Klaniczay Gábor.jpg[szerkesztés]

Szia, ez sajnos egy jogvédett kép, ami engedélyköteles. Ha tudsz rá engedélyt szerezni, kérlek jelezd, mert így törlendő. Megértésed köszönöm, üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. október 11., 16:43 (CEST)Válasz

Egy lehetséges lengyel munkacsapat körvonalazódik, ha te is akarod[szerkesztés]

Kedves Tomeczek!

Varpho szerkesztőtársunknak a következő üzenetet küldtem:

"Szerkesztőnk Marek Chalecki érdekes és hasznos cikkeket írt Krakkóról, a város hídjairól és közlekedéséről. Ő is nagyon magas szinten ismeri a magyar nyelvet, de nem anyanyelvű. Emiatt komoly segítséget kapott tőlem ahhoz, hogy cikkei megjelenhessenek a fő cikktérben. Szajci ötlete volt, hogy hozzalak benneteket össze egy csapatba. Ez természetesen önkéntes dolog lenne, nem akarom kívűlről sem befolyásolni, sem vezérelni. Tomeczek szerkesztőtársunk kétnyelvű, lengyel és magyar egyaránt anyanyelve. Nagyon ügyes dolog lenne, ha egy kis munkacsapattá tudnátok válni, egymást segíteni és cikkeinket gazdagítani. Tomeczek már két kiemelt cikkével bizonyította, hogy kiváló szerkesztő. Remélem, ő felkarolja Szajci ötletét és megkeres benneteket. A legjobb az lenne, ha egymást megkeresnétek. Ennek módja lehet a közvetlen vitalapon megvalósított kapcsolat, de email küldése is."

Szajci igen tapasztalt szerkesztő, szerintem az ötlete jó. Semmi nem kötelező persze, ez csak javaslat volt tőlem. Annyi bizonyos, hogy jó az, ha tudtok egymásról, figyeltek egymásra.--Klug Csaba Ferenc vita 2011. november 3., 09:21 (CET)Válasz

"Ez a szerkesztő lengyel állampolgár és lengyel nemzetiségű." Ez áll az userlapodon. Joggal gondoltam, hogy a lengyel a második anyanyelved. Ezen a bejegyzésen érdemes lenne változtatnod. Való igaz, a nyelvismeret foka 2, ami ellentmond az előzőnek, de ki olvassa el ezt egy lengyel állampolgár esetében? Ha már így van: a te középfokú nyelvvizsgád nyilván nem az utólsó nyelvismereti szint, mert a nyelvtanulót a folytonos tanulás jellemzi. Tanulásként pedig kifejezetten a legjobb az internetes kapcsolat két anyanyelvű szerkesztőtárshoz, skype-val kiegészítve. A helyedben nem szalasztanám el a lehetőséget. Ha időbeosztásod megengedné, a lengyelek is örülnének.--Klug Csaba Ferenc vita 2011. november 3., 14:56 (CET)Válasz

OTRS[szerkesztés]

A DKP cikkében egy általam - és a szerkesztők és olvasók többsége által - nem hozzáférhető levél alapján módosításokat végeztél. A szerk. összefoglalódból annyit sejtek, hogy a dkp.hu lap kezelőjétől kapott levélről van szó. Az a probléma azonban, hogy az általad végzett szerkesztések egy része kategórikusan ellenkezik a nyilvános forrásokkal (szocáldemokrácia vagy "nyugatos polgári..." izé), illetve tervezett de még meg nem valósult eseményeket tényként állít be (átnevezés).

Helyes volna, ha a cikk szövegében megjelenne, hogy valakinek (kinek?) az állításáról van szó, legalább azokban az esetekben, ahol a hozzáférhető forrásoktól eltér.

Másképp fogalmazva: semmiféle levél alapján nem lehet (pártokról sem) öncikket írni, független források nélkül.

--Peyerk vita 2011. november 3., 22:10 (CET)Válasz

Nem hiszem hogy dolgunk volna megítélni, hogy mi ideológia és mi nem. Források kérdése az egész, márpedig források tömege alapján ők ezt ideológiájukként határozzák meg. És nem egyes szavakat, ahogyan te idézed, hanem meghatározott szavakat meghatározott rendben, amik tehát kifejezéssé állnak össze, aminek lehet önálló jelentése. Talán épp az ő működésük fog neki jelentést adni.

Ami ennek a kifejezésnek a szociáldemokráciához való viszonyát illeti, az minimum furcsa, hiszen az önmagát ekként meghatározó MSZP-t át akarták alakítani a saját kifejezésük szerint. És valóban, a polgári ideológia (mert ennek van ám értelme) ellentétes a szociáldemokratával, dehá a politikától nem idegen a szómágia sem. Ha az egyik önmeghatározást komolyan vesszük, akkor a másikkal se tehetünk mást.

Minden meglehetősen zavaros - de ez csak egy okkal több arra, hogy a független és nyilvánosan hozzáférhető és ellenőrizhető forrásokra támaszkodjunk szigorúan. Nem kell tehát semmit megelőlegezni: a források szerint azt mondják magukról, amit én odaírtam.

--Peyerk vita 2011. november 3., 22:40 (CET)Válasz

Ne vidd el ebbe az irányba, semmi személyes nincs abban amit írtam. Az érdemére figyelj.

Az OTRS nem forrás és nem is tesz semmit forrássá. Az OTRS pusztán annak igazolására szolgál, hogy valaki küldött egy levelet a WP-nek. Ezt általában arra használjuk, hogy források megbízhatóságát, valódiságát, illetve jogi státuszát tisztázzuk, alátámasszuk. Arra nem alkalmas, hogy tartalmi kérdésekben forrásként kezeljük.

Az öncikk ebben az esetben nem azt jelenti, hogy te írtál öncikket, hanem azt, hogy a párt nevében leírt, de egyéb forrásokkal nemhogy alá nem támasztható, de azokkal kifejezetten ellentétes állításokon alapszik. Technikailag te írtad, de tartalmilag ez bizony a párt öncikke. Ezt független forrásként bemutatni nem lehet.

Tartalmilag az a gond, hogy se a nyilvánosság előtt tett nyilatkozatokban, se A Köztársaság Kiáltványa című alapdokumentumban meg sincs említve a szociáldemokrácia, sőt, a DK egész honlapján is csak egyszer, érintőleg szerepel ez a szó!. Nem tudom hogy lehet egy IT-felelősnek a párt dokumentumaival ellentétes tartalmú levele forrás egy párt nézeteire vonatkozóan.

--Peyerk vita 2011. november 4., 08:11 (CET)Válasz

K.k.ü.![szerkesztés]

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.
Kosztolányi Dezső – Karácsony
Kellemes karácsonyi ünnepeket!--Istvánka posta 2011. december 24., 02:40 (CET)Válasz

Kellemes karácsonyt és boldog új évet! Szalakóta vita 2011. december 24., 17:30 (CET)Válasz

Húsvét[szerkesztés]

Boldog húsvéti ünnepeket kívánok! Szalakóta vita 2012. április 7., 20:45 (CEST)Válasz

Tarnowitz[szerkesztés]

Szia!

Carl Wernicke cikkében az áll, hogy ő 1848-ban a lengyelországi Tarnowitzban született. Jól gondolom, hogy bár ez a város ma valóban Lengyelországban van, 1848-ban Poroszországhoz tartozott?

--Malatinszky vita 2012. május 10., 19:49 (CEST)Válasz

Köszi a megerősítést. --Malatinszky vita 2012. május 11., 19:03 (CEST)Válasz

Fájl:Risztov Éva.jpg[szerkesztés]

Ne haragudj, de az ilyen képek nem tölthetőek fel! A forrás mellett felhasználható nem szabad licenc! A Wikipédián ugyanis kifejezetten csak olyan képek használhatóak (különösen élő személyek esetén), amelyek megengedik a kereskedelmi újrafelhasználást és a szabad módosítást. A kép szabad licencre adott írásos engedély nélkül itt nem használható! Teemeah poke me 2012. augusztus 9., 17:01 (CEST)Válasz

(Egyébként nem hiszem, hogy saját készítésű képeket használnának, ők is a netről szerzik a képeket... a pályafutásokhoz is mind a Wiki cikkei a források náluk... légyszi ne tölts fel tőlük több képet...) Teemeah poke me 2012. augusztus 9., 17:04 (CEST)Válasz

Fájl:Bijoupromo1.jpg - erre pedig írásos engedély kell a fotóstól... Teemeah poke me 2012. augusztus 23., 14:35 (CEST)Válasz

Wikiszülinap[szerkesztés]

Szia! Sok-sok boldog wikiszülinapot kívánok! Üdvözlettel Tambo vita 2013. február 17., 12:13 (CET)Válasz

Klopp[szerkesztés]

Szia! Köszi a javítást, ezen átsiklott a szemem. Cassandro Ħelyi vita 2013. május 26., 20:31 (CEST)Válasz

Karácsony Szilveszter[szerkesztés]

Szia Tomeczek!

Kellemes ünnepeket: boldog szentestét, boldog karácsonyt, még egyszer boldog karácsonyt, boldog szilvesztert és boldog új évet kívánok neked, (szívesen). --Vakondka vita 2013. december 21., 10:55 (CET)Válasz

Értesítés kép(ek) törléséről[szerkesztés]

Szia!

Tájékoztatlak, hogy a WP:FÚ értelmében, továbbá az itt olvasható beszélgetés folyományaként, általad feltöltött kép is azonnali törlésre lett jelölve/azonnali eljárással törölve lett. Például: Fájl:Herczog László.jpg Fájl:Draskovics Tibor.jpg

Köszönöm szíves megértésedet! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. szeptember 28., 05:33 (CEST)Válasz

Wikimedia CEE Spring 2015[szerkesztés]

Szia, szeretném felhívni a figyelmed a decemberi kievi Kelet és Középerópai Wikimédia konferencián elhatározott és meghirdetett meta:Wikimedia CEE Spring 2015/Wikimedia CEE Spring akcióra.

A projekt lényege, hogy az egyes országok Wikipédiás közössége által az adott ország szempontjából fontosnak tartott cikkek (maximum 200) lehetőség szerint minden CEE orszá Wikipédiájában megírásra, illetve lefordításra kerüljön.

Ismeretem szerint te örökbefogadtad Lengyelországot, ezért gondolom érdekel, hogy az lengyel wikipédisták milyen cikkek fordítását javasolják, és esetleg részt is tudsz venni ebben a munkában.

--Texaner vita 2015. február 16., 20:54 (CET)Válasz

Elavult "document.write" van a javascriptedben![szerkesztés]

A Szerkesztő:Tomeczek/monobook.js oldalad a document.write függvényt tartalmazza, aminek a támogatása a MediaWiki szoftverben megszűnt, és működési problémákat okozhat. Erősen javasolt az eltávolítása vagy lecserélése.

Tgr megbízásából és Bináris közreműködésével: BinBot vita 2015. augusztus 6., 22:59 (CEST)Válasz

Szerkesztő:Cassandro/Fidesz-engedély[szerkesztés]

Szia! Cassandrónak már szóltam, de neked is jelzem, hogy a fenti engedély alapján feltöltött, élő személyeket ábrázoló profilfotókat, mint amilyen az általad feltöltött Fájl:Rogán Antal.jpg, törölni kell sajnos, mert a vonatkozó irányelv szerint az ilyen képek nem használhatók a továbbiakban. – Regasterios vita 2016. április 21., 08:52 (CEST)Válasz

Egyértelműsítés felhasználói allapon[szerkesztés]

A Szerkesztő:Tomeczek/Jean Victor Marie Moreau lapon kézi ellenőrzéssel módosítottam egy (vagy több) hivatkozást, amely a(z) Egyesült Államok egyértelműsítő lapra mutatott. Szívből remélem, hogy ez megfelelt a szándékaidnak. Ha nem, akkor a gazdám nevében elnézést kérek. BinBot vita 2018. február 11., 00:42 (CET)Válasz

Fájl:Teleki palota(Szervita tér).JPG[szerkesztés]

Szia! Ehhez a képhez engedély kellene. – Regasterios vita 2018. szeptember 13., 21:20 (CEST)Válasz

Fájl:Paranova.jpg[szerkesztés]

Szia! Ehhez a képhez kellene egy írásos engedély a szerzői jog tulajdonosától, amelyet a permissions-hu@wikimedia.org címre kell elküldetni. Köszönöm. – Regasterios vita 2019. január 25., 19:16 (CET)Válasz

Wikiszülinap[szerkesztés]

Boldog Wikiszületésnapot kívánok! SubIceMasTer 2019. február 17., 22:36 (CET)Válasz

Allapok[szerkesztés]

Szia! Az allapjaidon maradt néhány cikk, amelyeknek van kiélesített verziójuk is, mint pl.:

Ezeken évek óta nincs más változás, mint a linkváltozások (átnevezések) lekövetése emberek vagy botok jóvoltából. Van egy, amiben számos, a magyar Wikipédiában nem használatos sablonbehívás is van, ami egy hibalistában rendszeresen lejön. Légy kedves nézz körül, és ha van olyan, amit már biztos nem használsz, kommenteld ki, vagy töröltesd. Ha esetleg nem történne változás, és a lapot törölnénk (főleg a hibás sablonbehívások az érdekesek), de utóbb mégis használni szeretnéd valamelyik lapodat, helyre tudjuk állítani; szólj nekem, vagy bármelyik adminisztrátornak. Kösz szépen, szia Palotabarát vita 2019. november 28., 07:52 (CET)Válasz

Mediáció[szerkesztés]

Üdv, a neved fenn van a Wikipédia:Mediáció lapon, ha ezzel foglalkozol, jelezz vissza a vitalapomon kérlek. Ha egy hétig nem jelzel vissza, úgy tekintem hogy passzív vagy, és neved leveszem (vagy valaki más) a listáról. – Rodrigó 2020. június 1., 23:29 (CEST)Válasz

Burgio (egyértelműsítő lap)[szerkesztés]

Üdv Tomeczek! Értesítelek, hogy az általad létrehozott Burgio (egyértelműsítő lap) szócikkről megbeszélés kezdődött a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Burgio (egyértelműsítő lap) oldalon. Ha részt kívánsz venni a megbeszélésben, nem tartod indokoltnak a jelölést, vagy megjegyzést szeretnél tenni, azon a lapon megteheted. Valószínűleg nagyban megkönnyíti a megbeszélést, ha ellenőrzöd a cikk tárgyának nevezetességét, a források mennyiségét és minőségét, és a cikk nézőpontjának semlegességét. Köszönöm a figyelmedet és jó szerkesztést kívánok! Csurla vita 2021. augusztus 12., 12:20 (CEST)Válasz

Waldemar Pawlak[szerkesztés]

Szia! A Waldemar Pawlak lapot, amit te hoztál létre (vagy bővítettél jelentősen), egy szerkesztő egyszerűsített törlésre jelölte. Az indoklást a lapon lévő sablonban találod. Ha a lap egyszerűsített törlését kifogásolod, akkor távolítsd el róla a törlési sablont! Ha a törlést nem kifogásolja senki, akkor hét nap elteltével az adminisztrátorok további vita nélkül törlik a lapot. Alfa-ketosav vita 2022. november 13., 21:24 (CET)Válasz

20 év legjobb szócikke versenyen nyert díjad[szerkesztés]

Azok a díjazottak, akik a 2023. július 8. szombati jubileumi wikitalálkozón résztvesznek, a virtuális barnstar mellett emléklapot és wikipédiás emléktárgyat kapnak.
Kérjük, hogy a jubileumi wikitalálkozón való részvételedet 2023. július 4. (kedd) éjfélig a verseny vitalapján jelezd, hogy elő tudjuk készíteni az okleveleket és az emléktárgyakat. Vegyünk részt minél többen az eseményen, ünnepeljük együtt a 20 éves évfordulót!


A 20 éves magyar Wikipédia legjobb szócikkeinek egyike
A magyar Wikipédia jubileumi versenyén a 20 év legjobb szócikkei között a
Thököly Imre című,

melynek egyik fő közreműködője voltál, a

Történelmi életrajz kategóriában

második helyezést ért el!

A Wikipédia szerkesztői nevében gratulálok! Dodi123 vita 2023. július 2., 09:32 (CEST)Válasz