Cseke Katinka

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cseke Katinka
Született1971szeptember 23. (52 éves)
Szigetvár[1][2]
Állampolgárságamagyar
Nemzetiségemagyar
HázastársaPatonai Norbert táncművész (elvált)
GyermekeiPatonai Panna (2001– )
Foglalkozásaszínész
IskoláiSzínház- és Filmművészeti Főiskola (–1997)
KitüntetéseiPepita-díj (2010)
Színészi pályafutása
Aktív évek1992 – napjainkig
Híres szerepeiBodolai Böbe
Jóban Rosszban
Tevékenységszínész

SablonWikidataSegítség

Cseke Katinka (Szigetvár, 1971. szeptember 23. –) magyar színésznő.

Életpályája[szerkesztés]

Szigetváron született 1971-ben. Édesapja: Cseke Zoltán[3] vegyipari gépészmérnök, tanár, édesanyja: Bánkuti Gertrúd[4] festőművész. Öccse: Cseke Zoltán[5] szintén festőművész. A pécsi Vegyipari Gépészeti Szakközépiskolában érettségizett.

A Merlin Színházban indult színészi pályája, ahol 1992-től Jordán Tamás, Lázár Kati és Ács János rendezéseiben szerepelt. 1993-tól a Színház- és Filmművészeti Főiskola hallgatója volt, 1997-ben végzett, Marton László osztályában. Főiskolásként, 1995-től gyakorlati idejét a Vígszínházban és a Pesti Színháznál töltötte, de játszott a Thália Színházban is, Csiszár Imre rendezésében, Fejes Endre: Rozsdatemető című előadásában. 1997-től, friss diplomás színésznőként, a szolnoki Szigligeti Színház szerződtette. 2000-től szabadfoglalkozású színésznő, játszott például a Ruttkai Éva Színházban, az Újpest Színházban, a Fogi Színház utazótársulatában, a Szabad Ötletek Színháza előadásaiban, a Pécsi Nyári Színházban, a Centrál Színházban, a Kalocsai Színházban és a Spirit Színházban is.

Énekelt a harmadik Megasztárban 2005-ben, és bekerült a szakmai zsűri által legjobbnak tartott 50 versenyző közé. A Jóban Rosszban című sorozat Bodolai Böbéjét játszotta. Szerepelt a CIB Bank reklámsorozatában, ahol az állatorvos (Vasvári Csaba) asszisztensét alakította.

Díjai, elismerései[szerkesztés]

Színpadi szerepeiből[szerkesztés]

Filmjei[szerkesztés]

Játékfilmek[szerkesztés]

Tévéfilmek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]