Zimány Linda

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Dr. Zimány Linda
Életrajzi adatok
Született1986március 29. (38 éves)
Nagykanizsa, magyar
Foglalkozásamodell, műsorvezető, jogász

Dr. Zimány Linda (Nagykanizsa, 1986. március 29. –) modell, műsorvezető, jogász.[1]

Életrajza[szerkesztés]

Szülővárosában élt egészen 18 éves koráig (2004). A Batthyány Lajos Gimnázium tanulója volt. 2005 óta dolgozik modellként a tanulás mellett. 2014-ben jogászként diplomázott a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán, Budapesten él.

Kilenc évig járt zeneiskolába, zongorázni, szolfézsra, 2 évig tanult énekelni. Angol középfokú nyelvvizsgája van, ezenkívül németül beszél még.

Korábban a Duna Televízión, később a Cool TV-ben műsorvezető. A Playboy 2008. szeptemberi számában vált meg ruháitól,[2] majd ezt követően több férfimagazinban vállalt szereplést.

2017-ben megcsillogtatta énektudását a Tv2 A nagy duett című műsorában, Oláh Gergő oldalán.

Magánélete[szerkesztés]

Zimány magánélete soha sem kerülte el a média érdeklődését. Fiatal lányként szerepelt a V-Tech egyik videoklipjében, és az együttes énekesének, Kefírnek volt a barátnője.

2010 decemberében másfél éves kapcsolat után szakított Kaló Dénes pókerjátékossal. Linda egy interjúban "komoly kapcsolatnak" nevezte az együttlétet. Még ugyanebben a hónapban Zimány és Dzsudzsák Balázs válogatott labdarúgó a Tabu TV bulvár csatorna díjátadó gáláján először vállalta fel nyíltan, hogy egy párt alkotnak. 2012. december 15-én a lapok megírták, hogy Zimány Linda, miután szakított Dzsudzsákkal, Kedves Ferenc milliárdossal volt együtt.

Eredményei[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

Források[szerkesztés]

Elődje:
Gombosi Adrienn
Miss Balaton
2006
Utódja:
Pintér Szilárd