Jóban Rosszban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jóban Rosszban
Műfaj dráma, szappanopera, sorozat

Író(k) Goda Krisztina
Zakál Edit
Keil Zsófia
Rendező(k) Pajer Róbert
Szarka János
Zilahy Tamás
Nagy Tamás
Kubinszky Péter

Ország  Magyarország
Nyelv magyar
Gyártás
Részenkénti játékidő 35-45 perc
Sugárzás
Eredeti adó TV2, Super TV2, FEM3
Eredeti sugárzás 2005. január 23. óta
Státusz adásban
Korhatár Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott. (jelenleg)
Tizenhat éven aluliak számára nem ajánlott. (ritkán)
További információk
IMDb-adatlap
PORT.hu-adatlap

A Jóban Rosszban[1] napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény, amelyet 2005-ben kezdett el forgatni az Interaktív Kft. a TV2 megbízásából. A történet egy Budapest környéki fiktív kisvárosban, Csillagkúton játszódik, és leginkább az itteni magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplők élete.

A TV2 2005-ben döntött arról, hogy egy saját gyártású teleregény készítésébe kezd. Kezdetben nem nagyon nyilatkoztak a sorozatról, csak annyit lehetett tudni, hogy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, a A klinika, valamint a Szomszédok örökségéből is merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek tulajdonképpen mit reklámoznak. Néhány héttel később már néhány, a figuráktól származó mondat, majd később a sorozat és a csatorna logója is felkerült, illetve az, hogy maga a szappanopera mikortól is lesz látható. Az első, bevezető részt vasárnapi fő műsoridőben adták, amely kétszer olyan hosszú volt, mint egy átlagos félepizód, és azt a célt szolgálta, hogy a nézők megismerkedjenek az alaphelyzettel és konfliktusokkal, valamint a szereplőkkel.

A szappanopera 17 állandó szereplővel indult, akiket 900 jelentkező közül választottak ki. Érdekesség, hogy a válogatásokban Somorjai Tibor is részt vett, aki az RTL Klub napi sorozatának egykori főszereplője volt.

A Jóban Rosszban – hasonlóan nagy vetélytársához, a konkurens csatornán futó Barátok közthöz – szintén minden hétköznap látható. A TV2 is megismétli a nyári szünet előtti utolsó hét epizódját; egy héttel a sorozat legújabb részei előtt délutánonként, naponta egy-egy részt vetítenek.

A sorozatot sokáig 19.05 körül sugározta a TV2, de az RTL Klub bon akkor még futott Te vagy az életem című sorozat meggyengítette a nézettségét ezért 19.50-re tették át. 2008. március 3-tól ismét 19 h körül, 2010 februárjától 20.45 körül kezdtèk, kivéve futball-közvetítés napján, amikor is 19 vagy 20 órakor adtak egy-egy fél epizódot (23-25' hosszban, 2011. április 3-tól újra 20.10-től sugározták naponta egy epizóddal). A FEM3 csatorna 2010. januári indulása óta elölről kezdte játszani a sorozatot. 2012 novemberétől a Super TV2-n is megtekinthetőek az aznapi részek, amelyek 19.25-kor mennek a TV2-n.

Főcímdal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A főcímdalt a csatorna Megasztár című népszerű tehetségkutató műsorának első és második szériájában versenyzett testvérpár, Tóth Veronika és Tóth Gabriella énekelte. Az újabb főcímet a negyedik szériája versenyzője, Bencsik Tamara és a Back II Black énekese Bebe adja elő.

Helyszín[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A felvételek többségét a fóti MAFILM-telepen készítik. A külső jeleneteket Nagykovácsiban veszik fel: ott van a kórház (kastély), a rendőrség, a Bodolai-lakás, az iskola, a polgármesteri hivatal és több sorozatbeli „utca”. Pontos címe: Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 2.

Csillagvirág klinika[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Csillagvirág Klinikát Csillagkúton, egy Budapest-közeli kitalált kisvárosban hozta létre két orvos, dr. Pongrácz Péter, kardiológus, univerzális sebész, és húga, dr. Pongrácz Réka († 2009) belgyógyász. A kórháznak már több tulajdonosa is volt. Amikor a kórház eladósodott, a Pongrácz testvérek mellett két új tulajdonos is lett: Helen Tanakis és társa, Várnagy Előd.

Várnagy részét később megvette Helen, majd eladta Fehér Richárdnak. A kórházban lezajlott túszdráma következtében Mrs. Tanakis meghalt, tulajdonát Pongrácz doktorra hagyta. A tulajdonosok a következők: Pongrácz Péter, Kardos Zoltán és Betty Tanakis.

Vezetősége: dr. Pongrácz Péter (főorvos), Fehér Roland marketing igazgató, Oravecz Fanni főnővér.

Orvosok: dr. Pongrácz Péter (főorvos, sebész, szívspecialista), dr. Kardos Zoltán (szülész-nőgyógyász), dr. Nemes Viktor (általános sebész), dr. Steiner Dóra (orvos), dr. Földesi László (traumatológus), dr. Lackner Gusztáv (altatóorvos), dr. Horvát Veronika (orvos), dr. Kalem József (orvos), dr. Fehér Konrád (katonaorvos, sebész), dr. Bezerédy Szilárd (pszichiáter), dr. Szentesi Gábor (rezidens orvos)

Nővérek: Zimányi Elvira, Hollai Tünde, Edit, Emőke, Németh Mónika, Annamária, Kinga

Egyéb dolgozók: Galambos Gyöngyi (recepciós), Vadász Jolán (büfés), Bodolai András (biztonsági őr)

Eredeti szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Dr. Pongrácz Péter, dr. Pongrácz Réka, Füredi Attila

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplő Színész Egyéb információ
Dr. Pongrácz Péter Gazdag Tibor A Csillagvirág klinika igazgató főorvosa, kardiológus, szívsebész, szívspecialista, 2010-től rezidens: nem marad az sokáig, 2011 februárjában visszakapja szakorvosi státuszát, majd 2011 júniusában ismét igazgató főorvos. Pongrácz Réka testvére. Előd és Baranyai "álrendőr" rengeteg merényletet követtek el ellene. Veseátültetett, 2010-ben Elődék elrabolják és 6 hétig fogva tartják. Amnéziásan kerül elő a pincéből.De felépül és bosszút áll Elődön. Alexát „elveszti”, Mónika nővér mellett lesz boldog. Nem bírja elviselni, sőt ideges tőle, hogy a másik lánya, Betty, Balázzsal jár. Nemrégiben szívinfarktust kapott. Alexa (valószínűleg érdekből) megkéri Pétert, hogy legyen a férje, majd többször is megmérgezi a CT-lopás végett.
Pongrácz Barbara Legerszki Krisztina (Mészáros Kitty) Pongrácz Péter lánya, a Kékmacsek volt pincérnője, a kisboltnak felerészben tulajdonosa, Betty Tanakis féltestvére, Várnagy Előd volt felesége, Pongrácz Réka unokahúga, Bencsik Bea mostoha unokanővére. Előd egyszer - dulakodás közben - véletlenül hasba lőtte, majd Roland helyett fel is robbantotta, az Alexa elleni merényletben, autóval leszoríttatta az útról, ám ő mégis visszament hozzá. Végül régi szerelméhez, Fehér Rolandhoz tér vissza. Később megtudja, hogy Roland maffiavezér. Azután, Gergővel jön össze. Utána börtönbe kerül, mert le akarja buktatni a maffiát (2 évre). Miután elege lesz az ott uralkodó terrorból, drogot kezd el teríteni, aminek segítségével lesz egy szép kis csapata, akik segítségével megvédheti magát és a testvérét. Később Roland Bettyvel együtt kihozza a börtönből, majd újra összejönnek, és azóta Roland sok alvilági részletbe beavatja.
Betty Tanakis Nagy Adrienn (Szabó Zsófia) Helen Tanakis meggyilkolt kórházi résztulajdonos és Pongrácz Péter lánya, Barbara féltestvére, a kórház résztulajdonosa, az egykori krízisközpont vezetője. Kardos Zoltán felesége volt, de szakítottak. Tamás elvesztése után a pap még gyakran visszatér. Szilárddal járt. Balázzsal is kavart. Össze van zavarodva, mióta Balázs magára műttette Tamás atya arcát. Betty is börtönbe kerül (1,5 évre) Balázs elvesztése súlyosan érinti. Roland testvérével együtt őt is kihozza, ám Betty szabadulásakor nem találja a helyét. Összebarátkozik az akkor épp elvonón lévő Olivérrel, Alexa testvérével.
Füredi Attila Gesztesi Károly Építészmérnök, Magdika nevelőapja, a Kékmacsek résztulajdonosa. A 2012-es csillagkúti választások győztese, polgármester, Budai Krisztián riválisa. Andrea férje volt. Miután Andrea meghalt Alexával kavart, de már szakítottak.
Dr. Zámori Alexa Liptai Claudia Plasztikai sebész. Bevállalós, szókimondó típus. Először Füredivel jött össze, de nem működött a kapcsolatuk. Később Péterbe szeretett bele, akivel együtt élt a balesetéig. Várnagy Előd félresikerült akciója során autóbalesetet szenvedett és másfél évre kómába került. Egy külföldi kómacentrumba szállították. Részleges amnéziája van. Miután magához tért, meglepetésszerűen tért vissza, és ismét összejött Füredivel. Később szakítottak. Konráddal való rivalizálása miatt érdekből ismét Pétert környékezte meg, akinek megkérte a kezét. Ő a kórház megbízott igazgatója. Egy bűnszervezet az öccsével zsarolta, így elérve, hogy Alexa többször is megmérgezze Pétert és hazudjon mindenkinek, mindezt azért, hogy a banda ellophasson egy többmillió forint értékű CT készüléket. A rablás meghiúsult, ám Alexa nem tudott megbocsátani magának, és elhagyta Csillagkutat, csak az öccsét, Olivért látogatta, aki elvonón volt.
Dr. Nemes Viktor Jánosi Dávid Sebész, Lenke első házasságából született fia, Horváth Vera mentora és expasija. Anyját, Lenkét Ibolya megölte. Verát a karantén alatt megcsalta, mert (részegen) lefeküdt Dórával, de Vera megbocsátott neki. Végül Luca miatt szakítottak.
Dr. Steiner Dóra Végh Judit Sebész, szép és kivételesen okos lány, képzett orvosként dolgozik a klinikán. Egyszer beleszeretett Viktorba, akivel hamar véget ért a kapcsolata. Azóta éli a szingli lányok életét, bár még mindig rosszul érinti, ha egykori szerelme más felé tekintget. Komoly megpróbáltatásokon ment keresztül betegsége miatt, de szerencsére mindenki segítette, így sikerült legyőznie a gyilkos kórt. Egy időre külföldre utazott. Jelenleg Dénessel él együtt, aki nehezen, de végül Kardos Zoli és Nemes Viktor segítségével megkéri a lány kezét.
Dr. Kardos Zoltán Marton Róbert Szülész, nőgyógyász, a kórház résztulajdonosa. Bencsik Ádám és Bea nevelőapja, Buzsáki Lili édesapja. A maffia pályázik a kórházi tulajdonrészére. Két lányát már háromszor elrabolták. 3 felesége is volt: Pongrácz Réka, Káldor Margit és Betty Tanakis. Jelenleg egyedül él. Papírokat hamisított, hogy segítsen Zsanettnak, ami miatt elbocsátották.
Hunyadi Károly Cs. Németh Lajos Dr. Kalem József orvos nagyapja, a kórház büfése, Jolika mellett. Jóban van a Bodolai családdal, Bandi mentette meg az életét egyszer, amikor a zöldségesnél stroke-ot kapott. A Bodolai család alatt lakik, Józsival, Verával és Lucával. Rózsika halála eleinte teljesen kiborította, de végül túllépett rajta. Eléggé megviselte, hogy Józsi Lucával együtt Budapestre költözött, mert a gyámügy alkalmatlannak találta Verát mint nevelőanyát Luca számára, és Józsi csak akkor tarthatta meg a kislányt, ha elválik Verától. Úgy érezte, senki nem érti meg, még a kórház szakképzett orvosai sem, akik szerinte átsiklanak az ő rossz egészsége felett. Szórólapot kap egy Medikomágnes nevű cégtől, az ingyenes szűrésre el is megy, hiába óvják barátai. „Sorsoláson nyer egy 1, 5 milliós mágneses energiafotelt”, vagyis egy olcsó sima irodai karosszéket, amit csak akkor kap meg, ha 400 000 forintért megvesz még néhány értéktelen vackot. Természetesen bedől a trükknek, de Szabi és Orsi a rendőrséghez fordulnak, ahol megkezdik a nyomozást az ügyében. A Bodolai gyerekek gyűjtést szerveznek neki, hogy visszakapja a pénzét, és a célt hamar el is érik, s úgy határoznak, létrehoznak egy alapítványt, amibe a médiát is bevonják.
Fehér Roland Seres Dániel Maffiafőnök. Fehér Richárd fia, Bencsik Bea volt férje. Csalta Beát Barbarával, régi szerelmével. Megöleti Konráddal az apját és Elődöt bérgyilkossal betonba önteti és a folyóba dobatja. Pongrácz Péter keresztfia, brutálisan megölet bárkit, bármikor. Jellemtelen, élvhajhász, ronda alak. Nagybátyját, Konrádot alvezérként tartja. Barbaráékat börtönbe juttatja, mert le akarták leplezni a maffiát. Később segít nekik drogot teríteni a börtönben.
Dr. Fehér Konrád Mihályfi Balázs Katonaorvos volt. Megszerezte a klinika igazgatói székét, amit később Pongrácz Péter visszafoglalt tőle. Ikertestvére, Richárd ellensége, önvédelemből megöli őt. Behódol unokaöccsének, Rolandnak, amikor rájött hogy átvette apja helyét a szer

A második vonal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Halász István: Halász Szilvia férje, Gergő édesapja és Kristóf mostohaapja. Priusza miatt kerüli a nagyobb balhékat, nem szeretne megint sittre kerülni. Odaadó, gondoskodó családfő, imádja Szilvát. A Kék Macsek résztulajdonosa. Vendéglátós. Tüdőrákban szenvedett, a kocsmában elszenvedett passzív dohányzása miatt. Egyelőre gyógyultnak nyilvánították, műtét és kemoterápia után. Kék Macsekben lóversenyezett "nagy tétben", míg Szilvia megtudta, összeveszekedtek. Ígéretet tett, hogy nem játszik többet lóversennyel. Igen ám, de pókerezett "kis tétekben", míg Gáborékkal tartottak vetkőzős pókerpartit "tét nélkül", jöttek a csinos nővérkék és ezzel Szilvia megint összeveszekedett, míg végül Füredi Attila helyrerakta őket. Azóta kibékültek végre. Játékszepókerklubhoz[forrás?]. De sajnos elvesztette az összes tétet és így kénytelen volt Bezerédihez fordulni, a játékfüggőség kigyógyítása végett. Ő Zsanett gyerekének az apja. Miután ez kiderült, Szilvia ismét eltávolodott tőle. Kristóffal való telefonos vitájuk autóbalesetbe torkollik, amely miatt majdnem lebénul. Később, még a kórházban újra megkéri Szilvia kezét, aki hezitál, mert fél, hogy gyerekei haragudnának, ám Kristóf és Gergő beleegyezésével mégis igent mond. – Dózsa Zoltán
 • Halászné Nagy Szilvia: Halász István felesége. Korábban prostituáltként számos kalandba keveredett, ezek miatt később bűnhődnie kellett. Szlávik hadnagy szeretője, Gergő és Kristóf édesanyja. 2010 és 2011 számára zűrös időszak: a férjével válófélben voltak, aztán kibékültek, közben Szilva folyamatosan csalta párját. A volt rendőrrel azt beszélték meg, hogy Bécsbe utaznak, ám végül családjával maradt. Gyanúsította Istvánt a lóverseny és a pókerezéssel, aztán veszekedés lett. Végül megnyugodott Füredi hatása által és kibékült Istvánnal. Ismét megtudja, hogy megint tétekkel játszik, se eleje, sem vége, nem lesz béke közöttük, elválnak. Zsolttal - mint kiderül egy csalóval - élt együtt vidéken, aki kicsalta az összes pénzét, s a rendőrök kezei közül szökött meg, ezzel ráhagyva a kislányát, Zsófit, akit végül Szilvia befogad, bár mindig Zsoltra emlékezteti, s emiatt sokszor undok a kislánnyal, de végül rendeződik köztük minden. Miután megtudja, hogy István Zsanett gyerekének az apja, mérges lesz, de a férfi autóbalesetét követően mégis kissé megenyhül. Mikor István a kórházban kéri meg a kezét, nem biztos magában, attól tart, hogy gyerekei dühösek lesznek rá, és széthullik a család, ám az ő beleegyezésükkel végül igent mond. – Fábián Anita
 • Halász Kristóf: Halász Szilvia és Agárdi Norbert vér szerinti fia, Halász István a nevelőapja. Amikor megtudja Isti betegségét, összeomlik a különben nagyon vagány, jóképű, szeretetre éhes srác, aki imádja a csajokat és az autókat. Zsanett a barátnője. A Kék Macsek mellett még dolgozik a "Barlang" nevű kocsmában, amit Agárditól örökölt meg. Miután kiderült, hogy Zsanett gyerekének apja valójában István, teljesen összeomlik. Apja autóbalesete azonban mélyen érinti, először magát okolja a történtek miatt, és nem meri meglátogatni a súlyosan sérült Istvánt, de végül bemegy, és megbocsájt neki, bár még nagyon szomorú Zsanett és István afférja miatt. – Baronits Gábor
 • Halász Gergő: Halász Szilvia és Halász István édes gyermeke. Tisztelettudó, udvarias kölyök, akinek mindene a suli és a tanulás. Szeretne önállósulni, ez azonban nem mindig jön össze neki, édesanyja - cukorbetegsége miatt - állandóan óvja. 2010-től belekerül Agárdi Norbert bandájába, zűrös üzletei vannak. Haragszik szüleire, amikor azonban kiderül Isti betegsége, megbocsát Nekik. Nagyon szereti Mártit, együtt jár vele. 2013 májusában érettségizik. (A jelenetek alatt a külső jelenetekben hó van. Ez baki. Ki szokott Magyarországon hóban érettségizni májusban?) Rosszul volt a vizsga felkészüléskor. Megnyerte a szépségversenyt, így elmehetett Olaszországba fotózásra. Visszatérte után szembesült azzal, hogy anyja és apja válni készülnek. Barbarával kavart. Márti távozása óta szüleinek segít a Macsekban. Nagyon megviseli szülei válása, hogy Kristófot átverte Zsanett és István, később pedig bátyja viselkedése és alkoholizálása, és a családi hisztik sem állnak az utolsó helyen. Ő és Zsófi nagyon megkedvelték egymást, sok időt töltenek együtt, Gergő szívesen vigyáz a kislányra. – Ripka Kálmán
 • Bodolai András (Bandi): Bodolai Böbe férje, Szabi és Orsi édesapja. Igazi régimódi családfő, ragaszkodik az Erdélyben felvett szokásaihoz. Gyerekeivel keményen bánik, főként Szabival, ugyanakkor jószívű és hihetetlen humora van. Kezdetben a kórházban dolgozott szerelőként, majd biztonsági őr lett. – Tóth Roland
 • Bodolai Erzsébet (Böbe): Bodolai Bandi felesége, Orsi és Szabi édesanyja. Fodrásznak tanult, ám szakmájában nem tudott elhelyezkedni, így egy darabig házvezetőnőként dolgozott. A kisbolt résztulajdonosa, naiv, hiszékeny, kedves, jószívű de pletykás. Néha sárkányként viselkedik. Indul a polgármester címért, mint Vaslady, de visszalépett a támadások miatt. – Cseke Katinka
 • Bodolai Orsolya: Böbe és Bandi lánya. Tanuló, Svéd egykori menyasszonya. Elvesztette gyermekét, szüleivel megszakított minden kapcsolatot. Később hazatért. Elutazott Pakisztánba új szerelméhez. Megint visszatért Bodolaiékhoz. Bébiszitterként vigyáz Lucára és együtt tanulnak. Józsi eljegyezte, de Vera visszatérése után szakítottak, de Lucával továbbra is jó kapcsolatot ápolt. Mikor Vera, a szekta befolyása alatt állva el akarta rabolni a kislányt, hogy kiválasztottként ő vezethesse őket a megtisztuláshoz, az örök fényességbe, Orsi nyomozásba kezd, és először senki nem hisz neki, mindenki azt képzeli, hogy a féltékenység miatt lát rémeket, de később Szilárd, a kórház pszichiátere már lehetségesnek tartja, amit a lány mesélt, így együtt végül megmentik a kislányt a szekta karmai közül. – Braghini Rozina
 • Bodolai Szabolcs: Böbe és Bandi fia. Tanuló, nehézkesen barátkozik, a tanárokkal se jön ki. Volt már néhány stiklije, többek között az, hogy Biggel barátkozik és összeverekedett Gergővel. Akárhányszor segíteni próbál, balul sül el, ilyenkor általában barackot kap Banditól. Legnagyobb barátja Tamás atya volt, de ő sajnos meghalt egy villámcsapás által. A vágya, hogy elutazhasson Ausztráliába, Magdikához, ami valószínűleg nem fog neki sikerülni. Bigék akarták bevonni az áramlopásba, úgy, hogy falaznia kellett. Elbizonytalanodott, de végül belement, csakis azért, hogy kimehessen Magdikához. Ki akart szállni, mert tudta, hogy ez bűncselekmény. Bigék nem engedték és rosszul lett az áramütés miatt. Büntetése az volt Böbiék részéről, hogy két hétig otthon kellett dolgoznia. Beleszeret Kinga nővérbe a kórházból, mialatt ott dolgozik apja kisinasaként, de a lánynak már van barátja és kedvesen, de lepattintja. Emiatt a fiú először összeszakad, szomorú, de Orsival remekül megértik egymást és a lány helyretette, azóta érettebben kezeli a dolgot. – Timon Barna
 • Dr. Kalem József: rezidensként érkezett a Csillagvirág Klinikára. A tehetséges, fiatal orvos inkább ösztöneire hagyatkozik a gyógyításban, mintsem a száraz tananyagra, de makacs természete nem imponál minden kollégának. Vera férje. Depressziós és nagyon nyugtalan Vera miatt, hogy elrabolta Lux Endre. Bepánikolt, hogy mi történhetett vele. Abban reménykedett, hogy vissza fog jönni, de nem tudja elviselni és feldolgozni, mivel Vera meghalt. Utána jár az egész ügynek. Orsit eljegyzi, de Vera visszatérése után szakítanak. Miután kiderül, hogy Vera végig kijátszotta, már nem biztos az érzéseiben, de végül rájön, hogy szereti a nőt, és bár borzasztóan félti a kezdeti kudarcoktól, és emiatt meg is bántja néha, de mindig mellette áll. - Kembe Sorel
 • Dr. Horváth Veronika: A kórház rezidens orvosa volt. Dr. Kalem József felesége. Nagyon erőszakosan aggódott Lucáért. Lux Endre a pályaudvaron elrabolta, és fogva tartotta az egyik őrsben. Mivel férje nem tartotta be Endre ígéretét, internetes élőadásban az embereivel együtt bedobták a tűzbe Verát. Később kiderült, hogy mégsem halt meg, csak a szekta átmosta az agyát, hogy nekik segítsen megszerezni Lucát. A terve majdnem sikerült is, de Orsi lebuktatta őket. Endre halála után katatón állapotba került. Miután ebből sikerült kizökkenteni, több öngyilkossági kísérlete is volt. Igyekszik visszarázódni a mindennapokba,talán túl görcsösen is, mindig jól próbál teljesíteni, mind a munka, mind pedig a hétköznapok terén. - Kondákor Zsófia
 • Oravecz Fanni: főnővér. Ádáz ellenségük volt a nővéreknek, legfőképpen a lógós, pletykás Elvirának, amíg a parancsnok besúgója, egyben szeretője volt. Vállig érő, göndör, szőke haja van, szépségét igyekszik kihasználni. Hiába minden cselszövés, olyan a természete, amire nem lehet haragudni. A finálé előtt átállt Pongrácz doktor csapatába, legyőzte Konrádot és ismét szabad életet élhet. Kardos doktor szeretője is volt. Szlávik nyomozóval alkottak egy párt sokáig, aki meg is kérte, de végül szakítottak. Mostanában a szívbeteg Csaba oldalán láthatjuk. – Bálizs Anett
 • Galambos Gyöngyi: a kórház recepciósa. Régebben a Kék Macsek pincérnője volt Barbarával együtt. Kollégái szeretik, lehet rajta és a viccein is nevetni, igazi spirituális egyén, nagy pletykás. Emil felesége volt. Nagy álma, hogy gyereket szülhessen, amit Emil nem adhatott meg neki, mert nemzőképtelen, ezért levélben szakított vele, és Caracasba ment. – Madár Veronika
 • Szlávik Jenő: hadnagy, (magán)nyomozó. A Halász család bizalmasa, közben senki nem tudja, hogy a hátuk mögött Szilva szeretője. Egykori barátnője a sorozatgyilkos Ibolya volt. 2011. augusztus 22-én elhagyta Csillagkutat és Bécsbe utazott. A rendőrségtől eltávolították. Később visszatért magánnyomozóként. Fannival jár. Később visszaveszik rendőrnek. Látta Istvánt, hogy benne volt a pókerklubban, miközben rendőrök elkapták néhány embert a pókerklubból. Fanni kezét megkérte, de ő ezt elutasította. – Bozsó Péter
 • Müller Ottó: Elvira férje. Százados, nyomozó, „külsős FBI-ügynök”. Részt vett ugyanis egy programon - Amerikában -, nyomozóként mégis ügyetlen, érzéketlen papucsférj. – Posta Lajos
 • Zimányi Elvira: nővér, a nővérek szószólója. Müller százados felesége. Kedves, tisztelettudó nő, ám Ottó mellett ő is tanult egyet, s mást. Ezt a tudását két ellenségén, Fannin és Konrádon kamatoztatja. Nagyon pletykás. – Juhász Adrienn
 • Vadász Jolán: (Jolika néni), empatikus büfés néni. – Demjén Gyöngyvér
 • Big (valódi neve: Kövesdi Ákos): Szabi barátja, igazi rossz fiú. Ő és a bátya benne volt az áramlopásban Szabival együtt. - Timon Benjamin
 • Kövesdi Richárd (Ricsi): Big bátyja. Ő találta ki az áramlopást.
 • Fidó Géza: Előd régi spanja, minden piszkos ügyben segített neki. Mostanában a Fehér klánban piszkoskodik. - Kassai László
 • Kiskovalcsik Johnny: Fehér Roland leghűségesebb és legjobb spanja. Később ellene fordult, de Roland életben hagyta és lefokozta. - Krizsik Alfonz
 • Németh Mónika: nővér, összebarátkozik Bettyvel, de ő túlzottan rászáll a magánéletére. Közben éppen az apjával, Pongrácz főorvossal keveredik románcba. Alexa visszatérése után azonban szakítanak Péterrel. – Sallai Nóra
 • Eszes Tibor: karrierista rendőr, Ottó segítőtársa, később - sorozatos baklövései miatt - lefokozzák és nyomozó helyett járőr lesz. - Kató Balázs
 • Kovács Imre: Rendőr őrmester
 • Dr. Bezerédi Szilárd: Sármos pszichiáter. Megnyerő és kedves, hivatásából adódóan mindenkivel elfogadó. Bettyvel járt, miközben csatlakozott az Örök Fényesség Egyházba. Végül Lux Endre elnevezte Árulónak "Az áruló a tiszták közé rejtőzik", mert megszegte súlyosan a szabályokat. De hála Balázsnak, hogy megmentette az életét. Később a szekta visszatérése után Orsival együtt segített leleplezni Endrét, bár sokáig ő sem hitte el, hogy Vera összejátszik velük. - Kedvek Richárd
 • Dr. Szentesi Gábor: Rezidens, később orvos. Kardos szoba- és munkatársa. Nem szereti, ha új kollégája Bettyvel szerelmeskedik. Szeret bulizni, nőcsábász. Később Kardos elköltözik, és Balázs lesz az új lakótársa. Ő lesz az albérlet tulajdonosa. Balázs halála után Kristófnak adja ki a plusz szobát. - Gesztesi Máté
 • Galambos György: Gyöngyi apja, bohém életű régiségkereskedőt játszik, aki régi bélyegsorért érkezik érkezik Csillagkútra, de hamar kiderül róla, hogy önző üzér csupán. - Nádas György[2]
 • Kápovicsné Kiss Rózsa: közmunkafelügyelő
 • Kozma Luca: Vera túlzottan aggódik érte. Mióta Luxéknál van, elutasító lett vele szemben. Ő a kiválasztott az Örök Fényesség Egyházában, Balázs mentette meg az életét a „végső megtisztulás” szertartáson. Azután Veráékkal van, de még mindig Luxékhoz vágyik. Később megszerette ismét Verát, de Verának el kellett mennie Erdélybe és egyszerre csak eltűnt. Lux Endre ugyanis elrabolta nevelőanyját és látszólag brutálisan megölte, majd ő is öngyilkos lett. Vera eltűnése után Orsit tekinti az anyjának, de később Vera visszatér, és vissza akarja őt vinni az egyházhoz, de ez nem sikerül neki. - Vida Sára
 • Tóth Zsófi: Szentfalvi Zsolt lánya. Autóbalesetben meghalt az anyja, az apja pedig megszökött. Szilvia gyámsága alatt áll, akivel először nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, ám gyorsan kibékültek. - Keveházi Lili

A harmadik vonal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Nagy (Mázsa) Mari: A börcsökhalmi börtön nagyembere. Bárkit megver vagy becsicskáztat, a smasszernők rémálma. Bettit és Barbarát is bántalmazta, nem ismer határokat. Gátlástalan, homoszexuális bűnöző. Ő volt a börtönlázadás értelmi szerzője is. Mengölték. - Bacskó Tünde
 • Fábián Gizella (Gizi bá): A börcsökhalmi börtön smasszernője. Kemény börtönőr, mindenkinek tud feladatot adni, nem kímél senkit semmitől. Roland beépített embere. - Makay Andrea
 • Mándy Kata: Roland másik beépített embere, Barbara cellatársa. Sokáig jelent Rolandnak, amíg le nem bukik. Csak azért volt tégla, mert Roland a beteg anyjával zsarolta meg. Barbara ellenséges lesz vele, miután erre rájön, de Betty megérti. - Miklós Krisztina
 • Gáspár Kinga nővér: Szabi merész álmokat kerget vele kapcsolatban, aztán csak a portréját tudja megfesteni, de Kinga őszinte vele, kedvesen a tudtára adja, hogy ők csak barátok, egyébként is van párja. . - Szabó Dóra[3]
 • Révész Bori: Szabi egy szórakozóhelyen fut vele össze először, amiből elég hamar szerelem kerekedik. - Kárpáti Rebeka
 • Révész Milán: Fotós srác, húgával együtt költözik Csillagkútra. - Adányi Alex
 • Nagy Gabriella: Rendőr százados a Fejér megyei kapitányságról. Egy közös bűnügy nyomozásának idejére Csillagkútra helyezik át. Kezdetben rivalizál Szlávikkal és Müllerrel. - Pikali Gerda
 • Garai ezredes: A csillagkúti rendőrőrs vezetője. Ellenszenves, gyanús alak. - Quintus Konrád

A 2009-es, tömeges elbocsátás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A gazdasági válság a sorozatot is érintette, ezért a készítők úgy döntöttek, több szereplőtől is megválnak. Egy részük úgy távozott, hogy bármikor vissza lehessen venni őket a történetbe, azonban voltak olyanok is, akik véglegesen kiestek.

Az alábbi szereplők távoztak a sorozatból:

 • Szorcsik Viktória (Bóta Judit) - Korábbi főnővér. Elbocsátották, Oravecz Fanni vette át a helyét.
 • Szanitter Dávid (Bárdos Attila „Kisati”) - Füredi fia, építész. Dubaiba költözött.
 • Kerekes Viktória (Ekler Laura) - Barbara anyja, korábban Péter majd Nándi élettársa. Autóbalesetben meghal.
 • Tallós Rita (Helen Tanakis) - Amerikai üzletasszony, Betty anyja. A kórház résztulajdonosa volt, de a túszdráma során meghal.
 • Várdai Anikó (Juhász-Nagy Rozália) - Pletykás recepciós, a túszdráma során szívroham éri.
 • Gregor Bernadett (Szekeres Anett) - A szépségklinika tanácsadója volt, Nándival kavart.
 • Fridel Fruzsina (Nemes Viola) - Viktor testvére, a Kékmacsek korábbi tulajdonosa. A túszdráma alatt megerőszakolták, és elhagyta csillagkutat.
 • Vándor Éva (Nemes Lenke) - Korábbi polgármester, tisztviselő. Füredi felesége, Magdika nevelőanyja. Ibolya áldozata lett.
 • Nagyváradi Erzsébet (Ekler Klára) - Laura testvére, Péter élettársa is volt. Amikor kiderült, hogy a gyereke Nánditól van, Péter kidobta, Nándival együtt elhagyta csillagkutat.
 • Bánhidi Vivien (Kalló Nikolett) - Dávid barátnője volt, de megerőszakolták. Később nővér lett, de Ibolya őt is megölte.
 • Létay Dóra (dr. Pongrácz Réka) - Péter testvére, a kórház résztulajdonosa. Járt Nándival is, de végül Kardos doktor mellett találta meg a boldogságot, akivel együtt nevelték a Bencsik testvéreket. Miután rájött Ibolya titkára, őt is megölte a rémnő.
 • Sághy Tamás (Vidovszky Nándor) - A kórház gazdasági igazgatója volt. Laurának született tőle gyereke, majd később Klárinak is. Amikor utóbbi kiderült, Klárival együtt elszöktek. Később Fehér Richárd embereként tért vissza. Mint kiderült megzsarolták, ezért segített Rolandnak megölni Richárdot, hogy visszakaphassa a családját.
 • Fejes Tímea (Hajdu Ibolya) - A Macsek pincére volt, majd a szépségklinika és később a kórház recepciósa. Miután Dávid otthagyta az oltárnál, bekattant, és sorozatgyilkos lett. Végül a folyóba ugrott, de túlélte, és visszatért. A Macsekban keletkezett tűzben bennégett.
 • Novák Henriett (Bakó Melinda) - Dávidot többször is átverte, és végül mindig Fehér Richárd mellett kötött ki. Később Pétert környékezte meg érdekből, akivel össze is házasodtak. Péter feje fölül eladta a házat, majd Richárd oldalán elhagyta a várost.
 • Jánosi Ferenc (Kósa Bálint/Kulcsár Botond) - Bettyt akarta megszerezni, és az erőszaktól sem riadt vissza. Fannit is becsapta. Végül el akarta ütni Bettyt, de Szlávik meglőtte az autó kerekét, ami egy fának csapódott. A helyszínen meghalt.

Örökre távoztak:

 • Dr. Pongrácz Réka (Ibolya áldozata)
 • Nemes Lenke (Ibolya áldozata)
 • Ekler Laura (autóbalesetben)
 • Juhász Nagy-Rozália (a túszdráma során szívroham éri)
 • Helen Tanakis (a túszdráma első áldozata)
 • Kalló Nikolett (Ibolya áldozata)
 • Szekeres Anett (a túszdráma áldozata)
 • Hajdu Ibolya (azt hitték a sorozatban, hogy öngyilkos lett, de túlélte és végül a Macsekban keletkezett tűz során hal meg)
 • Kósa Bálint/Kulcsár Botond (autóbalesetben)
 • Várnagy Előd (Fehér Roland megölette)

Nem örökre távoztak a sorozatból:

 • Vidovszky Nándor (2011. április végén tért vissza, Richárd csicskásaként, majd 2015 elején.)
 • Ekler Klára
 • Nemes Viola
 • Nemes Dávid
 • Bárdos Attila „Kisatti”
 • Bakó Melinda
 • Bóta Judit
 • Bánhidi Patrik, a „Svéd

A 2010 és 2014 között távozott szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Volosinovszky György - Bencsik Ádám: Elmenekül Csillagkútról, magára hagyva Beát. Franciaországban előbb idegenlégiós, majd orvosnak tanul.
 • Bicskey Zsófia Anna - Bencsik Bea: Amint Roland megcsalta őt, azonnal elment Ádám után Franciaországba, sikeres modell lett belőle.
 • Bodor Géza - Budai Krisztián: Csillagkút volt polgármestere. A feleségét, Balatoni Andreát rendszeresen verte, míg az elhagyta Fürediért, aki a polgármesteri széket is megszerezte tőle. Bosszút akart állni, de végül magát sikerült felrobbantania, amit viszont túlélt könnyű sérüléssel. Később bosszút állt a Füredi családon, de végül Konrád lelőtte.
 • Jánosi Ferenc - Kósa Bálint/Kulcsár Botond: Autóbalesetben meghal.
 • Szimat rendőrszázados, nyomozó – „Kuba”, malinois belga juhászkutya, aki Agárdi agyonlő. Szlávik sokáig siratja.
 • Száraz Dénes - Falvai Tamás atya: Katolikus pap, Betty szerelme, őáltala javul meg Szabi. Elhagyja csillagkutat, 2011 májusában visszatért. Ő adja össze Bettit és Zolit amikor ép szentesítette volna a házasságot kirohan a templomból és Betty szeme láttára agyon csapja egy villám (azonnal meghal)
 • Damu Roland - Várnagy Előd: A sorozat rossz fiúja, 2011. január 12-ig. A TV2 megszüntette szerződését, bírósági ítélete miatt. Szikszai Rémusz vette át a helyét.
 • Vágvölgyi Lilian - Bodolai Orsolya: Gimnáziumba jár. 2011. április 19-én Braghini Rozi vette át a helyét.
 • "Bodolai Emil Emilke" Bodolai Orsi és Svéd fia. Születésekor a kórházban súlyos autóbaleset sérültjeit hozták, így nem volt elég A0-ás vér raktáron, hogy megmentsék a lányt és Emilkét is. Bandiéknak kellett dönteniük, hogy Orsit vagy unokájukat mentsék-e meg. Bandi Orsit választotta. Emilke meghalt, egyházi temetést kapott.
 • Szorcsik H. Viktória - Bencsik Bea: Terhessége miatt hagyja el Csillagkutat 2011. október 1-jétől, karakterét Bicskey Zsófia Anna veszi át.
 • Brózik Klára - dr. Káldor Margit: Afrikába utazott Áronnal.
 • Gerő Anna - Buzsáki Lili: Elrablása után anyja, Ági magával vitte, így elhagyja Csillagkutat.
 • Fillár István - Baranyai (valójában Takács) Sándor: Álrendőr, a Pongrácz-villában Roland agyonlőtte, miközben ő Pétert akarta kinyírni.
 • Mihályfi Balázs - Fehér Richárd: Ikertestvére, Konrád lelőtte, a helyszínen meghalt.
 • Szikszai Rémusz - Várnagy Előd: Roland ölette meg. Betonba öntötték a lábát
 • Rádler Judit - Emese: Veronka legjobb barátnője volt, de meghalt egy kezelhetetlen betegségben
 • Borbáth Otília - Balogh Rózsika: Az Áron által tesztelésre behozott afrikai vírus fertőzésében meghalt.
 • Tálos József - Agárdi Norbert: Kristóf vér szerinti apja. Kimenekítette Andreát egy kunyhóból, de ő (Budai Krisztiánnal együtt) felrobbant. Kristófra hagyja kocsmáját.
 • - Detre Cintia: maffianő. Kolozsi egykori segítője és szerelme. Annak halála után Budai Krisztiánnal jön össze. Még időben elmenekül a felrobbantott kunyhóból. Mesterlövész. Később kiderül, hogy elfogták bankkártya-hamisításért, és Bécsben börtönbe zárták.
 • Pintér Tibor - Kolozsi Pál (ingatlanüzér): Lelövi Rolandot a nyílt utcán. Konrád parancsára Kiskovalcsik Agárdi segítségével beviszi a kórházba. Ott Konrád beadja neki az influenzavírust, hogy belőle nyerjenek ellenanyagot, de ezzel egyben meg is öli Kolozsit.
 • Pintér Gábor Attila - Szigeti Áron: Afrikából visszatért Csillagkútra. Kísérleti egereken tesztelték az általa behozott influenzavírust, ami kiszabadult és több ember halálát okozta. Amikor látta, hogy mit tett, beadta magának is az immár mutáns vírust, és a szervezetében meglévő ellenanyag dacára tüdőembóliát kapott és meghalt.
 • Puskás Péter - Bánhidi Patrik "Svéd": Orsi vőlegénye volt, az elhunyt Emilke édesapja. Rákhalászként dolgozott Svédországban. Orsival szerette volna újrateremteni kapcsolatukat, de Orsit nem hatotta meg a fiú könyörgése, ezért visszautazott Svédországba.
 • Tarján Péter - Kozma Gellért: Ügyvéd és a felesége, Janics lelőtte őket a kis repülőtéren.
 • Vajda Violetta - Éva nővér: Az influenzavírus első betege, amikor egy kísérleti egér megharapta az ujját. Ellenanyag nem képződött a szervezetében, leállt a szíve és meghalt.
 • Telekes Péter - Zámori Olivér: Kábítószeres, aki azt játszotta, hogy szerelmes Verába, hogy így szerezzen drogot. Alexa öccse.
 • Peller Mariann - Cecília nővér: Tamás atya elhagyni akarja a reverendáját és a papi hivatását is de emellett segíteni akartak neki hogy ne mondjon le a papi hivatásáról.
 • Hudák Anita - Borbála nővér: némaságot fogadott hogy segítsen a Tamás atyának és egyszer csak megszólalt és segíteni akar Tamásnak.
 • Fehér Dániel - Lóri: Budai embere volt, segített elrabolni Mártit. Később viszont átállt Márti mellé, mert azt hitte ő is szerelmes belé. Sikerült megszöknie Budai elől, de végül a rendőrök elkapták és lecsukták.
 • Tokaji Csaba - Janics: Maffiózó, Agárdi legjobb barátja volt, együtt csináltak piszkos ügyleteket. Végül, amikor Barbarát és Rolandot le akarta lőni, jött Konrád és orvul agyonlőtte. Rögtön meghalt.
 • Szalai Marianna - Fehér Zsuzsanna: Roland édesanyja, Konrád szerelme egy érintéssel belelát az idegen emberekbe. Laci bácsi, Roland embere lelőtte, amikor a fia elé ugrott hogy megmentse.
 • Honti György - Laci bácsi: Rolandot meg akarta ölni, és a banda vezetését magához ragadni, de amikor a vén lókötő, a Konráddal vívott tűzpárbaj után menekülni próbált, Roland lelőtte.
 • Dögei Éva - Sávolt Gabriella: A Csillagszem című internetes oldal szerkesztője és riportere. Autóbalesetnek álcázva ölte meg a maffia.
 • Mechiat Said - Habib Arjemal: Pakisztáni származású fiú, Orsi szerelme. Azért jött Csillagkútra, mert itt tudott tanulni. Nem bírt visszamenni a saját hazájába, mivel lejárt a tartózkodási engedélye. Végül elvitték a rendőrök.
 • Pethő Kincső - Lux Anna: Az Örök Fényesség Egyház egyik tagja. Öngyilkos lett, mert be kellett teljesíteni a 3. próféciát, beesett a tűzbe.
 • Szolnoki Tibor - Dr. Wágner Zoltán: Varga Balázs szétroncsolódott arcát műtötte meg. Kisebb-nagyobb konfliktusokat okozott.
 • Fischer Norbert - Dongó: Valódi neve Donát Antal, Varga Balázs bűnözőtársa volt. Visszakövetelte a 45 millió forintos kölcsönt, ha Balázs nem hajtja végre utasításait, akkor „át fogja szabni” Bettyt. Roland csapata úgy megverte, hogy kórházba került. Nem akármilyen bosszút akart állni Balázson, ha kijött volna a kórházból. Majdnem sikerült ex-barátnője, Vali segítségével Balázst börtönbe juttatnia, de Rolandék megvédték, Dongót pedig kidobták a kórterme ablakán, aki szörnyethalt.
 • Vay Viktória - Bánkuti Magdi: Lenke és Füredi nevelt lánya. Gimnazista: nagyon tisztelettudó és imádja a tanulást. Eleinte utálta Alexát, hiszen Attila miatta szakított Lenkével. Jól kijött Szabival és Gergővel is. Nemrég nagybácsijával Ausztráliába utazott el. Most is ott él.
 • Ullmann Mónika - Balatoni Andrea: Füredi felesége, Budai Krisztián volt felesége. Budai rendszeresen verte és kínozta őt. 2013 nyarán agytumort diagnosztizáltak nála, ami sajnos gyógyíthatatlan volt, így belehalt a rákba. Attilát arra kérte, hogy segítse át a túlvilágra, de Attila képtelen volt megtenni.
 • Rónai Lili - Lovasi Márti: Andrea lánya. Korábban a nagymamája nevelte, haragban volt anyjával, de végül kibékültek és együtt éltek a Füredi-házban. Gergővel járt. Ő nevezte be a szépségversenybe a fiút. Anyja halála után egy glasgow-i egyetemre ment tanulni.
 • Dóczy Péter - Lux Endre: Veráék főellensége. Az Örök Fényesség Egyházának alapítója, vezetője. Csoportos öngyilkosságot akart rendezni a hívőknek, ez volt számára a 3. prófécia beteljesítése. Célja, hogy a „tiszták” végső megtisztulása elvezesse az örök fénybe. Amikor a rendőrök megérkeztek, elmenekült. Nem sokkal később a pályaudvaron elrabolta Verát és fogva tartotta. Végül az Örök Fényesség Egyház weboldal élőadásban bizonyította, hogy az embereivel együtt bedobták a tűzbe Verát. Később visszatért, és Vera segítségével megpróbálta visszaszerezni Lucát. A terve azonban kudarcba fulladt. Szlávik nyomozó lelőtte.
 • Oroszi Tamás / Száraz Dénes - Varga Balázs: Bűnöző. Motorbalesetet szenvedett, így az arca szétroncsolódott. Ezért felhívta dr. Wágnert, hogy megműttesse az arcát, olyanra, mint Tamás atyé volt. Bettyvel összebarátkozott. Megmentette Luca életét. A szektások azt hitték, hogy feltámadott Tamás atya. Megjelent a bűnözőtársa: Dongó, de nem tudja, hogyan adja meg neki a 45 millió forintot. Elhatározta, hogy új életet kezd. Mindenáron pénzt akar keresni, mert elköltötte arcplasztikára. Egyre jobban kedveli Bettyt, és együtt járnak. Roland jogtanácsa, majd jobbkeze lesz. Viharos a kapcsolata Bettyvel. Később papírokkal zsarolja Rolandot, aki végül megtalálta az ügyvédjét, majd megölte Balázst.
 • Dányi Krisztián - Szentfalvi Zsolt (Tóth László): Tenyérbemászó alak, aki Szilvia kegyeibe férkőzött, miután az szakított Istvánnal. Összeköltöztek, és Zsolt szeretett volna csendes társ lenni az új bisztróban. Közös számlát is nyitottak, és csak ekkor derült ki, hogy Zsolt valójában egy csaló, aki meglopta Szilviát. Menekülni próbált, de autóbalesetet szenvedett, amiben az igazi felesége meg is halt, és ő maga is megsérült. A sógornője segítségével a temetésről megszökött. A lányát - Zsófit - Szilviára hagyta.
 • Szaksz Gabriella - Tímár Zsanett: Kezdetben prostituált, Várnagy Előd és Cuci futtatta. Kristóf nagy szerelme. Szilva nem nagyon kedvelte, mert múltjukban sok közös vonás volt, de végül megbocsátott neki. Az István miatti perpatvar rá is nagy terhet ró, különösképpen amiatt, hogy vonzódnak egymáshoz Istvánnal. Gyereke is született Istvántól, de mindenkinek azt hazudta hogy Kristóftól van. Azonban a csalás kiderült. Miután az egész család megutálta, arra a döntésre jutott, hogy a gyerekkel együtt elhagyja a várost.
 • Benkő Géza - Száraz Emil: karbantartó a Csillagvirág Klinikán, a rózsaszín regények falója, Emilio Dry művésznéven maga is híres ponyvaregényíró lett. Az első sikeres eladott könyve: Emilio Dry: Makacsul csókollak, majd a Vörös ciklon, amit 2014-ben meg is filmesítettek (bábfilmként). Gyöngyivel kötött házasságát saját döntése alapján felbontotta, amikor kiderült, hogy nem tud neki gyereket csinálni betegsége miatt. Ajánlatot kapott egy filmrendezőtől Caracasba, amit el is fogadott. Egészen az érkezése napjáig titokban tartotta, hogy már nem fog visszatérni Csillagkútra.

Korábban távozottak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. Ezt a címet hagyományosan a fenti alakban írják. A magyar helyesírás szabályai szerint azonban a következő forma lenne a helyes: Jóban-rosszban. Indoklás: AkH. 100. b)
 2. http://ujasz.com/celeb/1078-nadas-gyongyi-apjakent-erkezik-csillagkutra
 3. http://www.nlcafe.hu/szepuljunk/20140721/legsikeresebb-magyar-szepsegkiralynok/ Miss Earth Hungary, 2011