Jóban Rosszban

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jóban, Rosszban
Műfaj dráma, szappanopera, sorozat

Alkotó(k)

Rendezők:
Pajer Róbert, Szarka János, Zilahy Tamás, Nagy Tamás

Írók:
Goda Krisztina, Zakál Edit, Keil Zsófia
Főszereplő(k) lásd a szereplőlistát!

Ország  Magyarország
Epizódok 2369 (2014. június 6-ig)
Gyártás
Részenkénti játékidő 45-50 perc
Sugárzás
Eredeti adó TV2, Super TV2, Fem3
Eredeti sugárzás 2005. január 23. – még fut
Külső hivatkozások
IMDb-adatlap

A Jóban Rosszban[1] napi rendszerességgel jelentkező magyar teleregény, amelyet 2005-ben kezdett el forgatni az Interaktív Kft. a TV2 megbízásából. A történet egy Budapest környéki fiktív kisvárosban, Csillagkúton játszódik, és leginkább az itteni magánkórház, a Csillagvirág Klinika dolgozóinak és betegeinek, valamint a velük kapcsolatba kerülő egyéb szereplők élete.

A TV2 2005-ben döntött arról, hogy egy saját gyártású teleregény készítésébe kezd. Kezdetben nem nagyon nyilatkoztak a sorozatról, csak annyit lehetett tudni, hogy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, a A klinika, valamint a Szomszédok örökségéből is merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek tulajdonképpen mit reklámoznak. Néhány héttel később már néhány, a figuráktól származó mondat, majd később a sorozat és a csatorna logója is felkerült, illetve az, hogy maga a szappanopera mikortól is lesz látható. Az első, bevezető részt vasárnapi fő műsoridőben adták, amely kétszer olyan hosszú volt, mint egy átlagos félepizód, és azt a célt szolgálta, hogy a nézők megismerkedjenek az alaphelyzettel és konfliktusokkal, valamint a szereplőkkel.

A szappanopera 17 állandó szereplővel indult, akiket 900 jelentkező közül választottak ki. Érdekesség, hogy a válogatásokban Somorjai Tibor is részt vett, aki az RTL Klub napi sorozatának egykori főszereplője volt.

A Jóban Rosszban – hasonlóan nagy vetélytársához, a konkurens csatornán futó Barátok közthöz – szintén minden hétköznap látható. A TV2 is megismétli a nyári szünet előtti utolsó hét epizódját; egy héttel a sorozat legújabb részei előtt délutánonként, naponta egy-egy részt vetítenek.

A sorozatot sokáig 19.05 körül sugározta a TV2, de az RTL Klub bon akkor még futott Te vagy az életem című sorozat meggyengítette a nézettségét ezért 19.50-re tették át. 2008. március 3-tól ismét 19 h körül, 2010 februárjától 20.45 körül kezdtèk, kivéve futball-közvetítés napján, amikor is 19 vagy 20 órakor adtak egy-egy fél epizódot (23-25' hosszban, 2011. április 3-tól újra 20.10-től sugározták naponta egy epizóddal). A FEM3 csatorna 2010. januári indulása óta elölről kezdte játszani a sorozatot. 2012 novemberétől a Super TV2-n néhány órával korábban, Újabban 12.20 óra után is megtekinthetőek az aznapi részek. Jelenleg 19.25-kor vetíti a TV2.

Főcímdal[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A főcímdalt a csatorna Megasztár című népszerű tehetségkutató műsorának első és második szériájában versenyzett testvérpár, Tóth Veronika és Tóth Gabriella énekelte. Az újabb főcímet a negyedik szériája versenyzője, Bencsik Tamara és a Back II Black énekese Bebe adja elő.


A nyugalmas, csendes kisvárosba, Csillagkútra költözött a Pongrácz család. Dr. Pongrácz Péter és húga, dr. Pongrácz Réka megalapítja a Csillagvirág Klinikát. Támogatja őket Nemes Lenke polgármester, de vannak ellenlábasaik is. Ilyen például Várnagy Előd helyi „vállalkozó”, aki szintén szeretné megvásárolni a kastélyt, ahova a kórházat berendeznék. Végül mégis a Pongrácz testvéreké lesz az ingatlan, ami az ország egyik legszínvonalasabb kórházává válik. A kórház orvos-igazgatója Pongrácz doktor úr, helyettese Pongrácz doktornő lesz. Gazdasági igazgatóvá Vidovszky Nándor közgazdászt, míg főnővérré Bóta Juditot nevezi ki a két tulajdonos. A sorozat a kisváros lakóinak, főképpen a klinikához kapcsolódó szereplők életét mutatja be.

Helyszín[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A felvételek többségét a fóti MAFILM telepen készítik. A külső jeleneteket Nagykovácsiban veszik fel: ott van a kórház (kastély), a rendőrség, a Bodolai-lakás, az iskola, a polgármesteri hivatal és több sorozatbeli „utca”. Pontos címe: Nagykovácsi, Kossuth Lajos utca 2.

Csillagvirág klinika[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Csillagvirág Klinikát Csillagkúton, egy Budapest-közeli kitalált kisvárosban hozta létre két orvos, Dr. Pongrácz Péter, kardiológus, szívsebész, szívspecialista és húga, Dr. Pongrácz Réka († 2009) belgyógyász. A kórháznak már több tulajdonos is volt. Mikor a kórház eladósodott, a Pongrácz testvérek mellett két új tulajdonos is lett: 'Helen Tanakis.' és társa, Várnagy Előd.

Várnagy részét később megvette Helen, majd eladta Fehér Richárdnak. A kórházban lezajlott túszdráma következtében Mrs. Tanakis meghalt, tulajdonát Pongrácz doktor úrra hagyta. A tulajdonosok a következőek: Pongrácz Péter, Kardos Zoltán és Betty Tanakis.

Vezetősége: dr. Pongrácz Péter (főorvos), Fehér Roland marketing igazgató, Oravecz Fanni főnővér.

Orvosok: dr. Pongrácz Péter (főorvos, kardiológus, szívsebész, szívspecialista), dr. Kardos Zoltán (szülész-nőgyógyász), dr. Nemes Viktor (általános sebész), dr. Steiner Dóra (orvos), dr. Földesi László (traumatológus), dr. Lackner Gusztáv (altatóorvos), dr. Horvát Veronika (rezidens orvos), dr. Kalem József (rezidens orvos), dr. Fehér Konrád (katonaorvos, sebész), dr. Bezerédy Szilárd (pszichiáter), dr. Szentesi Gábor (rezidens orvos)

Nővérek: Oravecz Fanni főnővér, Zimányi Elvira, Hollai Tünde, Edit, Emőke, Németh Mónika, Annamária

Egyéb dolgozók: Galambos Gyöngyi (recepciós), Vadász Jolán (büfés), Száraz Emil (karbantartó), Bodolai András (biztonsági őr)

Eredeti szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Dr. Pongrácz Péter, Dr. Pongrácz Réka, Füredi Attila

Főszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Szereplő Színész Egyéb információ
Dr. Pongrácz Péter Gazdag Tibor A Csillagvirág klinika igazgató főorvosa, kardiológus, szívsebész, szívspecialista, 2010-től rezidens: nem marad az sokáig, 2011 februárjában visszakapja szakorvosi státuszát, majd 2011 júniusában ismét igazgató főorvos. Pongrácz Réka testvére. Előd és Baranyai "álrendőr" rengeteg merényletet követtek el ellene. Veseátültetett, 2010-ben Elődék elrabolják és 6 hétig fogva tartják. Amnéziásan kerül elő a pincéből.De felépül és bosszút áll Elődön.Alexát "elveszti" Mónika nővér mellett lesz boldog. Nem bírja elviselni, sőt ideges tőle, hogy a másik lánya, Betty, Balázzsal jár.
Pongrácz Barbara Legerszki Krisztina (Mészáros Kitty) Pongrácz Péter lánya, a Kékmacsek volt pincérnője, a kisboltnak felerészben tulajdonosa, Betty Tanakis féltestvére, Várnagy Előd volt felesége, Pongrácz Réka unokahúga. Előd egyszer - dulakodás közben - véletlenül hasba lőtte, majd Roland helyett fel is robbantotta, az Alexa elleni merényletben, autóval leszoríttatta az útról, ám ő mégis visszament hozzá. Végül régi szerelméhez, Fehér Rolandhoz tér vissza. Később megtudja, hogy Roland maffiavezér. Aztán, Gergővel jött jött össze. Azóta vele jár.

Bencsík Bea mostoha unokanővére.

Betty Tanakis Szabó Zsófia Helen Tanakis meggyilkolt kórházi résztulajdonos és Pongrácz Péter lánya, Barbara féltestvére, a kórház résztulajdonosa, az egykori krízisközpont vezetője. Kardos Zoltán felesége volt,de szakítottak. Tamás elvesztése után a pap még gyakran visszatér. Szilárddal járt. Most Balázzsal kavar. Össze van zavarodva, mióta Balázs megműtötte Tamás atya arcát.
Füredi Attila Gesztesi Károly Építészmérnök, Magdika nevelőapja, a Kékmacsek résztulajdonosa. A 2012-es csillagkúti választások győztese, polgármester, Budai Krisztián riválisa. Andrea barátja.
Balatoni Andrea Ullmann Mónika Füredi nagy szerelme, Budai Krisztián volt felesége. Budai rendszeresen verte és kínozta őt. 2013 nyarán agytumort diagnosztizáltak nála, ami sajnos gyógyíthatatlan.
Dr. Nemes Viktor Jánosi Dávid Sebész, Lenke első házasságából született fia, Horváth Vera mentora és expasija. Anyját, Lenkét Ibolya megölte.
Dr. Steiner Dóra Végh Judit Sebész, Szép és kivételesen okos lány, képzett orvosként dolgozik a klinikán. Egyszer beleszeretett Viktorba, akivel hamar véget ért a kapcsolata. Azóta éli a szingli lányok életét, bár még mindig rosszul érinti, ha egykori szerelme más felé tekintget. Komoly megpróbáltatásokon ment keresztül betegsége miatt, de szerencsére mindenki segítette, így sikerült legyőznie a gyilkos kórt.
Dr. Kardos Zoltán Marton Róbert Szülész, nőgyógyász, a kórház résztulajdonosa, Betty Tanakis férje, Bencsik Bea nevelőapja, Kardos Lili édesapja. A maffia pályázik a kórházi tulajdonrészére. Két lányát már háromszor elrabolták. Elváltak Bettyvel.
Hunyadi Károly Cs. Németh Lajos Dr. Kalem József rezidens nagyapja, a kórház egyik büfése Jolika mellett. Jóban van a Bodolai családdal, Bandi mentette meg az életét egyszer, amikor a zöldségesnél stroke-ot kapott. A Bodolai család alatt lakik, Józsival és Verával. Rózsika halála eleinte teljesen kiborította, de végül túllépett rajta.
Fehér Roland Seres Dániel Maffiafőnök. Fehér Richárd fia, Bencsik Bea volt férje. Csalta Beát Barbarával, régi szerelmével. Megöleti Konráddal az apját és Elődöt bérgyilkossal betonba önteti. Pongrácz Péter keresztfia, brutálisan megölet, bármikor és bárkit. Jellemtelen, élvhajhász, ronda alak. Nagybátyját, Konrádot alvezérként tartja. Istvánnak ajánlotta fel, hogy csatlakozzon a pókerklubba.
Dr. Fehér Konrád Mihályfi Balázs Katonaorvos volt. Megszerezte a klinika igazgatói székét, amit később Pongrácz Péter visszafoglalt tőle. Ikertestvére, Richárd ellensége, önvédelemből megöli őt. Behódol unokaöccsének, Rolandnak, amikor rájött hogy átvette apja helyét a szervezetben.

Mellékszereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Halász István: Halász Szilvia férje, Gergő édesapja és Kristóf mostohaapja. Priusza miatt kerüli a nagyobb balhékat, nem szeretne megint sittre kerülni. Odaadó, gondoskodó családfő, imádja Szilvát. A Kék Macsek résztulajdonosa. Vendéglátós. Tüdőrákban szenvedett, a kocsmában elszenvedett passzív dohányzása miatt. Egyelőre gyógyultnak nyilvánították, műtét és kemoterápia után. Kék Macsekben lóversenyezett "nagy tétben", míg Szilvia megtudta, összeveszekedtek. Ígéretet tett, hogy nem játszik többet lóversennyel. Igen ám, de pókerezett "kis tétekben", míg Gáborékkal tartottak vetkőzős pókerpartit "tét nélkül", jöttek a csinos nővérkék és ezzel Szilvia megint összeveszekedett, míg végül Füredi Attila helyrerakta őket. Azóta kibékültek végre. Játékszenvedély lett. Pókerkirályának érzi magát nap, mint nap. Rolandékhoz csatlakozott a pókerklubhoz. De sajnos elvesztette az összes tétet és így kénytelen volt Bezerédihez fordulni, a játékfüggőség kigyógyítása végett. Ő Zsanett gyerekének az apja. – Dózsa Zoltán
 • Halászné Nagy Szilvia: Halász István felesége. Korábban prostituáltként számos kalandba keveredett, ezek miatt később bűnhődnie kellett. Szlávik hadnagy szeretője, Gergő és Kristóf édesanyja. 2010 és 2011 számára zűrös időszak: a férjével válófélben voltak, aztán kibékültek, közben Szilva folyamatosan csalta párját. A volt rendőrrel azt beszélték meg, hogy Bécsbe utaznak, ám végül családjával maradt. Gyanúsította Istvánt a lóverseny és a pókerezéssel, aztán veszekedés lett. Végül megnyugodott Füredi hatása által és kibékült Istvánnal. Ismét megtudja, hogy megint tétekkel játszik, se eleje, sem vége, nem lesz béke közöttük. Zsolttal, az új udvarlójával él együtt vidéken- – Fábián Anita
 • Halász Kristóf: Halász Szilvia és Agárdi Norbert vér szerinti fia, Halász István a nevelőapja. Amikor megtudja Isti betegségét, összeomlik a különben nagyon vagány, jóképű, szeretetre éhes srác, aki imádja a csajokat és az autókat. Zsanett a barátnője. A Kék Macsek mellett még dolgozik a "Barlang" nevű kocsmában, amit Agárditól örökölt meg. – Baronits Gábor
 • Halász Gergő: Halász Szilvia és Halász István édes gyermeke. Tisztelettudó, udvarias kölyök, akinek mindene a suli és a tanulás. Szeretne önállósulni, ez azonban nem mindig jön össze neki, édesanyja - cukorbetegsége miatt - állandóan óvja. 2010-től belekerül Agárdi Norbert bandájába, zűrös üzletei vannak. Haragszik szüleire, amikor azonban kiderül Isti betegsége,megbocsát Nekik. Nagyon szereti Mártit, együtt jár vele. 2013 májusában érettségizik. (A jelenetek alatt a külső jelenetekben hó van. Ez baki. Ki szokott Magyarországon hóban érettségizni májusban?) Rosszul volt a vizsga felkészüléskor. Megnyerte a szépségversenyt, így elmehetett Olaszországba fotózásra. Visszatérte után szembesült azzal, hogy anyja és apja válni készülnek.Barbarával kavar. – Ripka Kálmán
 • Bodolai András (Bandi): Bodolai Böbe férje, Szabi és Orsi édesapja. Igazi régimódi családfő, ragaszkodik az Erdélyben felvett szokásaihoz. Gyerekeivel keményen bánik, főként Szabival, ugyanakkor jószívű és hihetetlen humora van. Kezdetben a kórházban dolgozott szerelőként, majd biztonsági őr lett. – Tóth Roland
 • Bodolai Erzsébet (Böbe): Bodolai Bandi felesége, Orsi és Szabi édesanyja. Fodrásznak tanult, ám szakmájában nem tudott elhelyezkedni, így egy darabig házvezetőnőként dolgozott. A kisbolt résztulajdonosa, naiv, hiszékeny, kedves, jószívű de pletykás. Néha sárkányként viselkedik. Indul a polgármester címért, mint Vaslady, de visszalépett a támadások miatt. – Cseke Katinka
 • Bodolai Orsolya: Böbe és Bandi lánya. Tanuló, Svéd egykori menyasszonya. Elvesztette gyermekét, szüleivel megszakított minden kapcsolatot. Később hazatért. Elutazott Pakisztánba új szerelméhez. Megint visszatért Bodolaiékhoz. Bébiszitterként vigyázz rá Lucára és együtt tanulnak. Józsival jött össze. – Braghini Rozina
 • Bodolai Szabolcs: Böbe és Bandi fia. Tanuló, nehézkesen barátkozik, a tanárokkal se jön ki. Volt már néhány stiklije, többek között az, hogy Biggel barátkozik és összeverekedett Gergővel. Akárhányszor segíteni próbál, balul sül el, ilyenkor általában barackot kap Banditól. Legnagyobb barátja Tamás atya volt, de ő sajnos meghalt egy villámcsapás által. A vágya, hogy elutazhasson Ausztráliára, Magdikához. Valószínűleg nem fog neki sikerülni, ez biztos. Bigék akartak csatlakoztatni az áramlopáshoz, már mint úgy, hogy csak őrködni kellett neki. Elbizonytalankodott, végül belement csakis, hogy kimehessen Magdikához. Mivel belementek, ki akart szállni, mert tudta, hogy bűncselekmény. De Bigék nem engedték és rosszul lett az áramütés miatt. Büntetése az volt Böbiék részéről, hogy két hétig dolgozhatott otthon. – Timon Barna
 • Dr. Kalem József: rezidensként érkezett a Csillagvirág Klinikára. A tehetséges, fiatal orvos inkább ösztöneire hagyatkozik a gyógyításban, mintsem a száraz tananyagra, de makacs természete nem imponál minden kollégának. Vera volt férje. Depressziós és nagyon nyugtalan Vera miatt, hogy elrabolta Lux Endre. Bepánikolt, hogy mi történhetett vele. Abban reménykedett, hogy vissza fog jönni, de nem tudja elviselni és feldolgozni, mivel Vera meghalt. Utána jár az egész ügynek. Orsival jött össze. - Kembe Sorel
 • Oravecz Fanni: főnővér. Ádáz ellenségük volt a nővéreknek, legfőképpen a lógós, pletykás Elvirának, amíg a parancsnok besúgója, egyben szeretője volt. Vállig érő, göndör, szőke haja van, szépségét igyekszik kihasználni. Hiába minden cselszövés, olyan a természete, amire nem lehet haragudni. A finálé előtt átállt Pongrácz doktor csapatába, legyőzte Konrádot és ismét szabad életet élhet. Kardos doktor szeretője is volt. Mostanában Jenővel alkot egy párt. Hamarosan nyilvánvalóan szakítani fognak. – Bálizs Anett
 • Galambos Gyöngyi: a kórház recepciósa. Régebben a Kék Macsek pincérnője volt Barbarával együtt. Kollégái szeretik, lehet rajta és a viccein is nevetni, igazi spirituális egyén, nagy pletykás. Emil felesége. – Madár Veronika
 • Szlávik Jenő: hadnagy, (magán)nyomozó. A Halász család bizalmasa, közben senki nem tudja, hogy a hátuk mögött Szilva szeretője. Egykori barátnője a sorozatgyilkos Ibolya volt. 2011. augusztus 22-én elhagyta Csillagkutat és Bécsbe utazott. A rendőrségtől eltávolították. Később visszatért magánnyomozóként. Fannival jár. Később visszaveszik rendőrnek. Látta Istvánt, hogy benne volt a pókerklubban, miközben rendőrök elkapták néhány embert a pókerklubból. – Bozsó Péter
 • Müller Ottó: Elvira férje. Százados, nyomozó, „külsős FBI-ügynök”. Részt vett ugyanis egy programon - Amerikában -, nyomozóként mégis ügyetlen, érzéketlen papucsférj. – Posta Lajos
 • Bánkuti Magdi: Lenke és Füredi nevelt lánya. Gimnazista: nagyon tisztelettudó és imádja a tanulást. Eleinte utálta Alexát, hiszen miatta mentek szét Lenkével. Jól kijött Szabival és Gergővel is. Nemrég nagybácsijával Ausztráliába utazott el. Most is ott él. – Vay Viktória
 • Zimányi Elvira: nővér, a nővérek szószólója. Müller százados felesége. Kedves, tisztelettudó nő, ám Ottó mellett ő is tanult egyet, s mást. Ezt a tudását két ellenségén, Fannin és Konrádon kamatoztatja. Nagyon pletykás. – Juhász Adrienn
 • Vadász Jolán: (Jolika néni), empatikus büfés néni – Demjén Gyöngyvér
 • Big (valódi neve: Kövesdi Ákos): Szabi barátja, igazi rossz fiú. Ő és a bátya benne volt az áramlopásban Szabival együtt. - Timon Benjamin
 • Kövesdi Richárd (Ricsi): Big bátya. Ő találta ki az áramlopást.
 • Fidó Géza: Előd régi spanja, minden piszkos ügyben segített Neki. Mostanában a Fehér klánban piszkoskodik. - Kassai László
 • Kiskovalcsik Johny: Fehér Roland leghűségesebb és legjobb spanja. - Krizsik Alfonz
 • Száraz Emil: karbantartó a Csillagvirág Klinikán, a rózsaszín regények falója, Emilio Dry művésznéven maga is híres ponyvaregényíró lett. Az első sikeres eladott könyve: Emilio Dry: Makacsul csókollak, majd a Vörös ciklon, amit 2014-ben meg is filmesítettek (bábfilmként). - Benkő Géza
 • Tímár Zsanett: Kristóf nagy szerelme. Szilva nem nagyon kedvelte, mert múltjukban sok közös vonás volt, de végül megbocsátott neki. Az István miatti perpatvar rá is nagy terhet ró, különösképpen amiatt, hogy vonzódnak egymáshoz Istvánnal. Majd gyereke is lesz Istvántól. - Szaksz Gabriella
 • Lovasi Márti: Andrea lánya. Eddig nagymamája nevelte, haragban volt anyjával, de már kibékültek és együtt élnek a Füredi-házban. Gergővel jár. Ő nevezte be a szépségversenybe Gergőt. - Rónai Lili
 • Németh Mónika: nővér, összebarátkozik Bettyvel, de ő túlzottan rászáll a magánéletére. Közben éppen az apjával, Pongrácz főorvossal keveredik románcba. Ő is tudja, hogy Betty kedveli Balázst. – Sallai Nóra
 • Eszes Tibor: karrierista rendőr, Ottó segítőtársa, később - sorozatos baklövései miatt - lefokozzák és nyomozó helyett járőr lesz. - Kató Balázs
 • Kovács Imre: Rendőr őrmester
 • Detre Cintia: maffianő. Kolozsi egykori segítője és szerelme. Annak halála után Budai Krisztiánnal jön össze. Még időben elmenekül a felrobbantott kunyhóból. Mesterlövész. Később kiderül, hogy elfogták bankkártya-hamisításért, és Bécsben börtönbe zárták.
 • Dr. Bezerédi Szilárd: Sármos pszichiáter. Megnyerő és kedves, hivatásából adódóan mindenkivel elfogadó. Bettyvel járt, miközben csatlakozott az Örök Fényesség Egyházba. Végül Lux Endre elnevezte Árulónak "Az áruló a tiszták közé rejtőzik", mert megszegte súlyosan a szabályokat. De hála Balázsnak, hogy megmentette az életét. Ő segítette Vera felderítését Józsinak, Müllerék szerint ez nem teljesen bizonyíték. - Kedvek Richárd
 • Dr. Szentesi Gábor: Kardos szoba- és munkatársa. Nem szereti, ha új kollégája Bettyvel szerelmeskedik. Szeret bulizni, nőcsábász. - Gesztesi Máté
 • Galambos György: Gyöngyi apja, bohém életű régiségkereskedőt játszik, aki régi bélyegsorért érkezik érkezik Csillagkútra, de hamar kiderül róla, hogy önző üzér csupán. - Nádas György[2]
 • Habib Arjemal: Pakisztán származású fiú, Orsi szerelme. Azért jött Csillagkútra, mert itt tudott tanulni. Nem tudott visszamenni a saját hazájába, mivel lejárt a tartózkodási engedélye. Végül elvitték a rendőrök. - Mechiat Said
 • Kápovicsné Kiss Rózsa: közmunkafelügyelő
 • dr. Wágner Zoltán: Varga Balázs szétroncsolódott arcát műtötte meg. Kisebb-nagyobb konfliktusokat okozott - Szolnoki Tibor
 • Varga Balázs: Igazából egy bűnöző. Motorbalesetet szenvedett, így az arca szétroncsolódott a baleset során. Ezért felhívta Dr. Wágnert, hogy megműthesse az arcát, és olyan arcot szeretett, mint Tamás atya. Bettyvel összebarátkozott a kezdetek során. Megmentette Luca életét. A vallásosok azt hisznek, hogy feltámadott Tamás atya. Zsák utcába került, hiába keresett állást, dolgozott, de tégla emelés közben felszakadt a sebe és összeesett, vissza kellett menni a kórházba. Közben pedig megjelent a bűnözőtársa: Dongó, de nem tudja, hogyan adja meg neki a 45 millió forintot. Segítségül kéri Betty-t, hogy hajtson be végre helyette. Elhatározta, hogy új életet kezd. Mindenáron pénzt akar keresni, mert elköltötte arcplasztikára. Egyre jobban kedveli Betty-t, és együtt járnak. Nem sikerült csatlakozni Roland csapatába, mert nem voltak megelégedve a gyávasága miatt. - 1. Oroszi Tamás 2. Száraz Dénes
 • Lux Endre: Veráék főellensége. Az Örök Fényesség Egyházának alapítója, vezetője. Csoportos öngyilkosságot akart rendezni a hívőknek, ez volt számára a 3. prófécia beteljesítése. Célja, hogy az végső megtisztulása a tisztáknak elvezesse az örök fénybe. Mikor a rendőrök megérkeztek, elmenekült. Nem sokkal később a pályaudvaron elrabolta Verát és fogva tartotta egyik örsben. Végül az Örök Fényesség Egyház weboldal élőadásban bebizonyította, hogy az embereivel együtt bedobták a tűzbe Verát. - Dóczy Péter
 • Kozma Luca: Vera túlzottan aggódik érte. Mióta Luxéknál van, elutasító lett vele szemben. Ő a kiválasztott az Örök Fényesség Egyházában, Balázs mentette meg az életét a "végső megtisztulás" szertartáson. Azután Veráékkal van, de még mindig Luxékhoz vágyik. Később megszerette ismét Verát, de Verának el kellett mennie Erdélybe és egyszerre csak eltűnt. Lux Endre ugyanis elrabolta nevelőanyját és brutálisan megölte, majd ő is öngyilkos lett. Orsival és Szabival is jól kijön. - Vida Sára
 • Dongó: Valódi neve Donát Antal, Varga Balázs bűnözőtársa volt. Követelte a 45 millió forint kölcsönt, ha Balázs nem hajtja végre utasításait, akkor át fogja szabni Betty-t. Roland csapata megverte Őt, így kórházban volt. Nem akármilyen bosszút akart csinálni Balázzsal, ha kijött volna a kórházból. Majdnem sikerült ex-barátnője, Vali segítségével Balázst börtönbe juttatni, de Rolandék megvédték Balázst, Dongót pedig kidobták a kórterme ablakán. Az eséstől szörnyethalt. - Fischer Norbert

A 2009-es, tömeges elbocsátás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A gazdasági válság a sorozatot is érintette, ezért a készítők úgy döntöttek, több szereplőtől is megválnak. Egy részük úgy távozott, hogy bármikor vissza lehessen venni őket a történetbe, azonban voltak olyanok is, akik véglegesen kiestek.

Az alábbi szereplők távoztak a sorozatból:

Örökre távoztak:

 • Dr. Pongrácz Réka (Ibolya áldozata).
 • Nemes Lenke (Ibolya áldozata).
 • Ekler Laura (autóbalesetben).
 • Juhász Nagy-Rozália (a túszdráma során szívroham éri).
 • Helen Tanakis (a túszdráma első áldozata).
 • Kalló Nikolett (Ibolya áldozata).
 • Szekeres Anett (a túszdráma áldozata).
 • Hajdu Ibolya (azt hitték a sorozatban, hogy öngyilkos lett, de túlélte és végül a Macsekban keletkezett tűz során hal meg).
 • Kósa Bálint/Kulcsár Botond (autóbalesetben).

Nem örökre távoztak a sorozatból:

 • Vidovszky Nándor (2011. április végén tért vissza, Richárd csicskásaként).
 • Ekler Klára
 • Nemes Viola
 • Nemes Dávid
 • Bárdos Attila „Kisatti”
 • Bakó Melinda
 • Bóta Judit
 • Bánhidi Patrik, a „Svéd”
 • Várnagy Előd

A 2010 és 2013 között távozott szereplők[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 • Volosinovszky György (Bencsik Ádám) Elmenekül Csillagkútról, magára hagyva Beát. Franciaországban előbb idegenlégiós, majd orvosnak tanul.
 • Bicskey Zsófia Anna - Bencsik Bea Amint Roland megcsalta őt, azonnal elment Ádám után Franciaországba.
 • Bodor Géza - Budai Krisztián, Csillagkút volt polgármestere. A feleségét, Balatoni Andreát rendszeresen verte, míg az elhagyta Fürediért, aki a polgármesteri széket is megszerezte tőle. Bosszút akart állni, de végül magát sikerült felrobbantania, amit viszont túlélt könnyű sérüléssel. Később bosszút állt a Füredi családon, de végül Konrád lelőtte.
 • Jánosi Ferenc (Kósa Bálint/Kulcsár Botond) Autóbalesetben meghal.
 • Szimat r. szds., nyomozó, – „Kuba”, malinois belga juhászkutya, aki Agárdi agyonlő. Szlávik sokáig siratja.
 • Száraz Dénes - Falvai Tamás atya, katolikus pap, Betty szerelme, őáltala javul meg Szabi. Elhagyja csillagkutat, 2011 májusában visszatért. Ő adja össze Bettit és Zolit amikor ép szentesítette volna a házasságot kirohan a templomból és Betti szeme láttára agyon csapja egy villám (azonnal meghal)
 • Damu Roland - Várnagy Előd, a sorozat rossz fiúja, 2011. január 12-ig. A TV2 megszüntette szerződését, bírósági ítélete miatt. Szikszai Rémusz vette át a helyét.
 • Vágvölgyi Lili - Bodolai Orsolya, gimnáziumba jár. 2011. április 19-én Braghini Rozi vette át a helyét.
 • "Bodolai Emil Emilke" Bodolai Orsi és Svéd fia. Születésekor a kórházban súlyos autóbaleset sérültjeit hozták, így nem volt elég A0-ás vér raktáron, hogy megmentsék a lányt és Emilkét is. Bandiéknak kellett dönteniük, hogy Orsit vagy unokájukat mentsék-e meg. Bandi Orsit választotta. Emilke meghalt, egyházi temetést kapott.
 • Szorcsik H. Viktória - Bencsik Bea terhessége miatt hagyja el Csillagkutat 2011. október 1-jétől, karakterét Bicskey Zsófia Anna veszi át.
 • Brózik Klára - dr. Káldor Margit Afrikába utazott Áronnal.
 • Gerő Anna - Buzsáki Lili, elrablása után anyja, Ági magával vitte, így elhagyja Csillagkutat.
 • Liptai Claudia - Zámori Alexa bűnözők által kiprovokált autóbaleset következtében kómába esett, s egy bécsi kómacenterbe szállították.
 • Fillár István - Baranyai (valójában Takács) Sándor álrendőrt a Pongrácz-villában Roland agyonlőtte, miközben ő Pétert akarta kinyírni.
 • Mihályfi Balázs - Fehér Richárdot ikertestvére, Konrád lelőtte, a helyszínen meghalt
 • Szikszai Rémusz - Várnagy Elődöt megölték.
 • Rádler Judit - Emese Veronka legjobb barátnője volt, de meghalt egy kezelhetetlen betegségben
 • Borbáth Otília - Balogh Rózsika Az Áron által tesztelésre behozott afrikai vírus fertőzésében meghalt.
 • Tálos József - Agárdi Norbert Kimenekítette Andreát egy kunyhóból de ő (Budai Krisztiánnal együtt) felrobbant. Kristófra hagyja kocsmáját.
 • Pintér Tibor - Kolozsi Pál (ingatlanüzér) Lelövi Rolandot a nyílt utcán. Konrád parancsára Kiskovalcsik Agárdi segítségével beviszi a kórházba. Ott Konrád beadja neki az influenzavírust, hogy belőle nyerjenek ellenanyagot, de ezzel egyben meg is öli Kolozsit.
 • Pintér Gábor Attila - Szigeti Áron Afrikából visszatért Csillagkútra. Kísérleti egereken tesztelték az általa behozott influenzavírust, ami kiszabadult és több ember halálát okozta. Amikor látta, hogy mit tett, beadta magának is az immár mutáns vírust, és a szervezetében meglévő ellenanyag dacára tüdőembóliát kapott és meghalt.
 • Puskás Péter - Bánhidi Patrik "Svéd", Orsi vőlegénye volt, az elhunyt Emilke édesapja. Rákhalászként dolgozott Svédországban. Orsival szerette volna újrateremteni kapcsolatukat, de Orsit nem hatotta meg a fiú könyörgése, ezért visszautazott Svédországba.
 • Tarján Péter - Kozma Gellért ügyvéd és a felesége: Janics lelőtte őket a kis repülőtéren.
 • Vajda Violetta - Éva nővér lett a influenzavírus első betege, amikor egy kísérleti egér megharapta az ujját. Ellenanyag nem képződött a szervezetében, leállt a szíve és meghalt.
 • Telekes Péter - Zámori Olivér, kábítószeres, aki azt játszotta, hogy szerelmes Verába, hogy így szerezzen drogot.
 • Peller Mariann - Cecília nővér: Tamás atya elhagyni akarja a reverendáját és a papi hivatását is de emellett segíteni akartak neki hogy ne mondjon le a papi hivatásáról
 • Hudák Anita - Borbála nővér: némaságot fogadott hogy segítsen a Tamás atyának és egyszer csak megszólalt és segíteni akar Tamásnak
 • Fehér Dániel - Lóri Budai emberre volt, segített elrabolni Mártit. Később viszont átállt Márti mellé, mert azt hitte Márti is szerelmes belé. Sikerült megszöknie Budai elől, de végül a rendőrök elkapták és lecsukták.
 • Tokaji Csaba - maffiózó. Janics Agárdi legjobb barátja volt, együtt csináltak piszkos ügyleteket. Végül, amikor Barbarát és Rolandot le akarta lőni, jött Konrád és orvul agyonlőtte. Rögtön meghalt.
 • Éva nővér (a vírus első áldozata).
 • Fehér Zsuzsanna (Szalai Mariann) Roland édesanyja, Konrád szerelme egy érintéssel belelát az idegen emberekbe. Laci bácsi, Roland embere lelőtte, amikor a fia elé ugrott hogy megmentse.
 • Laci bácsi (Honti György) Rolandot meg akarta ölni, és a gang vezetését magához ragadni, de amikor a vén lókötő, a Konráddal vívott tűzpárbaj után menekülni próbált, Roland lelőtte.
 • Dögei Éva - Sávolt Gabriella, a Csillagszem című internetes oldal szerkesztője és riportere. Autóbalesetnek álcázva ölte meg a maffia.
 • Lux Anna: Az Örök Fényesség Egyház egyik tagja. Öngyilkos lett, mert be kellett teljesíteni a 3. próféciát, beesett a tűzbe. - Pethő Kincső
 • Dr. Horváth Veronika: A kórház rezidens orvosa volt. Dr. Kalem József ex-felesége. Nagyon erőszakosan aggódott Lucáért. Lux Endre a pályaudvaron elrabolta, és fogva tartotta az egyik örsben. Mivel férje nem tartotta be Endre ígéretét, internetes élőadásban az embereivel együtt bedobták a tűzbe Verát. - Kondákor Zsófia
 • Fischer Norbert- Donát Antal (Dongó) Varga Balázs bűnözőtársa. Kiskovalcsik és Fidó kidobják az ablakon.
 • Ullmann Mónika- Balatoni Andrea, Füredi Attila felesége, Márti édesanyja, belehal a fájdalmaiba.

Korábban távozottak[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozás[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Jegyzetek[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

 1. Ezt a címet hagyományosan a fenti alakban írják. A magyar helyesírás szabályai szerint azonban a következő forma lenne a helyes: Jóban-rosszban. Indoklás: AkH. 100. b)
 2. http://ujasz.com/celeb/1078-nadas-gyongyi-apjakent-erkezik-csillagkutra