V, mint Viktória

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
V, mint Viktória
(Victorious)
Műfajszitkom, musical

AlkotóDan Schneider
ÍróDan Schneider
George Doty
Jake Farrow
Matt Fleckenstein
Arthur Gradstein
Warren Bell
Darren Thomas
Stefanie Ledar
Erica Spates
Sam Littenberg-Weisberg
Christopher J. Nowak
Dave Malkoff
RendezőSteve Hoefer
Adam Weissman
Russ Reinsel
David Kendall
Clayton Boen
Főszereplő
Főcím"Make It Shine" –Victoria Justice
Főcímzene
  • Lukasz Gottwald
  • Michael Corcoran
  • Dan Schneider
ZeneszerzőDr. Luke

Formátum480i (SDTV)
1080i (HDTV)
OrszágAmerikai Egyesült Államok
Nyelv
Évadok4
Epizódok60 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
  • Dan Schneider
  • Warren Bell
  • Robin Weiner
Producer
  • Bruce Rand Berman
  • Jake Farrow
  • Christopher J. Nowak
  • Matt Fleckenstein
Forgatási helyszínHollywood, Kalifornia
Részenkénti játékidő24 perc
GyártóMTV Networks International[1]
Forgalmazó
  • Schneider's Bakery
  • Sony Music Entertainment
  • Nickelodeon Productions
Sugárzás
Eredeti adó
Eredeti sugárzás2010. március 27.2013. február 2.
Első magyar adó
[2]
Magyar sugárzás2010. december 4.2013. november 30.
Státuszbefejezett
KorhatárTizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
ElőzőiCarly
KövetkezőSam és Cat
Kapcsolódó műsorSam és Cat
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz V, mint Viktória témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

A V, mint Viktória (eredeti címe: Victorious) 2010 és 2013 között vetített amerikai szitkom, amelyet Dan Schneider alkotott. A főbb szerepekben Victoria Justice, Leon Thomas III, Matt Bennett, Elizabeth Gillies és Ariana Grande látható.

A sorozatot Amerikában a Nickelodeon mutatta be 2010. március 27-én, míg Magyarországon 2010. december 4-én szintén a Nickelodeon mutatta be.

A sorozat a fiatal, feltörekvő énekes Tori Vega életét követi. Tori Vega a Hollywood Arts előadó-művészeti középiskolába kerül, és ezután napi rendszerességgel szokatlan, ám vicces helyzetekkel és problémákkal szembesül.

Cselekmény[szerkesztés]

Tori Vega (Victoria Justice) felvételt nyer egy művészeti iskolába. Az iskola azonban nem mindennapi, elit művészeti iskola, a Hollywood Arts. Tori megpróbálja venni az akadályokat, amelyek elé gördülnek az új helyen, ám ez nem megy olyan könnyen, ugyanis a lány nap, mint nap érdekes helyzetekbe kerül. (Mert van mikor leöntik kávéval, vagy azzal vádolják, hogy megütötte Jade-et (Elizabeth Gillies), esetleg besminkelik cementes krémmel).

Szereplők[szerkesztés]

Színész / Hang Szerepe Magyar hangja Leírás
Victoria Justice Tori Vega Czető Zsanett Fellép a Hollywood Arts iskola zenei estélyén nővére helyett és sikeres fellépésének köszönhetően helyet nyer a középiskolába ahol új barátokat illetve ellenségeket szerez. Másrészt az iskola lehetőséget ad számára, hogy gyakorolhassa az éneklést és a színészetet is. Nővére, Trina volt a család sztárja a Vega famíliában. Amikor Tori felfedezi a benne rejlő tehetséget, élete olyan irányba sodorja őt amelyről soha nem is álmodott volna. Tori mindig is a Sherwoodi Középiskolában szeretett volna továbbtanulni.
Leon Thomas III Andre Harris Baráth István Egy tehetségekkel megáldott fiú, aki minden hangszeren tud játszani, de általában csak a billentyűkön szokott. Hirtelen Tori legjobb barátjává válik amikor találkoznak a suli fő estjén. 16 éves. Szeret a barátainak játszani. Andre az a srác akihez Tori és minden barátja bármikor fordulhat hozzá tanácsért. Nagyon segítőkész és hisz Toriban. Minden számot, amit a sorozatban Tori elénekel Andre ír, és miközben Tori előadja a zeneszámokat, láthatjuk Andret a billentyűkön játszani.
Matt Bennett Robbie Shapiro Szente Vajk Egy fiú a Hollywood Arts-ban. Tehetsége az, hogy hasbeszélő, ezért állandóan együtt van a bábujával Rex-szel, akit ő valódinak képzel. A lányok ezért nem törődnek vele, nyápicnak tartják. Tori is a kezdeteknél furcsának tartotta, de később megbarátkozott vele.
Ariana Grande Cat Valentine Bogdányi Titanilla Egy tehetséges lány. Tori, Jade, Robbie, André és Beck barátja annak ellenére, hogy sokszor vét hibát, okoz galibát nekik. Cat nagyon találékony, viszont esze az nem sok van.
Elizabeth Gillies Jade West Földes Eszter Beck barátnője a Hollywood Arts-ban. Jade nagyon rossz természetű és ki nem állhatja Torit, ezért folyton csípős megjegyzéseket tesz rá. Valójában egy érzékeny lány, az egyik részben Tori segítségét kéri, hogy visszaszerezhesse Becket. A 3. évad ,,A legrosszabb pár" című epizódjában szakítanak, majd a 4. évadban újra összejönnek.
Avan Jogia Beck Oliver Szvetlov Balázs Jade fiúja a Hollywood Arts-ban. Könnyen barátkozó, nyitott és őszinte. Legjobb barátja Andre.
Daniella Monet Trina Vega Csuha Borbála Tori idegesítő, nagyképű nővére. Mindig a középpontban akar lenni, ezért nem is szeretik túl sokan. Amit kiszemel magának, azért harcol. Tori-val sokat veszekednek, de ettől függetlenül szeretik egymást és számíthatnak egymásra. Egy részben kiderül hogy Sikowitz juttatta be a művészgimibe, miután egy lejárt kókusztej miatt Trina borzalmas felvételi próbája lenyűgözte.
Michael Eric Reid Sinjin Van Cleef Gacsal Ádám Sinjin a tipikus lúzer a sorozatban. Nagyjából olyan, mint Robbie, kivéve hogy még gusztustalan is. Értelmetlen, idióta viselkedése látszólag fel sem tűnik neki, pedig valójában nem vesz tudomást mások véleményéről.
Eric Lange Erwin Sikowitz Anger Zsolt Az iskola fura színjátszás oktató tanára. Ismertetőjele hogy közösségben is pizsamát hord, bármilyen lábbeli nélkül, viselkedési szokásait pedig a színészkedéshez kapcsolódó kreatív gondolkodásmóddal magyarázza. Megszállottja a kókusztejnek, amitől látomásai vannak, egy romlott kókusz okozta hallucináció közben vette fel Trinát is az iskolába.
Lane Napper Lane Alexander Fesztbaum Béla Nevelési tanácsadó. Mániákusan használ testápolókat, mindig van nála. Legtöbbször akkor bukkan fel, amikor valamilyen büntetést kell adnia a diákoknak.

Epizódok[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Magyar sugárzás a -on Magyar sugárzás a -en
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 20 2010. március 27. 2011. március 26. 2010. december 4. 2011. szeptember 30. 2021. január 12. 2022. április 25.
2 14 2011. április 2. 2011. december 26. 2012. január 20. 2012. december 25. 2021. december 25.
3 13 2012. január 28.[3] 2012. június 30. 2012. október 7. 2013. június 13. 2021. április 21.
4 13[4] 2012. szeptember 22.[5] 2013. február 2.[6] 2013. június 12. 2013. november 30.[7] 2021. február 12.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Victorious című angol Wikipédia-szócikk ezen változatának fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Leffler, Rebecca: MTVNI touting 5,000 hours of programming. The Hollywood Reporter, 2010. október 4. [2012. október 25-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2021. szeptember 7.)
  2. Ezzel a műsorral indul januárban a TeenNick. Mentrum, 2020. december 1.
  3. New Season of Victorious: Saturday, January 28th at 8/7c. Nick.com. [2012. szeptember 9-i dátummal az eredetiből archiválva].
  4. Julianie Cruz [@JulianieCruz]: @DanWarp How many episode's are left?? #NewVictoriousTonight #AskDanWarp #4, 2013. január 5. (Hozzáférés: 2021. szeptember 7.)
  5. Victorious Season Premiere!. TheSlap. [2012. szeptember 22-i dátummal az eredetiből archiválva].
  6. Dan Schneider [@DanWarp]: Working on "Victori-YES" – the LAST EPISODE of @Victorious – it airs this Saturday night (Feb 2) at 8PM. GREAT EPISODE! Tell the world!!!, 2013. január 29. (Hozzáférés: 2021. szeptember 7.)
  7. A Nickelodeon november újdonságai. Mentrum. (Hozzáférés: 2021. szeptember 7.)

További információk[szerkesztés]