Kenan és Kel

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Kenan és Kel
(Kenan and Kel)
Kenan and kel logo.png
Műfaj Szituációs komédia

Alkotó Kim Bass
Főszereplő Kenan Thompson
Kel Mitchell
Ken Foree
Dan Frischman
Zeneszerző Coolio

Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Évadok 4
Epizódok65
Gyártás
Részenkénti játékidő 25 perc
Forgalmazó Viacom International
Sugárzás
Eredeti adó Nickelodeon
Eredeti sugárzás1996. július 15. – 2000. július 15.
További információk

A Kenan és Kel egy amerikai tinédzser-szituációs komédia, melyet a Tollin/Robbins Production készített a Nickelodeon csatorna számára 1996 és 2000 között. A sorozat két főszereplője a Sok hűhó című műsorból már megismert Kenan Thompson és Kel Mitchell. Összesen 65 epizód készült, illetve egy egész órás rész, melyet utóbb szétvágtak három különböző epizódra. Magyarországon is a Nickelodeon csatorna mutatta be 2000-ben, és egészen 2005-ig volt látható.

Kerettörténet[szerkesztés]

A műsor Chicago városában játszódik, ahol két tinédzser srác, Kenan Rockmore és Kel Kimble kalandjait követhetjük nyomon. Mindketten középiskolások. Kenan egy vegyesboltban dolgozik a zsebpénze mellett, a kissé idétlen, narancsszóda-imádó barátja, Kel, pedig folyton vele lóg. Minden epizód egy függöny előtti résszel kezdődik, ahol a két színész kilép a színfalak mögül, és a közönséget is bevonva tartanak egy rövid jelenetet. Visszatérő gegként Kenan előre sejteti Kelnek, hogy tudja, miről fog szólni a mai epizód, de sosem árulja el, hanem berohan a színfalak mögé. A műsor végén pedig azért rohan el, mert támad egy zseniális ötlete, és Kelt kéri meg, hogy szerezze be a hozzávalókat. Mindkét esetben utánarohan Kel is, azt kiáltva: "Ó, már megint kezdi!"

Az epizódok nagyjából egy sémára épülnek. Általában Kenannel történik valami pozitív dolog (esetleg egy ötlete támad), amit Kel valahogy mindig elszúr. Ketten együtt próbálnak kikeveredni a csávából, sikertelenül.

A sorozatról[szerkesztés]

A Kenan és Kel főcímdalát a híres rapper, Coolio adja elő, dalszövegében pedig számos, a kilencvenes évek Amerikájában ismert duóra tesznek utalást: Abbott & Costello, Penn & Teller,  Magic Johnson és Kareem Abdul-Jabbar. Az egyes epizódokat élő közönség előtt vették fel.

Szereplők[szerkesztés]

 • Kenan Rockmore: Kel legjobb barátja. Viszonylag értelmes diák, láthatóan erős is, de a problémákat egészen különös tervekkel próbálja megoldani. Általában véve nyugodt természetű, de sokszor bosszantja a főnökét és a szüleit. Visszatérő frázisa, amikor valami szörnyűség történik: "Miééért?". Gyakran elájul, ha a dolgok negatív fordulatot vesznek. A karaktert Kenan Thompson játszotta. Magyar hangja Minárovits Péter.
 • Kel Kimble: Kenan dilis, lassú észjárású barátja, aki meglehetősen impulzív, gyakorta figyelmetlen, hiszékeny, és ügyetlen. Legtöbbször ő keveri bele Kenant valamilyen kalamajkába, holott nem igazán szeretne részt venni semmiben sem. Imádja a narancsszódát, amellyel kapcsolatban van neki is egy visszatérő frázisa: "Ki szereti a narancsszódát? Kel szereti a narancsszódát. Ez igaz? Mm-hmm! Imá-imá-imá-do-hoom!". Mindennek ellenére sosem fizet az italért, azt abból a boltból zsákmányolja, ahol Kenan dolgozik. Kel szülei elfoglalt tudósok, így mindig a Rockmore família nyakán lóg. Kenan apja utálja, húga viszont szerelmes belé. A karaktert Kel Mitchell játszotta. Magyar hangja Hamvas Dániel.
 • Roger Rockmore: Kenan és Kyra apja. Légiirányítóként dolgozik, és ő az egyetlen a Rockmore családban, aki utálja Kelt, azért, mert az gyakran élcelődik a kopasz fején és sokszor csinál galibát. Utál bármire is pénzt költeni, és könnyen dühbe gurul. A karaktert Ken Foree játszotta. Magyar hangja Hankó Attila.
 • Sherly Rockmore: Kenan és Kyra anyja. Kedves és jobban megérti Kenan és Kel butaságait, mint Roger. Gyakran igyekszik feloldani a problémákat büntetés helyett megbeszéléssel, de néha ő is begurul. A szerepet Teal Marchande játszotta. Magyar hangja Simorjay Emese.
 • Kyra Rockmore: Kenan húga. Minden vágya, hogy meghódítsa Kelt, amit viszont Kenan nem tolerál. Kel tudja, hogy a lány szerelmes belé, és ezt kihasználva sokszor megmenekülnek a kényes helyzeteből. A harmadik és a negyedik évadból különös módon a legtöbbször kimaradt. A szerepet Vanessa Baden játszotta. Magyar hangja Csuha Bori.
 • Chris Potter: Kenan főnöke, a helyi vegyesbolt, a Rigby tulajdonosa. Az anyjával él, és a magánélete jobbára abból áll, hogy az idős asszony különféle betegségeit kezelteti. Gyakran vannak rémálmai arról, hogy egy óriás nyúl üldözi, és irtózik a szendvicsektől. Chris gyakran kerül Kenan csínytevéseinek a középpontjába. Visszatérő frázisa: "Nekem rádió van a kocsimban!". A karaktert Dan Frischam alakította. Magyar hangja Kerekes József.
 • Sharla Morrison: a harmadik évad elején veszi fel Chris kisegítő munkára a Rigbybe. kenan stílusa sokszor irritálja, ezért a legtöbbször olyan helyzetben láthatjuk, amikor épp kritizálja a fiút valamiért. A későbbiek során kettejük között egyfajta románc kezd el kialakulni. A karaktert Alexis Fields játszotta, magyar hangja Zsigmond Tamara.
 • Marc Cram: a harmadik évadban költözik Kenan szomszédjába. Egy sztereotíp módon ábrázolt "kocka": gyűjti az órákat, és annyira jó a betűzésben, hogy gyakran párbeszédek során is betűzi a szavakat. Jelleme ellenére nagyon nyitott személyiség, és láthatóan mindenki kedveli őt, kivéve az iskolaigazgatót, és néhány tanárt, akiknek nem jön be a viselkedése. A karaktert Biagio Messina alakította.

Mellékszereplők[szerkesztés]

 • Mrs. Quagmire: egy idős asszony, aki a Rigbyben szokott vásárolni. Gyakran kezdi el Christ ütlegelni a táskájával, amikor valamilyen félreértés miatt őt hibáztatja, és ilyenkor menyétnek nevezi őt. A későbbi évadokban egy hozzá hasonló idős hölgy is megjelenik, aki mindig képtelen kérdéseket tesz fel a boltban.
 • Dimly igazgató: Kenan és Kel iskolájának igazgatója, aki néhány epizódban bukkan fel, többnyire Kenan valamilyen stikilje miatt.
 • Dave: egy fuvaros, aki az árut szokta szállítani a Rigbybe. Megjelenéseikor általában Chris valamilyen megjegyzésére tesz egy csípős megjegyzést.

Emellett számos epizódban felbukkannak hírességek epizódszerepben, például Bill Bellamy, Ron Harper, David Alan Grier, Britney Spears, és a 90-es években Amerikában közismert R&B sztárok.

Epizódok[szerkesztés]

Első évad[szerkesztés]

Sorszám
#
Epizód
#
Cím Eredeti vetítés Kód
11 „Pilot-epizód”1996. július 15.100
Kenan szeretne egy autót, de a szülei nem engedik meg neki, hogy vegyen egyet. Végül mégis szert tesz egyre, de a jármű lopott. Kenan végül alkut köt a rendőrséggel, hogy megtalálhassák a tolvajt. 
22 „A romlott csavar”1996. augusztus 17.101
Kenan majdnem megfullad egy csavartól, amit a tonhalas szendvicsében talál. Ezért tízmillió dollárra perli a Luna Tuna konzervgyárat. Bár a cég egyezséget kínál, Kenan elutasítja. Kel végül a bíróságon sírva vallja be, hogy ő tette a csavart a tonhalba. 
33 „Doing Things the Hemingway”1996. augusztus 24.102
Miután Kenan elolvassa Ernest Hemingway egyik könyvét, úgy dönt, hogy teljesebbé teszi az életét, és megvalósítja céljait. Úgy dönt, megmássza a Sears-tornyot, és szerelmet vall Briannának úgy, hogy egy molinót helyez el a tetőn. Ám nem várt fordulatként Kenan és Kel fennragadnak a tetőn. 
44 „Mental Kel-Epathy”1996. október 3.103
Kenan szerint Kelnek különleges mentális ereje van, s világhírnévre akar szert tenni ennek felhasználásával. Egy élő műsort is szervez ennek bizonyítására, amely azonban csúnya véget ér. 
55 „A Bomba”1996. október 12.104
Miután nem engedik be egy klubba, Kenan úgy dönt, sajátot nyit - a Bombát. Ehhez a Rigbyt veszi igénybe, éjszaka. Minden jónak tűnik egészen addig, míg Kyra fel nem bukkan, a vendégek pedig el nem kezdik felzabálni a bolt készleteit. Végül a rendőrség bezáratja a boltot. 
66 „Kerge randi”1996. október 19.105
Kenan végre elhívja randizni Briannát. A dolgok azonban rosszul sülnek el, mert Kel véletlenül tönkreteszi Brianna szvetterét, ami pótolhatatlan, mert a halott nagymamája kötötte. Kenan és Kel megpróbálják helyrehozni a dolgot, Brianna tudta nélkül. 
77 „A Gyémántbandita”1996. október 26.106
Kenan és Kel egy ékszertolvajról látnak egy rendőrségi felhívást, aki szakasztott olyan, mint Kenan apja. A Gyémántbandita a nevéhez méltóan gyémántokat rabol, s miután Kenan és Kel találnak otthon egy gyémántot, nekilátnak, hogy visszajuttassák a "jogos" tulajdonosának. 
88 „Hidegháború”1996. november 2.107
Kel csúnyán megfázik. Kenan gyorsan összeüt neki egy gusztustalan gyógykeveréket, ami meglepő módon használ. Kenan úgy érzi, megütötte a főnyereményt, mert feltalálta a nátha ellenszerét, de sajnos elfelejtette a receptet. A másodikként készített adag pedig rendelkezik egy kellemetlen mellékhatással. 
99 „In the Line of Kenan”1996. november 9.108
Kenan megmenti az amerikai elnököt attól, hogy rádőljön egy narancsszóda-piramis, ezért ő és Kel kapnak egy meghívást a Fehér Házba. A dolgok azonban ismét rosszul sülnek el. Ráadásul az elnök azt hiszi, hogy a nevük Kiki és Azéne... 
1010 „Mellétárcsázás”1996. december 7.109
Kenan el akarja hívni randizni az apja főnökének a lányát. Felhívja telefonon, de csak az üzenetrögzítő válaszol. Véletlenül obszcén dolgokat állít a főnökről, amit felvesz a berendezés. Kenan és Kel elindulnak, hogy visszaszerezzék a kazettát, mielőtt a család hazaérkezik. 
1111 „Boldog karácsonyt, Kenan!”1996. december 14.110
Kenan végre összegyűjtött annyi pénzt, amennyiből megveheti a hőn áhított kerékpárt. Már csak néhány dollárja hiányzik hozzá, ezért úgy dönt, áruházi Mikulásként keresi meg a maradékot. Egy szegény kisfiún megesik a szíve, és úgy dönt, inkább az ő karácsonyukat teszi szebbé. 
1212 „Baggin' Saggin Kel”1997. január 4.111
A 18. éves bolti csomagolóbajnokság előtt Kenan és Kel látják, hogy próbálja a rivális bolt vezetője, Angus, megszégyeníteni Christ. Hamarosan kiderül azonban, hogy Kel irtózatosan gyorsan tud csomagolni, ezért Chris úgy dönt, Kel lesz a versenyzője, s így megnyerheti a fogadást Angusszal szemben. 
1313 „Széf vagy szófa?”1997. január 11.112
A Rigby takarítása közben Kenan és Kel találnak egy térképet, mely egy régi rekeszhez vezet. De vajon mi lehet bent? Kenan szerint egy szép, Kel szerint pedig egy szófa. 
1414 „Twizzles Fizzles”1997. január 17.113
Roger rábízza a madarát, Pupit Kenanre és Kelre, amíg elutazik, de a madár elpusztul. Nagy nehezen kerítenek helyette egy másikat, de az meg elrepül. Hogy mentsék, ami menthető, teleszórják a házat madáreleséggel, hogy visszacsalják a madarat, mielőtt Roger hazaér. 

Második évad[szerkesztés]

Sorszám Epizód Cím Eredeti vetítés Kódszám
151 „Pair-Rental Guidance”1997. szeptember 6.214
Kenan pánikba esik, amikor megtudja, hogy az iskolaigazgató beszélni akar a szüleivel. Azt hiszi, hogy valami rossz dolgot akarnak bejelenteni, ezért úgy dönt, felbérel két színészt, hogy játsszák el a szüleit. Azonban azok meghívják az igazgatót vacsorára... 
162 „Clowning Around”1997. szeptember 13.218
Egy bohócnak öltözött rabló kirabolja a Rigbyt, Kenan és Kel legnagyobb rémületére. Közben Kyra szülinapi bulijában egy hasonló bohóc jelenik meg, gyanút keltve ezzel. 
173 „A lottó”1997. szeptember 20.219
Lottólázban dúl a város, és Kel is vásárol egy szelvényt. Végül megnyeri vele a 64 millió dolláros fődíjat, de a lottószelvény egy idős hölgy táskájába kerül. 
184 „Ki szereti a narancsszódát?”1997. szeptember 27.220
Kel fogad Kenannel, hogy egy egész álló hétig kibírja narancsszóda nélkül. Kenan állja a fogadást, s a vesztesnek női hálóingben kell elénekelnie az amerikai himnuszt, nyilvánosan. Kenan mindent megtesz, hogy Kel veszítsen. 
195 „Haven't Got Time for the Paint”1997. október 4.226
Kelről kiderül, hogy van, amihez van tehetsége: a festészethez. "Alkonyul - lekonyul" című festményéért egy híres műgyűjtő rengeteg pénzt kínál, és a többi képéért is. Később kiderül, hogy egy másik Kimble-re gondolt. 
206 „A Star is Peeved”1997. október 11.222
A Rigbyben forgatják a Szupermarketzsaru harmadik epizódját. Kenan és Kel mellékszerepben tetszeleghetnek, de nem tudják betartania rendező utasításait. 
217 „Ditch Day Afternoon”1997. október 18.217
Kenan és Kel ellógnak egy egész napot a suliból és a Rigbyből is. Sajnos azonban egy bankrablás kellős közepébe kerülnek. 
228 „Get the Kel Outta Here”1997. október 25.223
Miután annyi galibát és sérülést okoz, Roger kitiltja Kelt a Rockmore-házból. Kel nem adja fel, és megpróbál bocsánatot kérni. 
239 „Foul Bull”1997. november 1.221
A Rigby közellenség lesz a chicagóiak szemében, mert Ron Harper, a Chicago Bulls játékosa megcsúszik egy narancsszóda-folton, és megsérül. Kenan és Kel megpróbálják valahogy rendbehozni a dolgot. 
2410 „The Crush”1997. november 8.216
Néhány hétre egy új angoltanárnő, Miss Horn érkezik Kenan és Kel osztályába. Kel azt hiszi, hogy a tanárnő szemet vetett Kenanre, ezért mindent megtesz, hogy leleplezze őket. 
2511 „Turkey Day”1997. november 21.215
Hálaadás napján Roger egy különlegesen szép pulykát készít a sütőben, amit Kel még a vendégek érkezése előtt megeszik. Sietniük kell és találniuk kel egy másikat, mielőtt megérkeznének. 
2612 „Ég veled, Kenan (1. rész)”1997. december 27.224
Roger új munkát szerez: hegyi ranger lesz, és ezért Pummisba, Montana államba költözik az egész családdal. Kel természetesen nem tarthat velük... 
2713 „Ég veled, Kenan (2. rész)”1998. január 3.225
Az élet Montanában borzalmas, ezért Kenan mindent megtesz, hogy szabotálja apja munkáját. Medvének öltözik, hogy megrémítse, s hogy kirúghassák az állásából. Végül sikerrel is jár, és a család hazamegy Chicagóba. 

Harmadik évad[szerkesztés]

Sorszám
Epizód
Cím Eredeti vetítés Kód
281 „Fenced In”1998. október 10.327
Kenan és Kel két lánnyal beszélnek meg randevút. A randiig rengeteg idő van még hátra, ám minden balul sül el: a mozi előtt Kenan feje beszorul a fémrácsok közé, amikor megpróbálja visszaszerezni Kel mögé esett jojóját. 
292 „Skunkator vs. Mothman”1998. október 17.330
A Rigby új alkalmazottat vesz fel: Sharlát. Kenanre hárul a feladat, hogy betanítsa, hogyan működnek a dolgok. Ő azonban Kellel a képregényvásárra megy, hogy beszerezzen egy ritka képregényt. 
303 „A tombola”1998. október 24.329
Chris egy tombolát hirdet meg a Rigbyben, melynek a főnyereménye egy vadonatúj tévé. Kel azonban véletlenül tönkreteszi. Éppen ebben az időben vesznek Kenanék is vadonatúj tévét, kézenfekvőnek tűnik az ötlet, hogy kicseréljék a kettőt, majd elcsalják a tombolahúzást, hogy visszanyerjék. 
314 „The Chicago Witch Trials”1998. október 29.331
Az iskolába egy új lány érkezik, akiről Kenan úgy hiszi, hogy egy boszorkány. Ezért nyomozásba kezd, Kellel együtt. 
325 „To Catch a Thief”1998. november 7.328
Kenanék szomszédjába egy új srác költözik: Marc. Kedves, bár kicsit csodabogár fiú, Kenan mégis úgy hiszi, hogy ellopta az óráját. Nekilát, hogy valahogy visszaszerezze. 
336 „Happy B-Day Marc”1998. november 21.339
Kenan nem kap meghívót Marc születésnapi bulijába, ezért azt hiszi, nem is hívták meg. Közben elterjed, hogy Kenannek megműtötték a fülét. 
347 „I.Q. Can Do Better”1998,. november 28.334
IQ-tesztet írnak a diákok az iskolában. Kenan eredménye megdöbbentően alacsony, Kelé viszont rendkívül magas lesz. Kenan szerint valami tévedés lesz a dologban, ezért úgy dönt, betör az igazgatói irodába, hogy saját szemével láthassa a teszteket. 
358 „Attack of the Bug Men”1998. december 4.336
Míg a szülők és Kyra elmennek a Pizzafarmra vacsorázni, Kenan és Kel az emeleten játszanak Pingvinvadászt. Eközben nem zárják be az ajtót, s rovarirtóknak öltözött emberek kipakolják a lakást. Vissza kell hát szerezniük mindent, mielőtt a szülők hazaérnek. 
369 „Meglepetés”1998. december 12.333
Kenan és Kel látszólag egyszerű feladatot kapnak. El kell hozniuk Sheryl születésnapi tortáját és az ajándékát a Rockmore-házba. A dolgok azonban nem várt fordulatokat vesznek. 
3710 „You Dirty Rat”1998. december 19.335
Egy patkány költözik be a Rigbybe. Chris parancsára meg kell ölni, de Kel megsajnálja és megtartja. Később belekeveri Kenant is, és így már kettejüknek kell bújtatnia Vendelt, a patkányt. 
3811 „Freezer Burned”1999. január 2.337
Egy étteremben Kel véletlenül összecseréli a vécé felé mutató piktogramot egy másikkal, s ezért az étterem vendégei szép lassan a hűtőkamra foglyai lesznek. 
3912 „Present Tense”1999. január 16.341
Kenan nem tudja kivárni a karácsonyt, ezért elkezd kutakodni a házban a saját ajándéka után. Meg is találja, ám véletlenül összetöri. Ezért pótolnia kell azt, mielőtt a szülei felfedeznék. 
4013 „Housesitter”1999. január 23.345
Chrisnek néhány napra el kell utaznia, és addig Kenanre és Kelre bízza a házat. Csak annyit kellene tenniük, hogy megöntözik a növényeket, de véletlenül mindenről megfeledkeznek. 
4114 „Elkaplak, Kenan!”1999. január 30.346
Kenan elkap egy veszedelmes bűnözőt, de Kel véletlenül az összes adatát elszólja a tévében. A börtönből megszökött bűnöző pedig bosszúra szomjazik. 
4215 „A limó”1999. január 30.347
Kenan megpróbál imponálni egy gazdag lánynak, s magát is gazdagnak tetteti. Bérel egy limuzint, ám Kel véletlenül kiüti a sofőrt. 
4316 „The Contest”1999. február 6.332
Kenan és Kel azon versenyeznek, hogy megvalósítsák a leghajmeresztőbb mutatványt, amit csak lehetséges, hogy jegyet nyerjenek a Chicago Bulls meccsére. Kidolgoznak egy zseniális trükköt, de valaki más leutánozza őket. Ezért úgy döntenek, megeszik Chris biciklijét. 
4417 „Picture Imperfect”1999. február 6.342
Kel tönkreteszi az iskolai évkönyv minden fényképét. Kenanre és rá hárul a feladat, hogy Bill Bellamy segítségével újra megcsinálják az összes fotót. 
4518 „He Got Job”1999. február 13.348
Chris nem ad több narancsszódát Kelnek, amíg nem hajlandó fizetni érte. Ezért aztán Kel is munka után néz. Egy fánkboltban kezd el dolgozni, ahol kitalál egy fantasztikus új fánkot. 
4619 „Clothes Encounters”1999. február 20.343
Ruhapróbálás közben Kenan véletlenül kizárja magát a próbafülkéből. A gond csak az, hogy mindössze póló és alsónadrág van rajta. 
4720 „We Are The Chimpions”1999. február 27.338
Kenan és Kel örökbefogadnak egy csimpánzot az állatkertből. De amikor Kel megtudja, hogy el akarják szállítani egy másik állatkertbe, megszökteti a majmot és beköltözteti a Rockmore-házba. 
4821 „Who Loves Who-ooh?”1999. április 19.344
Kenan szeretné elhívni Sharlát a szívek báljára, de fél a visszautasítástól, ezért azzal henceg zavarában, hogy az R&B-sztár Tamiával megy el. Miután megkavarta a dolgokat, kénytelen azokat valahogy helyrehozni, Tamia segítségével. 
4922 „Poem Sweet Poem”1999. április 24.340
Az iskola szerelmespárja, Phillip és Allison egy véletlen miatt (ami Kenan egyik verse) szakítanak. Kenan és Kel ezért mindent megtesznek, hogy újra összehozzák őket. 

Negyedik évad[szerkesztés]

Sorszám
#
Epizód
#
Cím Eredeti vetítés Kód
501 „Corporate Kenan”1999. július 31.401
Kenan és Kel önéletrajzai összekeverednek egy vállalatnál, így Kenannek mint alelnöknek kellene helytállnia a végnél, amiről azt sem tudja, mivel foglalkozik. 
512 „The Honeymoon's Over”1999. augusztus 7.402
Kenan szeretne egy olyan helyet, ahová visszavonulhat, ezért úgy dönt, hogy egy vetélkedőn próbál meg magának nyerni egy házat. Az egyetlen bökkenő az, hogy a játékot házaspároknak hirdették meg, így Kelt be kell öltöztetnie nőnek a terv érdekében. 
523 „Girl-Watchers”1999. augusztus 14.403
Eric megkéri Kenant és Kelt, hogy vigyázzanak a barátnőjére, amíg ő távol van. Ez igazán egyszerű dolognak tűnik, azonban a lánnyal sorozatos balszerencsék történnek. 
534 „Car Trouble”1999. augusztus 21.404
Bár a szülei nem szeretnék, Kenan úgy dönt, megcsinálja a jogosítványa érdekében a forgalmi vizsgáját. A baj csak az, hogy ugyanaznap kiselőadást is kell tartania. 
545 „Three Girls, a Guy, and a Cineplex”1999. augusztus 28.405
Kenan egy estére három különböző lánnyal beszél meg randit ugyanoda, és most el kell érnie, hogy egyikük se találkozzon a másik kettővel. 
556 „Natural Born Kenan”1999. szeptember 11.406
Kenan megtudja a szüleitől, hogy a gyerekkori fotói egy beázás miatt elvesztek. Ő azonban úgy hiszi, hogy igazából örökbefogadták, ezért elindul, hogy megtalálja az igazi szüleit. 
567 „The Graduates”1999. szeptember 18.407
Miután elárasztotta az irodáját csokipudinggal, az igazgató megtiltja Kenannek, hogy részt vegyen az érettségi ünnepségen. Csakhogy az egész rokonsága ide készül, ezért azt tervezi, hogy mégis ott lesz, de úgy, hogy az igazgató meg ne tudja. 
57-588-9 „Aw, Here It Goes To Hollywood : Part 1 & 2”1999. szeptember 25.408-409
Kel nyer két jegyet a narancsszóda-fesztiválra. El is indulnak Kenannel, de rossz gépre szállnak, és Hollywoodban kötnek ki. Végül úgy döntenek, hogy egy kicsit még itt maradnak, és galibát galibára halmoznak. 
5910 „Oh, Brother”1999. október 9.410
Chris gazdag bátyja, Rick a városba érkezik, és szép lassan elkezdi elvenni Chris életét, a boltját is beleértve. Mivel Chris a Rockmore-házba költözik, és a jelenléte idegesítő lesz mindenki számára, a családtagok elhatározzák, hogy megszabadulnak Ricktől. 
6011 „Futurama”1999. december 31.411
Ebben a különkiadásban az események a 3000. évben játszódnak. A jövő eseményei mellett Kel szokás szerint butaságokat csinál, és egy szemétmegsemmisítésre használatos sugárpisztollyal véletlenül láthatatlanná teszi Rogert. 
6112 „The April Fools”2000. április 1.412
Kenan és Kel áprilisi tréfákat sütnek el mindenki rovására - nem sejtve, hogy ennek az lesz a következménye, hogy a rendőrség mindenkit letartóztat. 
6213 „Tales from the Clip”2000. május 3.413
A sorozat elmúlt négy évének legjobb pillanatait nézi vissza Kenan és Kel, ami közben összevesznek. 
63-64-6514-15-16 „Two Heads Are Better Than None”2000. július 15.414-416
A sorozatot lezáró epizódban a Rockmore-család autós túrára indul, Kyra és Kenan még Kelt is magukkal csempészik. Roger mesél egy rémtörténetet a Fej Nélküli Lovagról, amitől a fiúk aztán teljesen megrémülnek, és olyan kalandokba keverednek, melynek során azt hiszik, hogy egy kísértet szedi áldozatait.