Útszéli suli

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Útszéli suli
(Wayside)
Műfaj comedic television series

Alkotó Louis Sachar
Rendező Riccardo Durante
Főszereplő Mark Rendall
Martin Villafana
Denise Oliver
Lisa Ng
Kathleen Laskey
Kedar Brown
Sergio Di Zio
Jayne Eastwood
Főcím Skye Sweetnam – "Fly by the Wayside"
Végefőcím "Fly by the Wayside" (instrumental)

Ország  Kanada
 USA
Nyelv angol
Évadok 2
Epizódok26 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer Scott Dyer
Doug Murphy
Lin Oliver
Producer Lin Oliver
Részenkénti játékidő 30 perc (epizódonként)
Sugárzás
Eredeti adó Teletoon (Kanada)
Nickelodeon (USA) (2000 - 2004)
Nicktoons (2009 - )
Eredeti sugárzás2000. március 16.2004. szeptember 17.
További információk

Az Útszéli suli vagy Wayside suli (eredeti címén Wayside) amerikai-kanadai animációs tévésorozat, amelyet Amerikában és Európában a Nickelodeon sugároz, Kanadában pedig a Teletoon (ismerhetjük innen:Totál Dráma Sziget). A sorozat egy amerikai könyvön alapul, amit Louis Sachar írt, Wayside school címmel.

Magyarországon minden hétköznap 18:00 - kor a Nickelodeon csatornán lehet figyelemmel kísérni. A TV-műsorok Waysideként jegyzik. 2000-2004-ig készítették (1-2 évad), egy epizód összesen fél óra, két részt tekinthetünk benne meg.

Történet[szerkesztés]

A világ leghihetetlenebb iskolájába egy új tanuló érkezik: Todd. Ő úgy érzi, az egyetlen önmaga, aki normális ebben az iskolában. Megdöbben, amikor megtudja, hogy az iskola 30 emeletes, és az ellentétek összekeverednek. A 14. emeleten gondolázni lehet, mint a folyosón ("Szerelem a tanárba" c. rész), a másik teraszán faautomaták és számítógépes vezérlésű folyó van, valamint mesterséges erdő ("Mrs. Rém" c. rész). Todd megzavarodik, és igyekszik beilleszkedni...

Főbb karakterek[szerkesztés]

  • Todd : Az új és igen szerény diák, aki nem akar balhét, és látja, hogy a többiek teljesen más világban élnek. Todd egy elkötelezett tanuló, aki tanulna, ha lenne mit.
  • Myron : A duci, kövér, szemüveges, kissé stréber, de szorgalmas gyerek elkalauzolja Toddot az Útszéli suli minden rejtélyéhez. Megmutat neki mindent, és készül egy kicsit megmártózni az Todd világában is.
  • Maurecia : Ő imádja a jégkrémet, ahogy a görkorit és Toddot is. A 30. emeleti osztályba jár, ahová Todd és Myron is. Hat fiútestvére van, és egykoron ő mentette meg az osztályt. A Mrs. Rém c. részben szó került arra, hogy Maurecia egykoron békés kislány volt, aki aztán Mrs. Rémet legyőzte, de azaz ára volt ennek, hogy átváltozzon... eléggé.

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Wayside (TV series) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel.