Szerkesztővita:Zsaron/Archívum01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

következő

Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Zsaron!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. január 30., 14:59 (CET)

Magyar Nemzeti Cirkusz

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Magyar Nemzeti Cirkusz szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2012. január 30., 14:59 (CET)

Fájl:N.jpg

Szia! Az általad feltöltött Fájl:N.jpg képhez nem adtál meg licencet, illetve nem töltötted ki a kép leírólapját. Ha ezeket nem pótolod, a kép törlésre kerülhet. – PallertiRabbit Hole 2012. január 31., 17:25 (CET)

Szia! A képet törlésre jelöltem, mivel duplikátum. Üdv. Tambo vita 2012. február 1., 07:13 (CET)

9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Szia!

Sajnálattal tapasztaltam, hogy a szócikkedre elhelyezett módosító javaslatokat indoklás nélkül eltávolítottad. Ez nem egy egy udvarias, a wikiszellemével konform gesztus. Reméltem, hogy módosítod, javítod a cikket, ezért nem tettem rá a súlyosabb, másolat sablont. A szócikk vitalapján indokoltam miért javaslom ezek után törlésre a cikkedet. Őszintén sajnálom, de a magyar cirkusz művészet ennél többet érdemelne. Üdv.! --Kispados vita 2012. január 31., 20:28 (CET)

Szia! A cikkből töröltem a nem lexikonba való részeket. Érdektelen, ki a vám ügyintéző, és a műsorszámok is. Ezek az esemény után már érdektelenné válnak egy enciklopédia számára, és jelenleg is reklámnak minősülnek. A törlések után viszont szubcsonk, mely ha 4-5 napon belül nem kerül bővítésre, törlésre kerül. Üdv. Tambo vita 2012. február 1., 07:18 (CET)

Fájl:Nemzetközi Cirkuszfesztivál.jpg

Szia! Ennél a képnél nem adtál meg licencet, és nem töltötted ki a szerkesztési összefoglalót. Így törlésre kerülhet. Kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót Üdv. Tambo vita 2012. február 1., 08:13 (CET)

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Szia!

Az általad említett elmarasztalások ellenére azt hiszem, -József Attilát idézve- Lehetnénk akár jó barátok is. Végül is mind a ketten a cirkuszművészetet szeretnénk népszerűsíteni ezen a platformon. Megjegyzéseim kifogásaiddal kapcsolatban:

  • A szócikkedet nem töröltem csak átirányító lappá alakítottam, amit bármikor átszerkeszthetsz önálló szócikké. A kilenc fesztivál eseményei, egy-egy önálló szócikkben is megörökíthetők. Ezeket össze lehetne kapcsolni egy sablonnal, ami az általam elkezdett, a címben idézett főcikkhez kapcsolódna. Erre láthatsz példát a Katona József Színház (Budapest) szócikknél, ahol a színházi évadok önálló szócikkel, sablonon keresztül kapcsolódnak az alap cikkhez.
  • A szócikkeidet, az általad feltöltött képeket más szerkesztők is jogsértőnek minősítették, ilyen megokolásból azok azonnal (kötelező jelleggel) törölhetők. Ebből a megokolásból a 9. fesztivál szócikke is törölve lett volna, hiszen az egy más platformról, szerkesztés nélkül átmásolt anyag volt. (Egyébként ezeket a jogsértő tartalmakat, fizikailag nem én töröltem).
  • Az általad készített két szócikk jogsértő volt. Csak abban az esetben lehet vitázni a technikai személyzet szerepeltetésén, ha a szócikkeddel kapcsolatban nem áll fenn ez az alapvető probléma. Ebben én csak egy vitázó fél lennék. A döntés a wikipédia közösség kompetenciája.
  • Szöveget és írásos tartalmakat csak akkor vehetünk át a wikipédiába, ha megszerezzük és dokumentáljuk a jogtulajdonos engedélyét.
  • Köszönöm, hogy segítettél az első nyolc fesztivál díjazottainak feltöltésében. Örülnék, ha tudnál segíteni jogtulajdonosokkal való kapcsolatfelvételben. Nekem nem sikerült olyan email címet szereznem, ahová az engedélykérő leveleket el lehet küldeni.

Örülnék, ha a jelenlegi konfliktusunk ellenére tovább folytatnád a cirkuszművészetet népszerűsítő szócikkek írását. Ebben a munkádban szívesen segítenélek, wikipédiás szerkesztési tanácsokkal.

Üdvözlettel: --Kispados vita 2012. február 5., 22:50 (CET)

Cirkusz

Szia! Állításod szerint nagyon a szíveden viseled a cirkuszművészetet. Szerkesztő:Kispadosnak írt üzeneted erről tanúskodik. Ugyanakkor a feltöltött Fájl:Nemzetközi Cirkuszfesztivál.jpg hamarosan törlésre kerül, mert nem láttad el licenccel, nincs kitöltve a szerkesztési összefoglaló. Az eredeti cikkből én szedtem ki a szó szerinti másolatokat, mert ez szerzői jogokat sért. Így a cikk szubcsonknak minősült, melyet a szerkesztő kolléga megpróbált megmenteni. Ha valóban van lehetőséged és kapcsolatod a cirkuszhoz kérhetsz (ha Te vagy a jogtulajdonos adhatsz) engedélyt akár a honlap teljes tartalmára is. Erről itt találsz bővebben leírást: WP:OTRS. Kép feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Közös érdek lenne, hogy erről a témáról átfogó, jó cikkek szülessenek. Ha segítségre van szükséged, nyugodtan fordulhatsz hozzám, szívesen segítek. Üdvözlettel Tambo vita 2012. február 6., 09:06 (CET)

Szia! "Az ötlet Kristók István és fia, Kristóf Krisztián" az egyik név el van ütve. Üdv. Tambo vita 2012. február 7., 12:16 (CET)
Szia!Ha tudod egy picit hanyagolni az érmeket, megpróbálok beilleszteni egy táblázatot. A FET betűket csak a bevezetőben használjuk a cikk címének megfelelően. Üdv. Tambo vita 2012. február 7., 12:29 (CET)
Ránéznél? Nem töröltem a régit. Tambo vita 2012. február 7., 12:43 (CET)

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál II.

Szia!

Megörültem hétfőn éjjel, hogy nem kellett rögzítenem a győztesek nevét. Én nem néztem utána az listának, mivel nem lett volna meglepetés a gála. Úgy tűnik a szakma és a közönség is a kanadai artista párost szerette a legjobban. Ezt több különdíj is tanúsítja. És szinte csak az ő produkciójuk végén tapsolt felállva a publikum. A gyönyörű zenére hihetetlen átéléssel, érzelmi töltettel adták elő -véleményem szerint- nagy erősségű számukat. Azóta is próbálom megtudni a kísérő zene címét, eddig nem jártam sikerrel. Bár le eshetett volna a tantusz az előadáson, mivel hangosítóktól alig 10 méterre ültem, csak oda kellett volna ballagni hozzájuk.

Sajnos a képeim nem sikerültek. A komolyabb, teleobjektíves gépem pillanatok alatt megette az elemeket, az okos telefonommal pedig csak totál képet tudtam csinálni.Néhányat rövidesen felteszek, de ha nem tartjátok őket megfelelőnek azonnal törölni lehet.

Csináltam viszont egy mintaképet a kiállított tablókról. Ha nem minősítik jogsértőnek, akkor visszamegyek és az összes fesztivál tablóját lefényképezem.

Kísérletképpen, a még működőképes nagy géppel csináltam egy nagylátószögű képet az épületről. Fontosnak tartottam, hogy a képen a teljes épület látszódjék. Nem figyeltem viszont oda az előtérre és elég otrombán a látómezőbe kerültek az ott parkoló autók. Szerkesztőtársunk véleménye az volt, korábbi kép a jobb. Én azt írtam cserélje vissza nyugodtan az eredetit. A wikipédiában például egy ilyen cserét, módosítást bárki bármikor megtehet. Nagyon ritkán fordul elő -mint ahogy most történt- konzultáció az érintett felek között.

Hasonlóképpen természetes, hogy szerkesztőtársunk a győztesek megjelenítését megpróbálja esztétikusabbá tenni. Úgy látom ennek a munkának még nem ért a végére. Ha elkészül akkor tegyük meg esetleges észrevételeinket.

Egyébként könnyen előfordulhat, hogy a cikkünk túl terebélyes lesz, és szegmentáljuk azt. Ha sikerülne legálisan képeket szereznünk, akkor lenne elégséges anyagunk egyes fesztiválokat részletesen, önálló szócikkben is feldolgozni. Természetesen a jelenlegi szócikk akkor is megmaradna.

Volna egy javaslatom. Szerintem fel kellene tüntetnünk a "Pierrot" díjak alkotójának a nevét. (Czinder Antal Munkácsy-díjas szobrászművész)

Üdv.! --Kispados vita 2012. február 8., 11:25 (CET)

Szia! Mint fentebb írtam, nem kötelező meghagyni az éremtáblázatot. Rögtön visszaállítom. Az 1. Fesztivál leírását javítottam. A többit is olyanra kellene formázni. Fet betűtípust csak a szócikk nevére utalva használunk. A képet közös megegyezéssel cseréltem ki. Ha lesz jobb, arra lehet cserélni. A szócikkek kivételével mindent írj alá a ceruza ikonnal, vagy négy tildével. Így: ~~~~ Üdv. Tambo vita 2012. február 8., 11:38 (CET)
Szia! És ez hogy tetszene: Szerkesztő:Tambo/Cirkusz. Addig nem csinálom tovább, míg nem nyilatkoztok. Üdv. Tambo vita 2012. február 8., 15:19 (CET)


Szia! Nekem ez a megoldás jön be a legjobban. Légy szíves írd meg Tambo szerkesztőtársnak a véleményedet. Kösz. Üdv.! --Kispados vita 2012. február 9., 11:16 (CET)

9. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál

Szia!

Két napos távolléted alatt az eredeti szócikkedet, (az általad rögzített adatok visszatöltésével) elkezdtem újraszerkesztettem, a korábban javasolt koncepció alapján. Véleményem szerint így akár minden fesztivál kaphat önálló szócikket. Ezekben részletezni lehet az eseményeket, akár a külön díjak felsorolásával is. Elkészítettem a fesztiválok sablonját is, amely ezeket a cikkeket kölcsönös hivatkozással összefogja. Szeretném, ha továbbra is együtt tudnánk dolgozni, nekem ugyanis korlátozottak az időtartalékaim.

Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál összefoglaló szócikkben Tambo szerkesztőtárs második táblajavaslatát elfogadtam, javaslom átalakítani a fejezetet. A megadott minta alapján elkezdtem bővíteni a táblázatot.

Szép estét kívánok! --Kispados vita 2012. február 11., 19:59 (CET)

Kész a szócikk! Lehet ellenőrizni! --Zsaron vita 2013. február 8., 16:09 (CET)

Fesztivál Plusssz

A másolmányodat kivettem a cikkből. Nem ez a módja megmenteni egy cikket, hogy internetről ctrl+c ctrl+v-vel beemelünk tartalmakat. PallertiRabbit Hole 2012. február 19., 20:25 (CET)

Nem értelek!

Volt egy megállapodásunk. Én értesítettelek a történésekről -ezek szerencsére pozitívak voltak- nem reagáltál és nem is segítesz a cikkek szerkesztésében. Ezzel szemben újabb cikkeket hozol létre a korábbi technikával. Ezek közül egyet (8. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál) megpróbálok menteni. --Kispados vita 2012. február 19., 21:26 (CET)

Sablon törlés

Megkérlek, hogy ne törölj sablont megbeszélésen lévő cikkből. – PallertiRabbit Hole 2012. február 24., 19:33 (CET)

Nathalie Enterline

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott Nathalie Enterline szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést.PallertiRabbit Hole 2012. március 11., 18:46 (CET) Szia! Az általad feltöltött kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Az ilyen képeket a Wikipédia szabályai szerint nem lehet feltölteni. Kérlek, hogy képfeltöltés előtt tájékozódj a felküldési útmutató elolvasásával, mert jogvédett kép ismételt feltöltése szankcionálható. Kérlek, hogy csak bizonyíthatóan szabad licencű vagy saját készítésű képeket tölts fel. Megértésed köszönöm, további jó szerkesztést kívánok, ~~~~A hozzászólás szerzője Tambo (vitalap •  szerk) 2012. március 11., 21:10‎ (CET)

Internetről feltöltött képek

A többedik eset, hogy jogvédett tartalmat, képet töltesz fel. Fogadd meg a figyelmeztetéseket, tanulmányozd a felküldési útmutatót és azok szerint járj el. Felhívom a figyelmedet, hogy jogsértő tartalom ismételt feltöltése szerkesztői jogaid megvonásával járhat. Minden információ többszörösen a rendelkezésedre áll, hogy eldönthesd, mi az amit feltölthetsz és mit nem – a következő ilyen esetben blokkolni foglak. Ha kérdésed lenne ez ügyben (vagy bármi másban), keress meg a vitalapomon! Köszönöm a figyelmet. --PallertiRabbit Hole 2012. március 12., 09:39 (CET)

Kérdés

Szia! Ha ezt elolvasod, és megérted, valamint azt is tudod, hogy napok óta szerkesztők kapcsolatba lépnek veled az enciklopédia szerkesztésével kapcsolatban, akkor kérlek írj ide annyit hogy: Látom. Kösz, --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 12., 17:59 (CET)

Semen Shuster

Üdvözöllek a Magyar Wikipédiában! Az általad létrehozott Semen Shuster szócikk témáját tekintve fontos lehet a Wikipédiának, de sajnos a lap jelenleg annyira kevés információt tartalmaz, hogy nem éri el még a csonk szintet sem. Az ilyen rövid cikkeket szubcsonknak hívjuk, és ha 4-5 napon belül senki nem bővíti ki őket legalább elfogadható csonk szintre, akkor töröljük. Ha szeretnéd, hogy megmaradjon, nosza, bővítsd ki! Keress megbízható forrásokat, ügyelj arra hogy megfeleljen a nevezetességi kritériumoknak is! Ha mindezek stimmelnek, bátran bővítsd a cikket! Ha a szócikk már elég sok információt tartalmaz, kérlek, távolítsd el a {{szubcsonk}}(?) jelzést a szócikk elejéről. Ha bármilyen kérdésed támadt nézd meg az útmutatót, amiből legtöbb kérdésedre választ kaphatsz, de hozzám is nyugodtan fordulhatsz segítségért! Köszönöm! PallertiRabbit Hole 2012. március 13., 10:17 (CET)


következő