Szerkesztővita:Rattoni David

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Rattoni David!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Gerry89 vita 2019. július 31., 09:19 (CEST)

Szerkesztéseid[szerkesztés]

Szia! Először is üdv a Wikipédiában! Láttam néhány szerkesztésedet, nagyon jó, hogy ilyen aktív vagy! Sajnos azonban rettenetesen sok elgépelés volt ebben a néhány 1-1 mondatos szerkesztésben. Kicsit körültekintőbben kell szerkeszteni, mert a beleírt tartalmakat ezrek olvassák naponta. Képzeld csak el, milyen ciki lenne, ha tele lenne elgépeléssel. :) De nagyon jó, hogy rögtön ilyen aktívan elkezdted bővíteni a Wikipédiát, nagyon nagy segítség ez! Megtennéd esetleg, hogy kicsit visszaolvasgatod legközelebb, amivel bővíteni szeretnéd az enciklopédiát? Egyébként minden fontos állításhoz forrásokat szoktunk írni, úgyhogy ha van az interneten (vagy könyvben, újságban, bármilyen megbízható weboldalon, azaz nem valakinek a személyes blogján például) olyan információ, ami az általad beírt állításokat alátámasztja, azt akár a szerkesztési összefoglalóba is beleírhatod, a Wikipédia járőrei ebből látják, hogy forrás is tartozik az állításhoz, nem pedig csak úgy kitalálta azt valaki. Ha kérdésed van, bátran keress! Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 31., 17:25 (CEST)

Halihó! Olvasd el, kérlek, amit fentebb írtam! Biztosan hasznodra válik, ha betartasz néhány egyszerű szabályt. Sok örömteli szerkesztést kívánok, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpg 2019. július 31., 20:37 (CEST)

Köszi a segítséget, Nyiffi! Most már körültekintőbb leszek!

Rattoni David vita 2019. augusztus 25., 11:58 (CEST)

Tianjin Quanjian FC[szerkesztés]

Üdv! Ezt szubcsonknak jelöltem, mert tulajdonképpen egy infoboxot írtál be folyószövegbe, bekezdésekre tördelve. S azért szólok máris, mert látom, azóta újabb cikket hoztál létre: az OL 2000/2001-t remélem nem szándékozol ennyiben hagyni, mert akkor az egyből törlésre kerül, nem is szubcsonk. – Vépi vita 2019. augusztus 3., 12:16 (CEST)

Mint kiderült, ez a cikk már létezett ezen a címen: Tiencsin Csüancsien FC. – Vépi vita 2019. augusztus 3., 12:27 (CEST)

@Vépi: Bizony, bizony! Átirányítássá alakítottam, a jóról a rossz alakra átalakított linket meg visszavontam. Rakás vita 2019. augusztus 3., 12:38 (CEST)

Átírások[szerkesztés]

Kedves Dávid!

Szeretnélek megkérni, hogy ne javítsd át a nem latin betűs nevek (pl. Gyinamo Moszkva, Szakai Hiroki) átírását az angolos változatra. A magyar Wikipédián az elfogadott irányelveknek megfelelően a magyaros átírást használjuk, a cikkekben ez helyesen szerepel. Mielőtt tovább szerkesztenél e téren, tanulmányozd át, légy kedves, a vonatkozó irányelvet. Köszönettel: – CrimeaBodoni Ornaments £ 01.svgvita 2019. augusztus 6., 10:01 (CEST)

Segíts a Wikipédia jobbá tételében egy rövid kérdőív kitöltésével![szerkesztés]

Kedves Rattoni David!

Azért kaptad ezt az üzenetet, mert a magyar Wikipédia aktív szerkesztője vagy. A Wikimédia Magyarország Egyesület programot indított a Wikipédia szerkesztőinek megtartására. A program hangsúlyos része, hogy megpróbáljuk pontosabban megérteni a szerkesztők Wikipédiával kapcsolatos élményeit, problémáit, és azt, hogy mi vezet a szerkesztők megmaradásához, vagy ahhoz, hogy abbahagyják a szerkesztést.

Adataidat bizalmasan, adatvédelmi irányelveinkkel összhangban kezeljük, azokhoz kizárólag Samat, a kutatással kapcsolatban fér hozzá. A válaszokat nem hozzuk anonimizálás nélkül nyilvánosságra.

Kérjük, szánjál 5-10 percet a kérdőív kitöltésére!

Válaszaid segítenek abban, hogy a magyar Wikipédia a jövőben könnyebben megtarthassa önkéntes közreműködőit. Köszönjük!

Ha nem szeretnél többet ilyen üzenetet kapni, helyezd el a vitalapodon a [[Kategória:Tömeges üzenetküldésből kijelentkezettek]] karaktersort.

Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2019. szeptember 4., 00:52 (CEST)