Szerkesztővita:Javíthatatlan Hold

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Javíthatatlan Hold!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2011. június 16., 22:57 (CEST)

Föld-lét=Javíthatatlan Hold[szerkesztés]

Puppeter template.svg Ez a szerkesztő valószínűsíthetően Föld-lét zoknibábja vagy megszemélyesítője.
Bizonyíték: Saját nyilatkozata.

Lásd még róla a blokkolási naplót.

Carlb-sockpuppet-01.jpg

Most, hogy deklaráltam azt a nyilvánvaló tényt, hogy azonos vagy Föld-léttel, hadd kérdezzem meg: mire jó ez a komédia? Amit a Föld-létként tett utolsó üzenetedben írtál, vagyis hogy szakítani akarsz a Föld-létes múltaddal, a hozzátapadó ellenségeskedésekkel, és nyugodtan akarsz szerkeszteni, annak láttam értelmét, de amit aztán csináltál, vagyis hogy visszatértél egy olyan néven, amit előre deklaráltál, és folytattad JH-ként azt és ott, amit FL-ként abbahagytál -- hát ez nem tudom mire jó. Miért nem öntesz inkább tiszta vizet a pohárba, és folytatod a munkádat Föld-létként, vagy ha jobban tetszik az új neved, miért nem kéred az átnevezésedet a bürokratáktól? Akkor legalább nem lenne ilyen mutyizás-jellege a wikipédiás létezésednek, és nem kéne a járőröknél kuncsorognod, hogy erősítsék meg a szerkesztéseidet. Még szavazhatnál is, és nem kéne újabb strómanokat iderángatnod. Na mindegy, a te dolgod, csak úgy elgondolodtam, hogy vajon neked miért nem jó az egyenes út, miért választod kényszeresen mindig a girbegurbát.

Malatinszky vita 2011. június 22., 00:23 (CEST)

Annak tükrében ahogy a wikin tevékenykedsz, kell egy arc azért, hogy ezt mind leírd. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 22., 21:36 (CEST)

"Annak tükrében" - minek tükrében? És sztem is kell egy arc ahhoz amit csinálsz. De remélem nem viselt meg nagyon, h az azonosságod végre ki is lett írva. Nagyon helyes, és nagyon fontos, h aki eddig még nem tudta volna, az immáron tudja. Valamint azt is megpendítem, h mivel általad igazolt (előre bejelentett) jogfolytonosság van FL és te közted, minden, ami Fl-re vonatkozott, vonatkozik rád is. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 22., 22:13 (CEST)

Akartam is írni, hogy tevékenységed leginkább ELVéhez tesz hasonlatossá. Folytonos szabálysértés, fenyegetőzés, és szemtelenség. Aki pedig felhívja rá a figyelmet, azt ugye ki kell csinálni. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 22., 22:24 (CEST)

Meg ne haragudj, de itt egyelőre Te vagy egy roppant kínos helyzetben. Azzal h pár embert (term főleg adminokat) szarozol (és óvatosabban tedd, mert ha a fentit szemtámnak veszem és diffeket kérek, bebuksz vele), nem oldasz meg semmit. Te vagy Föld-lét, aki nagyon taktikus módon hibernálta magát (önblokk), mert a nickje már eléggé kompromittálva lett. Majd folytatta(d) ezen. Ugyanazt. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 22., 22:54 (CEST)

Követelem, hogy kérj diffeket! Javíthatatlan Hold vita 2011. június 22., 23:01 (CEST)

Hands-on.png (Szerkesztési ütközés után) Ó... Tényleg? "Követeled"? Milyen szép szavak. Sajnos én olyan vagyok, akit nem érdekel h vki mit "követel". A diffek a te dolgaid. Te még nem vetted észre, h mindenkit / bárkit, aki veled szemben ír valamit, hasonló módon sértegetsz? Föld-lét... --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 22., 23:32 (CEST)
Lássuk a diffeket! :) --Peyerk vita 2011. június 22., 23:29 (CEST)

ELVe vagy Malatinszky esetében parancsolod? Hoszabb listának nem néztem utána, legroszabb esetben megteszem, de néhány súlyos esetet kapásból hozok. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 22., 23:34 (CEST)

Ja, és kérlek ti is hozzatok ellenem. Járjunk már a végére, hogy ki itt a főgonosz, ha már muszáj volt ezt. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 22., 23:35 (CEST)

"ha már muszáj volt ezt" - A "személyazonosságod" volt muszáj már végre tisztázni és nyilvánosságra hozni a Közösség előtt is. Ezt a gödröt te ástad magadnak. Ezért ne támadj másokat, de lelked rajta. És részemről azt gyűjtesz, amit akarsz. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 22., 23:57 (CEST)

Te jó ég! Most aztán nyílvánosságra van hozva. Én vagyok Föld-lét. A Wikipédián mindeddig egyetlen szabálysértést követtem el szerény megítélésem szerint, amikor demonstrációs célzattal (a DD ügy kapcsán) létrehoztam egy vélhetően jogsértő szövegű lapot a sóférgekről. Miután magam távolítottam el, lemondtam a járőr- és megerszerk jogomról (mondjuk előbbit úgyis megtettem volna, már azelőtt elhatároztam, hogy ha a jelölt lapok megmarad, nem maradok járőr). A legsúlyosabb beszólásom véleményem szerint ez volt. Vélhetőleg szerepet játszott abban, hogy ELVe ezt írta a vitalapomra.

Elhatároztam, hogy részletesen fogok linkelni. Ehhez idő kell, mert tucatszor ezer szerkesztést fogok átnézni, de meg fogja érni. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 23., 00:44 (CEST)

Valóban "tejóég" van. Meg egy nagy bukta. Csak még nem fogtad talán föl. Én egészen kicsikére mennék össze, ha kiderülne, h új nickem azonossága sokaknak kezdettől (ismétlem: kezdettől) nyilvánvaló volt. Maximálisan támogatom, hogy keress diffeket akárkiről, és nézz át ezernyi szerkesztést. Bár amit Bennónak írtál, az sztem nagyjából tükröz is mindent. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 23., 01:21 (CEST)

Na hol vannak már a diffek? 11 órával ezelőtt még az írtad, "kapásból hozok". Na hol van, van? --Peyerk vita 2011. június 23., 10:41 (CEST)

Ugyan, hagyd már! Egy jól megírt feljelentéshez idő kell. Különben is, amíg a tucatezer szerkesztést vizslatja, legalább szünetel a szabadságharc a WP-n. – Malatinszky vita 2011. június 23., 12:08 (CEST)

"Főgonosz"[szerkesztés]

Már jó ideje olvasom a vitáitokat (még Föld-lét korodból is) Miért kell neked főgonoszt keresni? Miért nem tudsz nyugodtan szerkeszteni, mint akárki más? Miért csak ott vagy mindig, ahol balhé van? Miért kell égetned magad? Remélem törlöd ezt is. Csak ennyit akartam. Crowz vita 2011. június 23., 03:26 (CEST)


Hát nem tom ezt mi okból írtad. Ha véletlenül azért, mert választ vársz, akkor megpróbállak megtisztelni ezzel. Nem szoktam törölgetni. A főgonoszt pedig éppenhogy nem én keresem, az ittartózkodásom háromnegyedében személyekkel egyáltalán nem foglalkoztam, csak az utóbbi időben kitartó provokációval érték el kevesen, hogy az önálló véleménnyel rendelkezőkre mért végső csapás már karnyújtásnyira van. Ilyenkor a személyes támadások és ellentámadások általában elkerülhetetlenek. Azt gondolom ebben semmi különös nincsen, a világon majd mindenhol ilyen, de egyre kevésbé. Ugyanakkor az angol wiki sokkal durvább pl. vita meg blokkolás szempontjából. De ez kultúra kérdése. Sajnos Magyarországon olyan társadalmi berögződések vannak szerintem, a rendszerváltás óta csak még inkább, hogy az emberek nem szoktak visszaszólni (máshol persze még kevésbé). Én székely vagyok, és mik ezt nem gyakoroltuk az elmúlt temérdek esztendőkben. Persze szerencsére a székelyek többsége nem olyan, mint én (nehogy biza valaki megsértődjön). Én viszont azért jöttem a wpre, mert olyan dolgokról akartam írni, amiben nem vagyok szakértő (ezt első cikkem vitalapján szépen meg is említettem), és egy olyan enciklopédiát akartam szerkeszteni, amelyet mindenki szerkeszthet. Nagyon érdekes dolognak gondolom azt, hogy bármiről írhat bárki, és sok-sok ember hoz létre valamit apránként. Vitázni nagyon de nagyon szeretek, és a kultúrált vitát az egyik legnagyobb jónak tartom a világon. Ehhez (minimális) alapfeltételek kellenek. Sajnos kultúrált vitára nem igen volt lehetőségem, mert alapfeltételek nem voltak. Csak a kultúrálatlan vita maradt. Ezért vagyok gyakran ott, ahol balhé van. A nagyobbik baj, hogy a szerkesztés alapfeltételei is egyre átláthatatlanabbak és ez engem egyenesen dühít. Nemcsak azért, mert nálam presztízskérdés, hogy egy projekt, amiben részt veszek jól működjön, hanem mert ki nem állhatom, ha valaki uralkodni próbál felettem, márpedig az átláthatatlanság bennfentességhez vezet, a bennfentesek pedig mindig abesszin makaót játszanak. Szakmai és rátermettségi alapon minden vezetést igyekszem elfogadni magam felett, de ezt van lehetőségem az élet egyéb területein élvezni, a wpre azért jöttem, hogy ne találkozzam ilyesmivel. Itt nincsenek szakértők. Éles véleménykülönbség szép példája, hogy ezt sokan éppen nem így gondolják. Úgyhogy ezen tényállások folytán egyre gyakrabban előfordult, hogy a vita és konfrontáció jóval nagyobb szerepet kapott szerkesztéseimben, mint kellett volna. Ha ezért ki akartok tiltani semmi gond, csak alkossatok egy olyan szabályt, ami ezt tiltja, egy módszert, amivel ezt legalább valamelyest objektíven mérni lehet, és ne alaklmazzátok visszamenőleges hatállyal, mint pl. a wt ítéleteket, amelyek definíció szerint visszamenőleges hatállyal büntetnek (szerintem). Azt gondolom, ezt elvárhatom, viszont tapasztalataim alapján nem számítok rá.

Diff kevesebb lesz, mint gondoltam, de azért lesz. Bizonyára vicces lesz majd. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 23., 14:30 (CEST)

Főgonosz2[szerkesztés]

" Sajnos kultúrált vitára nem igen volt lehetőségem, mert alapfeltételek nem voltak."

Szerintem a magyar nyelvű oldalakat tekintve, kevés olyan oldal van, ahol ennél több lehetőséget kapsz arra, hogy ha valami problémád van, akkor azt kulturáltan meg tudd vitatni. Valóban nehéz átlátni a szabályokat, de itt most nem erről van szó. Szerintem túl sokat problémázol olyasmin is, amin nem kellene,sokszor totálisan eltérsz a tárgytól, valahogy mindig oda lyukadsz ki, hogy itt mennyire kivételeznek veled, te csak az igazságot keresed stb. Szerintem ez az oldal nem arra való, hogy a saját igazságainkat próbáljuk mindenhol átnyomni.

Kitiltani meg én biztos nem foglak,mivel valószínűsíthetően kevesebb a rutinom, mint neked, még csaknem is vagyok megerősített szerkesztő. Sőt talán szerkesztő sem vagyok még igazán.

Csupán feltűnt, hogy mindenhol ott vagy és minden hol vitát generálsz, még akkor is, amikor úgy tűnik, nem sok értelme van. (Legalábbis kívülállóként így látom) Ja és örültem, hogy nem törölted ki, amit írtam. Crowz vita 2011. június 23., 15:06 (CEST)

Hát igen. Azt nem tudom, miből gondoltad, hogy a hozzászólásodat törölni fogom. Soha nem teszek ilyet. Azt sem tudom, akarsz-e tulajdonképpen vitázni arról, mire való ez az oldal, meg hogyan kellene viselkednem, vagy csak közölni szeretted volna a véleményedet. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 23., 15:44 (CEST)

Globális Földmelegedés[szerkesztés]

figyelj faszikam ebben a kategoriaban van egy kis melo ki kell szedni ami nem bele tartozik aztan elokeresni ami beletartozik. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 92.249.134.18 (vitalap | szerkesztései)

Bicikli[szerkesztés]

Figyuzz! Mi lenne, ha áttelepülnél egy másik wikire? Mondjuk a románra. Itt meg végre nyugalom lenne. --79.122.12.97 (vita) 2011. június 23., 19:21 (CEST)

Kedves Pagony! Köszönöm, hogy áthúzással nyomatékosítottad az áthúzásra vonatkozó javaslatomat. --79.122.12.97 (vita) 2011. június 23., 19:28 (CEST)

Sok román olvassa a magyar wikit, de kevés szerkeszti. Nem arányos. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 23., 19:42 (CEST)

Csákó![szerkesztés]

Te, kisöcsi! Hogy áll a difflinkes feljelentésed? Mert a magyar közvélemény izgatottan várja az alkotásodat. 188.156.110.111 (vita) 2011. június 23., 20:19 (CEST)

Schmitt Pálhoz, mit szólsz? Javíthatatlan Hold vita 2011. június 23., 20:49 (CEST)

Commons[szerkesztés]

Szia! A helyzet az, hogy még soha nem töltöttem fel semmit a Commonsba, mindent helyileg intéztem. Valahogy nincs kedvem a delecionista commonsos adminokkal vitázgatni. LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. június 28., 17:49 (CEST)

A rováskarakterek képeit nem én készítettem, hanem Glanthor, csak felhasználtam néhány cikkben őket. De nem igazán értem én sem a kérdés, mert ott vannak a Commonson, közkincs licenc alatt (itt). LADis LA ék.jpgpankuš→ 2011. június 28., 18:12 (CEST)

Vandalizmus a vitalapodon[szerkesztés]

Szia!

Mivel itt firtattad, hogy Szerkesztő:Peyerk nem tudja-e, hogy ki vandalizálta fentebb a vitalapodat, tájékoztatlak, hogy június 23-án IP-ellenőrzést hajtottam végre ennek tisztázására, amelynek során megállapítottam, hogy a vitalapodon történt vandál-bejegyzésekhez tartozó IP-címekről más szerkesztés a Wikipédián nem történt, és az IP-címek a Wikipédián regisztrált szerkesztőhöz nem köthetők.

Malatinszky vita 2011. június 28., 18:32 (CEST)

Hát ezt sejdítettem, hogy nem köthetők szerkeztőkhöz. De bizonyára egy tök ismeretlen volt, aki még soha nem szerekesztette a wikit. Most is csak véletlenül jött egy újabb vandalizálás (életveszélyes fenyegetéssel) kevéssel azután, hogy szerkesztettem. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 28., 18:40 (CEST)

Felkérés fölös vitákról, fölös vitaindításokról való leállásra[szerkesztés]

Én is felkérnélek, hogy hagyj végre föl a teljesen fölösleges vitáiddal, (részben provokatív) vitaindításaiddal. Ma (egy hét után) jópár lapon megjelentél, össztevékenységed az addigiakba való belekötés volt. Pl. egy szavazási rendszerbe, ami úgy fog zajlani a továbbiakban is, ahogy eddig, és megvitatása nem ott indokolt (ha indokolt egyáltalán). Stb. Azt írtad fentebb vkinek, hogy a vitázást nagyon szereted. Ez itt viszont nem a vitapédia. Az itteni többség nem szereti a vitát, illetve csak azt szereti, ami előrevivő. A tieid nem azok. Kifejezeten hátráltatóak, ostobán tudálékosak, nagyon sok szerkesztő idejét, energiáját ismét lekötők. Kedves Föld-lét, kérlek, hagyj a vitázással fel, nem neked való (ugyanis mások véleményét többnyire képtelen vagy akceptálni, csak hajtod a magadét), inkább szerkessz, vagy keress más platformot. Üdv, --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 28., 22:09 (CEST)

Na jó :-). 11 ezer szerkesztésedből valamivel több, mint 3 ezer volt a szócikk névtérben. Maradjunk annyiban, hogy ennek a 3 ezernek fele kategóriák berakása és kivétele a cikkekből. A szavazás rendszere folyamatosan változik, többnyire (több szerkesztő egyetértésével) szabálytalanul. Te mégis miről beszélsz? Javíthatatlan Hold vita 2011. június 28., 22:57 (CEST)

Azt nem értem, h TE miről beszélsz. Az én szerkesztési tevékenységemnek (amit ezek szeint nem is látsz át pontosan, bár engem tökre nem érdekel) semmi köze a te itteni tevékenységedhez. Ez csak megint egy újabb kötözködés. Itt arról van szó, h vagy be kéne fejezni a wikipédiás tevékenységedet, örökre, vagy elkezdened szerkeszteni normálisan. Mivel utóbbira lényegében képtelen vagy, maximálisan javaslom és támogatom a wikiből való kilépésedet. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 28., 23:26 (CEST)

TE miről beszélsz? Azt mondod nem vitapédia, közben szerkesztéseid háromnegyede vita. A legutolsó szócikkben végzett szerkesztésed május 30-án volt. Sokkal több szócikket hoztam létre, mint Te. Amióta megválasztottak adminnak, kb. 3-4 cikket hoztál létre. Mikor Te kötsz belém, az nem belekötés? Javíthatatlan Hold vita 2011. június 28., 23:35 (CEST)

Maximálisan nem érdekel a rólam való véleményed, eddig se érdekelt, ezután se fog. Belém valszeg azért nem kötnek bele, mert a wiki érdekében vitázom (valamint végzek még olyan tevékenységet, amire valszeg vaksüket vagy), szemben veled, akinek a vitái teljesen feleslegesek, gyakran értelmetlenek, kezdettől, még Föld-lét neveden kimerítik a trollkodás fogalmát. Ez nem csak az én véleményem. Javaslom, h hozz létre még több szócikket. Ebbe fektesd energiáidat, ne a beteges vitázásba. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 29., 00:31 (CEST)

Difflinkek?[szerkesztés]

Most látom csak hogy meggyanúsítottál. Elég ostoba dolog, ha olvasnád is amit írok, nem jutott volna eszedbe. De látom választ is kaptál már.

Viszont a difflinkekkel tartozol, epedve várjuk őket többen is!

--Peyerk vita 2011. június 28., 22:10 (CEST)

:-) Csak kérdeztem. Azt sem tudod ki lehetett az az anon, aki elküldött a román wikire, vagy aki ma életveszélyesen megfenyegetett, vagy aki azt tanácsolta a szavazáson, hogy ne szólhassak hozzá, vagy aki kifogásolta Schiffer András családfájának feltüntetését? A diffekkel kapcsolatban már feldolgoztam a fő/egyéb névtér arányokat, időben dinamikosan követve, utóbbiakat kezdtem átnézni, de még messze van a vége, azért is, mert naponta keveset foglalkozom vele. Pár napot/hetet még igénybe fog venni. Sajnálom. Azt, hogy kapásból tudok hozni, fenntartom. Egyet hoztam is. Malatinszkzvel kapcsolatban pár héttel azelőtt hoztam 3-4et több vitában is. Másoljam ide? Persze azóta találtam cinikus beszólásokat pl. 2009-ből. De azok nem olyan súlyosak. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 28., 22:48 (CEST)

Te viszont valszeg tudod, ki volt a zaklatód (egész személyes üzenetet kaptál). Javaslom, h nagyon gyorsan zárd le ezt a difflink-dolgot - egy hete kotlasz rajta. Akkor ki vele, lássuk! És azt is, h mi a célod vele. Valamint a személyes ellenségeiddel való vitákat ne hozd át ide! És ne tegyél mosolyos szmájlit, mikor fogalmad nincs, h a fél adminkar a zaklatóid kiiktatásával, azonosításával, stb. volt jódarabig elfoglalva. Te vagy WP-n jelenleg az egyetlen, aki zsigerből utálja az admint mint olyat. Ez beteges. Ahogy a vitakényszered, visszaírási kényszered is az. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 28., 23:58 (CEST)

„Te viszont valszeg tudod, ki volt a zaklatód (egész személyes üzenetet kaptál)” -Na ezt hogy értetted? Javíthatatlan Hold vita 2011. június 29., 00:06 (CEST)

Keresgélj te. Te vagy a nagy kereső. De valóban igen jó lenne ha nem vonzanád ide sem a barátaidat, sem az ellenségeidet. Úgy tűnik van sok. --eLVe kedvesS(z)avak 2011. június 29., 00:35 (CEST)

Nincsenek személyes ellenségeim, és az a gusztustalan módszer, ahogy egy ocsmány vandál beszólásait alapul véve a legundorítóbb besározással próbálkozol, minden határon túlmegy, amit a neten láttam. 109.98.236.189 (vita) 2011. június 29., 00:44 (CEST)

Email-címed[szerkesztés]

Szia!

Feltűnt, hogy egy szerkesztőtársunk vitalapján meghagytad az email-címedet. Biztos, hogy ezt így akarod hagyni? Potenciálisan mindenféle zaklatásnak teszed ki magadat.

Malatinszky vita 2011. június 28., 23:52 (CEST)

Már több helyen is meghagytam, több email-címemet is. Hogy ezt ide írtad, nem tesz a legjobbat a dolognak. Amúgy nem vagyok egy híresség vagy ilyesmi, hogy ettől különösebben tartanom kellene, az anon vandálok valaki az itteni szerkesztők közűl valszeg. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 29., 00:01 (CEST)

Ha esetleg meggondolod magadat és el akarod tüntetni, kérd az adminok segítségét az AÜ-n. Amúgy ilyenkor, amikor segíteni próbálnak neked, bátran mondhatod, hogy köszönöm. – Malatinszky vita 2011. június 29., 00:13 (CEST)

Hát igen. Nagyon hálás vagyok:) Ezt a szerknevet is blokkoljuk, jó. Nem zavarlak többet benneteket. Diff sem lesz, úgysem érdekel senkit, már sokszor diffeltem szabálysértésekről, eredménytelenül. Érdekes volt itt ELVe fentebb több szempontból is. Dehát ez van. Tényleg megértem azt, hogy csak zavarok. A világért sem teszem tovább. Ezen a néven csak azért jelentkeztem be, mert elintézetlen maradt a szavazás, és máris le akarták fújni. Nem kell laptörténetet törölni.

Tehát kérnék egy örök blokkot JH-ra. Javíthatatlan Hold vita 2011. június 29., 00:29 (CEST)


Örökblokk[szerkesztés]

Azonosítódat kérésedre örökre blokkoltam. Sok szerencsét kívánok a Wikipédián kívüli tevékenységedhez.

Malatinszky vita 2011. június 29., 00:44 (CEST)

Sajnálom, hogy így alakult. Én többnyire értékesnek éreztem a jelenléted. Javaslom, hogy pár év múlva, ha még létezni fog a magyar Wikipédia, nézz be egy kicsit, hátha addigra történnek bizonyos pozitív irányú változások. Minden jót! SirVivor vita 2011. július 5., 10:02 (CEST)

Eddig még mindig így volt, előbb-utóbb mindig helyrerázódnak a dolgok. Kerge Kísértet 2011. július 5., 10:24 (CEST)

Úgy legyen! SirVivor vita 2011. július 5., 21:52 (CEST)