Szent István Egyetem

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Jump to navigation Jump to search
Szent István Egyetem

A Szent István Egyetem főépülete
A Szent István Egyetem főépülete
Alapítva 2000
Hely Magyarország, Gödöllő
Típus állami egyetem
Hallgatói létszám 19000
Rektor Dr. Tőzsér János
Elérhetőség
Cím 2100 Gödöllő
Páter Károly u. 1.
Elhelyezkedése
Szent István Egyetem (Magyarország)
Szent István Egyetem
Szent István Egyetem
Pozíció Magyarország térképén
é. sz. 47° 35′ 38″, k. h. 19° 21′ 40″Koordináták: é. sz. 47° 35′ 38″, k. h. 19° 21′ 40″
A Szent István Egyetem weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Szent István Egyetem témájú médiaállományokat.

Gödöllő egyetlen felsőoktatási intézménye a Szent István Egyetem, mely az Állatorvostudományi Egyetem, a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, a Jászberényi Tanítóképző Főiskola és az Ybl Miklós Műszaki Főiskola összevonásával alakult meg 2000. január 1-jén.

Története[szerkesztés]

A Szent István Egyetem (SZIE) a felsőoktatási intézmények integrációs programjának részeként a Gödöllői Agrártudományi Egyetem, az Állatorvos-tudományi Egyetem, a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem, a Jászberényi Tanítóképző Főiskola, valamint az Ybl Miklós Műszaki Főiskola szervezeti integrációjával 2000. január 1-jén jött létre.

Az Egyetem struktúrája először 2003-ban módosult, amikor a budai kampusz három kara (volt Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetem) kivált, melynek eredményeként 2008 végéig az SZIE hat karral, négy kampuszon működött.

2009 januárjában a Tessedik Sámuel Főiskola Tessedik Sámuel Egyetemi Központ néven, három karral és egy intézettel beolvadt a Szent István Egyetembe.

2011-ben újabb intézményi integrációk történtek: október 1-jével az Alkalmazott Bölcsészeti Kar beolvadt a Pedagógiai Karba és Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar néven működik Szarvason. A Víz- és Környezetgazdálkodási Kar valamint az Egészségtudományi és Környezet-egészségügyi Intézet pedig a Gazdasági Karba beolvadva Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar néven működik békéscsabai központtal. Az Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar szarvasi telephelyű Pedagógiai Intézete 2014 augusztusától pedig a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karaként működik tovább.

Felépítése[szerkesztés]

Jelenleg a Szent István Egyetem hét kampuszon, hét karral várja leendő hazai és nemzetközi hallgatóit egyaránt.

# Kar Dékán Cím Telefonszám Weboldal
1 Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar mb. dékán: Dr. Varró Bernadett 5100 Jászberény, Rákóczi út 53. +36 (57) 502-400 Alkalmazott Bölcsészeti Kar
2 Állatorvos-tudományi Kar Dr. Sótonyi Péter 1078 Budapest, István u. 2. +36 (1) 478-4100 Állatorvos-tudományi Kar
3 Gépészmérnöki Kar Dr. Kátai László 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. +36 (28) 522-025 Gépészmérnöki Kar
4 Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Dr. Káposzta József 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. +36 (28) 522-090 Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar
5 Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Dr. Futó Zoltán 5600 Békéscsaba, Bajza u. 33.
5540 Szarvas, Szabadság út 1-3.
5700 Gyula, Szent István u. 17-19.
+36 (66) 524-700
+36 (66) 313-311
+36 (66) 561-630
Gazdasági kampusz
Egészségtudományi kampusz
Agrár (Tessedik) kampusz
6 Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Dr. Posta Katalin Andrea 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1. +36 (28) 522-000 Mezőgazdaság- és Környezett. Kar
7 Ybl Miklós Építéstudományi Kar Markó Balázs DLA 1146 Budapest, Thököly út 74. +36 (1) 252-1270 Építéstudományi Kar

Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar[szerkesztés]

A Kar 2011. október 1-jén jött létre, a szarvasi és a jászberényi kampuszok összeolvadása után. A 2006/2007. tanévtől az egységes, 2 ciklusú képzés alapszakjaira (BA) vesz fel hallgatókat.[1]

A kar szarvasi telephelyű Pedagógiai Intézete 2014. augusztus 1-jével kivált a Szent István Egyetemből és a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Karaként működik tovább.

A továbbiakban az ABPK jászberényi telephellyel folytatja működését az egyetemen belül.

A jászberényi Alkalmazott Bölcsészeti Karon az andragógia, informatikus könyvtáros, szociális munka és tanító BA alapszakok választhatók.[2] A már diplomával rendelkező pedagógusok számára pedig az idegenforgalmi szakmenedzser, illetve a számviteli szakügyintéző posztgraduális szakirányú képzések végezhetők el.

Állatorvos-tudományi Kar[szerkesztés]

A Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara Magyarország egyetlen állatorvosképző intézménye. A kar hallgatói három szakon tanulnak: állatorvos, biológia BSc, biológia MSc. A képzés magyar, angol és német nyelven folyik, a Kar hallgatóinak több, mint 60%-a az idegen nyelvű képzésre jár.[3] A kart a Magyar Akkreditációs Bizottság 1997-ben és 2005-ben is akkreditálta.

Az intézmény története 1787-ben kezdődött, ekkor alakult meg a Pesti Egyetem Orvosi Karán az első állatorvoslást oktató tanszék, Tolnay Sándor munkásságának köszönhetően. Az intézmény folyamatosan fejlődött, majd 1851-ben "Pesti cs. királyi Állatgyógyintézet" néven különvált az orvosi kartól. A neve hamarosan M. királyi Állatorvosi Akadémiára, majd 1899-ben "M. királyi Állatorvosi Főiskolára" változott. A főiskola megkapta a jogot, hogy állatorvos-doktori diplomát állíthasson ki. 1934-ben alakult meg Budapesten az új M. királyi József Nádor Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, melybe a főiskola osztályként integrálódott. 1945-től rövid ideig a Magyar Agrártudományi Egyetem karává vált, majd 1952-ben visszakapta önálló főiskolai státuszát, és 1962-ben pedig egyetem lett. Az intézmény 2000. január 1. óta a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karaként működik.

Az intézmény 2016. július 1-jétől önálló egyetemként működik, mint Állatorvostudományi Egyetem.

Gépészmérnöki Kar[szerkesztés]

A Gépészmérnöki kar épülete Gödöllőn

A Gépészmérnöki Kar nagy múltra tekint vissza, 1950-ben a Magyar Agrártudományi Egyetem átszervezésekor hozták létre a Gépesítési Szakot, majd a Gépesítési Kart, ezek elsősorban a mezőgazdasági gépállomások szakembereit hivatottak képezni. 1954-ben jött létre a Mezőgazdasági Gépészmérnöki Főiskola, mely 1957-ben a Gödöllői Agrártudományi Egyetem Mezőgazdasági Gépészmérnöki Kara lett.[4] A Kar kezdetben Budapesten működött, Gödöllőre 1969-ben költözött ki és 2000-ben egy szerkezeti reform eredményeként a Szent István Egyetem keretében mint Gépészmérnöki Kar működött tovább.

Jelenleg a gépészmérnök, mechatronikai mérnök, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök és műszaki menedzser szakirányok közül választhatnak a Kar hallgatói.

Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar[szerkesztés]

A Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar az Egyetem Víz- és Környezetgazdálkodási Karának (Szarvas) valamint Egészségtudományi és Környezetegészségügyi Intézetének (Gyula) a békéscsabai Gazdasági Karba történő összeolvadásával 2011. október 1-jén jött létre.

A három kampuszon felsőfokú szakképzésekre, alapképzési szakokra és mesterszakokra várják a jelentkezőket, Békéscsabán gazdasági, műszaki és bölcsészettudományi területen, Gyulán egészségtudományi területen, Szarvason pedig a környezetgazdálkodás, környezetvédelem, vidékfejlesztés, vízgazdálkodás és agrártudományok területén folyik a képzés.

Gazdasági Kampusz (Békéscsaba)[szerkesztés]

A Tessedik Sámuel Főiskola épülete Békéscsabán

Békéscsabán 1986-ban felsőoktatási képzés, 1994 szeptemberében pedig közgazdasági képzés indult, először pénzügyi szak, vállalkozási pénzügyek szakirányon, majd gazdálkodási szakon. 2001. augusztus 1-én jött létre a Tessedik Sámuel Főiskola, mely 2009. január 1-jén integrálódott a Szent István Egyetembe.[5]. 2018 februárjától pedig a Gál Ferenc Főiskola Gazdasági Karaként működik tovább a Kampusz. Jelenleg a turizmus-vendéglátás, andragógia, gazdálkodás és menedzsment, műszaki menedzser és pénzügy és számvitel alapszakok közül választhatnak a hallgatók.

Egészségtudományi Kampusz (Gyula)[szerkesztés]

A Debreceni Orvostudományi Egyetem 1993 szeptemberében főiskolai szintű diplomás ápoló képzést indított Gyulán, mely nem sokkal az indulás után az újonnan alakult Tessedik Sámuel Főiskola keretében folytatódott tovább. 2011 októberében, egy újabb integrációt követően a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Karának Egészségtudományi Kampusza lett. 2017 februárja óta pedig a Gál Ferenc Főiskola Egészség- És Szociális Tudományi Karaként működik. Jelenleg az ápolás és betegellátás - ápoló szakirány, egészségügyi szervező és szociális munka alapszakok közül választhatnak a hallgatók.

Tessedik Kampusz (Szarvas)[szerkesztés]

Szarvason Tessedik Sámuel 1780-ban kezdte meg a fiatalok középfokú gyakorlati gazdasági képzését az általa alapított Gyakorlati Gazdasági Szorgalmatossági Iskolában, mely 1806-ig állt fenn. Hosszabb szünet után 1927-ben a Középfokú Gazdasági Tanintézet keretein belül indult újra Szarvason a mezőgazdasági szakemberképzés, mely különböző formában és intézményekben folyt ezután.

1945 és 1965 között a Mezőgazdasági Középiskolában, majd 1960 és 1970 között a Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumban történt az oktatás, majd 1970-ben létrehozták a Debreceni Agrártudományi Egyetem Szarvasi Mezőgazdasági Főiskolai Karát, ahol a nappali tagozatos alapképzés mellett kiegészítő, posztgraduális képzés is folyt.[6] 2000-től az intézmény az újonnan megalakuló Tessedik Sámuel Főiskola Mezőgazdasági Víz- és Környezetgazdálkodási Főiskolai Karaként működött tovább, majd 2009. január 1-én a főiskola a gödöllői székhelyű Szent István Egyetem szervezetébe olvadt. 2011 októberétől, egy újabb integrációt követően a Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Tessedik Kampuszaként működött tovább Szarvason.

Jelenleg a gazdálkodási és vidékfejlesztési agrármérnök, környezetgazdálkodási agrármérnök, mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök és mezőgazdasági mérnök alapszakok közül választhatnak a hallhatók.

Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar[szerkesztés]

A Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar az egyetem legnagyobb kara, 5 képzési tudományterületen, 11 alapszakon (BA/BSc), 12 mesterszakon (MA/MSc), 2 osztatlan tanári képzésen, 7 felsőoktatási szakképzésen és két doktori iskolában (Gazdálkodás- és Szervezéstudományi Doktori Iskola és a Enyedi György Regionális Tudományok Doktori Iskola) képeznek diákokat. A Kar központja Gödöllőn található, emellett még Budapest, Békéscsaba és Szarvason is van képzési helye.

Választható alap és osztatlan képzések:

 • emberi erőforrások (Budapest)
 • gazdálkodás és menedzsment (Budapest és Gödöllő)
 • gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki (2017. szeptember 1-jétől: vidékfejlesztési agrármérnöki)
 • kereskedelem és marketing
 • kommunikáció és médiatudomány
 • mezőgazdasági szakoktató
 • osztatlan tanári szak- Agrármérnöktanár
 • óvodapedagógus
 • pénzügy és számvitel (Budapest és Gödöllő)
 • turizmus - vendéglátás (Budapest, Gödöllő és Békéscsaba)

Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar[szerkesztés]

A Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar több mint félévszázados sikeres és eredményes múltra tekinthet vissza, a tradicionálisan oktatott mezőgazdasági területek (állattenyésztés, növénytermesztés) mellett olyan új, az európai oktatásban már meghonosított és népszerűvé vált képzéseket is indít a Kar, mint például a vadgazdálkodás, vidékfejlesztés, kertészet, haltenyésztés, környezetgazdálkodás, vagy a mezőgazdasági biotechnológia.

A karon három tudományágban (biológia, környezet- és agrártudomány), négy doktori iskola működik.

Ybl Miklós Építéstudományi Kar[szerkesztés]

A kar jelenleg 11 tanszékkel és saját könyvtárral rendelkezik, Budapesten a XIV. kerületben, a Thököly út 74. alatt működik. Jelenleg az építészmérnök, építőmérnök és műszaki menedzser szakirányok közül választhatnak a Kar hallgatói.

Hallgatói szervezetek[szerkesztés]

Egyetemi Hallgatói Önkormányzat[szerkesztés]

Az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat legitim működését az EHÖK Küldöttgyűlése által elfogadott és az Egyetem Szenátusa által jóváhagyott Alapszabály biztosítja.

Az EHÖK döntéshozó szerve a Küldöttgyűlése, mely a következő módon épül fel. Tagjai a Kari Hallgatói Önkormányzatok elnökei, az alelnök illetve az elnök. A Küldöttgyűlés általában 3 hetente, de legfeljebb havonta ülésezik.

Az elnök munkáját segíti egy operatív csoport, az Elnökség, melynek tagjait az elnök nevezi ki. Az Elnökségi Tagok mindegyike saját feladatkörrel rendelkezik, a rábízott feladatok ellátásáért felelős. Az elnökségi munkacsoportok a következők: kommunikáció, külügy, sport és kultúra.

Az EHÖK feladata az Egyetemen működő Kari Hallgatói Önkormányzatok munkájának koordinálása, illetve az Egyetem hallgatóinak legmagasabb szintű képviselete. Cél, hogy a hallgatók megkapjanak minden fontos információt, ami a hallgatói élettel kapcsolatos, illetve a minél nagyon elégedettség elérése mind hallgatói, mind intézményi oldalról (kommunikáció és visszacsatolás). Az Egyetemi Szenátus hallgatói tagjait is az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat delegálja.

A Szent István Egyetem az EHÖK révén tagja a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának, mely a Hallgatói Önkormányzatokat összefogó országos ernyőszervezet. (Hallgatóság ⇒⇐ Kari HÖK⇒⇐EHÖK ⇒⇐ HÖOK)

Az EHÖK által vagy közreműködésével szervezett rendezvények: gólyabál, Valéta bál, városi hajsza, egyetemi napok, sport napok, várossal való együttműködés sport, kultúra és ifjúsági témakörben. A szervezet számára fontos a társadalmi felelősség vállalás, jótékonysági eseményekben is részt vesz: kórházfestés, szemétszedés, valamint társadalmi felzárkóztató program kapcsán adománygyűjtés.

ESN Gödöllő[szerkesztés]

Az Erasmus Student Network az egyik legnagyobb hallgatói szervezet Európában. 424 felsőoktatási intézményben és 34 országban jelen, Magyarországon is, köztük a SZIE-n. Az ESN SZIE célja, hogy segítse az egyetemre érkező erasmusos hallgatók beilleszkedését, megismertesse velük a Magyarországot és embereket, valamint hogy élményekben gazdag időt töltsenek itt. Erre a szervezet egy Mentor rendszert foglalkoztat magyar hallgatókból, akik szívesen segítenek a külföldiekkel való kapcsolat erősítésében.

AIESEC Gödöllő[szerkesztés]

Az AIESEC egy nemzetközi szervezet fiatalok számára, amely lehetőséget ad a világ számos országában tanuló felsőoktatási hallgatóknak, hogy felfedezzék és fejlesszék a bennük rejlő képességeket, készségeket, találkozzanak egymással, a gazdaságot és a társadalmat fejlesztő projekteket futtassanak. Eközben közös céljuk, hogy az így megszerzett tapasztalatokat, ismereteket és kapcsolatokat révén a jövőben felelős vezetőkké váljanak.

Látnivalók, nevezetességek[szerkesztés]

Műemlékek az egyetem területén[szerkesztés]

Kálmán herceg szobra a Szent István Egyetem előtt

A Mag Apoteozisa az egyetem aulájában található dombormű, mely a magyar származású amerikai szobrászművész, Amerigo Tot munkája. A dombormű 120 m2 nagyságú, első tervei 1970-ben készültek el, de a végső művet 1983-ban adták át.

Kálmán herceg szobra egy bronzból készült lovas szobor, mely Róna József alkotása, 1931. szeptember 27-én állították fel a premontrei rendház (jelenleg a Szent István Egyetem főépülete) előtt. Kálmán herceg (1208-1241) jó kapcsolatba került a premontrei szerzetesekkel és a gödöllői rendház létrehozása is részben a Kálmán hercegtől kapott birtokok jövedelméből vált lehetségessé. Erre emlékezve állítottak neki szobrot a premontreiek.[7]

Botanikus kert[szerkesztés]

Az egyetem Mezőgazdaság és Környezettudományi Karának botanikus kertje több, mint 50 éves múltra tekint vissza és mintegy 1200 növényfajnak ad otthont. A kertet 1959-ben kezdték el kiépíteni Hortobágyi Tibor, Koltay Albert és Précsényi István tervei alapján, az Agrártudományi Egyetem és a Földművelésügyi Minisztérium anyagi támogatásával. A kert elsődleges célja az egyetemi növénytani oktatás gyakorlati megalapozása, segítése volt. A kert teljes kiépítése 3 évig tartott.

2009 és 2010 között a botanikus kertben jelentős fejlesztések és rekonstrukciók történtek. A botanikus kert 2008 óta Gödöllő város helyi védettségű természetvédelmi területe.

Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum[szerkesztés]

Az 1987-ben alapított Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum restaurált mezőgazdasági eszközöket, működőképes technikatörténeti kuriózumokat és a mezőgazdasági termelés fejlődésének teljes technikatörténetét mutatja be. A múzeum Gödöllőn található, a 6000 m2-es alapterületen fekvő gyűjtemény több, mint 2000 darabos és a legtöbb eszköz még működőképes. Az épületet Tihanyi Judit belső építész és Halmos György vezető építész tervezte, munkájukért a tervezők 1990. március 15-én Ybl Miklós-díjban részesültek.[8]

A jelenleg megtekinthető 6 állandó kiállítás a következő:

 1. Az élelemszerzés története két és félmillió éven át
 2. Mezőgazdasági eszközök, gépek kialakulása, fejlődése
 3. Működő modellek és makettek bemutatója
 4. A gőzgép alkalmazása a mezőgazdaságban
 5. Szél- és vízi energia a termelés szolgálatában
 6. Technikatörténeti összefoglaló kiállítás

Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár[szerkesztés]

A jelenleg mintegy ötezer kötetes könyvtár a szakterület egyetlen nyilvános, tudományos közgyűjteménye Magyarországon. A gyűjtemény fejlesztését Tolnay Sándor kezdte meg, a szakrendszer kidolgozója Nádaskay Béla volt, a katalógust pedig Magyary-Kossa Gyula állította össze.[9] A könyvtárban 140 olvasói hely, egy oktatólabor 10 számítógéppel, és további 6 számítógép fogadja a használókat, valamint a csoportos tanulás segítésére egy csoportszoba is a hallgatók rendelkezésére áll.

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Alkalmazott Bölcsészeti és Pedagógiai Kar. Szent István Egyetem. (Hozzáférés: 2013. július 13.)
 2. SZIE ABK - Bemutatkozás. Szent István Egyetem. (Hozzáférés: 2013. július 13.)
 3. SZIE Állatorvos-tudományi Kar. Szent István Egyetem. (Hozzáférés: 2013. július 14.)
 4. Gépészmérnöki Kar. Szent István Egyetem. (Hozzáférés: 2013. július 14.)
 5. A Békéscsabai felsőoktatásról. Szent István Egyetem. (Hozzáférés: 2013. július 14.)
 6. Tessedik Campus. Szent István Egyetem. (Hozzáférés: 2013. július 14.)
 7. Faludi Ildikó. Gödöllői Kalauz (1995) 
 8. Bemutatkozás. Mezőgazdasági Eszköz és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum. (Hozzáférés: 2013. július 17.)
 9. Winkler Bea - Striczky Péter. Állatorvos-tudományi Könyvtár, Levéltár és Múzeum története 1787-2000 (2009) 

Források[szerkesztés]

 • Felsőoktatási felvételi tájékoztató, Felvi könyvek, 2010, ISSN 0324-2226
 • Szent István Egyetem honlapja

Szakcikkek:

 • Farkas István: A Szent István Egyetem Műszaki Tudományi Doktori Iskolája, Mezőgazdasági technika, 2012. (53. évf.) Klnsz. 1. old.
 • A műszaki felsőoktatás élvonalában Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Mezőgazdasági technika, 2012. (53. évf.) 12. sz. 33. old.
 • Molnár Sándor: Kutatás és oktatás a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karának Matematikai és Informatikai Intézetében, Gép, 2012. (63. évf.) 7. sz. 21-24. old.
 • Kalácska Gábor: Polimerekkel kapcsolatos oktatás a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán, Műanyag és gumi, 2011. (48. évf.) 12. sz. 472. old.
 • Hajdú József: SKF Oktató-Kutató Laboratórium nyílt a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán, Mezőgazdasági technika, 2010. (51. évf.) 4. sz. 1. old.
 • Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Vízmű Panoráma, 2009. (17. évf.) 2. sz. 34. old.
 • Szabó István: Szent István Egyetem, Gépészmérnöki Kar, Gép, 2009. (60. évf.) 8. sz. 53-54. old.
 • Heszky László: A Szent István Egyetem Növénytudományi Doktori iskolája (NTDI) és fontosabb eredményei, Növénytermelés, 2009. (58. évf.) 2. sz. 191-200. old.
 • Czenky Márta: Adatbáziskezelés oktatása a Szent István Egyetem Gépészmérnöki Karán, Gép, 2008. (59. évf.) 3. sz. 3-6. old.
 • Ruda Győző: Építészeti megoldások a Szent István Egyetem Mérnökinformatikai Központ kialakításában, Gép, 2008. (59. évf.) 3. sz. 29-31. old.
 • Kollégium-felújítás A Szent István Egyetem Gödöllői és Jászberényi Campusán, Modern iskola: oktatás módszertani magazin, 2008. (2. évf.) 2. sz. 12. old.
 • Fogarassy Csaba: A Szent István Egyetem Önkéntes Klímaprogramja és GreenCar projektje, Ma&Holnap, 2007. (7. évf.) 5. sz. 84-85. old.
 • Dinnyés János - Illés B. Csaba - Lehota József - Molnár József - Villányi László - Zsarnóczai J. Sándor: A Szent István Egyetem Közgazdász - gazdálkodási szakán folyó képzés, Gazdálkodás, 2006. (50. évf.) 3. sz. 67-76. old.
 • Csányi Sándor: A Szent István Egyetem Vadbiológiai és Vadgazdálkodási Tanszéke, Nimród: vadászújság, 2006. (94. évf.) 7. sz. 38-39. old.
 • Bemutatkozik a Szent István Egyetem Gödöllői Tudományos Könyvtára, Agrárkönyvtári hírvilág, 2005. (12. évf.) 3. sz. 8-9. old.
 • Vas Attila: Motorkutatások a Szent István Egyetem Jármű- és Hőtechnika Tanszékén, Gép, 2004. (55. évf.) 3. sz. 22-24. old.
 • Husti István: A minőségügyi képzés néhány jellemzője a Szent István Egyetem gépészmérnöki karán, Minőség és megbízhatóság, 2003. (37. évf.) 1. sz. 34-36. old.
 • Pekli József - Udvari Zsolt: 30 éves a Szent István Egyetem Trópusi és Szubtrópusi Mezőgazdasági Tanszéke. 1972-2002, Halászat, 2003. (96. évf.) 2. sz. 68-71. old.
 • Hoschke Ágoston - Maráz Anna: Élelmiszer-biotechnológiai oktatás a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán, Acta biologica Debrecina, 2000. 22. évf. 209-215. old.
 • S. Taba Eszter - Tuba Zoltán: A Szent István Egyetem (volt Gödöllői Agrártudományi Egyetem) Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kara Növénytani és Növényélettani Tanszékének botanikus kertje, Botanikai közlemények, 1999. (86-87. évf.) 1-2. sz. 221-228. old.

További információk[szerkesztés]