Omer Saleh Al Mehannah

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Omer Saleh Al Mehannah
Személyes adatok
Teljes név Omer Saleh Al Mehannah
Születési dátum 1959. december 31.
Születési hely Szaúd-Arábia
Hazai szereplés
Évek Bajnokság Státusz
? I. Liga Játékvezető
Nemzetközi szereplés
Évek Konföderáció Státusz
2008 FIFA-tag Játékvezető

Omer Saleh Al Mehannah (1959. december 31.) szaúd-arábiai nemzetközi labdarúgó-játékvezető.

Pályafutása[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Labdarúgó-játékvezetőként[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Stílusa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A tehetségen kívül rengeteg adottság - például: jó fizikai- és reakcióképesség, szabálytudás, a valóság megörökítésének művészete -, ami megegyezik a személyiségi jegyekkel, valamint az évek alatt összegyűjtött tapasztalatok határozzák meg a játékvezetők minőségbeli különbségét. A kapcsolattartás érdekében nagyon fontos az idegennyelv tudása, a nemzetközi játékvezetőktől FIFA elvárja, hogy angolul, németül, franciául vagy spanyol nyelven képesek legyenek kommunikálni - írni és olvasni.

Alkalmazott taktikája elősegítette azt a hozzáállást, hogy a játékszabályok és azok szelleméből eredő döntések biztosítsák a játék szolgálatát. Szabályalkalmazása határozott, ítélkezése következetes, játékos párti sportember. Átfogó figyelemmel és gyors reagálókészséggel rendelkezik. Kifogástalan fizikai- és szellemi állapota biztosította, hogy a valósághoz viszonyított taktikája eredményes legyen. Fellépése erélyes, de nem erőszakos, szolgálata nem részrehajló. Szabályszerűen büntette a durvaságot, az alattomos játékot, a túlzott erő alkalmazását illetve a súlyosan sportszerűtlen magatartást.

Nemzeti játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Pályafutása során hazája legfelső szintű labdarúgó-bajnokságának játékvezetője lett.

Nemzetközi játékvezetés[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

A Szaúd-Arábia Labdarúgó-szövetségének Játékvezető Bizottsága terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Több nemzetek közötti válogatott- és klubmérkőzést vezetett. Az aktív nemzetközi játékvezetéstől 2008-ban a FIFA 45 éves korhatárának elérésével búcsúzott.

Világbajnokság[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1993-ban az U17-es ifjúsági világbajnokságon aktív szerepet kapott, ahol csoporttalálkozókon, a TunéziaLengyelország (1:3), a Kína–Lengyelország (1:2) és a Chile– Lengyelország (1:1) tevékenykedett, mint játékvezető.

Németországban rendezték a XVIII., a 2006-os labdarúgó-világbajnokság döntő találkozóit. A világtornára való kijutás egyik selejtező találkozóját, a Dél-KoreaVietnam (2:0) mérkőzést irányította.

Vezetett előselejtező mérkőzéseinek száma: 1

Ázsia Kupa[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

1992-ben Japán adott otthont, az 1992-es Ázsia-kupa labdarúgó tornának, ahol a Dél-KoreaIrán (0:2) csoportselejtezőt irányította.

2000-ben Libanonban került megrendezésre a 2000-es Ázsia-kupa kupa, ahol kettő csoporttalálkozót, az Irán–Irak (1:0) és a Dél-Korea–Kína (2:2) vezetett.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 3

Olimpia[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Amerikában, Atlantában rendezték a XXVI., az 1996. évi nyári olimpiai játékok labdarúgó tornáját, ahol kettő selejtező mérkőzést, a MexikóNigeria (0:2) és a NorvégiaJapán (4:0) találkozókon szolgálta játékvezetőként a labdarúgást.

Vezetett mérkőzéseinek száma: 2

Források[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]

Külső hivatkozások[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]