Győzni fogunk

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Edda Művek
Győzni fogunk
LP
Megjelent 1990, 2010 (Hammer Records remaster)
Stílus Rock
Nyelv magyar
Hossz 46:35
Kiadó Auto-Foto Kft., Hammer Records (remaster)
Edda Művek-kronológia
Szaga van (1989)Győzni fogunk (1990)Best of Edda 1980–1990 (1990)

A Győzni fogunk az Edda Művek tizedik albuma. Az 1990-es Győzni fogunk! című Edda-lemez valamivel kevesebb politikai jellegű dalt tartalmaz. A címadó nóta mégis az optimista rendszerváltó dalokhoz sorolható, igaz, a múlt szomorúsága is megjelenik benne. A híd a nemzetépítés dilemmáit taglalja, a Ha felkel a Nap című dal már a jövő kérdéseiről szól, de itt is szerepel két sor, ami a bukott rendszerre utal: „Nem kell már megfigyelni / És nem figyelnek téged”. A Nyár van látszólag könnyed dal, de még ebben is feltűnik a múltra keserűsége: „Tőlem elloptak húsz évet”. [1] Érdekes módon az 1990-es Győzni fogunk! című Edda-lemez valamivel kevesebb politikai jellegű dalt tartalmaz. A címadó nóta mégis az optimista rendszerváltó dalokhoz sorolható, igaz, a múlt szomorúsága is megjelenik benne. A híd a nemzetépítés dilemmáit taglalja, a Ha felkel a Nap című dal már a jövő kérdéseiről szól, de itt is szerepel két sor, ami a bukott rendszerre utal: „Nem kell már megfigyelni / És nem figyelnek téged”. A Nyár van látszólag könnyed dal, de még ebben is feltűnik a múltra keserűsége: „Tőlem elloptak húsz évet”. [2] A 2010-es Hammer Records-os újrakiadáson helyet kaptak a lemezhez kapcsolódó videóklipek is,

Számok listája[szerkesztés]

 1. Győzni fogunk
 2. A híd
 3. Ördögi kör
 4. Ha meghal a Nap
 5. Vágyom haza
 6. Veszélyes akció
 7. Szeretkezni minden mennyiségben
 8. Egy épp aktuális szerelem
 9. Nyár van
 10. Ha feladod az álmaid

Bónusz videoklipek[szerkesztés]

 1. Győzni fogunk!
 2. Ördögi kör

Az együttes felállása[szerkesztés]

Közreműködött:

Források[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. ELEGÜK VOLT AZ EGÉSZBŐL A rendszerváltás dalai II.. [2020. október 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. augusztus 5.)
 2. ELEGÜK VOLT AZ EGÉSZBŐL A rendszerváltás dalai II.. [2020. október 23-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2020. augusztus 5.)

Jegyzetek[szerkesztés]

 • zene Zeneportál • összefoglaló, színes tartalomajánló lap