Ugrás a tartalomhoz

Doña Bárbara

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Doña Bárbara
(Doña Bárbara)
MűfajTelenovella

AlkotóRómulo Gallegos
FőszereplőEdith González
Christian Meier
Génesis Rodríguez
Arap Bethke
Maritza Rodríguez
FőcímEstela Diaz: Dame Fuerza

Formátum480i SDTV,
1080i HDTV
Ország Amerikai Egyesült Államok
 Kolumbia
Nyelvspanyol
Évadok1
Epizódok190
Gyártás
Vezető producerHugo León Ferrer
Forgatási helyszínLos Llanos, Kolumbia
Részenkénti játékidő42-45 perc
GyártóTelemundo
RTI Colombia
Sony Pictures Entertainment
ForgalmazóHulu
Sugárzás
Eredeti adóTelemundo
Eredeti sugárzás Amerikai Egyesült Államok
2008.augusztus 4. - 2009. május 22. – 2009. május 22.
Első magyar adómég nincs
Kronológia
ElőzőVictoria
KövetkezőÖrdögi kör
További információk
SablonWikidataSegítség

A Doña Bárbara egy 2008 és 2009 között futott amerikai-kolumbiai telenovella a TelemundoRTI-től. Főszereplői: Edith González, Christian Meier, Génesis Rodríguez, Arap Bethke és Maritza Rodríguez. A sorozat 2008. augusztus 4-én került adásba a Telemundo csatornán. Magyarországon még nem vetítették.

Történet[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Bárbara Gauaimarán (Edith González) egy gyönyörű nő, aki egy óriási folyó partján nőtt fel. Az apja egy kis hajó tulajdonosa volt, amivel élelmiszereket és gyógyszereket szállítottak a folyó partján fekvő falukba, így Bárbara hozzászokott az ottani férfiak nem éppen kellemes viselkedéséhez. Bárbara életébe azonban belépett a szerelem, a fiatal és jóképű Asdrúbal személyében, aki kifinomult viselkedésével teljesen más volt, mint a többi férfi. Asdrúbal mégis úgy döntött, hogy a hajón marad és harcba száll a többi férfival Bárbara szerelméért. A lány azonban első látásra beleszeret, ezzel azonban magára haragítja az apja hajóján dolgozó férfiakat, akik egy éjjel megölik Bárbara apját és szerelmét is, a lányt pedig megerőszakolják. Bárbarát egy indián törzs menti meg, akik megtanítják őt különféle rituálékra és varázslatokra, amelyekben Bárbara teljesen megbízik. Bárbara azonban teljesen megváltozva tér vissza a „civilizációba”. A kedves lány helyett egy rideg és önző nő tér vissza. Múlnak az évek és Bárbara úgy dönt, megszerzi magának a gazdag földbirtokost, Lorenzo Borquerót (Roberto Mateos). Nemsokára sikerül beköltöznie Lorenzo birtokára. Ezentúl mindenki csak Doña Bárbarának hívja, nem titkolt szándéka az, hogy megszerezze az összes szomszédos földet is. Ekkor lép be a történetbe Santos Luzardo (Christian Meier) ügyvéd, akinek egyetlen célja, hogy eladja az örökségét, az Altamira birtokot. Ám nem tudja, hogy ez teljesen tönkrement, amit Bárbarának és szeretőjének, a birtok intézőjének köszönhet. Santos a birtok eladása után Franciaországba szeretett volna költözni menyasszonyával, Luisanával. Bárbarának azonnal megtetszik az új szomszédja, és megtiltja cinkosainak, hogy megverjék Santost, úgy, mint annak idején Lorenzót. Lorenzo jelenleg szegényes körülmények között él Mariselával (Génesis Rodríguez), Bárbara lányával, akit nemsokára Santos is megismer. Santos azonban meg van döbbenve Marisela viselkedésén, ezért a saját birtokára költözteti Lorenzóval együtt és itt próbál belőle hölgyet varázsolni. Azonban nem számol azzal hogy Marisela beleszeret. Ezzel csak az a probléma, hogy Barbara is szerelmes Santosba, ezért óriási harc kezdődik anya és lánya között…

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Szereplők[szerkesztés]

Sugárzás a nagyvilágban[szerkesztés]

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben a Doña Bárbara (Telemundo series) című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Források[szerkesztés]