Az öt zsaru

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Az öt zsaru
Műfaj krimi, akció, dráma, vígjáték

Író Szabó Illés
Rendező Rozgonyi Ádám
Főszereplő Koncz Gábor
Gazdag Tibor
Sztárek Andrea
Bubik István
Rajhona Ádám
Zeneszerző Németh Zoltán

Formátum 4:3
Ország magyar Magyarország
Nyelv Magyar
Évadok 1
Epizódok6
Gyártás
Producer Rosta Mária
Vágó Eszlári Beáta
Forgatási helyszín Budapest, Paks, Telki
Operatőr Gurbán Miklós
Részenkénti játékidő kb. 50 perc
Gyártó Magyar Televízió
RoAddfilm
Sugárzás
Eredeti adó m1
Ismétlések:
m2, m3, Duna TV, Duna World
Eredeti sugárzás1998. november 13.1999. január 28.
Státusz befejezett, ismétlik az epizódokat
Korhatár Magyarország Tizenkét éven aluliak számára nem ajánlott
További információk
SablonWikidataSegítség

Az Öt zsaru egy 1998-ban készült színes, 6 részes[1] magyar krimisorozat, amit Rozgonyi Ádám rendezett. A történet 5 különböző személyiségű zsaruról szól, akik egy csoportban szolgálnak. Az ő munkájukat követhetjük figyelemmel a sorozatban. Minden epizód egy-egy önálló történet. A sorozatot legutóbb az m3 tűzte műsorra 2017 novemberében.

Szereplők[szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

  • 1. rész: Kazetta a szemüvegtokban (1.)

Epizódszereplők: Kaszás Géza, Barbinek Péter, Lengyel Ferenc, Papp Zoltán, Sáfár Anikó, Prókai Annamária, Katona János, Tahi József

Egy bártulajdonos megzsarol egy üzletembert, aki évekkel ezelőtt meggyilkolt egy határőrt. A bártulajdonos ezt követően gyilkosság áldozata lesz, de a kazetta, amin az üzletember elleni bizonyítékok vannak nem kerül elő. Jánosi András főhadnagy, (akit csak Jánusznak hívnak) beépül a bűnbandába, hogy lebuktassa a bűnözőket. Az akció végén ismerkedik meg későbbi kollégáival, Polgár ezredes beosztottjaival: Tónival, Pepével és Patyival.

  • 2. rész: Dögkút (2.)

Epizódszereplők: Helyey László, Kránitz Lajos, Schütz Ila, Vajdai Vilmos, Ambrus András, Kádár Flóra, Bokor Ildikó, Hunyadkürti István, Horesnyi László, Némethy Ferenc, Halmágyi Sándor, Zágoni Zsolt, Geltz Péter, Varga Tamás

Gengszterek csöveseket és hajléktalanokat tartanak fogva, hogy adataikat felhasználva pénzhez és áruhoz jussanak. Botos Antal újságíró beépül a hajléktalanok közé, és ezzel életveszélybe kerül.

  • 3. rész: Lány a híd alatt (3.)

Epizódszereplők: Auksz Éva, Borbiczki Ferenc, Szilágyi Tibor, Gajdos József, Kocsó Gábor, Harmath Albert

Megerőszakolt és meggyilkolt lány holttestét találják meg a híd alatt, akiről kiderül, hogy pornófilmekben is játszott. A nyomok egy sztriptíztáncosnőhöz és egy üzletemberhez vezetnek.

  • 4. rész: Gyilkos csomag (4.)

Epizódszereplők: Dózsa László, Gesztesi Károly, Dóczy Péter, Hunyadkürti György, Ferenczy Csongor, Leisen Antal, Galkó Balázs, S. Tóth József, Illyés Barna, Merza Gábor, R. Kárpáti Péter, Bars József

Hasadóanyagot csempésznek Magyarországon át. Az egyik csempész a rossz csomagolás miatt meghal. Ugyanakkor Budapesten meggyilkolnak egy – ebben az ügyben kíváncsiskodó – újságírót. A nyomok a Paksi Atomerőműbe vezetnek.

  • 5. rész: Gyerekcsínyek (5.)

Epizódszereplők: Fenyő Iván, Kovács Ferenc, Varga Szabolcs, Gmarics Gábor, Abdulwajab Nadja, Bartokos Tamás, Takács Katalin, Simonyi Balázs, Béres Lilla, Sárosdy Eszter, Miklósy Judit, Zsolnay András, Lugosi György, Gesztesi Márta, Pintér Tamás

Egy budapesti házban holtan találnak egy középiskolás tanárt, akiről nem tudni, hogy baleset vagy gyilkosság áldozata lett. A nyomok a tanár munkahelyére vezetnek.

  • 6. rész: Szabadesés (6.)

Epizódszereplők: Rátóti Zoltán, Téri Sándor, Hacser Józsa, Orosz István, Gombos Judit, Galgóczy Imre, Nyakó Júlia

Az öt zsaru egyikét, Jánuszt egy este lelövik, súlyosan megsebesül, kómában van. Társai nyomozásba kezdenek és rájönnek, hogy az indítékot Jánusz múltjában kell keresniük.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Néhány honlapon tévesen csak 5 részesként tüntetik fel (valamiért 2007-ben az m1 is csak az 5. részig adta le).

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]