Airbus

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Airbus S.A.S.
Típus Az EADS leányvállalata
Alapítva 1970 (Airbus Industrie)
2001 (Airbus S.A.S.)
Székhely Toulouse, Franciaország
Vezetők Louis Gallois, vezérigazgató
Andreas Sperl, pénzügyi igazgató
John Leahy, eladási igazgató
Alapító
Iparág aircraft and space construction
Forma société par actions simplifiée
Termékek Utasszállító repülőgépek
Árbevétel 23,5 milliárd (2005)
Alkalmazottak száma 57 000+
Anyavállalata Airbus Group
Leányvállalatai
  • Airbus Transport International
  • Airbus Operations S.A.S
  • Airbus ProSky
  • Metron Aviation
  • Tarmac Aerosave
  • Airbus (India)
  • Messerschmitt-Bölkow-Blohm
  • Dornier Flugzeugwerke
  • Airbus Corporate Jets
  • Airbus Military
Airbus S.A.S. (Franciaország)
Airbus S.A.S.
Airbus S.A.S.
Pozíció Franciaország térképén
é. sz. 43° 36′ 44″, k. h. 1° 21′ 47″Koordináták: é. sz. 43° 36′ 44″, k. h. 1° 21′ 47″
Az Airbus S.A.S. weboldala
A Wikimédia Commons tartalmaz Airbus S.A.S. témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség
Egy A330-200 az Air Seychelles színeiben (Hongkong, 2013)

Az Airbus S.A.S. egy repülőgépgyártó vállalat, melynek székhelye a franciaországi Toulouse városában van. 2005-ben az Airbus több repülőgépet adott el, mint nagy vetélytársa, a Boeing. 2001-től a vállalat a francia törvények szerint egyszerűsített részvénytársaság vagy „S.A.S.” (Société par Actions Simplifiée – Egyszerűsített Részvénytársaság). Az Airbust korábban Airbus Industrieként ismerték, manapság egyszerűen csak Airbusnak szokták nevezni.

A cég 50 000 embert foglalkoztat négy európai országban: Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban. A repülőgépek gyártása Toulouseban (Franciaország) és Hamburgban (Németország) folyik.

Történelem[szerkesztés]

Az Airbus Industrie pályafutását európai repülőgépgyárak (Hawker Siddeley, Aérospatiale, Deutsche Airbus, Fokker VFW, CASA) konzorciumaként kezdte. Az Airbust a Boeing és a McDonnell Douglas cégek óriási piaci részesedésének csökkentésére hozták létre, és az 1960-as évekre a konzorcium elég nagy lett ahhoz, hogy ellenfeleivel konkuráljon.

1967 szeptemberében a brit, francia és német kormányok aláírták a Megállapodás Jegyzőkönyvét (Memorandum of Understanding – MoU), ezzel megkezdődött a 300 üléses Airbus A300-as gyártása a cég első modelljeként. Ez volt akkoriban a második legnagyobb repülőgépgyártó program Európában a Concorde után. Az első hivatalos bejelentés az új repülőgép gyártásáról 1967 júliusában történt meg, de a helyzeten rontott a British Aircraft Corporation, amely saját maga szeretett volna hasonló repülőgépet gyártani, a BAC 3-11-et, amely a régebbi BAC 1-11 továbbfejlesztett változata lett volna. A brit kormány azonban megvonta a BAC 3-11 kifejlesztésére szánt támogatást, és ezt inkább az Airbusnak adta.

A megegyezés utáni hónapokban két probléma is felmerült: az első az volt, hogy mind a brit, mind a francia kormány kételkedett a program sikerességében, a másik pedig az, hogy a repülőgép legyártásához új hajtómű tervezésére lett volna szükség (ezt a Rolls-Royce készítette volna el). 1968 decemberében viszont a Sud Aviation és a Hawker Siddeley egy új repülőgéptervet dolgozott ki, a 250 üléses Airbus A250-es tervét, amely később az A300B nevet kapta. Ez a gép nem igényelt új hajtóműveket, így jelentősen csökkent a fejlesztés költsége.

1969-ben valósággal sokkolta a brit kormány társait azzal, hogy kilépett a programból. Emiatt a francia és a német félnek kellett legyártania a repülőgép szárnyait is. 1978-ban azonban Nagy-Britannia ismét belépett a konzorciumba, amikor is a British Aerospace (amely a British Aircraft Corporation, a BAC és a Hawker Siddeley egyesülésével keletkezett) megvásárolt 20% részesedést az Airbusból.


Airbus S.A.S.
(Alapítva 2000-ben, átnevezve 2017-ben)
Aérospatiale–Matra
(Alapítva 1999-ben)

Aérospatiale
(Megalakult 1970)



Matra
(Alapítva 1937-ben)



DaimlerChrysler Aerospace AG (DASA)
(Alapítva 1989-ben)

Daimler-Benz's aerospace interests



MTU München
(Alapítva 1934-ben)



Dornier Flugzeugwerke
(Alapítva 1922-ben)



Messerschmitt–Bölkow–Blohm (MBB)
(Alapítva 1968-ban)




Construcciones Aeronáuticas SA (CASA)
(Alapítva 1923-ban)



Az Airbus S.A.S. jogelődjei

Termékek[szerkesztés]

Civil termékek[szerkesztés]

Az Airbus első repülőgépe az A300-as volt, amely a világ első kéthajtóműves, kétfolyosós repülőgépeként vonult be a repülés történetébe. Az A300-as rövidített változata, az A310-es 1982-ben szállt fel először. Ezeknek a gépeknek a sikertelensége miatt döntött az Airbus az A320-as megépítése mellett, amelyben elsőként használtak fly-by-wire irányítórendszert. 2005-ben az Airbus legyártotta a világ legnagyobb utasszállító repülőgépét, az Airbus A380-ast. Ezek mellett még az A330, az A321, az A319, működik mint utasszállító, valamint még a legújabb A350. Az A380-asnak van egy úgynevezett ,,kistestvére" az A340 (amit csak azért becéznek kis tesónak, mert ez az Airbus másik négyhajtóművese, csak kisebb az A380-nál.)

Teherszállítás

Ezen a téren jelenleg két géptípus működik. Ezek közül a civil-teherszállításhoz az Airbus A300-600ST tartozik. Érdekes alakjával több rekord könyvbe is bekerült, valamint több rekordot is felállítottak vele. A másik típust csak katonasági célokra használják. Ez az Airbus A330-200 MRTT.

Katonai termékek[szerkesztés]

A vállalat leghíresebb és legkétségesebb katonai repülőgépe az A400M teherszállító repülőgép. Ez a teherszállításon kívül csapatszállításra is alkalmas(bár az utóbbi időben egyre több olyan hír terjeng, hogy kezdenek elöregedni, és állítólag az irányításával is gondok szoktak akadni). Másik híres katonai gépük az A330-200 MRTT. Ez a gép csapatszállításra és teherszállításra is alkalmas, bár főként utántöltőgépnek szokták használni.

Versengés a Boeinggal[szerkesztés]

A tőzsdéken, a levegőben és az aszfalton is versenyben van e két vállalat. Utasszállításban az A380 és a Boeing 747 áll versenyben. Katonasági téren az A330-200 MRTT és a Boeing C–17 Globemaster áll ,,harcban". Az új A350 és a Boeing 787-ese jelenleg a két új vetélytárs (egymás számára). A legújabb adatok szerint az Airbus kezdi leelőzni a Boeinget.

A fontosabb vetélytársak:

(Az Airbus típusokon belül is vannak idézőjeles versengések. Ilyen például a 320-as és a 319-es egymás elleni tesztelése).

A versengés a helikopter gyártás terén is folyik, ugyanis mind a két cég gyárt civil és katonai, ember és teherszállító helikoptereket.

Fordítás[szerkesztés]

Ez a szócikk részben vagy egészben az Airbus című angol Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét és a szerzői jogokat jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Irodalom[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]