Volkswagen

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Volkswagen AG
250px
VW Werk Altes Heizkraftwerk WB edit.jpg
Típus (Nyilvánosan működő) Részvénytársaság
Alapítva 1937. május 28.
Székhely Wolfsburg, Németország
Vezetők Matthias Müller (vezérigazgató)
Alapító Ferdinand Porsche
Iparág gépjárműgyártás
Tulajdonos
  • Porsche Automobil Holding SE
  • Qatar Investment Authority
  • Hannoversche Beteiligungsgesellschaft
Forma Aktiengesellschaft
Árbevétel 104,875 milliárd euró (2006)
Alkalmazottak száma 344 902 (2005)
Leányvállalatai Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, SEAT, Skoda, Volkswagen, Man, Scania
Tőzsde
  • Frankfurt Stock Exchange
  • OTC Markets Group

A Volkswagen AG weboldala
Commons
A Wikimédia Commons tartalmaz Volkswagen AG témájú médiaállományokat.

A Volkswagen konszern német autógyártó vállalat, egyike a legnagyobb autógyártó cégeknek a világon. A cégcsoporthoz tizenkét márka tartozik – a Volkswagen, Audi, SEAT, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Ducati, Volkswagen Nutzfahrzeuge, Scania és az MAN. A csoport legnagyobb piaca Kína, ahol külön leányvállalata működik Volkswagen Group China néven. 2011-ben a Volkswagen csoport összesen 9,265 millió autót adott el, mellyel a nemzetközi személygépkocsi-piacon 12,3%-os részesedést ért el.[1]

A 2011. évi 300 milliárd eurós forgalmát tekintve az egyik legfontosabb európai iparvállalat.[1]

A cég vezetője 2015 óta Matthias Müller.[2]

Története[szerkesztés]

A Volkswagent 1937-ben alapította a nemzetiszocialista német kormány, eredetileg a Volkswagen Bogár gyártására. Adolf Hitler arra utasította az akkori fejlesztőket, élükön Ferdinand Porschével, hogy egy KdF-Wagent, egy „népautót” tervezzenek, mely olcsó, egyszerű , de minősége verhetetlen. A második világháború után 1945-ben az angol hadsereg vette át a lebombázott romokban lévő gyár irányítását. Elkezdődött újra a Bogár gyártása. 1948-ban a brit kormány visszaadta a gyárat teljes egészében a németeknek, akik a volt Opel elnökét, Heinrich Nordhoffot nevezték ki a gyár főnökének.

1960-ban a német kormány részvénytársasággá alakította a céget, részvényei megjelentek a német tőzsdén. 1985 júliusa óta ezeken az értékpapírokon Volkswagen AG-nek (Volkswagenwerk Aktien Gesellschaft) nevezik a társaságot. Ez volt az első jele a cég jövőbeli terveinek – növelni a globális befolyást a nemzetközi autópiacon, melyet más autóipari márkák fúziójában látott. A – Németország kivételével – mindenhol Volkswagen Csoportnak nevezett konszern jelenleg az egyik legnagyobb autógyártó a világon. 2005-ben több mint 5,2 millió járművet értékesített, világpiaci részesedése 9%-nál is nagyobb.

1998-ban 3 sport- és luxusautó gyártót is felvásárolt, az olasz Lamborghinit, a francia Bugattit, és az angol Bentleyt. A Bugatti Veyron bekerült a Guiness Rekordok könyvébe is, mint a világ leggyorsabb szériaautója. A Lamborghini gyártási mennyiségét is jelentősen növelni tudta.

2005 októberében a Porsche 18,53%-os érdekeltséget szerzett a gyárban, melyet 2006 júliusában 25%-ra növelt. Még ugyanebben az évben 30,9%-osra nőtt, szakértők szerint ez a befektetés tökéletesen megfelelt a Porsche stratégiájának.

2009-ben aztán nagy fordulat következett. Eredetileg a Porsche szerette volna felvásárolni a Volkswagent, mely párharc hosszú éveken át zajlott a két gyártó közt, ám végül a Porschét integrálták a wolfsburgi Volkswagen konszernbe, a Volkswagen AG fokozatosan olvasztotta be a sportautó gyártót, kifizetve a Porsche hatalmas, több milliárd eurós tartozásainak nagy részét.

2010-ben 19,9%-os részesedést vásároltak a Suzukiban, mellyel a Suzuki legnagyobb részvényesévé váltak. A Suzuki a részvénycsomagot a 2015-ös és során visszavásárolta.[3]

2012-ben felvásárolták az olasz Ducati sportmotorkerékpár gyártót is.

2015-ben az amerikai környezetvédelmi hatóság, az EPA által robbant ki hatalmas botrány a konszern körül, amikor bejelentette: a Volkswagen az elmúlt hat évben úgy manipulálta dízel üzemű autóinak szoftverét, hogy a teszteken a kibocsátott nitrogén-dioxid mennyisége a határ alatt maradjon, normál üzemben azonban az autók emissziós értékei jóval a határérték fölött voltak.

Vezetőség[szerkesztés]

Márkák[szerkesztés]

A cég profilja jelenleg 13 különböző márkával bír:[4]

További 5 márka volt a palettán, amelyeket ma már nem gyártanak:

Teherautó- és kamionpiac[szerkesztés]

A Volkswagen a legnagyobb részesedésű tulajdonosa a Scania AB-nek, a világ egyik vezető teherautó és kamion gyártójával. 2007 márciusában ugyan csökkent minimálisan a részesedésük (20,03%-ról 16,5%) mégis ők birtokolják a szavazati jogok 33,4%-át (amelyből előtte 35,31%-ot birtokoltak.)

2006. október 4-én 15,1%-os érdekeltséget tudhatott sajátjának a szintén német MAN AG-ben, amely a Scaniahoz hasonlóan teherautókat és kamionokat gyárt. Később ezt a részesedést 29,9%-ra növelte. Eredetileg a Volkswagen terve volt, ezen a gépjárműpiacon összeolvassza a MAN-t, a Scaniat, és a Volkswagen haszongépjárműveit (melyek főképpen Brazíliában teljesítenek szolgálatot). Így – ha ez megtörténik – az előrejelzések szerint legalább 25,1%-os piaci részesedést szerezhetnek a teherautó- és kamionpiacon.

Lehetséges együttműködés a Protonnal[szerkesztés]

2007. január 26-án malajziai jelentések szerint a Volkswagen konszern és a Proton aláírt egy megállapodást, amely szerint a konszern megvásárolja a Proton cég személyautó részlegének 51%-át. Később kiderült, hogy ez nem így történt, de a tárgyalások még mindig folynak a két cég között. A Proton cég iránt erős érdeklődést mutat a General Motors is.

Befektetők[szerkesztés]

A Volkswagen konszern tulajdonosai 2013. december 31-i állapot szerint:

Volkswagen modellek[szerkesztés]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. ^ a b Volkswagen Aktiensgesselschaft – Der Konzern (német nyelven). © Volkswagen AG. (Hozzáférés: 2012. december 2.)
  2. Matthias Mueller named Volkswagen chief executive. BBC, 2015. szeptember 25.
  3. BBC – Suzuki buys back Volkswagen's stake for $3.8bn (angol nyelven). © 2016 BBC, 2015. szeptember 17. (Hozzáférés: 2016. november 7.)
  4. volkswagenag.com – Die Modellpalette des Volkswagen Konzerns (német nyelven). Volkswagen Aktiengesellschaft, 2015. december 31. (Hozzáférés: 2016. október 3.)
  5. volkswagen-media-services – Pressemitteilung, Volkswagen Konzern stellt sich für automobile Zukunft noch breiter auf (német nyelven). © Volkswagen AG 2015, 2016. szeptember 28. (Hozzáférés: 2016. október 3.)

További információk[szerkesztés]