A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába
South Park
6. évad, 13. epizód
A fiúk elindulnak Butters-től, a videókazettával a birtokukban
A fiúk elindulnak Butters-től, a videókazettával a birtokukban
Eredeti cím The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 613
Első sugárzás 2002. november 13.
Első sugárzás Magyarországon nem ismert
Kronológia
ElőzőLétra a mennybe
KövetkezőA tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben
A South Park epizódjainak listája

A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába (The Return of the Fellowship of the Ring to the Two Towers) a South Park című amerikai rajzfilmsorozat 92. epizódja (a 6. évad 13. része). Elsőként 2002. november 13-án mutatták be az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Stan házában Stan, Kyle és Cartman Gyűrűk Urásat játszanak. Stan apja, Randy arra kéri a fiúkat, hogy vigyék el a Két torony videotékából kikölcsönzött Gyűrűk Ura videókazettát Buttershez. A gyerekek ezt komoly küldetésnek vélik és elindulnak a kazettával. Randy és Sharon viszont ezalatt egy tékából kölcsönzött pornófilmet akarnak együtt nézni, az Análvadász 9-et. Miután a srácok elindultak és sétálnak az utcán, és „Gyűrűk Ura-stílusban” beszélgetnek, Cartman elűz egy átoksárkányt a varázserejével (valójában egy elhaladó autót). Ezután Randyt mutatják, amint Sharonnal készül az izgalmas estére. Elkezdődik a film. Eleinte még azt hiszik, hogy a pornót nézik, de aztán rádöbbennek, hogy ez a Gyűrűk Ura, és a fiúknál van a másik kazetta.

A fiúk Buttersékhez érnek, és a szülőknek átadják a kazettát. Cartman a küldetésért jutalmat kíván, de nem kapnak, és dolguk végeztével elvonulnak. Linda és Stephen, Butters szülei odaadják fiuknak a kalandfilmnek hitt kazettát. Butters örül, hogy végre láthatja a filmet. El is kezdi nézni a pornófilmet, amiről azt hiszi, hogy a Gyűrűk Ura. Stanék tartanak haza, és találkoznak Randyékkel, akik épp Buttersékhez tartottak autóval (amelyet Cartman ismét el akar űzni). A szülők megtudják, hogy Butterséknél van a film, de megbízzák a fiúkat, hogy hozzák vissza a kazettát. A fiúk visszamennek és kiveszik Buttersék videójából a kazettát, amit addig Butters folyamatosan nézett, és ami teljesen lenyűgözte. Amikor Stanék elviszik a filmet, Butters megőrül és teljesen kivetkőzik magából (lásd: Utalások). Butters vissza akarja kapni a kazettát, beszáll a játékba, csak ő az alapján akar játszani, amit a filmben látott.

A fiúk visszafelé tartanak a Marsh-házba, de a hatodikosokba botlanak, akik észreveszik, hogy az egy pornókazetta. El akarják vinni, de Cartman kilöki a kezükből a filmet és elszaladnak. Ezalatt Randyék elmentek Chrisékhez, hogy megtudják, ottvannak-e még a fiúk. Mivel nincsenek, Randyék elmondják Butters szüleinek, hogy pornó volt a tokban. Lerohannak a pincébe, ahol Butters nézte a filmet és csak őt találják ott. Ezután összetoborozzák Kyle-éknál a szülőket, hogy keressék meg a gyerekeket, mert ki tudja, mit csinálnak a kazettával. Kiderül, hogy Gerald, Kyle apja is látta a filmet, ezért Sheila mérges lesz. Ezalatt ők elmennek Clyde-hoz, aki a főtündét személyesíti meg, hogy együtt döntsenek a kazetta sorsáról. Clyde gyűlést szervez Tokenéknél, ahova eljönnek a South Park-i Gyűrűk Ura-rajongó gyerekek. Közben a hatodikosok is megszervezik a maguk seregét, hogy megszerezzék és megnézzék az Análvadász 9-et.

A gyerekektől egy szövetség indul a videotékába (Cartman, Kyle, Stan, Jimmy, Craig és Filmore). A szülők csoportja (Marshék, Stotchék, Broflovskiék és Cartmanné) elmennek Tokenékhez. Token belenézett a filmbe, még amikor tartott a gyűlés. Őt is letaglózta. Randy beszélt vele a filmről és a szexről, de mivel Token többet látott, mint békés szex, ezért nem folytatja. Kiderül, hogy Mr. Black is látta a pornófilmet. A szövetség épp úton van a videotéka felé (Butters is követi őket), amikor a hatodikosok biciklivel utolérik őket. Jimmy előre küldi a többieket, hogy hősködjön és megállítsa az „ellenséget”, de terve kudarcba fullad, és elgázolják.

A fiúk elérnek egy folyót, amin Cartman át akar menni, mert szerinte a nagyobbak nem bírják a vizet. Craig hülyének nézi, és Filmore-ral elmennek Harry Pottereset játszani (az előző jelenetben pár gyerek ilyet játszott, amiért Cartmanék ki is röhögték őket). A főszereplők el is indulnak az erdőn keresztül. A hatodikosok tényleg nem mennek át a vízen, hanem keresnek egy hidat. Cartmanéket mutatják, amint bolyonganak az erdőben. Butters utoléri őket, és segít nekik megtalálni a tékát. Ezalatt, amíg a szülők keresik a gyerekeket, megtalálják a földön fekvő Jimmyt, aki hebegve, de elmondja, hogy hova tartanak a srácok.

A végén elérik a tékát a gyerekek, de az zárva van. Közben közelednek a hatodikosok is. Stan észrevesz egy ledobót, ahova a visszahozott kazettákat lehet tenni. Kyle bele is akarja dobni a kazettát, de Butters elszalad vele. Mivel Butters nem akarja bedobni a filmet, Kyle belehajítja a fiút kazettástól. A hatodikosok is odaérnek, de már későn. Meg akarják verni a gyerekeket, de amint megérkeznek a szülők, lelépnek.

Mielőtt a gyerekek egy szót is szólhattak volna, Randyék adtak a gyerekeknek egy gyors szexuális felvilágosítást, hogy Stanék értsék azt, amit a filmben láttak, holott a srácok nem látták a pornót. Amíg értetlenül-szótlanul merednek maguk elé a megdöbbenéstől, Mr. Stotch megkérdezi, hogy hol van Butters, és látjuk, ahogy a kazetták között dédelgeti a kezében a pornófilmet.

Utalások[szerkesztés]

 • Utalások a Gyűrűk ura filmtrilógiára
  • Cartman a nagyhatalmú szürke mágust, Gandalfot parodizálja (habár abban a jelenetben, amikor a szövetség menekül az ellenség elől, nem Cartman, hanem Jimmy áldozza fel magát).
  • Kyle Aragornt, a kószát, Stan pedig Frodót, a hordozót személyesíti meg.
  • Butters viselkedése onnantól, hogy elvették tőle a filmet, Gollam paródiája.
  • Pár gyerek kivételével az összes egy Gyűrűk Ura-szereplőt személyesít meg.
  • A kazettát mindenki az „EGY videóként” említi. A filmben Szauron gyűrűjét nevezték az „EGY Gyűrűnek”.
  • A videotékát a Végzet Hegyeként lehet beazonosítani, habár a videotéka neve Két Torony (ami a trilógia 2. részének alcíme is).
  • A hatodikosok hol a lidérceket, hol az orkokat, hol a balrogot alakítják.
 • Amikor Cartmanék mennek a tékához, látnak pár gyereket, akik Harry Pottereset játszanak. A Harry Pottert a Gyűrűk Ura riválisaként tartják számon.
 • Kevin, aki azt mondja, hogy a videóval megerősíthetnék a lépegetőket, Star Wars-os klónnak öltözött (birodalmi lépegetők is szerepeltek a Gyűrűk Urához és a Harry Potterhez hasonlóan nagy sikerfilmben).
 • A filmben kétszer is utalás történik a Robin Hood című, szintén kultuszfilmre:
  • A hatodikosok vezetője „Robin Hoodnak és csatlósainak” nevezi Stanéket.
  • Timmy a gyűlésen Robin Hood-jelmezt visel.
 • Cartman Kenny lelkével beszélget, aki a testéből szólal meg. Ez az előző, a Létra a mennybe című részre való utalás.

Érdekességek[szerkesztés]

 • Cartman és Kyle ruhája megegyezik a 17. évadbéli Konzolháború-trilógiás ruhájukkal.

Bakik[szerkesztés]

 • Az epizódban abban a jelenetben, amikor Stanék elbújnak a hatodikosok elől, Stan hangja egy pillanatra megváltozik amikor ezt mondja: "Na, basszus!"
 • Abban a jelenetben, amikor a srácok át akarnak kelni a folyón, a folyásban levő víz megáll, amikor Cartman beszél vissza Craignek.
 • Mielőtt a szülők Jimmyvel találkoznának, két kocsival mennek, az elsőben a Marsh és a Broflovski házaspár, a másodikban Stotchék, Mrs. Cartman sehol. Miután viszont Jimmytől elhajtanak Marshék Broflovskiék nélkül elindulnak, mögöttük Stotchék, és utánuk jönnek Broflovskiék egy Mrs. Cartman vezette kocsiban.
 • Kyle-t Cartman ármánykodó zsidónak nevezi az epizód elején. Kyle visszaszól, hogy ő kósza, amikor ez Stan szerepe.
 • Mikor a hatodikosok a videókazettát akarják megszerezni, többször is látható az ötödik évadból ismert Scott Tenorman is, pedig a Scott Tenormannek meg kell halnia című részben többször elhangzik, hogy ő nyolcadikos.

További információk[szerkesztés]


South Park – Hatodik évad (2002)
601 – Torzszülöttek sztrájkja602 – Jared HÍV-e603 – South Park-i sítúra604 – Az új Terrance és Phillip filmelőzetes605 – Borjúmentési akció606 – Káosz Professzor607 – A Simpsonék már megcsinálták…608 – Katolikus gyerekmolesztálási botrány609 – Rendezői változat610 – Bebe dudái konfliktust okoznak611 – A gyerekmolesztálás nem mulatságos612 – Létra a mennybe613 – A Gyűrűk Ura videókazetta visszatérése a Két torony videotékába614 – A tolerancia haláltábora, avagy mit csinál egy egér a seggben615 – Az Univerzum legnagyobb kóklere616 – Jövőbeli énem és én617 – Karácsony Irakban