Én kicsi pónim: Varázslatos barátság

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Én kicsi pónim: Varázslatos barátság
(My Little Pony: Friendship Is Magic)
Műfajkaland, vígjáték, fantasy, musical

AlkotóLauren Faust (fejlesztő)
Író
 • Lauren Faust
 • Chris Savino
Rendező
 • Jayson Thiessen
 • James Wootton
 • Jim Miller
 • Denny Lu
 • Tim Stuby
 • Mike Myhre
Hang
 • Tara Strong
 • Ashleigh Ball
 • Tabitha St. Germain
 • Andrea Libman
 • Cathy Weseluck
FőcímzeneDaniel Ingram
ZeneszerzőWilliam Anderson

Formátum
 • 480i NTSC
 • 1080i HDTV és 1080p
 • 5.1 Surround Sound
Ország
Nyelv
Évadok9
Epizódok222 (epizódlista)
Gyártás
Vezető producer
 • Lauren Faust
 • Beth Stevenson
 • Stephen Davis
 • Kirsten Newlands
 • Blair Peters
 • Chris Bartleman
 • Meghan McCarthy
 • Jayson Thiessen
 • Sarah Wall
 • Asaph Fipke
 • Nicole Dubuc
Producer
 • Devon Cody
 • Sarah Wall
Forgatási helyszínVancouver, Brit Columbia, Kanada
Részenkénti játékidő22 perc
Gyártó
 • Hasbro Studios
 • Allspark Animation
 • Studio B Productions
 • DHX Studios
ForgalmazóHasbro Studios
Sugárzás
Eredeti adóUSA The Hub, Hub Network, Discovery Family
Eredeti sugárzás2010. szeptember 10.2019. október 12.
Első magyar adóMinimax, TV2, JimJam, TV2 Kids
Magyar sugárzás kezdete2011. december 11.
Státuszbefejezett
KorhatárHat éven aluliak számára nem ajánlott
Kronológia
Előző
KövetkezőMy Little Pony: Pónivilág
Kapcsolódó film
További információk
A Wikimédia Commons tartalmaz Én kicsi pónim: Varázslatos barátság témájú médiaállományokat.
SablonWikidataSegítség

Az Én kicsi pónim: Varázslatos barátság (eredeti cím: My Little Pony: Friendship Is Magic) 2010-ben indult amerikai televíziós 2D-s számítógépes animációs sorozat, amely az Én kicsi pónim című rajzfilmsorozat negyedik generációja, ami hat póniról szól, akik a barátság elemeit alkotják. A tévéfilmsorozat készítői a Hasbro Studios, a DHX Media és a Studio B Productions. Műfaját tekintve kalandfilmsorozat, filmvígjáték-sorozat, fantasy filmsorozat és filmmusical-sorozat. Az Egyesült Államokban a The Hub, a Hub Network és a Discovery Family vetíti, Magyarországon a Minimax, a JimJam, a TV2 és a TV2 Kids sugározza.

Történet[szerkesztés]

1. Évad[szerkesztés]

A történet Equestriában, azon belül is Canterlotban kezdődik, de Ponyville-ben játszódik. Itt él Twilight Sparkle, az unikornis, aki túl sok időt tölt a tanulással, barátkozni pedig nemigen szokott; egyetlen barátja Spike, a sárkánybébi, aki hű segédje Twilight-nak. Egy napon Celestia Hercegnő utasítja a főhőst, hogy felügyelje a Ponyville-ben megrendezett Nyári Napfény Fesztivált, és szerezzen barátokat. Találkozik is a többi pónival. Pinkie Pie, aki mindig vidám; Applejack, kinek hatalmas almás kertje van; Rainbow Dash, a leggyorsabb pegazus Equestriában; Rarity, a leggyönyörűbb unikornis, divat guru és Fluttershy, a kissé félénk állatbarát Pegazus.

Az epizód előrehaladtával Celestia húga Nightmare Moon, az egykori Luna Hercegnő visszatért, hogy bosszút álljon, miután testvére 1000 évre száműzte a Holdba gonosszá válása miatt. A hat póni útra kelt, hogy megtalálják a harmónia elemeit melyek képesek legyőzni őt, később rájöttek, hogy valójában ők maguk képviselik a barátság elemeit. Rainbow Dash, a hűség, Pinkie Pie, a nevetés, Rarity, a nagylelkűség, Applejack, az őszinteség, Fluttershy, a kedvesség és Twilight Sparkle pedig a hatodik elem, a varázslat. Így sikerül legyőzniük Nightmare Moont, visszaváltoztatva őt régi önmagává és immár együtt uralkodik Equestria felett, testvérével Celestia Hercegnővel. Az évad további részében – mint ahogy az egész sorozat során – az egyes epizódok általában az egyes pónikkal megtörtént szituációkról, és azok megoldásáról szólnak, a cselekményt érdemileg az évadeleji és évadvégi (dupla) részek mozdítják előre. Az évad végén a Hatos, Celestia hercegnő meghívására, részt vesz a Nagy Galopp Gálán.

2. Évad[szerkesztés]

A második évad nyitóepizódjában kiszabadul fogságából az évezredekkel ezelőtt Celestia és Luna által kőve változtatott Discord, a káosz és diszharmónia nagyura. Az epizód során a Harmónia Elemeit eltüntetve, Twilightot és barátait manipulálva, majdnem sikerül visszanyernie uralmát, ám a barátság ereje segítségével azok ismét visszatérnek a a helyes útra, és Discordot újból kőbe zárják. Az évad másik jelentős történése a Királyi Esküvő, amikor Twilightot és barátait felkérik egy Canterloti esküvő megszervezésére, mely során összeházasodik Mi Amore Kadenza Hercegnő, avagy Cadance, Twilight egykori csikó-szittere, és Shining Armour, a Canterloti Királyi Gárda parancsnoka, és Twilight bátyja. A szervezés során Twilightnak feltűnik Cadance furcsa viselkedése, ám a vele való konfrontálódás során ő a Canterlot alatti barlangrendszerbe zárja Twilightot. Itt rátalál a valódi Cadance Hercegnőre, és kiderül hogy akit mindenki Cadance-nek hitt, valójában egy imposztor. Amikor kiszabadulva szembesítik ezzel, ő felfedi valódi kilétét: Ő Chrysalis Királynő, az alakváltók (póni-szerű lények, akik rovarokhoz hasonló kolóniákban élnek, és más élőlények szeretetét szívják el táplálék gyanánt) uralkodója, aki varázslattal megigézte Shining Armourt, és a szeretetével táplálkozott idáig. Seregével elfoglalja Canterlotot, de a befolyása alól felszabadított Shining Armour és Cadance egyesített erejükkel elűzik az alakváltókat.

3. Évad[szerkesztés]

Az évad eleji duplaepizód során Twilight és barátai Celestia kérésére ellátogatnak a Kristály Birodalomba, egy a világból hosszú ideje eltűnt, majd nemrég visszatért földre, miután a hercegnő fenyegetést kapott, hogy visszatérésére készül a Birodalom egykori uralkodója Sombra Király, akit a Nővérek ezer évvel ezelőtt elűztek, ám egy átok segítségével birodalmát is magával rántotta a semmibe. A Birodalomba érve kiderül, hogy azt visszatérte óta Cadence illetve Shining Armour uralja, és varázslatuk segítségével igyekeznek távol tartani Sombrát, de ez csak félmegoldás, így Twilightra (és Spikera) vár a feladat hogy megtalálják a Birodalom legősibb és leghatalmasabb ereklyéjét, a Kristályszívet. Ennek segítségével a póniknak sikerül véglegesen elűzniük Sombra Királyt, és békét hozni a Birodalmat benépesítő kristálypóniknak.

A Harmadik évadot eredetileg a sorozat befejező évadának szánták, így záróepizódja is erre reflektál. Az epizód során Twilight rálel az Equestria egykoron leghatalmasabb mágusa, Star Swirl, a nagy szakáll által létrehozott varázsigére, ám de amikor kipróbálja, az nem várt következménnyel jár: Öt barátjának személyisége és szépségjegye – ezáltal pedig a sorsa is – felcserélődik. Twilightnak azonban sikerül a varázslatot kibővítenie, és segítségével helyrehozza hibáját. Eme eredménye jutalomképpen óriási ajándékot kap: Szárnyakat, így ő lesz Equestria negyedik alikornisa, és emellett hivatalosan is a Barátság Hercegnőjévé avatják. Eredetileg ennek kellett volna lenni az Én Kicsi Pónim lezárásának, de a nagyszabású rajongói érdeklődés hatására az alkotócsapat úgy döntött folytatja a sorozat készítését.

5. Évad[szerkesztés]

Az Ötödik évad kezdetén Twilight és barátai felfedezik a Barátság Térképét Twilight új Ponyville-i kastélyában, ami képes arra, hogy jelezze Equestria melyik pontján van rájuk szükség. A térkép az első küldetésük során egy apró városkába, a Mi Városunkba (Our Town) vezeti őket. A várost benépesítő pónik és vezetőjük, az unikornis Starlight Glimmer szépségjegy nélkül, egyenlőségben élnek, mivel a szépségjegyeket, és az azokkal járó egyediséget tekintik a rossz forrásának. Később azonban kiderül, hogy Starlight soha nem vált meg szépségjegyétől és mindvégig hazudott az ottani póniknak. A város lakosai és a Hatos sikeresen megállítja Starlight-ot, és minden póni visszakapja a szépségjegyét.

Én Kicsi Pónim: A Film[szerkesztés]

Equestriát egy új gonosz erő fenyegeti. Canterlot városa illetve Twilight Sparkle a Barátság Fesztivál megrendezésére készülnek, ám a várost megtámadja a hódító Viharkirály serege, a barátság varázslatából kiábrándult unikornis Tornádó Parancsnok (az eredeti angol szinkronban Tempest Shadow) vezetésével. Céljuk, hogy elfogják a birodalom négy alikornis hercegnőjét, akiknek ereje a nagy erejű varázstárggyal, "Siconas Pálcájával" egyesítve képes birtokosát az elemek feletti hatalommal felruházni. Ezért a hatalomért cserébe a Király azt az ígéretet tette Tornádónak, hogy meggyógyítja annak megcsonkult unikornisszarvát. Fogságba esése előtt Celestia arra utasította húgát, hogy keresse fel a hipogriffeket segítségért, ezért a Hatos is ezen a nyomon indul el. Először egy rejtélyes kisvárosba keverednek, ahol útba igazítja őket Capper a macska, aki később segít nekik titokban feljutni egy, az Aris Hegye felé tartó léghajóra. Itt leleplezi őket a Viharkirály szolgálatába kényszerített grifflegénység és vezetőjük Caelano Kapitány, ám amikor a pónik megmutatják neki mennyivel értékesebb is a szabadság, úgy dönt, szakít a Viharkirállyal, és eljuttatja a pónikat úti céljukhoz. Noha Tornádó megtámadja a hajót, a póniknak sikerül észrevétlenül megszökniük, és eljutniuk a hegyhez. Itt egy tóban találkoznak a hipogriff lánnyal Skystarral, aki elvezeti őket a hipogriffek vízalatti birodalmába. Itt aztán felfedi, hogy ő Novo Királynőnek, a hipogriffek uralkodójának gyermeke, a Hatos pedig elhatározza: Megszerzik a királynő segítségét. Az uralkodó vonakodik segíteni, mivel ő és népe rengeteget szenvedtek a Viharkirály elnyomása alatt, ezért menekültek a víz alá. Twilight arra kéri barátait, mutassák meg a hipofriffeknek a barátság erejét, hátha azzal sikerül rávenni őket, hogy segítsenek. Az öt póni sikeresen elvégzi feladatát, ám mikor a királynő hajlandóságot mutatna arra, hogy segítséget nyújtson, kiderül, hogy Twilight megpróbálta ellopni a királynő Gyöngyét, a birodalomnak erőt adó varázstárgyat, hogy az erő használatával győzedelmeskedhessenek. A királynő kiutasítja őket országából. Partot érve Pinkie szembesíti Twilightot tettével, majd megvádolja, hogy csak elterelésül kérte tőlük, hogy barátkozzanak össze a hippogriffekkel, és cserben hagyta a barátait. Twillight ekkor kétségbeesésében és dühében elveszíti a hidegvérét, azt állítva hogy "Talán jobb is lenne minden ilyen barátok nélkül". Ekkor a pónik szétszakadnak, Twilight pedig megtörik a ránehezedő nyomás alatt, feladva a reményt hogy valaha is felszabadítsák Equestriát. Ekkor a barátaitól elszakadt pónilányt fogságba ejti Tornádó, aki ekkor felfedi neki tetteinek mozgatórugóját: Miután fiatal gyermekkorában elveszítette szarvát egy Ursa Minor barlangjában, a többi póni kiközösítette, ezért a magánytól és megkeseredettségtől elveszítette a hitét a barátságban, csupán az önös érdeke és a hatalom és elismertség vezérli. Miután a hercegnő foglyul ejtéséről a többiek is tudomást szereznek, így a Twilight barátaiból, Caleano legénységéből, Skystarból és Capperből verbuvált csapat megindul, hogy kiszabadítsa. A Canterlotba megérkezett Viharkirály a Pálcával magáévá teszi a négy Hercegnő erejét, ám mikor Tornádó számon kéri rajta az alku rá eső felét, felfedi, hogy csupán átverte őt hogy elvégezze számára a feladatot. Ekkor kettőjük összecsap, majd a Pálcát sikeresen megszerzi Twilight és a segítségére siető barátai. Tornádó látszólag elfogadja a győzelmüket, de amikor a Viharkirály egy utolsó próbálkozásával megpróbálja kővé változtatni a Hatost, feláldozza magát értük, elpusztítja a Királyt, majd a hat póni és a többi hercegnő kiszabadítják a kővé válásból. A film utolsó képsorain a végül sikeresen megszervezett Barátságfesztivál koncertjét láthatjuk, amint Twilight és barátai tiszteletére ünnepelnek.

9. Évad[szerkesztés]

A 9. és egyben utolsó évad a My Little Pony történetének megfelelő lezárására helyezte a hangsúlyt. Az évad elején a korábban megismert gonosztevőket – Chrysalis Királynőt, Sombra Királyt, Lord Tireket és Cozy Glow-t kiszabadítja és megidézi egy rejtélyes erő akiről kiderül hogy nem más mint "Equestria Szörnyeinek Atyja" és "Minden Látható Földek Ura" Grogar a kecske. Terve szerint a gonosztevők együttműködve megszerezhetik ellopott Harangját, és a benne rejlő erő segítségével megsemmisíthetik a Barátság Mágiáját és a pónikat. Mindeközben Celestia és Luna bejelentik szándékukat hogy visszavonuljanak, és Twilightra bízzák Equestria irányítását. Sombra meghódítja Canterlot-ot, és elpusztítja a Harmónia Fáját, ám a Hatos sikeresen legyőzi őt. Eközben Tirek, Chrysalis és Cozy Glow sikeresen megszerzi a harangot, majd kiderítik, hogy az ereklye képes ellopni más lények varázslatát. Ellopják Grogar mágiáját, és kiderül, hogy Grogar mindvégig Discord volt, aki azért álcázta magát, hogy felkészítse Twilightot az uralkodásra, és ezért engedte szabadon a négy gonosztevőt. Chrysalis, Tirek, és Cozy Glow foglyul ejti a Hatost, azonban sikeresen kiszabadulnak, majd Equestria egésze leszámol a Hármassal, és a csata végén Discord és a három hercegnő kővé változtatja a gonosztevőket. A sorozat utolsó része Luster Dawn-ra, egy unikornisra fókuszál, aki nem hisz a barátság fontosságában, ezért Twilighthoz megy tanácsért. Twilight már Equestria uralkodója, az eddig csikó szereplők már felnőttek, a Hatos pedig láthatóan megöregedett. Twilight visszaemlékezik a kalandjaikra, majd a rész végén Luster elmegy Ponyville-be, hogy barátokat szerezzen. Az első részben látott könyv végül bezárul. Ebből az évadból nem készült magyar változat.

Szereplők[szerkesztés]

Főszereplők[szerkesztés]

Név Faj Lakhely Szépségjegy[1] Eleme Színe Sörény-farok színe Házi kedvenc
Twilight Sparkle Unikornis (Harmadik évad végétől Alikornis) PonyVille Könyvtára(a Negyedik évad végén elpusztul az Aranytölgy könyvtár és Twilight az új kastélyban él majd) Rózsaszín csillag, körülötte sok fehér kis csillaggal Varázslat Lila sötét lila, rózsaszín és lila csíkkal Owlicious, a bagoly
Pinkie Pie Földipóni Kockacukor Sarok 3 lufi (2 kék, 1 sárga) Nevetés Rózsaszín Pink Gummy, a krokodil bébi
Fluttershy Pegazus A Kietlen Erdő Szélén lévő kunyhó 3 rózsaszín pillangó Kedvesség Világos Sárga Rózsaszín Angel, a nyuszi
Rarity Unikornis Carousel Butik 3 kék drágakő Nagylelkűség Fehér Király lila Opal, a macska
Applejack Földipóni Édes-Almás kert 3 piros alma Őszinteség Narancssárga Citromsárga Winona, a kutya
Rainbow Dash Pegazus Ponyville, Cloudsdale-i ház Szivárványszínű villám, a felhőből Hűség Kék Szivárvány (Vörös, narancs, sárga, zöld, kék, ibolya) Tank, a teknős

Bővebben[szerkesztés]

Twilight Sparkle[szerkesztés]

Twilight Canterlotban élt hosszú ideig, míg Celestia Hercegnő arra nem utasította, hogy költözzön Ponyville-be és tanulmányozza a barátságot. Twilight Sparkle azóta is ott él a Könyvtárban a segédjével Spike-kal, a bébi sárkánnyal, és Owlicius-szel, a bagollyal. Könyvtárosként (is) dolgozik, de folytatta tanulmányait és folyamatosan tartja a kapcsolatot mentorával, a hercegnővel. Ő képviseli a varázslatot a harmónia elemeiből. Szorgalmas, temperamentumos és képes varázsolni a szarvával, elvégre ő egy Unikornis. Kiskorában mindig is szeretett volna elmenni a Canterloti Nyári Napfény Ünnepségre, ahova el is jutott, ott látta a hercegnőt és a mágiáját. Ezután ő is egyre többet tanult a mágiáról. Később szülei regisztráltatták Celestia Hercegnő tehetséges unikornisoknak fenntartott iskolájában, ahol a felvételin, majdnem megbukott, de Rainbow Dash szónikus szivárványának hatására csoda történt, sikerült átmennie a vizsgán, majd megkapta a szépségjegyét, amire már régóta várt.

 • Legjobb barátnője Applejack, ez az 1. évad 4. részből derült ki, és barátja Spike.
Pinkie Pie[szerkesztés]

Pinkamena Diane Pie, röviden Pinkie Pie Ponyville-ben él a Kockacukor Sarok felett Gummy-val, a fogatlan bébi aligátorral. Sokat segít Mr. és Mrs. Cake-nak sütni, tehát pék, cukrász, valamint gyerekcsősz és jósolni is tud. Butácska, mosolygós, túláradó, beszédes, mindig vidám póni, aki szinte semmilyen szituációt nem tud komolyan venni. Ő képviseli a nevetést a harmónia elemeiből. Télen a korcsolyájával táncolt a befagyott tavon, hogy minél előbb elolvadjon róla a jég. Imád bolondozni, énekelni és táncolni. Rengeteg dala van, például a Nevess! vagy a dal, amit azért énekelt, hogy Twilight őt vigye el A Nagy Galopp Gálára. Kiskorában egy unalmas, sivár kőfarmon élt szüleivel és két nővérével, ahol abszolút nem volt nevetés, míg meg nem látta a Rainbow Dash által kreált szivárványt, ami mosolyt csalt az arcára, és elgondolkoztatta, hogyan csalhatna ő is mindenki arcára mosolyt. Másnap szervezett egy partit családjának, akiknek tetszett a buli, ekkor megkapta a szépségjegyét, ami három lufit ábrázol.

 • Legjobb barátnője Rainbow Dash, akivel együtt bolondoznak és tréfálják meg együtt a többi barátaikat, ez az 1. évad 5. részből derült ki.
Fluttershy[szerkesztés]

Fluttershy igen félénk, bátortalan, de kedves és barátságos pegazus. Kiskorában egy repülőtáborban lezuhant Cloudsdale-ből Ponyville-be, ahol megtetszett neki a környezet, a növények és az állatok.Elhatározta, hogy itt fog élni, amit dalban is kihirdetett. Szoros kapcsolata van az állatokkal: Miután Rainbow Dash eliesztette őket szónikus szivárványával, Flutthershy sikeresen megnyugtatta őket. A Kietlen Erdő szélén lakik egy kunyhóban, ami rajta kívül számtalan állatnak ad helyet, közöttük Angel nyuszinak is, a házi kedvencének, aki igen rakoncátlan egyed. A Szépségjegye három pillangót ábrázol, mivel valamilyen szinten tud kommunikálni az állatokkal és bármit el tud érni a bűbáj nézésével, ami a többi póninál is beválik. Állatokkal foglalkozik, pihenésképpen "a szokott időben, a szokott helyen" traccspartit tartanak Rarity-vel. Mikor először találkozik Twilight-tal, alig meri elmondani a nevét a félelemtől, csak nyöszörgött, de rögtön megbátorodik, mikor meglátja Spike-ot, akit faggatni kezd a sárkányokról. Ő képviseli a kedvességet, a harmónia elemeiből, akár a legrémisztőbb fenevadat is megszelídíti.

 • Legjobb barátnője Rarity, ez az 1. évad 20. részből derült ki.
Rarity[szerkesztés]

Rarity a leggyönyörűbb póni Equestriában. Ő képviseli a nagylelkűséget, bármit megtesz a divat érdekében. A Carousel Butikban lakik és dolgozik, mint divattervező. A házi kedvence Opal, az agresszív cica, akit csakis Fluttershy képes megnyugtatni a bűbáj nézésével. Rarity-nek három drágakövet ábrázol a Szépségjegye, mivel a szarva érzékeli a drágaköveket, amikkel feldíszíti a saját maga által tervezett ruháit. Imád reflektorfényben tündökölni, ám ez sokszor nem jön neki össze. Híres divattervezővé szeretne válni egy nap. Szerelmes a Hercegnő unokatestvérébe, de amennyire szerelmes volt, annyira meg is utálja az 1. évad végére. Van egy húga, Sweetie Belle, az örökké jó szándékú és csodaszépen éneklő unikornis.

 • Legjobb barátnője Fluttershy, akivel gyakran rendeznek traccspartit, ez az 1. évad 20. részből derül ki.
Applejack[szerkesztés]

Applejacknek van egy hatalmas kertje, telis-tele almával. Itt lakik ő, a családjával és Winona kutyussal. Szinte mindenben jeleskedik. Jó atléta, cukrász és farmerként dolgozik. A harmónia eleméből ő képviseli az őszinteséget. Ebből következik, hogy őszinte, emellett szorgos munkamorál is. Kiskorában nem akart az Édes-Almás kertben élni, ezért elment Manehattanbe, nagynénjéhez és nagybátyjához, Orange-ékhoz. Ott rettenetes honvágya lett és visszavágyott a farmra, szerető családjához, ekkor Rainbow Dash szónikus szivárványa a farmra mutatott és Applejack hazatért, valamint megkapta a Szépségjegyét, ami 3 alma volt. Húga Apple Bloom, a nagyon virgonc póni. Sokszor kioktatja őt, de nagyon szereti.

 • Legjobb barátnője Twilight, ez az 1. évad 4. részből derült ki. (Bár Twilight utal csak erre.)
Rainbow Dash[szerkesztés]

Rainbow Dash a leggyorsabb pegazus Ponyville-ben. Kiváló repülő, és emellett ő képes egyedül létrehozni a szinte védjegyévé vált Szónikus Szivárványt ami többek között hozzájárult a saját és barátai szépségjegyének megszerzéséhez. Legnagyobb rajongója a röpképtelen kis pegazuslány Scootaloo, aki fanklubot szervez a tiszteletére, és később megkéri, hogy vegye őt a szárnyai alá. Rainbow elfogadja a kérést, és "tiszteletbeli húgának" fogadja Scootaloot. Ő a felelős az időjárásért; eltakarítja a felhőket, vagy éppen esőt ütemez be. Álma, hogy bekerüljön példaképei csapatába, az Equestriai elitrepülőkből álló Wonderboltsba. Ő a hűséget képviseli. Laza, sokat alszik és imád versengeni. Egy repülőtáborban kiállt Fluttershy mellett és legyőzte barátnőjét csúfoló pegazusokat. Ekkor megcsinálta a "Szónikus Szivárvány"-t, együtt kapják meg a szépségjegyüket a barátaival a Mane 6-tal. Ez újra megtörténik egy versenyen Cloudsdale-ben és megnyeri a versenyt. Szépségjegye nagy színes villám, ami épp kicsap egy felhőből. Van egy teknőse, Tank.

 • Legjobb barátnője Pinkie Pie, akivel együtt bolondoznak és tréfálják meg együtt a többi barátaikat, ez az 1. évad 5. részből derült ki. Emellett "barátellenségi" viszonyban áll egy Griffonstone-i griffel, Gildával.

Mellékszereplők[szerkesztés]

Név Faj Lakhely Szépségjegy Színe Sörény-farok színe
Diamond Tiara Póni csikó PonyVille Gyémánt tiara Rózsaszín Lila, fehér csíkkal
Silver Spoon Póni csikó PonyVille Ezüst kanál Szürke Világos(abb) szürke, (még)világosabb szürke csíkkal
Twist Póni csikó PonyVille 2 cukorbot (Ami szívet formál) Vajszínű Piros
NightMare Moon Alikornis Canterlot-i kastély Hold Fekete Kék
Trixie Unikornis kóbor kocsis Varázspálca és hold Kék Világos kék és fehér
Mr. Carrot Cake Póni Kockacukor sarok 3 süti Sárga Narancssárga
Mrs. Cup Cake Póni Kockacukor sarok 3 muffin Cián Rózsaszín
Discord Sárkányszaurusz Egy másik dimenzióban található ház - Sokszínű Sötétszürke
Vas Villi Minótaurosz Equestria - Sötétkék Sötétkék
Shining Armor Unikornis Eleinte Canterlot később a Kristály birodalom Pajzs Fehér Királykék

Helyszínek[szerkesztés]

Equestria[szerkesztés]

Equestria varázslatos birodalmában rengeteg színes póni él. Mind más-más dologban tehetséges. Celestia és Luna Hercegnő uralkodik e csodás tájon. A pónik mellett élnek állatok, sárkányok, de még ijesztő lények is szaladgálnak különféle helyein, például a Kietlen Erdőben. Az Equestria elnevezés tágabb értelemben véve a sorozat egész világát, szűkebb értelemben a három pónifaj által benépesített, a két Hercegnő által uralt területet jelenti, amin kívül más területek (Griffonstone, Aris-hegy, Alakváltó Birodalom, Kristály Birodalom, Yakjakisztán vagy a Sárkányok Földje (Az eredeti angol szinkronban "Badlands")) is jelen vannak.

Ponyville[szerkesztés]

Ponyville egy idilli kisváros, itt laknak a főszereplők és Twilight Sparkle is ideköltözik Canterlotból. Ponyville-ben minden megtalálható: van szépségszalon, butik, cukrászda a kisebb póniknak iskola. Azonban a város mellett terül el a Kietlen Erdő, ahol sok veszély leselkedik a pónikra (pl.: Innen származnak a az örökké éhes rovarok, a Parasprite-ok, amik lerombolták Ponyville-t, és az Erdei Farkasok). A város egyben a sorozat sztorijának középpontja is.

Canterlot[szerkesztés]

Innen származik Twilight, ahogy Equestria uralkodói is. Itt tartják a Nagy Galopp Gálát, ahova minden póni el szeretne jutni, de ez a lehetőség csak kevesüknek adatik meg. Canterlot Equestria fővárosa, itt található többek között Celestia Iskolája a Tehetséges Unikornisoknak.

Cloudsdale[szerkesztés]

Itt laknak a "szárnyas pónik", a pegazusok, például Rainbow Dash és Fluttershy. Itt működik Equestria időjárásgyára. Mivel Cloudsdale maga egy felhőkből álló város, azt csakis pegazusok (illetve persze elméletileg alikornisok is) képesek lakni, mivel csak ők képesek a felhőkön járni.

Manehattan[szerkesztés]

Kiskorában Applejack erre próbált szerencsét, ideköltözött nagybátyjához és nagynénjéhez, Orange-ékhoz. A város maga New York "pónisított" változata, és itt lakik Babs Seed, az Apple család rokona is. Rarity egyik álma hogy eljusson ide, amely a sorozat során valóra is válik.

Appleloosa[szerkesztés]

Applejack rokonai élnek itt. Itt minden az alma körül forog. A város maga hasonlít Texasra, és inspirációjául egyértelműen az amerikai cowboykultúra szolgált.

Kristály Birodalom[szerkesztés]

A kristály pónik lakhelye. Itt él Twilight testvére, Shining Armor és Twilight sógornője, Cadence Hercegnő (Twilight egykori csikó-szittere), valamint kislányuk Flurry Heart baba. A birodalom központja a Kristály Szív. Egykoron az elnyomó Sombra Király uralta, aki bukásakor magával rántotta a semmibe, és csak a sorozat harmadik évadjának elején tért vissza. Legjelentősebb eseménye a Kristály Vásár ahol is az egymással találkozó és magukat jól érző pónik boldogsága, barátsága és szeretete biztosítja a Kristály Szív számára a birodalmat megvédő fényt és szeretetet.

Griffonstone[szerkesztés]

A griffmadarak élőhelye. Egykoron a hatalmas Griff Birodalom központja volt mely a legendák szerint a griff vallás fő istenháromságának, Boreasnak, Eyrnek és Acturiusnak a lakóhelye, de mióta elvesztették a griff faj legszentebb kincsét, az állítólag Boreas istenség által a hajnali nap sugaraiból készített aranyszobrot "A griffek büszkeségének jelképét", egy kapzsi, szegény város lett. Híresek a griff pogácsákról. Itt él Gilda, Rainbow Dash "barátellensége".

Yakyakistan[szerkesztés]

A jakok élőhelye a messzi északon, ahonnan a jakok jönnek barátkozni az 5. évad 11. részében. A faj kultúrája rendkívül egyedi, mely legnagyobbrészt a taposás, a zajongás és a jakok nemzeti hangszere a jovidofon körül forog. A jakok fő ismertetőjele hogy a beszédjükben szinte teljesen hiányoznak a szavak toldalékai. (Pl.: "Jak szeret hallgatni zene.")

Szereposztás[szerkesztés]

Szereplő Eredeti hang Magyar hang[2]
Főszereplők
Twilight Sparkle Tara Strong Vadász Bea
Rainbow Dash Ashleigh Ball Grúber Zita
Applejack Solecki Janka
Kántor Kitty (2x03. és 2x12. rész)[* 1][* 2]
Pinkie Pie Andrea Libman Zsigmond Tamara
Fluttershy Szabó Zselyke
Faragó András (Fluttersrác, 1x09. rész)
Seder Gábor (énekhang, 4x14. rész)
Rarity Tabitha St. Germain Kerekes Andrea (1. és 3. évad)
Molnár Ilona (2. és 4-8. évad)
Spike Cathy Weseluck Seszták Szabolcs
Szalay Csongor (énekhang, 3x01-02. rész)
Gyakoribb szereplők
Celestia hercegnő Nicole Oliver Hámori Gabriella (1. évad)
Major Melinda (2-4. évad)
Orosz Helga (5-8. évad)
Orosz Anna (7x25-26. rész)
Luna hercegnő /
Nightmare Moon
Tabitha St. Germain Németh Kriszta
Kántor Kitty (Luna, 1x02. rész)
Cadance hercegnő
(Mi Amore Cadenza)
Britt McKillip Sági Tímea (2. évad)
Bogdányi Titanilla (3. évad)
Vágó Bernadett (4-8. évad)
Shining Armor Andrew Francis Markovics Tamás (2. évad)
Moser Károly (3-7. évad)
Big McIntosh
"Big Mac"
Peter New Kapácsy Miklós (1. évad)
Galbenisz Tomasz (2. és 4-7. évad)
Renácz Zoltán (2x06-12. 2x20 és 3x08. rész)
Solecki Janka (3x05. rész)
Tokaji Csaba (8x04. rész)
Gubányi György István (8x10. rész)
Seder Gábor (énekhang)
Smith nagyi Tabitha St. Germain Kassai Ilona (1. évad)
Bessenyei Emma (2x05-8x05. rész)
Farkasinszky Edit (8x19. rész)
Bogdányi Titanilla (fiatalon, 3x08. rész)
Apple Bloom Michelle Creber Kántor Kitty
Scootaloo Madeleine Peters Csuha Bori (1. évad)
Talmács Márti (2. évad)
Károlyi Lili (3. évad)
Berkes Boglárka (4-8. évad)
Sweetie Belle Claire Corlett Mánya Zsófia (1. évad)
Csuha Bori (2-8. évad)
Zecora Brenda Crichlow Sági Tímea (2. és 4-8. évad)
Kovács Vanda (3. évad)
Mare polgármester Cathy Weseluck Szabó Gertrúd (1x01-04. rész)
Kokas Piroska (1x11. rész)
Kocsis Judit (2. évad)
Oláh Orsolya (4. és 7. évad)
Kapu Hajni (5. évad)
Cheerilee Nicole Oliver Kiss Eszter (1. évad)
Kiss Erika (2-4. évad)
Oláh Orsolya (6-7. évad)
Diamond Tiara Chantal Strand Molnár Ilona (1. évad)
Simonyi Réka (2. évad)
Csuha Bori (3. évad)
Dohy Erika (4-5. évad)
Silver Spoon Shannon Chan-Kent Szabó Luca (1. évad)
Lamboni Anna (2. évad)
Czető Zsanett (3. évad)
Gulás Fanni (4-5. évad)
Snips Lee Tockar Pálmai Szabolcs (1x06. rész)
Renácz Zoltán (1x18-3x05. rész)
Berkes Bence (6. évad)
Snails Richard Ian Cox Stern Dániel (1x06. és 3x05. rész)
Molnár Áron (1x18. rész)
Szokol Péter (2x06. rész)
Bodrogi Attila (2x08-23. rész)
Baráth István (6. évad)
Mr. Carrot Cake Brian Drummond Stern Dániel (1x22. rész)
Kassai Károly (2x10-13. rész)
Kisfalusi Lehel (2x24. rész)
Albert Gábor (4. évad)
Vincze Attila (5x13. rész)
Orosz Gergely (5x19. rész)
Mrs. Cup Cake
(Chiffon Swirl)
Tabitha St. Germain Bálint Sugárka (1x04. rész)
Simon Eszter (1x10. rész)
Haffner Anikó (2x03. és 2x23-24. rész)
Götz Anna (2x10-13. rész)
Németh Kriszta (2x17. rész)
Kapu Hajni (4. évad)
Vámos Mónika (5. évad)
Oláh Orsolya (6. évad)
Kiss Erika (8. évad)
Trixie Lulamoon Kathleen Barr Molnár Ilona (1. és 3. évad)
Laurinyecz Réka (6-8. évad)
Starlight Glimmer Kelly Sheridan Pekár Adrienn
Maud Pie Ingrid Nilson Győrfi Laura
Discord John de Lancie Pusztaszeri Kornél (2. és 4-8. évad)
Kassai Károly (3. évad)
Thorax Kyle Rideout Penke Bence
Sunburst Ian Hanlin Seder Gábor (6x01-02. rész)
Németh Attila István (6x16. rész)
Berkes Bence (7-8. évad)
Gallus Gavin Langelo Bogdán Gergő
Silverstream Lauren Jackson Boldog Emese
Smolder Shannon Chan-Kent Rada Bálint
Yona Katrina Salisbury Hermann Lilla
Sandbar Vincent Tong Berkes Bence
Ocellus Devyn Dalton Tamási Nikolett
Antagonisták
Chrysalis királynő Kathleen Barr Sági Tímea (2. évad)
Kapu Hajni (5. évad)
Kökényessy Ági (6. évad)
Sipos Eszter Anna (8. évad)
Sombra király Jim Miller (3. évad)
Alvin Sanders (9. évad)
Törköly Levente
Lord Tirek Mark Acheson Németh Gábor (4. évad)
Barbinek Péter (8. évad)
Stygian / Árnyék póni Bill Newton Harcsik Róbert
Cozy Glow Sunni Westbrook Csifó Dorina
Grogar Doc Harris
Neighsay kancellár Maurice LaMarche Albert Gábor
Flim Sam Vincent Renácz Zoltán (2. évad)
Magyar Bálint (4. évad)
Harcsik Róbert (6. évad)
Bot Gábor (énekhang, 2x15. rész)
Flam Scott McNeil Kisfalusi Lehel (2. évad)
Seder Gábor (4. évad)
Joó Gábor (6. évad)
Bot Gábor (énekhang, 2x15. rész)
Ahuizotl Brian Drummond Barabás Kiss Zoltán (2. évad)
Gubányi György István (4. évad)
Dr. Caballeron Michael Dobson Orosz Gergely (4. évad)
Tokaji Csaba (6. évad)
Harcsik Róbert (7. évad)
Lightning Dust Britt Irvin Sági Tímea (3. évad)
Vámos Mónika (8. évad)
Szénahámos
(Mane-iac)
Ellen Kennedy Erdős Borcsa
Suri Polomare Tabitha St. Germain Gulás Fanni
Wind Rider Jan Rabson Maday Gábor
Svengallop Colin Murdock Élő Balázs
Gladmane Jim Byrnes Szatmári Attila
Chimera Ellen Kennedy Hegedüs Miklós (Tigris fej)
Renácz Zoltán (Kecske fej)
Gyémánt kutyák Scott McNeil (Rover)
Garry Chalk (Fido)
Lee Tockar (Spot)
Seder Gábor (Rover)
Kapácsy Miklós (Fido)
Molnár Áron (Spot)
Hoops Kathleen Barr (1x16. rész)
Terry Klassen (1x23. és 5x08-25. rész)
Várnai Szilárd (1x23. rész)
Boldog Gábor (5x08. rész)
Bor László (5x25. rész)
Dumb-Bell Richard Ian Cox (1x16. rész)
Brian Drummond (1x23. rész)
Ashleigh Ball (7x07. rész)
Hegedüs Miklós (1x23. rész)
Fehérváry Márton (7x07. rész)
Score Nem beszél Nem beszél
Hírességek
Coco Pommel Cathy Weseluck Berkes Boglárka (4. évad)
Mics Ildikó (5. évad)
Hoity Toity Trevor Devall Szokol Péter (1. évad)
Karácsonyi Zoltán (7. évad)
Photo Finish Tabitha St. Germain Kossuth Gábor (1. évad)
Czető Zsanett (7. évad)
Sapphire Shores Rena Anakwe Farkas Zita (1. évad)
Fancy Pants Trevor Devall Dányi Krisztián (2. évad)
Vári Attila (5. évad)
Fleur de Lis Nicole Oliver Lamboni Anna
A.K. Yearling / Daring Do
(Tetre Kész)
Chiara Zanni Simonyi Réka (2. évad)
Berkes Bence (4. évad)
Haumann Petra (6. évad)
Hermann Lilla (7. évad)
Prim Hemline Ashleigh Ball Dudás Eszter
Trenderhoof Doron Bell Baráth István
Countess Coloratura Lena Hall Nádasi Veronika
Zesty Gourmand Fiona Hogan
Sassy Saddles Kelly Sheridan Sipos Eszter Anna (5. évad)
Wonderbolts
Spitfire Nicole Oliver (1x16. rész)
Kelly Metzger (1x26. résztől)
Várnai Szilárd (1x16. rész)
Czifra Krisztina (1x26. rész)
Orosz Helga (2. évad)
Ősi Ildikó (3. évad)
Joó Gábor (4. évad)
Szalay Csongor (5-6. évad)
Dohy Erika (7. évad)
Tóth Szilvia (8. évad)
Soarin Matt Hill Hegedüs Miklós (1. évad)
Renácz Zoltán (5-6. és 8. évad)
Misty Fly Kelly Sheridan Laurinyecz Réka (5-6. évad)
Rada Bálint (8. évad)
Fleetfoot Andrea Libman Renácz Zoltán (4. évad)
Blaze Tabitha St. Germain Szilvási Dániel
Surprise Claire Corlett Oláh Orsolya
High Winds Michelle Creber
Ó Equestria védelmezői
Mage Meadowbrook Mariee Devereux Czető Zsanett (7. évad)
Sipos Eszter Anna (8. évad)
Flash Magnus Giles Panton Bor László
Mistmane Ellen-Ray Hennessy Andai Kati (8. évad)
Rockhoof Matt Cowlrick Élő Balázs (7. évad)
Gubányi György István (8. évad)
Somnambula Murry Peeters Mezei Kitty (7. évad)
Sipos Eszter Anna (8. évad)
Star Swirl, a nagy szakáll Chris Britton Csuha Lajos
Családtagok
Braeburn Michael Daingerfield Gubányi György István (1. évad)
Czető Roland (5. évad)
Szilvási Dániel (6. évad)
Babs Seed Brynna Drummond Joó Gábor
Orange bácsi Brian Drummond Várnai Szilárd
Orange néni Tabitha St. Germain Farkas Zita
Apple Strudel Tarján Péter
Apple Rose Ashleigh Ball Pupos Tímea (3. évad)
Koffler Gizella (8. évad)
Applesauce néni Tabitha St. Germain Tóth Szilvia (3. évad)
Csonka Anikó (8. évad)
Goldie Delicious Peter New Kiss Erika (4. évad)
Oláh Orsolya (7. évad)
Andai Kati (8. évad)
Hayseed Turnip Truck Trevor Devall Kisfalusi Lehel
Bright Mac Bill Newton Szalay Csongor
Pear Butter Felicia Day Lamboni Anna
Grand Pear William Shatner Várday Zoltán
Limestone Pie Ingrid Nilson Czető Ádám (5. évad)
Tóth Szilvia (8. évad)
Marble Pie Ingrid Nilson
Igneous Rock Pie Terry Klassen (1. évad)
Peter New (5. évad)
Hegedüs Miklós (1. évad)
Rosta Sándor (5. évad)
Cloudy Quartz Cathy Weseluck (1. évad)
Andrea Libman (5. évad)
Farkas Zita (1. évad)
Dudás Eszter (5. évad)
Hondo Flanks Peter New Galambos Péter
Cookie Crumbles Tabitha St. Germain Götz Anna
Zephyr Breeze Ryan Beil Szalay Csongor
Mr. Shy David Godfrey Albert Gábor
Mrs. Shy Colleen Winton Oláh Orsolya
Bow Hothoof Jason Deline Bolla Róbert
Windy Whistles Sarah Edmondson Kökényessy Ági
Twilight Velvet Tara Strong (6. évad)
Patricia Drake (7. évad)
Erdős Borcsa (6. évad)
Mezei Kitty (7. évad)
Night Light Andrew Francis (6. évad)
Charlie Demers (7. évad)
Harcsik Róbert (7. évad)
Filthy Rich Brian Drummond Bodrogi Attila (2. évad)
Maday Gábor (6-7. évad)
Spoiled Rich Chantal Strand Vámos Mónika
Stormy Flare Sidika Larbes Götz Anna
Pharynx Bill Newton Szalay Csongor
Orkán Szív
(Flurry Heart)
Tabitha St. Germain Pekár Adrienn (7. évad)
Firelight Adam Greydon Reid Markovics Tamás
Stellar Flare Trish Pattendon Haffner Anikó
Gruff nagyapa Richard Ian Cox Orosz Gergely (5. évad)
Várday Zoltán (8. évad)
Terramar Cole Howard Pál Dániel Máté
Sky Beak Brian Dobson Maday Gábor
Ocean Flow Advah Soudack Sági Tímea
Mellékszereplők
Twist Alexandra Carter
Featherweight Richard Ian Cox Ács Balázs
Pipsqueak William Lawrenson (2. évad)
Graham Verchere (4-7. évad)
Joó Gábor (2. évad)
Nagy Gereben (4. évad)
Gergely Attila (5. évad)
Ungvári Gergely (7. évad)
Rumble Ashleigh Ball (2. évad)
Vincent Tong (7. évad)
Bogdán Gergő (2. évad)
Magyar Bálint (7. évad)
Thunderlane Trevor Devall Joó Gábor (2. évad)
Harcsik Róbert (4. évad)
Seder Gábor (7. évad)
Flitter Cathy Weseluck Dudás Eszter (2. évad)
Pekár Adrienn (4. évad)
Cloud Chaser Cathy Weseluck (2. évad)
Ashleigh Ball (3. évad)
Németh Kriszta (2. évad)
Bulk Biceps Jayson Thiessen (2-3. évad, 4x24)
Michael Dobson (4x10, 5-7. évad)
Barabás Kiss Zoltán (2. évad)
Tóth Szilvia (3. évad)
Élő Balázs (4. és 6-7. évad)
Orosz Gergely (5. évad)
Muffins Tabitha St. Germain Joó Gábor (2. évad, 1. szinkron)
Czető Zsanett (4-5. évad)
Minuette Cathy Weseluck (2. évad)
Rebecca Husain (5. évad)
Orosz Helga (2x25. rész)
Simonyi Réka (2x26. rész)
Mezei Kitty (5. évad)
Lemon Hearts Tabitha St. Germain (4. évad)
Ashleigh Ball (5. évad)
Kapu Hajni (4. évad)
Böhm Anita (5. évad)
Twinkleshine Nicole Oliver (1x01. rész)
Cathy Weseluck (1x01. rész)
Tabitha St. Germain (1x01. és 5x12. rész)
Andrea Libman (2x25-26. rész)
Kántor Kitty (1x01. rész)
Bálint Sugárka (1x01. rész)
Simonyi Réka (2x25-26. rész)
Dohy Erika (5. évad)
Lyra Heartstrings Britt McKillip (2. évad)
Ashleigh Ball (5-7. évad)
Kapu Hajni (2x25. rész)
Simonyi Réka (2x26. rész)
Czető Zsanett (7. évad)
Sweetie Drops
(Bon Bon)
Tabitha St. Germain (1-2. évad)
Ashleigh Ball (2x19. rész)
Andrea Libman (5-8. évad)
Simonyi Réka (2x03. rész)
Németh Kriszta (2x15. rész)
Dudás Eszter (2x19. rész)
Hermann Lilla (5. évad)
Gyarmati Laura (7. évad)
Szűcs Anna Viola (8. évad)
Shoeshine Tabitha St. Germain (2x11. rész)
Ashleigh Ball (7. évad)
Bálint Sugárka (1x03. rész)
Lamboni Anna (2x11. rész)
Major Melinda (2x19. rész)
Cherry Berry Cathy Weseluck (2x04. rész)
Ashleigh Ball (4x02. rész)
Kocsis Judit (2x04. rész)
Talmács Márta (2x08. rész)
Kántor Kitty (2x08. rész)
Lamboni Anna (2x15. rész)
Solecki Janka (2x19. rész)
Berryshine Ashleigh Ball (7x19. rész)
Lauren Jackson (9x25. rész)
Lily Valley Cathy Weseluck (1x04. 5x09. 7x19. rész) Kántor Kitty (1x04. rész)
Simonyi Réka (2x06. rész)
Kapu Hajni (5x09. rész)
Daisy Andrea Libman (2x08. rész)
Ashleigh Ball (5x09. 7x19. 8x18. rész)
Lamboni Anna (2x06. rész)
Simonyi Réka (2x08. rész)
Vámos Mónika (5x09. rész)
Rose Kazumi Evans (5-7. évad) Bálint Sugárka (1x04. rész)
Vámos Mónika (1x09. rész)
Mezei Kitty (2x06. rész)
Kapu Hajni (2x18. és 7x19. rész)
Laurinyecz Réka (5x09. rész)
Amethyst Star Cathy Weseluck (2x08. rész)
Brenda Crichlow (5x09. rész)
Orosz Helga (2x08. rész)
Vámos Mónika (5x09. rész)
Sea Swirl Bodrogi Attila (2x06. rész)
Kapu Hajni (6x18. rész)
Sprinkle Medley Tabitha St. Germain (4x10. rész)
Brenda Crichlow (7x19. rész)
Oláh Orsolya (4x10. rész)
Kapu Hajni (7x19. rész)
Golden Harvest Cathy Weseluck (1x10. rész)
Brenda Crichlow (7x19. rész)
Octavia Melody Kazumi Evans Laurinyecz Réka
DJ Póni (DJ Pon-3) Nem beszél Nem beszél
Dr. Hooves Brian Drummond (1x12. rész)
Tabitha St. Germain (1x16. rész)
Peter New (5. évad)
Kapácsy Miklós (1x12. rész)
Renácz Zoltán (5. évad)
Savoir Fare Terry Klassen (5. évad)
Gavin Langelo (9. évad)
Kapácsy Miklós (1. évad)
Szrna Krisztián (5. évad)
Lucky Clover Brian Drummond (1. évad)
Andrew Francis (2. évad)
Hegedüs Miklós (1. évad)
Harmath Imre (2. évad)
Noteworthy Brian Drummond Bor László (1. évad)
Jánosi Ferenc (4. évad)
Silverstar Sheriff Brian Drummond Várnai Szilárd (1. évad)
Maday Gábor (5. évad)
Davenport Brian Drummond Várnai Szilárd (1. évad)
Renácz Zoltán (3. évad)
Molnár Kristóf (7. évad)
Cherry Fizzy Terry Klassen (1. évad)
Trevor Devall (4. évad)
Ashleigh Ball (7. évad)
Várnai Szilárd (1. évad)
Czető Ádám (4. évad)
Fehérváry Márton (7. évad)
Parcel Post Cathy Weseluck (2. évad)
Ashleigh Ball (5. évad)
Renácz Zoltán (2. évad)
Orosz Gergely (4. évad)
Bor László (5. évad)
Caramel Brian Drummond (1. évad)
Peter New (2. és 7. évad)
Jason Simpson (6. évad)
Joó Gábor (2. évad)
Németh Attila István (6. évad)
Comet Tail Tabitha St. Germain (4. évad) Élő Balázs (2. évad)
Meadow Song Tabitha St. Germain (1. évad)
Ron Halder (8. évad)
Magyar Bálint (2. évad)
Lotus Blossom Tabitha St. Germain Laurinyecz Réka (5. évad)
Aloe Tabitha St. Germain Kapu Hajni (5. évad)
Erdős Borcsa (6. évad)
Nurse Redheart Ashleigh Ball Simonyi Réka (2. évad)
Kapu Hajni (6. évad)
Gulás Fanni (7. évad)
Dr. Fauna Cathy Weseluck Bodrogi Attila (2. évad, 1. szinkron)
Dudás Eszter (2. évad, 2. szinkron)
Czető Zsanett (7. évad)
Dr. Horse Brian Drummond Kapácsy Miklós (2. évad)
Bor László (7. évad)
Doctor Horse Peter New Kassai Károly
Persnickety Peter New Laklóth Aladár
Jet Set Peter New Joó Gábor
Upper Crust Ashleigh Ball Szórádi Erika
Ace Point Brian Drummond Kapácsy Miklós
Junebug Szokol Péter (2. évad 1. szinkron)
Lucy Packard Kathleen Barr (1. évad) Náray Erika (2. évad)
Cherry Jubilee Sylvia Zaradic Kiss Erika (2. évad)
Vámos Mónika (5. évad)
Roma Shannon Chan-Kent (3. évad) Grúber Zita (2. évad, 1. szinkron)
Pupos Tímea (3. évad)
Gizmo Lee Tockar Szokol Péter
Wild Fire Tabitha St. Germain Simonyi Réka
Amethyst Maresbury Cathy Weseluck Téglás Judit
Autumn Gem Nicole Oliver Gáspár Kata
Fleur De Verre Tabitha St. Germain (3. és 7. évad)
Saffron Henderson (4. évad)
Elbow Grease Cathy Weseluck Csuha Bori
Night Knight Andrew Francis Tóth Szilvia
Crystal Beau Andrew Francis Tóth Szilvia
Sapphire Joy Tabitha St. Germain Tóth Szilvia
Bright Smile Andrew Francis (4. évad) Gáspár Kata (3. évad)
Jánosi Ferenc (4. évad)
Special Delivery Peter New (4x01. rész)
Brian Drummond (4x04. rész)
Gavin Langelo (8. évad)
Renácz Zoltán (3. évad)
Orosz Gergely (4x01. rész)
Czető Ádám (4x04. rész)
Zöldpata úr
(Mr. Greenhooves)
Jayson Thiessen Renácz Zoltán
Az öreg póni
(The Olden Pony)
Tabitha St. Germain Bókai Mária
Ms. Peachbottom Patricia Drake Tóth Szilvia
Ms. Lópokróc
(Ms. Harshwhinny)
Veena Sood Ősi Ildikó (3. évad)
Oláh Orsolya (4. évad)
Sajtos Szendvics
(Cheese Sandwich)
"Weird Al" Yankovic Czető Roland
Peachy Pitt Tabitha St. Germain Oláh Orsolya
Zipporwhill Tabitha St. Germain Hermann Lilla (4. évad)
Gyarmati Laura (7. évad)
Nightjar Peter New Harcsik Róbert
Helia Kelly Metzger Kapu Hajni
Cloud Chaser Brian Drummond Harcsik Róbert
Silver Shill Ian James Corlett
Teddie Safari Saffron Henderson (4. évad)
Kazumi Evans (9. évad)
Pupos Tímea (4. évad)
Stellar Eclipse Sylvain LeVasseur Portelance
Amethyst Gleam Ashleigh Ball Oláh Orsolya
Match Game Michael Daingerfield Joó Gábor
Cratus Michael Daingerfield Harcsik Róbert
Claude Jay Brazeau Kapácsy Miklós
Rare Find Jayson Thiessen Jánosi Ferenc
Maretonia hercege Vincent Tong Németh Attila István
Double Diamond Brian Drummond Markovics Tamás
Party Favor Sam Vincent Pálmai Szabolcs
Night Glider Rebecca Shoichet Mahó Andrea
Sugar Belle Rebecca Shoichet Dögei Éva (5. évad)
Vámos Mónika (7. évad)
Gulás Fanni (8. évad)
Feather Bangs Vincent Tong Ungvári Gergely
Burlap Sam Vincent Orosz Gergely
Egon Peter New Pálfai Péter
Sunshower Cathy Weseluck
Tiszta Ég (Clear Skies) Tabitha St. Germain
Derűs Ég (Open Skies) Ashleigh Ball Bor László
Bárányfelhő (Fluffy Clouds) Trevor Devall Vincze Attila
Trouble Shoes Jim Miller Szatmári Attila
Tree Hugger Nicole Oliver Nádasi Veronika
Jeff Letrotski Michael Dobson Papucsek Vilmos
Moon Dancer Kazumi Evans Nemes Takách Kata
Hooffield néni Ellen Kennedy Andai Kati
Big Daddy McColt Peter Kelamis Pálfai Péter (5. évad)
Németh Gábor (7. évad)
Tender Taps Travis Turner Pálmai Szabolcs
Mr. Stripes Alan Marriott Maday Gábor
Plaid Stripes Lili Beaudoin Vámos Mónika
Saffron Masala Diana Kaarina Böhm Anita
Coriander Cumin Lee Tockar Albert Péter
Quibble Pants Patton Oswalt Czető Roland
Sky Stinger Emmett Hall Czető Ádám
Vapor Trail Rhona Rees Roatis Andrea
Angel Wings Alexis Heule Hermann Lilla
Peach Fuzz Britt McKillip (7. évad)
Andrea Libman (9. évad)
Gulás Fanni (7. évad)
Spearhead Brian Drummond (5. évad)
Jason Simpson (7. évad)
Németh Attila István (5. évad)
Ungvári Gergely (7. évad)
Dandy Grandeur Mackenzie Gray Ungvári Gergely
Hard Hat Mark Gibson Élő Balázs
Wrangler Kazumi Evans Gulás Fanni
Lily Lace Andrea Libman Hermann Lilla
Starstreak Michael Antonakos Baráth István
Inky Rose Caitriona Murphy Simonyi Réka
Chipcutter Graham Verchere Ács Balázs
Goldengrape Bill Mondy Ács Balázs
Mr. Breezy Richard Ian Cox Molnár Kristóf
Cattail Doron Bell Maday Gábor
Cortland Jay Brazeau Várday Zoltán
Mrs. Trotsworth Janyse Jaud Várkonyi Andrea
Rolling Thunder Rhona Rees Baráth István
Short Fuse Andrew McNee Penke Bence
Autumn Blaze Rachel Bloom Nádasi Veronika
Rain Shine Nicole Bouma Sipos Eszter Anna
Blueblood herceg Vincent Tong Molnár Áron
Rutherford herceg Garry Chalk Élő Balázs (5. és 7. évad)
Varga Rókus (8. évad)
Thunderhooves főnök Scott McNeil Melis Gábor
Little Strongheart Erin Mathews
Vas Villi (Iron Will) Trevor Devall Németh Gábor (2. évad)
Maday Gábor (7. évad)
Varga Rókus (8. évad)
Steven Magnet Lee Tockar Kapácsy Miklós (1. évad)
Harcsik Róbert (5. évad)
Cranky Tökfej Csacsi
(Cranky Doodle Donkey)
Richard Newman Tarján Péter (2. évad)
Gubányi György István (5. évad)
Vincze Attila (6. évad)
Bácskai János (8. évad)
Matilda Brenda Crichlow Várkonyi Andrea (2. évad)
Cletus, az öszvér James Wootton Kapácsy Miklós (1. évad)
Katona Zoltán (2. évad)
Seaspray generális Christopher Gaze Maday Gábor
Razer, a nagy piros sárkány Blu Mankuma Vass Gábor
Gostir, a nagy zöld sárkány Melis Gábor
Torch, a sárkány fejedelem Matt Cowlrick Bolla Róbert
Ember hercegnő Ali Milner Dohy Erika
Garble Vincent Tong Magyar Bálint (2. évad)
Gubányi György István (6. évad)
Németh Gábor (7. évad)
Fume Matt Hill Barabás Kiss Zoltán
Clump Richard Ian Cox Tokaji Csaba
Barry Matt Cowlrick Vincze Attila
Billy Nicole Oliver
Sludge Dave Pettitt Bácskai János
Gilda Marÿke Hendrikse Köves Dóra (1. évad)
Dohy Erika (5. évad)
Gabby Erin Mathews Koncz-Kiss Anikó
Gustave le Grand Mark Oliver Kapácsy Miklós
Mulia Mild Jan Rabson Szórádi Erika
Fánkos Joe Vincent Tong Tokaji Csaba
Tengeri Szellő
(Seabreeze)
Brian Drummond Pupos Tímea

Magyar változat[szerkesztés]

A szinkront a Minimax megbízásából a BTI Stúdió (1-2. évad), illetve a Subway Stúdió (3. évadtól) készítette.

BTI Stúdió[szerkesztés]

Subway Stúdió[szerkesztés]

1. évad 3. rész – A jegymester (Demo dub of The Ticket Master)[2][3][szerkesztés]

Epizódok[szerkesztés]

Évad Epizódok Eredeti sugárzás Eredeti adó Magyar sugárzás Magyar adó
Évadpremier Évadfinálé Évadpremier Évadfinálé
1 26 2010. október 10. 2011. május 6. The Hub 2011. december 11. 2012. szeptember 22. Minimax
2 26 2011. szeptember 17. 2012. április 21. 2012. október 28. 2013. január 5.
3 13 2012. november 10. 2013. február 16. 2013. december 5. 2013. december 8.
4 26 2013. november 23. 2014. május 10. Hub Network 2015. február 13. 2015. március 10.
5 26 2015. április 4. 2015. november 28. Discovery Family 2016. április 2. 2016. április 30.
6 26 2016. március 26. 2016. október 22. 2016. május 29. 2017. január 18.
7 26 2017. április 15. 2017. október 28. 2017. október 14. 2017. december 30.
Film 2017. október 6. 2017. október 12.
8 26 2018. március 24. 2018. október 13. 2019. október 28. 2019. november 7.
Különkiadás 2018. október 27. 2019. december 24.
9 26 2019. április 6. 2019. október 12. TBA TBA
Különkiadás 2019. június 29. 2020. január 4.

Megjegyzések[szerkesztés]

 1. A 29. részben egy sor erejéig Kántor Kitty szólal meg Solecki Janka helyett Applejack szerepében, mikor Twilight őrültnek tűnve jelenik meg a pikniken: "- Mi az? Csak nem várjátok azt, hogy a fűre feküdjek?. - Jól vagy édes?. - Nem! Nem vagyok jól."
 2. A 38. részben egy sor erejéig Kántor Kitty szólal meg Solecki Janka helyett Applejack szerepében, mikor a zamat alma fák levelei kinőnek: "- Ó, pónipata. A sörényemet is elfelejteném, ha nem volna a fejemhez nőve.- Íme a zamat alma levelek, pont időben. - A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L-M-N-O-P."

Jegyzetek[szerkesztés]

 1. Egy kis minta a póni oldalán, amely azt ábrázolja, miben jó (Pl.: Pinkie Pie imád bulit szervezni, ezért neki 3 lufi a szépségjegye)
 2. a b Cast | My Little Pony Friendship is Magic”, Wikia (Hozzáférés: 2017. augusztus 26.) 
 3. Demo dubs of The Ticket Master”, Google Drive, 2015. május 4. (Hozzáférés: 2017. augusztus 26.) 

További információk[szerkesztés]

Kapcsolódó szócikkek[szerkesztés]