Wikipédia:Tudakozó/Archívum/2008-07-15

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Dobsina[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): Dobsina

Mikor van nyitva a Dobsinai jégbarlang ? Mikor indítanak túrákat naponta? Mennyibe kerül egy felnőt belépő?

1. válasz
Írd be a Wikipédia ablakának jobb szélén található keresőablakba: Dobsina , majd kattints arra a gombra a keresőablak alatt, ami így néz ki: Menj, és máris megtalálod a keresett cikk(ek)et.. A cikk végén számos hivatkozást találsz olyan oldalakra, ahol a keresett információkat megtalálod. Karmelaposta 2008. július 15., 09:29 (CEST)[válasz]

dublin dart vasut térkép[szerkesztés]

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

válaszok

dublin.hu Ezen az oldalon találtam egy ilyet.– Peti610 főposta 2008. július 15., 09:45 (CEST)[válasz]

A google keresés a "Doublin dart" szóra elsőre kiadta: http://www.dublin.ie/transport/dart.htm. A DART magának a közlekedési hálózatnak a neve. szerintem ez a kép a legjobb: http://www.iarnrodeireann.ie/dart/images/your_journey/Just-the-ticket-Zone.gifRodrigó 2008. július 15., 10:51 (CEST)[válasz]

váczy józsef ig. tanitó perbete[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől: Mi a kérdés? Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra kattintasz. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): Perbete


uzsonna szó etimológiája-eredete[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cím: Uzsonna szó eredete

Kedves Válaszadó! A munka egyhangúságát megtörve szavak, kifejezések eredetéről szoktunk beszélgetni kollégáimmal. Tegnap arra a következtetésre jutottunk, hogy u betűvel rendkívűl kevés pozitiv jelentésű szavunk van. Az egyik ilyen ritkaság az uzsonna, mire én felvetettem, hogy valószínűleg a hozsanna szóból alakult először ozsonnává, majd uzsonnává. Sajnos sehol nem sikerült alátámasztást nyerni ennek a szép elméletnek. Nagyon megköszönnénk, ha erre vonatkozóan találnátok valami magyarázatot. Talán nem annyira érdekfeszítő téma, de ezek a dolgok jobban foglalkoztatnak, mint a GDP vagy az öszödi beszéd utóhatása napjainkban.

Jó munkát!

Köszönettel,Dóczy

válasz
Ilyen esetekben javaslom a Magyar Értelmező Kéziszótár alkalmazását. Aszerint irodalmi változata az ozsonna, és a szláv nyelvből vettük át. A szlovák megfelelőjét nem találtam. – Rodrigó 2008. július 15., 10:46 (CEST)[válasz]
válasz2
valóban szláv eredetű, slovákul nem tudom, de oroszul ужин (uzsin), és vacsorát jelent. – Kırmızı-Beyaz milli üzi 2008. július 15., 10:58 (CEST)[válasz]

Utazás[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Sziasztok

Milyen országokba lehet már útlevél nélkül is utazni?Előre is köszönöm Ildikó

válasz
Az Európai Unió országaiba, valamint Horvátországba, Romániába. – Rodrigó 2008. július 15., 10:33 (CEST)[válasz]
Kiegészítés
Lásd: Schengeni egyezményKırmızı-Beyaz milli üzi 2008. július 15., 11:12 (CEST)[válasz]

Tartsay Vilmos[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ki volt Tartsay Vilmos?

Válasz-
Tartsay Vilmos (1901–1944) katonatiszt. A Magyar Nemzeti Felkelés Felszabadító Bizottsága, a németellenes fegyveres ellenállás tagja. Letartóztatták, s Kiss János és társai perében halálra ítélték, 1944. dec.-ben kivégezték.
Forrás-
[1]
Vt6605 vita 2008. július 15., 12:36 (CEST)[válasz]

assassin, hassassin[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Információkat keresek az alábbiakról: assassin, hassassin.

Köszönöm!

válasz
A szavak jelentése napjainkban: merénylő. Eredetileg a jelentése: Hasszán követője, vagy Hasis-élvező.

Hasszán a keresztes háborúk idején egy perzsa uralkodó volt, a lovagok szerint magának az ördögnek a megtestesítője. Hasszán történetét Marco Polo is megemlíti naplójában. Egy részletes angol nyelvű cikk a szó eredetéről: http://www.alamut.com/subj/ideologies/alamut/etymolAss.htmlRodrigó 2008. július 15., 12:45 (CEST)[válasz]

Válasz2
A szó, amely több nyugati nyelvben "gyilkost" jelent, a "hasis"-ból ered. A "hasisi" az arab köznyelvben hasisevőt jelent: síita szekta tagjai valóban hasist fogyasztottak, hogy elkábuljanak és megmámorosodjanak, mielőtt elkövetik rémtetteiket. A szót a keresztesek hozták el Európába: immár jelenlegi jelentésében megszilárdulva volt használatos 1300 táján, erre bizonyíték, hogy Dante is használja az Isteni Színjátékban (Pokol, XIX. 50.)
A nagy hódítások, a művészetek a tudományok csodálatos fejlődése utám a muzulmán világ nagy politikai és társadalmi nehézségekkel került szembe. A hajdani egység nem létezett többé, elszaporodtak a politikai- vallási célzatú, többé-kevésbé fanatikus szervezetek. A hasasinok kétségkívül a siita mozgalom legszélsőségesebb csoportját alkották. Ennek létrejötte a XI. század második felére tehető; megalapítója egy tuszi származású perzsa volt: Haszan ibn asz-Szabbah, akit a hegyi öregként emlegettek. Vallási eszméitől eltekintve, programja az arab világ gyökeres felforgatását helyezte kilátásba, társadalmi szempontból is; e cél elérésében az erőszakot törvényes eszköznek tartotta. A hasasinok gyakorlatilag a mai terroristák előfutárainak tekinthetők. Kedvelt harcmodoruk az volt, hogy megölték az ideológiájukhoz nem alkalmazkodó uralkodó osztály vezető személyiségeit. 1090-ben a hasasinok bevették a stratégiai szempontból fontos alamuti erődöt az elburzi hegyláncban, s ezután több más erődítményt is meghódítottak. Hamarosan a terror uralkodott el a vidéken, A szekta könyörtelenül hajtotta végre gyilkos küldetéseit: kedvelt fegyverők a görbe aranytőr volt. Hihetetlen merészségükkel egyedül fanatizmusuk vehette fel a versenyt; arra buzdította őket: félelem nélkül nézzek farkasszemet a halállal, hogy minél előbb elérjék a paradicsom kapuit. A XII. században Arnold lübecki apát azt emlegette, hogy Haszan egy kábítószer, a "kender" segítségével babonázza meg azokat, akiket a halálba küldött: E szer lelkesedést váltott ki, eksztázist, az érzékek eltompulását, mámort. Ekkor jöttek a mágusok, s az alvóknak fantasztikus, gyönyörűséges dolgokat mutattak; aranytőrt nyomtak a kezükbe, s megígérték nekik, hogy mostani gyönyörűségük örökké fog tartani, ha teljesítik a kapott parancsot.
A Nagymester és tanítványainak részletes leírása olvasható Marco Polo Il Millionéjában. Marco Polo szerint a neve Aloodyn (Alaodin) volt; két hegy közé építtetett egy hatalmas, gyönyörű parkot, több palotával, a legkülönbözőbb állatokkal, a fákon pompás gyümölcsökkel. A csatornákban nemcsak víz folyt, hanem bor és méz is; mindkét nembeli fiatalok laktak itt; szépek, járatosak a tánc művészetében, az éneklésben, a muzsikálásban. Ezeket a fiatalokat tizenkét éves korukban gyűjtötték egybe, és al-Haszan elvei szerint nevelkedtek.
A völgy bejáratát bevehetetlen erődítmény őrizte. Az Öreg kis csoportokban engedte be a gyerekeket, miután nagy adag hasist adott be nekik. Amikor magukhoz tértek hat napig taró álmukból, úgy érezték, a paradicsomban vannak. Itt laktak egészen addig, míg Alaodin elérkezettnek nem látta az időt, hogy harcba vesse őket; ekkor ismét kaptak egy adag ópiumot, és hallucinációs álmukban kivitték őket a völgyből. Mikor felébredtek, parancsot kaptak, hogy öljenek meg egy kijelölt áldozatot - cserébe azt ígérték, hogy visszatérhetnek a "paradicsomba". Az utasítás nem mulasztotta el megjegyezni: az sem baj, ha küldetésük során meghalnak, hiszen a halál is a paradicsomba vezet.
A hasasinok szervezete túlélte Haszant, befolyásuk egészen Szíriáig terjedt, ahol 1140-ben bevették a Masyad erődöt. Ez volt a keresztes háborúk kora; a hasasinok áldozatai közt nem egy európai is volt ekkoriban. De a keresztesek vezetői nem csak féltek tőlük, arra is felhasználták őket, hogy fizetség fejében velük intéztessék el egymás közti nézeteltéréseiket. Így ölette meg például Oroszlánszívű Richárd Corrado di Monferrato őrgrófot. Egy hasasint küldtek Itáliába is, hogy tegye el láb alól Barbarossa Frigyes császárt, de a bérgyilkost még idejében feltartóztatták. Szaladin szultán ellen is megkíséreltek merényleteket, míg a gyakorlatias szellemű II: Frigyes szentföldi utazása alkalmával jobbnak tartotta, ha védettsége megváltásául nyolcvanezer dénárt fizetett a szektának. Csak a XIII. század második felében, a mongoloknak sikerült kifüstölni a hasasinokat perzsiai és szíriai erődítményeikből. Ám ezzel még nem tűntek el a Föld színéről, csak szétszóródtak a két országban, valamint Zanzibárban és Indiában, ahol 150 ezren gyűltek össze. A hasasinok neve a nyugati nyelvekben ezért nem a hasishoz kötődik, hanem az e fanatikusok által elkövetett gyilkosságokhoz.
A szekta egyik öröksége volt, hogy az indiai kender elterjedt az egész muzulmán keleten. 1378-ban Szudun Seikuni emír kiadoptt egy rendeletet, amelynek értelmében mindazoknak, akik hasist fogyasztanak, az összes fogát ki kell húzni. A kábítószer-fogyasztás ennek ellenére tovább terjedt. Egyébként már az Ezeregyéjszakában is gyakorta emlegetnek egy bendzsi nevű szert, melynek hatása megegyezik a canabis indicáéval.
Forrás
[2]
Vt6605 vita 2008. július 15., 12:48 (CEST)[válasz]

telefonszám[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

mi a kiskunlacházi plusz telefonszáma?

A világháló tele van telefonkönyvekkel. A Wikipédia nem az, hanem lexikon. OsvátA Palackposta 2008. július 15., 13:12 (CEST)[válasz]

internet[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

mi az az ISDN?

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): ISDN, ISDN telefonRodrigó 2008. július 15., 18:11 (CEST)[válasz]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

MILYEN ÁLLAT A KRÁK?

1. válasz-
Óriáspolip, mely a tengerészlegendák szerint hajókra támad.
Vt6605 vita 2008. július 15., 14:51 (CEST)[válasz]
A krák egy töméntelen nagy tengeri állat, mely lenn a tengerfenéken lakik, s melynek néha-néha eszébe jut a vizek színére felemelkedni.
Mikor aztán rengeteg nagy háta felmerül a hullámok közül, befedve tengeriszappal, telenőve tengeri fügével, tengeri tulipánnal, korallerdővel, akkor a penguinok, kormoránok azt gondolják, hogy ez valami új sziget, odatelepednek, ott fészkelnek, rondítanak a hátán; a krák engedi azt békével.
Időjártával aztán belepi a fű a hátát; a hajósok meglátják: "ni, milyen szép zöld sziget!", kikötnek rajta, birtokukba veszik, házat építenek rá; a krák mindazt tűri szépen.
Azután elkezdik a hátát fölszántani, bevetik árpával; a krák engedi a hátát szántatni, boronáltatni, legfeljebb akkor, mikor tüzet raknak rája, gondolhat annyit magában, hogy milyen nagy baj az, mikor egy ilyen nagy állat nem tudja a hátát megvakarni.
A hajósok mindig jobban találják magukat rajta, már kutat is ásnak a hátán, s ugyan örülnek rajta, mikor víz helyett zsírt meregetnek fel a kútból. A krák engedi szivattyúztatni a zsírját, hiszen van neki elég.
A hajósok a gazdag szigetre raktárakat építenek, vámot, rendőrséget importálnak rá, talán még részvénytársulatokat is alapítanak föléje. Egyszer aztán, mikor már az eleven húsáig lefúrtak, a krák azt gondolja, hogy de már ennek fele sem tréfa, s visszaszáll a tenger fenekére. Vele együtt madár, ember, hajó, raktár és részvénytársulat.
Forrás-
Jókai Mór: A kőszívű ember fiai
Vt6605 vita 2008. július 15., 18:18 (CEST)[válasz]
2. válasz
'Közönséges Polip = Krák, legalábbis ezt találtam itt: adriadive.com - Közönséges Polip
Karmelaposta 2008. július 15., 18:08 (CEST)[válasz]
3. válasz
a ma élő tengeri puhatestűfajok közül legnagyobbra az óriáskalmár nő, tehát feltehetőleg a mítikus krák alakja is rá utal. Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2008. július 15., 21:04 (CEST)[válasz]

Olivér Kanász[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől: Mi a kérdés? Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra kattintasz. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Deutsche Stadion[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): de:Deutsches Stadion (Nürnberg), en:Deutsches Stadion

Üdvözlöm Önöket!A "Deutsche Stadion"című lapot,amely a nürnbergi Circus Maximushoz hasonló stadionról szól nem tudom magyar nyelvre lefordítani,mert a kezelőfelület választékában nincs magyar.Kérem segítsenek!

válasz
még nem létezik ez a cikk magyarul, eddig nem volt önkéntes a megírásához - azért nem található a linkje. – Rodrigó 2008. július 15., 18:10 (CEST)[válasz]
Sajnáljuk, de egy téma teljeskörű kifejtése meghaladná a Wikipédia:Tudakozó kereteit.

Ha az a célod, hogy egy új cikkre tegyél javaslatot, akkor idekattintva próbálhatsz meg kedvet csinálni azoknak, akik éppen témát keresnek maguknak.

Az előzetes tájékozódásod során talán sikerült is már némi anyagot gyűjtened a témádhoz, és így kedved kerekedett ahhoz is, hogy magad írd meg a hiányzó cikk első, kezdeti változatát. Megteheted, hiszen a Wikipédiában az olvasók egyben a szerkesztők is.

Kérünk, hogy csak olyasmit vegyél fel a Wikipédiába, amiről már máshol is van publikáció, és hogy jelöld is meg pontosan, hogy mik voltak a forrásaid, valamint hogy tartsd tiszteletben a szerzői jogokat.

Kérdés[szerkesztés]

Vajon a héten meglesz a százezres határ?

Majmeglássuk.

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

OsvátA Palackposta 2008. július 15., 18:10 (CEST)[válasz]

Előreláthatólag meglesz. (Nagy mosoly.) Szalakóta vita 2008. július 15., 21:54 (CEST)[válasz]

Norvég fordítás[szerkesztés]

Sajnos nem érezzük illetékesnek magunkat ebben a kérdésben, a Wikipédia Tudakozója csak enciklopédiába, lexikonba való témákkal foglalkozik.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

norvég levél fordítása magyarra

1. válasz

Végy egy norvégot, aki tud magyarul, és írni, vagy fordítva.

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

OsvátA Palackposta 2008. július 15., 18:10 (CEST)[válasz]

2. válasz
Fordítószolgálatok foglalkoznak ilyesmivel. Ha egy külső keresőbe, mint amilyen például a Google beírod, hogy fordítás norvégről , akkor az elvezet téged a szóba jöhető oldalakhoz.
Karmelaposta 2008. július 15., 18:42 (CEST)[válasz]

papp noemi evangelikus lelkesz[szerkesztés]

További információt szeretnénk a kérdezőtől: Mi a kérdés? Beírhatod, ha a szakaszcím mellett a [szerkesztés] feliratra kattintasz. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

gondozdi tavak[szerkesztés]

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szeretném tudni milyen pénz volt a 1 baiocco 1851[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): en:Papal States scudo

A Vatikánban kibocsátott pénz elnevezése volt a scudo. 1 scudo váltópénze volt 100 baiocco. Ezen a lapon van néhány: commons:BaioccoRodrigó 2008. július 15., 19:22 (CEST)[válasz]

rezümé[szerkesztés]

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): rezümé

Mi az a rezümé?

1. válasz
Resume, önéletrajz – Kırmızı-Beyaz milli üzi 2008. július 15., 18:50 (CEST)[válasz]
2. válasz
További jelentések: Értékelő összefoglaló, facit, konklúzió, áttekintés. A szakcikkek és előadások végén szokásos. Lásd: de:Résumé, en:résumé, fr:résumé

montedegró függetlensége[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): Montenegró

mi volt?[szerkesztés]

Elnézést, de mi csak lexikális témákkal foglalkozunk. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

2008.07.15 én milyen lovas fogat verseny volt?

mennyire vagy egészséges[szerkesztés]

(Megválaszolhatatlan.)

Tisztelt Cím Mosat ismerkedem a frencsajz szóval és annak sokszerűségével. Természetesen ismerem a fornetti termékeket és nem tudtam, hogy ez is frencsajz módszerrel működik. Kérdésem az lenne, Magyarországon jelenleg Pécsett elterjedt egy olyan vizsgálógép, amely a kéz érintésével megnevezi milyen az immunrendszerünk, milyen vitaminokat kell szedni (termékcsomagot ajánl)a szervezet megerősödéséhez stb. Az a kérdésem, tudnak e ezekről az országban, nem szeretnék úgymond csapdába esni. A belépési díj nem kevés, ezért kérem segítségüket, melyet előre is köszönök! Köszönetemet megismételve maradok hűséges olvasójuk, mint eddig! Ági

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): francaise

válasz
Ha nem írja le a termék nevét, biztos, hogy nem tudunk róla korrekt tájékoztatást adni. Egyébként csak lexikális témákra vagyunk specializálódva. A http://gyakorikerdesek.hu lapot javaslom a napi kérdésekhez. – Rodrigó 2008. július 15., 22:32 (CEST)[válasz]

gyogyito hang[szerkesztés]

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

reszhang oberton

Gyermeknek útlevél[szerkesztés]

Elnézést, de mi csak lexikális témákkal foglalkozunk. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy 4 éves kisfiamnak, ha Csehországba megyünk, kell- e útlevél. Köszönöm Kné

Azt szeretném tudni hogy mennyibe kerülne a leg kevesebb nepra eggy matrica?

Ajánlom figyelmedbe az forum.index.hu nevű oldalt. Itt megkapod a nem lexikális dolgokra a választ. Szajci reci 2008. július 15., 22:16 (CEST)[válasz]

actinomycosis[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): aktinomikózis, en:Actinomycosis

Tiszteletem! Az Actinomycosisról szeretnék mindent megtudni. Főleg a régiónkénti(koponya,mellkas,has,alhas)tüneteket,és azok kezelését. Köszönettel:Zsuzsa

válasz
Dr. Info: Sugárgomba betegség (aktinomikózis)Rodrigó 2008. július 15., 22:20 (CEST)[válasz]

üvegmattítás[szerkesztés]

Elnézést, de mi csak lexikális témákkal foglalkozunk. Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!
Cikk(ek): Hidrogén-fluorid

Sziasztok egy olyan kérdésem lenne hogy a nátrium fluoridot a hidrogén fluoridot, meg a vizet milyen arányban kell összekeverni hogy mattítsa az üveget. Válaszotokat előre is köszönöm!

válasz
Házilagos használata súlyosan egészségkárosító, csakis üzemi feltételek mellett szabad!!!! NE kísérletezz vele!!

Homokfújással csaknem hasonló eredményt tudunk elérni, lényegesen egyszerűbben, olcsóbban.

A technológia leírása: http://www.decoglas.hu/technikak/savmaratas.php

Rodrigó 2008. július 15., 22:27 (CEST)[válasz]

67 1bekezdés[szerkesztés]

rezgő csengőhang[szerkesztés]

Megválaszolva. Ha további kiegészítést akarsz tenni, akkor kattints a szakaszcím mellett a [forrásszöveg szerkesztése] feliratra.
Ha új kérdést akarsz feltenni, kattints ide!

Üdvözlet mindenkinek! Azt szeretném megtudni, hogy hogy hívják azt a kiterjesztést, amikor a mobiltelefon csengőhang mellett ritmusra rezgés is van? (nokia készüléknél) hol lehet olyan formátumot találni a neten? Nagyonszépen köszönöm, további jó munkát!!

válasz
NRT (értsd: Nokia Ringing Tone). Próbálj meg más formátumot is csengőhangként beállítani, és tesztelni, némelyik telefon (pl. az enyém) a hangerősségnek megfelelően rezegteti is a készüléket. Amúgy meg találhatsz converter, vagyis átalakító programot. – Rodrigó 2008. július 16., 00:03 (CEST)[válasz]