Városligeti kutyás élménypark

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

2018-ban adták át a budapesti Városligetben azt a kutyás élményparkot, amely a Liget Budapest projekt keretében jött létre, és több mint 5000 négyzetméteren terül el a park Hermina út felőli részén. A terület körbekerített és három tematikus részre van osztva, a kutyák homokos és füves játszóhelyek között választhatnak, szlalompálya, ásóhely,[1] illetve dombok, alagutak és egy vízi játékra alkalmas rész is helyet kapott a területen, melynek tervezésébe az Eb Ovo kutyás egyesületet is bevonták.[2] A területen itatásra és fürdetésre alkalmas vízcsapokat is elhelyeztek, valamint szeméttárolók, padok és egyéb parkelemek is találhatóak itt.

Városligeti kutyás élménypark

A Hermina út melletti árnyas parkrészen kívül 2020-ban még két olyan körbekerített parkrészt alakítottak ki a Városligetben, amelyek kifejezetten kutyáknak szántak, ezek az Ajtósi Dürer sor és a Stefánia út kereszteződéséhez közel találhatóak. A két tágas kutyafuttató közül az egyiket kifejezetten a nagytestű, másikat a kistestű kutyáknak tartják fenn. Itt is ugrató-, szlalom- és ügyességi pálya illetve, dombok és alagutak várják a kutyákat, és itatási lehetőség is adott, ahogy a kutyapiszok gyűjtő is. [3]

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Kész a kutyás élménypark a Városligetben. Imádjuk! | Gardenista (magyar nyelven). gardenista.hu, 2018. május 27. (Hozzáférés: 2021. június 21.)
  2. Süppedős fű, homokozó, pancsolómedence – teszteltük a Városliget új, kutyás élményparkját (magyar nyelven). welovebudapest.com. (Hozzáférés: 2021. június 21.)
  3. Kutyás élménypark - Liget Budapest Projekt (magyar nyelven). ligetbudapest.hu. (Hozzáférés: 2021. június 29.)