Szerkesztővita:WikimakerX/Archívum 2018

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt 81.183.182.225 épp most a(z) Kaleidoscopehistory témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves WikimakerX!
If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: misibacsi*üzenet 2018. február 26., 17:38 (CET)

Közreműködések

Szia! Kérlek, hagyj fel ezekkel a "közreműködéseidel"! Nem szükséges, sőt ellenjavallt, minden évszám előfordulást hivatkozással ellátni egy szócikkben. Ahol pedig a járás linkjét módosítottad a település linkjére és a járás szó linkjére, az pedig kifejezetten káros tevékenység. Kérlek, a jövőben hasznos módon járulj hozzá a Wikipédia fejlesztéséhez. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. május 6., 13:02 (CEST)

Ne törölj a vitalapról, hanem fogadd meg a jótanácsot, amíg azok tanácsok. És továbbra is kérlek:ne végezz felesleges, ellenjavallt, néhol hibás szerkesztéseket. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. május 6., 13:18 (CEST)

Gameloft

Szia!

Ez, sajnos, elég kevés egy szócikkhez. Bővítened kellene és megbízható független forrásokat kellene hozzá találnod. (Idegen nyelvű Wikipédia-cikk nem számít forrásnak).--Linkoman vita 2018. május 8., 10:16 (CEST)

WT jelentkezés

Ja, szólhattál volna, hogy te vagy. Legközelebb repül a nick. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. május 8., 19:43 (CEST)

Új név

Itt kérelmezheted, az "Új kérelem" re nyomva és értelemszerűen kitöltve.Burumbátor Súgd ide! 2018. május 9., 16:39 (CEST)

Felhasználó név váltása

Szia!

Igen, lehet, itt kell kérned: WP:BÜRÜ. misibacsi*üzenet 2018. május 9., 16:41 (CEST)

IPhone X

Szia!

Érdemes lenne még bővíteni az IPhone X szócikket, nagyon kevés információt tartalmaz (főleg ahhoz képest, hogy az eredeti angolban mi minden van...) Palotabarát vita 2018. május 17., 08:37 (CEST)

Asphalt 9: Legends kép

Szia!

Képekkel kapcsolatos licencekhez nem igazán értek, én csak saját képet szoktam feltölteni. Ha rámész a képnél a licencek listájára, nincs olyan, hogy "képernyőkép" / "screenshot" például?

A Wikipédia:Kocsmafal (jogi) részén kellene megkérdezned, ott ezekre tudni szokták a választ. Mellékeld a kép linkjét is, ahogy nekem, hogy lássák miről van szó. misibacsi*üzenet 2018. május 22., 16:24 (CEST)

Megerősített

Szia! Én még várnék. Látható, hogy egyre jobban belejössz, de még egy kicsi jártasság jól jön. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. május 23., 07:59 (CEST)

Azt hiszem támogatom a "megerősített" jog megadását neked. Úgy látom odafigyelsz a szerkesztéseidre. misibacsi*üzenet 2018. július 12., 16:56 (CEST)

Wikiszülinap

Szia!

Rá szoktál keresni az ilyen témákra, vagy inkább kérdezel? Vigyor

Kis keresés után megtaláltam neked:

Wikipédia:Wikiszülinap. Az oldalon csak azok vannak fent, akik beírták magukat a listába, és itt az első szerkesztés napja számít! A saját lapodra be tudod illeszteni azt a sablont, ami a lista alapján az aktuálisakat fogja neked mutatni! misibacsi*üzenet 2018. május 24., 17:09 (CEST)

Az üdvözlésre miért kellene sablon? "Sablonossá" válna a dolog, nem gondolod? misibacsi*üzenet 2018. május 25., 16:08 (CEST)

"portál" sablon

Szia!

Látom rakosgatod be a cikkekbe a "portál" sablont. Nem tudom észrevetted-e, de gond akad ezzel, ugyanis a "portál" szó előtt nincs szóköz, így egybeíródik az előtte lévő kifejezéssel. A Sablonműhelyben légy szíves kérj segítséget ennek javításához! misibacsi*üzenet 2018. július 10., 21:34 (CEST)

@Misibacsi: Én is észrevettem, hogy egybeírja, de rájöttem, ezt meg lehet akadályozni, ha a sablont így helyezem el: {{Portál|Csillagok háborúja| }}. Úgyhogy nekiállhatok javítani. Üdv! WikimakerXD vita 2018. július 11., 04:52 (CEST)

Lehet, hogy ez a legegyszerűbb megoldás... Vigyor. Köszönöm, ha megcsinálod. misibacsi*üzenet 2018. július 11., 16:12 (CEST)

@Misibacsi:A legtöbb cikkben (amit találtam) javítottam. Üdv,-WikimakerXD vita 2018. július 11., 17:33 (CEST)

Rendben, köszönöm az olvasók nevében is! misibacsi*üzenet 2018. július 12., 16:54 (CEST)

Opel

Kedves WikimakerXD!

Az Opel szócikkben még mindig van rengeteg felesleges szóköz (főleg: nyitó zárójel után, záró zárójel előtt, kötőjel előtt és mögött). Ha van kedved, még foglalkozhatsz vele. Jó munkát! – Tudor987 vita 2018. július 27., 21:24 (CEST)

@Tudor987: Kijavítgattam (ami nem kerülte el a figyelmem.Vigyor) Üdv! WikimakerXDvita 2018. július 28., 06:22 (CEST)

tólig

Üdv! Van valami értelme ennek a csikicsukinak azon kívül, hogy elűzöl vele új szerkesztőket? Mert a szerkesztésükben semmi rossz nincs. – Pagony foxhole 2018. július 30., 00:08 (CEST)

@Pagony: Hát...nem tudom. Gondoltam, mivel Bencemac és Burumbátor szerint így helyes (ők pedig tapasztalt szerkesztők), én ez alapján vontam vissza. WikimakerXDvita 2018. július 30., 00:26 (CEST)

Nem így helyes, sőt nyelvileg, szabatosan az és... között vagy a ...tól ...ig a helyes. A hosszú kötőjeles formát nyomtatott lexikonok szokták használni, vélhetőleg helykímélés céljából, de a neten nem fogy ki a papír. – Pagony foxhole 2018. július 30., 00:41 (CEST)

@Pagony: Akkor jóVigyor. Többet nem nyúlok bele így. WikimakerXDvita 2018. július 30., 00:48 (CEST)

Orbán Viktor cikk

Szia. Az Orbán Viktor cikkben egy kategória hiányzik. A neve Az első Orbán-kormány tagjai. Én hozzáadtam, de a cikket nem, csak az új kategóriát, mert régóta nincs a cikkben. Viszont a második, a harmadik és a negyedik Orbán-kormány tagjai benne van, csak az első nincs benne, én ezért adtam hozzá az új kategóriát. Amúgy ellenőrizni kell a cikket, mert még nincs ellenőrizve, gondoltam szólok. További kellemes napot, üdv. – R3GZ54 vita 2018. július 30., 14:54 (CEST)

Csillagok háborúja bolygók

Szia!

Azzal szerintem nem lenne baj, hogy önálló szócikkük van ezeknek a bolygóknak, csak megfelelő forrásokkal kellene őket ellátni, és persze magyarul kellene a szócikkeket megírni. Az általam készített SW-szócikkek ezeknek a kívánalmaknak szerintem megfelelnek.

Újabban Szerkesztővita:Gergelytigris árasztja az újabb, igénytelenül megírt szócikkeket ebben a témában, őt kellene megkérdezned, hogy miért csinálja ezt. Sok olyan bolygóról írt cikket, amik egyetlen filmben sem jelennek meg (a nevezetességük tehát kérdéses), csak mondjuk megemlítik őket valamelyik könyvben. Véleményem szerint ezek nem az "SW-kánon"-hoz tartoznak, tehát akár törölni is lehetne őket megbízható források hiányában.

Az ő cikkeinek többségét nem is veszem fel a Figyelőlistámra, mert bosszant az az igénytelenség, amit ő csinál. Szerintem degenerált a gyerek, ezért nem kommunikál, mivel valószínűleg gyengeelméjű, de sok szerencsét hozzá, hátha rád hallgatni fog, próbáld meg felvenni vele is a kapcsolatot. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 3., 05:38 (CEST)

Támogatom a Gergelytigris által létrehozott SW-szócikkek azonnali törlését, mivel inkább csak rontják a WP minőségi színvonalát. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 3., 14:29 (CEST)

Sima törlésire kellene vinni őket. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 3., 15:48 (CEST)

Nem lehet erről egy megbeszélést kezdeményezni? - A Gergelytigris által létrehozott igénytelen SW-szócikkek törlését? Azt hiszem lehetne. Próbáld meg a (javaslatok) Kocsmafalon. Valószínűleg ilyen-olyan (formális) kifogásokkal ellenezni fogják, de azt kell kérni, hogy vagy a "Cikkjelöltek" közé kerüljenek ezek az irományok, vagy konkrétan vállalja fel valaki saját maga ezek javítását. Valószínűleg ez utóbbira nem lesz jelentkező. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 3., 18:01 (CEST)

Szia!

Kösz a ténykedésedet! A kocsmafali témát átneveztem erre: "Újabb Csillagok háborúja bolygók törlése", mivel nem globális törlésre van szükség ebben a témakörben. Azt kérném, nehogy belefuss az általam készített SW-szócikkek törlésébe! misibacsi*üzenet 2018. augusztus 5., 17:13 (CEST)

Szerkesztői lap

Szia! Mások szerkesztői lapjába csak különös, műszaki esetekben szabad belenyúlni. Kérlek, ne tedd! Köszönöm. – KoBeAt üzenet 2018. augusztus 5., 23:16 (CEST)

@Kobeat:Bocs, és köszönöm, hogy szóltál. WikimakerXDvita 2018. augusztus 5., 23:21 (CEST)

Zoknibáb-jelölt

Szia!

Lehetséges, hogy az. Ezt olvastad? WP:ZOKNI. Sok minden lehetséges a háttérben, például megrendelésre ír valaki cikket egy ismert személyről (ebben az esetben vállalkozó, ha jól látom), és nem akarja összefüggésbe hozni az egyéb szerkesztéseivel. Tehát lehet ez egy egyszeri (vagy ritka) alkalom.

Probléma a fenti lap szerint olyankor jelentkezik, ha valaki például a zoknibábjait szavazáskor vagy más oldalakon a véleménye erősítésére használja (amikor önmagát "támogatja" meg).

Olyan is elképzelhető, hogy korábban is szerkesztett a WP-n, de elfelejtette a jelszavát és annak idején nem adott meg email címet, tehát az előző felhasználói nevet nem tudja használni.

Nem érdemes önmagában amiatt gyanakodni, mert túl gyakorlottnak tűnik. Az illető nem kívánatos tevékenysége előbb-utóbb úgyis kibukik, ha például több "friss" szerkesztő hasonló stílusban szerkeszt, vagy elkezdik egymást támogatni (vagy csak az egyik a másikat). Addig nem érdemes aggódni emiatt. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 6., 17:26 (CEST)

Re:Portál:Csillagok háborúja

Szia! Ha a Portál tetjén kötőjellel van írva akkor gondolom úgy helyes. Esetleg ha nem vagy biztos benne kérdezd meg a nyelvi kocsmafalon. (Én személy szerint nem értek ennyire hozzá.) – XXLVenom999 vita 2018. augusztus 12., 14:15 (CEST)

Akkor a portálon tévedés történt. Neked is jó szerkesztést! :-) – XXLVenom999 vita 2018. augusztus 12., 14:50 (CEST)
Valóban, nagyon figyelmes vagy. De amíg járőr-jogosultság be van nála állítva, addig a kiírás és userbox is jogos. Ha tanácsot adhatok, ne ezekkel a kérdésekkel foglalkozz, hanem a szócikkek szerkesztésében merülj el. Annyi szép dolog van a világon. – Burumbátor Súgd ide! 2018. augusztus 12., 18:06 (CEST)
Úgy látom, már nincs nála beállítva a járőrbit. See you here. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2018. augusztus 12., 18:10 (CEST)

Tund

Szia!

Miért tettél rá forráskérő sablont, amikor jelölve van a cikk forrása?

Források: Star Wars - The Essential Atlas, Del Rey kiadó (2009)

misibacsi*üzenet 2018. augusztus 14., 16:24 (CEST)

@Misibacsi: Bocs, de nem vettem észre. Kiszedtem a sablont. Üdv! WikimakerXDvita 2018. augusztus 14., 16:55 (CEST)

Köszönöm, rendes vagy. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 14., 21:47 (CEST)


Köszönet

Szia! Misibácsi utolsó mondatából kiindulva nem csak rendes, hanem kedves is vagy. Nem találkoztam olyan szerkesztővel aki még a törléseket is megköszöni. Maradj meg ilyennek, nagy szükség van az ilyen figyelmes, kedves szerkesztőkre itt! :-) Gg. AnyÜzenet 2018. augusztus 17., 10:33 (CEST)

@Gg. Any: Rendben. Vigyor WikimakerXDvita 2018. augusztus 17., 10:36 (CEST)

Sci-fi portál vagy Sci-fi-portál

Szia!

Nekem ez a dupla kötőjel nagyon furcsa, én helytelennek gondolom, de Tacsipacsi remélhetőleg utánanézett ennek az írásmódnak. misibacsi*üzenet 2018. augusztus 17., 16:43 (CEST)

Re: IP-ell.

Már Kobeattól kértem wikis e-mailben, hogy kérje meg a hat közül az egyiküket, de te is megkérheted. – Vakondka vita 2018. augusztus 25., 12:24 (CEST)

Tegnap, amikor neveket írt már biztos volt, hogy ő Kiss Elek. Burumbátor blokkolta, Pallerti meg ellenőrizte, az ip címe alapján, és tényleg ő volt az. De nem haragudtam rá miért, mert már rég nem újdonság róla, hogy a legnagyobb aljas tróger vandál a wikin. Ha újabb végleges blokkot kap úgy kell neki. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 15:47 (CEST)

Vajon ezek után hány zoknibábot fog még legyártani. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 15:56 (CEST)

Van e-mail címed, amit megadhatsz vagy egy pillanatra betudod állítani a wiki e-mailt, rád írok, te vissza írsz rá, utána kiveszed, de egyiket sem kell, ha nem szeretnéd. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 21:03 (CEST)

Ja most nézem be is van állítva nálad, legutóbb mintha még nem láttam volna. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 21:03 (CEST)

Akkor lehet csak nem vettem észre. – Vakondka vita 2018. augusztus 26., 21:52 (CEST)

Fura átirányítások

Szia, ezeknek mi értelme? – Pagony foxhole 2018. augusztus 30., 19:23 (CEST)

@Pagony: Hát, nem túl sok. Először azt gondoltam, ha valaki kivetnivalót talál az allapomban, egyszerűbben eljuthat a vitalapomra, hogy szóvá tehesse. Most, így jobban meggondolva, nincs túl sok értelme, ezért (ha időd engedi) megkérnélek, hogy töröld ezeket az átirányító lapokat. WikimakerXDvita 2018. augusztus 30., 22:08 (CEST)
@Pagony: Köszönöm szépen! Ez gyors volt Vigyor. További kellemes szerkesztést! WikimakerXDvita 2018. augusztus 30., 22:16 (CEST)
Szívesen, neked is. :) – Pagony foxhole 2018. augusztus 30., 22:18 (CEST)

Járőrjog

Szia!

Szerintem szóbajöhet, és támogatom a jelölésedet. misibacsi*üzenet 2018. szeptember 1., 11:05 (CEST)

Már kérelmeztem a jogot számodra... Vigyor misibacsi*üzenet 2018. szeptember 1., 11:09 (CEST)

Re:Vandál-nap

Szia!

Van ez így, gondolom azért van mert elkezdődött az iskola. Ez régen is így volt, nincs ebben semmi meglepő. Sajnos a legtöbb amit tehet az ember, hogy kitartóan visszavon, esetenként figyelmeztet, és ha nem segít akkor blokkot kér. – XXLVenom999 vita 2018. szeptember 4., 17:15 (CEST)

Annyira nem furcsa, csak eddig nyári szünet volt így kevesebben ökörködtek itt. Neked is kellemes járőrözést. :) – XXLVenom999 vita 2018. szeptember 4., 17:26 (CEST)

Néder Panni

Szia! Néder Panni lapját én hoztam létre, születési dátumával, amelyet a saját honlapjáról forrásoltam. Ő szeretné, ha teljes dátuma nem jelenne meg a wikipédia oldalon, ezért szerkesztette át az oldalt, amely szerkesztést visszavontál. Mi a teendő ilyenkor? Köszönöm segítségedet. – Betomi23 vita 2018. szeptember 5., 14:02 (CEST)

@Betomi23: Szia! A szerkesztési összefoglalóban azt írta, hogy a weboldalán fent van az e-mail címe. Azt javaslom írj neki, és kérdezd meg tőle, hogy tényleg ő szerkesztette-e az oldalt. Ha igen, akkor lehet javítani a cikket. WikimakerXDvita 2018. szeptember 5., 14:25 (CEST)

@Betomi23: Ne fáradj. A születési adatait már közzétette, így azok elérhetőek maradnak (archív URL-ről). Úgyhogy bennemarad a cikkben. Köszönöm megértésed. WikimakerXDvita 2018. szeptember 5., 14:58 (CEST)

Pihi

Ifjú járőr térj pihenni, felváltalak. Engem meg éjfél után a fiúk. Vigyor Nagyon sokat dolgozol, nehogy kiégj idő előtt. Meg szükség is lesz még rád a héten, mert megyek wikiszabira. :) Jó éjt. Gg. AnyÜzenet 2018. szeptember 5., 21:49 (CEST)

@Gg. Any: Na jó, akkor lefekszem Vigyor. Már úgyis elfáradtam. WikimakerXDvita 2018. szeptember 5., 21:51 (CEST)

Üdvözlet

Szia! Nahát, mióta javítgatok már a Wikipédián (persze sokszor változott közben az IP-címem), de még sosem kaptam üdvözletet! Bevallom, ez most jólesett. Még nem határoztam el magam, hogy regisztráljak, mert ez bizony komoly munka, és csak akkor érdemes belevágni szerintem, ha biztosan rá tudom szánni az időt és energiát, de jó érzés, hogy "észrevettek". :) Köszi! Üdv: 80.98.218.37 (vita) 2018. szeptember 20., 07:31 (CEST)

Szívességkérés

Üdvözölöm önt, vagyis üdvözöllek kedves WikimakerX. Nekem van egy szívesség kérésem. – Gabest vita 2018. szeptember 20., 22:00 (CEST)

@Gabest: Oké.
  • 1. Nem kell magáznod.
  • 2. Mi lenne az?

WikimakerXvita 2018. szeptember 20., 22:02 (CEST)

"Magyar filmek listája" az egyik 1945-1989 a másik meg 1990, és utána egy sablon. – Gabest vita 2018. szeptember 20., 22:15 (CEST)

@Gabest: Dolgoztam az egyikkel, de szerintem ennyit te is meg tudsz csinálni. WikimakerXvita 2018. szeptember 21., 21:22 (CEST)

Köszönöm szépen, WikimakerX. De mindenek előtt meg kell nézned a Magyar rajzfilm sablonba, de kinyítva, ha látsz zöld linkeket, arra kérlek, hogy azokat kékísd. Oké? – Gabest vita 2018. szeptember 22., 11:20 (CEST)

@Gabest: Az előbb mondtam, hogy ezt te is meg tudod csinálni. WikimakerXvita 2018. szeptember 22., 19:45 (CEST)

Kérés

Szia, át tudod küldeni a blokkolás információnak adatait ide? pallerti.wikipedia@gmail.com

Elsősorban az IP, vagy a tartomány lenne az érdekes, mert hosszabb távú megoldást kellene találnunk erre a problémára. --Pallertithe cave of Caerbannog 2018. szeptember 23., 11:50 (CEST)

proxy blokk

Szia, láttalak az FV-n, itt vagy esetleg? Ki kellene próbálnunk valamit az accountoddal, mert ha minden igaz, akkor megoldódott a dolog, de jó lenne, hogy ha mindketten gép előtt lennénk közben, hogy ha valami probléma van akkor tudjál jelezni nekem. Ha van egy öt perced rá, akkor pingelj itt meg válaszban és írom a többit. --Pallertithe cave of Caerbannog 2018. október 2., 07:52 (CEST)

@Pallerti: Most értem wikiközelbe. Mit kéne tenni? WikimakerXvita 2018. október 2., 16:16 (CEST)
Most visszaállítom az IP-blokk mentességedet és próbálj meg szerkeszteni itt a wikiben (akár ide a vitalapodra), meg valami olyan wikiben, ahol nem tudtál korábban (ott is írhatsz nyugodtan a vitalapomra valamit, pl. itt dewiki vitalapom: de:Benutzer Diskussion:Pallerti). Ha működik, tudsz szerkeszteni, akkor jelezz itt vissza, ha nem, akkor írj egy mailt ide: pallerti.wikipedia@gmail.com és agyalunk tovább a megoldáson. --Pallertithe cave of Caerbannog 2018. október 2., 16:23 (CEST)
@Pallerti: Köszönöm szépen! WikimakerXvita 2018. október 2., 16:26 (CEST)
Nincs mit, ha bármi hasonló problémád van, nyugodtan keress meg engem közvetlenül. Azt még tudnod kell, hogy sajnos a végrehajtott megoldás nem tökéletes, ugyanis anonként valószínűleg most sem tudnál szerkeszteni azzal a böngészővel, ami a problémát okozza, de bejelentkezve elvileg nem okozhat már ilyen gondot. Jó szerkesztést! --Pallertithe cave of Caerbannog 2018. október 2., 16:28 (CEST)

@Pallerti: Még egyszer köszönöm. Egyébként megnéztem, és anonként tényleg nem tudok szerkeszteni. De ez nem zavar, mert nem is akarok Vigyor. Neked is jó szerkesztést :)! WikimakerXvita 2018. október 2., 16:35 (CEST)

Lapvédelem

Szia! A szerkesztői lapodat levédtem, anonok nem tudják szerkeszteni. Csigabiitt a házam 2018. október 4., 20:42 (CEST)

@Csigabi: Köszönöm! WikimakerXvita 2018. október 4., 20:45 (CEST)

Indoklás nélküli visszavonás

Szia!

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy indoklás nélkül csak nyilvánvaló vandalizmust szokás visszavonni, minden más esetben indokolni kell. Ez nem vandalizmus (a magam részéről például a tt-s formát nyelvi kövületnek tartom, legalább húsz éve nem halottam a beszélt nyelvben, pedig az iskolában még én is így tanultam), ezért kérlek, hogy hasonló esetben máskor mindig indokolj. Köszönöm! – Puskás Zoli vita 2018. október 4., 21:48 (CEST)

@Puskás Zoli: OK, bocs, ha kell kijavítom. WikimakerXvita 2018. október 4., 21:52 (CEST)
(Szerkesztési ütközés után) Nem szükséges javítani, hiszen mindkettő helyes, csak számítani kell rá, hogy egyre gyakrabban fogunk találkozni ilyen jellegű javításokkal, mert a mostani 15-20 évesek tulajdonképpen nem is ismerik a régies alakot, számukra ez kb. olyan, mint amikor mi a Pallas lexikont olvassuk. Az utóbbi húsz évben valószínűleg többet változott a beszélt nyelv, mint előtte száz év alatt, ez ellen lehet ugyan harcolni, de szerintem a legtöbbször nem érdemes. – Puskás Zoli vita 2018. október 4., 22:04 (CEST)

Ha minden igaz, javítottam. WikimakerXvita 2018. október 4., 21:59 (CEST)

Képek, videók blokkok törlése.

Nem indokoltad, miért kerültek törlésre első lapom (homokfúvás) ezen blokkjai? Kimondottan a témához kapcsolódó a weben szabadon elérhető képgalériák és youtube videók voltak. Ilyenkor gondolom forrásmegjelölés sem szükséges, hisz csak linkekről volt szó. Megpróbálhatnék engedélyt kérni a lapoktól a közvetlen beillesztésre, de így egyszerűbbnek tűnt. WikiHuns üzenőlapja  2024. április 27., 09:38 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

@WikiHuns: Szia! Van egy ötletem. Tedd vissza a linkeket, úgy ahogy volt, én pedig a többit elintézem. Üdv! WikimakerXvita 2018. október 6., 10:18 (CEST)

@WikiHuns: Na. Leformáztam. Láttad már? (Így kicsit jobban néz ki Vigyor) Üdv! WikimakerXvita 2018. október 6., 11:12 (CEST)

@WikimakerX: Köszönöm! Látom az egyik link kikerült, ahol különféle homok szórt dolgok voltak. Meglehetősen sok kép volt, miért került törlésre? Vagy linkeljem be egyenként a különféle szórt anyagok galériáit? Gondoltam a sok képen jól látható a különféle anyagokon végzett homokszórás. Egyébként ilyen esetekben, akkor ne szedjem szét és ne írjak magyarázó szöveget, csak soroljam fel a linkeket további információk cím alatt? Valamint lenne, még egy kérdésem a független forrásokról, mivel láttam ez az angol verzióban is probléma. Magyarországok főleg cégek honlapján van leírás a homofúvásról. Azok hiteles forrásmegjelölésnek számítanak? – WikiHuns vita 2018. október 6., 11:35 (CEST)

@WikiHuns: Bocs a képek kitörléséért, nem szándékos volt. WikimakerXvita 2018. október 6., 11:37 (CEST)

Egyébként a "további információk" alá tehetsz képlinkeket. Másik kérdésedre: WP:FORR. WikimakerXvita 2018. október 6., 11:40 (CEST)

@WikimakerX: Rendben. Pótoltam a hiányosságokat. Megadtam pár forrást is. Remélem így jó lesz – WikiHuns vita 2018. október 6., 14:16 (CEST)

Csonk

Ezen mi a csonk? Mi hiányzik belőle? Gyurika vita 2018. október 6., 18:03 (CEST)

@Gyurika: Bocs, mostanában kicsit szétszórt vagyok, úgyhogy ma is már egy-két értelmetlen szerkesztést csináltam. Leszedtem a sablont, miután végigolvastam a cikket, rájöttem, hogy jó az, ahogy van. WikimakerXvita 2018. október 6., 19:20 (CEST)

Link a homokfúvás feltalálójára

Szép estét! Bocsánat a rossz linkelésért. Valójában nem az idegen nyelvűre linkeltem, hanem a nyelv-semleges wiki linket raktam be. Folyamatban volt a magyar oldal elkészítése és úgy láttam a nyelv-semleges link esetén a wikipedia vagy beadja a magyar lapokat, ha vannak, vagy valamely sorrend alapján dönt a többi nyelv közül. Még egyszer elnézést! Most, már a magyar link került be. – WikiHuns vita 2018. október 6., 21:37 (CEST)

@WikiHuns: Semmi gond, mindenki volt egyszer kezdő. Hamarosan bele fogsz rázódni a szerkesztésbe Vigyor. Ha kérdésed van nyugodtan keress. Neked is szép estét :)! WikimakerXvita 2018. október 6., 21:39 (CEST) Rendben, köszönöm! Jó éjt! – WikiHuns vita 2018. október 6., 22:25 (CEST)

Ping

Szia,

csak kíváncsiságból kérdezem, ha a régi nevedet pingelik, arról kapsz értesítést? Alensha 2018. október 10., 06:32 (CEST)

@Alensha: Megpingeltél? Ha igen, akkor nem kaptam értesítést. WikimakerXvita 2018. október 10., 07:02 (CEST)

Igen, ha jól emlékszem, az érdemrend törlési megbeszélésén (nem akarlak újrapingelni, mert többen vannak a pingben). Alensha 2018. október 10., 07:32 (CEST)

@Alensha: Aha, már láttam előbb a figyelőlistámon. Mostantól már nem nagyon fogok nevet változtatni Vigyor. WikimakerXvita 2018. október 10., 07:44 (CEST)

Csak azért kérdeztem, mert mostantól akkor ha látom, hogy zöld valakinek a neve, akkor bepingelem rendesen is :) Alensha 2018. október 10., 17:50 (CEST)

@Alensha: Oké :-). Kellemes további szerkesztést! WikimakerXvita 2018. október 10., 20:08 (CEST)

Üzemanyagcímkék - Közlekedésportál

@WikimakerX: Szia! "jó ez a portál?" A fordított kapcsolat erősebb (közlekedésportál - üzemanyagcímkék), de szerintem jó, hisz van kapcsolat. Bár meglehet nem az én véleményemre voltál kíváncsi. – WikiHuns vita 2018. október 10., 20:51 (CEST)

@WikiHuns: Szia! Nem voltam biztos benne, azért kérdeztem. (Egyébként ha valakinek vitalapjára írsz, nem kell megpingelni, mert az üzenetről alapből kap értesítést.) WikimakerXvita 2018. október 10., 21:04 (CEST)
Sőt, nem is működik (itt) a {{Ping}} sablon. WikimakerXvita 2018. október 10., 21:05 (CEST)

Rendben, köszönöm! Ismét okosabb lettem kicsit a wiki működésének, használatának terén. – WikiHuns vita 2018. október 10., 22:12 (CEST)

@WikiHuns: Nincs mit :-). WikimakerXvita 2018. október 10., 22:30 (CEST)

Védett ikon beillesztése?

Szia! Elkezdtem a WinRAR magyar lapját. Mivel az angol oldalon, már van képernyőkép és ikon, gondoltam én is használom. A szoftver infóboxban az ikon mégsem töltődik be. Elméletileg hozzáadtam a védett ikon kategóriát a laphoz, de az ikon nem jelenik meg. Éppen most szerkesztem a lapot, még nincs publikált példány. Tudod, hogy ilyenkor, mi a teendő? – WikiHuns vita 2018. október 10., 23:09 (CEST)

@WikiHuns: Hát... Sajnálom, ebben nem tudok segíteni, mert a képekhez nem nagyon értek :-( WikimakerXvita 2018. október 10., 23:12 (CEST)

Köszönöm a gyors választ, ahogy látom az angol oldalon kívül mindenhol más képek vannak, vagy nincsenek. Lehet megkérdezem az angol lap szerkesztőjét, hogy egyáltalán lehet e ilyet védett ikonnál, logónál. Vagy minden nyelvnél külön fel kell tölteni és beállítani a védettséget.– WikiHuns vita 2018. október 10., 23:31 (CEST)

@WikiHuns: Csináld, ahogy jónak látod, én viszont mára elfáradtam, ezért elmegyek aludni. WikimakerXvita 2018. október 10., 23:37 (CEST)

Köszönet

Szia! Nagy boldogsággal tölt el, hogy minden akciómat megköszönöd. Erre azonban semmi szükség, hiszen nem neked teszek szívességet, hanem a projekt érdekeit nézve dolgozom. Immár 13 éve. Nem tudom, Te hány éves vagy, de ezt a 13 évet ízlelgesd, és vedd észre, hogy én már akkor is itt dolgoztam, szabadidőmet áldozva a projektre, amikor Te még nagyon fiatal voltál. Ezért ne köszönj meg nekem semmit, hanem arra koncentrálj, hogy amit csinálsz, az a projekt hasznára váljon, ugyanúgy, ahogy eddig is. Szeretettel, – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 13., 22:27 (CEST)

@Burumbátor: Rendben, megfogadom, amit írtál, ezentúl nem fogok mindent megköszönni. Neked pedig külön gratuláció, hogy 13 éve aktívan szerkeszted a Wikipédiát. Minden elismerésem. WikimakerXvita 2018. október 13., 22:33 (CEST)

Fazekas Mihály

Visszavontad, de ide kellett a vessző: "Kazinczy ,Csokonai munkáinak kiadásánál Fazekast választotta maga mellé szerkesztőtársnak..." Szóval visszaírom! :) Gg. AnyÜzenet 2018. október 14., 15:44 (CEST)

@Gg. Any: Jaa... Bocs, elnéztem, köszi :-)! WikimakerXvita 2018. október 14., 15:46 (CEST)

Semmi baj! Természetesen nem vontam vissza a szerkesztésed (visszavonásod), hanem visszaírtam én a vesszőt, csak azért írtam, hogy ne lepődj meg ha meglátod. :) Gg. AnyÜzenet 2018. október 14., 15:52 (CEST)

@Gg. Any: OK Vigyor. További kellemes szerkesztést! WikimakerXvita 2018. október 14., 16:24 (CEST)

Margareta

Szia! Kérlek, ne vedd rossz néven, hogy néha tanácsokat adok: látom, hogy sokat és szakszerűen szeretnél tenni; segíteni akarok és fogok is neked. Margareta szerkesztőtársnak üzenetet hagytál az alföld cikk kapcsán. Ilyenkor, ha egy új szerkesztővel kezdesz levelezni, és még üres a vitalapja, akkor elsőként az üdvözlet sablont érdemes elhelyezni. Ez kedves is és egy csomó használható szerkesztési információt ad az újoncnak. Üdv, – Burumbátor Súgd ide! 2018. október 14., 17:33 (CEST)

@Burumbátor: Szia! Először is, köszönöm, hogy segítesz nekem. Üdvözlősablont szoktam elhelyezni, de van, hogy nem tudom eldönteni, üdvözöljem-e vagy figyelmeztessem inkább tesztszerkesztései (?) miatt Vigyor. Azt hiszem, a leghasznosabb az lesz, hogy kap üdvözlést és figyelmeztetést is :). WikimakerXvita 2018. október 14., 18:03 (CEST)

Adminválasztás

Szia! Köszönöm a támogatást! Palotabarát vita 2018. október 14., 19:24 (CEST)

@Palotabarát: Szívesen :)! WikimakerXvita 2018. október 14., 19:28 (CEST)

1

Hát mit látok!! Még jó, hogy belekattintottam a szerkesztői lapomba! Majdnem lekéstem. :-(

Nagyon boldog első születésnapot kívánok!! Erőt, egészséget, kitartást a további évekhez. Nagyon jó lenne, ha sokáig itt lennél még. De egyensúlyt tartva az élet más dolgaival! (Olvastam Pallertinek írt soraid is!) Puszi: Gg. AnyÜzenet 2018. október 15., 23:18 (CEST)

@Gg. Any: Nagyon szépen köszönöm! WikimakerXvita 2018. október 16., 07:03 (CEST)

Egy sör neked!

Szia WikimakerX kollégám! Régebben használtad, de amikor mostanában említettem, mesélted azt, hogy közben te magad is rájöttél, hogy a cselekmény sablon az egy mekkora baromság, és már régóta nem is használod, számomra ez dicséretes volt feléd, ezért most játékból koccintok veled elektronikusan egy sörrel. Vakondka vita 2018. október 22., 10:41 (CEST)

@Vakondka: Köszönöm szépen :)! WikimakerXvita 2018. október 23., 23:39 (CEST)

szívesen – Vakondka vita 2018. október 24., 13:32 (CEST)

@Vakondka: Most jutott eszembe, mi értelme egyáltalán annak, hogy egy film cselekményét leírjuk? Ugyanis, aki még nem látta a filmet, az nem akarja előre megtudni, mi fog történni benne, de aki meg már látta, azt miért érdekli a cselekmény Vigyor? Szerintem ez éppolyan felesleges, mint a {{Cselekmény}}(?) sablon. WikimakerXvita 2018. október 24., 18:34 (CEST)

Nem tudom mi értelme, biztos igazad van, hogy felesleges. – Vakondka vita 2018. október 24., 19:22 (CEST)

Blokkértesítő

Szia! Kösz szépen, hogy szólsz ezekről a vandálokról, de a blokkértesítőt inkább hagyd az adminra, mert most alig néhány perc alatt három szerkesztési ütközésünk is volt :-) (Te nem láttad, mert mindig előttem jártál, csak én meg nem tudtam megcsinálni) Palotabarát vita 2018. október 24., 18:18 (CEST)

@Palotabarát: Rendben Vigyor. Egyébként ma Gg. Anyval ütköztem hasonló módon :). WikimakerXvita 2018. október 24., 18:20 (CEST)
Köszi! Palotabarát vita 2018. október 24., 18:22 (CEST)

Köszönet

Jól tetted, hogy javítottad a szövegemet az adminok üzenőfalán néhány perce. Köszönöm! Apród vita 2018. október 24., 21:44 (CEST)

@Apród: Nincs mit :-). Kellemes további szerkesztést! WikimakerXvita 2018. október 24., 21:45 (CEST)

Filmek cselekménye

A filmek cselekménye mindkét csoport számára lehet hasznos: 1. valaki látta régebben a filmet, de pontosan nem emlékszik a részletekre, 2. valaki nem látta a filmet, de hallott róla, és megnézi, ebben történik-e az a dolog, amit hallott másoktól.

Olyan is szokott lenni, hogy valaki nem emlékszik a film címére, csak arra, hogy melyik szinész a főszereplő. A WP-n meg tudja nézni a "cselekménye" résznél, hogy erre a filmre gondolt-e.

A film "szereplői" mellett a "cselekménye" adja a legfontosabb infót szerintem. Például a rendező neve keveseket érdekel, csak a legismertebbeket szokták tudni az emberek. misibacsi*üzenet 2018. október 25., 16:33 (CEST)

@Misibacsi: Hát igen, így, meggondolva, van értelme :-). Köszi a magyarázatot. WikimakerXvita 2018. október 25., 18:01 (CEST)

egyébként

változtattam rajta még előtte mielőtt beraktad azt a felesleges sablont, ami tönkreteszi a szócikk látványelemeit és a tartalom is eltűnik ezáltal

91.82.156.26 (vita) 2018. október 25., 09:54 (CEST)

@91.82.156.26: Ettől még másolva volt. A jogsértés, az jogsértés. A cikket újra tudod írni, senki se tart vissza. WikimakerXvita 2018. október 25., 10:03 (CEST)

Max Hussarek von Henlein

Állj! Jó amit csinált. Nem néztél utána. Már maga a szócikk címe is rossz. Mindjárt javítom az egészet! Gg. AnyÜzenet 2018. október 25., 14:27 (CEST)

@Gg. Any: Jajj :-)! Bocsánatot kérek. Mindenki hibázhat :). WikimakerXvita 2018. október 25., 14:34 (CEST)

Semmi baj, persze, hogy mindenki hibázhat. Viszont a figyelmeztetésed törölni kellene, mert nem volt jogos. Megteszed? Nekem nincs szívem visszavonni a soraid. :D Én viszont megköszönöm neki. Hatalmas szarvashiba volt, mert még a szócikk címének név írása is rossz volt. Ez meg nagy gáz! Gg. AnyÜzenet 2018. október 25., 14:38 (CEST)

Puszi! Köszönöm!! :-) Gg. AnyÜzenet 2018. október 25., 14:39 (CEST)

Wikidíj

Kedvességi Csűrcsillag
A legaranyosabb wikipédista számára, azért a sok-sok kedvességért amivel fáradhatatlanul elhalmozol bennünket, amivel széppé teszed a Wikipédán töltött napjainkat. Neked, aki még soha nem szólt senkihez durván, aki még soha nem bántott meg senkit. Ne változz meg! Millió puszi: Gg. AnyÜzenet 2018. október 29., 19:37 (CET)

@Gg. Any: Ez nagyon kellemesen érintett! Hihetetlen, hogy itt milyen rendes/kedves szerkesztők vannak itt! Emlékszem a kicsit több, mint egy évvel ezelőtti regisztrációmra, már az első szerkesztéseim után is segítettek, többnyire Burumbátor és Misibacsi. Hányan, tényleg, hányan érdemelnének hasonló csűrcsillagot :-)! De azért vannak, akik kiemelkednek a többiek közül... (és most nem magamra gondoltam Vigyor) WikimakerXmessage 2018. október 29., 20:44 (CET)

Pedig magadra is gondolhattál volna. :-) Pár év múlva te fogsz segíteni a kezdőknek, mint neked Burum és Misibácsi. De remélem bárkihez fordulsz ugyanilyen jó tapasztalataid lesznek majd a jövőben is. Gg. AnyÜzenet 2018. október 29., 20:49 (CET)

@Gg. Any: Már eléggé belejöttem a WP használatába, de a kezdők segítése még mindig nehéz feladat nekem. Eddig két esetben segítettem a kezdőknek, egyikük kedves volt - eleinte. Aztán kiderült, hogy KissElek7 zoknibábja Vigyor. A másik nyitott volt, megértette, amit magyaráztam. Egyébként a mentorálás vagy segítségnyújtás nehezebb dolog (szerintem), mint a járőrözés vagy az adminkodás. Bár ez utóbbit még nem tapasztaltam meg :-). WikimakerXmessage 2018. október 29., 21:00 (CET)

Bizony nehéz a mentorkodás és rengeteg idő is kell hozzá! Gg. AnyÜzenet 2018. október 29., 21:03 (CET)

@Gg. Any: Ja. Hát mentorkodni majd később szándékozok :). De visszatérve az eredeti témára: akkor most mindketten egyenlően kedvesek vagyunk? Vigyor WikimakerXmessage 2018. október 29., 21:08 (CET)

Igen, és továbbra is töretlenül próbálunk azok maradni! :-) Gg. AnyÜzenet 2018. október 29., 21:42 (CET)

@Gg. Any: Oké Vigyor. WikimakerXmessage 2018. október 29., 21:56 (CET)

Gratulálok a wikidíjhoz! Apród vita 2018. október 29., 21:19 (CET)

@Apród: Köszönöm! WikimakerXmessage 2018. október 29., 21:20 (CET)

Én is gratulálok, tényleg sok türelmed! Próbálkozok én is kedvesen, türelmesen kifejezni magam, de a másik oldal gyakran harciasan fogadja... Vigyor. Valamit elrontok, de nem tudom mit. Eléggé kezdő tapasztalatlan vagyok, és egy csomó hibát elkövetek. Lehet, hogy elefánt vagyok a porcelánboltban? Vagy Alice vagyok Csodaországban, ahol semmi sem az, aminek látszik? misibacsi*üzenet 2018. október 30., 16:55 (CET)

@Misibacsi: Köszönöm! Bár téged nehezen tudlak elképzelni kezdőnek több, mint tíz szerkesztéssel töltött évvel és 130 000 szerkesztéssel a hátad mögött Vigyor. Azért, mert nem értenek veled egyet, még nem vagy kezdő szerintem :). WikimakerXmessage 2018. október 30., 17:16 (CET)

130.000 szerkesztés pikk-pakk meglesz neked is, észre se veszed, ha az ember minden nap itt veri a rezet... misibacsi*üzenet 2018. október 30., 17:49 (CET)

@Misibacsi: Vigyor. WikimakerXmessage 2018. október 30., 17:51 (CET)

Halloween

Üdv! Nem szeretnék kukacoskodni, de a Halloween cikk manapság nagyon felkapott lett. Én igyekeztem normálisan szerkeszteni, csak az a bökkenő, hogy Inritter telerakja gunyoros megszólalásokkal vagy épp fake információkkal nem megbízható oldalakról, illetve a személyes keresztényiségét beleviszi a bevezetőbe. A probléma az, hogy az informálódni vágyó olvasó érzelmeit elég aljas módon tereli ezzel, míg az objektivitásra fittyet hány. A bevezetőben, illetve a "halloween Magyarországon" fejezet alatti " ki akarják gúnyolni a keresztény gyertyákat" szerintem abszolút nem illik oda. Ilyen erővel bármilyen részrehajló weboldalról linkelhetne, akár a rightpediáról is. – Tahaki vita 2018. október 30., 22:50 (CET)

@Tahaki: És? Mit akarsz tőlem? WikimakerXmessage 2018. október 30., 22:52 (CET)

Nos, nem te vagy itt valami kisgóré? :D – Tahaki vita 2018. október 30., 22:57 (CET)

@Tahaki: Ne írj ilyet! Ez így nem poén. WikimakerXmessage 2018. október 30., 22:59 (CET)

Ne haragudj. csak szeretném megtudni, kinél lehet reklamálni amiatt, hogy hülyeségekkel szórják tele az oldalt. Én elhiszem és megértem, hogy ez a halloweenes, samhainos cucc nem mindenkinek a szíve csücske, de szerintem nem méltó az ilyen egy objektivitásra törekvő enciklopádiához. – Tahaki vita 2018. október 30., 23:01 (CET)

@Tahaki: A cikkhez kapcsolódó észrevételedet, javaslatodat, reklamációdat itt, vagyis az oldal vitalapján teheted szóvá. WikimakerXmessage 2018. október 30., 23:04 (CET)

Köszönöm szépen. – Tahaki vita 2018. október 30., 23:06 (CET)

@Tahaki: Nincs mit :-). Ha a jövőben bármi kérdésed lenne, nyugodtan fordulj hozzám. WikimakerXmessage 2018. október 30., 23:08 (CET)

Halloween 2

Nagyon menő a halloweeni tököd. Nagyot nevettem mikor azonnaliztam az előbb. ...De nem kellene már neked aludnod?? Hm? Szép álmokat! Holnap is itt lesz a WP! Reméljük! Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. október 31., 00:12 (CET)

@Gg. Any: Köszi Vigyor. Engedelmeddel, átneveztem a szakaszt, mert már van egy ilyen a vitalapomon :). Egyébként épp most megyek lefeküdni. WikimakerXmessage 2018. október 31., 00:17 (CET)

Mindkettővel egyetértek! Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. október 31., 00:18 (CET)

@Gg. Any: Jó éjt! (Bár azt nem tudom, te már mész-e aludni :-)) WikimakerXmessage 2018. október 31., 00:20 (CET)

Igen, megyek én is, máris. Köszönöm, neked is jó éjt! Álmodj szépet! Gg. AnyÜzenet 2018. október 31., 00:22 (CET)

Szerintem

túl értékeled magad!

Primitiv ember !

91.82.156.26 (vita) 2018. október 31., 09:34 (CET)

Ilyenekbe nem megyünk bele!! Nézem mit ügyködött. Gg. AnyÜzenet 2018. október 31., 09:39 (CET)

12

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt! Amator linguarum vita 2018. október 31., 13:58 (CET)

@Amator linguarum: Nincs mit:). Szép teljesítmény 12 éve itt lenni! Még egyszer gratulálok! WikimakerXmessage 2018. október 31., 14:12 (CET)

Auchan

Szia! Az Auchan szócikkben miért törölted ki a budaörsi Auchan felújításáról szóló részt? NJH7779villamos 2018. november 1. 20:18

@NJH7779: Szia! Amint írtam a szerköfben, túl sok volt az ellenőrzésre váró szerkesztések között a vandalizmus, ezért töröltem. Nyugodtan visszaírhatod. WikimakerXmessage 2018. november 1., 21:48 (CET)

@NJH7779: Megjegyzem, hogy amikor aláírsz valamit, én ismeretlen ok(ok)ból kifolyólag nem tudok abban a szakaszban szerkeszteni, mert a szerkesztési ablak "megbolondul". Le tudnád írni "kézzel" az aláírásod? WikimakerXmessage 2018. november 1., 21:52 (CET)

Így érted? NJH7779🚋villamos 2018. november 1., 21:54 (CET)

@NJH7779: Azt hiszem, igen. Mindenesetre most sem tudok rendesen szerkeszteni. Hát ez van. Egyéni hibának tűnik, más még nem panaszkodott ilyenre Vigyor. WikimakerXmessage 2018. november 1., 21:57 (CET)

Kaleidoscopehistory

Közben elkészült, ne töröld!81.183.182.225 üzenőlapja  2024. április 27., 14:43 (CEST) (A hozzászóló azonosítóját és a megjegyzés időbélyegét egy másik szerkesztő pótolta. Lásd: Wikipédia:Aláírás)

@81.183.182.225: Szia! Lapot törölni az adminisztrátorok tudnak, én pedig csak járőr vagyok. Viszont az általad létrehozott lap tartalmát másoltad, ezt pedig a Wikipédia irányelvei, nem engedik, hacsak nem te vagy a bemásolt szöveg szerzője. Üdv! WikimakerXmessage 2018. november 3., 13:56 (CET)

Kabachedina

Szia! Kérlek, először is üdvözöld, és magyarázd el neki, hogy ide miért nem angolul kell írni. – Pagony foxhole 2018. november 4., 00:36 (CET)

Azt hiszem már késő, mert Gg. Any törölte a lapot. WikimakerXmessage 2018. november 4., 00:46 (CET)
@Pagony: Az említett szerkesztőt tájékoztattam. WikimakerXmessage 2018. november 4., 00:53 (CET)
Az sosem késő. Köszönöm! – Pagony foxhole 2018. november 4., 01:17 (CET)

@Pagony: Egyébként azóta megint létrehozta a Kabách Edina lapot (most magyarul), aminek a nevezetességében erősen kételkedem, ráadásul szubcsonkméretű is. Mit gondolsz, maradhat? Vagy inkább jelöljem megint azonnalira? WikimakerXmessage 2018. november 4., 01:21 (CET)

Na most kéne neki felvezetni a nevezetesség és az azzal kapcsolatos komoly források szükségességét. :) – Pagony foxhole 2018. november 4., 01:32 (CET)

@Pagony: Megvolt :-). WikimakerXmessage 2018. november 4., 01:40 (CET)
Köszönöm! – Pagony foxhole 2018. november 4., 01:42 (CET)

Kérdés

Csak úgy suttogva megkérdezem, mi a fenét keresel Pallerti vitalapján? És miért törölsz?? Gg. AnyÜzenet 2018. november 6., 20:58 (CET)

(Szerkesztési ütközés után) @Gg. Any: Fogalmam sincs. Valami véletlen hiba lehetett. WikimakerXmessage 2018. november 6., 21:01 (CET)

Véletlenül nem járunk más vitalapján és főleg nem törlünk onnan. Irgum-burgum. Kicsit lassíts! Gg. AnyÜzenet 2018. november 6., 21:02 (CET)

@Gg. Any: A figyelőlistámon nyomhattam rá, de tényleg véletlenül. WikimakerXmessage 2018. november 6., 21:05 (CET)

5000

De az 5.000-hez gratulálok! Ügyes vagy! :-) Gg. AnyÜzenet 2018. november 6., 21:00 (CET)

@Gg. Any: Köszi! :-). Igyekszem még dolgozni! WikimakerXmessage 2018. november 6., 21:03 (CET)

Nem a mennyiség, a minőség a fontos! Hamarabb kellene menned aludni is, túl sokáig maradsz éjszaka! A 22 órakor mindennap menned kellene, mert fáradt leszel. Gg. AnyÜzenet 2018. november 6., 21:07 (CET)

@Gg. Any: Van benne valami... Vigyor Igazad van, hamarabb fogok lefeküdni (majdnem) minden nap. WikimakerXmessage 2018. november 6., 21:09 (CET)

Oksi! Ezt akkor meg is beszéltük! Figyelni fogom! Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. november 6., 21:12 (CET)

@Gg. Any: Betartom, amit ígértem :-). WikimakerXmessage 2018. november 6., 21:15 (CET)

Rendben, fogadott wikigyermekem! Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. november 6., 21:17 (CET)

@Gg. Any: Csss! VigyorVigyorVigyor WikimakerXmessage 2018. november 6., 21:19 (CET)

Szerklap lakat

Szia, szerintem a szerklapod {{félig védett lap}}(?), ellentétben a rajta szereplő sablonnal (ha teljesen védett lenne, akkor te sem tudnád szerkeszteni), ezt az ezüst lakattal szoktuk jelezni. Különösebb jelentősége mondjuk nincsen, legfeljebb nem odavaló kategóriába teszi a lapodat, csak gondoltam szólok. --Pallertithe cave of Caerbannog 2018. november 10., 09:32 (CET)

@Pallerti: Köszi, hogy szóltál. Ugyanis számomra a Wikipédia:Lapvédelem lapról nem derült ki egyértelműen, hogy melyik lakatot kell odatenni Vigyor. WikimakerXmessage 2018. november 10., 09:46 (CET)

Furcsa vitalapon meg nem jelenő üzenet

Nem, tudom, hogy hogyan tudsz úgy üzenetet küldeni, hogy az nem jelenik meg a vitalapomon, de már regisztrált szerkesztő vagyok. Nem tudom, miért léptet ki folyton a rendszer. Az enwikis blokkolást meg nem érzem jogosnak, csak azért, mert friss a regisztrációm, bár ez nem a te problémád. Amúgy már kaptam üdvözlő üzenetet a vitalapomra, szóval nem kell újabb.Adatkarvaly vita 2018. november 18., 10:18 (CET)

@Adatkarvaly: A blokkolásról nem tudok. Azt hiszem, te nem bejelentkezve is (ilyenkor az IP-címed jelenik meg) szerkesztettél, és én az IP-címedre küldtem üdvözletet, hiszen nem tudtam, hogy te vagy az. Erre gondolsz? WikimakerXmessage 2018. november 18., 11:06 (CET)
Igen. Ezek szerint a rendszer játszadozik...Adatkarvaly vita 2018. november 18., 14:37 (CET)

@Adatkarvaly: Nem valószínű, hogy a rendszerrel van a baj. Amikor bejelentkezel, ott van egy olyan mező, hogy: "maradjak bejelentkezve". Ha azt bepipálod, akkor mindig be leszel jelentkezve a gépedről.

Úgy van, hogy ha nem bejelentkezve szerkesztesz, akkor az IP-címedet jeleníti meg a laptörténet/FV/figyelőlista, aminek van külön vitalapja. Mivel nem voltál bejelentkezve, és úgy szerkesztettél, én az IP-címed vitalapjára küldtem üdvözletet, mert nem tudtam, hogy te voltál az. WikimakerXmessage 2018. november 18., 14:44 (CET)

Oké. Tehát ezért nem látok pár szerkesztést a közreműködéseim közt.Adatkarvaly vita 2018. november 18., 14:49 (CET)

@Adatkarvaly: Pontosan. Ha a jövőben bármilyen kérdésed lenne a szerkesztéssel kapcsolatban, nyugodtan fordulj hozzám! Kellemes további szerkesztést! WikimakerXmessage 2018. november 18., 14:56 (CET)

?

Itt vagy még? Gg. AnyÜzenet 2018. november 25., 00:25 (CET)

Már aludtam. :) WikimakerXmessage 2018. november 25., 08:44 (CET)

Kérés

Ha egy adminisztrátor kiír egy hivatalos szavazást, abba nem javítunk bele, még akkor sem ha történetesen ő írta volna "rosszul" a szavakat. De nem így volt. Kocsmafalon, vagy vitalapokon elmegy az ilyesmi, rövidítgetünk össze-vissza, de már akkor sem szabad, ha pl. olyan helyre írunk, ahol külsős is hozzászól, mert nem biztos, hogy tudja, mi az az FV, WP:N, WP:NEV, AÜ stb. De egy hivatalos kiírásnál nincs rövidítgetés, az adminisztrátor, itt nem admin. De ha úgy írta volna valamelyik adminisztrátor akkor sem javítunk bele tiszteletből. Kérnélek máskor ilyet ne csinálj te sem! Nem is volt helyes amit tettél és igazad sem volt. Ha felmerül valamilyen kérdésed azt a vitalapján felteheted az érintettnek. Köszönettel: Gg. AnyÜzenet 2018. november 25., 00:44 (CET)

@Gg. Any: Hát ezt nem tudtam. Azt hittem, hogy egy sablonba belejavíthatok. Azért rövidítettem, mert, Palotabarátnál és nálad is adminválasztásnak volt írva. Bocsánat. WikimakerXmessage 2018. november 25., 08:43 (CET)

Jó reggelt! Jogosnak találom, amit Gg. Any szóba hozott, de hozzátenném, hogy amúgy is teljesen mindegy, hogy mi szerepel egy hivatalos helyen, nincs kikötve, hogy csakis azt szabad odaírni, hogy „adminválasztás”, vagy pedig az szebb (ami lehetséges, hogy csak a te saját véleményed). A saját lapjaiddal bármit csinálhatsz, de olyan sablonokba, üzenőlapokba ne nagyon javíts bele, ami szerepel az FV-dobozban és a figyelőlistákon (stb.). Üdv, – BenKor üzenet 2018. november 25., 09:09 (CET)

@BenKor: Szerintem is jogos amit Any írt, én voltam a hibás. WikimakerXmessage 2018. november 25., 09:13 (CET)

@WikimakerX, BenKor: A lényeget nem értettétek meg fiúk! Itt nem az volt a kérdés, hogy működik, nem működik, sablon, vagy nem, érti-e valaki (persze, hogy mindkét verziót értette mindenki). Itt csak a tiszteleten volt a hangsúly! Folyton beleszólunk olyan dolgokba, amibe nagyon nem kellene. Én ebben a pillanatban is vagyok olyan helyzetben, hogy nem kellett volna reagálnom egy ügy kapcsán, mégis megtettem. Jó ezeket a felesleges megmozdulásokat nagyon átgondolni és inkább nem csinálni semmit. Szeretettel: Gg. AnyÜzenet 2018. november 25., 10:34 (CET)

Rendben. Igazad van. WikimakerXmessage 2018. november 25., 10:37 (CET)

@WikimakerX: Ha bármi felmerült még ezzel kapcsolatban (vagy akármivel), nyugodtan gyere e-mailre is. (Most nem tudok válaszolni, mert már itt sem vagyok, de majd este igen.) Gg. AnyÜzenet 2018. november 25., 10:39 (CET)

@Gg. Any: OK. WikimakerXmessage 2018. november 25., 10:41 (CET)

Köszönet

Szia, nagyon szépen köszönöm hogy támogattad azt hogy megerősített szerkesztő legyek! 😀

Flo3030 vita 2018. december 12., 17:31 (CET)

@Flo3030: Szívesen! :) – WikimakerXmessage 2018. december 12., 19:51 (CET)


Megértem nem volt mentorom így nem annyira könnyű belejönni azért köszönöm Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 14., 16:10 (CET)

SW cikkek

Szia!

A hasonló szócikkek kapcsán nyugodtan keress fel az üzenőlapomon: Aargau (Csillagok háborúja). misibacsi*üzenet 2018. december 15., 17:56 (CET)

Nehézségi gyorsulás

???Pagony foxhole 2018. december 18., 15:42 (CET)

@Pagony: Bocsi, annyira sűrű volt, hogy azt se tudtam, mit csinálok. Szerencsére Nyiffi tisztázta. – WikimakerXmessage 2018. december 18., 15:45 (CET)
Tudom, láttam, de nem kell kapkodni, nem fut el előlünk a vandálkodás. – Pagony foxhole 2018. december 18., 16:24 (CET)
OK. – WikimakerXmessage 2018. december 18., 16:26 (CET)


Kellemes ünnepeket

Boldog karácsonyt! Subicemaster 🍪 kekszgyár 2018. december 23., 21:51 (CET)

@Subicemaster: Köszönöm szépen :-)! Viszont kívánom! – WikimakerXmessage 2018. december 23., 22:13 (CET)

Én is áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánok Neked. – BenKor üzenet 2018. december 24., 07:16 (CET)

Boldog karácsonyt! misibacsi*üzenet 2018. december 24., 16:00 (CET)

Boldog Karácsonyt és kellemes ünnepeket!

Szia! Boldog Karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok! – PD55ZG vita 2018. december 24., 21:15 (CET)

@PD55ZG: Viszont kívánom!  megjegyzés: ezt írhattad volna az eggyel feljebbi szakaszba is. :-)WikimakerXmessage 2018. december 24., 21:20 (CET)

TMB

Köszönöm szépen a segítségedet, ritkán csinálok ilyet, sorry.– Szilas vita 2018. december 26., 11:20 (CET)

Észrevétel

Hali! :) Most nézem csak, hogy te főleg mobilról szerkesztesz!? Durva, én alig tevékenykedik a Wikin, de még ahhoz sem lenne türelmem mobilról nyomkodni. :) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 28., 21:36 (CET)

@Iulius Aegidius: Szia! Hát... Nekem ez sok esetben kényelmesebb, mint ülni a gép előtt. Nehezebb, az is igaz, de nincs különösebb problémám vele. Meg a telefon gyakrabban van kéznél... – WikimakerXmessage 2018. december 28., 21:41 (CET)

Én a nagy ujjaimmal minden második karaktert el szoktam gépelni telón, szóval nekem ez a praktikusabb! :) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 28., 21:46 (CET)

Kinek mi Vigyor. – WikimakerXmessage 2018. december 28., 21:49 (CET)
@Iulius Aegidius: Mélységes csodálatom aki tud (mer) mobilról szerkeszteni. Én kihagyom inkább. Aztán magyarázkodhatnék, hogy biztos feltörték a jelszómat. Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. december 28., 21:52 (CET)
@Gg. Any: Nem tudom, mi az etikett ilyen esetben, ha ide akarok választ ejteni (na a magyar sem megy), hogy a beszélgetés végére írok vagy beszúrom közé (mint most); ha nem így kellene, bocsika. :) Tehát, én is csodálom, pedig annyira mobilos világ van, hogy gáznak érzem magam. Szégyen, nem szégyen, beismerem, nekem nem megy. WikimakerX-nek meg dicséret! :) (Ez a jelszó téma valahogy mindig előjön nálunk Any.) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 28., 22:41 (CET)

@Iulius Aegidius: Most úgy sincs itt WikimakerX, jól szétoffoljuk a vitalapját, aztán keresgélje, ki mikor mi újat írt. Vigyor De akkor a válasz: Nekem bárhová írsz, úgyis kikutatom. :D De szerintem is jobb oda, ahol válaszolni akarunk, nem a végére, 3-4 másik válasz alá, mikorra már azt sem tudjuk ki mire válaszolt. És szerintem nem gáz, ha valaki nem szerkeszt mobilról. Én még ha máshová akarok írni és hosszabban muszáj, is leülök a gép elé, a fene se szerencsétlenkedik egy betűnként. A WP-t meg végképp nem merném mobilról szerkeszteni. De most látom, ugyanezt írtad kicsit lentebb te is. Akkor már nem csak jelszó témában értünk egyet? :DD Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 12:17 (CET)

@Gg. Any: Még a végén kiderül, hogy egy személy vagyunk, csak többszörös személyiség! IP-ellenőrzést követelek! :) WikimakerX múltkor panaszkodott, ha jól emlékszem a vitalapomon, hogy neki nem sokat írnak a falára, tessék! :) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 29., 12:55 (CET)

@Iulius Aegidius: Csodálkoznék rajta, ha kiderülne, hogy te én vagyok. Vagy én te? Ne emlegesd az IP ellenőrzést, még a végén lebukunk! :DDD Ha WMX panaszkodott, akkor majd eztán, idejövünk trécselni. Inkább, mint az AÜ-n, mert ott folyton bedobozolnak eltévelyedés eredményeképpen. :( Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 13:01 (CET)

@Gg. Any: Sajnos, pedig admin vagy, és neked üzentem, szóval nem értem a problémát. :) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 29., 13:04 (CET)

@Iulius Aegidius: Hát ez aranyos volt, elnevettem magam. De a fiúk sajnos nem így látták. :-( Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 13:31 (CET)

@Iulius Aegidius: De azt tudod, hogy az igazi profik nem így csinálják? Ilyen kispályás módon beleírnak az utolsó szakasz közepébe? Á, nem. A vérprofik, az oldal közepébe írnak, aztán az "áldozat", hagy keresgéljen a Laptörténetben, hogy hol van. Vigyor Én most decemberben is kaptam 03.08-ba beírva! Na, így kell ezt csinálni! Vagy, hogy még magasabb szintre lépjünk WMX-nek beírjunk az archívumába? Vigyor Gg. Any Üzenet 2018. december 29., 13:39 (CET)

@Gg. Any:Vigyor Ááá, aztán mobilról keresgélje? VigyorVigyor

@Iulius Aegidius: Ja, ja! Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 13:52 (CET)

@Iulius Aegidius: Különben, ha belép, szerinted mi lesz az első reakció, mikor meglátja, hogy van vagy 15 új üzenete? "Úristen mit csináltam??" Vigyor Na, jó, ne szívassuk tovább. Menjünk inkább enni! :D Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 13:53 (CET)

@Iulius Aegidius: Még gyorsan dobok egyet, mert most látom, hogy 13 levelet dobtunk neki, mióta utoljára itt járt, az meg szerencsétlen szám. De ha nem e-mailt írsz nekem, akkor pont jól tippeltem volna meg a 15-öt. Boszorkányság. Na, most már tényleg ne komolytalankodjunk tovább. Munkára! Most már nem panaszkodhat, hogy nem ír neki senki. :D (Láttad, hogy bottal archiváltat? A kis kényelmes. :DDD) Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 15:50 (CET)

@Gg. Any: VigyorWikimakerXmessage 2018. december 28., 21:56 (CET)

Én ma már szinte egyáltalán nem szerkesztek mobilról (csak most próbáltam meg újra :-)), egyszerűen megutaltam. Sajnos nincs rajta annyi lehetőség, mint a Windows felületén, és elegem lett abból, hogy egyfolytában meghülyül a mobilom. Régen pedig csak mobilos felületről szerkesztettem. Látjátok, még rendesen írni se tudok, pedig nem nagyok az ujjaim. BenKor üzenet 2018. december 28., 22:03 (CET)

@BenKor: Látjuk, látjuk, javítottam is a hibáid. Vigyor Nekem sincsenek nagy ujjaim, de én is mindig elütök. + Nagyon idegesítő, hogy direkt használok ékezetes betűket, de a mobilomat ez egyáltalán nem érdekli, ő nem akar használni. Így pláne elég hülye mondatok születnek. Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 12:20 (CET)
@Gg. Any: most komolyan javítottad? Nem kellett volna Vigyor. De azért köszi. Azon viszont meglepődtem, hogy nem is mertek mobiról wikizni. Amúgy az pedig egyenesen idegesítő tud lenni, hogyha a mobilodon be van állítva az, hogyha beírsz egy szót, azt kijavítja egy másik, gyakrabban használt szóra, és akkor az egész mondat értelmetlen lesz... – BenKor üzenet 2018. december 29., 16:09 (CET)

@BenKor: Tényleg! De csak poénból. Tudom, hogy te érted a viccet, azt meg én (is) tudom, hogy a vitalapon nem szabad, mert bezúzzák az ember fejét érte. De jó, akkor túl vagyunk a 15. beíráson is. WMX szerintem dob egy hátast, ha meglátja. Vigyor Majd máskor nem panaszkodik, hogy neki senki sem ír. Már csak szerzünk neki egy kis örömöt! Vigyor Mobil szójavításra: Ja, ja. Az még idegesítőbb mint az ékezet kihagyás. Szóval: No mobile!! Különben arra emlékeztek még, hogy eredetileg a mobiltelefont is telefonálásra találták ki? Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 16:15 (CET)

A mobiltelefont telefonálásra találták ki: igen. De már teljesen elfordult a használata a másik irányba. A mi generációnk már leginkább social mediázásra és videojátékozásra használja, mintsem arra, amerre kitalálták. Nem hinném, hogy WMX (ha már így szólítjuk) dobna egy hátast, ha meglátná itt a 16. hozzászólást. Legalábbis nem így ismertem meg őt: elnézőnek és meglehetősen lelkesnek, ami igazán nem rossz, sőt nagyon jó. Attól fog dobni egy hátast, ha meglátja, hogy WMX-nek szólítottuk... – BenKor üzenet 2018. december 29., 16:25 (CET)
@BenKor: Nekem tetszik, olyan maffiózós, hackeres. :) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 29., 16:47 (CET)

Ez az állandó rövidítés is tiszta beteges. Egyszerűen lusták vagyunk leírni pár karakternél többet. Aranyos volt az egyik vandál. Már visszajáró vendég volt nálam (folyton én blokkoltam), egy idő után már úgy kezdte a vandálkodást, hogy először beírta, hogy Szeva Gg.! Semmi Gg. Any. Az már hosszú lett volna. :DD Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 16:54 (CET)

@BenKor: Én meg sem merem próbálni, pedig sokat pötyögök a <termékmegjelenítés>Messengeren</termékmegjelenítés>, de vagy órákat várnak rám mire megszülöm a mondanivalóm, vagy tízszer kérdeznek vissza az elírások miatt. Szóval, ha hosszan gépelnék, inkább bekapcsolom a gépet. :) Wikit meg messziről elkerülöm vele. :) 𝕴𝖚𝖑𝖎𝖚𝖘 𝕬𝖊𝖌𝖎𝖉𝖎𝖚𝖘 2018. december 28., 22:41 (CET)

@Gg. Any, Iulius Aegidius, BenKor: Ejnye, ejnye, ejnye... mérges vagyok Hát milyen dolog ez? Vigyor Szétoffolni a vitalapomat? Eh, a kis komolytalanok! Vigyor Vigyor VigyorWikimakerXmessage 2018. december 29., 18:19 (CET)

Majd többet nem panaszkodsz, hogy keveset írnak neked! Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. december 29., 18:25 (CET)
@Gg. Any: Hát az biztos! VigyorWikimakerXmessage 2018. december 29., 19:02 (CET)

@BenKor: Nem is dobtam hátast... :-). Sőt, inkább megtetszett az ötlet. Vigyor Ezt nézd! – WMXmessage 2018. december 30., 21:38 (CET)

Akkor most én dobok egy hátast Vigyor. – BenKor üzenet 2018. december 30., 21:41 (CET)
Azta! Akkor én most névadó forradalmár vagyok? Vigyor És kihagytál az örömből? :-( (Sírós sablon nincs? :D) Szerintem naaaagyon jó! Esetleg WmX? Csak, hogyha nagyon pontosak akarunk lenni. Bár amelyik neked tetszik jobban. Gg. AnyÜzenet 2018. december 30., 21:45 (CET)

@Gg. Any: Tudtam, hogy figyelsz. Vigyor Íme egy újabb változat: WMXmessage 2018. december 30., 22:00 (CET)

És az illem hol marad? A köszönet a névadónak? Hm?? Vigyor Szerintem a csúcsra toltad a témát. Nagyon király lett!! Gg. AnyÜzenet 2018. december 30., 22:13 (CET)
@Gg. Any: Köszönöm (mármint a névadást :-))! Remélem, azért mások is fel fognak ismerni. VigyorWMXmessage 2018. december 30., 22:17 (CET)
Ja, tényleg! Erre nem is gondoltam. Majd megszokják. Vigyor Gg. AnyÜzenet 2018. december 30., 22:19 (CET)