Szerkesztővita:Gyurika

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szerkesztő:Gyurika szócikkből átirányítva)Horgas Eszter

Kedves Gyurika! Szeretném megkérdezni, hogy melyik információ(k) valók Horgas Eszter szócikkében a Thália Színház honlapjáról? Csakmert a "Hiteles minden mondata, tisztán csengő, ahogy játéka is" link már nem működik... Köszi, Fauvirt vita 2015. január 25., 14:10 (CET)

Bocs, nem gondolkoztam, megvan: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Horgas_Eszter&diff=next&oldid=9555330 Fauvirt vita 2015. január 25., 14:12 (CET)

Széchényi

Hálás köszönet a gyors belátásért és javításért, örülök, hogy nem kellett hosszan magyarázkodnom és győzködnöm! Mkalman vita 2015. február 4., 11:46 (CET)

Ez szerintem egy szimpla benézés volt, amikor a politikus cikkét indítottam, akkor sem vettem észre a hibát, pedig a cikkben helyesen írtam. Gyurika vita

Syndication + Archiválás

Szia Gyurika! Valamikor írtad a Syndication nem csatorna az egyik anonnak, de akkor miért írják sokszor az enwikiben a csatorna helyére? Ha látom bárhol is vegyem ki? Bár az igaz, hogy írnak elég sok nem lehetségeset, ami sajnos a magyarra is onnan jött át, amit az előtt mindenki tudott. Más a vitalapodat láttam ürítetted, nem archiváltál csak úgy törölted mind? Csak mert régi felhasználónak ismerlek, azt hittem tudod, hogy mikor nagyon sok már, akkor miután ürítesz, illik becsomagolni az elavult megbeszéléseket egy archívumba, és tehetsz bele egy jelzést, ott már ne élesszenek fel régi vitát, azt az aktuálisan tegyék, ha ott járnak. De ott már csak ritkán járnak, ahogy a laptörténetben is. --Vakondka vita 2015. február 6., 07:11 (CET)

Szerkesztővita:Gyurika/Archív03 Itt van az, csak nincs link. Igen, a Sydication nem egy csatorna neve, hanem egy fogalom. Gyurika vita 2015. február 6., 07:31 (CET)

Orginal Channe (eredeti csatorna) = Syndicated Sok cikkben van az enwikiben. --Vakondka vita 2015. február 6., 13:44 (CET)

Re: Labdarúgók

Szia! Ezek nem szubcsonkok. Mostanában a sportolókról olyan cikkek készülnek, hogy csak egy infobox meg egy-két mondat, kategóriák, navboxok. Ez a legidőigényesebb rész, szócikket bővíteni jelentősen könnyebb, mint elindítani. Szerintem korábban volt egyezmény, hogy ezek nem szubcsonkok. (Sokról ráadásul nem is nagyon lehet többet írni.) DVTK KIADÓ vita 2015. február 8., 19:53 (CET)

Re: Hiányzó dátumok

Szia! Most a válogatott meccs sablonokat cserélem le és az is elég figyelmet érdemel. Később ha lesz időm majd beírom őket. Én is szeretném, ha pontosabb adatok lennének. - Csurla vita 2015. február 10., 09:09 (CET)

Szuper. Nagyon jó, hogy megtaláltad őket! - Csurla vita 2015. február 10., 12:46 (CET)

Szubcsonkcikkek labdarúgókról

Szia!

Nem szeretném szétoffolni a német településekről készülő robotcikkek vitáját, ezért létrehoztam a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Szubcsonkcikkek labdarúgókról szakaszt. Kérlek, te is itt folytasd a megbeszélést.

--Malatinszky vita 2015. február 17., 14:56 (CET)

Re: Duplázás

Köszönöm a segítséget! Nem volt belőle probléma, jó is, hogy többen is segítettek. DVTK KIADÓ vita 2015. február 21., 09:25 (CET)

Nádasi László(k)

Szia! Tudnál nekem segíteni? Azt vettem észre, hogy Nádasi Lászlóból mintha több is lenne wikiképes, de nemigen találok forrást ahhoz, hogy egyértelműsítőt hozzak létre... esetleg te tudnál hozzá adatokat szerezni és létrehozni az egyértelműsítést? Amiket én találtam: van egy színész, aki valószínűsíthetően (lásd a facebook oldalát: itt, vagy ezen a jelöltlistán) Nádasi Iván László, de a face nem elég forrás ahhoz, hogy össze tudjam kötni ezzel (7ora7.hu) és ezzel (jegy.hu) a személlyel (főleg miután a port.hu meg Nádasdi-ként tünteti fel, ím, bár van valószínűleg ugyanő jól is - már komolyan tele a mindenem a port.hu-val, akkora hibaszázalékkal dolgoznak!) ill. talán a neten is kissé össze van kutyulva a többi Nádasdi Lászlóval... akik: a Magyar Filmhíradó főgyártásvezetője (ha ő wikiképes egyáltalán) és egy színpadi szerző; esetleg egy [orvos, szépíró... és még ki tudja, láttam egy vice- máshol alvajdát, ügyvédet állatorvost, de valahogy nekem mind kevés az információ... te viszont jó vagy adathalászatban... Előre is köszönöm bárminemű válaszod! Fauvirt vita 2015. március 4., 12:37 (CET)

A színészt a három forrás és fácsebuk alapján (a kép szerint tuti ő lesz) megírhatod, a többit nem tudom, és van még egy ügyvéd, ügyész is (1896-1959), aki kérdéses. Ezekről nem hiszem hogy egyhamar lesz cikk. Gyurika vita 2015. március 4., 12:50 (CET)

Végül erre jutottam... mivel nagyon bizonytalan vagyok és még nem szedtem össze a bátorságomat, hogy a színész segítségét (esetleg a még élő rendezőét is) kérjem a tisztázáshoz, rossz információt pedig nem akarnék írni, inkább csak ennyit tettem: Nádasi László (egyértelműsítő lap) az alap Nádasi László és Nádasy László alakokat pedig átirányítottam... az ügyvédet egyelőre nem írtam bele a sorba. Köszönöm a biztatást! Fauvirt vita 2015. március 4., 17:22 (CET)

Jó lesz ez így. Én sosem szoktam felkeresni az illetőt akiről cikket írok, nem akarom zaklatni. Gyurika vita 2015. március 4., 17:59 (CET)

:-) Köszönöm! (Én ha tehetem mindig! Zaklatni senkit sem zaklatok, volt olyan is, hogy véletlenül "találkoztam" újra az egyik alannyal és elmondta, hogy ő direkt nem nézi meg, de egy ismerőse elmondta, amikor beleírtam valamit a cikkébe és azt megköszönte, azért jött oda hozzám, de én nem kerestem többször, mint hogy jeleztem, hogy van neki szócikke és azt hol találja. Olyan is volt már, hogy így tisztázunk pontatlanságot, sőt, volt már, hogy én segítettem egy külső forrásban elérni a pontosítást... Felháborodás még sosem volt szócikkem miatt (nem dicsekvésként, de mégis, erre büszke vagyok). Így én ragaszkodom ahhoz a minimumhoz, hogy az illető/közeli hozzátartozó vagy barát tudjon róla. Meggyőződésem, hogy ez a hiteles minőség alapja is (de természetesen nem kötelező, lehet e nélkül is hiteles-minőségi cikkeket írni, de talán macerásabb).) Fauvirt vita 2015. március 4., 18:20 (CET)

Source for Stobbe

Hello.

I found the birth date on this website :

http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/6/stobbe_ferenc

Bye. LoupDragon42 vita 2015. március 5., 15:39 (CET)

Keresztúry József

Kérlek, a Szinnyeiből átvett szócikkeknél add meg az online elérhetőséget, ha már lehet, és a kötetszámot. Most itt megcsináltam, kis odafigyeléssel Te is megteheted, hogy ne kelljen másnak pótolni. Wikizoli vita 2015. március 6., 19:20 (CET)

Madách

Szia Gyurika! Gondolom láttad, hogy Madách Imre szócikkét feljavítottam, azért hogy jó szócikk legyen. Ha szerinted is eléri ezt a szintet, akkor kérlek támogasd. Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 9., 20:34 (CET)

:-( Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 10., 21:15 (CET)

Én már nem merek sehol tanúskodni, max. a szerkesztésben veszek részt, de kiemeltre vagy jóra sem jelölök évek óta, hiszen a közösségnek sohase jó semmi. Gyurika vita 2015. március 11., 09:25 (CET)

Igaz, Nem szólok semmit (:X), de rajtad múlik. Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 16., 21:43 (CET)

Sablonok használata

Kérlek, hogy használd te is a sablonokat a {{Cite web}} és a hivatkozássablonok népes családjából az odaillőt. Még magyar változat is van a {{Hiv-web}}. Nagyon lehangoló ugyanis, hogy megcsinálom nem kis meló árán és minden jegyzetet sablonba illesztek, majd jön valaki aki nem is kezdő már és teleszórja a kapcsos zárójelbe rakott hivatkozásaival. Petőfi cikke most van kiemelés alatt és ott követelmény, hogy ilyen módon használt hivatkozás nem is lehetne benne. Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 21., 08:47 (CET)

Sajnálom, hogy belebaroltam. A továbbiakban nem fogok. Nekem is sok munkám volt vele, de tudom, hogy egy kalap szar az egész amit én csinálok. Gyurika vita 2015. március 22., 07:25 (CET)

Széki Béla és a többiek

Javasolom, hogy

* {{szinnyei}} [http://mek.oszk.hu/03600/03630/html/sz/sz26063.htm On-line elérés]

helyett inkább ezt használd:

* {{szinnyei|13||sz/sz26063.htm}}

Wikizoli vita 2015. március 25., 22:17 (CET)

Széna tér (1956)

Szia! Töröltem a Széna tér (1956) lapot az előbb, de Burumbátor szólt, hogy más lapok hivatkoznak rá. Ezt tudod korrigálni, hogy törölhető legyen? Vagy egyéb megoldás is jó, feltéve, hogy van. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 27., 18:35 (CET)

Vagy nekem az is jó, ha megmondod, miben segítsek és ketten megoldjuk. Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 27., 18:37 (CET)

Minden jelenleg élő Széna tér (1956)-ot hivatkozást át kéne írni Széna tér (Budapest)-re. Lehet hogy érdeme lenne bottal, én most nem tudom mind megcsinálni. Gyurika vita 2015. március 27., 18:44 (CET)

Kicserélgettem őket, köszönöm a javaslatot! Üdv, nyiffi Dasyatis brevicaudata.jpgüzenj! 2015. március 27., 19:38 (CET)

Átnevezések

Szia! Észrevettem, hogy szócikkek átnevezésekor nem javítod ki az egyértelműsítésre szoruló neveket a munkád után, pedig ez egy alapvető dolog. Amikor pl. Klapka György cikkét átnevezted, a Rózsafy Mátyás szócikkben nem javítottad ki a pontos névre. Amikor a Wekerle Sándor szócikket átnevezted Wekerle Sándor (egyértelműsítő lap)pá, akkor sem javítottad ki az így keletkező rengeteg félreértésre okot adó hibát Lásd: itt. Itt fel van sorolva, hol kellene kijavítani az átirányítás miatt keletkezett hibákat. Sok bosszúságtól megkímélnéd a szerkesztőtársaid.--Szenti Tamás vita 2015. április 1., 00:58 (CEST)

Nem tudom miért olyan nehéz megérteni, hogy nem tudok egyszerre több tízezer linket javítani, mert az hónapookat vesz igénybe. Majd apránként. Amúgy én meg másnak a hibáit javítgatom állandóan, de érdekes módon bezzeg őnekik senki nem szól. Itt már tényleg lassan semmit nem lehet csinálni, mert minden baj, túlbonyolított sablonok százait kötelező használni, hamarosan már azt is bele kell írni, hogy milyen színű volt az oldal háttére és ki az ottani admin, mi az anyja neve és milyen volt az aktuális lelkiállapota. Gyurika vita 2015. április 1., 07:32 (CEST)

A tízezer link kijavítása helyett elég egy üzenetet írni a botgazdáknak. --Hkoala Pesce(Simbolo).jpg 2015. április 1., 08:55 (CEST)

Az nem mindig jó ötlet, mert meg kell nézni egyesével, hogy mire javítjuk, mielőtt tömeges rossz hivatkozásokat hozunk létre! Gyurika vita 2015. április 1., 09:01 (CEST)

Nincs szerkesztői lapod?

Csak vitalapot látok a neved alatt. Voxfax vita 2015. április 2., 08:48 (CEST)

Ahogy mondod. Gyurika vita 2015. április 2., 08:55 (CEST)

re Botos cikkek

Szia Gyurika!

Hát a bothoz, sablonhoz és wikidatához én nem értek. Hogy bot készítse a cikkeket és aztán valaki takarítson utána, én nem látom jó dolognak + én nulláról szeretem építeni a szócikkeket. De a kérdésed, kérésed írd fel az állatok műhelyére, vagy valamelyik kocsmafalra. Én alig bírok lépést tartani az új szerkesztők munkáinak a rendberakásával, nem kell hozzájuk napi 100 botcsinálta cikk. Ez az én véleményem. Üdv. DenesFeri vita 2015. április 2., 10:12 (CEST)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket! Szalakóta vita 2015. április 5., 21:01 (CEST)

Kellemeset! Gyurika vita 2015. április 6., 07:28 (CEST)

További kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! --Mártiforrás 2015. április 6., 11:52 (CEST)

Wolfner

Őszintén szólva a nevezetességben én is kételkedem a bőrgyáros Wolfner Lajos fia esetében, csak épp azon gondolkodtam, hogy hogyan jelezzem (egyért2/más?) a könyvkiadó lapján, hogy nem összetévesztendő a kettő... megköszönöm, ha segítesz! Fauvirt vita 2015. április 10., 14:00 (CEST)

Van forrás is ami leírja, hogy két külön család. Fauvirt vita 2015. április 10., 14:02 (CEST)

Ja igen... és azt sem tudom, hogy honnan van a könyvgyáros szövegében az "id. Wolfner József", mert ilyet én nem találok, de attól még lehet, hogy a nyomtatott forrásokban tényleg így van... jó nagy a gubanc a két család körül... Pl. honnan vette a MaNcs, hogy „a bőrgyár valaha Wolfner Gyuláé volt, akinek testvére, Wolfner József Mednyánszky László barátja és fő mecénása volt, de mást (például Szinyeit, Rudnayt) is gyűjtött”..? Fauvirt vita 2015. április 10., 14:07 (CEST)

Nem tudom honnan volt a rossz júniusi születésid dátum, de a könyvkiadónál javítottam. Lexikonokban szerepelhet hibásan. A bőrgyáros szülei Wolfner Lajos 1824-1912 és Beimel Karolina 1835-1891, felesége Heidlberg Jozefa, aki 1941-ben halt meg 80 évesen (Bp. VII. 168/1941.) Wolfner Gyula bőrgyáros (W. József bőrgyáros testvére) pedig elhunyt 1945-ben 77 évesen (Bp. VII. 3166/1945.) Gyurika vita 2015. április 10., 14:21 (CEST)

Uh, szuper!! :o) Köszönöm! Esetleg van kedved erre eljönni: Farkas István kiállítása (unokatesóm felesége Farkas-lány :o) )? Fauvirt vita 2015. április 10., 14:24 (CEST)

Se időm, se kapacitásom nincs most rá, azonban ezt a Wolfner cikket a források alapján át kéne nézni. Gyurika vita 2015. április 10., 14:47 (CEST)

Egy díj neked!

Kindness Barnstar Hires.png Apró Kedveskedések Csűrcsillaga
Köszönöm a segítségedet :) Anitja (Weninger Antal szócikk) Anitja, az otthoni jóga kommandós 2015. április 10., 15:11 (CEST)

Licenc átírása

Szia! A Fájl:Lanchid-pestihidfo-emlektabla.jpg átkerült a Commonsba. Megváltoztathatom a licencét Cc-by-sa-4.0-ra?--Szenti Tamás vita 2015. április 22., 23:31 (CEST)

Én annak idején megadtam egy külföldinek a lánchidas képek áttöltésére az engedélyt a Commonsba. Aztán később már kérdezés nélkül rakták át sorra, holott, ha előre tudom hogy az angoloknak egy hülye szabályrendszerük van (metróállomáson készült képet töröltetik, mert szerintük nem közterület), soha nem adtam volna rá engedélyt. De mivel közhasználatra készültek, így végül is már mindegy, hogy ki mit csinál vele és mire használja fel milyen licenc alatt. Gyurika vita 2015. április 23., 07:42 (CEST)

Köszönöm! Ezt beleegyezésnek veszem. Remélem nem törlik. Ez a sztori érdekes számomra, rengeteg olyan fájl van fent a Commonson, ami a magyar jog szerint legális, de más országokban tilos. Pl. a PD-HU-unknown licenccel ellátott képek ilyenek.--Szenti Tamás vita 2015. április 23., 08:40 (CEST)

Széchenyi

Szia! Mivel a kiemelésén részt vettél, szeretnélek értesíteni, hogy felülvizsgálatra jelöltem a cikket a Wikipédia:Javaslatok kiemelt szócikkek felülvizsgálatára/Széchenyi István oldalon. Üdv Xiaolong Üzenő 2015. április 24., 17:02 (CEST)

Szerintem jelölheted nyugodtan a Lánchidat is, meg egy csomó 2009 előtti cikket, azok sem felelnek meg. Gyurika vita 2015. április 24., 17:04 (CEST)