Szerkesztővita:Gyurika

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Szerkesztő:Gyurika szócikkből átirányítva)Horgas Eszter

Kedves Gyurika! Szeretném megkérdezni, hogy melyik információ(k) valók Horgas Eszter szócikkében a Thália Színház honlapjáról? Csakmert a "Hiteles minden mondata, tisztán csengő, ahogy játéka is" link már nem működik... Köszi, Fauvirt vita 2015. január 25., 14:10 (CET)

Bocs, nem gondolkoztam, megvan: https://hu.wikipedia.org/w/index.php?title=Horgas_Eszter&diff=next&oldid=9555330 Fauvirt vita 2015. január 25., 14:12 (CET)

Széchényi

Hálás köszönet a gyors belátásért és javításért, örülök, hogy nem kellett hosszan magyarázkodnom és győzködnöm! Mkalman vita 2015. február 4., 11:46 (CET)

Ez szerintem egy szimpla benézés volt, amikor a politikus cikkét indítottam, akkor sem vettem észre a hibát, pedig a cikkben helyesen írtam. Gyurika vita

Syndication + Archiválás

Szia Gyurika! Valamikor írtad a Syndication nem csatorna az egyik anonnak, de akkor miért írják sokszor az enwikiben a csatorna helyére? Ha látom bárhol is vegyem ki? Bár az igaz, hogy írnak elég sok nem lehetségeset, ami sajnos a magyarra is onnan jött át, amit az előtt mindenki tudott. Más a vitalapodat láttam ürítetted, nem archiváltál csak úgy törölted mind? Csak mert régi felhasználónak ismerlek, azt hittem tudod, hogy mikor nagyon sok már, akkor miután ürítesz, illik becsomagolni az elavult megbeszéléseket egy archívumba, és tehetsz bele egy jelzést, ott már ne élesszenek fel régi vitát, azt az aktuálisan tegyék, ha ott járnak. De ott már csak ritkán járnak, ahogy a laptörténetben is. --Vakondka vita 2015. február 6., 07:11 (CET)

Szerkesztővita:Gyurika/Archív03 Itt van az, csak nincs link. Igen, a Sydication nem egy csatorna neve, hanem egy fogalom. Gyurika vita 2015. február 6., 07:31 (CET)

Orginal Channe (eredeti csatorna) = Syndicated Sok cikkben van az enwikiben. --Vakondka vita 2015. február 6., 13:44 (CET)

Re: Labdarúgók

Szia! Ezek nem szubcsonkok. Mostanában a sportolókról olyan cikkek készülnek, hogy csak egy infobox meg egy-két mondat, kategóriák, navboxok. Ez a legidőigényesebb rész, szócikket bővíteni jelentősen könnyebb, mint elindítani. Szerintem korábban volt egyezmény, hogy ezek nem szubcsonkok. (Sokról ráadásul nem is nagyon lehet többet írni.) DVTK KIADÓ vita 2015. február 8., 19:53 (CET)

Re: Hiányzó dátumok

Szia! Most a válogatott meccs sablonokat cserélem le és az is elég figyelmet érdemel. Később ha lesz időm majd beírom őket. Én is szeretném, ha pontosabb adatok lennének. - Csurla vita 2015. február 10., 09:09 (CET)

Szuper. Nagyon jó, hogy megtaláltad őket! - Csurla vita 2015. február 10., 12:46 (CET)

Szubcsonkcikkek labdarúgókról

Szia!

Nem szeretném szétoffolni a német településekről készülő robotcikkek vitáját, ezért létrehoztam a Wikipédia:Kocsmafal (egyéb)#Szubcsonkcikkek labdarúgókról szakaszt. Kérlek, te is itt folytasd a megbeszélést.

--Malatinszky vita 2015. február 17., 14:56 (CET)

Re: Duplázás

Köszönöm a segítséget! Nem volt belőle probléma, jó is, hogy többen is segítettek. DVTK KIADÓ vita 2015. február 21., 09:25 (CET)

Nádasi László(k)

Szia! Tudnál nekem segíteni? Azt vettem észre, hogy Nádasi Lászlóból mintha több is lenne wikiképes, de nemigen találok forrást ahhoz, hogy egyértelműsítőt hozzak létre... esetleg te tudnál hozzá adatokat szerezni és létrehozni az egyértelműsítést? Amiket én találtam: van egy színész, aki valószínűsíthetően (lásd a facebook oldalát: itt, vagy ezen a jelöltlistán) Nádasi Iván László, de a face nem elég forrás ahhoz, hogy össze tudjam kötni ezzel (7ora7.hu) és ezzel (jegy.hu) a személlyel (főleg miután a port.hu meg Nádasdi-ként tünteti fel, ím, bár van valószínűleg ugyanő jól is - már komolyan tele a mindenem a port.hu-val, akkora hibaszázalékkal dolgoznak!) ill. talán a neten is kissé össze van kutyulva a többi Nádasdi Lászlóval... akik: a Magyar Filmhíradó főgyártásvezetője (ha ő wikiképes egyáltalán) és egy színpadi szerző; esetleg egy [orvos, szépíró... és még ki tudja, láttam egy vice- máshol alvajdát, ügyvédet állatorvost, de valahogy nekem mind kevés az információ... te viszont jó vagy adathalászatban... Előre is köszönöm bárminemű válaszod! Fauvirt vita 2015. március 4., 12:37 (CET)

A színészt a három forrás és fácsebuk alapján (a kép szerint tuti ő lesz) megírhatod, a többit nem tudom, és van még egy ügyvéd, ügyész is (1896-1959), aki kérdéses. Ezekről nem hiszem hogy egyhamar lesz cikk. Gyurika vita 2015. március 4., 12:50 (CET)

Végül erre jutottam... mivel nagyon bizonytalan vagyok és még nem szedtem össze a bátorságomat, hogy a színész segítségét (esetleg a még élő rendezőét is) kérjem a tisztázáshoz, rossz információt pedig nem akarnék írni, inkább csak ennyit tettem: Nádasi László (egyértelműsítő lap) az alap Nádasi László és Nádasy László alakokat pedig átirányítottam... az ügyvédet egyelőre nem írtam bele a sorba. Köszönöm a biztatást! Fauvirt vita 2015. március 4., 17:22 (CET)

Jó lesz ez így. Én sosem szoktam felkeresni az illetőt akiről cikket írok, nem akarom zaklatni. Gyurika vita 2015. március 4., 17:59 (CET)

:-) Köszönöm! (Én ha tehetem mindig! Zaklatni senkit sem zaklatok, volt olyan is, hogy véletlenül "találkoztam" újra az egyik alannyal és elmondta, hogy ő direkt nem nézi meg, de egy ismerőse elmondta, amikor beleírtam valamit a cikkébe és azt megköszönte, azért jött oda hozzám, de én nem kerestem többször, mint hogy jeleztem, hogy van neki szócikke és azt hol találja. Olyan is volt már, hogy így tisztázunk pontatlanságot, sőt, volt már, hogy én segítettem egy külső forrásban elérni a pontosítást... Felháborodás még sosem volt szócikkem miatt (nem dicsekvésként, de mégis, erre büszke vagyok). Így én ragaszkodom ahhoz a minimumhoz, hogy az illető/közeli hozzátartozó vagy barát tudjon róla. Meggyőződésem, hogy ez a hiteles minőség alapja is (de természetesen nem kötelező, lehet e nélkül is hiteles-minőségi cikkeket írni, de talán macerásabb).) Fauvirt vita 2015. március 4., 18:20 (CET)

Source for Stobbe

Hello.

I found the birth date on this website :

http://www.magyarfutball.hu/hu/szemelyek/adatlap/6/stobbe_ferenc

Bye. LoupDragon42 vita 2015. március 5., 15:39 (CET)

Keresztúry József

Kérlek, a Szinnyeiből átvett szócikkeknél add meg az online elérhetőséget, ha már lehet, és a kötetszámot. Most itt megcsináltam, kis odafigyeléssel Te is megteheted, hogy ne kelljen másnak pótolni. Wikizoli vita 2015. március 6., 19:20 (CET)

Madách

Szia Gyurika! Gondolom láttad, hogy Madách Imre szócikkét feljavítottam, azért hogy jó szócikk legyen. Ha szerinted is eléri ezt a szintet, akkor kérlek támogasd. Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 9., 20:34 (CET)

:-( Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 10., 21:15 (CET)

Én már nem merek sehol tanúskodni, max. a szerkesztésben veszek részt, de kiemeltre vagy jóra sem jelölök évek óta, hiszen a közösségnek sohase jó semmi. Gyurika vita 2015. március 11., 09:25 (CET)

Igaz, Nem szólok semmit (:X), de rajtad múlik. Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 16., 21:43 (CET)

Sablonok használata

Kérlek, hogy használd te is a sablonokat a {{Cite web}} és a hivatkozássablonok népes családjából az odaillőt. Még magyar változat is van a {{Hiv-web}}. Nagyon lehangoló ugyanis, hogy megcsinálom nem kis meló árán és minden jegyzetet sablonba illesztek, majd jön valaki aki nem is kezdő már és teleszórja a kapcsos zárójelbe rakott hivatkozásaival. Petőfi cikke most van kiemelés alatt és ott követelmény, hogy ilyen módon használt hivatkozás nem is lehetne benne. Andrew69. Blue a v.svg 2015. március 21., 08:47 (CET)

Sajnálom, hogy belebaroltam. A továbbiakban nem fogok. Nekem is sok munkám volt vele, de tudom, hogy egy kalap szar az egész amit én csinálok. Gyurika vita 2015. március 22., 07:25 (CET)

Széki Béla és a többiek

Javasolom, hogy

* {{szinnyei}} [http://mek.oszk.hu/03600/03630/html/sz/sz26063.htm On-line elérés]

helyett inkább ezt használd:

* {{szinnyei|13||sz/sz26063.htm}}

Wikizoli vita 2015. március 25., 22:17 (CET)