Szerkesztővita:Tomcsy/Archívum07

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vojtazolika 11 évvel ezelőtt a(z) Lécci témában

Wikipédia:Állandó botfeladatok gazdái

Szia! Ha találsz megfelelő rovatot, te is beírhatnád magad ide, vagy csinálhatsz éppen új rovatot is. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. január 4., 03:02 (CET)

Jang Vej

Szia! Javítani kellene bottal mindkettejük hivatkozásait. Köszönöm: -- Joey üzenj nekem 2012. január 4., 10:36 (CET)

Szintén javítandók lennének a Mario Kindelán cikk zöld hivatkozásai is. Köszönöm: -- Joey üzenj nekem 2012. január 4., 20:56 (CET)

Bocs, az Odlanier Solís hivatkozásai is, mert ékezethiba miatt át kellett nevezni... -- Joey üzenj nekem 2012. január 4., 22:37 (CET)

2008-as vitorlázás

Szia! Kérhetnék egy versenyszám sablont a 2008-as vitorlázáshoz. 2008-as tornádó osztályt megcsináltam. Köszi! --Battila27 vita 2012. január 6., 00:17 (CET)

Sablon:Kézilabda-válogatott infobox

Szia, éjjel megcsináltam a német női válogatottat is, de csak most vettem észre, hogy az infoboxban Grit Jurack neve mellett a Csapatkapitány szó egy labdarúgással kapcsolatos lapra hivatkozik. Ezt javítani kellene, nem? --Regasterios vita 2012. január 7., 15:40 (CET)

Sablon:IHF játékos

Szia! Valami nagyon nem stimmel vele, nézd meg pl. ennek a cikknek az interwikijeit. Hm? -- Joey üzenj nekem 2012. január 9., 03:07 (CET)

Köszönöm, valóban a dokut akartam szerkeszteni, és ott jó lett volna. Ennyit már értek a sablonokhoz :) -- Joey üzenj nekem 2012. január 9., 14:58 (CET)

téli ifjúsági

Szia! A figyelőlistámon lévő cikkekben történtek visszaolvasásában épp most jutottam el az ifi olimpiáig, néztem a bővítéseidet.

Hát, amit írsz, megint okoz fejtörést, ez a curlinges cím nem biztos, hogy tetszeni fog a helyesírástudoroknak, még én is gondolkodok rajta, hogy mi legyen. Igazából szerencsére nem rohanunk, közben és utána is kialakulhatnak a végleges címek. A szánkóhoz: pár napja olvastam, hogy anno egyetlen alkalommal kajakban is volt váltó a nyári olimpián... -- Joey üzenj nekem 2012. január 14., 22:23 (CET)

Vegyes csapatok curlingtornája a 2012. évi téli ifjúsági olimpiai játékokon a javaslatom. Magyaros, közérthető. -- Joey üzenj nekem 2012. január 15., 23:02 (CET)

Jó a vegyes párosok. A forrásokról annyit, hogy azért kell beírni a cite web sablonba a hozzáférés idejét is, hogy az akkor ott olvashatók alapján írta meg az ember a cikket. Így később se mondhatni, hogy nem volt forrása a cikknek. Szerintem előbb utóbb lesz önálló adatbázis az ifjúsági olimpiákra is. -- Joey üzenj nekem 2012. január 15., 23:57 (CET)

Azzal együtt jó az egyéni szó beléjük, hogy most nincs csapat, ugyanis a sprintnél akár később majd lehet, a jégkorongnál meg kifejezi azt, hogy ez nem a csapatnak a versenye. Mivel ez nem hagyományos versenyszám, ezért szerintem jó, ha a címben is magyarázva van ez, hogy miről van szó. A síakrobatikában a félcső címét javítottam, kell bele a síakrobatika szó, megkülönböztetésül a hódeszkától. A többi szerintem jó, a hiányosak pedig az infók érkeztével majd alakulnak. -- Joey üzenj nekem 2012. január 16., 14:37 (CET)

Szerintem legyen szánkócsapatverseny. Váltónak nem nevezném. Egyébként egyre több az ismerős név a mezőnyben, minden bizonnyal az ismert olimpikonok gyerekeiről van szó. Pl. a mi zászlóvivőnk is valószínűleg Panyik János fia, illetve az orosz szánkós lány is a világbajnok, olimpiai ezüstérmes Gyemcsenko lánya lehet. -- Joey üzenj nekem 2012. január 17., 14:46 (CET)

Legyen vegyes akkor. A parallelnél biztos, hogy egyszerre ment 2, azért parallel, vagyis párhuzamos. Szerintem ez óriás-műlesiklás lesz, de kellene valami biztosabb adat. -- Joey üzenj nekem 2012. január 17., 15:03 (CET)

Bizonyára extrém ritka az ilyen eset, én még nem is találkoztam ilyennel, de szerintem jó a mostani megoldás. Ilyenhez legközelebbiről a két Tóth Alexandra magyar válogatott női labdarúgókról tudok, de náluk 1 év különbség van a születési évben. (Tóth II egyébként falumbeli, nagyon büszke vagyok rá :-)) -- Joey üzenj nekem 2012. január 23., 01:18 (CET)

Ja igen, és persze ilyenkor kötelezően létre kell hozni az egyértelműsítő lapot is! Ez most úgy látom, elmaradt eddig. A sima Anna Meixner címet is arra kell átirányítani. -- Joey üzenj nekem 2012. január 23., 14:47 (CET)

Infobox

Tisztelt Szerkesztőtárs, Kedves Tomcsy !

Segítséget szeretnék kérni példákkal infobox elkészítéséhez a

hattrick wiki

rendszerben.

Sajnos ott nem tudom használni a magyar Sablon: dömpinget, ezért új Template:-ket kell megírnom.

Kérem, írd meg nekem, hogy mely alap metódusokkal kell elkezdenem a Template illetve Infobox kialakításokat.

XX. Budapest Kupa ezen anyaghoz szeretném a felül elhelyezkedő táblázatot infobox szisztémában beilleszteni.

Köszönettel várom segítő leveled.

--Zugló Sipos vita 2012. január 26., 14:40 (CET)

Infobox

Tisztelt Tomcsy !

Köszönöm az eddigi válaszod. Úgy érzem közelebb kerültem az infoboxok megalkotásának megértéséhez.

A saját infoboxomnak szükséges e infobox nevet megadni ? pl: sajátbox infobox ? vagy elég a sajátbox mint név ? tehát a névben kötelezően szerepel az infobox szó ?

A Súgóban úgy olvastam hogy kötelező néhány sablon beépítése az infoboxomba. Infobox/Fejléc; Infobox/Lábléc ezek a hattrick wiki rendszerben az Infobox/Start és az Infobox/End ??

tehát a saját infoboxomban szerepelnie kell:
az Infobox/Start sablonnak
a saját kódomnak ami tartalmazhat további sablonokat
és a lezáró sablonnak Infobox/End
??


Köszönöm kimerítő válaszod

--Zugló Sipos vita 2012. január 28., 09:26 (CET)

Támogatás

Köszönöm szépen neked is támogatásod!
FirstTBull vita 2012. február 3., 14:31 (CET)

egyértelműsítés

Szia! Véletlenül a vitalapra raktam elösször az egyértelmüsitést Vita:Jorge Hernández (egyértelműsítő lap) gondolom ilyenkor meg kell szüntetni egy adminak. Előre is kösz! --Battila27 vita 2012. február 9., 15:19 (CET)

Szia! Azt hiszem, hogy ez egy eredménynek tekinthető dolog, nemdebár? :-) Én legalábbis úgy érzem. Nem lenne mód valamikor bottal javítani a hivatkozott műhelyallapokon a hibás hivatkozásokat? -- Joey üzenj nekem 2012. február 9., 19:06 (CET)

Igazából nem biztos, hogy óriási a dolog, meg a műszaki részéhez én nem is igazán értek, de nekem az jön le, hogy ha lesznek egyértelműsítések – most egyébként lennének (Jorge Hernández hivatkozásai) – akkor nem maradnak ki ezek a műhelyallapok se, amik amúgy ki szoktak pl. Hkoalánál, aki alapvetően leginkább csak cikknévtérben egyértelműsített. A Wikipédia névtérben általában valóban nem is kell, de az ilyen szócikkbemutató oldalakon viszont kifejezetten ildomos. Ha nem frissítenéd havonta az olimpiaműhely érdekeltségi körébe tartozó cikkek listáját, akkor az az oldal is olyan lenne, ahol szükséges egyértelműsíteni. -- Joey üzenj nekem 2012. február 10., 00:51 (CET)

Csak hangosan gondolkodtam, nem akarlak megzavarni, jó munkát! Ahogy látom, nagyon belendültek a téli cikkek, lassan végük lesz. Majd a jégkorongtornákhoz kellene még írni ezt-azt, pl. a (talán?) 68-asnál nem értettem, hogy hogy volt olyan, hogy egyes csapatok selejtező nélkül eleve a helyosztó csoportkörbe kerültek. Meg ugye 76-nál egységesíteni kellene a jégkorong táblázatait.

Nagyra értékelem, hogy számon tartod az ilyen összegyűjtött tennivalókat. Nem sürgősek, de pl a WP:FELÉP vonatkozásában óriási lenne, ha minden cikkünk egységesített lenne. -- Joey üzenj nekem 2012. február 10., 02:06 (CET)

Hát ez az, odáig OK, hogy egyes csapatok kiemeltként eleve a döntő csoportkörbe kerülnek, meg az is, hogy egyesek selejtezőt játszanak az oda kerülésért, és aki nyer, az bejut, aki veszít, az a helyosztóba kerül. Viszont az már furcsa, hogy egyesek eleve csak a helyosztó csoportkörben játszhattak. -- Joey üzenj nekem 2012. február 10., 02:36 (CET)

Birkózás

Szia! Törlésre jelöltél súlycsoportos lapokat a 2004-es olimpiával kapcsolatban. Egy csomó lap hivatkozik rájuk, kérdezem, hogy mi a végleges terv? --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. február 10., 15:17 (CET)

Ok, köszi. Akkor gyalu. --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. február 10., 15:25 (CET)

GrandSlam infobox

Szia, azt megköszönöm, ha elkészíted az XML-t. A kisbetűsítéseket megcsináltam, de a többit nem értem. A fejlécbe betettem a class="infobox" stílust, át is került jobb oldalra a táblázat, de a keretek eltűntek. Megmondom őszintén, nem értem azt sem, pontosan mit kéne javítanom ahhoz, hogy a Sablon:infobox formát használjam (hiába próbáltam tanulmányozni az oldalt). Belejavíthatsz, ha gondolod, talán jobban megértem, mire gondolsz, ha megmutatod. A versenyszámokra szerintem most is van hivatkozás, legalábbis a németeknél így működik. --Regasterios vita 2012. február 11., 20:07 (CET)

Értem, szóval az egészet másképp kellett volna csinálni, épp ettől féltem. :-) Ezt nekem még tanulni kell... Az if szócska nem azt jelenti egyébként, hogy csak akkor jelenik meg a hivatkozás, ha létezik az adott szócikk? Lásd pl. itt. Persze ha elmaradna egy torna, akkor arra tényleg nem ad megoldást a német sablon. Látom, dolgozol vele. Megcsinálod akkor az egészet? Regasterios vita 2012. február 11., 21:19 (CET)

A teniszben a párosok nagyon gyakran nemzetköziek, csak az olimpiai években szoktak összeállni nemzeti párosok a Grand Slam-tornákon gyakorlás céljából, de akkor sem mindig ők nyernek ugye. --Regasterios vita 2012. február 11., 21:42 (CET)

Nagyon jó, köszönöm szépen! :-) A perjel helyett sortörést tettem bele. Így pofásabb, nem? --Regasterios vita 2012. február 11., 22:12 (CET)

Igen, ezt tudom, de táblázatokban tudtommal elfogadott a dolog. Jó, az infobox nem táblázat, de kvázi. Szerintem ebből nem lesz gond, de látom, megpróbálod megoldani a dolgot. --Regasterios vita 2012. február 11., 22:40 (CET)

Jó lett, nagyon szépen köszönöm, hogy elkészíttetted. :-) Ha még van türelmed, lenne egy kérdésem. Egy navboxon is dolgoztam a napokban, szintén a GS-tornákhoz. Ez maradhat így, vagy ezt is át kell dolgozni? Van benne egy nemlétező sablon (str left), amelynek nem tudom, mi volt a szerepe a németben, ezért nem töröltem egyelőre. --Regasterios vita 2012. február 11., 23:09 (CET)

Szia! Lehetne esetleg egy olyan kérésem, hogy az aktuális évi győztesek neve félkövérrel ki legyen emelve? Gyakran félrenézem az éveket, s így talán ez nem fordulna elő, és szemléletesebb is lenne szerintem. --Regasterios vita 2012. március 1., 01:20 (CET)

Valószínűleg nem vetted észre, hogy írtam ide tegnap hajnalban. :-) Regasterios vita 2012. március 2., 14:26 (CET)

Köszönöm! :-) --Regasterios vita 2012. március 2., 14:49 (CET)

Grand Slam verseny

Le a kalappal! Tökéletes! Nagyon köszönöm! Miközben azon gondolkodtam, legyen-e győztes paraméter, látom, meg is csináltad. Köszi még egyszer, s most már tényleg hagylak mással foglalkozni. :-) --Regasterios vita 2012. február 12., 00:04 (CET)

Kicsit belepiszkáltam az egyik infoboxba, ha nem gond, csak középre toltam a tornák neveit. Még egy apróság: A Sablon:Grand Slam versenyszám infoboxba is kéne szerintem győztes 1 és győztes 2 a párosok miatt, ahogy a másikba. Nem? --Regasterios vita 2012. február 12., 02:31 (CET)

Köszönöm! :-) --Regasterios vita 2012. február 12., 02:44 (CET)

Jaja, tényleg, meg 1986-ban nem volt torna. --Regasterios vita 2012. február 12., 02:46 (CET)

Valóban. De nem sürgős, nem fogom egy nap alatt berakni az infoboxokat az összes cikkbe. --Regasterios vita 2012. február 12., 03:04 (CET)

Oké, jónak tűnik. --Regasterios vita 2012. február 12., 03:39 (CET)

Olimpia infobox

Szia! Szerintem mehet, de a dokumentációban jól különüljön el, hogy ezt csak a jövőbeni olimpiáknál használjuk. -- Joey üzenj nekem 2012. február 16., 13:20 (CET)

iw-k beillesztése a sablon névtérben

Szia! Nagyon tanulságosnak tartom Bean49 hozzászólását ebben a szakaszban. Mint sok sablonnal ténykedőnek, azt javaslom, hogy ezután lehetőség szerint ne csak az enwiki, hanem a többi más wikik iw-jei is kerüljenek be kézi szerkesztéssel az új sablonokba, mert a jelek szerint semmi garancia nincs rá, hogy azok különben meg fognak érkezni valamikor is a botok által az itteni sablonba. Én olyat is tapasztaltam már, hogy pl. a lengyel wikin lévő olimpiai navboxban egyetlen iw se volt, így még az enwikiből se lehetett kinézni, ez utóbbiak persze csak tételes vizsgálattal kereshetők ki, én valamikor körülnéztem e tekintetben is kicsit, és betettem az itteni sablonokba néhány iw-t. A fentiek okán viszont biztosan sok olyan van, hogy létező iw-k nincsenek benne a mi sablonjainkban.

A sablon névtérrel ellentétben a fő névtérben viszont éppen hogy hasznos az, ha az új cikkbe csak az enwiki linkjét tesszük be. Régebben én be szoktam mindet tenni, de azóta rájöttem, hogy jobb, ha a bot teszi be a többit, ugyanis akkor az azt jelenti, hogy minden rendben van, vagyis az iw-k zárt sort alkotnak, kölcsönösen egymást linkelik. Ellenben viszont ha nem jönnek meg az iw-k a botok által, akkor egyúttal tudni lehet, hogy hiba van az iw-sorban, és a többi wikiben is javításokat kell végezni, hogy a zárt sor létrejöjjön. Egy ilyenre volt jó példa az Olaszország az 1948. évi téli olimpiai játékokon cikk, ahol miután láttam a figyelőn, hogy nem jönnek az iw-k, körülnéztem, és a dán wikitől kezdve elkezdtem javítani az iw-ket, közben kiderült, hogy a dánok a svéd wikiben lévő korábbi elbaltázás miatt rontottak, és a rossz svéd iw ment ki az összes nyelvi változatba. Egyúttal a svéden a 36-os olasz cikk iw-jét is javítani kellett, ott már azóta így zárt az iw-sor, és várhatóan simán meg fognak hozzánk érkezni a – sejtésem szerint – rövidesen megírandó itteni cikkbe. -- Joey üzenj nekem 2012. február 17., 19:22 (CET)

1932-es norvég cikk

Szia! A cikkben nem stimmelnek az érmesek, a forrás és a többi wiki cikke is egyeznek egymással, nálunk rossz. -- Joey üzenj nekem 2012. február 20., 03:22 (CET)

Formai javítások 2008

Szia! Lenne néhány botos formai javítanivaló a 2008-as nemzetcikkekben.

  • Az asztalitenisz-csapatversenynél az eredmények kiskötőjel helyett nagykötőjellel írandók.
  • Ugyanez a pályakerékpározás fejlécében a 9–12. helyezett és 5–8. helyezett esetén, bár ott van olyan is, ahol jó, de mivel Ausztráliánál rossz, így máshol is lehet hiba. Mivel ilyen versenyek 2004-ben is voltak, így ezt 2004-nél is meg kellene futtatni. (Asztalitenisz-csapatverseny 2004-ben nem volt.)
  • A tollaslabda fejlécében a 64-es főtábla cserélendő Selejtezőre, mivel alig több mint 32-en vettek részt. (Mivel 2004-ben eleve csak 32 induló volt az egyéni számokban, így ott a módosított fejléc miatt nincs teendő.)

Köszönöm: -- Joey üzenj nekem 2012. február 21., 16:59 (CET)

Közben eszembe jutott, hogy ha jó ötletnek tartanád, akkor egyúttal a „csapat asztalitenisz” versenyszámokat egyúttal át is nevezhetnénk (egyelőre ugye még csak linkben) asztalitenisz-csapatverseny névre. A nemenként 16 nemzetcikken kívül csak a 2008-as sportágcikk és az allapom hivatkozza mindkét linket. -- Joey üzenj nekem 2012. február 21., 17:57 (CET)

OK, akkor a tollaslabdát megcsinálom. A vegyes páros miatt itt egy táblázatban kell szerepeltetni az eredményeket, nem lehet nemenként, mint a többi sportnál. A többi dolog akkor mehet a bottal szerintem. -- Joey üzenj nekem 2012. február 22., 15:37 (CET)

Szia! 2004-nél mindenhol jó volt a pályakerékpározás? Csak azért kérdezem, mert úgy látom, hogy csak 2008-as cikkekben javított a bot. Köszönöm: -- Joey üzenj nekem 2012. február 23., 14:03 (CET)

Szia! Lenne még egy dolog. A 2008-as kínai cikkben a csapatsportoknál a versenyek helyszínei is át lettek írva magyaros alakra, így a mérkőzéssablonokban átvezethetők lennének a többi nemzet cikkébe is. Ez szerintem nagyon botfeladat lenne. Megcsinálnád? A kínai versenyzők nevét már átvezettem minden sportágból a többi nemzet cikkébe. A többi nemzet cikkeiben nem alkalmazunk a kínai neveknél {{kínai}}(?) sablont, ott elég csak magyarosan megjeleníteni. Folytatom majd a sportág- és versenyszámcikkekbe a nevek átvezetését. Csapatsportoknál a sportági cikkekbe is át lehetne vinni bottal a versenyhelyszínek magyaros nevét. -- Joey üzenj nekem 2012. február 24., 05:03 (CET)

Továbbiak

Szia! Igen, látom én is a téli nemzetcikkek végét, ezzel együtt a műkorcsolyára ki kellene majd még találnunk valamit. 1924-nél nem kell odaírni, hogy először vett részt a nemzet. Ha már továbbiak, akkor én a versenyszámokat pártfogolnám. Azon belül is legelőször rendbe kellene tennünk minden már megírt versenyszámcikket, értve ez alatt egyaránt a komplett felépítést is (a műhely által irányelvben egységesített formára) és az átírásokat is (nagyon kevés kivételével minden érintett átírás rendelkezésre áll a vonatkozó nemzetcikkekben). Fontosnak tartom, hogy új versenyszámcikk már csak úgy szülessen ezután, hogy az a nemzetcikkekből egyből felhasználja az átírásokat, ezzel nagyon sok utólagos munkát meg lehetne spórolni – elsősorban nekem. Ki kellene gyűjteni minden „kék” versenyszámcikket (úgy látom, hogy a legtöbb eddig talán Pekingből van), és szét kellene osztani a műhelyben. Én is vállalnék belőle, szerintem Rugo is, Battila27 viszont inkább csak a 2004-es nemzetcikkek befejezése után, hagyjuk hogy először hadd végezzen azzal, hiszen az is célegyenesben lévő (de azért még kicsit tovább tartó) projekt.

Én közben még vezetem át a kínaiakat, meg várok még több más szerkesztőre, akiket szintén átírásra kértem fel, illetve ha azokat megcsinálják majd, akkor persze azokat az átírásokat is át kell majd vezetnem a vonatkozó további cikkeinkbe. A FELÉP-es javításokat látom figyelőlistán, hogy mennek, szerintem nagyon jók vagyunk ebben más témakörökhöz képest. Az országcikkek forrásolása nagyon jó ötlet, egyúttal be kellene tenni a NOB (átalakult) honlapjáról a vonatkozó linket is, a jelenleg megadott linkek nem működnek, mert a régi honlapszerkezet szerint linkelnek – már ahol egyáltalán, hiszen sok helyen nem is szerepel. Tervezem majd az oszágcikkek feljavítását is valamikor, (nem csak) az enwikin általában bővebbek az ilyen cikkek. -- Joey üzenj nekem 2012. február 26., 15:20 (CET)

Ha prioritásokat állítunk fel, akkor az 1896-os nemzetcikkek szerintem egyelőre ráérnek, előbb-utóbb majd úgyis végig kell menni az összes nyári olimpia minden nemzetcikke megírásán is. Persze arról majd lehet szó, hogy a 2004-esek (és 1952-esek) befejezése után az 1896-os következnének. Szerintem első körben a 2008-as versenyszámcikkeket (utána a 2004-eseket) kellene rendbe tenni. Erre készülhetne egy táblázatos műhelyallap, ahol az egyes oszlopokban jeleznénk a sablonnal, hogy kész a forma illetve az átírás, valamint egy harmadik oszlopban megjegyzést lehetne fűzni pl. félkészeknél, hogy mondjuk szükséges a rekordok szakasz rendberakása és a futók futamszámának táblázatba foglalása, hogy mondjuk egy atlétikai példával éljek. Amikor ez megvan, akkor ennek a rovatnak a tartalma törlendő, és mehet a sablon a forma oszlopba. Így eleve a listából látni lehetne, hogy mivel mi a gond.

A téliekre visszatérve: ott eleve kevesebb az átírás, főleg a régieknél, így ott kevésbé lesznek majd problémásak a nevek, viszont ott is első körben a már megírt versenyszámcikkeket kellene majd rendbe tenni. -- Joey üzenj nekem 2012. február 26., 17:56 (CET)

Jó hír

Szia! Lásd itt az utolsó tételt: Wikipédia:Helyesírás/Szándékos eltérések az OH.-tól. -- Joey üzenj nekem 2012. február 26., 19:01 (CET)

Műhelysablonok, kategorizálás

Szia! Az e havi listafrissítésekkel együtt ismét lehetne a portál- és műhelysablonokat is kiszórni a kategóriafában, én több olimpikont is bekategorizáltam az utóbbi időkben. Ide kapcsolódóan egy kérdés: Szépen alakulnak a 2004-es nemzetcikkek, én közben-közben azért kategorizálgattam az ott felbukkanó olimpikonokat, de azért nem mindet, ki lehetne e egy listába nyerni az ott felbukkanó kék linkeket, és ezt a listát összehasonlítani az Olimpia kategóriafával? Ha igen, akkor kézhez kapnánk a még nem kategorizált 2004-es olimpikonokat. Ez nagyon hasznos lenne, mert nincs túl nagy humorom végigkattintani újra az összes 2004-es nemzetcikkben a kék linkeket, az nagyon sok lenne. -- Joey üzenj nekem 2012. február 27., 15:38 (CET)

Szia! Nagyon jó lett, ezzel fogok dolgozni. Megpróbálom majd még ma megcsinálni, hogy az e havi listában már benne legyenek. Nem mindegyik zöld link rossz, vannak olyan nők, akiket házasságuk előtt másképp hívtak, és így más néven szerepeltek adott olimpián. Novlene Williams pl. csak 2006-ban ment férjhez, azóta szerepel (pl. Pekingben is) Novlene Williams-Mills néven. Valerie Adams-Vili viszont pl. pont fordított eset, mert időközben elvált, és ma már újra a lánykori nevén (Valerie Adams) versenyez.

A lista végén viszont a még piros 11 lap mellé fel kell venni az építés alatt álló további 5 lapot is, mert ott majd még lehetnek most még nem listázott olimpikonok. -- Joey üzenj nekem 2012. február 28., 10:45 (CET)

Szia! Mehetne erre egy frissítés, és egyúttal szerintem a 2008-as cikkekre is rá lehetne ereszteni a botot ellenőrzésképp. – Joey üzenj nekem 2012. április 2., 23:29 (CEST)

2004-es olimpikonok kategorizálva. -- Joey üzenj nekem 2012. február 28., 15:34 (CET)

Igen, érzékeltem a portál- és műhelysablonok terítését, a figyelőlistám lefagyott, olyan hosszú oldal akar betöltődni Vigyor Azt tudom, hogy mások is kategorizálnak szül-hal szerint, használhatatlan is miatta az FV, erről már több szó is esett az adminlevlistán az elmúlt időszakban. Esetleg adhatnál a kategorizálóknak tanácsot, hogy hogyan tudnak bottal kategorizálni, hogy ne az FV-t szemeteljék vele össze... A korai olimpikonoknál valóban gyakran előfordulhat, hogy a halálozás ideje ismeretlen (lásd a sports-reference-n is), így az élő sablonoknál ez problémát okozhat, valószínűleg szigorúan csak kézi ellenőrzéssel lehet az élő sablonokat kiszórni. Viszont van egy kérés a BÜ-n ide is kapcsolódóan, érdemes lenne ránézned erre: Wikipédia:Botgazdák üzenőfala#Kérés dátumokkal kapcsolatban. A FELÉP-et is látom, hogy megy, és az új allap is jó lesz, ezen majd el lehet indulni. A következő 2 napban én már nagyobb volümenü dologba nem fogok, csinálom a kínaiakat, aztán jön az utazás wikiszabival, de elképzelhető, hogy majd mégis be tudok nézni közben, viszont komoly szerkesztés akkor biztos nem lesz. A hónap második felében majd új lendülettel folytatom, mert teendő van bőven. – Joey üzenj nekem 2012. március 12., 01:25 (CET)

Georgiev OK. --Joey üzenj nekem 2012. március 12., 13:29 (CET)

Az év szócikke 2011-ben: Sport

Az év szócikke 2011
A 2011-es "Az év szócikke" versenyen 2011-es Formula–1 világbajnokság című szócikked a sport kategóriában a második helyezést érte el! Gratulálunk! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. február 28., 11:14 (CET)

Gratulálok! Bízom benne, hogy a díjátadóul is szolgáló március 10-i wikitalálkozón személyesen is megtehetem, jó lenne, ha több sportos szerkesztő is ott lenne. Regasterios már jelezte a lapon, hogy jön, remélem, Te is! -- Joey üzenj nekem 2012. február 29., 14:12 (CET)

Gratulálok! -Rugó üzenőfal 2012. március 1., 10:16 (CET)

Sablon:Érmesek listája

Szia! Kellene bele egy új „oszlopok” paraméter, hogy használható legyen ilyen módon is. Előre is köszönettel: – Joey üzenj nekem 2012. március 6., 15:23 (CET)

Néz rá!

Nézd át légy szíves! 2012-es birkózó-Európa-bajnokság (most nézem hogy a lényeget meg kihagytam Vigyor) Gondoltam kikapcsolódásként belevágok egy nem olimpiával kapcsolatos cikkbe. :-)

Esetleg nem tudnál rá infót hogy hányadik eb sehol nem találok rá utalást.

Segítséged előre is köszi!--Battila27 vita 2012. március 6., 23:06 (CET)

Mindegy akor marad csak az év. --Battila27 vita 2012. március 6., 23:35 (CET)

Kérdés: Szerinted akkor évszám Navboxot se tegyek? vagy mind az angol wikin 2000-től. --Battila27 vita 2012. március 7., 01:08 (CET)

Úgy tűnik a németen fent van az összes év. Majd reggel átnézem most már alszok. Köszi! --Battila27 vita 2012. március 7., 01:27 (CET)

Teniszes infoboxok

Szia! Vettem a bátorságot, és a Grand Slam-es infoboxokból némi paraméterkivonással készítettem infoboxot a többi tornához is, lásd: {{Tenisztorna évenként infobox}}(?) és {{Tenisztorna versenyszám infobox}}(?). :-) Elvileg működnek itt és itt, de a biztonság kedvéért meg szeretnélek kérni, hogy nézz rájuk, illetve azt is kérném, készíts egy XML-leírást hozzájuk, ha majd lesz időd és kedved. A versenyszámos infoboxba tettem egy címvédő paramétert is (a Grand Slam-esnél ugyancsak), mert amíg friss az esemény, addig is ez ott lehet információként. --Regasterios vita 2012. március 8., 02:14 (CET)

Virgin

Szia! Téma volt ez köztünk, lásd itt a fejleményt. Az angolokon kívül már a norvégok is változtattak. Úgy látszik, hogy mégiscsak a sports-reference-en szerepel jól a dolog. Az enwikin Errol Fraser cikkébe bekerült ez a hivatkozás is, ezzel szerintem minden eldőlt. – Joey üzenj nekem 2012. március 8., 15:51 (CET)

Javaslom, hogy ne új lap létrehozásával, hanem a norvégokhoz hasonlóan átirányítás nélküli átnevezéssel oldjuk meg a dolgot. – Joey üzenj nekem 2012. március 8., 18:53 (CET)

Téli

Szia! Nem kenyerem az elragadtatás, de akkor most kész vagytok a téli olimpiákon résztvevő államok cikkeivel?? --Burumbátor Speakers’ Corner 2012. március 10., 00:47 (CET)

A téli olimpiai játékokon résztvevő nemzetek dokumentőre
Az 1924-től 2006-ig részt vett nemzetek mintegy 800 db téli olimpiai cikkének megírásáért fogadd ezt az olimpiás csűrcsillagot! -- Joey üzenj nekem 2012. március 11., 23:33 (CET)
  • A teljesítmény bámulatos, már-már nem nagyon tudlak igazán méltóképpen elismerni, a KiWi-nél magasabb díjra jelenleg nincs mód Vigyor Ezúton is köszönöm, hogy munkáddal kiemelkedően hozzájárulsz az Olimpiaműhely Wikipédián belüli jelentőségéhez! Büszke vagyok Rád, és mindannyiótokra is a műhelyben! – Joey üzenj nekem 2012. március 11., 23:33 (CET)

Oklevél

Szia! Mivel nem tudtál jönni a szombati Wikitalira, nálam van egy rád váró oklevél. Ha adsz egy címet, elpostázom neked. Ezúton is gratulálok, a tapsot megkaptad szombaton. :) A vitalapom bal szélén megtalálod az e-mail küldési lehetőséget. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 12., 19:30 (CET)

Hazaiak

Szia! Az Olimpiai érmesek listája atlétikában (nők) lapon észrevettem, hogy nincsenek kékkel jelölve a hazai versenyzők (a magyarok viszont zölddel jelölve vannak), érdemes lenne a botot átfuttatni az érmes listás lapokon ezügyben. – Joey üzenj nekem 2012. március 13., 17:58 (CET)

Szia! Ez még mindig fennáll, illetve vannak még a 2008-as magyarított versenyhelyszínek, amiket a kínai nemzetcikkből kellene átvezetni a többi nemzet- és sportágcikkbe. A lista, amit küldtél nagyon jó lett, ebből lehet majd dolgozni. 1896-nál szerintem egybe lehet majd vonni a 2 birkózáscikket. – Joey üzenj nekem 2012. március 28., 23:39 (CEST)

Sportportál

Szia! Mi a koncepció a sportportál kiszedésében pl. itt? - Csurla vita 2012. március 13., 20:12 (CET)

Labdarúgásnál, tenisznél én sem szoktam a sportportál odatenni. Lehet, hogy ez is hiba. Az olmpiai mellé pedig odaszoktam rakni a sportportál is. Ezek a sablonok gyakorlatilag a mi munkát mutathatja be a portálon keresztül és a sportportál még a legaktívabb. Én nem szedném le és meg kellene kérdezni még másokat is. Szia! - Csurla vita 2012. március 14., 06:48 (CET)

Magyarország a 2008. évi nyári olimpián

Szia! Magyarország A vívás szakaszban nem tudom helyre állítani a kard csapatnál a kínai zászló megjelenítését. --Battila27 vita 2012. március 18., 13:03 (CET)

Super Bowl XXXVII

Szia! A fenti szócikket te írtad, ezért kérdezlek téged... benne van az elnevezés egy cikkben, amin dolgozom. A kérdésem az, hogy leírhatom-e magyar verzióban úgy, hogy [[Super Bowl XXXVII|37. Szuperkupa döntője]]? Köszi előre is. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 21., 20:51 (CET)

Akkor a 37. Super Bowl-t választom inkább. Köszi a segítséget! - RepliCarter Hagyj üzenetet 2012. március 22., 14:14 (CET)

2008-as olimpia versenyszámcikkei

Szia! Neked is jelzem hogy csináltam egy ilyen cikket Wikipédia:Olimpiaműhely/2008 nyári olimpiai játékok versenyszámcikkei, Joeynak javaslata alapján. --Battila27 vita 2012. március 31., 22:26 (CEST)

Vegyes úszás

Szia! Megint baj van helyesírásilag :( Lásd itt és aztán itt. Meg tudod bottal csinálni a javításokat? Több versenyszámcikk hivatkozásairól van szó, elég sok cikkben. – Joey üzenj nekem 2012. április 1., 23:54 (CEST)

Megkérdeztem még Bennót ezügyben, de sajnos elég biztosnak tűnik, mert Regasterios az OH.-ra és az Akh-ra is hivatkozik. Nem csak az átnevezendő cikkekről van szó, hanem az összes ilyen (még) pirosról is, aminek van egy rakat hivatkozása. A 4 cikket persze kézzel is át tudjuk nevezni, önmagában az nem óriási dolog. – Joey üzenj nekem 2012. április 2., 00:38 (CEST)

Szia! Lásd itt: Szerkesztővita:Bennó#Vegyes úszás?, mehetnek a cserék. – Joey üzenj nekem 2012. április 6., 10:40 (CEST)

Csak analógiát tudok mondani: a szabadúszó egy szó. (Mondjuk, a szabadúszás/szabad úszást nem hozza az OH.) Valószínűleg a vegyesúszó (ezt se hozza) is egy szó, jelentésmegkülönböztető okokból. Meg kéne kérdezni Bennót vagy Ádámot. --Pagonyfoxhole 2012. április 6., 15:17 (CEST)

Na de a szabadúszónak semmi köze a vízhez! Nem lehet párhuzamot vonni. --Regasterios vita 2012. április 6., 15:25 (CEST)

Hoppá, megtévesztett, hogy az OH egy szekcióban hozza ezeket: has, hát, mell, szabad, táv. :) Egy pillanatra azt hittem, van ilyen úszásfajta. Akkor valószínűleg a vegyes úszó is két szó, mint a vegyes úszás. – Pagonyfoxhole 2012. április 6., 15:31 (CEST)

Navbox

Szia, megint a segítségedre volna szükségem. Azt hogyan lehet megcsinálni (ha meglehet), hogy az ebben a cikkben található navboxban csak a női versenyszámok jelenjenek meg szükség esetén? Hiszen ezen a tornán csak nők vesznek részt. --Regasterios vita 2012. április 2., 02:53 (CEST)

Ahogy néztem, nem nagyon lehetett megoldani, készítettem inkább új sablonokat: {{Tenisztorna1 évenként infobox}}(?), {{Tenisztorna1 versenyszám infobox}}(?). --Regasterios vita 2012. április 3., 01:35 (CEST)

Botmunkák

Szia! Nyitottam egy ilyen című szakaszt, mert most már félek, hogy mindig előkerül valami... Ezúttal ez az anonszerkesztés nyert megerősítést az OH.-ból, javítani kellene az összes érintett cikkben bottal. Köszönöm: – Joey üzenj nekem 2012. április 11., 23:57 (CEST)

Szia! Nem tudom, hogy láttad e már ezt, de TomcsyBot eddigi működése alapján szerintem nem tűnik nehéznek, sőt nagyon is beleillik az eddigi portálsablonos munkába: Wikipédia:Botgazdák üzenőfala#Portálsablonok javítása. Vagy tévednék? – Joey üzenj nekem 2012. április 21., 21:37 (CEST)

Ezt sajnos javítani kell az érintett cikkekben, anno benéztük, Fausto is meg én is. Valamint a Speciális:Mi hivatkozik erre/Lindsey Kildow-Vonn hivatkozásai valójában Lindsey Vonn akar lenni, a Kildow a születési neve. – Joey üzenj nekem 2012. május 2., 22:27 (CEST)

Szia! Elvileg minden mai ország cikke egységes szerkezetű, és van egy Sport szakasza. Oda kellene minden országnál beszúrni egy ilyet. Megoldható? – Joey üzenj nekem 2012. május 15., 16:37 (CEST)

Megoldom majd --Tomcsy üzenet 2012. május 15., 19:34 (CEST)

Szia! Úgy sem megy, hogy csak az üres Sport szakaszokat nézi a bot? Jó lenne legalább azokba betenni, aztán majd utána végigmennék minden valamikor, és kiigazítanám. – Joey üzenj nekem 2012. május 17., 00:29 (CEST)

Szerintem ez is valami, ezzel is előrébb vagyunk :) Valamikor majd átnézem minden országnál, de egyelőre nem prioritás, rengeteg más teendő van, ez csak úgy eszembe jutott. A közreműködést köszönöm. – Joey üzenj nekem 2012. május 17., 01:25 (CEST)

Szia! A WP:FELÉP szerint – nagyon helyesen – az egyértelműsített című szócikkeknél az egyértelműsítő sablonnal (egyért2, egyért3 vagy a más) kezdődik a szócikk, tehát megelőzi az infoboxot is. Sajnos elég sok szócikknél ez az infobox után van csak elhelyezve, így a cikk bevezetője nagyon esztétikátlanul néz ki, lásd pl. Ábrahám Attila (kajakozó). Tudnál e olyat a bottal, hogy ezt minden érintett cikknél a cikk elejére hozod? Nem csak olimpikonok, ezt szerintem a huwiki teljes szintjén meg kellene oldani. Előre is köszönöm: – Joey üzenj nekem 2012. május 27., 17:22 (CEST)

Szia! Az egyáltalán nem baj, ha figyelmeztető sablonokat is megelőzi, sőt! Lásd: Wikipédia:Bevezető#A bevezető elemei. A WP:FELÉP-ben lévő kép rossz, meg is kell előznie ezeket a sablonokat, végső soron mindent meg kell előznie!
Holnap megnézem az orosz neveket. – Joey üzenj nekem 2012. május 28., 03:10 (CEST)

Szia! Ez itt fent még mindig fontos lenne majd, de közben találtam valamit csak a saját területünkről is. Az olimpiai bajnokok sablonjait át kellene alakítani a vízszintes listás kódolásra, illetve egyúttal a navbox sablondokumentációja sablont és az includeonlyt elhelyezni bennük. Szerintem a zászlókat is a zászlóNOBsportoló sablonnal kellene megjelenítenünk, elég sok helyen nem pontosak jelenleg. Vélemény? – Joey üzenj nekem 2012. június 7., 01:14 (CEST)

Jogos, erre nem gondoltam. Akkor, ha nem nagy gond, legyen egy új sablon, ami csak az aktuális zászlót jelenítené meg a név mellett. – Joey üzenj nekem 2012. június 7., 01:49 (CEST)
Igazából mindegy a név, de akkor a rövidség miatt legyen a zászlóNOB2. Az oroszt átírtam, de nem vagyok 100%-ra biztos benne, mert semmi használhatót nem találtam hozzá, és amúgy a Vorobjova jobban elképzelhető orosz lenne. A bemutató számok elvileg szerepelnek az éves navboxokban, tehát ha majd valamikor van rá kapacitás, meg lehet csinálni. Eddig a millitary patrolról vannak éves cikkek, ebből az első hivatalos olimpiai szám, a többi bemutató volt. – Joey üzenj nekem 2012. június 7., 02:16 (CEST)

divek a focis cikkben

Helló Tomcsy!

Először is örülök, hogy észrevetted a 2011–2012-es Európa-liga (selejtezők) cikkben elkövetett módosításom hibáját, és további fölösleges munkától mentettél meg. Én ugyan most sem látom, hogy miért van szükség a divekre, de ez az én hibám. Viszont most ismét olvashatatlan a cikk... Mi a megoldás? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Porrima (vitalap | szerkesztései) 2012. április 17., 11:43‎ (CEST)

Kérlek, ellenőrizd most a hivatkozásokat (szerintem jók), és tekintsd meg a Wikipédia:Kocsmafal (műszaki)#Táblázat anomália szakaszt. Ha más cikkekben is van még efféle megoldás, akkor azokat is ugyanígy kéne javítani. Itt van hozzá egy regex:

"\<div id\=\"(.*?)\"\/?\>" "{{horgony|\1}}"

Mert ugye hiába mutatnak bármilyen hivatkozások az egyes sorokra, ha az oldal fele teljesen olvashatatlan és szétesik... A {{horgony}}(?) pont erre van kitalálva. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2012. április 17., 13:10 (CEST)

belga foci

Szia Tomcsy!

Miután megtaláltalak, mint focis wikipédistát, Tőled kérdezném meg, hogy nem kellene-e egy kis korrekciót csinálni a R. Charleroi SC cikkben. A bevezetőben az van, hogy jelenleg a belga második osztályban játszik, az infoboxban pedig az első osztály van feltüntetve. Én nem szeretnék belenyúlni, mert látom, hogy a cikkek általában nem igen vannak aktualizálva... – Porrimaeszmecsere 2012. április 19., 15:57 (CEST)

Kösz a választ, ami nem éppen szívderítő... Így azután marad hibás a Sablon:Jupiler League csapatok is; ugyan a Charleroi majd jó lesz, de lehet, hogy helyette lesz két új hiba... – Porrimaeszmecsere 2012. április 19., 16:29 (CEST)

Téli versenyszámok

Szia! Szerintem a téli versenyszámcikkekben is követni kellene a nyáriaknál már alkalmazott cikkfelépítési formát, egyet javítottam közülük, szerintem így kellene a többi téli cikknél is alkalmazni. – Joey üzenj nekem 2012. április 21., 16:38 (CEST)

Köszönöm, majdnem jó, de hadd legyek telhetetlen :) A bevezetőben az olimpia és a versenyszám közötti névelőt is egyben boldra írtuk a nyári cikkeknél. Szerintem ez bottal javítható. Még egyszer köszönöm, és elnézést, de az egység (is) fontos: – Joey üzenj nekem 2012. április 22., 13:58 (CEST)

Igen, láttam, hogy foglalt, figyelőlistán nálam is hozott néhány földrajzos cikket. Azt is láttam már a napokban, hogy kb. mi a „taktika” a versenyszámcikkek sorrendjét illetően, ez teljesen jó így, nyilvánvalóan az egyfutamosokkal jól lehet haladni. 1928-ban nem elmaradt, hanem félbeszakadt a 10 000 m versenyszáma a pálya állapota (a jég megolvadása) miatt, szerintem legyen róla cikk. A 2 cirillt mindjárt megnézem. Én mostanában keveset tudok szerkeszteni, pedig elég sok teendő lenne, de azért igyekszem képben lenni a folyamatban lévő dolgokkal, ezért is szóltam idejekorán a cikkek egységessége miatt. – Joey üzenj nekem 2012. április 22., 14:27 (CEST)

Sajnos csak az enwikin van cikkük, nincs eredeti írásképük, így az apai név teljesen hiányzik mindkettőnél, és még az is lehet, hogy Csaikin valójában Csajkin. – Joey üzenj nekem 2012. április 22., 14:39 (CEST)

Lásd: Férfi kettesbob az 1976. évi téli olimpiai játékokon és Férfi négyesbob az 1976. évi téli olimpiai játékokon. Itt jegyzem meg, hogy a versenyhelyszínt az infoboxban mindig ki kellene írni, a bevezetőben viszont csak ott, ahol eltér maga az olimpia városától, illetve ott is, ahol tudott magának a sportlétesítménynek a neve, pl. Pekingi Nemzeti Vízi Központ. – Joey üzenj nekem 2012. április 22., 15:24 (CEST)

A '76-os versenyszámcikkeknél a japánok kivételével a többi átírás megvan, erre már anno nem volt energiám, mindig jött újabb feladat, de ezt is meg kell majd csinálni. – Joey üzenj nekem 2012. április 22., 15:26 (CEST)

Személy infobox modulja

Szia! Felhívtam Fausto figyelmét – mint olyannak, aki sok sportolóéletrajzi cikkel foglalkozik – de úgy látom, hogy ezekben a napokban Ő most épp nincs jelen, úgyhogy gondoltam Neked is szólok, hátha van valami ötleted, véleményed erről: Wikipédia:Kocsmafal (javaslatok)#Általános sportoló modul a személy infobox-hoz. Mivel ez sok cikket érint majd, így hosszútávú biztos megoldást kell találnunk már az elején, de őszintén szólva én most tanácstalan vagyok ebben, hogy mi az, amit biztosan be kéne építeni. – Joey üzenj nekem 2012. április 26., 10:31 (CEST)

Iw-k a sablonokban

Szia! Mint korábban szó volt róla, az új sablonokba érdemes a teljes iw-sort betenni, mert ebben a névtérben finoman szólva akadozóak az iw-botok, és így talán mégis könnyebben rájuk talál valamelyik, és átviszi a többibe. Nagyon-nagyon ritkán látok a figyelőlistámon olyat, hogy egy sablonunkba megjönnének a többi nyelv iw-jei. – Joey üzenj nekem 2012. május 1., 22:45 (CEST)

Az elmúlt napban egyébként elég sok korábbi sablonunkba meghozott egy csomó iw-t MerlIwBot. Lehet érdemes lenne célirányosan beszélni a gazdájával (aki német) a témáról, de én nem nagyon tudok külföldiül. – Joey üzenj nekem 2012. május 15., 00:46 (CEST)

Átírások

Szia! Nagyon jó, hogy ilyen aktivitással készülnek-javulnak a téli versenyszámcikkek, de kérlek, ne maradjanak el bennük az átírások. Most épp véletlenül a 2010-es férfi és női óriás-műlesiklásba néztem bele, és a férfinél teljesen hiányoznak, a nőinél pedig csak egy része van meg. A télieknél nem olyan sok nemzet érintett ebben (jó, 1992 utántól már kicsit több), figyeljünk azért ezekre oda. Én most még egy darabig nem vagyok aktív, így minden cikknél nem tudok ott lenni, de jó lenne, ha nem kéne utána se majd mindent átnéznem. Köszönöm: – Joey üzenj nekem 2012. május 2., 08:29 (CEST)

Itt jegyzem meg, hogy vigyázzunk az üzbég és a türkmén nevekkel. Mindkettő latin betűs írású nyelv, tehát nem kell átírni, ennek ellenére az angolok valami elbaltázott módon a legtöbbször mégis átírják, így óvatosan kell kezelni ezeket a neveket. Igazából eredeti üzbég és türkmén nyelvű források lennének jók ezekre a nevekre (az Üzbég Olimpiai Bizottság honlapján van is olyan aki megtalálható), de ha ilyenek nincsenek, akkor egyelőre használjuk a sports-reference-en lévő névformát, bár az se mindig 100%-os. A 2010-es óriás-műlesiklásnál javítottam Kseniya Grigoryeva nevét, és a nemzetcikkbe is felvettem, mert ott hiányzott ez a versenyszám nála. – Joey üzenj nekem 2012. május 2., 13:26 (CEST)

Egy fontos kép: Fájl:Latin alphabet world distribution.svgJoey üzenj nekem 2012. május 2., 14:18 (CEST)

Szia! Ogodej átírta a téli indiai cikkekben a neveket, így – bár összességében csak néhány esetet érint – az újabb cikkeknél majd ezekre is kell figyelni, főleg alpesisí ami érintett. A nyári cikkekkel kapcsolatban a műhelyvitalapra írtam tegnap. – Joey üzenj nekem 2012. június 5., 02:27 (CEST)

Allapos mérkőzések

Szia! Hajlok arra, hogy az angolokhoz hasonlóan a sablon névtérben csináljuk a mérkőzéseket, nagyon mellette szólna a cikkméret (a főbb nemzetek 2008-as cikkének mérete miatt sok kritikát kaptam/kaptunk, miközben lényegében csak az eredmények vannak ott beírva, szöveges rész alig-alig van), illetve a licenc is problémás lehet a substolással (erről azért még kikérem a Maffia véleményét), valamint ha bármi miatt változtatni kell utólag (pl. nem latin betűs írású játékvezetőnek kiderül a magyaros átírású neve, mert lesz róla cikk), akkor elég 1 helyen, a sablonban átírni. – Joey üzenj nekem 2012. május 2., 12:46 (CEST)

Igen, kell egy elnevezési rendszer, de szerintem nem baj, ha törekedünk a minél rövidebb, de még közérthető elnevezésekre, pl. a Nyári-t nem kell beleírni, mert 2012-ben csak nyári van, főleg kézilabdából. A sportágnál is elég a Kézi, nem muszáj teljesen kiírni. Az viszont talán megfontolandó lenne, hogy az A1, A2 stb. helyett a két fél NOB-kódja kerülne a sablonnévbe, ami ugyan így 4 karakterrel hosszabb, de talán mégis könnyebben azonosít. – Joey üzenj nekem 2012. május 2., 13:15 (CEST)

Gondolkodom a dolgon, még van egy kis idő :) – Joey üzenj nekem 2012. május 2., 13:35 (CEST)

Magyar Sakkszövetség MS.

Can you write a new article Ostrak Sakk Szövetség (Austrian Chess Federation]] and Hungarian Chess Federation , please ? Could you translate in Hungarian this one true en:New Zealand Chess Federation ? 109.214.191.212 (vita) 2012. május 3., 17:39 (CEST)

Olimpiai sablonok

Szerintem a kvalifikációs cikkek abszolút kevéssé fontosak, én nem is feltétlenül írtam volna ilyeneket, csak hát érdemes volt valahová kimenteni az előre megírt sportágcikkből a korábbi tartalmat... Bármely téli és nyári versenyszámra lehet készíteni navboxot az egyes évek olimpiai bajnokainak, azonban csak azon számoknak érdemes, ahol már legalább 2-3-nak létezik is a cikke. Ez a téli sportoknál most még elvétve fordul csak elő, leginkább csak biatlonlan. Színezni egyelőre jó az arany, amíg nem kötekednek mások vele, addig is megkülönböztet a világbajnokoktól, ahol alapszínű a sablon. – Joey üzenj nekem 2012. május 3., 20:57 (CEST)

www.mob.hu

Tegnap óta megújult a honlap, elromlott az összes oda mutató külső hivatkozásunk... :( – Joey üzenj nekem 2012. május 3., 21:28 (CEST)

Abban sajnos biztos voltam, hogy egyenként, kézzel kell javítani, teljesen más az új honlapstruktúra. – Joey üzenj nekem 2012. május 3., 22:09 (CEST)

visszavonás kérdés

Szia! Hol tudhatom meg egy esetleges visszavonás okát? Köszi Gábor – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Holanc (vitalap | szerkesztései) 2012. május 9., 22:18‎ (CEST)

Nem kötekedni akarok tehát a kérdésem és válaszaim ne vedd támadásnak. Én tényleg azt akartam tudni, hogy hol tudhatom meg, illetve ha ezeket a visszavonásokat nem indokolják, akkor ezek szerint a visszavonót kérdezhetem.

Igen a lottó cikkel kapcsolatban kerestem a visszavonás okát. Egy szelvény értéke annyi, amennyit a húzás után kifizetnek rá. Ha x db szelvény van a héten és y Forint az összes kifizetés, akkor egy szelvény átlagosan y/x Forintot ér.

Forrás az én agyam, de ezt minden 8 osztályt végzett tudhatja ha figyelt matekórán. Nem tudom milyen forrást kéne megjelölni. Nem hiszem, hogy a levezetésre kíváncsiak, elég ha igaz. 6x6=36 Itt mi a "forrás"? Természetesen ha nem igaz akkor azt szerintem is jelezni kell (törölni). Szerinted nem igaz? Mit jelent egy szöveg negatívsága? Nem elég ha igaz? Az számít, hogy semleges e a vélemény vagy az, hogy igaz e? Milyen a semleges vélemény? Pl. a tej nem vörös az semleges, de ha azt állítom, hogy fehér az már nem az? A tej fehér, az magánjellegű? esetleg negatív? Én pl. a kék szint komálom :) És mit jelent, hogy tűnik? Az, vagy nem mernéd állítani, hogy az, de akár az is lehet?

Még egyszer mondom, nem kötekedni akarok. az én célom az, hogy aki a lottóról olvas, az többet tudjon meg, főleg arról ami őt is érinti ha lottózásra adja a fejét.

Persze azt nem írtam oda, hogy "Gazdagnak lenni jobb, mint szegénynek, már csak anyagi szempontból is." (Woody Allen)

Én nem vagyok profi, tehát nem tudom mi itt a szokás, Ha a wikit a lottó pénzeli akkor lehet, hogy nem "előnyős" a hozzászólásom, de akkor is csak az ő számukra nem. Ha továbbra sem világos szívesen válaszolok. Remélem nem sértésnek veszed a példákat, nem célom. Feltételezem te se sértegetni akarsz :) !!!!! Üdv Gábor – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Holanc (vitalap | szerkesztései) 2012. május 9., 23:06‎ (CEST)

BMX

Szia! Épp írom a BMX-es versenyszámokat a 2008-as olimpiáról közben vettem észre hogy minden nemzetcikkben kisbetűvel van írva a bmx szó míg a versenyszámnál nagybetűvel van írva. Lehet ezt Bottal javítani? Ja meg ha kész vagyok az elsővel kellene a kerékpárhoz is egy versenyszám navoszlop. Előre is köszi!--Battila27 vita 2012. május 11., 20:03 (CEST)

Szia! Nemzetcikkeken belül is kell javítani a terep-kerékpározás szót? Mert egyesével egy kicsit sok. Lehet ne ezt is bottal javítani? Köszi!--Battila27 vita 2012. május 13., 12:33 (CEST)

A terep-kerékpározás esetén a 2004-es nemzetcikkek is érintettek. – Joey üzenj nekem 2012. május 13., 23:11 (CEST)

Ok! --Battila27 vita 2012. május 14., 00:06 (CEST)

Attól tartok, hogy a csapatsprint egybeírandó lesz kerékpározásban is, legalábbis a sífutásnál egybeírtuk... – Joey üzenj nekem 2012. május 14., 01:53 (CEST)

Még megkérdezem erről külön Bennót, illetve a bobról is, de Pagony az OH-ban mint legközelebbi kb hasonlót (a bob így nincs benne, a szánkó se), a kettes fogatot találta, vagyis az különírni látszódik. Még nem dőlt el. – Joey üzenj nekem 2012. május 14., 02:10 (CEST)

Csapatspint, egybeírva minden sportágnál. Az egyéni különírandó természetesen. A bobról még nem nyilatkozott Bennó. – Joey üzenj nekem 2012. május 21., 03:03 (CEST)

Sablon

Oké, nekem mind1. Valóban, bennem is néha megfogalmazódott ez, de aztán azzal elűztem a gondolatot, hogy ha gyorsan frissítem az infoboxokat, akkor utána átírhatom a sablont is, és majd úgy jó lesz. Ha gondolod, tedd törlésre, és átírogatom majd a holnapi futam után az infoboxokat. FirstTBull vita 2012. május 12., 19:27 (CEST)

964-es busz (Budapest)

Igazad van, bocs, nekem is volt olyan érzésem, mintha az "éjszakai" kimaradt volna, de amikor visszanéztem a szócikkre, már ott volt. Ezek szerint neked köszönhetően. Thx:) Solymári vita 2012. május 15., 01:30 (CEST) Solymári

Járőrözés

Szia, kérlek olvasd el, tőled is találtam ilyet: Wikipédia:Járőrök üzenőfala#Az ellenőrzés gomb használatának elfelejtése Köszi. Teemeah big bang is ALIVE 2012. május 16., 16:45 (CEST)

Navboxok

Szia! Olvastad ezt a fejlesztést? Szerintem nagyszerű dolog! --Joey üzenj nekem 2012. május 17., 13:40 (CEST)

Romániai magyarok

Szia! Szerintem Ő inkább György Vilmos (egyébként szerepelt '68-ban és '72-ben is). Mindenesetre az biztos, hogy a nemzetközi (nyugati és egyben a román is) írásmódhoz képest felcserélődik a névsorrend, ha valaki magyar. – Joey üzenj nekem 2012. május 21., 00:43 (CEST)

Szerintem biztosan hibás a dewiki cikkében a magyar írásmódra való utalás. A Wilhelm nagyon tipikusan németül van, miért lenne magyarul így, amikor a román mellékjeles Vilmoș érezhetően Vilmos akar lenni magyarul? Persze szerencsétlen, hogy Gheorghe a vezetékneve, ami keresztnév is lehetne (sőt, ez egy gyakori román keresztnév), de akkor is biztos vagyok benne, hogy nem vették figyelembe, hogy a magyar nyelv a nemzetközitől eltérő névsorrendet használ. – Joey üzenj nekem 2012. május 21., 01:06 (CEST)

2012-es úszó-Európa-bajnokság

Szia! Külön kezeljük az úszó éremtáblázatot a műugrás és műúszástól (a helyszin eltérés miatt)? --Battila27 vita 2012. május 21., 17:28 (CEST)

Csak azért kérdeztem mert a kétévell ezelötti cikben csak egy összesített van.--Battila27 vita 2012. május 21., 17:40 (CEST)

Meghívó wikitalálkozóra

Szia Tomcsy!

Mint a sportműhely egyik oszlopos tagja, nagyon örülnék, ha el tudnál jönni a wikitalálkozóra, amit most szombatra szervezek. Hiszek benne, hogy a személyes találkozók sokat segítenek egymás wikis munkájának megértésében, a konfliktusok kezelésében és a jövőbeni közös munka előrelendítésében, így boldog lennék, ha te is el tudnál jönni. Üdv, –Dami vita 2012. május 21., 21:49 (CEST)

Kép törlése

Szia!

A 100 vonal.JPG nevű kép törölve lett, viszont be van linkelve a Szerkesztő:Tomcsy/SablonTeszt allapodon, amibe nem szeretnék belenyúlni. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. május 24., 16:26 (CEST)

2012 Pálya-kerékpározás

Szia! Kérdésem az lenne, hogy a versenyszámoknál a pontversenyek, medison és a női férfi egyéni üldözőverseny helyett, nem a női kerin, női csapat üldözőverseny, női csapat sprint és a két omnium lesz? Lehet hogy én tévedek. Hivatalos oldal szerint így cserélődik a program. Gondoltam szólok:) – Battila27 vita 2012. május 25., 15:20 (CEST)

na jó boccs

Keretek

Hali! Be tudnád állítani azt, hogy a válogatott keretekben az adott nemzet zászlaja látható legyen?--Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2012. május 27., 18:33 (CEST)

Igen.– Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2012. május 27., 20:34 (CEST)

Rendben! Köszönöm szépen, hogy megcsináltad! :-)– Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2012. május 28., 09:07 (CEST)

Női lesiklás az 1998. évi téli olimpiai játékokon

Szia

Ebben a nemrég elkészült szócikkben az első helyen végzett személynek többi idejébe tellett leérni mint a másodiknak. Nem lett elírva valami? Nem értek hozzá ezért nem akartam belepiszmogni, de azért fura.

ÜdV--W9871 2012. május 28., 11:49 (CEST)

Görögök az EB-n

Szívesen megnézem, de jó lenne valami olyan külső link, ahol görög betűs írással is szerepelnek. A görög kerethez rendelt hármas számú forrás linkjére kattintva „a kiszolgáló nem található” hibaüzenet jön. – LApankuš 2012. május 30., 08:13 (CEST)

Úgy tűnik, megvan. Köszi a linkeket, így sokkal könnyebb volt. – LApankuš 2012. május 31., 22:37 (CEST)

Szia! Ez így biztosan nem jó: 1980-as labdarúgó-Európa-bajnokság (keretek)#Görögország. Hiányoznak a hangsúlyjelek szinte az összes névnél (a görögnél kell az átírásban, az orosznál pl nem), és – ennyi görög névvel való találkozás után már én is kezdem megtanulni a leggyakoribb görög keresztneveket – olyan sincs pl, hogy Ioannisz (szó elején j-sül – ez mondjuk csak megfigyelés részemről –, az viszont a WP:GÖRÖG-ben is benne van, hogy a dupla mássalhangzók a magyar átírásban egyesre rövidülnek, kivétel a ciprusiaknál, ahol viszont marad dupla). – Joey üzenj nekem 2012. június 2., 02:44 (CEST)

Belenéztem a sablon nemzeti kategóriájába, 1980, 1994, 2004 teljesen javítandó, a 2008-asban 1 név nincs átírva (Loukas Vyntra, bár ő nehéz eset, mert cseh–görög, viszont csehként is Lukáš Vydra lenne, és a görögből átírás se jó így). – Joey üzenj nekem 2012. június 2., 03:06 (CEST)

Mihajlović és Wilmots

Szia! Nem tudom, hogy mennyire foglalkozol életrajzi cikkekkel, de most hirtelenjében nem jutott eszembe más focival foglalkozó szerkesztő. Frissítettem a szövetségi kapitányokat az európai válogatottak szócikkeiben és láttam, hogy Siniša Mihajlović és Marc Wilmots szócikke borzalmas állapotban van. Esetleg rá tudsz nézni ezekre? Köszi előre is, ha belefér az idődbe! Cassandro Ħelyi vita 2012. május 31., 23:53 (CEST)

Új cikkek listázása

Szia! Valami történ(hetet)t Fausto (vita | szerk.) szerkesztővel, ugyanis sajnos április közepe óta nem szerkeszt :( Őszintén szólva aggódom...

Ami Vele összefüggésben a sportos szerkesztői munkát illeti: a kiesésével sajnos hetek óta „gondban van” a sportos cikkek dokumentálása, vagyis a Wikipédia:Sportműhely/Új cikkeink és a Wikipédia:Sportműhely/Eddigi cikkeink/5 lapok frissítése. Eddig az volt – immár több éve –, hogy Ő minden reggel olyan 5 és 6 óra között a Speciális:Új lapok oldalról leválogatta az előző 24 óra sport témájú cikkeit, és listázta őket a Wikipédia:Sportműhely/Új cikkeink lapon. Arra szeretnélek megkérni, hogy az előző néhány hétben írt cikkeidet listázd be a két lapra utólag, illetve Fausto visszatértéig az újakat is listázd majd! Előre is köszönöm: – Joey üzenj nekem 2012. június 1., 11:22 (CEST)

Szia! Az nagyon jó lenne, mert egy immár 4(!) éve folyamatosan működő rendszerről van szó, ami úgy gondolom, hogy nagy érték, ezért megmentendő. Akkor jelenleg naprakész? – Joey üzenj nekem 2012. június 1., 13:01 (CEST)

OK! Esetleg érdemes lehetne április 18-ig visszamenőleg átnézni...Joey üzenj nekem 2012. június 1., 13:05 (CEST)
OK! – Joey üzenj nekem 2012. június 1., 13:22 (CEST)

Szia! A későbbiekben inkább olyan szerdánként-csütörtökönként lenne érdemes archiválni az új cikkeket, mert különben így hétfőn reggelre nagyon üres lesz a doboz. Jó az, ha a vasárnap készült cikkek is még legalább 3 napig kint vannak a Sportműhely főoldalán, nem pedig néhány óra múlva eltűnnek a süllyesztőben. Fausto is így csinálta. --Joey üzenj nekem 2012. június 4., 13:54 (CEST)

Én már láttam :) Épp akkor hagytam abba az átirányított vitalapok törlését, és nyitottam meg újra az FV-t, amikor abban a percben már elment az üzenete Teemeah vitalapjára. Mire írtál, addig már az adminlevlistán is leadtam a drótot :) – Joey üzenj nekem 2012. június 15., 16:04 (CEST)

Roland Garros

Szia! Egy kéréssel szeretnék fordulni hozzád. A hétvégén elutazok, és egy anon ismerősömet kértem meg, hogy addig írja be a Roland Garros eredményeit. Nem hinném, hogy magától valamelyik járőr odatévedne, ezért kérlek meg, hogy – amennyiben fent leszel a wikin – ebben a két napban figyeld az RG-hez kapcsolódó lapokat (női egyes, férfi egyes, női páros, férfi páros vegyes páros), s kattints az ellenőrzésre, ha módosít rajtuk az ismerősöm. Nagy valószínűséggel erről az IP-címről szerkeszt majd, s teljesen megbízható egyénről van szó. Előre is köszönöm, ha meg tudod tenni. Regasterios vita 2012. június 1., 15:13 (CEST)

Köszönöm a segítséget! :-) Regasterios vita 2012. június 3., 20:51 (CEST)

Re:Labdarúgók

Hali! Egyelőre az Eb-n résztvevő 16 válogatott kereteinek játékosait készítjük el Tamával, de utána tervbe vannak véve korábban szereplő labdarúgók frissítései is. Esetleg tudnál olyan szerkesztő(k)nek jelezni a témával kapcsolatban, akik betudnak segíteni a játékosprofilokban? Nagyban megkönnyítené a helyzetünket, mert jelenleg csak ketten vagyunk rá, az Eb pedig vészesen közeleg. Úgy vélem jó lenne egy tökéletes adatbankkal készülni az eseményre.– Kovalchuk Mondjad, ne kímélj! :) 2012. június 1., 22:35 (CEST)

Képjárőrözés

Szia! Szerkesztővita:Vajdaberci2, képprobléma jelzésekor újoncoknak kérlek linkeld be mindig a WP:FÚ-t, illetve az a legjobb, ha a sztenderd substolható üziket használod, a WP:KÉPJÁRŐR oldalon találod őket. Köszi! Üdv Teemeah big bang is ALIVE 2012. június 4., 09:58 (CEST)

Bemutató versenyszámok

Hm, ez viszont jó kérdés. Ezt szerintem még ne siessük el, de nem biztos, hogy ilyeneket kell majd csinálni... – Joey üzenj nekem 2012. június 7., 02:31 (CEST)

1976

Szia! A 76-os versenyszámcikkek egységesítése közben át kellene írni a japán neveket is, mert azok még hiányoznak a cikkekből. Néhány koreai téli nemzetcikkben is átírtam a neveket a webes átírókütyüvel, majd szólok, ha mind meglesz. E közben csak az érmesek esetén javítottam a sportágcikkben is, de eddig csak 1 ilyen volt, a 64-es észak-koreai ezüstérem, viszont ott a többi névnek nincs meg a hangul névalakja, így azok nincsenek átírva. – Joey üzenj nekem 2012. június 9., 00:25 (CEST)

Focis rövidítések

Látom, profi vagy focis szerkesztésben. Megkérdezhetem, mit jelentenek a kétbetűs rövidítések a játékosok nevei előtt? Gondolom, hogy a posztot, de melyik micsoda? Esetleg ezt valahogy jó lenne jelezni a cikkekben is, vagy hivatkozni olyan oldalra, ahol megtalálhatók a rövidítések feloldásai. – Rlevente vita 2012. június 9., 19:49 (CEST)

Szuper, köszönöm! – Rlevente vita 2012. június 9., 20:43 (CEST)

Együttható

Ok, legyen úgy. De pont azok alapján, amit még beírtál, kiderül, hogy az UEFA együttható nem szerepel a továbbjutás lehetséges feltételei között. Így tehát értelmetlen használni. --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 9., 23:44 (CEST)

Az más, én nem néztem ennyire utána. Akkor helyénvaló ebben a sorrendben szerepeltetni őket. :) --Burumbátor Húzd, ki tudja meddig húzhatod 2012. június 9., 23:56 (CEST)

Sortname

Szia! A dél-koreai nemzetcikkeknél jött elő, úgyhogy elképzelhető, hogy máshol is vannnak ilyenek, ezért le kellene válogatni a nemzetcikkekből azokat, amelyek nem alkalmazzák a sortname sablont, miközben van Érmesek fejezetük. Logikusan ez megoldhatónak tűnik bottal, erre szerintem lehet függvényt írni. Vagy tévedek? Előre is köszönettel: – Joey üzenj nekem 2012. június 10., 04:20 (CEST)

Köszönöm, ezeket majd rendezni kell. --Joey üzenj nekem 2012. június 10., 13:25 (CEST)

Koreaiak

Szia! Elfogytak végre a téli nemzetcikkekben, átírtam – nem kis szívás volt – amit csak lehetett a sports-reference és/vagy a kowiki alapján, de sajnos sok név hangul névalakja sehol se volt meg, köztük az 1992-ben bronzérmes észak-koreai rövidpályás gyorskorcsolyázóé se. Sajnos a koreaiak még a saját olimpiai nemzetcikkeiket se írták meg tisztességesen a wikijükön, kivétel 2010-et és úgy-ahogy egy-két korai évet. Készült jópár egyértlap is ezekkel összefüggésben, ezekkel is volt kutatnivaló. A sportágcikkekben és az érmes listákban átvezetem (főleg gyorskorcsolya és rövidpályás gyorskorcsolya érintett), a versenyszámcikkekben láttam már többet is átvezettél, de vannak még, pl. az egyértlapokat is több cikk is hivatkozza. Egyelőre ennyi ezen a téren, szerintem visszatérek a 2008-as kínaiak átvezetéséhez, pedig eredetileg épp azért álltam neki a koreaiaknak, mert már azt is nagyon-nagyon untam Vigyor --Joey üzenj nekem 2012. június 11., 20:41 (CEST)

Link a versenyszámokra

Szerintem mivel már a téli versenyszámcikkek több mint fele megvan, érdemesebb volna azokat linkelni a érmes listás cikkekben (csak téli), elvégre a sportágcikkek amúgy is elérhetők a navboxból. Gondolom, ez cserélhető bottal, hm? – Joey üzenj nekem 2012. június 11., 23:34 (CEST)

Sajnos ezt nem lehet bottal, ugyanolyan linket kellene különbözőekre cserélni, nem tudom neki megmondani hogy mikor melyikre cserélje. --Tomcsy üzenet 2012. június 11., 23:40 (CEST)
OK, akkor marad kézzel. --Joey üzenj nekem 2012. június 12., 14:23 (CEST)

Monika Pflug

Rendeztem a hivatkozásait és névmegírásait, ugyanis többször is változott a neve a 16 év alatt, amikor az 5 olimpiai részvétele volt. Most minden cikkben ugyanaz a belsőhivatkozás, de a megírás évenként eltérő, erre majd figyelni kell a még meg nem írt 84-es és 88-as versenyszámcikkeknél. --Joey üzenj nekem 2012. június 13., 00:55 (CEST)

Karin Enke is hasonló eset, nála még több cikk is hiányzik, mondjuk csak '88-nál kell másképp írni, mert 2 névváltoztatása nem érintette az olimpiákat.
Általánosságban véve is igaz, hogy nőknél gyakran eltér bizonyos időszakokban a nevük a sportkarrier nagyrészében használttól (nekünk azon a néven kell szerepeltetni, mint címszót), és a megíratlan cikkek esetén sajnos csak úgy lehet összekötni az azonos személyre mutatni akaró hivatkozásokat, hogy pontosan ugyanaz lesz mindnek a belsőhivatkozása, ellenkező esetben a cikk megírásakor könnyen maradhatnak piros linkek utána, mert nem biztos, hogy a majdani cikkíró minden előforduló névalakról csinál átirányítást. --Joey üzenj nekem 2012. június 13., 04:52 (CEST)
Christa Luding, Anke Baier-Loef, Leah Poulos, és Monique Garbrecht is hasonló. – Joey üzenj nekem 2012. június 13., 06:02 (CEST)

Gyorskorcsolyázók megvannak. A nemzetcikkekben és a már megírt versenyszámcikkekben javítottam azoknak a neveit, akik érmet is szereztek valamelyik évben, illetve fullos maga az érmeslista lapja is. A sportágcikkekkel most nem feltétlenül foglalkoztam, mert azok úgyis át lesznek alakítva. Főleg németek voltak érintettek, de volt köztük norvég, amerikai és holland is. Nem voltak kevesen összességében, és kutatni kellett hozzájuk, hogy ki mikor ment férjhez és vált el. Főleg azok a névformák voltak nagyon zavaróak a cikkekben, amikor a nevébe be volt írva egyszerre a születési neve és mindkét elvált férjének a neve is. Szóval a még hiányzó versenyszámcikkekhez majd a nemzetcikkekből kell átvenni az akkori nevüket. Majd a rövidpályás gyorskorcsolyával folytatom valamikor. – Joey üzenj nekem 2012. június 14., 21:13 (CEST)

Kettesbob

Szerintem vegyük ezt áldásnak, úgyhogy maradnak egybeírva. – Joey üzenj nekem 2012. június 13., 16:13 (CEST)

Az marad külön az OH-béli férfi egyes tenisz analógiája alapján. – Joey üzenj nekem 2012. június 13., 17:19 (CEST)

Kategóriák

1988-tól visszafelé nincsenek létrehozva a röplabda kategóriái, és így kikerültek a listázott cikkekből. – Joey üzenj nekem 2012. június 13., 23:31 (CEST)

Hát, jégkorongnál meg curlingnél is csak ennyi cikk van egy katban. Mi a helyzet a többi csapatsporttal, azoknak van évenkénti katja? – Joey üzenj nekem 2012. június 13., 23:48 (CEST)

Szerintem legyen egységesen minden sportnál évenkénti kategória. – Joey üzenj nekem 2012. június 14., 00:09 (CEST)

Nyilván csak azokra az évekre kell, ahol volt női torna is. – Joey üzenj nekem 2012. június 14., 00:17 (CEST)

Kép az infoboxba

Csináltam egy ilyet. Szerintem feldobná a cikkeket, ha a megnyitásukkor rögtön az infoboxban szembejönne az olvasóval egy jellemző kép, ezért célszerű lenne a versenyszámcikkekben előrébb hozni az infoboxba képet, már ahol van. Meg lehet bottal csinálni? A navoszlopban meg amúgy is ott marad a piktogram, így az a kép se tűnik el a cikkből. – Joey üzenj nekem 2012. június 14., 00:46 (CEST)

új cikk

Szia, két hete töltöttem fel egy új cikket (a Heisman-trófea), de még mindig a korábbi, fordítóbottal készült változat olvasható... Mennyi idő, míg valaki végre ellenőrzi és publikálja a módosított verziót? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 109.110.140.199 (vitalap | szerkesztései)

WP:JÜ --Tomcsy üzenet 2012. június 14., 14:29 (CEST)

Mérkőzéssablonok

Szia! Szerintem jó lesz, az interwiki(ke)t be kellene tenni, illetve úgy tudom, hogy van arra is technikai megoldás, hogy a szerkesztőgomb „láthatatlan” legyen (tehát ott van, de mégis sima fehér felületnek látszik). Ez mondjuk majd csak az olimpia után lenne érdekes, hogy a kialakult cikkeket ne csúfítsa az mvsz felirat, addig viszont persze jó, hogy látszik, hogy mások is könnyen szerkesszék, ha eredményt akarnak beírni. – Joey üzenj nekem 2012. június 16., 16:19 (CEST)

Szerintem nem szükséges sportáganként kategóriára bontani, mert ezzel az elnevezési rendszerrel egymás után lesznek a katban a sportáganként összetartozók. Új sablonnál az enwikibe is be kellene írni, a mi sablonunk iw-jét, így talán a későbbi sablonjaiknál majd ők is alapból hivatkoznak felénk. Ennél a 2 sablonnál beírtam. Szerintem jó lesz a tabellasablon egyelőre így. – Joey üzenj nekem 2012. június 16., 17:11 (CEST)

Nincs különösebb jelentősége, de a teljesen szabályos katkulcs a Viziferfi lenne, kis f-fel. Csak mert mondom még nincs olyan sok sablon létrehozva :) – Joey üzenj nekem 2012. június 16., 17:32 (CEST)

Bottal

javítani kellene az ilyeneket az érintett cikkekben. Mivel a korábbi olimpiákon általában ugyanabban a hónapban volt az események eleje és vége, így azoknál viszont a két végnapot összekötő nagykötőjelnek szorosan kell tapadnia a két számhoz. Ez is botos munka lenne, bár sok helyen már kézzel javítottam... Köszönöm: – Joey üzenj nekem 2012. június 16., 18:26 (CEST)

Válasz kivételesen nálam. – Joey üzenj nekem 2012. június 16., 19:04 (CEST)

Igen, az 1 napos az ragozott formában, a két napos mindegy. Lehet az is ragozott a két nappal, de szerintem nem helytelen a között forma ott sem. – Joey üzenj nekem 2012. június 16., 19:27 (CEST)

Szia! Nagyobb volumenü botos munkát kérnék, bár csak formai a dolog, de szeretem, ha rendben van lehetőleg minden a cikkekben :-) Lásd itt pl. A nyelv nagyon sok helyen nincs megadva a forrássablonokban, pedig azért jó lenne, ha nem magyar nyelvű oldalról van szó. Linkeltem a pdf formátumát, szerintem ez se hátrány, mert önmagában elvész a forrásoknál, nem feltűnő, hogy itt esetleg nagyméretű fájlra akar kattintani az olvasó. Itt most jó volt, de sok helyen a publisher paraméter helyett az author paraméterbe van írva a honlap, ezeket is cserélni kellene, illetve ahol csak 1 forrás van, ott is Források legyen a szakaszcím a wpfelép szerint. Huh, én voltam :) Köszönöm: – Joey üzenj nekem 2012. június 20., 14:38 (CEST)

Illetve a #Botmunkák szakaszban lévő egyértsablonos rendezés is preferált lenne, ha belefér az idődbe valamikor... :) – Joey üzenj nekem 2012. június 20., 14:41 (CEST)
OK! – Joey üzenj nekem 2012. június 20., 18:08 (CEST)

Kijavítás

Mi volt vandalizmus? Csak egyszer írtam át, akkor is fehér szöveggel, ami nem látszódik, csak ha kijelölöm, mert a tanáromnak akartam üzenni ezzel. Hozzáírtam, hogy "Nem megmondtam Peti bácsi?", ennyi, de azt is fehérrel.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.223.212.251 (vitalap | szerkesztései)

Azt is csak azért írtam oda, hogy kimásoljam Print Screen-nel, nem azért, hogy ott is maradjon.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője 89.223.212.251 (vitalap | szerkesztései)

NBII 2011–2012

Szia! Miután nem látom át a kereszttáblázatos rendszert, viszont a szezonnak a magyar másodosztályban is vége, be tudnád esetleg fejezni a vonatkozó cikk ehhez tartozó részét? Nagyon hálás lennék érte! (Meg szeretném csinálni az új szezon szócikkét, ha már csapatom, a Vasas, ott fog szerepelni.) Cassandro Ħelyi vita 2012. június 17., 21:28 (CEST)

2012 Eb

Az a névtelenül szerkesztő egyén vagyok, aki többek között a vb másodikokról szóló részt is alkotta. A sorozat véleményed szerint nem áll fenn, mert a brazil csapat ki lett hagyva. Közlöm a 90-es argentin is. Legalább olvasd el az érveimet. Előre is köszönet: 1., A sorozat csak európai csapatokra vonatkozik, mivel az Eb-ről van szó és én is tudom, hogy pl. Brazília nem lehet ott. 2., Nem statisztikának, hanem érdekességnek szántam, hisz a cím is "Érdekességek, statisztikák" 3., Az európai foci szorosságát, kiélezettségét jelezheti ez a tény Kérlek fontold meg az érveimet. Tisztelettel: egy felhasználó – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 87.97.23.74 (vitalap | szerkesztései)

Üdv! Miután különböző ip-ről vagy jelen ezért itt válaszolok: A világbajnokságon nem csak európaiak szerepelnek, ezért megtévesztő és hamis a "sorozatban negyedik világbajnoki ezüstérmes" megállapításra vonatkozó feltétel. Fel is soroltad az éveket, viszont akinek nem ugrik be, hogy 98-ban ki volt az ezüstérmes, az joggal kérdezi, hogy a 2000-es Eb hova tűnt a felsorolásból? Ez körülbelül olyan, mintha az írnánk, hogy a világbajnoki aranyérmes csapat utoljára 2004-ben nyert utoljára Copa Américát (a 2007-es, 11-est nem tudta megnyerni, mert európai nyerte a vb-t.) --Tomcsy üzenet 2012. június 18., 17:19 (CEST)

Köszönöm a válaszodat! És ha a megfogalmazást pontosítom, akkor mit szólnál? Ha nem haragszol írok pár ötletet, hátha nem megy kárba a munkám.

  • 1., Hollandia sorozatban a negyedik olyan európai vb ezüstérmes...
  • 2., Azok közül a válogatottak közül melyek Eb-n és vb-n is részt vehetnek, Hollandia a negyedik olyan...
  • 3., A legutóbbi négy európai vb második nem tudott továbbjutni a csoportjából...

Így a kifogásaid is teljesülnek, mert kizárom a dél-amerikaiakat és így a számok is megfelelőek. Köszönöm a türelmedet! Tisztelettel: egy felhasználó

Így elfogadható, az 1-es ponttal talán: "Hollandia sorozatban a negyedik olyan európai vb-ezüstérmes csapat (az 1994-es olasz, 2002-es német, 2006-os francia válogatott után), amely a következő Eb-n nem tudott továbbjutni a csoportjából." --Tomcsy üzenet 2012. június 18., 19:29 (CEST)

Tisztelettel megköszönöm a segítségedet: egy felhasználó

Kádár Tamás

Szia!

Ránéznél a Kádár Tamás szócikkre? Nekem kreatív vandalizmusnak tűntek Totya, a cselkirály szerkesztései, ezért visszavontam őket. De jó lenne, ha egy sportokhoz értő felülvizsgálná. Köszi szépen. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 18., 23:45 (CEST)

Rendben. Köszi, hogy ránéztél. Én a focihoz csak annyira értek, hogy nem keverem össze a síeléssel. De csak mert tudom, hogy utóbbit labdával játsszák. Hungarikusz FirkászIde írkássz! 2012. június 18., 23:59 (CEST)

Képzeld el hogy a Bayern Münich nyerte a német bajnokságot ha nem hiszed el akkor nézz utána mert a Borussia Dortmund csak címvédő mert a dortmund tavaly nyerte.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mikepalo (vitalap | szerkesztései)

Úristen te tényleg ilyen értetlen vagy! a Dortmund az a 2010-2011-es szezonban nyerte német bajnokságot és az tavaly volt. Az idén a 2011-2012-es német bajnokságot pedig a Bayern Münich

Baj van, le kell állni

Megoldva, kész, ok, stb. MegoldvaHiányzik az aláírás!
--Tomcsy üzenet 2012. június 22., 00:56 (CEST)

Speciális:Mi hivatkozik erre/Sablon:Cite web\. A bot rossz \ karaktereket tesz be a sablonok nevébe! – Joey üzenj nekem 2012. június 22., 00:34 (CEST)

Expressz javítom, 110 cikk. --Tomcsy üzenet 2012. június 22., 00:40 (CEST)

Lécci

Lécci
Szia! Rendben, többet nem fogok vandálkodni. Az angol wikipédiánál pár foci csapatnál 3-4 honappal ezelötti játékos keret van feltéve és én szivesen frissíteném csak nem tudom, mert valami zár van rajta. tudnál segíteni? Vojtazolika vita 2012. június 25., 10:00 (CEST)

Hello

köszönöm az eligazítást. valamelyik csapatnál ha tudok frissítek. Amugy itt a wikipédián mien feladatok várnak rám ? csak mert látom hogy vannak hiányos cikkek . mint pééldául a Leeds United-é.

:))

Szia, én is elolvastam a semleges nézőpont című oldalt és nem akartam sértegetni a Bayern München csapatát és ha kicsit jobban meg nézed, akkor fogod látni, hogy nem állok egyik csapat részén. :))– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Szilike46 (vitalap | szerkesztései)