Szerkesztővita:Cassandro/Levéltár12

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Cassandro 15 évvel ezelőtt a(z) Clapton! témában

Beroesz

Kedves Cassandro!

Beroesz azóta törölt feketelistáján találtam a törlésre jelöltek között az Auguszt cukrászdát. Mivel én is gondoltam rá, hogy ez a patinás cukrászda megérne egy szócikket, megnéztem mi a baj vele. A cikket megformáztam és újabb forrásokat adtam, hozzá a vitalapon pedig kértem, hogy senki se gondolkodjon a szócikk törlésen és feketelistázásán. Beroesz erre modortalunl, annyit válaszolt, hogy szól, majd, ha törlésre jelöli. Elég pimasz és nem konstruktív válasz. Én továbbra is normálisan leveleztem vele, de semmi jelét nem láttam az együttműkődésnek és a jól fejlett humorának (díjat kapott pont tőled). Az is nevetséges volt, hogy azért nem tartja szócikknek valónak az Aguszt cukrászdát, mert Ő nem ismeri. Ezt hadd ne minősítsem. Próbálok nem személyeskdeni, nem azért járok ide. Ő viszont személyeskedik (a szócikk vitalpaján, ami nagyon nem odavaló!!) és másokat vádol ezzel. Na ez az amit nem birok, ha valaki tilosban jár és mást vádol azzal. Kérlek higgaszd le a kollégát. Csurla vita 2008. december 18., 12:23 (CET)

Mellesleg a saját vitalapjának a tetején is engem moszerol. (személyeskedés miatt ezt kénytelen voltam onnan törötlni). Mi a baja velem? Hol hibáztam? Csurla vita 2008. december 18., 12:31 (CET)

Ott, hogy amíg Beroesz a szabályok szerint eljárva forrást kért a forrás nélküli állításokra, addig te viszont nemzetiszámonkérőszék-stílusban követelsz és vagdalkozol. Mint fentebb is. Normakövetés vs. személyes indulatok. Funatic vita 2008. december 18., 15:39 (CET)

Kösz szépen most lenyilasoztál?! Mondj egy példát! Senki sem bántottam. Inkább nem irok többet, nincs ártelme. De szomrú, hogy olyan mint Funatic és Beroesz részt vehet egy enciklopédia irásban. Amit nekem előadtak, az nem idevaló. Továbbra is kérem a példát, ami alapján vádolsz! - Csurla vita 2008. december 18., 16:29 (CET)
Funatic: A kérdés nem hozzád szólt így a véleményed senkit sem érdekel. Amúgy sem vagy tisztában semmivel. Olyanba szólsz bele, amihgez közöd sincs. A forrásokat megadtam, de Beroesz baja nem ez volt, hanem az, hogy nem hitte el, hogy ez egy híres cukrászda, mert ő az északi tenger dűnéit ismeri névről egytől-egyig. Miután rájött, hogy hibázott, inkább vagdalkozni kezdett és eljátszotta a megbántottat, mint hogy beismerje tévedett. Te pedig beteges keselyűként megint itt körözöl, mióta nem tudod bizonyítani, hogy Kalocsay Géza szerinted i-vel irta nevét, de folyton forrás nélkül (!) állítgatod a lapot. Szóval én is forrást kérek tőled a forrás nélküli állításodra - Csurla vita 2008. december 18., 16:41 (CET)

E-mail

Egy új üzeneted érkezett, amelyben elnézésedet és megértésedet kérem. – CsGábormegbeszélés 2008. december 18., 19:40 (CET)

Válasz ment. Igazán semmi baj. :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 18., 19:43 (CET)

grr...

Hát nem magába ütközöm, amikor hetek után elkezdem szerkeszteni a friss híreket? Hát de. VigyorTomeczek Słucham! 2008. december 19., 12:44 (CET)

Most ezzel azt akarod mondani, hogy kikerülhetetlen vagyok? Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2008. december 19., 13:01 (CET)
Vagy azt, hogy útban :-) Ugyanaz az eset, de más a nézőpont :-) Funatic vita 2008. december 19., 13:07 (CET)
LOL. Funatic +1 VigyorTomeczek Słucham! 2008. december 19., 13:09 (CET)
By the way? (elnézést) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 19., 13:39 (CET)

Egyébként ha már belenyúlsz, akkor tessék máskor archiválni is 5 hír felett! :) – Tomeczek Słucham! 2008. december 19., 13:43 (CET)

Annak amúgy mi értelme van? :-P Cassandro Ħelyőrség 2008. december 19., 13:50 (CET)

Na most ööö… A kérdés jó, de legyél inkább jó pártkatona, és csináld, amit mondanak Neked! ;) – Tomeczek Słucham! 2008. december 19., 14:08 (CET)

Boldog karácsonyt!

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok neked, kedves Gábor.
CsGábormegbeszélés 2008. december 19., 19:10 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok!
Peti610 vita 2008. december 20., 05:32 (CET)


Karácsony

Boldog Karácsonyt!– Mártiforrás 2008. december 20., 09:58 (CET)

Nagyon szépen köszönöm! :-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 20., 10:38 (CET)

Kellemes ünnepeket! - Kossuthzs. vita 2008. december 20., 14:39 (CET)

Kellemes Karácsonyt és BUÉK!

Fájl:Karacsonyi angyalka.gif
Kedves Cassandro! Békés, boldog Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Új évet kívánok Neked szeretettel!– • Terosesvárom válaszodat 2008. december 20., 11:29 (CET)
Köszönöm a törlést (archiválás után rosszul neveztem el az allapot!)– • Terosesvárom válaszodat 2008. december 20., 11:29 (CET)

Szia! Miért törölted ki a Wikipédiából a Baranyi Zoltánról szóló szócikket, hiszen több érv is van amellett, hogy Baranyi Zoltán benn maradjon a Wikipédiában? 1. érv: Baranyi Zoltán az egyik országos matekversenyen 2. helyezést ért el. 2. érv: Baranyi Zoltánnak összesen 19 matek oklevele van. 3. érv: Baranyi Zoltán 1987-ben szerepelt Déri János Ablak című műsorában, amelynek a témája Zoli akkori korosztályához képest kivételes matematika tehetsége volt. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Baranyiz (vitalap | szerkesztései)

Jonas Brothers

Szia Bocs hogy csak most írok, de szünetelt az internetszolgáltatás. A kérésednek pedig még nem tudok eleget tenni mert egy külföldi előadó/együttes oldalának megírása kicsit körülményesebb. Egy ideig még csak magyar előadókról fogok csinálni Maurice16vita 2008. december 20., 23:45 (CET)

Boldog Karácsonyt!

Áldott Ünnepeket!

Kosztolányi Dezső:Karácsony

Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörg, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket
karcolja éles, kék jégkörmivel.

Fenyőszagú a lég és a sarokba
ezüst tükörből bókol a rakott fa,
a jó barát boros korsóihoz von,

És zsong az ének áhítatba zöngve…
Csak a havas pusztán a néma csöndbe
sír föl az égbe egy-egy kósza mozdony.

Sok szeretettel, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. december 21., 01:20 (CET)

Colbert - Megyeri híd

Colbert a névadás történetéhez hozzátartozhat. Szövegesen maradjon. De amúgy egy ismeretlenen amerikai humoristát miért is kell képpel megjeleníteni? (Csak, mert a Commonsban van kép róla? Ez egyértelműen bulvár, ami nem enciklopédiába való. Csodálom, hogy ezt nem veszed figyelembe. Colbert gúnyt üzött Magyarországból és saját népszerűsgének nővelésére akarta használni az egészet. A cikkben a képe kifejezetten izléstelen, olyan mintha a John Lennon cikkben a gyilkosának a képe is ott lenne, vagy a holokauszt cikk Hitler képpel lenne illusztrálva - Csurla vita 2008. december 21., 09:48 (CET)

Karácsonyi jókívánság

Karácsony

Legalább húsz fok hideg van, szelek és emberek énekelnek, a lombok meghaltak, de született egy ember, meleg magvető hitünkről komolyan gondolkodnak a földek, az uccák biztos szerelemmel siető szíveket vezetnek, csak a szomorú szeretet latolgatja, hogy jó most, ahol nem vágtak ablakot, fa nélkül is befűl az emberektől de hová teszik majd a muskátlikat? Fölöttünk csengőn, tisztán énekel az ég s az újszülött rügyező ágakkal lángot rak a fázó homlokok mögé.”

– József Attila

Kellemes karácsonyi ünnepet kívánok Neked, kedves Szerkesztő társamnak!Sóhivatal 2008. december 21., 11:20 (CET)

Karácsonyi üdvözlet

      *
      ***
     *****
    *******
   *********
   ***********
   *************
    |||

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánok!
Csigabiitt a házam 2008. december 21., 13:43 (CET)
 Békés, boldog karácsonyt kívánok Neked!
Lily15 üzenet 2008. december 22., 20:24 (CET) 


Ja sanjam jedan bijel Božić
Da opet dođe u moj grad
Da su zvijezde gore i
Tiho da se stvore
Svi ljudi koje volim ja
Želim ti sretan i blagoslovljen Božić


Egy fehér karácsonyról álmodom
hogy újra a városomba jöjjön
hogy a csillagok égjenek és
a csend uralja
az embereket, akiket szeretek
Kívánok boldog és áldott karácsonyt.
Szajci reci 2008. december 23., 14:10 (CET)

Nautilus

Szia! Láttam, hogy törölted a hibás Nautilus tengeralttjáró lapot. Jól tetted, mert feleslegessé vált, amint átneveztem N. tengeralattjáróvá. Ami érdekességet fedeztem fel (most már sokadszor), az az, hogy a szerkesztési összefoglalóban ez jelenik meg: „Nautilus tengeralttjáró” törölve (rontott cím, hibás névalak, átirányításként sem kell: a lap tartalma: „#ÁTIRÁNYÍTÁS Nautilus tengeralattjáró” (és csak „Csigabi” szerkesztette)). Tudom, hogy ez a rendszer üzenete, de akkor is furcsán néz ki, hiszen én „csak” jót akartam, egy helytelenül írt nevet kijavítottam, az üzenet alapján azonban „csak” én szerkesztettem, tehát törölhető. Nincs erre megoldás? Csigabiitt a házam 2008. december 21., 18:13 (CET)

Jah

Azé montam VigyorPeyerk vita 2008. december 21., 19:55 (CET)

Őszintén szólva fogalmam sincs mit jelent az a szó, de senkitől nem merem megkérdezni. Ezektől ezért, azoktól amazért... VigyorPeyerk vita 2008. december 21., 19:59 (CET)

Sasszem

Nem lehet mindenki zseni! :) Megsemmisít, nem ítél. U.I.: Dobtam egy e-mailt. – Tobi Üzi :) 2008. december 22., 20:50 (CET)

Csak poénnak szántam, mert természetesen igazad volt! Semmi gond nem volt vele, a levelet meg bocs, hogy nem írtam alá, csak később vettem észre. Mindjárt megírom a választ arra is! – Tobi Üzi :) 2008. december 22., 21:02 (CET)

Ünnep

Ady Endre: Kis, karácsonyi ének

Tegnap harangoztak,
Holnap harangoznak,
Holnapután az angyalok
Gyémánt-havat hoznak.

Szeretném az Istent
Nagyosan dicsérni,
De én még kisfiú vagyok,
Csak most kezdek élni.

Isten-dicséretre
Mégiscsak kiállok,
De boldogok a pásztorok
S a három királyok.


Én is mennék, mennék,
Énekelni mennék,
Nagyok között kis Jézusért
Minden szépet tennék.

Új csizmám a sárban
Százszor bepiszkolnám,
Csak az úrnak szerelmemet
Szépen igazolnám.


Miskolc ünnepi fényekben Szép karácsonyt,
békés ünnepeket kívánok!

szalax vita 2008. december 23., 17:47 (CET)

Boldog karácsony! – Mdönci csak okosan! 2008. december 24., 09:14 (CET)

Karácsony

Boldog Karácsonyt Kívánok! Filmfan vita 2008. december 24., 10:22 (CET)

Kellemes ünnepeket!!!

Kellemes Karácsonyi ünnepeket és sikeres új évet kívánok!

Üdv: Warmuz ¤ vita 2008. december 24., 15:19 (CET)
Jókívánságaidat viszonozva én is áldott karácsonyi ünnepeket kívánok a Helyőrségnek!-- Linkoman vita 2008. december 24., 18:26 (CET)

Csodálkozva vettem észre azt, hogy olyan alapvető témában, mint az emberi haj, még nincs önálló szócikk a magyar nyelvű Wikipédiában. Szerintem ezt a hiányosságot sürgősen be kellene pótolni. Kíváncsiságból megnéztem, hogy most (2008.12.25-én) már 55 különböző nyelvű Wikipédiában van szó az emberi hajról. Ez is mutatja, hogy mennyire fontos téma. Már beírtam a kért cikkek közé.

Írtam cikket a hajról. Kissé hiányos, de a lényeg össze van szedve. Adamika2000 vita'

Pinter

Mindjárt körülnézek, de nem biztos, hogy lesz is eredménye. – Hkoala 2008. december 25., 15:43 (CET)

Meózást kérek, elég lesz ennyi? – Hkoala 2008. december 25., 17:10 (CET)

Szia Cassandro

Az imént töltöttem fel Jordán Anna festőművésznőről a cikket (egyébként a www.wikipedia.com oldalra is angol nyelven, melyet töröltél, amiért a festőművész.hu oldalon is fent van ugyanez a szöveg. Szeretnélek tájékoztatni, hogy azt is magam írtam, sőt még a festnetgaleria.hu-n is fent található ez a szöveg. Nem vagyok egy IT szakember, órákig tellett ezt a rovatot feltöltenem, így elképzelhető hogy valamilyen információt elfelejtettem közzétenni. Tudnál segíteni miként rakható vissza? Köszönöm. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Karacsony (vitalap | szerkesztései)

Válasz nálad. Cassandro Ħelyőrség 2008. december 25., 22:41 (CET)

Szia

A www.wikipedia.com szerkeztői visszarakták az oldalt. Remélem itt is hamarosan olvasható lesz a "Jordán Anna" rovat. Köszönöm.

Mazarin07

Igen, rá. Valami elképesztő amit művelt... Rég láttam ilyen barbárságot. Pedig nem is kezdő. De azt látom a vitalapján, hogy nem kicsit arrogáns. – Peyerk vita 2008. december 26., 00:03 (CET)

Most nézem, hogy az Olaszország megyéi és az Olaszország tartományai cikkeket úgy összebogozta, hogy én vissza se tudom görgetni amit csinált. Hihetetlen!
Adminként meg lehet ezt csinálni? A legjobb az lenne, ha az összes szerkesztését 2008. december 25. 22:10 óta (amikor először belenyúlt a Trentino–Alto Adige cikkbe) vissza lehetne görgetni. Ott szembesült vele szerencsétlen, hogy nem érti / nem szereti a régió/tartomány/megye elnevezések itteni konvencióját.
Peyerk vita 2008. december 26., 00:07 (CET)
Ha minden igaz visszaállítottam, amit kellett. Cassandro Ħelyőrség 2008. december 26., 00:13 (CET)
Bocs, több lapról van szó... Mindent vissza kellene állítani, amit attól kezdve csinált.
És abban van átnevezés is.
Peyerk vita 2008. december 26., 00:18 (CET)
Valamit ügyködtem, nézd meg, hogy jó-e... Cassandro Ħelyőrség 2008. december 26., 00:47 (CET)
Valami nem OK.
(MCs: ha már múlt szerdán olyan jót trécseltünk, megérdemli ő is meg te is... Egyébként ő már a második miniszter mellettem az idén, jól körbelőnek Vigyor)
Peyerk vita 2008. december 26., 00:57 (CET)
Így azt hiszem már jó lesz. Ha lehetek indiszkrét, ki volt a másik? Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2008. december 26., 01:03 (CET)
Már jó. (Ott van az RB cikkünkben Vigyor) – Peyerk vita 2008. december 26., 01:07 (CET)
Látom látom, nem akarnád esetleg lektorálni a cikket? Gyanítom, hogy azért valami halványlila fogalmad azért van a dologról. Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2008. december 26., 01:14 (CET)
Szerintem kénytelen leszel blokkolni, mert nem hajlandó kommunikációra. – Peyerk vita 2008. december 26., 01:47 (CET)

Visszaélés az admin jogokkal

A Peyerk által keltett hisztéria alapján 24 órára blokkoltál azért, mert átneveztem egy szócikket (Olaszország régiói), és megszüntettem Dél-Tirol téves átirányítását Trentino-Alto Adige régióra (ez, áldásos tevékenységed miatt jelenleg is tévesen van átirányítva). A szócikkek vitalapján a műveleteket én megindokoltam, de nekem úgy tűnt, hogy azzal, amit én tettem a többség egyetértett. Szerintem - befolyásolhatóságod, és a megfontoltság hiánya miatt - te nem vagy megfelelő az adminisztrátori feladatokra.– Mazarin(itt meggyónhatsz) 2008. december 27., 09:36 (CET)

A kommunikáció hiánya miatt blokkoltalak, nem a szerkesztések miatt. Nem ugyanaz... Az olasz közigazgatási beosztás magyarra fordításához nem értek, de ez NEM egy admin dolga, nem is azért blokkoltalak egy napra, hanem azért, hogy végre legyen egy megbeszélés. Az megint más kérdés, hogy neked vagy Peyerknek van-e igaza. Cassandro Ħelyőrség 2008. december 27., 11:52 (CET)

irc

Hi. Írtam ircen asszem ma hajnalban, de nem identifyoltam magam, de most tanúsítom, hogy ténylegesen én írtam. Messiah, pertraktáció, Kérem, vandalizálja a szerklapomat! 2008. december 27., 14:50 (CET)

Gyanítottam, hogy te voltál. Ilyen stílusa a WP-n csak neked van! ;-) Cassandro Ħelyőrség 2008. december 27., 14:52 (CET)

Villi szócikk

Helló!

Oké, bár a szerkesztésről szóló megjegyzésem akkor is áll, meg nem értem, miért kell szétchatelni egy vitalapot. De ha ez a szokás, akkor legyen. Nem lehetne elfogadottá tenni a szócikket? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője Mcload (vitalap | szerkesztései)

TDK

"Csak nem az Alapjogi TDK egy tagját köszönthetem? Cassandro Ħelyőrség 2008. december 27., 13:52 (CET)" Szia! :) De igen, alapjogi TDK :) remélem, tetszik a szócikk!! Nora.takacs vita 2008. december 27., 16:23 (CET)

Válasz nálad. Cassandro Ħelyőrség 2008. december 27., 16:25 (CET)

Szia! Igen, látta Tamás, és folyamatosan javítgatta is, kivéve ezt a legvégső verziót. Viszont ezzel kapcsolatban tényleg csak apróságok voltak, amit az ő tanácsai alapján javítottam és el is küldtem neki, csak még nem hagyta jóvá.

BÚÉK

Boldog új évet kívánok!
Linathrash Ide kell írni! 2008. december 27., 20:57 (CET)


Lőte Attila várpalotai kötődése

Egyetértek, hogy nem derül ki Lőte várpalotai kötődésének mibenléte, de azt én biztosan nem írtam, hogy Palotán született, persze azt sem, hogy nem Palotán született... ;) Blbotond vita 2008. december 27., 22:35 (CET)

Aha. Most látom, hogy valaki anonim módon beszerkesztette a Lőte Attila szócikkbe, hogy Várpalotán született. Már értem. Egyébként nem én voltam. :) Blbotond vita 2008. december 27., 23:34 (CET)

ÁSZ

Köszönöm a bővítést, és nem, nem közgazdász vagyok:)
Hanem egy 18 éves diák, akit ez is érdekel és volt már bent...:) – Szinkoly vita 2008. december 27., 23:04 (CET)

Hát bizony jön az érettségi, de nem baj, nem félünk tőle. Egyébként nem jogi pályára mennék, hanem mérnökire, csak egy verseny során régebben kaptunk külön engedélyt az ÁSZ megtekintésére. A stílusomat még fejleszteni kell, de hát ma írtam életem első Wikipediás szócikkét, így számomra ez is haladás.:)

Rendben van, figyelek arra, amit mondtál. És szorgalmasan olvasom a Súgót is:)– Szinkoly vita 2008. december 27., 23:29 (CET)

gyülekezési jog

Szia! Nem, nincs igazán, csak picit szépítgettem. Bár, ha már így megkérdezted, némi nemzetközi kitekintés elférne benne. :) Mindenesetre belepakolom az interwikiket. SyP 2008. december 27., 23:31 (CET)

Ja hogy úgy... :P – Tomeczek Słucham! 2008. december 28., 00:15 (CET)

Eduárd

Köszönöm! – Hkoala 2008. december 28., 17:15 (CET)

Anon

Engem az anon annyira nem érdekel, viszont van egy regisztrált szerkesztőtől személyeskedő üzenet az üzenőfalon, láttad? [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 29., 13:09 (CET)

Én nem emlékszem, hogy álltam le volna vele, hacsak nem az irc-n. Nem is igazán keresztezték az utjaink egymást. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 29., 13:20 (CET)

Csak szólok, hogy az exkormányfő cikkében egy új anon nyitott vitát, ki akarja provokálni azt, hogy színt valljon wikipédia, amikor ő is látja, hogy itt semlegesen kell nézni a dolgokat, különösen ennek az embernek a személyét illetően. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 29., 15:47 (CET)

Tudománytörténeti kategóriák önálló szócikkei külső hivatkozásokra építve

Kedves Cassandro!

Várd meg, amíg a fizikatörténet anyagát összerakjuk. Nyilván nem 1 db könyvre akarunk készíteni belső hivatkozást, hanem a mek-en belül ezeket az anyagokat elkészítettük, s ezekre szeretnénk a külső hivatkozásokat összeállítani. Ezek nagyon értékes összeállítások (kb. 10 db).


A Fizikatörténet két egységből áll:

  • a. A fizika egyetemes története
  • b. A fizika magyarországi története


Simonyi könyve az a. kategória (erről van önálló szócikk a Wikipédiában). A mek-en található a b. kategória, ezekről még nincsenek szócikkek.


Fontos lenne külső hivatkozással hivatkozni Eötvösre, Jedlikre stb., az ő anyaguk rákerült a KFKI szerverjére. Komoly, nagy anyagok, a mek is ezekre hivatkozik. Ott van a teljes kémiatörténet is. A teljes csillagászattörténet a MCSE szerverén van. A mek-en van komoly orvostörténeti anyag is, valamint a MEDINFO szerverén is. A mek-en van matematikatörténet is.


Tehát:

legyenek az alábbi, először csak külső hivatkozásokra építő szócikkek:

  • fizikatörténet
  • matematikatörténet
  • kémiatörténet
  • csillagászattörténet
  • orvostörténet
  • biológiatörténet?

Ha igen, elkészítjük, bár a mek ma nem működik, karbantartás van.


Üdvözlettel: a MATI munkatársai (mati.kht@t-online.hu)

BUÉK mindenkinek!

Marshall

Kedves szerkesztőtárs! Először is kellemes ünnepeket és boldog Újévet! Szóval az a gondom, ezért is neveztem át a lapot, mert ha alul rámentem a kategóriára (amerikai politikusok), akkor nem az "M" betűnél találtam meg Marshall tábornokunkat, hanem a "G"-nél, pedig Európa nem George-segélyt kapott, hanem Marshall-segélyt. na mindegy, teszek be egy utalólapot. Különben köszönöm az apróbb javításokat! Nincs sablon katonákra? (angol változatban találkoztam vele)– Rákász Mihály*vita 2008. december 29., 16:14 (CET)

Sablon:Katona infobox :-) - Peti610 vita 2008. december 29., 16:19 (CET)

Érdeklődés

Szerbusz Szerkesztő! Nem értem, hogy miért vetted ki az ABC-s sorrendből az Eric Linemayer és a Makkosné Pecz Brigitta dr. játékvezetőket. Azt sem értem, hogy Fazekas János miért vetette le magát, hiszen az interneten mindenhol megtalálható az összegyűjtött adatai. Személyesn nem hívtam fel, de meglepetéssel láttam a szerkesztői jelzést. Most is itt állok (ülök), kissé értetlenül. Üdvözlettel Lajos52 vita 2008. december 29., 18:46 (CET)

Átnevezések

Szerintem ne töröljük azokat az angolos-nemzetközies neveket, minden bizonnyal jobb eséllyel keresik így őket, mint a most megszült, "helyesebb" alakon... Sőt, azon is gondolkodtam, hogy adott esetben a szócikkben is meg kéne hagyni. A praktikusság végett legalábbis. Pláne, hogy ezek modern arab nevek, így átírásuk sok bizonytalanságot vet fel... – Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2008. december 30., 00:33 (CET)

Olálá, pardon. Nem figyeltem. Meg hát amúgy is mostanában úgy érzem magam kissé, mint egy újonc... De majd beleszokom, insallah :) – Μάθη Ευεργέτης Νικάτωρ Vita 2008. december 30., 00:39 (CET)

Köszönet

Szerbusz Szerkesztő! Van, hogy téved az ember, köszönöm a segítséget. A dr.-t már egyszer - még az elején - elrontottam, most megint! Kérnék útmutatást vagy segítséget, hogy képet tehessek fel az anyagomhoz. Hogyan kell? Olyan segítség is jó lenne, ahol minden játékvezetőről van már anyag, de a wiki éles oldalán pirossal (nem tudom átváltoztatni) van jelezve, mintha nem lenne anyag a játékvezetőről. Leginkább a "2006-os labdarúgó-világbajnokság" és a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság" résznél. A játékvezetők vonatkozásában a partbírókat csak jelzés szinten igyekszek felrakni. Üdvözlettel Lajos52 vita 2008. december 30., 12:41 (CET)

Köznép

Túl sok már a huwikin a macska, nem gondolod?Vigyor -Burrows vita 2008. december 30., 14:34 (CET)

Kimerülőben

csütt ide ...Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2008. december 31., 13:43 (CET)

Szlovákok

Az a helyzet, hogy ezek nagy része - akit ismerek - valóban legalább félig szlovák Bél Mátyás is). Úgyhogy vissza akarom rakni, kipofozva. – Peyerk vita 2008. december 31., 14:06 (CET)

A tablón szereplők közül Mikovinyira és Jedlikre nem találtam még megfelelő igazolást, a többi bizony teljesen rendben van. (Petzvalnak a szlovák volt az anyanyelve a cikkünk szerint is.)
Mikovinyiról és Bél kapcsán olvastam valamit arról, hogy ugyanaz az etnikai-kulturális háttere, csak most nem találom sehol. Jedliknél nem tudom, Szimő az nagyon magyar etnikai terület volt akkor is, most is az.
Tudsz segíteni valamit?
Peyerk vita 2008. december 31., 14:51 (CET)
Igazad van, Lénárs a kakukktojás. Az enwiki azért nem jó, mert ott ezeket szinte csak a szlovákok szerkesztik :-)Peyerk vita 2008. december 31., 15:06 (CET)

Istvánka

Szia! Köszönöm a válaszod és boldog új évet kívánok. Szajci reci 2008. december 31., 16:51 (CET)

BÚÉK

BUÉK:-)– Mártiforrás 2009. január 1., 01:26 (CET) Boldog és sikeres Új Évet kívánok! Csigabiitt a házam 2008. december 31., 17:34 (CET)

BÚÉK-ot kívánok én is és ha megkérhetnélek az évfordulóknál javítanál két általam beírt korábbi bejegyzést, mert te adminisztrátor vagy, szóval a 41. és a 10. hétnél Klekl József és Berke János bejegyzésénél a zárójelbe tett halálozási évszám helyett én günecz *-ot raktam, holott † kell. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 31., 17:54 (CET)

Bináris feloldotta a zárlatot, már megtudtam oldani. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. december 31., 19:41 (CET)

Peter Falk

Szia! Boldog Új Évet Neked is. Szívesen átdolgozom Peter Falk szövegét, de ezt olyan 2-3 hét távlatában ígérem, hogy valóban ellenőrzött és alapos anyagot tudjak szállítani. De mindenképpen eminenciában (de az is lehet, hogy: evidenciában) tartom a dolgot. Filmfan vita 2009. január 1., 21:34 (CET)


Milyen jó...

...hogy kiléptem a Wikiből, mielőtt belekezdtem volna a Camus cikkbe, ahogy egyszer kérted, illetve utaltál rá. Tegnap fedeztem fel, hogy egy KalamityKate nevű új szerkesztő csakúgy minden további nélkül kitörölte egy szálig amit a nyáron a Sartre cikkbe beletettem (nem fejeztem be, de egy jó darabig eljutottam vele). Írtam neki a vitalapjára hogy tegye vissza, megokolva hogy miért. Ha érdekel, nézd meg, mit írtam neki, "Sartre, a félember" címen. Látod, Cassandro, ilyen és hasonlóan megdöbbentő esetek miatt van aztán az, hogy egy csomó segítőkész embernek elmegy a kedve a Wikitől és otthagyja az egészet. Üdv, Vándormadár vita 2009. január 2., 02:01 (CET)

Re: WP:HÉBER

Köszi! Persze, hogy vonatkozik az ivritre is. (A jiddist talán ki kéne húzni, amíg nincs meg a cikkben annak a táblázata is.) Ádám 2009. január 2., 14:20 (CET)

Kettőt beraktam, de a további példaszavakat (berákha, bét din, ros ha-sána) nem tudom, át tudom-e venni az OH.-ból:

  • más WP-kben ezeknek csak magánhangzójel nélküli formáját találtam meg, úgyhogy kompletten átvenni őket nem tudom,
  • héberül gépelni szintén nem tudok,
  • egyenként átmásolva pedig nem tudom a jeleket a megfelelő helyre vinni (pl. a betűk alá).

Ádám 2009. január 2., 14:39 (CET)

Törlés

Hello,

Elárulnád, hogy miért törölted a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája oldalt, és mit kell rajta változtatni, hogy ne kerüljön törlésre?

Üdv, HTKeynes

Német válogatott

Szia!

Megírtam a német labdarúgó-válogatott cikket, a műhely vitalapján tettem is egy felhívást, de eddig nem nagyon reagált rá senki. Szóval érdekelne a véleményed, hogy mehet-e kiemeltszavazásra? Illetve ha gondolod, átnézhetnéd (elvileg helyesírási hiba nincs benne, mivel megnéztem a Wordben a szöveget), elsősorban a történelmi dolgokra gondoltam (II. világháború előtti és utáni időszak, Németország három részre szakadása, és a 90-es újraegyesülés). Várom válaszod.

Üdv: Warmuz ¤ vita 2009. január 2., 18:07 (CET)

személyeskedés

Figyelj csak, szerintem Dencey megint személyeskedik. Nézd ezt, mert számomra úgy tűnik. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 2., 21:09 (CET)

Nem szabad vadászni ünnepek alatt :) BUÉK – Dencey vita 2009. január 2., 21:13 (CET)

Nem vadászat ez, csak nincs arra szükség, hogy ilyesmi miatt megint csak problémák legyenek, ahogy te mondtad az ünnepek után, s az újévben, mert egy korábbi eset is mutatta, hogy valakik távoztak egy ilyen hülyeség miatt a wikipédiáról. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 2., 21:32 (CET)

Re: Polgár Jenő

Hálás köszönetem! ;) BUÉK!

Üdv, Diabypaláver 2009. január 3., 20:07 (CET)

Választójog

Hát persze, neked könnyű! De legalább rendesen tanultál VigyorPeyerk vita 2009. január 4., 00:18 (CET)

Genovéva Bennó

Ááá, ezt én akartam beírni. Zuhanyozás közben jutott eszembe, hogy átírom erre, aztán kiment a fejemből és átment a tiédbe. Gonosz. :P – Alensha sms 2009. január 4., 01:48 (CET)

enwiki

Ha az enwikiben bármi értelmeset el akarsz érni, Bercinek kell szólni, igaz, most valszeg vizsgaidőszakja van. A redirektekkel valóban bőkezűek, az van mindenre mindenről, de cikkek tekintetében nagyon eluralkodott ott az a szemlélet, ami amerikaiakra általában jellemző, hogy az USA határain kívül már nincs civilizált élet, csak bennszülöttek ugrálnak a tábortűz körül. Ami nem amerikai vagy nem brit, annak ötször olyan híresnek kell lennie a maga területén, hogy bekerüljön. Lassan ott tartanak, hogy az USA-ban történt minden autóbaleset minden szemtanújáról van cikk, meg Paris Hilton minden böfögéséről, de ha írsz valami nem amerikairól, akkor rád szállnak a források miatt és jaj neked, ha angolul nincs róla semmi, akkor is, ha magyarul sok van. Pl. nekem Mancs kutya volt ilyen, de Doncsecz Ákos szlovénjeit is folyton cseszegetik, meg Timi valamelyik törökjére is beszóltak már.

Ezért nem szeretem, amikor valahányszor megjelenik egy blogbejegyzés valahol a wikipédiáról, a hozzászólások fele az ilyen, hogy „a magyar az gáááz, az szar, az angol az jó.” Ilyenkor néha beírom, hogy „basszus, akkor menj oda te, és nézd, ahogy a románok meg a szlovákok átírják a magyar történelmet, csak mert ők vannak többen...” (mert ez meg a másik, ami iszonyat gyorsan lefárasztja az átlag magyart.) – Alensha sms 2009. január 4., 16:20 (CET)

Na igen, ez a jellemző „minden, ami magyar, az sz*r”-mentalitás... Cassandro Ħelyőrség 2009. január 4., 21:32 (CET)

Amúgy: pazar!

Tényleg az. :) – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 4., 21:20 (CET)

Messze volt ez egy formailag rendes ítélettől, de a célnak megfelelt. :-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 4., 21:31 (CET)
Ha az volt a célod, hogy leessek a székről a nevetéstől, akkor az foglalkozás körében szándékosan elkövetett veszélyeztetésnek számít? :-) Az alperes képviselője.
A bíróság ilyen ügyekkel nem foglalkozik, ezzel kérem forduljon a Legfelsőbb Wikibírósághoz! Vigyor dr. Leser Gábor s. k., tanácselnök, Wikirodalmi Törvényszék

Ez a lézerbíró valami dzsediféle? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 4., 22:00 (CET)

Amennyiben a jogerő vele van... ;-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 4., 22:05 (CET)

Ennyi pulpitusra dobált virágban még a svarc ereje is bennfoglaltatik, úgyhogy lécci egy pillantást vetni oda, ahová már vagy félórája térítni próbállak. És találjuk föl a precedenset, (persze amúgy kontinentálisan, mielőtt magától megszületik ... ) – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 4., 22:18 (CET)

Hmmm... jó kérdést vetettél fel, ezen elmorfondírozok. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 4., 22:25 (CET)

CU

Szia! A WP:CU-n feltett kérdésednek lett/lesz következménye? Bináris ide 2009. január 5., 22:23 (CET)

Azonnali

Szia! Teljesen igazad van, én is haboztam az „azonnali” és a „törlés” sablonok között. Először a lap tetején látható törlést nyomtam meg, de arra nem számítottam, hogy az abban a pillanatban el is mentődik, így már esélyem sem volt az azonnali sablon behelyezésére. Zavart kelteni pedig nem akartam a második sablon elhelyezésével. Nem lehetne elérni, hogy a rendszer rákérdezzen: valóban menteni akarod? Csigabiitt a házam 2009. január 6., 15:13 (CET)

Tizennyócker

Szia! A véleményedre és a tanácsodra lenne szükségem. Ha megnézed ezt (Története fejezetet) és [1] egyből szembetűnő a kapcsolat. A szócikk szerkesztője volt annyira ügyes, hogy a kötőszavakat átírta és egy-egy szót rokonértelmű szóval helyettesített, de ettől még majdnem szóról-szóra megegyezik a forrással. Ilyen kevésbé nyilvánvaló copypaste esetén mi a teendő? Egyáltalán ez a trükkös copypaste jogsértésnek minősül? Ha csak egy mondat lenne, azt még talán el lehetne nézni, de egy egész fejezetet? Csigabiitt a házam 2009. január 6., 15:33 (CET)

Írtam a szerkesztőjének, és kértem, hogy fogalmazza át. Csigabiitt a házam 2009. január 6., 15:46 (CET)

Smucig

vagy. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 6., 23:22 (CET)

Többet kell neked ahhoz véghezvinned, hogy Wikicumit érdemelj. Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2009. január 6., 23:35 (CET)
Mondd mégegyszer!!! Igazán, de igazán - fölbiztatsz ?!?! – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 6., 23:41 (CET)
Amennyiben ennyire ragaszkodsz eme nemes figyelmeztető díjhoz... de figyelem: elsősorban infantilis viselkedésért jár, más esetben valószínűbb egy Szedlacsekné. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 6., 23:54 (CET)
Na azér számoljunk egy kicsit, jó?? Ha én az ötvenemmel harmincasformát domborítok, az pont olyan teljesítmény, mintha a naaagy wikiátlag elfelejtene bilikéért jelentkezni.
Nos? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 6., 23:59 (CET)
Láttam már ötvenest úgy viselkedni, mint egy tizenéves akarnok tini, szóval... Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 00:01 (CET)
Én viszont még nem láttam mínusz tizenötévest. Ez egy komoly projekt kéemszépen, ne tessék a számolást holmi epizodikus megfigyelések lencséjéért lepasszolni. 50-18=32, 20-18=szobatisztasági gyakorlatok. Méghogy láttam ... Irigyled a cumit, mondd meg egyenesen. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 00:13 (CET)
Kérem szépen, én joghallgató vagyok, nem holmi matematikus... Irigyelni a cumit, én? Bennótól, CFC-től, Warmuztől nem irigyeltem. Miért pont tőled irigyelném? Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 00:19 (CET)
Nemérdekel a Bennót meg a többi, cumit akarok! (toporz) – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 00:23 (CET)
Ez nem jött igazán át, ezen nagyon látszik, hogy megjátszott. Valami hihetőbb kell, nem a Kossuth-díjért mész. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 00:25 (CET)
Azér megjátszott, mer neked van vigyorid, nekem meg nincs torporzom? Úgyis tudom, hohy nemiste röhögsz ott, hanem csak egy gép csinálja oda ... Nemcsak irigy, fölvágós is! ... – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 00:41 (CET)
Nem azért megjátszott, de nice try. Akkor te is gép vagy? Botoknak nem jár cumi... Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 00:44 (CET)
Toporzdoktrína ejtve, térjünk át üzletire. Nem elég infantilizmus neked, hogy két, önmagát önálló életvezetésre alkalmasnak tartó emberpéldány ezzel a baromsággal tölt meg lassan egy kisebb pergametetot. .pergamott ... pappirt, na . Persze nem elég. Mert észér is vagy. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 00:51 (CET)
Egy örökérvényű Hofival válaszolnék: Kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek... (nemtoporz) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 00:54 (CET)
Csakhogy egy infantilist nem hat ám meg, hogy már szétdőlsz az álmosságtól! Az csak fújja a magáét, (azazhogy éppen azért fújja, mert még nincs neki magáéja... ), és le nem száll rólad, amíg nem kap cumitcumitcumitcumit!!!!!! – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 01:06 (CET)
Akkor várhatsz, épp most jelentett fel egy anon... Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 01:24 (CET)

Várok is, mert a "szinte bizonyos" rögtön megütötte a szememet, és most végignézem, hogy hogyan kell ezzel a "szintebizonyos"-sal szakszerúen ízekre szedni a "nem bizonyosodott be egyértelműen"-t. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 01:29 (CET)

Persze az is lehet, hogy mégicsak előbb lesz cumim, mint ahaélményem. Mert sok újat - sajnos - aligha tudtok mutatni. Szervert utáljuk, Duálját úgyszintén: mi a fenét kellene ezen még bizonygatni?

Cáfolj meg: őszintén örülnék neki ... – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 01:37 (CET)

Eljön még az a nap, amikor a vitalapodon egy szép Wikicumi fog virítani. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 01:40 (CET)

Pótléknak? Kössz, ne fáradj vele: gyorsan visszaötvenítettél. Jó éjt. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 7., 01:48 (CET)

Good evening to you. Would you kindly translate in German Gianluca Ramazzotti?

Dear Friend, I have seen that you are very good with the German. I kindly ask you if you can translate in German my friend's article: Gianluca Ramazzotti. A good Italian actor, very nice! In change I will help you with Italian and the Sicilian dialect. I can provide for article biographical and geographical of your interest. In attends him I thank you in advance!– Lodewijk Vadacchino vita 2009. január 6., 23:48 (CET)

Oh my, I would like to do it but I have now many exams to do, I have not so much time until the end of January. Sorry for the inconvenience. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 6., 23:52 (CET)

Bezzeg te hiába unatkozol...

... nem lövöd le majmot... – Burrows vita 2009. január 7., 16:48 (CET)

Lő helyette engem más. :-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 7., 16:49 (CET)

rend

Gáborkám! Lécci csinálj már egy kis rendet T-n! ;) pusz, – OrsolyaVirágHardCandy 2009. január 7., 19:20 (CET)

szinnyei

Hogy a ragya enné meg :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2009. január 7., 19:47 (CET)

köszönöm

köszönöm a Csermely Péter oldalán végzett szerkesztéseket és javításokat, sokat tanultam belőle. üdv, frkandris

Igazán semmiség. :-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 8., 18:29 (CET)

Vita:Djerba

Egyetlen Kasszandróm!! Ha már megállapodtunk benne, hogy az olyan vitaredireket, amikre hivatkozás mutat, nem töröljük, hogy ne törjenek el a linkek, hanem max. kézzel jav., vagy marad, ahogy van. Tessék megnézni, három fontos helyen is van rája hiv., és ha nincs ott mellette tökvéletlenül a szócikknév is, akkor ütheted bottal a link nyomát... Nem olyan nagy fáradság az az 1 kattintás, kapol veszélyességi pótlékot, elintézem. Vigyor Légy jó, különben elvisz a wikibakurász. Bennófogadó 2009. január 8., 18:27 (CET)

Kedves figyelmeztetésed kézbesítése előtt már éltem észrevételezési jogommal a vitalapodon. Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2009. január 8., 18:29 (CET)

Gyorsabb voltál. ;) Öreg vagyok már a járőrözéshez, nem való nekem. Mire bepötyögöm, már el is avult az üzenet. Vigyor Bennófogadó 2009. január 8., 18:31 (CET)

DSS

DSS-szel kapcsolatban szerintem tudatos provokációról van szó azért, hohy végül megkapja az örökös kitiltást. Minden eddig örökre blokkolt szerkesztő IGe, Gabucino meg ezek azért feszítették a húrt, hogy eddig menjenek és aztán a Virtuson, meg ilyenek teli kürtöljék, hogy a Wikipédián diktatúra, klikkesedés, zsidó fasizálódás meg minden van. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 8., 19:03 (CET)

Szerintem teljesen felesleges ilyen marginális figurák miatt panaszkodni. Attól nem lesz jobb, hogy virtuális emlékművet/sírkövet emelünk föléjük. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 8., 19:05 (CET)

Változtatni kellene a kitiltás módján, mert ez túl látványos, épp ahogy te mondtad, virtuális síremlék, jó hosszú felirattal. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 8., 19:11 (CET)

Szignókérdés

Ma takarítottam, erről megfeledkeztem. Stewe Feedback 2009. január 8., 19:12 (CET)

További kérés

Szerbusz Szerkesztő! Abban segíts, hogy a nevek összhangja adott legyen, mert a megjelenési helyeken, ha nem tudjuk összeilleszteni, akkor a piros jelzés soha nem tűnik el, holott a játékvezetőről már sok információ van. Nem polemizálni akartam, hanem egy kérdés megoldásához kérem a segítségeteket. Köszönettel Lajos52 vita 2009. január 8., 20:14 (CET)

GrinFasz

Ezt a szerkesztőt GrinFaszt (vita) sürgősen blokkolni kell, mert a felhasználónév nemcsak, hogy elfogadhatatlan, hanem még durva destruktív szerkesztéseket is végrehajt, Alenshának jogtalanul örök kizárás sablont ad, IGe kitiltott szerkesztő userlapját pedig újra megnyitja és eltünteti a blokk-sablont. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 9., 14:06 (CET)

Már megtörtént. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 9., 14:08 (CET)

Levéd

IGe felhasználói lapját akár le is lehetne védeni, nem? Csak mielőtt újra támad :-). Azon sokat változtatni amúgy sem kell már, IGe meg nem is tehetné. Funatic vita 2009. január 9., 14:06 (CET)

Jogos, levédtem. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 9., 14:10 (CET)

Szupernem

Nem akarom az AÜ-re írni, de a kolléga szerkesztői lapja „nem megfelelő”. – CsGábormegbeszélés 2009. január 9., 14:43 (CET)

+ szerintem provokatív jelleget mutatt eddigi szerkesztése.

[törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2009. január 9., 14:47 (CET)

Ha szabad itt a nagyfőnök lapján nekem jó tanácsokat osztani: Illető egy tipikus troll, egyszóval a vele kapcsolatos teendők: mocskait szó nélkül feltakarítani, szigorúan kerülni a vele való párbeszédet. Egyetlen célja ugyanis éppen az, hogy végtelen és értelmetlen vitákat generáljon. Funatic vita 2009. január 9., 14:49 (CET)

Cassandro tapintata

Kedves Cassandro! Köszönöm, hogy téves helyre beirt szövegemet nem hajitottad el jó messzire azzal a felkiáltással, hogy "Ez mit keres itt, idegen földön", hanem megnyugtattál afelől, hogy itt csupán egy kezdő wikipédiás félrenézéséről van szó, tehát semmi baj, te elrendezed helyettem is a szöveget a rendnek megfelelően. Igy aztán tanultam is az esetből, meg az önbizalmam sem veszitettem el. Nagy erény a szerkesztői tapintat - ezt el kellett mondanom a nyilvánosság előtt is. Szeretettel üdvözöl: Előd László

Juj, hát... öööö... *totáliszavarban* Igazán semmiség, valaha én is voltam kezdő. :-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 9., 22:54 (CET)

Kerüld, kerüld asztalkám

Megérem még vajon, hogy: "áttettem a kérésedet az illetékes helyre?" – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 10., 00:15 (CET)

Egy fecske persze nem csinál nyarat. De mindig van első, és azt valahogy több megbecsülés szokta övezni, mint a harmichétezernyolcszázötödiket. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 10., 00:18 (CET)

Régebben volt már erre példa, de szerintem nem baj, ha szólnak, hogy más helyen találod meg. Nem muszáj mindent helyettük megcsinálni. :-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 10., 00:29 (CET)

Átteszed, és az eredeti helyen hagysz egy nyomot: ez történt, itt keresd. (Ha jól tudom, itt a Wikipédián minden előrevivő, bizalomépítő, gépezetet olajozó, kedvcsináló lépést önként tesz meg mindenki. A muss nem igazán ez a gondolatkör - nem tudom, hogy kerül ide.)
Kik azok az "ők" (ott messzi, még a "te-evidencián" is túl), akik helyett nem muss? – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 10., 01:13 (CET)
Az önkéntesség megfogalmazódhat abban is, ha megmutatod a megfelelő utat. Tartom az embereket annyira felnőttnek, hogy ne kelljen mindig a kezüket fogni. :-) Persze ahol szükséges, ott megteszem, lásd egy szakasszal feljebb. Mindenkihez másképp kell viszonyulni. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 10., 01:21 (CET)
Gyámkodás és szívességtétel: nem ugyanaz.
"Ők" kik? :) – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 10., 01:53 (CET)
Szívességtétel az is, ha elmondod, hogy hova kell menni XY kéréssel. Ők? Kezdők, eltévedtek, stb. Olyan vén rókáknak, mint neked, nem kell már igazán a segítségem. Vigyor Cassandro Ħelyőrség 2009. január 10., 02:07 (CET)

Hm ... Azér csak ki kéne próbálni, hogy mi lenne akkor, ha a vénrókák egymást tekintenék "ő"-nek (aki már nem szorul segítségre, támogatásra, egyáltalán: állandó figyelemre/figyelésre), és a kezdőket, eltévedteket, satöbbiket kezelnénk többször megszólítandó te-nek ... Na, ezen elmélázok, amíg a cumim hatni nem kezd ... További jó őrzést. – Nullextra NULLEXTRAKADÉMIA 2009. január 10., 02:22 (CET)

Clapton!

Szia!

Húúh! Reméltem,h leszel és segítesz :D Köszi hétfőn vizsgázom így biztosan nem lesz időm most befejezni,de van még egy csomó tervem! Köszi a figyelemmel kísérést :D

üdv Impromtu vita 2009. január 11., 01:45 (CET)

Ha ki szeretném rakni a szerkesztő lapomra,hogy mely országokban jártam,azt hogy tudom megtenni? Impromtu vita 2009. január 11., 02:32 (CET)

bocs,konkrétan a zászlók érdekelnének Impromtu vita 2009. január 11., 12:17 (CET)

Nézd meg a szerkesztői lapom Errefele már jártam szakaszát szerkesztési nézetben, ott megtalálod. Cassandro Ħelyőrség 2009. január 11., 15:01 (CET)

Muszlim

A legnépesebb muszlim ország, Indonézia, pl. nagyon Keletre van Mekkától. De megkockáztatom, hogy a világ muszlim lakosságának nagyobb része hajlong Nyugat felé napjában ötször, mintamennyien Keletre... :) – Burumbátor Hajnali Tudósklub 2009. január 11., 14:48 (CET)

Pontosan, épp ezért javítottam ki nagyon gyorsan a szakaszcímet. ;-) Cassandro Ħelyőrség 2009. január 11., 14:58 (CET)