Szerkesztővita:Bean49/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Bot flag on ruwiki

Dear Botowner!

On behalf of bureaucrats from the Russian Wikipedia I want to notify you, that we are discussing removal of the bot flag from your bot on ru.wikipedia: See lthis. We nominated all bots removal that were inactive for the last year: If you have any future plans for running the bot or want to keep this flag for some other reasons, please, tell us: at this discussion. You can also contact me directly via my user talk - ru:User talk:Rubin16.

If you have no objections or we don't receive any response for a week, we will remove bot flag. Thanks a lot for your previous contributions! rubin16 (talk) 2014. március 7., 20:39 (CET)

Húsvét

Boldog húsvéti ünnepeket! Szalakóta vita 2015. április 5., 21:10 (CEST)

Népesség

Szia! Ezt most vettem észre, hogy a népesség ref, amit beszúrtál itt nem működik, de nem tudom, hogy kéne működnie...Megnéznéd, kérlek? Köszönöm! Xiaolong Üzenő 2015. május 16., 21:45 (CEST)

Inaktivitás

Értesítés inaktivitásról / Notice to inactive right holders

Nyilvántartásunk szerint az elmúlt legalább egy évben nem voltál aktív a magyar Wikipédián.

Az inaktivitási irányelv vonatkozó szabálya szerint elveszíti bot-, bürokrata- vagy felületszerkesztő státuszát az a szerkesztő, akinek 12 hónapnál hosszabb ideig nincsen a magyar Wikipédia semelyik névtérében egyetlen szerkesztése vagy naplózott tevékenysége.

Amennyiben botfiókod jogosultságát meg kívánod tartani, kérlek jelezd azt 14 napon belül a bürokraták üzenőfalán.


(Angol verzióra minta itt: Notice to inactive right holders)

Bencemac A Holtak Szószólója 2018. június 2., 10:01 (CEST)

Welcome back

Jééé! 9 év eltelte után újra itt?! Hatalmas welcome! :) Burumbátor Súgd ide! 2022. november 22., 13:05 (CET)

Köszönöm. – Bean49 vita 2022. november 22., 14:10 (CET)

Okosítás

Szia! Úgy látom értesz a WP technikai hátteréhez, ezért gondoltam tőled kérdezem meg, hogy mi az a "Szál" névtér, amit a dumpban találtam. Köszi, JSoos vita 2022. december 15., 20:32 (CET)

@JSoos: Ugyan nem engem kérdeztél, de itt lehet róla olvasni: Wikipédia:Folyékony beszélgetések, mw:Extension:LiquidThreads. – FoBe üzenet 2022. december 15., 20:40 (CET)
Köszi, én csak sejtettem, épp keresgéltem. – Bean49 vita 2022. december 15., 20:42 (CET)

Valamikor használták, de kihalt. [1] – Bean49 vita 2022. december 15., 21:00 (CET)

Kihalt, de a névtér és a benne lévő lapok maradtak, szerintem azért, nehogy a szócikkek közé keveredjenek, és nehogy véletlenül valaki törölje eltévedt tartalomként. Meg tán azért is, mert mégiscsak más egy szál felépítése, mint egy más névtérben lévő lapé. Alfa-ketosav vita 2023. január 3., 15:23 (CET)

Köszönöm! Érdekes. Okosabb lettem! JSoos vita 2022. december 15., 21:05 (CET)

Szlovákia domborzati térkép

Szlovákia (vitalap | történet | hivatk | log | dellog | szerkesztés | figyel | lapinfo | töröl | levéd)

Miért hibás az a térkép? Peyerk vita 2023. január 17., 15:36 (CET)

Hibás koordináták vannak megadva, nem jelenik meg egy hely sem rajta, kategória jelzi, hogy hibás. Magyarul értelmezhetetlen hülyeség. Ha kell a kép, akkor a képet kell betenni. Feltétlenül szükség volt visszatenni, mielőtt megkérdezed? – Bean49 vita 2023. január 17., 15:43 (CET)

Bocs, ebből semmit nem értek. Én egy teljesen normális térképet látok. Csinálsz egy képernyőképet, amin megmutatod, mire gondolsz? – Peyerk vita 2023. január 17., 15:52 (CET)

Nézd meg a forrásszöveget, amit visszatettél. Te így szoktál képet beszúrni? Amikor egy normális képet akarsz látni? Hülyeséget tettél be, és hibát okoz. Vagy vedd ki teljesen, mert nem kell oda, vagy vedd ki, és tegyél be „egy teljesen normális térképet”, ahogy egy képet szoktál betenni. Remélem nem így szoktad. Köszönöm. Amúgy miért érezted úgy, hogy azt a hülyeséget sürgősen vissza kell tegyed? Gondoltad, én unalomból vettem ki? – Bean49 vita 2023. január 17., 16:14 (CET)

@Bean49, Peyerk:

Sziasztok!

Először is a többi szerkesztőtárs kedvéért megadom itt azt az információt, amit mindketten elmulasztottatok közölni: a fenti, meglehetősen kellemetlen hangvételű megbeszélés témája a Szlovákia lap.

Észleltem, hogy a cikk szerkesztési háború terepe lett a mai napon, ezért helyreállítottam a szerkesztési háború előtti állapotot, és ideiglenesen teljes védelmet tettem a lapra.

Világos, hogy a vita tárgya Szlovákia domborzati térképe. Világos az is, hogy a térkép Bean49 szerint hibás, de se Peyerk se én nem értjük, mi a hiba természete, dacára annak, hogy Bean49 erőfeszítést tett, hogy ezt megmagyarázza. Hálás lennék, ha Bean49 tenne még egy próbálkozást, hogy elmagyarázza, mi a probléma, és hogyan lehet ezt úgy kijavítani, hogy közben a térkép megmaradjon. Ha ez sikerült, a hibát kijavítjuk, a cikk védelmét pedig feloldom (illetve helyreállítom a korábbi félvédelmet).

Konstruktív közreműködéseteket előre is köszönöm. --Malatinszky vita 2023. január 17., 18:22 (CET)

@Bean49: Arra speciel nem gondoltam, hogy unalomból vetted ki. Arra gondoltam, hogy te valamiért másként látod megjelenni a térképet az eszközödön, mint én. Visszatenni azért tartottam szükségesnek, mert hibát nem észleltem vele kapcsolatban, viszont a cikkben nagyonis szükség van rá.

Engem nem nagyon érdekel a forrás, esztétikailag meg végképp nem. Nem szoktam ilyen térképeket berakni. Viszont nekem a cikkben a térkép megfelelően jelenik meg, ezért továbbra sem értem, miért írsz róla olyanokat, hogy "hibás", "hülyeség", és hogy szerinted miért kellene kivenni. Ezért megkértelek nagyon udvariasan, hogy magyarázd el, mi a bajod vele. Erre várok még mindig.

– Peyerk vita 2023. január 17., 19:01 (CET)

@Peyerk, Malatinszky: Mindketten egy szlovákiai domborzati térképet láttok? Azon kívül láttok rajta jelölőket? – balint36 utaspanasz 2023. január 17., 21:41 (CET)

Nem tudom, kik azok a jelölők, úgyhogy azt sem tudom, látom-e őket. Én egy szerkesztési háborút láttam, és azt állítottam le.
Baráti üdvözlettel,
-- Malatinszky vita 2023. január 17., 22:23 (CET)
Én igen. Pagony üzenet 2023. január 17., 22:46 (CET)
Én is láttam rajta jelölőket, amikkel nem volt semmi látható gond. Mivel a forrást nem értem és nem is érdekel, ezért én azt nem észleltem, hogy a forrásban szereplő cuccok egy része esetleg nem jelenik meg a térképen. Ez az én nézőpontomból nem volt gond, és különösen nem volt ok az egyébként szép és jó térkép törlésére. A javításra nyilván ok lehetett annak, aki ezt észlelte, de ahogy látom, ez meg is történt elég gyorsan. – Peyerk vita 2023. január 18., 11:08 (CET)

Taxobox

Szia!

Egyébként szükséges annak a piktogramnak benne lennie a sablonban a linkkel együtt? Nem lenne jobb kiszedni belőle? Más infoboxokban sem igazán látni ilyesmit. Csak kérdezem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. január 19., 21:57 (CET)

Szerintem se kell, de a taxoboxosokkal kéne megbeszélni. Bean49 vita 2023. január 19., 22:00 (CET)
Hát azt nem vállalom. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. január 19., 22:02 (CET)

Wikidata

Szia

Látom, sokat foglalkozol a Wikidatával és talán tudsz nekem is segíteni. Létezik olyan eszköz/módszer, amivel egy angol cikk címéből megtudjuk annak wikidata-azonosítóját? Persze átváltva Wikidatára, látható, de ettől azért valami okosabb, automatikus dolog jobb lenne. Arra gondoltam, hogy pl navboxokat lehetne ezzel a módszerrel fordítani, ha minden angol cikkcímet kicserélünk wikidata-azonosítóra, majd azokat a visszaalakítjuk a megfelelő magyar címkére a magyar wikin. B.Zsolt vita 2023. február 18., 21:49 (CET)

Módszer rengeteg van, eszközről nem tudok hirtelen. Például Luában egyszerű. – Bean49 vita 2023. február 18., 21:58 (CET)

Luához sajnos nem értek, így én nem tudom megcsinálni. De kíváncsian várom, hát ha látsz majd fantáziát benne és alkotsz valami eszközt! :) – B.Zsolt vita 2023. február 18., 22:10 (CET)

Rittyentettem egyet: Speciális:PermanentLink/25835110. – Bean49 vita 2023. február 18., 22:47 (CET)

Ez tetszik, erre várok évek óta! :-) Nagyon ügyes vagy! Még egy apróság hiányzik és szerintem már tökéletes is (aztán majd meglátjuk, lehet tévedtem). Lehetne ebből olyan sablon csinálni, amit lehet substolni?

Például:

majd:

Ha ez működne, talán javascriptel össze is lehetne rakni egy navbox fordítót és nem kellene keresgélni, hogy minek mi a magyar megfelelője. Vajon angol redirektnél is működik majd? B.Zsolt vita 2023. február 18., 23:03 (CET)

Lehetne sablont csinálni, de ez is subst-olható:

  • {{subst:#invoke:homokozó/B.Zsolt/homokozó/Modul:WikibaseUtils|convertTitle|Shaw Island}} → Shaw-sziget

Nem kell sablon. – Bean49 vita 2023. február 18., 23:16 (CET)

Köszönöm! A napokban ki fogom próbálni! Légy szíves keddig ne töröld, akkor megírom, hogy mire jutottam! :-)

Ez a tiéd. Végleg. Miért törölném? :-) – Bean49 vita 2023. február 19., 01:07 (CET)

Ez még nem jó átirányításokra, de meg fogom csinálni, hogy arra is jó legyen. – Bean49 vita 2023. február 19., 12:47 (CET)

Hú, az nagyon klassz lenne. Nekem van egy saját segédeszközöm, ami javascriptben íródott. Ha a Te megoldásodat sikerül beleintegrálnom, azzal mindjárt három funkciót is megvalósíthatok (vagy lehet négyet is):

  • zöld link javítás: ha egy szócikkben sok zöld link van, és látszik szemre, hogy nem átirányítások vagy hibás alakok, egy kattintással kékíthető lesz mind, nem pedig visual editorban linkenkénti két kattintással, @Porrima: biztos örülne ennek a funkciónak;
  • lehetne írni egy navbox fordítót, filmekhez szuper lenne;
  • Az infoboxoknál, ahol nincs folyószöveg, egy az egyben át lehetne venni az adatokat és a paramétereket is;
  • +1: a másik hobbiprojektem, a repülős is csigatempóról vágtába kapcsolna át! :) – B.Zsolt vita 2023. február 19., 22:24 (CET)

Még pár trükköt szeretnék ellesni tőled. Elkezdtem egy cikket A1-es autópálya (Franciaország) néven. A Wikidatából nem jön át a hosszúság csak méterben, mert az unit=km paraméter nem működik, a saját név és becenév pedig egyáltalán nem jelenik meg, mert francia nyelven van megadva. Ezeket hogyan lehet megjeleníteni? – B.Zsolt vita 2023. február 20., 01:17 (CET)

  • Autoroute A1
  • Autoroute du Nord
  • 211 km

pageTitle csak itt kell. – Bean49 vita 2023. február 20., 01:37 (CET)

Köszönöm, most már mind működik! Ma is tanultam valami újat! :-) B.Zsolt vita 2023. február 20., 01:49 (CET)

Sajnos nem akarja az átirányításokat. Elméletileg van rá függvénykönyvtár, de gyakorlatilag nem működik. :-( – Bean49 vita 2023. február 20., 15:42 (CET)

Így is nagyon jól működik: {{Nagysebességű vonatok/új}}. Esetleg megoldható, hogy linkeljen is? :-) – B.Zsolt vita 2023. február 24., 01:17 (CET)

Lehetne, de inkább tegyél te zárójeleket. Nem jó úgy? – Bean49 vita 2023. február 24., 01:30 (CET) Rendben, már így is nagy segítség! :) – B.Zsolt vita 2023. február 24., 11:12 (CET)

Nem azért, de szerintem jobb úgy. Rugalmasabb. Bean49 vita 2023. február 24., 11:16 (CET)

Francia állomások azonosítói

Szia

A {{állomás infobox}}(?) is elromlott, minden francia állomás szócikkében egy fura link jelent meg az infoboxban, pl. itt: Gare de Marne-la-Vallée - Chessy

Rá tudnál nézni? B.Zsolt vita 2023. március 5., 21:23 (CET)

Ez aztán gyors volt! 1000 köszönet! :-) B.Zsolt vita 2023. március 5., 22:47 (CET)

+1: {{francia település infobox}}(?), pl. : Chessy (Seine-et-Marne). Úgy tűnik nagyon átvariálták a Wikidatát... :-( B.Zsolt vita 2023. március 6., 00:18 (CET)

Köszöntés és megköszönés



Kedves Bean49!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

SamatBot vita 2014. január 1., 00:30 (CET)

Elavulttá minősítés oka

Szia! Leslie Savage és Percy Peter WD-elemében a forrás alapján pontosítottam a születési idejüket, és a korábban csak évszámmal megadott adatot elavult rangra állítottam. Azt tudom, hogy lehet adni egy olyan minősítőt, hogy elavulttá minősítés oka (P2241), de azt viszont nem, hogy ilyenkor mit kell odaírni, hogy miért. Tudsz segíteni ebben? Köszönöm: Joey üzenj nekem 2023. március 10., 09:32 (CET)

Ezt én se tudtam. Ilyenkor a tulajdonság lapján és vitalapján lehet utánanézni, példák is vannak. Onnan jutottam ide, d:Help:Deprecation#Reason for deprecation, és találtam egy ilyent: kevésbé pontosan megadott elem/érték (Q42727519). – Bean49 vita 2023. március 10., 10:52 (CET)

Köszönöm, jegyeztem! Joey üzenj nekem 2023. március 10., 11:31 (CET)

Sőt, ugyancsak a tulajdonság lapján, találtam egy ilyent is: elutasítás Wikidata-indokainak listája (Q52105174). – Bean49 vita 2023. március 10., 10:58 (CET)

Világörökség-azonosító

Andrássy út
Világörökség
Világörökség-azonosító400-002
Szia! Az infoboxok (tömeges) átírásával (pl. Világörökségi helyszín infobox) egy probléma van: ha egy érték nem a Wikidatából jön, elmarad a linkelés (lásd jobbra). És ez nem csak azért, mert a modul nem linkeli, hanem mert hatékonysági okokból a {{Wikidata}}(?) sablon meg se hívja a modult. Nem emlékszem már, hogy pontosan miért követtem el ezt az optimalizációt, de szerintem nem is segítene, ha visszavonnánk, mert tudtommal nem lehet lekérdezni, hogy egy adott tulajdonság külső azonosító-e, csak ha van egy állításunk is a tulajdonsághoz, ami nem biztos, hogy van, ha kézzel van megadva az érték. Nekem az egyetlen ötletem a probléma megoldására – az infoboxonként karbantartott formázó URL-ekhez való visszatérésen kívül – egy helyben (bottal) karbantartott adatbázis a külső azonosítók formázó URL-jeivel. Például használható a következő SPARQL-lekérdezés:
SELECT ?prop ?formatter WHERE {
  ?prop wikibase:propertyType wikibase:ExternalId; wdt:P1630 ?formatter.
}
Próbáld ki! Az eredmény eltárolható egy JSON-lapon, és betölthető egy Lua-modulban az új mw.loadJsonData függvénnyel. (A SPARQL és a JSON közötti transzformációt „az olvasóra bízom”, ahogy mondani szokás, de ha kell, én is meg tudom írni Pywikibotban. Nem tűnik nagy kunsztnak.) – Tacsipacsi vita 2023. március 12., 22:10 (CET)

Tudok a problémáról, de én nem érzem problémának, mert azt gondolom, hogy a külső azonosítókat, nem sablonparaméterek értékeiben kell nyilvántartani. Eleve olyan paramétereknél merül fel, amik a Wikidata hatására lettek bevezetve, és amiknek nagyon nagy hányada a Wikidatából jön. Az egyik nyilvánvaló megoldás, hogy be kell írni a Wikidatában. Amiket javasoltál, nem tartom célszerűnek. Ha borzasztóan fontos, hogy az néhány azonosító úgy is linkeljen, hogy nem írjuk be a Wikidatába, akkor az lenne a megoldás, hogy külön erre a célra létrehozott paraméterként átadni a sablonnak, és ugyanazzal megjelenítővel megjeleníteni. Vállalom a megvalósítását, de én inkább azt támogatnám, hogy maradjon meg ösztönzőnek, hogy írjuk be a Wikidatába. Sőt, én sablonparamétert is megszűntetném, csak azért kell megtartani, mert jelenleg csak azzal tudjuk mellőzni a Wikidatát, de arra is lehetne jobb megoldást alkalmazni a műhelyben javasolt reformmal. Amúgy híváskor tudjuk a típusát, mert meg kell adni a tulajdonságazonosítót. – Bean49 vita 2023. március 12., 22:40 (CET)

A Wikidata az esetek 99%-ára jó megoldás. Van viszont 1%, amire nem: allapon íródó vagy újraíródó cikkek; „Bonnie and Clyde-probléma” (amikor egy Wikipédia-szócikkhez több Wikidata-elem kapcsolódik) vagy annak a fordítottja; ha olyan tölti ki az infoboxot, aki nem akarja vagy nem tudja használni a Wikidatát (pl. ha valaki nem tud olyan böngészőverzióra frissíteni, amiben még működik a MediaWiki JavaScriptje, akkor egyszerűen nincs technikai lehetősége a Wikidata állításainak szerkesztésére) stb. A külső azonosítók formázó URL-jeit viszont tényleg az esetek 100%-ában kéne nem infoboxparaméterben tárolni – márpedig most erre kényszerülünk. Ha beleteszel a modulba egy paramétert, amit átadhat az infoboxsablon, az már nem lenne rosszabb az egy hónappal ezelőtti helyzetnél – de lényegesen jobb se, mert a bő tucatnyi sablonba, amiből ma kivetted a formázó URL-eket, egyenként kerülhetne vissza, tehát ha valaha változik, akkor módosítani is bő tucatnyi helyen kéne egy helyett. Szóval jó megoldásnak nem tartom, de azért elfogadható kompromisszumnak igen. – Tacsipacsi vita 2023. március 13., 02:07 (CET)

Nem a formázó url-t adná át, hanem a helyileg megadott azonosítót. Be kell vonni a Wikidata-sablont is ezeknél. Nem érzem, hogy erre szükség lenne, de inkább megcsinálom, mint hogy rosszabb megoldások szülessenek. – Bean49 vita 2023. március 13., 02:36 (CET)

Sablon:Grafikon/doc

Bocsánat, véletlen volt a visszaállítás, a friss változtatásokban félrekattintottam. Üdv, FoBe üzenet 2023. március 13., 18:40 (CET)

Ország infobox

Úgy sejtem, hogy az általad módosított Ország infobox miatt lett kb 30 hibás lap a kategória:Hibás koordináta-címkékkel rendelkező oldalak kategóriában. Már fogyogatnak, mert javítom a lapokat. :) Baj nem történt, csak gondoltam, szólok. B.Zsolt vita 2023. március 26., 21:03 (CEST)

Köszönöm, hogy szóltál, és hogy javítod. Nem vettem észre. Bean49 vita 2023. március 26., 21:13 (CEST)

Kisbolygó-navigátor kékítése

Szia Bean49!

Szeretném kérdezni, hogy a {{Kisbolygó-navigátor}}(?) navigációs sablonokban tervezed-e a végleges nevet kapott kisbolygót nevének kékítését? Én csak AWB-t használok, az meg nem igazán jó az egy cikkben egy különböző módosításhoz. – Porrimaeszmecsere 2023. április 3., 10:14 (CEST)

Ha nem fér bele az idődbe, akkor javítgatom kézzel, ahogy időm engedi. – Porrimaeszmecsere 2023. április 3., 10:18 (CEST)

Annyira nem vonz a feladat, de ki kell írni. Sose lehet megjósolni kinek mi tetszik meg, és ki mit csinál szívesen. – Bean49 vita 2023. április 3., 11:05 (CEST)

Igazad van. – Porrimaeszmecsere 2023. április 3., 11:40 (CEST)

Kiírtam, és egy jó tanács segítségével meg is csináltam. – Porrimaeszmecsere 2023. április 4., 13:58 (CEST)

Láttam, örülök. Bean49 vita 2023. április 4., 14:08 (CEST)

Új kisbolygó nevek

Szia Bean49!

Látom, hogy most mással vagy elfoglalva, de én közben rendeztem a függőben maradt kisbolygós tennivalókat, és utána megnéztem, hogy megjelent a Bulletin márciusi száma. Ha majd ráérsz, akkor elővennéd az átnevező botodat, és aktualizálnád a legújabbakkal? – Porrimaeszmecsere 2023. április 4., 13:51 (CEST)

Persze. A másik nem lesz villám dolog, előtte lemehet. Bean49 vita 2023. április 4., 13:55 (CEST)
Örülök neki. – Porrimaeszmecsere 2023. április 4., 13:59 (CEST)

Már mehet? Minden input, feltétel maradt? – Bean49 vita 2023. április 4., 14:53 (CEST)

Szerintem igen. – Porrimaeszmecsere 2023. április 4., 16:43 (CEST)

Futtattam, de csak egyet talált. Enwikiből dolgozik. – Bean49 vita 2023. április 4., 23:59 (CEST)

Hát akkor úgy tűnik, hogy az angolok kicsit ellustultak, vagy nem találták meg a forrást, mert ez a cím nem régóta létezik. Én úgy emlékeztem, hogy ezt a Bulletint már megbeszéltük, vagy az más vonatkozásban történt? – Porrimaeszmecsere 2023. április 5., 13:50 (CEST)

Milyen értelemben? Hogy én azt használjam? Bean49 vita 2023. április 5., 13:56 (CEST)
Szerkesztővita:Porrima#Nevet_kapott Én erre gondoltam:
Az új elnevezések a [2] körlevélben olvashatók: a februári még úgy látom nincs feldolgozva, a januárit talán már megcsináltam a magyar wikin. – Porrimaeszmecsere 2023. február 27., 14:42 (CET):Kiderült! :-) Bean49 vita 2023. február 27., 14:47 (CET)

Eszerint lehet, hogy a februárban végleges nevet kapottak sincsenek még bevezetve sehol? – Porrimaeszmecsere 2023. április 5., 14:48 (CEST)

Úgy látszik. Nézz meg egyet szúrópróbaszerűen. Bean49 vita 2023. április 5., 14:51 (CEST)
Gondoltam, hogy én megnézem, csak nem írtam oda. – Porrimaeszmecsere 2023. április 5., 14:55 (CEST)

Nos, a helyzet az, hogy az ez évi három utolsó szám nincs feldolgozva az angol wikiben, viszont a franciában, svédben igen, olaszban úgy ahogy, a WIKIDATA szerint. Mivel engem a WD önmagában nem érdekel, magyar kisbolygó meg nincs az újak között, ezért én különösebb munkát nem szándékozom belefektetni. Ha Te úgy gondolod, hogy javítanál valamit, akkor szívesen meghallgatom. – Porrimaeszmecsere 2023. április 5., 15:40 (CEST)

Lecserélhetjük az enwikit másikra, ha gondolod. Bean49 vita 2023. április 5., 15:45 (CEST)
Megnézegettem a svédet, úgy látszik azonos a szisztémájuk a kisbolygóknál, mint a miénk. Kíváncsiságból nézzük meg, hogy a magyar és svéd kisbolygó nevek között mi az eltérés, ha nem nagy munka. Ha 100-150-nél kevesebbet találunk, akkor nagyon jó, ha 300-nál kevesebbet, akkor még használható lehet. – Porrimaeszmecsere 2023. április 5., 16:23 (CEST)

https://w.wiki/6YDn A meglévő lekérdezésem nem jó, mert nagy részénél a miénk újabb, másik nagy részénél ékezetkülönbségek vannak. – Bean49 vita 2023. április 5., 21:34 (CEST)

Rápillantottam, de érdemben megnézni csak holnap délután tudom. – Porrimaeszmecsere 2023. április 5., 23:37 (CEST)
Valóban a lekérdezésednél lehet a baj, mert amit már tegnap néztem, az nincs a listádban, de a svéd wikiben és a WD-ben is megvan, ezért gondolom, hogy lehet még ilyen több. Valószínű. hogy egy svéd szerkesztő az újakat bevezette, de a régiekkel nem foglalkozott: sv:9278 Matera – Porrimaeszmecsere 2023. április 6., 14:08 (CEST)
Az a baj, hogy te jogosan azt mondtad, ne a linket nézzük, hanem a címkét, és hát a svéd címke a régi, (9278) 1981 EM1. Egyik se jó, ahogy lenni szokott. Bean49 vita 2023. április 6., 14:25 (CEST)
Hát a korábbi esetben ez így látszott jónak. Én azt néztem, hogy az új nevű WD lap hivatkozik a svéd lapra; eszerint a cimkét nem javította a svéd szerkesztő, csak a lapot, és a WD automatikusan updatelt, ahogy nézem a WD-laptörténetet csatlakoztatta a WD-hoz? Sose voltam erős abban, hogy kitaláljam, másvalaki miért csinálta azt, amit csinált? Hol látod a svéd cimkét? És akkor most van-e megoldás? A Bulletinnél látok valamilyen json változatot: én azt a nyelvet nem ismerem, onnan nem lehetne kinyerni az új neveket? – Porrimaeszmecsere 2023. április 6., 15:08 (CEST)
Megnéztem a példát, egyedül az eszperantó wiki módosította a címkét: nézzük meg azt? – Porrimaeszmecsere 2023. április 6., 15:13 (CEST)
Json az tökéletes! Hol van? Bean49 vita 2023. április 6., 15:15 (CEST)

Ugyanott, csak lejjebb: [3] – Porrimaeszmecsere 2023. április 6., 15:30 (CEST)

Kicsit belepartizánkodtam a lekérdezésedbe: hozza is szépen az új neveket, csak az a probléma, hogy a cimke is, meg a lap címe is le van fordítva eszperantóra, úgyhogy ez nekünk nem igazán jó. – Porrimaeszmecsere 2023. április 6., 15:40 (CEST)

Ez a json tökéletes! Ez alapján tudom frissíteni a cikkeket. – Bean49 vita 2023. április 6., 16:41 (CEST)

Ennek nagyon örülök. Akkor nem ártana a januárit is megnézni, mert én csak a magyarokra koncentráltam. – Porrimaeszmecsere 2023. április 6., 16:48 (CEST)

Szerintem beelőztünk mindenkit: 16169 Janapaty (Q1481092). Még a végén minket fognak másolni! :-) – Bean49 vita 2023. április 10., 21:31 (CEST)

Gratula; minden nap ránéztem, hátha elkészült már. Viszont van egy kis prücök: a forrás, a Bulletint illett volna beírni, ahogy én tettem a legelején valamikor. Ez esetleg pótolható lenne még?

Meg ha volna egy listád, akkor én az érintett navsablonokat rendezném, meg a listákat, ahogy a korábbiakkal már megtettem. – Porrimaeszmecsere 2023. április 10., 21:57 (CEST)

Hol? Mikor? Hogy? Lista nincs. A pdf a lista. Kéne jobb? Bean49 vita 2023. április 10., 22:05 (CEST)
Hát hirtelen nem tudom mire véljem ezt a kérdéscsokrot? Egy olyan egyszerű textre gondoltam, hogy melyik kisbolygók nevét módosítottad most, de ezt én is össze tudom kaparni. A forrásnál meg ugye nem elég az, hogy mi ketten tudjuk, honnan származik a végleges név, a cikkbe is be kellene írni. – Porrimaeszmecsere 2023. április 10., 22:24 (CEST)
A forrásra vonatkoztak a kérdések. Hol a példa? Kéne rá egy sablon. Listának egyelőre csak ez van: [4] Bean49 vita 2023. április 10., 22:46 (CEST)
Nagy nehezen előkapartam egy régi átnevezésemet: 157721 Kölcsey. Itt látható, hogy a névhez refbe beírtam a Bulletint. – Porrimaeszmecsere 2023. április 10., 23:09 (CEST)

Pótoltam. – Bean49 vita 2023. április 11., 22:05 (CEST)

Igen, látom a figyelőlistámon. – Porrimaeszmecsere 2023. április 11., 22:49 (CEST)

Bevezető szerkesztése

Hálás köszönet! Xia Üzenő 2023. április 14., 10:23 (CEST)

Ez te voltál?

Csak azért, mert több mint 16 év alatt soha nem mondott senki hasonlót, és most két nap alatt kétszer is kaptam ugyanilyen tartalmú beszólást, és ilyenkior nyilván mindenkiben felvetődne ugyanez a kérdés, úgyhogy egyszerűbb egyenesen megkérdezni, mint soká rágódni rajta. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. április 15., 10:08 (CEST)

Nem én voltam. – Bean49 vita 2023. április 15., 11:08 (CEST)

Köszönöm a választ! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. április 15., 11:19 (CEST)

Egyébként a linken felvetett probléma a te fejedben létezik, én nem tudok segíteni rajta. Nyilván magadtól is tudod, hogy ami neked fontos, az nem abszolút értelemben fontos és fordítva. Ahogy azt is, hogy mit jelent az önkéntes projekt. És azt is, hogy a függősablonok levétele nem botmunka. Érthetetlen volt ez a megnyilvánulás. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. április 15., 11:21 (CEST)

Tipp a cikkíráshoz

Szia

Itt írok, nem akarom a vitát még jobban szétoffolni. Ez csak egy technikai lehetőség, amit be tudsz építeni.

Van egy sablonunk, mégpedig a {{Alárendelt egységek}}, ami összefoghatná a községek cikkeket is. Ha nem wikidatás megoldással akarod, egy cikkbe besubstolva a többi cikkbe is beillesztheted a kapott kódot vagy sablonként elmentheted. Példa a használatára: Bologna megye. B.Zsolt vita 2023. április 5., 18:03 (CEST)

Köszi! Hasznos megoldás. A mostaninál, már megvannak a sablonok. Bean49 vita 2023. április 5., 21:10 (CEST)

Még egy apróság. Láttam, hogy írtál arról, hogy az infoboxokat tovább lehetne fejleszteni, de senki nem reagált rá. mire gondoltál pontosan?

Hiányosság van még bőven, nézd csak meg az Erie-csatorna laptörténetét és érteni fogod, mire gondolok. Van is egy ötletem, hogy lehetne a munkát megszervezni úgy, hogy ne legyen kavarodás és szerkesztési ütközés se. – B.Zsolt vita 2023. április 9., 18:45 (CEST)

Oké. Oszd meg valahol. Bean49 vita 2023. április 9., 18:54 (CEST)

Mivel mást nem nagyon érdekel rajtunk kívül, nincs sok értelme megosztani... – B.Zsolt vita 2023. április 9., 19:12 (CEST)

Majd szóljál. – Bean49 vita 2023. április 16., 13:30 (CEST)

Pomurska def. link

Szia!

Egyenesen hozzád fordulok, mivel Te a gyors megoldás híve vagy. Sok szlovéniai település infoboxában szerepel a statisztikai régió, amelynek paramétere Pomurska, amely átirányítás a Pomurska statisztikai régióra, mivel az a hivatalos neve. Nekem alapvetően érthető a default link az infoboxokban, de legtöbbször gondom van vele, mint most is. Hogyan lehetne a 100+ zöld Pomurska linktől egyszerűen megszabadulni? – Porrimaeszmecsere 2023. április 17., 15:19 (CEST)

Javítottam. – Bean49 vita 2023. április 17., 15:40 (CEST)

Most véletlenül éppen egy szlovén faluban voltam - feltűnt, hogy kék! – Porrimaeszmecsere 2023. április 17., 15:50 (CEST)

Esetleges új sablon

Kedves Bean 49! Kérlek nézd meg, amit Mirabellának írtam, hogy mi a véleményed egy testület, egyesület sablon kivitelezéséről? És hogy megy ez, megvitatásra közös lapra kell tenni, vagy elég, ha te és @Pallor: egyetértenétek vele? Vagy ha van ezt kiváltó, már létező sablon, akkor azt add meg légy szíves. Köszönöm szépen! Bizottmány vita 2023. április 19., 13:18 (CEST)– Bizottmány vita 2023. április 19., 13:21 (CEST)

Nem kell egyetértsen senki. Fel kell vetni a sablonműhelyben, és az építő javaslatokat felhasználni. Az is jó, amit Pallor javasolt. – Bean49 vita 2023. április 19., 14:46 (CEST)

Köszi a választ. Nem pingeltél meg, így csak most vettem észre, hogy válaszoltál. Köszönöm. Most már @Mirabella:nál pattog a labda. :-)) – Bizottmány vita 2023. április 19., 21:41 (CEST)

Kedves @Bizottmány:, @Bean49: és @Pallor:! Köszönöm szépen a segítséget! Kicsit kell gondolkoznom, hogy milyen információ lehet még fontos az ilyen művészeti csoportoknál, csak legyen időm pici, amikor nyugodtan foglalkozhatok ezzel. Át fogom gondolni, de amit eddig összehoztatok, az felülmúlja minden várakozásomat. Köszönet érte ismét! Mirabella vita 2023. április 19., 21:52 (CEST)

Láthatóság

Ez így nem igazán korrekt. Semmi szerkesztési összefoglaló, semmi indoklás, semmi figyelemfelhívás, Még csak egy automatikus szakaszcím se, csak gyorsan egy törlés az archiválás előtt pár órával, hogy láthatatlanul tűnjön el. Na ez a probléma, nem a függősablonok levétele. Talán figyeld meg, hogy Malatinszky hogy csinálja, és akkor meg fogod érteni, mi a különbség, és akkor nem lesznek ilyen benyomásaid, mintha személyre lenne szabva, ki mit csinálhat. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2023. április 23., 06:10 (CEST)

Népességdiagram

Szia

Nem mertem belenyúlni, nem tudom, hogy áll a javítás, de lehet tudunk egy kicsit javítani a helyzeten. 2016-ban más módon, de működött a népességdiagram sablon. Nézd meg, nem-e vissza lehetne állítani a 2016-os változatot. Mindenhol persze nem lesz jó, csak olyan 40 ezer helyen, de az is jobb, mint a semmi. B.Zsolt vita 2023. április 24., 18:27 (CEST)

Egy az egyben nem lenne jó. Hol van egy példa, hogy mi jelenne meg? – Bean49 vita 2023. április 24., 19:22 (CEST)

Én csak az elméletet tudom, a gyakorlati megvalósítását nem. A lényeg az, hogy minden francia településnek van egy insee-azonosítója, ami egyértelműen azonosítja a települést. A Commonson pedig vannak olyan grafikonok, melyek nevei egyszerűen insee-azonosító. Egy francia településbe be tudod illeszteni azt a képet a grafikon helyére, amelyik a településhez tartozik. Nem a legfrissebb adat, de a semminél több. A képek itt vannak a commonson: [6] B.Zsolt vita 2023. április 24., 23:48 (CEST)

Visszatettem. – Bean49 vita 2023. április 25., 00:44 (CEST)

Köszi, szerintem jobb így! 35 ezer cikket kijavítani egyszerre, szép teljesítmény! :-)

Esetleg meggondolandó, hogy a még hiányzó grafikonokat png képként elkészítjük és feltöltjük? Vagy hamarabb oldódik meg a műszaki probléma, mint hogy a grafikonok elkészülnének? B.Zsolt vita 2023. április 25., 00:48 (CEST)

2-án kész lesz (a műszaki). :-) Bean49 vita 2023. április 25., 00:52 (CEST)

Erdélyi települések román neve

Szia! Eszembe jutott valami, amiben esetleg tudnál segíteni bottal. Az erdélyi települések román nevéről átirányítás van (kellene legyen) a magyar elnevezésű szócikkre, vagy egy megfelelő egyértelműsítő lapra. Egyszer régebben elkezdtem ellenőrizni, és pótolni a hiányzókat, de kézzel ez nagyon sok munka. Tudnál esetleg készíteni egy listát egy allapra, a román és a magyar neveket párba állítva, linkesítve? Ilyenre gondoltam:

  1. Angyalkút - Fântânele
  2. Réthát - Tisa Nouă

A települések sorrendje közömbös. Még jobb lenne, ha csak azokat listáznád ki, ahol a román link piros, de nagy segítség lenne a teljes lista is. Hkoala 2023. április 9., 21:40 (CEST)

Oké, csinálok. – Bean49 vita 2023. április 9., 21:53 (CEST)

Kész: Wikipédia:Erdély-műhely/erdélyi települések román neve. Azt hiszem, jó lesz. – Bean49 vita 2023. április 10., 16:37 (CEST)

Nagyon jól használható, köszönöm szépen! Nem gondoltam volna, hogy ilyen sok van :-) Hkoala 2023. április 10., 18:40 (CEST)
Hoppá! Lerendeztem román név szerint, hogy egymás mellé kerüljenek a biztosan egyértelműsítendők. Elsőnek létrehoztam az Agriș (egyértelműsítő lap)ot, és amikor be akartam kötni a wikidatához, kiderült, hogy van már Agriş (egyértelműsítő lap). Gondolom, az ș/ş különbség miatt; az egyiket töröltetni kellene, de nem tudom, hogy melyiket. Feltételezem, hogy több ilyen is lehet a listában; tudsz ezzel a problémával valamit kezdeni? Hkoala 2023. április 10., 19:12 (CEST)
Szerintem az egyértelműsítő lap címe Agris legyen, mindenféle cickafarok nélkül; épp azért kell az egyért lap. Az ott szereplő francia település is "s" végű. – Porrimaeszmecsere 2023. április 10., 19:20 (CEST)

Ezt hogy csináltad? :-) – B.Zsolt vita 2023. április 10., 18:58 (CEST)

Wikidata és bot. Bean49 vita 2023. április 10., 20:37 (CEST)

Legyetek szívesek, gyertek át ide: Wikipédia-vita:Erdély-műhely#Átirányítás a települések román nevéről, ne legyen két helyen megbeszélés. – Hkoala 2023. április 10., 19:27 (CEST)

Elvileg kész van az összes átirányítás; ellenőrzésképpen elő tudnád állítani megint a listát? Csak a meg nem írt településeknek kellene megjelenniük rajta. – Hkoala 2023. április 27., 21:37 (CEST)

Kész. Bean49 vita 2023. április 28., 00:31 (CEST)

Lett még nehány. – Bean49 vita 2023. április 28., 13:52 (CEST)

Köszönöm! Úgy látom, hogy ezek mind városok, az előző körben nem szerepeltek. Hkoala 2023. április 28., 17:50 (CEST)

Törlési sablon nem törölhető

Üdv! Próbálkozz az adminoknál, hátha valaki lezárja a TMB-t. De a sablon nem törölhető. Vépi vita 2023. május 2., 16:49 (CEST)

Hány évig nem törölhető? Szerinted így kell kinézzen a Wikipédia? Bean49 vita 2023. május 2., 16:59 (CEST)
Ezek költői kérdések. Én tényt ismertettem veled, sőt tanácsot is adtam. Vépi vita 2023. május 2., 17:04 (CEST)
Nem költőinek szántam. Konkrétan érdekel. Te ragaszkodsz, hogy legyen kint. Bean49 vita 2023. május 2., 17:08 (CEST)
Még egyszer leírom: ezt a sablont a WP szabályai szerint nem lehet törölni. Ha megnézed, tavalyról is van lezáratlan TMB. Vépi vita 2023. május 2., 17:12 (CEST)
Melyik lapról van szó? -- Malatinszky vita 2023. május 2., 17:36 (CEST)
Nyilván a Regán Liliről. Megmaradt, lezártam. Máskor tényleg jobb lenne, ha az AÜ-n piszkálnátok minket, hogy csináljunk már valamit a TMB-kkel. -- Malatinszky vita 2023. május 2., 17:46 (CEST)
“ Egy szórakozóhely felkérésére, látva a lányban a tehetséget kezdett bele hobbijába, ami szinte munkává nőtte ki magát. “ Tolmácsot! Meg azt, aki ezt jóváhagyta… 2A00:1110:214:FF88:3C9F:D789:949C:AE25 (vita) 2023. május 2., 17:49 (CEST)

Kis műszaki probléma

A {{Idézet}}(?) sablon szerintem némi finomítást igényelne. Az idézet szöveg kerete nem veszi figyelembe, ha oldalt is található valamilyen szövegdoboz és egyszerűen alácsúszik. Példa rá: Irigység. – B.Zsolt vita 2023. április 26., 20:13 (CEST)

Nem igazán tudom, hogyan lehet megoldani. Módosítottam, de nem biztos, hogy mindenhol jó lesz így. – Bean49 vita 2023. április 26., 22:32 (CEST)

Nálam jól működik, reméljük mindenki másnál is! :) – B.Zsolt vita 2023. április 26., 23:25 (CEST)

@Bean49, @B.Zsolt: Kísérleteztem a sablonnal én is, nekem (Firefoxban) a blockquote.idezet {overflow-x: auto;} megoldja a problémát (nem lóg az infobox alá), bár nem teljesen értem, hogy hogyan. (Elvileg az overflow azt határozza meg, hogy ennek az objektumnak a tartalma hogyan jelenjen meg, nem azt, hogy ez az objektum mekkora legyen. Az alálógás változtatása mindenesetre egy olyan mellékhatás, ami böngészőnként eltérhet.) – Tilar Vehulor vita 2023. május 7., 15:25 (CEST)

Köszi, egy fokkal jobb, de csak nem szimmetrikus. Sablonvita:Idézet#display:table Bean49 vita 2023. május 7., 16:41 (CEST)

Grafikon

Szia! A Kisbolygó szócikkbe beillesztett grafikonon nekem nem jelenik meg a színkód magyarázat, csak ha a képre kattintok és megnyitom. (Chorme-ot használok) Üdv. JSoos vita 2023. május 7., 11:32 (CEST)

Sajnos összevissza működik. Nem tudom, mi a baja. Mikor feltöltöttem, pár percig még mutatta. Valami lesz vele, mert a többi nyelven is elcsesződött. Bean49 vita 2023. május 7., 11:43 (CEST)
Köszi, azt hittem, valami SVG hiba van benne. JSoos vita 2023. május 7., 11:47 (CEST)

Default linkek az infoboxokban

Szia!

A tárgyi témával állandó gondjaim vannak, bár néha sikerül. Most a II. Blanka navarrai királynő cikkben kellene a Navarrai Királyság helyett a Navarrai Királyság (történelmi állam) hivatkozást használni, persze az egyértelműsítő rész nélkül. Ha megcsinálnád, akkor talán el tudnám lesni a megoldást a jövőre nézve. Jelzem, hasonló probléma van egyes spanyol városoknál is, ahol az autonóm közösség neve hiányzik. – Porrimaeszmecsere 2023. május 18., 16:58 (CEST)

Két paraméterrel a legjobb. – Bean49 vita 2023. május 19., 00:12 (CEST)

Hálásan köszönöm, feljegyeztem magamnak a módszert. – Porrimaeszmecsere 2023. május 19., 14:13 (CEST)

Az utolsó esetbe csak beletört a bicskám: XVII. Lajos francia király. Itt két állam van, és az állam2 link nem működik; megnéznéd? Köszönöm. – Porrimaeszmecsere 2023. május 20., 14:49 (CEST)

Sajnos ugyanez a helyzet a Kasztíliai Királyságnál is. – Porrimaeszmecsere 2023. május 20., 14:56 (CEST)

Pont most találtam meg az infoboxban a megoldást az államra, mikor Te már javítottad... – Porrimaeszmecsere 2023. május 20., 16:37 (CEST)

Szia! Említettem, hogy az infoboxban az autonóm közösség def linkjét sem tudom megoldani (pl. Pedrola; nem segítenél? – Porrimaeszmecsere 2023. május 22., 23:12 (CEST)

Köszi szépen, a többit már ennek alapján javítottam. – Porrimaeszmecsere 2023. május 25., 19:15 (CEST)

Suhajda

Ezt most komolyan gondolod? Hallottál már a forrásolás mikéntjéről? – Pagony üzenet 2023. május 28., 00:45 (CEST)

Mi a problémád? Így kell másokkal beszélni? Még ha igazad lenne, akkor is kikérem magamnak. Elsődleges, közvetlen forrás. Mi a baj vele? Kérlek, beszélj kulturáltan. – Bean49 vita 2023. május 28., 02:35 (CEST)

Ha megértetted, hogy nem admin hatáskör, akkor értsd meg azt is, hogy nincs ott olyan, amiben az adminisztrátorok tudnak segíteni!

  • Blokkolni kell valakit? - Nem.
  • Le kell védeni egy lapot? - Nem.
  • Össze kell fésülni lapokat? - Nem.
  • El kell rejteni, meg kell jeleníteni valamit? - Nem.
  • Törölni kell valamit? - Nem.
  • Tartalmi vita az adminisztrátorokra tartozik? - Nem.
  • Ebből kifolyólag az adminisztrátorok segíthetnek? - Nem.
  • Van megfelelő helye a segítségkérésnek? - Igen.
  • A segítségkérés tárgya specifikusan adminisztrátori választ igényel? - Nem.

Ne játszd ezt! Kérj ott segítséget, ahol kell. De ez nem az AÜ. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. május 28., 10:16 (CEST)

Teszt Bean49Bot vita 2023. június 1., 11:50 (CEST)

Kérdés törlése kocsmafalról

Szia! Kicsit furcsának tartom, hogy szó nélkül kitörölsz egy kérdést kocsmafalról. Még ha nem is odavaló a kérdés, akkor is illene erről a kérdezőt tájékoztatni. Megteheted, hogy erre felhívod a figyelmét, és kéred, hogy tegye át a megfelelő helyre, de méginkább segítőkész magatartás, ha ennek ellenére is megválaszolod, vagy átteszed magad átirányítással. Kérlek legközelebb tedd meg ezt a gesztust a szerkesztőtársaidért. Köszönöm. JSoos vita 2023. június 8., 16:26 (CEST)

Hadd dicsérjelek meg, sikerült megragadni a probléma lényegét! Megnyugtató, hogy vannak ilyen szerkesztők, akik helyre teszik a többieket! Bean49 vita 2023. június 8., 16:48 (CEST)
Miért zavart ennyire hogy ott van ez a kérdés, miért érezted szükségét, hogy töröld? Miért nem hagytad meg másnak, hogy megválaszolja, ha már érdemben nem akartál hozzászólni. A dícséret @Malatinszky: kollégát illeti... JSoos vita 2023. június 8., 16:52 (CEST)
Dicsérem őt is. Bean49 vita 2023. június 8., 16:54 (CEST)

Need your input on a policy impacting gadgets and UserJS

Dear interface administrator,

This is Samuel from the Security team and I hope my message finds you well.

There is an ongoing discussion on a proposed policy governing the use of external resources in gadgets and UserJS. The proposed Third-party resources policy aims at making the UserJS and Gadgets landscape a bit safer by encouraging best practices around external resources. After an initial non-public conversation with a small number of interface admins and staff, we've launched a much larger, public consultation to get a wider pool of feedback for improving the policy proposal. Based on the ideas received so far, the proposed policy now includes some of the risks related to user scripts and gadgets loading third-party resources, best practices for gadgets and UserJS developers, and exemptions requirements such as code transparency and inspectability.

As an interface administrator, your feedback and suggestions are warmly welcome until July 17, 2023 on the policy talk page.

Have a great day!

Samuel (WMF), on behalf of the Foundation's Security team 2023. július 8., 01:02 (CEST)

Hely infobox rosszalkodik

Szia!

Te biztosan gyorsabban megoldod, mint én! :) A Chat Moss szócikkben a terület rosszul jelenik meg, valami nem jó a hely infoboxban, rá tudnál nézni? B.Zsolt vita 2023. július 27., 23:56 (CEST)

@B.Zsolt: A szövegtörzs szerint 10,6 négyzetmérföldes, az infobox szerint szintén. Mi a baj? – Tacsipacsi vita 2023. július 28., 09:29 (CEST)

Az infoboxban szereplő 10,6 sq mi lehetne SI mértékegységben is, vagy ha nem jó ötlet, akkor a mértékegység lehetne négyzetmérföld vagy valami magyarosabb forma. – B.Zsolt vita 2023. július 28., 11:02 (CEST)

@B.Zsolt: Az a baj, hogy a {{Wikidata}}(?) nem tud olyat, hogy „váltsd át SI-be”. (Nem is egyértelmű, hogy ha lenne, akkor mibe váltaná például a négyzetlábat, ami kb. 0,1 m2 avagy 10 dm2.) Olyat tud, hogy „váltsd át négyzetkilométerbe”, de a Hely infobox sokszínű használata miatt a négyzetkilométer nem feltétlenül jó mértékegység. A „négyzetmérföld” kiírva infoboxban túl helypazarló lenne, magyarosabb rövid formát meg nem tudok. – Tacsipacsi vita 2023. július 30., 14:02 (CEST)

Raktam a cikkbe jobb híján egy síkság infoboxot, a területet pedig beírtam kézzel négyzetkilométerbe. – B.Zsolt vita 2023. július 30., 21:44 (CEST)

Azt meg lehetne csinálni (sőt: jó lenne megcsinálni), hogy a {{Hely infobox}}-ba kézzel lehessen (kelljen) beírni a mértékegységet, ha a területadat kézzel van beírva, és ne jelenjen meg automatikusan a négyzetméter. Mindössze annyi probléma van, hogy a sablonmódosítással szinkronban be kéne tenni az így eltűnő négyzetmétereket azokba a cikkekbe, ahol kézzel van kitöltve a terület paraméter a Hely infoboxban. – Tacsipacsi vita 2023. július 31., 02:17 (CEST)

Translation

Hey, thanks for your comment on Tacsipacsi's talk page. We'll continue that topic of gadgets and user scripts. But apart from that, perhaps you'd be able to translate my message? I'd prefer to avoid starting the discussion with a message in English. SGrabarczuk (WMF) vita 2023. szeptember 6., 12:43 (CEST)

I will try to contribute. Bean49 vita 2023. szeptember 6., 12:49 (CEST)
There's some jargon, so don't hesitate to ask me questions. I'm on Discord and Telegram, and I'm ready to explain everything. SGrabarczuk (WMF) vita 2023. szeptember 6., 13:05 (CEST)

"Kimegy magától. ez már a sokadik"

Láthattad volna, hogy 17 napja van fent a kocsmafalon (ezt írtam is a lezárásba), és nem "ment ki", holott 7 napos az archíválási idő. Amíg hozzászólások érkeznek egy szakaszba, addig nem fog "kimenni magától" (azt hittem, egy olyan tapasztalt szerkesztő, mint te, ezzel tisztában van). Nem hóbortból vagy tudatlanságból döntöttem úgy, hogy lezárom, hanem azért, mert újabb és újabb hozzászólások tartották fent a lapon a szakaszt. Úgyhogy máskor inkább kérdezz, mielőtt beszólsz.

A lezárás áthelyezését köszönöm, azt viszont tényleg eltévesztettem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2023. szeptember 9., 12:01 (CEST)

Állomások

Szia

Egy technikai/tartalmi kérdésben szeretném a segítségedet kérni. Az állomás infobox sok adatot megjelenít, többek között az állomást érintő nevezetes járatokat is felsorolás-szerűen. Sok még a hiányosság, de többnyire napjaink járatai szerepelnek már a legtöbb nagyobb állomásnál. Néha azonban olyan járatok is felvitelre kerülnek, melyek már megszűntek. Ezeket elavulttá minősítik a Wikidatán és el is tűnnek az infoboxból. Ez nekem azonban nem tetszik, a járatról van cikk, a járat hivatkozik az állomásra, fordítva viszont nincs említés. Én úgy tudnám ezt elképzelni, hogy nem tesszük elavulttá, hanem melléírjuk a minősítőkkel az időpontokat és az olvasó látja majd, hogy megszűnt vagy sem. Erre egy rögtönzött példa: Dortmund Hauptbahnhof infoboxa. Te mit gondolsz erről?

A másik kérdésem: lehetne valahogyan egyszerűsíteni az adatfelvitelt? Ha egy járat megállt 10 állomáson is, 10 wikidata-adatlaphoz kell 10x beírni a járatot és 2x10x a minősítőket. A már egyszer elkészült wd-adatlap módosításait nem lehet valahogy másolással hozzáadni a többi wd-adatlaphoz? B.Zsolt vita 2023. szeptember 28., 22:01 (CEST)

Meg lehet jeleníteni az összes járatot, az elavultakat is. {{wikidata|P1192|entityId=Q4115189 |rank=all |showQualifiers= |felsorolás=szöveg }} → , d:Q4115189. A Wikidata-beállításokban van egy segédeszköz, amivel teljes állításokat másolhatsz át másik adatlapra, minősítőkkel együtt. moveClaim: A tool to move or copy a statement from one entity to another. – Bean49 vita 2023. szeptember 29., 00:20 (CEST)

Talán az lenne a legjobb, ha az elavulttá vált elemek szürke színnel jelennének meg az infoboxban. De ez csak távoli álom még, nem sok helyen van elavulttá minősített elem.

Bekapcsoltam az általad javasolt eszközt, viszont nem látom, hogy változott volna bármi is. Hogyan tudok értéket másolni vele? – B.Zsolt vita 2023. szeptember 29., 22:15 (CEST)

Megtaláltam, csak a cache megtréfált! :) – B.Zsolt vita 2023. szeptember 29., 23:43 (CEST)

Népességdiagram

Nagyon szuper lett! Egy május óta fennálló gondot sikerült elhárítanod és mintegy 40 000+ cikket javítanod. Alighanem ez magyar wiki-rekord! Vigyor Ha nem titok, mennyi ideig tartott a horvát megoldás átültetése és a wikidata használat belehelyezése? B.Zsolt vita 2023. szeptember 10., 21:18 (CEST)

Egy-két napot szórakoztam vele. Bean49 vita 2023. szeptember 10., 21:27 (CEST)
Szia,
Jó lett a népességdiagram, viszont egy hibája van, amiért nem tudom ezt használni, hogy csak 10 oszlopot engedélyez egyszerre, viszont Magyarországon 1870 óta van népszámlálás, jelenleg 16 oszlop kellene, de jobb lenne ha 20-ra minimum bővíthető lehetne, meg tudod ezt oldani? Victor Knox vita 2023. szeptember 15., 23:35 (CEST)
Nem szeretném én eldönteni, széles körben meg kell beszélni, és annak megfelelően lehet módosítani. Felvet egy csomó technikai problémát, például a címkék. Fogok csinálni példát, hogy lássuk miről beszélünk. Az is kérdés, hogy a 88-ból melyik 20-at. Szóval van, mit megbeszélni. Bean49 vita 2023. szeptember 16., 11:10 (CEST)
Szerintem nagyon jó lett, ahogy megcsináltad, annyi változás kellene csak, hogy ne max 10 oszlopot mutasson, hanem 20-at, de ha bonyi meg egyeztetés kell róla, akkor rendben, majd ha tudsz értesíts engem is róla, addig viszont a népességdiagram sablon helyett a másik, angol táblázatot használom továbbra is. Victor Knox vita 2023. szeptember 16., 18:31 (CEST)
Megnézem. Bean49 vita 2023. szeptember 16., 18:38 (CEST)
Szerkesztő:Bean49/próbalap Az első három ugyanaz. Szerinted? Bean49 vita 2023. szeptember 16., 21:54 (CEST)
Szia, bocsi most láttam meg véletlenül, hogy írtál ide. A Wikidata n=20 verzió nekem nagyon tetszene, ha ilyen lenne. Victor Knox vita 2023. szeptember 29., 18:39 (CEST)
Há de torlódik. Nem baj? Bean49 vita 2023. szeptember 29., 18:50 (CEST)
Nagyon nagy számokat használtál, a 95%-ban nem lesz torlódás, pl. a magyar településeken csak pár ezres, tízezres a lakosságszám, ill. az országok nagy részénél sem lesz torlódás, meg 20-ból jelenleg 16-17 oszlop kerül felhasználásra Magyarország tekintetében egyenlőre, az is segít a hézagokon. Szerintem jó lesz. Az 56 valóban túl sok lenne, ott már nem csak a számok, de az évek i össze vannak nagyon torlódva. Meg talán esetleg a szélessége meg a hosszúsága a táblázatnak lehetne 1 fokkal nagyobbak. Victor Knox vita 2023. szeptember 29., 19:19 (CEST)

Bevezettem egy maxLength paramétert {{népességdiagram |maxLength=16 }}, de csak felelősen. – Bean49 vita 2023. szeptember 29., 19:54 (CEST)

Nagyon szuper lett, köszi szépen. Victor Knox vita 2023. szeptember 29., 20:31 (CEST)
Szia, egy olyan kérésem lehetne még, hogy a szélességét a duplájára tudnád növelni? Mert jelenleg olyan keskeny, hogy a népesség különbség arányai alig látszik. Jászberény lapon megcsináltam a táblázatot az angol táblázat fölött, nézd meg és látni fogod mire is gondolok. Köszönöm. https://hu.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1szber%C3%A9ny#N%C3%A9pess%C3%A9g Victor Knox vita 2023. szeptember 30., 17:01 (CEST)
Ez ennyit tud. Visszafogott kell legyen, mert nagyon sok oldalon kint van. Bean49 vita 2023. szeptember 30., 17:16 (CEST)
Ja értem, rendben. Victor Knox vita 2023. szeptember 30., 18:02 (CEST)

Bean49Bot

Kedves Bean49! Köszönöm a futtatott bot munkáját, a láthatatlanná vált wd sablonok törléséért a szócikkekben, amiket részben én írtam! Meglepődve láttam, hogy van olyan wd utalás is, aminek a szócikkébe utólag én is beleírogattam, tehát létrejött, és fölöslegessé vált, de nem emlékeztem rá. Ennek a botnak a munkája nélkülözhetetlen. Bizottmány vita 2023. október 17., 07:27 (CEST)

Repülőtér infobox

Szia

Meg tudod csinálni, hogy a {{repülőtér infobox}}(?), ha rendelkezésre áll, beolvassa a Wikidatáról a futópálya adatait? B.Zsolt vita 2023. október 12., 22:38 (CEST)

Konkrétabban? Bean49 vita 2023. október 12., 23:00 (CEST)

A sablonban az alábbi paraméterek léteznek:

| kifutó szög 1       = 
| kifutó hossz 1      = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 1   = 
| kifutó szög 2       = 
| kifutó hossz 2      = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 2   = 
| kifutó szög 3       = 
| kifutó hossz 3      = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 3   = 
| kifutó szög 4       = 
| kifutó hossz 4      = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 4   = 
| kifutó szög 5       = 
| kifutó hossz 5      = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 5   = 
| kifutó szög 6       = 
| kifutó hossz 6      = <!-- dimenzió nélkül, méterben -->
| kifutó burkolat 6   = 

A Wikidatában van P529 paraméter, ami tartalmazza a futópálya irányát, és minősítőkkel a hosszát, a szélességét és az anyagát. Nem tudom, lehetséges-e ezeket összekombinálni az infoboxsszal. – B.Zsolt vita 2023. október 12., 23:06 (CEST)

Hol látszik paraméterből, és hol van megadva tulajdonsággal? Bean49 vita 2023. október 12., 23:40 (CEST)

Pl. ez a repülőtér jól el van látva Wikidata információkkal: Lille-Lesquin repülőtér. De az infoboxba mégis kézzel kellett beírni annak idején az adatokat. – B.Zsolt vita 2023. október 13., 00:01 (CEST)

Van egy kezdeményezés: Glasgow Prestwick repülőtér. Még lehet belőle valami. – Bean49 vita 2023. október 13., 22:52 (CEST)

Működik, bár sajnos nem értem, hogy hogyan! Az biztos, hogy én ezt nem tudtam volna megcsinálni. Annyi észrevételem volna még, hogy a Wikidatából jövő érték más betűmérettel jelenik meg. Talán kellene egy small html tag-pár még valahová.

Volna még egy javaslatom, ha érdekel, szívesen megosztom veled. De ez egy nagyobb projekt, nem neked kell megcsinálni, de lehet tudnál segíteni benne. – B.Zsolt vita 2023. október 13., 23:44 (CEST)

Nyugodtan javasolj. Bean49 vita 2023. október 13., 23:47 (CEST)
Írtam e-mailt. – B.Zsolt vita 2023. október 14., 11:48 (CEST)
Teljesen rendben van. Bean49 vita 2023. október 14., 12:18 (CEST)
Okés! :)

Egy kisebb hiba még felmerült, nem tudom, akarsz e ezzel kezdeni valamit vagy ez már nem lényeges, csak apróság. A Simón Bolívar nemzetközi repülőtér (Venezuela) lap parancsfájlhibát okoz addig, míg nincs Wikidata-kapcsolat. – B.Zsolt vita 2023. október 14., 21:38 (CEST)

Igen, tudom, de szerintem nem kéne ezzel bonyolítani a kódot. Elvárt, hogy legyen Wikidata-kapcsolat. Bean49 vita 2023. október 14., 22:30 (CEST)
Mégiscsak javítottam. Bean49 vita 2023. október 14., 22:39 (CEST)
Szerintem azért fontos, mert ha egy kezdő kezd el egy repülőteret, már az első mentésnél hibaüzenetet kap. Így viszont minden rendben! :) Köszönöm a gyors beavatkozást. – B.Zsolt vita 2023. október 14., 23:06 (CEST)

Amikor a beillesztés után minden repülőtér bekékül: [7] :-) – B.Zsolt vita 2023. október 27., 00:35 (CEST)

Mai munkám során frissítettem a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér célállomásai listáját a programommal és az egész táblázat kis segítséggel bár, de bekékült! :-) – B.Zsolt vita 2023. november 13., 22:32 (CET)

Szia

Köszönöm a gyors javítást, most már működik. Ide azért írok, mert lenen még egy technikai probléma a repülőterekkel, amit lehet Te 5 perc alatt meg tudsz nekem javítnai. :-) Az angol cikkekben van egy date sablon, amivel a dátumokat jelölik, ez a dátumot szépen formázza is. Ezek a sablonok nekem is átjönnek, mikor a légitársaságok célállomásairól írok, ezért át is vettem a magyar wikire {{date}} néven. Sajnos azonban a dátum formátuma a magyarban is az angol maradt, sorba rakni viszont nem sikerült nekem év-hónap-nap formában.

Példa: {{date|2023-11-11}} -> 2023. november 11.

Te biztosan boldogulsz vele! :-) – B.Zsolt vita 2023. november 11., 20:55 (CET)

Sorba raktam. Bean49 vita 2023. november 11., 22:04 (CET)

Forgalom diagram

Szia

Találtam egy hibát a forgalom diagramban. Olyan speciális, hogy lehet nem is kell foglalkozni veled, döntsd el Te! :) Itt láthatod: Fővárosi nemzetközi repülőtér B.Zsolt vita 2023. november 13., 17:11 (CET)

Csak azt tudtam elérni, hogy ne jelenjen meg, mert a diagram csak éveket tud megjeleníteni, a jelenlegi állás szerint. Bean49 vita 2023. november 14., 00:22 (CET)
Szerintem így a jó, korábban, a Graph kiterjesztéses időszakban is pontosan így működött. Most valóban nem jelenik meg, de csak azért, mert egyetlen évből vannak adatok: ha bekerülnek 2023-as utasszámok is, akkor majd megjelenik a 2022 is, egyszer, a tizenkét hónapot összegezve (a hajnali javításod előtt is a havi adatok összege jelent meg, csak tizenkétszer). – Tacsipacsi vita 2023. november 14., 17:05 (CET)

Navigációs sablonok

Szia

ismét elakadtam...

Létrehoztam a BYD Auto cikket és áthoztam hozzá 3 navigációs sablont is, ám ebből csak egy működik, kettő nagyon nem úgy néz ki, mint az angol változata. Az egyiket nem lehet becsukni, a másiknál pedig a hlist paraméterre fittyet hány a sablon. Az utóbbinál mintha a duplacsillagot nem ismerné a magyar sablon.

Rájuk tudnál nézni? B.Zsolt vita 2023. december 8., 12:09 (CET)

Az alcsoport az nem listaelem. Bean49 vita 2023. december 8., 13:30 (CET)
Milyen kicsin múlott... Nem lennék jó programozó... :-) Köszönöm a javítást!

A másik sablont is meg tudod nekem javítani? – B.Zsolt vita 2023. december 8., 13:55 (CET)

Ez küzdelmesebb volt. Bean49 vita 2023. december 8., 14:48 (CET)

Személy infobox + modul

Szia! Lehet, hogy nincs összefüggés, nem értek hozzá, csak te módosítottad utoljára a {{Személy infobox}}(?)-ot és a Modul:Infobox-ot is, ezért kérlek első körben téged, hogy nézz rá légyszi: Gbarta jelezte, hogy a Wikidatában megadott PIM-azonosító linkje a személy infoboxba kerülve már a PIM főoldalára mutat, nem a konkrét elemre. Példa: Szabó Zoltán (teológus) infoboxában a halálozási hely (Noszvaj) forrása a Wikidata-elemben (Szabó Zoltán (Q123412500)) jól van megadva, az infoboxban mégsem látszik a jó link: https://resolver.pim.hu/auth/PIM70870 , csak annyi, hogy https://pim.hu/. Ránéznél? Köszönöm. Pallor vita 2023. december 17., 11:15 (CET)

U. i.: mire végére értem a hiba leírásának és elmentettem az üzenetet, jó lett, így asszem sztornó az egész :-)Pallor vita 2023. december 17., 11:21 (CET)
Nem lett jó, csak a PIM-et PIM névtérre cseréltem! Régen a sima PIM-mel is működött! Gbarta vita 2023. december 17., 11:56 (CET)
Nekem ez kínaiul van. Az mit jelent, hogy „a PIM-et PIM névtérre cseréltem”? Mi az a „sima PIM”? A lényeg, hogy hol rossz? Hogy néz ki a rossz link, és hogy néz ki a jó link? Hol látszik a rossz link? Bean49 vita 2023. december 17., 13:02 (CET)
Már látom, hogy mi a baj. Gondolkozom. Bean49 vita 2023. december 17., 15:32 (CET)


https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q123412500&diff=2031430757&oldid=2031428041

A bal oldali módszerrel nem működik, a jobb oldalival igen. Régebben a bal oldalival is működött. – Gbarta vita 2023. december 17., 16:03 (CET)

Most jó lett, ha így jó. Bean49 vita 2023. december 17., 17:08 (CET)

Oké, jó lett. Köszönöm! Gbarta vita 2023. december 17., 17:43 (CET)

Piroslink

Szia! Kérlek, a rokon sablonok dokumentációjából is távolítsd el a piroslinket, és írjál pár szót a kocsmafalra, hogy mit csináltál és miért. Köszönöm! Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. január 5., 07:49 (CET)

Népesség

Szia, bocsi a kései válaszért. Úgy gondolom hogy jobb így, mert ezekből a sablonokból "dolgozik" a huwiki és az észak-koreai megye infobox sablon is ezeket veszi figyelembe. Emellett úgy vélem, a következetesség is fontos, mert a többi észak- és dél-koreai megyénél/tartománynál/településnél is így használjuk. Üdv: Xing 興 Mesélj csak 2024. január 18., 16:08 (CET)

Már jó ideje nem így van. Próbáld ki, írd a Wikidatába, és meglátod, megjeleníti az infobox. A népességsablonok a Wikidata előtti időkből maradtak ránk. Nem jobb így. Bean49 vita 2024. január 18., 16:26 (CET)

Népesség a sablonokban

Szia!

Ismét egy új kihívással kereslek meg, hát ha ezt az akadályt is könnyedén megoldod! :-) A népességdiagramban nagyon szépen megoldottad, hogy az oszlopok időrendi sorrendben legyenek, ne pedig felviteli sorrendben. Ezt meg lehetne oldani valahogy az infoboxoknál is, hogy ha nincs preferált érték, ne az összeset, hanem a legnagyobb évszámút mutassa csak? – B.Zsolt vita 2024. január 20., 21:24 (CET)

Itt egy konkrét példa: Creston (Iowa). A bevezetőben is és az infoboxban is rossz a népességadat, miközben a diagram meg tök jól működik. Persze ha preferáltra állítom a minősítőt, akkor jó, de ha újabb és frissebb adat érkezik, akkor megint minősítőket kell állítani, ami lehet elkerülhető. – B.Zsolt vita 2024. január 20., 21:29 (CET)

És találtam egy apró esztétikai hibát a népességdiagramodban: ha csak két adat van megadva, akkor táblázatot rajzol, mindenféle kísérőszöveg nélkül, ha 3 adat is van, akkor lesz szép diagram és lesz hozzá egy egysoros kísérő szöveg is. A gond az, hogy a kétoszlopos táblázatodat sokan kiegészítik a kiegészítő szöveggel, és mikor diagrammá változik a 3. adat után, ez a magyarázó szöveg már 2x is látszódni fog. A táblázathoz is automatikusan kellene ez a szöveg, majd a táblázatos szócikkekből bottal törölni kellene a A település népességének változása: sort. – B.Zsolt vita 2024. január 20., 21:37 (CET)

Meg lehet adni, hogy csak egyet mutasson, és sorrendet is lehet adni. A diagram előtti szöveg az új diagramok előtt volt időben, minden diagram előtt, nem a táblázatokhoz írták hozzá, mert a réginek nem volt kísérő szövege. Bean49 vita 2024. január 21., 01:13 (CET)

Meg tudnád csinálni akkor a {{lakosság}}(?) sablonban? Hát ha el tudom lesni a megoldást és az infoboxokba már én is be tudom szerkeszteni.

A népességdiagram sablonba pedig betennéd a A népesség alakulása X és Y között sort a táblázatos megjelenítéshez is? – B.Zsolt vita 2024. január 27., 23:58 (CET)

Sajnos csökkenő sorrend még nincs. Még gondolkozom rajta. Ez az alakulása szöveg elég hülyén nézne ki egy adatnál, de még kettőnél is. Ideiglenes megoldásnak készült. Bean49 vita 2024. január 28., 01:00 (CET)

A Sablon:Lakosság sablonban beállítottam. Az infobox az bonyolultabb, mert az listáz, nem szövegrész. Bean49 vita 2024. január 29., 13:58 (CET)

Köszönöm, nagyon hasznos módosítás volt! :-) – B.Zsolt vita 2024. január 29., 14:09 (CET)

Egymásba ágyazott sablonok

Szia

Egy informatikai általánosabb kérdést szeretnék feltenni neked. Te bizonyára a wikin kívül is nagy cégeknél vagy nagy fejlesztő, így más területeken is belefutottál az én problémámba.

Ha fordítok egy cikket az angolról, sok minden sablonokkal van benne megoldva. Ha a magyar változatot "sablontalanítom", az jelentős többletmunka, ráadásul ezt minden cikknél meg kell majd tennem, ami fordítás lesz és ugyanolyan felépítésű, mint az első fordításom. Tehát akkor érdemes átvenni a sablont... Igen ám, de a sablon is sablonokból épül fel, ráadásul ezek a sablonok rendkívül robosztusak, olyan dolgokra is fel vannak készítve, ami tán a magyar wikin sose következik be. Így egy hiányzó sablon miatt még ötöt át kell venni, de lehet ezek is sablonokból épülnek fel. Szerencsés esetben olyanokból, aminek van magyar megfelelője is, de többnyire ezek is hiányoznak. A sablonok magukkal húznak hibakereső kategóriákat, dokumentációkat, a dokumentáció említ más sablonokat... És ez egy végtelen sor lesz így, pedig lehet a cikkben nekem csak egy kicsi grafikus ikonra lett volna szükségem.

Hogy lehet ezt a dilemmát megoldani? Ami miatt ez most aktuális nekem, az a Silver Star (Amtrak) cikk, amiben "csak" egy táblázatot akartam átvenni, de szinte az összes link sablonba lett burkolva, ha linktelenítem, az igen hosszú idő és később a másik 40 cikknél is szükséges lesz, ha átveszem a sablonokat, akkor meg többszáz kbyte-nyi kódot kell áthoznom, teljesen feleslegesen... B.Zsolt vita 2024. február 3., 11:46 (CET)

Én is küzdök ezzel. Szerintem az a legjobb, ha átvesszük. Amit meg kell fontolni, hogy sokszor vannak nálunk értelmetlen követő kategóriák, azokat átvétel helyett ki kell hagyni. Bean49 vita 2024. február 3., 11:56 (CET)

Csak lehetőleg magyar névvel vegyétek át. A kétnyelvűséget meg lehet oldani burkolósablonnal. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 3., 15:50 (CET)

Rosszul írtam fentebb, a kérdéses cikk a Silver Meteor volt, de úgy tűnik, valaki már elkezdte a hibák felszámolását. – B.Zsolt vita 2024. február 3., 21:48 (CET)

Köszönöm a segítséget a táblázat rendberakásához. A New Yorki metrónál a viszonylatokat én nem sablonnal csináltam, simán odaraktam a képfájlokat, kicsi esélyt adok rá, hogy lesz valaha önálló cikkük! :) – B.Zsolt vita 2024. február 5., 22:22 (CET)

Modul:Homokozó/Bean49/h003/Modul:Infobox

Szia! Ebből mi lesz? Csak mert épp az infoboxokkal akarok foglalkozni, és nem szeretnék keresztben dolgozni. Bináris ide Kelt: Wikipédia,  2024. február 6., 20:07 (CET)

Semmi különös, csak a Sablon:Infobox/Térkép alá akarok kódot tenni. Valószínű, nem ütközünk. Bean49 vita 2024. február 6., 20:17 (CET)

Sablon:Dts

Szia

Ismét egy kis munkával terhelnélek. A {{Dts}} sablont kellene frissíteni. Az angol változat már Luás, a magyart még én hoztam létre régen és nem is működik teljesen helyesen, a dátumokat az angol ddmmyyyy formában írja ki a yyyymmdd helyett. Rá tudnál nézni? Előre is köszönöm! B.Zsolt vita 2024. február 24., 00:57 (CET)

Frissítettem, és meg is jöttek a problémák. A bemenettel és a kimenettel is problémák vannak. Intézem. Bean49 vita 2024. február 24., 12:21 (CET)

Szia

Van egy javaslatom, de nem akartam ütközni veled, és kíváncsi vagyok a véleményedre is. A sablon korábban rosszul kezelte a dátumokat ezért több cikkben is a dts sablon paramétereit megfordították, hogy az eredmény jó legyen. Tegnap este sikerült nekem a sablont módosítani, hogy jól működjön, de emiatt a régebbi cikkek jelennek meg rosszul. A paramétereket átírni nem sok kedvem van, ezért arra gondoltam, hogy mi lenne akkor, ha visszaállítanánk az eredeti sablont, majd abban a kb 10 cikkben substolnánk a sablont. Aztán létrehoznád a jól működőt. Egyedül a Kalifornia városainak listája cikkben nem kellene substolni. Mi a véleményed? – B.Zsolt vita 2024. február 24., 21:55 (CET)

Ez a katyvasz már meghaladja az én tűrőképességemet. Levettem róla a kezem. Bean49 vita 2024. február 24., 23:30 (CET)

Azt hiszem,

Modul Messagebox

Szia! Kérlek, nézz rá a szerkesztői lapomra, a Samat-féle Szolgálati emlékérem sablon elmászott. Köszi, Burumbátor Súgd ide! 2024. február 28., 16:53 (CET)

Köszi. Javítottam. Bean49 vita 2024. február 28., 16:58 (CET)
Köszönöm. Burumbátor Súgd ide! 2024. február 28., 17:02 (CET)

Váltakozó háttérszínű sorok

Szia! Mivel olyan szépen és gyorsan megoldottad a problémámat a tapadó fejlécekkel (köszi mégegyszer), ismét hozzád fordulok.

Észrevettem, hogy valaki átmásolt táblázatokat (német wikiről) és ezzel a "zebra" paramétert is. Természetesen ez nálunk nem működik, de nem lenne rossz ha működne.

Körzethívószám
({| class="wikitable sortable mw-collapsible mw-collapsed zebra"
|+Földrajzi körzetek Ausztriában
|- class="hintergrundfarbe6")
⫶
|}

Gondolod, hogy meg tudnád oldani?

Előre is köszönöm! Pegy22 vitalap 2024. március 22., 15:37 (CET)

Ez eléggé macerás volt. Elméletileg kész. Kell eléje egy {{alternating rows}}. Bean49 vita 2024. március 22., 18:52 (CET)

Köszönöm szépen! Látom ebben a formában {| class="wikitable ... zebra" jól működik. Esetleg megtudnád-e csinálni, hogy a tapadó fejlécekkel is menjen a dolog? Az lenne a csúcs. :-) Pegy22 vitalap 2024. március 22., 23:20 (CET)
A nem rendezhető táblázatnál nem működik:
{{Import style|sticky}}
{|class="wikitable zebra"
|- class="is-sticky sortable" style="clear:left;"|}

Működik mind a kettővel: Szerkesztő:Bean49/próbalap. A zebra helyett azt is lehet írni, hogy alternating. Bean49 vita 2024. március 23., 14:04 (CET)

Igen, most működik. Nagyon szépen köszönöm! Egy kérdésem lenne még, nem olyan fontos de... A zebracsíkok színeit lehet-e megváltoztatni/megválasztani? Pegy22 vitalap 2024. március 23., 15:06 (CET)
Import style-lal tudnám elképzelni, de az már szellem a palackból. De soronként is lehet színezni. Bean49 vita 2024. március 23., 15:40 (CET)
Az már csak hab lenne a tortán.;-) Igen, ismerem a soronként megadott színek lehetőségét, de úgy nagyon munkás. Akkor maradnak a default színek. Így sem rossz. Mégegyszer köszönöm. Pegy22 vitalap 2024. március 23., 16:39 (CET)