Szerkesztővita:Bajnoczki/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt XXLVenom999 8 évvel ezelőtt a(z) Re:Egy díj neked témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Bajnoczki/Archív01!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Csigabiitt a házam 2013. március 6., 20:44 (CET)

Új "cikk"

Köszönjük érdeklődésedet a Wikipédia iránt! A próbaszerkesztésed sikeres volt, de mivel az ilyen szárnypróbálgatások nem maradhatnak benne a cikkekben, töröltük. Arra kérünk, hogy a további kísérletezgetéseidhez a → Homokozót használd! Olvasd el az Üdvözlőlapot, ha kíváncsi vagy, hogyan tudnál részt venni a projektben. Tambo vita 2013. március 6., 21:07 (CET)

Kopolimer

Szia! Tettem rá egy {{építés alatt}}(?) sablont, ezzel tudod legközelebb is jelezni a járőrök számára, ha egy cikk még építés alatt áll. Ha kész van a cikk, csak annyi a teendő, hogy leveszed a tetejéről a sablont (kitörlöd a kódját). Jó szerkesztést! Teemeah 편지 2013. március 6., 21:18 (CET)

Megerősített

Szia! Azt jelenti, hogy a szerkesztései nem kívánnak további ellenőrzést (megtekintést) hanem azonnal látszanak a felületen. Lásd: Wikipédia:Jelölt lapváltozatok. Üdv, --Burumbátor Mondd, mit tehetnék érted? 2013. április 27., 19:04 (CEST)

Szia! Értem, köszönöm a segítséget. :) --Bajnoczki vita 2013. április 27., 19:14 (CEST)

Te például már rég kérhetnéd. --Pagonyfoxhole 2013. április 27., 19:26 (CEST)

Köszönöm a bizalmad, de nem 'pofátlanság' ilyet magamnak kérni? Az oldal azt írja ajánlás szükséges, de ha így gondolod felterjesztenél? (Ha nem vagyok pofátlan :) :) ) --Bajnoczki vita 2013. április 27., 19:49 (CEST)

Már megyek is. --Pagonyfoxhole 2013. április 27., 20:24 (CEST)

Itt követheted majd nyomon a fejleményeket. --Pagonyfoxhole 2013. április 27., 20:33 (CEST)
Köszönöm a bizalmat, az ajánlást és a kedvességet, nem okozok csalódást. :) --Bajnoczki vita 2013. április 27., 20:35 (CEST)

BlaBla

Szia, blogokat nem nagyon szoktunk elfogadni megbízható, hiteles forrásnak. WP:MF. Jó lenne a szócikket nem blogalapú forrásokkal alátámasztani. Üdv Teemeah Üzenő 2013. április 29., 19:01 (CEST)

Igen, ezek legtöbbje valóban nem tekinthető száz százalékig megbízhatónak (persze egykét nagyobb, nívósabb blog elég megbízható, pláne ha interjúkról van szó) de erről a zenekarról kevés más (tudományosabb jellegű) információ található a neten. Esetleg régi zenei témájú újságokra lehet hivatkozni, nem tudom az hitelesebbnek számít-e. De igyekeszem persze, ilyet csak végszükség esetén. :\ --Bajnoczki vita 2013. április 29., 20:44 (CEST)
Na, átnéztem tüzetesen, két blogos hivatkozás van, az egyik érdekesség csupán, tartalmilag nem támaszkodik rá a cikk, de egy jó összefoglaló és korabeli újságrészleteket tartalmaz. Nagyrészt interjúrészletek más forrásokból (pl. az est.hu-s interjú egy része) Zongo blog. Viszont a másik fontos és szerintem, bár persze a tudományos publikációk szintjét elváró irányelveknek nem igazán felel meg, de mégis megbízható, mert a zenekar egyik tagjával közösen készítették (ez kiderül a cikkben) : Ilkablog. Persze a Zongos kivehető, vagy áttehető ilyen "lásd még" kategóriába, valóban maga a cikk elég sok szubjektív elemet tartalmaz, míg a másik blogos, szerintem, kellően objektív, és nem hiszem, hogy major ferdítéseket tartalmazna. Tehát mitévő legyek, töröljem a zongoblogost? Vagy mindkettőt? Nagyon kevés internetes forrás van erről a zenekarról, és egyiket se szeretném kihagyni ami plusz információt tartalmaz. --Bajnoczki vita 2013. április 29., 20:57 (CEST)

Hát, ha a neten nincs több róluk, akkor maradjon, de jó lenne esetlegesen beszerezni azokat a nyomtatott újságokat is. Teemeah Üzenő 2013. április 30., 10:03 (CEST)

Omalium caesum

Szia! Van v--Hirvenkürpa Mögbeszélés 2013. május 29., 11:16 (CEST)alami jelentősége, hogy a fenti szócikkben kitörölted a forrássablont és kézzel bevitted a forrást? Ha jól látom ugyanaz. --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2013. május 28., 11:32 (CEST)

Üdv! Igen, a forrássablonos forrásban el volt írva a szerző neve (a keresztve kis kezdőbetűsre: Patkó ferenc) ezért írtam át kézzel. A sablont sajnos nem tudom, hogyan kell módosítani. --Bajnoczki vita 2013. május 28., 19:38 (CEST)

Ez esetben köszönöm szépen, javítom a sablont! Üdvözlettel, --Hirvenkürpa Mögbeszélés 2013. május 29., 11:16 (CEST)

Köszi, le tudnád írni, vagy tudnál valami segítséget linkelni, hogy ilyen sablonokat hogyan lehet készíteni? :) Előre is köszi: --Bajnoczki vita 2013. május 30., 23:13 (CEST)


Kedves Bajnoczki!

Azok közé tartozol, akik 2013-ban gazdagították a Wikipédia cikkanyagát, és ezáltal egy kicsit hozzáférhetőbbé tették a világra vonatkozó ismereteket.

Köszönetet mondunk a munkádért, és bízunk benne, hogy továbbra is kitartasz a közösen szerkesztett enciklopédia mellett.

Viszontlátásra az új évben is!

Wikimédia Magyarország Egyesület

Törlési megbeszélés technikai kiírása

Szia!

A törlési megbeszélés indoklását mindig allapra írjuk (ez elérhető a sablonból, amit a szócikkre helyeztél), nem a törlési megbeszélési listára. Ezt most megcsináltam neked ide: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/Marton Veronika. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. január 2., 15:00 (CET)

Szia! Köszönöm szépen, ezentúl így csinálom. --Bajnoczki vita 2014. január 2., 15:02 (CET)

Ezt a lapot töltsd ki értelemszerűen, s utána a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok oldalra már csak ezt helyezed be: {{törlés link|Molnár F. Árpád}}. --Regasterios vita 2014. január 2., 15:15 (CET)

Ezt szintén korrigáltam. A harmadik már biztosan sikerülni fog. :-) Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. január 2., 15:17 (CET)
Igen, elsőre kicsit félreértettem. Tehát a metódus: Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/XY <- ezt töltöm ki XY törlésre javaslása esetén, majd a Wikipédia:Törlésre javasolt lapok oldalra már csak másoljam be {{Wikipédia:Törlésre javasolt lapok/XY|XY}} vagy {{http://hu.wikipedia.org/.../XY|XY}}? Nem egészen értem, bocsánat. Értem már, tényleg szó szerint ezt kell bemásolni {{törlési link|XY}} Köszönöm az eddigieket, és ezt is előre. --Bajnoczki vita 2014. január 2., 15:21 (CET)

Szinnyei

Talán érdekelni fog ez a projekt: Szerkesztő:Malatinszky/DD átvett cikkei. Ha igen, szívesen látunk a résztvevők között. --Malatinszky vita 2014. január 5., 04:21 (CET)

Ha egy cikk tényleg szubcsonk, akkor tegyél rá szubcsonksablont, aztán vagy kijavítja valaki, vagy törjük öt nap után. Az ilyesmivel kár telezsúfolni a TMB-s lapot. Malatinszky vita 2014. január 5., 21:53 (CET)

1.) A proejkt valóban érdekes, nem lehetne őket tömbösítve törölni, vagy pontosan mit kellene csinálni? 2.) Rendben, ezentúl így járok el. --Bajnoczki vita 2014. január 5., 21:56 (CET)

Fájl:Berczesi robert.jpg

Szia! Kérlek, ne tölts fel több filmkockát élő személyről azzal a céllal, hogy portréként betedd a cikkekbe. Lásd: WP:KÉPEK#Nem szabad képek, valamint a Wikimédia Alapítvány határozatát (3. pont). Az ilyen képek hamarosan törölve lesznek. Köszönöm a megértésed. --Regasterios vita 2014. január 7., 09:58 (CET)

Szia! Rendben van, de első körben megpróbálom megmenteni a képet, írtam a szerzőjének. --Bajnoczki vita 2014. január 7., 14:23 (CET)
Filmkockára nem kell engedélyt kérni, nem ezzel van a gond, hanem azzal, hogy jogvédett képek élő személyek cikkeiben portréképként nem használhatók fel. A kép szerintem megmaradhat, de jobb helye volna a Hiperkarma című szócikkben, persze ott sem az infoboxban. --Regasterios vita 2014. január 8., 09:54 (CET)
Át is helyeztem. --Regasterios vita 2014. január 8., 10:04 (CET)

Fájl:Tirion Fordring.png

Erre a képre nem tettél licenc sablont. Ennek hiányában a kép törölve lesz. Azt nem tudom, miből gondolod, hogy ez egy szabadon használható sajtófotó, amikor a forrás helyén egyértelműen szerepel, hogy a szerző minden jogot fenntart: ©2013 Blizzard Entertainment, Inc. All rights reserved. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. január 13., 21:31 (CET)

Kaja-kalandok

Szia Bajnoczki! 1. A mesterségesen előállított élelmiszereket, ne nagyon fogyasszuk, mert nem ismerhetjük pontosan az összetételüket miből készülnek. 2. A túlzott édesség fogyasztása nem egészséges. 3. Bemutatja, hogy inkább mérsékelten gyümölcsöket, zöldségeket, valamennyi mértékben mérsékelten tejtermékeket és húsféléket is fogyasszunk. 4. Fontos a változatos táplálkozás. 5. A széria ezt nevettetős kalandos formában meséli e, de lényegében persze, nem az ismeret adás a lényege, hanem a szórakozás és a kalandozás, de azért az ismeret adás is igaz rá. Nekem legalább is ilyenekre felhívta a figyelmemet, te tudod mennyit láttál belőle, de ha nem hiszed el nézd meg az egész filmet-sorozatot és meglátod. Azt a mondatot ezért én írtam be, magamtól és egyáltalán nem suta a fogalmazása. A bugyutának ítélt sok -ban -ben kifejezéses tőmondataidat, Kiwyks írta be, én biztos nem fordítottam géppel semmit sem, de ő lehet, ezért kérdezd meg tőle. Írtam neki hátha megírja, bár ő eléggé úgy is írja a mondatot, hogy nagyon egybe folynak a szavak. Suliban azt úgy tanultam nagy betű kezdés valahol szó után ha közvetlen vessző akkor utána szóköz és pont a végére ha kijelentő, kérdő ha kérdés, felkiáltójel, ha felkiáltás, ha tagadás, ha óhajtás. Pl. (Ez csak egy példa mondat.) A sárga guga, a sárga király gugája. Kijelentőben így írnám le helyesen. --Vakondka vita 2014. január 19., 12:58 (CET)

Másold le mind a vitalapomra, amiket furának láttál? Átnézem pontosan, mitől volt. --Vakondka vita 2014. január 19., 15:25 (CET)

Azt az ismertet adó mondatot, akkor leszedtem ha zavart, az ismertető a fura volt részedre? Azt egy elektronika szöveg tartalma alapján írtam meg, de nem akartam másolni, ezért átfogalmaztam. Nekem mondjuk érhető volt, de korrigáltam rajta, nézd meg most. Öt szereplőt írtam be én, a többit Kiwyks írta, ha azok a mondatok nem tetszenek, azt őt kérd meg korrigálja. --Vakondka vita 2014. január 19., 16:29 (CET)

Cselekmény

Nézd meg ennek a cselekményét, ez a leghosszabb amit teljesen egyedül írtam szerinted milyen? cselekmény --Vakondka vita 2014. január 19., 15:37 (CET)

Szerintem félreismertél valamit, annyira megfogalmazom érhető legyen, csak valamikor még lehet korrigálni, a továbbít Kiwyks javítsa, mert ő fogalmazta meg. --Vakondka vita 2014. január 20., 09:47 (CET)

Környezettan

Írtam a törlési kerzdeményezésed vitalapjára együzenetet. Üdv.--Linkoman vita 2014. január 30., 12:01 (CET)

Mérnökműhely reaktiválása

Kedves Bajnoczki!

Örömmel láttam, hogy korábban érdeklődtél a Mérnökműhely munkája iránt. Ezúton szeretnélek értesíteni, hogy megkísérlem a műhely tetszhalott állapotból történő felélesztését. Kérlek, hogy amennyiben továbbra is úgy gondolod, hogy fontos ennek létezése a magyar Wikipédián, és segíteni is tudod a munkáját, akkor látogass el a műhely alaposan megújult oldalára, iratkozz fel a tagok közé, és dolgozzunk együtt az építőmérnöki témájú cikkek minőségének javításán. Üdvözlettel: --Puskás Zoli vita 2014. február 2., 02:15 (CET)

Szia! Ajánlom figyelmedbe ezt: WPM:MTM. Ha ez jobban tetszik, csatlakozz! Üdv. Tambo vita 2014. február 2., 20:37 (CET)
Látom megelőztek, én is azért jöttem, hogy akkor a Műszaki tudományok műhelyét ajánljam. :-) --Puskás Zoli vita 2014. február 2., 22:29 (CET)

Fájl:Berczesi robert.jpg

Szia!

Ezt a képet kivettem a Hiperkarma szócikkből, ugyanis mind az együttesről mind annak tagjairól készíthető/beszerezhető szabad kép is, ezért nem indokolható a jogvédett filmkocka használata. Köszönöm a megértést! Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. március 6., 14:38 (CET)

Értem. Köszönöm az információt. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2014. március 6., 17:39 (CET)

bugyuta tőmondatok

Szia Bajnoczki! Megvan 195.225.231.250 és 195.225.231.243 ez a két anon írt olyan bugyuta tőmondatokat, miket gépi fordításnak néztél. --Vakondka vita 2014. március 28., 20:06 (CET)

  • A főhősöké,egyszer Tina, egy nő a fehér királyságból ellopta, de Lina visszaszerezte őt.
  • Hacias. A Sárga őré,a Sárga királyságban lakik.
  • Szereti a sarat. A Fehér őré,a Fehér királyságban lakik.
  • Igazi örökmozgó. A Narancssárga őré,a Narancssárga királyságban lakik.
  • Mindentől fél. A Vörös őré,a Vörös királyságban lakik.
  • Mindig "bal lábbal kel", mérges. A Kék őré,a Kék királyságban lakik.
  • A Kék teljes ellentétje, mindig jó kedve van. A Zöld őré,a Zöld királyságban lakik.
  • Álomszuszék. A Barna őré, a Barna királyságban lakik.

Ha ezek voltak, azok a bugyuta tő mondatok, amikre gondoltál, akkor ezeket ők írták. --Vakondka vita 2014. március 28., 20:13 (CET)

1 Nézd meg a cikket, megkorrigáltam kicsit a szövegeiket. --Vakondka vita 2014. március 28., 20:52 (CET)

Szia Vakondka! Igen, ezek elég gyanúsak, ezekről lehetett szó, hiszen ezek szinte értelmezhetetlenek. További jó munkát. :) --Bajnoczki vita 2014. március 30., 19:54 (CEST)

Bár őket ketten nem tudom, honnan írták, ők lehetséges valahonnan használtak robotfordítást. De most, hogy kiderült, hogy mégse tőlem származtak ezek a mondatok, meg nem is Kiwsks-től, akkor mégis igazat láttál, hogy kötötted az ebet a karóhoz, hogy valahonnan használtak, nem valódi fordítást. Viszont elég jó, elrejtették a laptörténetben maguk, hogy utána nehezen találtam rájuk, de meg lett a két gyanított. Először meglepődtem, hogy tőlem származtak volna, de én is elnézés kértem Kiwkys-től, hogy én meg őrá gondoltam. A végén segítettél a jelzéssel, csak szerintem azért nem kell rögtön egy cikket azonnalira jelölni, mert mégis megmentettük a végén, meg kissé jobbá tettük. Jobban szemmel kell tartani,ilyen anonokat, hogy ne rontsanak bele a munkánkba és nehogy félre értés legyen belőle. --Vakondka vita 2014. március 31., 13:44 (CEST)

Minek az "album" egyértelműsítés?

A "Kétségbeejtően átlagos"ból nincs másik szócikk, tehát az egyértelműsítés "kétségbeejtően felesleges". -:)Üdv.----Linkoman vita 2014. május 22., 23:05 (CEST)

-:)--Linkoman vita 2014. május 23., 10:38 (CEST)

B the First

Szia! Raktam be még forrásokat a zenekar szócikkéhez! Remélem jó így! Ha nem, akkor nem értem mire gondolsz! És én nem töröltem semmit, nem is kaptam meg az e-mailedet, csak amikor beléptem! Köszi és üdv.

B the First

Szia! Köszi a segítséget! Egy kérdésem lenne, hogy a zenekarhoz tartozó fotó egy sajtófotó, amit a zenekar és nekik készítő grafikus is szívesen használatra engedélyez! Ezt hogy lehet engedélyeztetni itt? És kinek kell küldeni? Tudsz segíteni?

Köszi és üdv.

Szilárdságtan

Szia! Próbáld megkeresni Kaboldy szerktársat. Talán tud rá időt szakítani. Üdv. Tambo vita 2014. június 2., 12:32 (CEST)

Ha új szócikket kezdek, először az Internetet nézem át, majd a más nyelvű Wikipediákat, még akkor is, ha egy kukkot nem értek belőle, mindig van egy néhány jó ötlet, meg képek, amiket fel lehet használni. Itt a magyar nyelvű online irodalom például, amit a Google keresője 2 másodperc alatt kihozott:

Mechanika. Szilárdságtan]

Az angol wiki szócikke: Solid mechanics

Jó munkát: Kaboldy vita 2014. június 2., 19:43 (CEST)

Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek, ezekből lehet mazsolázgatni. --Bajnoczki vita 2014. június 2., 23:17 (CEST)

Másolmány

Szia! A saját gyakorlatom ez: én akkor teszem rá egy cikkre a másolmány sablont, ha szemmel látható – különösen jól látszik ez szerkesztői felületen – hogy a szöveg copy-paste, de nem találtam meg, vagy nem volt kedvem/időm megkeresni, illetve ha nem találtam meg, hogy honnan. Megesik az is, hogy valaki egy könyvből nyúlja le a tartalmat, alkalmasint egy ocr-programmal; meglátszik általában azon is, hogy másolmány. A jogsértő sablon használata egyszerűbb: megtalálom az eredeti szöveget és a sablon segítségével megadom az eredeti forrást is. OsvátA Palackposta 2014. június 16., 16:14 (CEST)

Döner: oké. A cég weblapjáról ollózták össze. Jogsértő. Üdv! OsvátA Palackposta 2014. június 16., 16:20 (CEST)

Források - Jegyzetek

Szia Bajnoczki! A Hostile Waters: Antaeus Rising törlési megbeszélése kapcsán láttam, hogy a jegyzetek sablont a Források szakaszba tetted. A kettő nem ugyanaz: a jegyzetek egy Jegyzetek szakaszba kerül a Wikipédia:Szócikkek felépítése szerint, a Források meg felsorol mindent, amit felhasználtunk. Üdv: Piraeus vita 2014. június 23., 11:28 (CEST)

OK, vettem. Azzal vitatkoznék, hogy a cikkek többsége követi-e a cikkcakkot, azzal meg még inkább, hogy ez jól van-e, ha nem, de értem amit mondasz. Üdv: Piraeus vita 2014. június 23., 13:25 (CEST)

Mentor

Szia! Olvastam a járőrbit kérésedet. Miért nem akarsz mentor is lenni? Üdv. Tambo vita 2014. június 24., 12:57 (CEST)

TMB

Szia, kérlek, figyelj rá, hogy ne a TMB főlapján tedd meg a hozzászólásodat, hanem a megfelelő allapon! Köszönöm. --Rlevente üzenet 2014. július 3., 16:13 (CEST)

Upsz, kis baki. Pedig már rengeteg ilyenhez szóltam hozzá. :) --Bajnoczki vita 2014. július 3., 17:14 (CEST)

Nem tudom élesíteni az általam szerkesztett szócikket

Kedves Bajnoczki!

Segítséget kérnék, kezdő vagyok. Szerkesztettem egy szócikket (Julian Barnes Man Booker-díjas angol íróról), de sehogy nem tudok rájönni, hogyan lehet "élesíteni"? még mindig piszkozatban látom. Szeretnék még sok, magyarul nem elérhető írói és művész-életrajzot szerkeszteni. Mi a teendőm?

Előre is köszönöm a segítséget. --Irodalmarek 2014. július 9., 15:47 (CEST)

Szilárdságtan

Kedves Bajnoczki!

A Szilárdságtan cikken dolgozol még? Több, mint egy hónapja kint van rajta az "építés alatt" sablon, az oldal pedig még a szubcsonk szinten áll. --Tudor987 vita 2014. július 21., 10:30 (CEST)

Kató Szavao

Szia, a második o rövid: Kató Szavao. --Pagony foxhole 2014. július 21., 15:04 (CEST)

Vadrozsahet kérdései

Kedves Bajnoczki!

Köszönöm a segítségedet, amit https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91vita:Vadrozsahet#Vadrozsahet lapon adtál.

További segítséget, tanácsot szeretnék kérni-várni, hogy a szócikk minél elfogathatóbb és a Wikipédiához illő legyen.

Konkrét kérdéseim és kéréseim is vannak:

1.WIKIPÉDIA szócikk főcíméhez fotót szeretnék rakni, például egy személy esetén az ő fotóját. Ezt hogyan lehet megtenni, "beszúrni"?

2.A WIKICOMMONS-ba feltöltöttem a képeimet (https://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:ListFiles/Vadrozsahet&ilshowall=1) Hogyan tudom úgy beállítani a "hivatkozást" WIKIPÉDIA-ban, hogy rögtön a kép jelenjen meg és ne egy szöveg, felszólítás, hogy ha ide kattintasz, akkor láthatod, szerkesztheted, stb.

3. Hogyan lehet, lehet-e WIKICOMMONS-ban a lapot-fiókot törölni, vagy esetleg átnevezni? Például a Szerkesztő: Vadrozsahet lapot (https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Vadrozsahet ) melyet véletlenül hoztam létre. Illetve kitől kérhetem, hogy töröljön lapot.

Vadrozsahet vita 2014. július 21., 21:52 (CEST)

Jó cikk!

Jó cikk!
Ezt a sok barnstart azért kapod, mert 2013. augusztus 19. óta, amióta van a huwikin is Jó szócikk státusz, vagyis éppen 1 éve!, legalább 1 alkalommal jelöltél vagy véleményeztél cikket az eljárásban, és ezzel jelentős mértékben hozzájárultál ennek az intézménynek a fenntartásához és a Magyar Wikipédia színvonalának emeléséhez. Csak így tovább! ;) Tündi vita 2014. augusztus 19., 12:17 (CEST)

Szubcsonkjelzés

Szia! Egy észrevételem lenne: amikor szubcsonknak jelölsz egy cikket, akkor ne kézzel írd be a dátumot a sablonba (ahogy itt tetted), hanem ezt a formát használd:

{{szubcsonk|~~~~~}}

(az öt darab tilde írja be a pontos dátumot/időt). Köszi! Szaszicska vita 2014. augusztus 24., 20:36 (CEST)

Okés, a továbbiakban eszerint járok el. Üdv,--Bajnoczki vita 2014. augusztus 24., 20:46 (CEST)

Jogsértők

Szia! Ha egy cikket jogsértőnek jelölsz, a cikkírót értesítsd kérlek a vitalapján, hogy esetleg az 5 nap alatt módosítani tudja, ha akarja (Környezettechnika). Köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2014. augusztus 29., 21:52 (CEST)

Horror sablon

Szia. levettem a horror sablont a műanyag szócikkről. Ennek a sablonnak nem ez a feladata. A szócikk hiányosságát a {{csonk}}(?) sablonnal lehet jelezni a szócikk alján. Attól, mert egy szócikk nincs részletekbe menően kidolgozva, még nem lesz horror állapotú. A szócikk forrásolva van, nincsenek benne borzalmas megfogalmazások vagy helyesírási hibahegyek, és hülyeséget sem ír sehol. A cikk rövidsége vagy kidolgozatlansága nem hiba, hanem átmeneti állapot. Xiaolong Üzenő 2014. október 24., 12:53 (CEST)

Részvétel törlési megbeszélésen

Szia! A törlési megbeszélés nem szavazás, ezért azon bárki véleményt nyilváníthat. Lásd itt, a szakasz utolsó sorában. (A megváltozott szabályok alapján egyébként nem valószínű, hogy ne lenne szavazati jogod.) --Puskás Zoli vita 2014. december 6., 11:59 (CET)

IACM és a Magyar Coachszövetség

Szia, tájékoztatlak, hogy TMB indult erről a két lapról. --Rlevente üzenet 2014. december 18., 16:01 (CET)

A Ontológia alapú tanácsadás: coaching és mediáció cikk TMB-jén írtad, hogy törlendő, a Tomcsy által javasolt többi hasonszőrű lappal együtt, mint nem nevezetes reklám. Úgy gondoltam, hogy akkor ezeknek a lapoknak a megbeszéléséhez is hozzá kívánsz szólni, de ha nem, akkor elnézést kérek, nem akartalak zavarni. --Rlevente üzenet 2014. december 19., 13:55 (CET)

Karácsony

Boldog karácsonyt! Szalakóta vita 2014. december 24., 21:21 (CET)

Járőrök üzenőfala

Kedves Bajnoczki!

Köszönöm, hogy foglalkoztál a kérdéssel, de ha figyelmesen elolvasod a beírásomat, akkor nem valamilyen szabály megsértését jelentettem be (ahogy azt Pkunk hozzászólásából tévesen kiolvastad), hanem egy semleges felet kértem meg, hogy a megfelelő változat jóváhagyásával döntsön, nem akarván engedni elfajulni a dolgokat... Így a válaszod sajnálatosan nem helytálló, ha ez marad, sajnálom, hogy nem sikerül ilyen formában ezt rendezni. --Tudor987 vita 2015. január 3., 23:58 (CET)

Köszönöm válaszodat! Egyébként nem csak | melletti szóközökről van szó, de örülök, hogy abban megerősítettél. Megpróbálkozom egy másik rendezési móddal, utána a magam részéről hagyom: Szerkesztővita:Pkunk#Visszaállítások --Tudor987 vita 2015. január 4., 00:29 (CET)

Törlési vita

Nem egészen értem, milyen alapon vontad vissza az én véleményemet a törlési eljárásban?--Szilas vita 2015. január 11., 20:31 (CET)

Ok, sejtettem, semmi probléma.--Szilas vita 2015. január 12., 10:32 (CET)

Szubcsonkok

Ne aggódj, még nincsenek készen! Ha lesz wikidata kapcsolat, akkor teljesebbek lesznek, továbbá még második lépésben további információkat fogok hozzájuk adni! --B.Zsolt vita 2015. január 24., 14:35 (CET) És légyszíves nekem írj, ne a botomnak, mert attól egyből leáll. Köszönöm megértésedet és türelmedet! --B.Zsolt vita 2015. január 24., 14:35 (CET)

Invitation to Medical Translation

Medical Translation Project

Invitation to the Medical Translation Project – a joint Wikimedia project started by the English language WikiProject Medicine!

Thank you for being one of the top Medical editors! I want to use this opportunity to introduce you to our most ambitious project.

We want to use Wikipedia to spread knowledge where it will be used. Studies have shown that Wikipedia is the most common resource of medical knowledge, and used by more people than any other source! We want high quality articles, available to everyone, regardless of language ability. It isn't right that you would need to know a major language to get hold of quality content!

That is why in the recent Ebola crisis (which is still ongoing) we translated information into over 70 languages, many of them small African languages. This was important, as Wikipedia was also shown to be the biggest resource used in Africa for information on Ebola! We see tremendous potential, but also great risks as our information needs to be accurate and well-researched. We only translate articles that have been reviewed by medical doctors and experts, so that what we translate is correct. Many of our translators are professionals, but many are also volunteers, and we need more of you guys – both to translate, but also to import finished translations, and fix grammatical or other style issues that are introduced by the translation process.

Our articles are not only translated into small languages, but also to larger ones, but as of 2015 this requires users to apply for an article to be translated, which can be done here (full articles, short articles) with an easy to manage google document.

So regardless of your background head over to our main page for more information, or to our talk page and ask us questions. Feel free to respond in any language, we will do our best to find some way to communicate. No task is too small, and we need everyone to help out!

I hope you will forgive me for sending this message in English – we also need translators for messages like this, and above all local language community managers, which act as a link between us and you. Also I can not reply on your talk page, so please go to our talk page!

Thank you for helping medical information on Wikipedia grow! -- CFCF 🍌 (email) 15:37, 28 January 2015 (UTC)

Google Translation of this message

Pom (Star Wars)

Szia!

Én a helyedben megemlíteném Wikipédia:Nevezetesség (fikció) irányelvet a törlési megbeszélésen. Az ilyen fiktív dologról ugyanis ez az irányelv a mérvadó. Ez tartalmazza azokat az információkat, amelyekkel körülhatárolható, hogy mely fikció nevezetes és melyik nem. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2015. február 25., 08:43 (CET)

Transzláció

Tiszteletem,

Angliában élek, és még jó ideig tanulom a nyelvet. Ezért úgy gondoltam, hogy az en.wikipedia.org oldalain, a hu.... mutációban meg nem található oldalakat fordítom.. Nagy előnye ennek az elgondolásnak, hogy

  • referenciákat nem kell összevadásznom, mert a már elfogadott oldalon szereplő referenciákat tudom felhasználni, és nem kell vitatkoznom az információk elfogadhatóságán.
  • Úgy gondoltam, hogy a lefordítandó cikket bemásolom a "homokozsó"-ba, és ott ha sikeresen összerakom a cikket, bemásolom az igazi helyére.

Sajnos belfutottam egy sereg problémába:

  • A magyar cím nem feltétlenül egyezek az angol címmel. (érthető. hisz az egyik angol a másik meg magyar)
  • A linkekben szereplő ékezetes/speciális karakterekkel van nézeteltérésem.
  • Rá kellett döbbennem, hogy hogy angolul megfogalmazva a dolgok gyakran egészen mások, mint magyarul, tehát néha igen szabadon kell fogalmaznom, hogy le tudjam a dolgokat írni magyarul. Sőt előfordul, hogy a magyar nyelvben használt megfelelő kifejezést nem ismerem, pl. arbitrázser.
  • Olvastam, hogy vannak un. sémák, amelyekkel be lehet állítani, hogy egy oldal még építés alatt van, vagy horror, stb. Mert nem tisztem a melegvizet előállítani, megkérdezném, hogy nincs-e e fordítási munkára sablon?
  • Van-e olyan sablon, ami a fordítást segíti?
  • Ki lehetne-e a betűkészletet cserélni egy olyan betütípusra, amiben a magyar ékezetek jól vannak definiálva?

--SikeresOtto vita 2015. március 3., 20:52 (CET)

BÜRÜ

Szia! Köszönöm a támogatásodat. --Mameilon vita 2015. április 14., 22:40 (CEST)

Refresh article

Hi. The page Kylie Minogue has not been verified for weeks (see link). -- Hypuxylun vita 2015. június 1., 20:02 (CET)

Re:Egy díj neked

Szia! Nagyon szépen köszönöm az elismerést, igazán jól esett! :-)XXLVenom999 The Bunker 2015. július 29., 12:22 (CEST)

Örülök hogy így látod, igyekszem. :-) Igazából minden komoly szerkesztő dicséretet érdemel, mert mindenki önzetlenül és tudása legjavát szolgáltatva gyarapítja az enciklopédiát és ezért örülök hogy itt lehetek. ‑XXLVenom999 The Bunker 2015. augusztus 1., 19:45 (CEST)