Vita:Ramil Səfərov

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Edit-find-replace.svg Nyelvtudóknak! A szócikk továbbírásához jól felhasználható más nyelvű Wikipédia-szócikk:
angolul.

Erre a szócikkre érvényes a Wikipédia:Élő személyek életrajza irányelv. Ebben a legfontosabb, hogy a kortársakra vonatkozó megállapításokat a szerkesztők várakozási idő nélkül távolítják el a cikkből, a vitalapról és a felhasználói lapokról is, amennyiben azokhoz nincsenek megadva a cikk témakörében elfogadható, megbízható források.

(Ezt a sablont valamennyi életrajzi cikk vitalapján elhelyezzük, ha a cikk élő személyről szól. A szerkesztők tájékoztatására szolgál, és önmagában nem jelez hiányt.)

Lásd még a Wikipédia:Ellenőrizhetőség és a Wikipédia:Tüntesd fel forrásaidat! irányelveket.

Az egyes források alkalmazhatóságának szerkesztőségi fóruma: Wikipédia:Kocsmafal (források).

Crystal personal.svg Ez egy életrajzi szócikk.
Besorolatlan Ezt a szócikket még nem sorolták be a kidolgozottsági skálán.
Nem értékelt Ezt a szócikket még nem értékelték a műhely fontossági skáláján.
Értékelő szerkesztő: ismeretlen
Életrajzi szócikkek Wikipédia:Cikkértékelési műhely/Index

Büntetéséről[szerkesztés]

az mit jelent, hogy egyszerre van életfogytiglanra és az országból való kitiltásra ítélve? klföldön kell börtönbe mennie, vagy csak akkor érvényes a kitiltás, ha esetleg szabadul? – Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 13., 18:20 (CEST)

Egy országból csak a szabad mozgásában nem akadályozott személyt lehet... Tehát, amíg ül, addig Magyarországon ül. Amikor szabadul, a kollégák kizsuppolják az országból és tíz évig nem léphet oda be.

Egyébként a tett előtt felébresztette az örmény szobatársát és csendben kiküldte a szobából, mondván, hogy ott most olyanok fognak történni, amit neki nem kell látnia.

A baltát a Tescoban vette, leértékelve, megtalálták a reklámújságban, piros cerkával volt bekarikázva az 1250 forintos balta... --Burumbátor 2006. július 13., 20:33 (CEST)

kiküldte a szobatársat? milyen figyelmes ember... :-O – Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 13., 20:48 (CEST)

Szerintem nem kivégezte hanem megölte.

A sajtóban eddig mindig fonetikusan Szafarovnak láttam. [törölt kép] DoncseczTöj njaš spor. 2008. október 4., 09:32 (CEST)

Vallomás[szerkesztés]

Kéne valami kitekintés Hegyi-Karabahról és az örmény-azeri konfliktusról, mert Safarov a vallomása alapján lényegében a háború folytatásának tekintette a gyilkosságot. Illetve a vallomás (ha valódi) arra is utal, hogy egy másik örmény tisztet is megpróbált megölni, és az egésznek volt valami szimbolikus vonulata (egy örmények által elkövetett háborús attrocitás évfordulójára időzítette). --Tgrvita 2012. szeptember 1., 22:25 (CEST)

A vallomás szerintem valódi, annak idején lehozta az index is ezeket ([1]). A másik örmény tisztet már beleírtam. – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. szeptember 1., 22:34 (CEST)

Tudnia kellett-e a külügynek, hogy felmentik?[szerkesztés]

Érdemes lenne erről pár szakértői véleményt összegyűjteni. --Tgrvita 2012. szeptember 1., 22:44 (CEST)

  • Rácz András: Magyarország következetesen elutasította eddig Ramil Safarov kiadatását, éppen azért, mert tudható volt, hogy Azerbajdzsánban rehabilitálnák, elképzelhetetlen, hogy a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium ne lett volna tisztában ezzel. Ha mégsem volt róla tudomásuk, az komoly, rendszerszintű működési probléma - Kósa András: Csúnyán átverhették az azeriek a magyar kormányt, HVG, 2012. augusztus 31.
  • Itt van az azeri igazsági ügyminisztérium levele, amit augusztus 15-én küldtek. – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. szeptember 1., 23:07 (CEST)

Schwa[szerkesztés]

Milyen érvényes magyar átírási szabály vagy elfogadott Wikipédia-irányelv alapján került be a schwa (ə) karakter a szócikk címébe? Lásd még: Wikipédia-vita:Átírás/Átírást_igénylő_nyelvek_országonként#Azeri_.átírás31.46.174.205 (vita) 2012. szeptember 1., 23:41 (CEST)

Mivel az azeri nyelv egy latin betűs írást használó török nyelv, így semmiféle átírásról nincs szó, egy az egyben az eredeti azeri nemzeti névalakot használjuk az enciklopédiában. – Joey Olympic rings without rims.svg üzenj nekem 2012. szeptember 1., 23:53 (CEST)


Ez az əltərjədt magyar forma.

Fájl:Ramil safarov.jpg [szerkesztés]

Hi Colleagues, this image will be deleted from Commons (derivative of an unfree photo). If :hu has a fair-use/exemption policy, you should upload it locally. --Túrelio vita 2012. szeptember 16., 20:11 (CEST)

hazassag[szerkesztés]

Kozbən məghazosodott. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 128.100.216.147 (vitalap | szerkesztései)

A Wikipédia szerkesztőgárdája ezúton gratulál Səfərov úrnak és nejének! – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2012. október 15., 22:29 (CEST)

Heydər Əliyev ott volt az əsküvőn? – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 213.181.203.235 (vitalap | szerkesztései)

Kétlem, már 9 éve halott volt az esküvő idején. – Laci.d National Emblem of the Republic of China.svg vita 2013. június 5., 05:53 (CEST)


Kiadatás (jog)[szerkesztés]

Jelzem, hogy mivel már van kiadatás (jog) szócikkünk, ezért a "hazaszállítása" kifejezést a kiadatásra cserélem.--Linkoman vita 2018. november 15., 12:30 (CET)