Vita:IWiW/Archív01

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Vakondka 9 évvel ezelőtt a(z) Bezárják témában

Facebook-effektus

Neketek is feltűnt, hogy az iWiW az utóbbi időben egyre több funkciót másol le a Facebookról. Ezt a jelenséget hívom csak Facebook-effektusnak. Bár ez az én és még szerintem csomó ember véleénye, de az iWiWközeli internetes média ([origo]) egy ilyen "újdonságot" bemutató cikkében is lehet rá utalást találni. Itt a link: [1]. Én az iWiW alapítója helyében megkérném a T-Onlinet, hogy ne ezt a stratégiát válassza a továbbiakban. Azok z iWiWes funkciók, amik nem részei alapból egy ilyen sitenak (az üzenetküldés alapból a része, pl.), és nincsenek benne a Facebookban, már 3 és fél éve, amióta fenn vagyok rajta, létezik. (minimum)

Wikipédiánusok

Taglétszám

Kiejtés

Hogyan kell helyesen kiejteni a szót? iviv vagy ájviv vagy ... ? --Mapmap 2006. február 8., 09:27 (CET)

ájdabljú ájdabljú 8-) – (szerintem) Váradi Zsolt 2006. március 8., 19:13 (CET)

Social networking

Mi lenne a megfelelő fordítás? Néhány tipp:

  • szociális háló(zat)
  • ismeretségi háló(zat)
  • kapcsolati háló(zat)
  • társasági háló
  • kapcsolatrendszer(ezés)

Mert hogy azért az erős csúsztatás, hogy ez egy „közösségi website” :) Én talán az ismeretségi hálót tartanám a legjobbnak. --grin 2006. március 8., 20:10 (CET)

Szia! Ismerettségi, if at all! Társasági kapcsolatrendszer, társasági kapcsolódások, a legszebb a társaságiasodás.. Sztem, --Burumbátor 2006. március 8., 20:22 (CET)

A szociális háló kifejezés – (politika által) foglalt. Az ismertség = közismerség. A kapcsolati háló – hát? A kapcsolat sokkal többet jelent. Javaslatom: ismerős-háló(zat). OsvátA. 2006. március 8., 20:25 (CET)

OsvátA: „szociális hálózat”, és „ismeretségi háló”. De az ismerősháló sem rossz, csak az ismerős azt is jelenti, hogy „már hallottam ilyenről”. Hogy szoktak vajon erre hivatkozni...? --grin 2006. március 8., 21:08 (CET)

Az ismeretségi hálózat szerintem elég kifejező. – KovacsUr 2006. március 8., 21:12 (CET)

Erre a magyar nyelvben volt egy pontos és helyes fogalom, az idősebbek ismerik: Szocialista összeköttetés mára kicsit avitt, de pontos! Texaner 2006. március 8., 21:27 (CET)

Ez a Szocialista összeköttetés pontosan mit is jelentett akkoriban? --Peda 2006. március 8., 23:38 (CET)
Protekció. OsvátA. 2006. március 9., 07:38 (CET)
Hasonló de nem ugyan az! Mert ugye: ha a miniszter soförjének szól a vezérigazgató feleségének a fodrásza, az social networking azaz szocialista összeköttetés! Ha ezután a miniszter a vezérigazgató unoköccsének ad egy cimzetes tanácsosi állást: az a protekció.

Texaner 2006. március 9., 14:43 (CET) Szerintem a kapcsolati háló a legelterjedtebb kifejezés, a en:Social network talán ihletet ad. --Rodrigó 2006. március 9., 11:44 (CET)

biocsoki, de a social jelentése miota socialista.. ((( talán socialist. ezt még az alapképzosok is tudják. social szociális vagy társasági... egy nyelvtanárnő

megvette a t-online

Várjunk még ezzel. Az én értesüléseim szerint ez a hír vitatható. Jövő hétre kerül nyilvánosságra minden. Várjunk még a hirtelen bejelentéssel. Nikita 2006. április 28., 16:17 (CEST)

idézet az iWiW oldaláról:

április 28.
   Kedves iWiW felhasználók!


Mivel – a jogi folyamatok miatt – eddig nem volt lehetőségünk értesíteni benneteket a közösség életét befolyásoló hírről,
engedjétek meg, hogy ezúton tájékoztassalak az iWiW-nél bekövetkezett változásokról.
Először is, mint azt bizonyára már sokan tudjátok, a hír igaz; a T-Online Magyarország Zrt. a mai nap
megvásárolta a legnagyobb magyar közösségi portált.
Elsőnek a jelenlegi funkciók és a használhatóság rendbetételét tűztük ki célul.
A későbbiekben pedig az észrevehető változás annyi lesz, hogy folyamatosan bővülnek a funkciók és szolgáltatások,
továbbá fokozatosan gyorsabbá válik az oldal. Design marad! :)
Az újdonságokkal kapcsolatban itt az iWiW-en olvashattok majd először.

A célok elérésében Tóthmátyás Tibor, a T-Online Magyarország portáligazgatója,
Weyer Balázs, az [origo] főszerkesztője és
Várady Zsolt, az iWiW alapítója és "szellemi atyja" is segédkezik.

Mindenkit köszöntök,
Simó György vezérigazgató 
T-Online Magyarország Zrt.

– (szerintem) Váradi Zsolt 2006. április 29., 09:31 (CEST)

Szolgáltatások

A többnyelvű lehetőségek az elmúlt napokban (külön tájékoztatás nélkül) megszűntek. Az iwiw jelenleg egynyelvű (magyar) felületet kínál.

Az ide vonatkozó részt (az iwiw története) ennek megfelelően frissíteni kellene. – Aláíratlan hozzászólás, szerzője 195.56.241.244 (vitalap | szerkesztései)

Azon gondolkoztam el, hogy a helyzetet pontosan körülírná, de vajon nem túl erős-e ez a mondat: „Idén még sohasem működött teljes funkcionalitással és normális sebességgel”? Végülis, október óta ráírták, hogy béta, senki sem várhatja el, hogy rendesen működjön :) -nagytibi üzen, ? 2006. június 4., 15:56 (CEST)

Hitler (offtopic)

Kell ennyi külső hivatkozás?

Nem lenne érdemes kiválogatni a lényeget? -- nyenyec  2006. augusztus 18., 00:11 (CEST)

Mozgatás

Miért nem lehet átmozgatni iWIW nevű lapra?! bggergo üzenet 2006. október 18., 06:54 (CEST) A program minden szócikket automatikusan nagybetűvel kezd. Sajna, --Burumbátor társalgó 2006. október 18., 07:02 (CEST)

meg fog gyűlni a baja

„Ezek az iWiW-hez hasonlító rendszerek azt jelzik, hogy a magyar oldalnak meg fog gyűlni a baja a többi rendszerrel” Ez írta valaki. Nem tudom mit ért alatta, és ebben a formában szerintem nem lexikonba való megállapítás. --GáBorg 2007. február 17., 17:00 (CET)

Vedd ki bátran, szerintem se való ide. – cheryn 2007. február 17., 17:05 (CET)

iWiW címtár szoftver?

Hallottam olyan programról, ami letölti az ember ismerőseinek az adatait az iWiW-ről vCard formátumú címtárba. Nem tudok viszont többet róla. Tudna valaki linket feltenni? --GáBorg 2007. február 17., 17:02 (CET)

Táblázat a konkurenciáról: legyen inkább külön cikkben

[4]

Azt gondolom, hogy ez a táblázat nem ebbe a cikkbe való. Talán egy általánosabb "online social networking"-ről szóló cikket kéne csinálni inkább (persze magyar címmel).

-- nyenyec  2007. április 3., 18:12 (CEST)

Szerény itélőképességem szerint a táblázatban szereplő oldalak jórésze totál ismeretlen, így itt szerepeltetni őket inkább rekám, mint hasznos információ. – cheryn/IRC 2007. április 6., 18:33 (CEST)

1984

"Valamint nem lényegtelen megemlíteni, hogy törvénytisztelő polgárként normál esetben nem kell tartanunk attól, hogy adataink a hatóságok birtokában rossz kézbe lennének." - "Aktákba írják, miről álmododoztam...". SyP 2007. október 12., 17:01 (CEST)

Más magyar netes ismertségi hálózatok (cikkből kivéve)

Nem tudom melyik elég ismert és említésre méltó, de ha azok is, nem ebbe a cikkbe valóak és a használt megfogalmazás is elég iwiw-centrikus és kissé reklámszagú. (A mutasd.be is közéjük való lenne, nem?) -- ny miheznemkelladmin? 2007. október 24., 03:56 (CEST)

Ez a szövegrész viszont mehetne a közösségi hálózat szócikkbe. – KGyST vita 2007. december 30., 18:22 (CET)



2006 februárjától érhető el a Draugiem.lv lett oldal más nyelveken is; a magyar változat Barátikör.com néven fut. Felépítését tekintve teljesen más struktúrát mutat, mint az iWiW, egy első felhasználó számára sokkal bonyolultabbat, az ismeretségi körök szempontjából viszont biztonságosabbat és sokkal jobban átláthatót. A Barátikör.com rendszere 2004-ben kezdte meg működését, több mint 1 500 000 felhasználóval rendelkezik, négy verzióváltáson van túl, és számos olyan szolgáltatást nyújt, amely az iWiWben nem érhető el.

Az iWiW nagy sikereire való tekintettel[forrás?] – azaz hogy novembertől márciusig, 5 hónap alatt, közel 400 000 taggal bővült, és így az összesített taglétszáma elérte az 500 000-et, kiemelkedően magas napi látogatások mellett – indult 2006 áprilisában egy kísértetiesen hasonló rendszer myVIP néven. Ez az „iWiW-klón” 15 nap alatt 200 000 új tagot szerzett magának, rendkívüli látogatottság mellett. A nagyfokú érdeklődés azt sugallja, hogy a hasonló ismeretségi rendszerek nagy jövő előtt állnak még Magyarországon. Jelenleg körülbelül 1 700 000 tagja van ennek a rendszernek.

2006 szeptemberében indította el a fiatal korosztályt megcélzó Hotdog.hu magazint a Sanoma Budapest Zrt. Ezen is mindenki kialakíthat magának saját profilt és kapcsolatokat hozhat létre. Az oldal szórakoztató újság is egyben.

Ezek után egy újabb honlap indult be PPL.hu (people..people..people..) címen, teljesen ugyanolyan elven, mint az iWiW. Még a nevek és a kialakított főbb stílusirány is megegyezik a két oldal között. Az oldal az iWiW-hez képest a chat, a közösség létrehozás, és a fájlmegosztás funkciókkal tud többet, egyébként majdnemhogy teljesen megegyezik.

2007-ben indult útjára a hasonló, de keresztény portál, a mustarfa.hu. Egyelőre rendkívül kevés felhasználó csatlakozott, de gyorsan fejlődik. Legjelentősebb különbség, hogy keresztény emberek összefogására készült. A közösség, és chat funkciók viszont itt is megtalálhatók.

Rosseb szerkesztései

Annyiban igaza van, hogy az iwiw ritkábban nem működik, mint de... – Alensha üzi 2007. november 9., 09:42 (CET)

külön iwiw üzlei célra

ez igen jó ötlet, legalább nem fog naponta bejelölni mindenféle ilyen, hogy Jing Ming kínai boltja... – Alensha üzi 2007. november 21., 01:20 (CET)

Taglétszám

Mi lenne, ha a jobb felső templateben olyan információk helyett, amelyek a kutyát nem érdekelnek, mint a cégforma és a vezetők neve, valóban érdekes adatok lennének, mint mondjuk a regisztrált felhasználók száma?

Tökéletesen igazad van. Megkérdeztem Sunny-t (német juhászkutya kölyök), nem érdekli egy csomó információ és engem sem, viszont bosszant, hogy tízszer próbálok kapcsolatot teremteni az iWiW-es ismerőseimmel, de ebből kilencszer karbantartás folyik. Mi lehet a baj? --Ronastudor a sznob 2009. október 15., 13:45 (CEST)

Műszaki hiba?

Szerettem volna 2-3 iskolát és 4-5 munkahelyet beírni a profiloldalamra, de nem ment. Segítséget kértem az iWiW-től, a Gépház jelezte, hogy a hiba ki lett javítva. Sajnos nem. A "Mentés" gomb továbbra sem jelent meg. Nem kísérleteztem tovább, kiléptem. Sajnálom, de tényleg. Csak azért teszem közzé, hátha másnál is lesz ilyen hiba. Köszönet, iWiW, hogy a tagjaid sorában lehettem. --Ronastudor a sznob 2009. november 27., 18:32 (CET)

Hadd ne ismételjem magam: most például elérhetetlen az iwiw. A lányom érvényes jelszóval be sem tud jelentkezni. Mi az oka ennek a soko-sok hibának? Meddig tartható még az az állapot, hogy fizetek valamiért, és nem kapok érte semmit? Nem az én készülékemben van a hiba...--Ronastudor a sznob 2010. június 8., 17:42 (CEST)

Bezárják

Június 30-án lekapcsolják a magyar közösségi portált. OsvátA Palackposta 2014. május 15., 18:11 (CEST)

lekapcsolták --Vakondka vita 2014. július 1., 00:00 (CEST)