U5-ös metróvonal (Bécs)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
U5-ös metróvonal
Wien U5.svg
Adatok
Ország Ausztria
Helyszín Bécs
Típus
  • metróvonal
  • tervezett építmény
Hálózat bécsi metró
Állomások/megállók száma 8 (terv)
Nyomtávolság 1 435 mm
Áramellátás 750 V =
Feszültség 750 V egyenáram
Üzemeltető
A Wikimédia Commons tartalmaz U5-ös metróvonal témájú médiaállományokat.
Útvonaldiagram
U5
U2
Elterleinplatz
Michelbeuern-AKH  U6 
Arne-Carlsson-Park
U2-es Seestadt felé
Frankhplatz-AKH
Schottentor
Rathaus (Közös)
Lerchenfelder Straße
Neubaugasse  U3 
Volkstheater  U3 
Pilgramgasse  U4 
Museumsquartier
Bacherplatz
Karlsplatz  U1   U4 
Matzleinsdorfer Platz Train Austria.svg S-Bahn Austria.svg
Gußriegelstraße
Wienerberg
U2-es új végállomás
jelenlegi U2-es,
leendő U5-ös végállomás
A jelenlegi vonalhálózati térkép…
…tervek 2023-ra…
…és 2030-ra.

Az U5-ös metróvonal (eredeti nevén: U-Bahnlinie 5) a bécsi metróhálózat leendő, jelenleg építés alatt álló tagja. A vonal tervei már 1967-ben napvilágot láttak, azonban a többi metróvonal építése sürgetőbb volt, így erre a vonalra nem nagyon jutott pénz. Az útvonalát az első tervek elkészülte óta többször módosították már. Jelenlegi elképzelések szerint 2023-ra fogják átadni a metrót Frankhplatz és Karlsplatz között, részben az U2-es vonal alagútját felhasználva, de már tervben van a még el sem készült metró meghosszabbítása először Elterleinplatzig, majd onnan Hernals vasútállomásig.

A vonal színe az eredeti tervek szerint türkizkék. A Wiener Linien 2014 augusztusában szavazást indított a vonal színéről: az eredetileg javasolt türkizkék mellett a rózsaszín volt a kínálatban, de a válaszadók túlnyomó többsége a türkizre szavazott.[1]

Története[szerkesztés]

Kezdeti tervek[szerkesztés]

Az első terveket 1966 és 1967 között dolgozták ki. E szerint a metró az északnyugati Hernals városrésztől indulva Schottenringen és Pratersternen át egészen az Ernst Happel Stadionig tartott volna. (Ma nagyrészt ezen az útvonalon jár 2008 óta a meghosszabbított U2-es metró, ám az nem érinti Hernalst.)

1973-ban új tervek születtek. Ekkor az U5-ös metrót Meidling Hauptstraßétől a Gürtel déli részéig építették volna meg, lényegében kiváltva a mai 18-as villamost. Erről a tervről hamar lemondtak, mert nagyrészt párhozamos lett volna a Stammstrecke S-Bahn-vonallal.

2003-ban már a mai tervekhez hasonló elképzeléssel álltak elő. E szerint a Gudrunstraße ↔ Hernals útvonalon épült volna meg. A Hernals és Rathaus közötti egyedül járt volna, Rathausnál pedig rácsatlakozott volna az U2-es metróra, mellyel Karlsplatzig együtt haladtak volna. Az U2-es metrónak Karlsplatz maradt volna a végállomása, az U5 pedig továbbhaladt volna egymaga déli irányba. Erről lemondtak, mivel a Rathaus - Karlsplatz szakasz amúgy sem forgalmas.

Jelenlegi tervek[szerkesztés]

2020. decemberi tervek szerint 2026-ra készül el a vonal első része, mely Frankhplatztól fog indulni, utána Rathaustól Karlsplatzig az U2-es vonal alagútját fogja használni.[2] Itt található Karlsplatz, Museumsquartier, Volkstheater és Rathaus állomás, valamint a megszüntetett Lerchenfelder Straße állomás is. Az U2-es metró Karlsplatz, Museumsquartier és Volkstheater nevű állomása egy az egyben átkerül az U5-ös metróhoz, Rathaus pedig az U2-es és az U5-ös metró csomópontja lesz. Érdekesség, hogy Rathaus állomás építésénél már számoltak egy esetlegesen Hernals felől megépülő metróval. Rathaus és a Schottentor megállók között egy szűk ívet hagytak, amely az U2-es és az U5-ös metró üzemi összekötővágánya lehet.

Az U2-es metrót Rathaus állomás után elterelik másik irányba. Az új hosszabbítás során U3-as vonalat Neubaugassénál, az U4-et pedig Pilgramgassénál fogja keresztezni. Ezután tovább fog haladni (2020. decemberi tervek szerint) 2028-ra a Matzleinsdorfer Platzig, majd később Wienerbergig.[2]

A változásoktól azt várják, hogy az U6-os metrón, 43-as villamoson és 13A-s buszon megszűnik a jelenlegi zsúfoltság.

Automatikus metró[szerkesztés]

Volkstheater állomás napjainkban. Az U5-ös átadása után az U2-es helyett az U5-ös fog itt megállni

A metró teljesen automatikus lesz, olyan, mint a budapesti 4-es metró. Járművezető nem lesz, de helyette megnövelt létszámú személyzet lesz a peronokon és a járműveken. Ez az automatizált metró viszont különbözni fog abban a budapestitől, hogy lesznek peronkapuk. Az automatizálás előnye, hogy gyorsabban lehet a metrószerelvényt visszafordítani, mert a vezetőnek nem kell végigsétálnia a szerelvényen. Az automatizálás Bécsben nem teljesen ismeretlen, hiszen az U1, U2, U3 és U4 jelzésű metrók ma is félautomata módban közlekednek.

A vonalra 45 db új generációs járművet fognak venni, amik nem csak az U5-ös vonalon tudnak majd közlekedni, hanem az U6-os metrót kivéve mindegyik bécsi metróvonalon – de ott vezetővel. Erre szükség is van, mivel az új kocsik részben le fogják váltani a Silberpfeile becenevű első szériás U típuscsaládot. Az első új szerelvény 2020 júliusában érkezett Bécsbe,[3] a teljes szériának pedig 2018-as tervek szerint 2030-ig kell megérkeznie.[4]

Állomáslista és átszállási lehetőségek[szerkesztés]

Az átszállási kapcsolatok az U2-es metrót kivéve a mai állapotokat mutatják. A megállók között már szerepel a tervezett elterleinplatzi hosszabbítás.

U5 (Karlsplatz ◄► Elterleinplatz)
Állomás Átszállási kapcsolatok Fontosabb létesítmények
Karlsplatz
Kärtner Ring; Oper
U-Bahn Wien.svg  U1 ,  U4 
Sinnbild Straßenbahn.svg 1, 2, 62, 71, D
Sinnbild Kraftomnibus.svg 2A, 4A, 59A
Logo Wiener Lokalbahn.svg Wiener Lokalbahn
Károly tér; Szent Károly templom; Operaház; Ring (körút)
Museumsquartier Sinnbild Kraftomnibus.svg 57A Szépművészeti Múzeum; Természettudományi Múzeum
Mariahilfer Straße
Volkstheater
Dr.-Karl-Renner-Ring
U-Bahn Wien.svg  U3 
Sinnbild Straßenbahn.svg D, 1, 2, 46, 49, 71
Sinnbild Kraftomnibus.svg 48A
Népszínház; Várkert (Burggarten)
Rathaus U-Bahn Wien.svg  U2 
Sinnbild Straßenbahn.svg 2
Rathaus (Városháza), Parlament
Frankhplatz – AKH Sinnbild Straßenbahn.svg 43, 44
Sinnbild Kraftomnibus.svg 13A
Allgemeines Krankenhaus (Bécs legnagyobb kórháza)
(Ma itt található a Landesgerichtsstraße villamosmegálló)
Arne–Carlsson-Park Sinnbild Straßenbahn.svg 5, 33, 37, 38, 40, 41, 42 Arne-Carlsson-Park, Pázmáneum, USA nagykövetség
(Ma itt található a Spitalgasse/Währinger Straße villamosmegálló)
Michelbeuern–AKH U-Bahn Wien.svg  U6 
Sinnbild Straßenbahn.svg 42
Allgemeines Krankenhaus (Bécs legnagyobb kórháza)
Elterleinplatz Sinnbild Straßenbahn.svg 9, 43 Hernals-Bevásárlóközpont, Pezzl-Park

Fordítás[szerkesztés]

  • Ez a szócikk részben vagy egészben az U-Bahnlinie 5 (Wien) című német Wikipédia-szócikk fordításán alapul. Az eredeti cikk szerkesztőit annak laptörténete sorolja fel. Ez a jelzés csupán a megfogalmazás eredetét jelzi, nem szolgál a cikkben szereplő információk forrásmegjelöléseként.

Jegyzetek[szerkesztés]

  1. Linie U5 wird türkis. wien.ORF.at, 2014. augusztus 28. (Hozzáférés: 2020. december 20.)
  2. a b Stefanie Rachbauer, Nina Oezelt: Arbeiten an der U5 führen ab Jänner zu Behinderungen. kurier.at, 2020. december 17. (Hozzáférés: 2020. december 27.)
  3. Wiener Linien präsentieren X-Wagen. wien.ORF.at, 2020. július 3. (Hozzáférés: 2020. december 20.)
  4. David Krutzler: Neuer "X-Wagen" fährt ab Mitte 2020 im Wiener U-Bahn-Netz. Der Standard, 2018. március 8. (Hozzáférés: 2020. december 20.)

Források[szerkesztés]