Szerkesztővita:Sarvarigyulane

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Teroses 15 évvel ezelőtt a(z) Siófok - szöveg témában
Köszöntünk a magyar Wikipédiában, kedves Sarvarigyulane!

Üdvözlünk!

A Wikipédia szerkesztésének fortélyaihoz az első lépések oldalon találsz bevezetőt. A szerkesztést a homokozóban gyakorolhatod. A Wikipédiában folyó társalgások jobb megértéséhez a wikifogalmak és rövidítések (szó)jegyzékében találsz segítséget.

Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára és forrásaid pontos megjelölésére!

Kezdő szerkesztőként személyes segítőt, mentort is kaphatsz magad mellé, vele megtárgyalhatod a szerkesztéssel kapcsolatos problémáidat. Ehhez jelentkezz be (ha eddig nem tetted volna), és kattints ide! Bonyolultabb szerkesztési ügyekben a kocsmafalra írhatsz kérdéseket, ha egy szerkesztőtársad tudja a választ, ugyanott fog válaszolni.

Egy közismereti tudakozót is működtetünk, ha valamit nem találtál.

Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a szerkesztői lapodon, melynek kialakításához segítséget itt találsz. (Itt írhatsz például érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ezen üdvözlet is példa rá. Kérünk, hogy a vitalapokon így írd alá hozzászólásaidat: ~~~~.

Jó szerkesztést és tartalmas szórakozást kívánunk! Karmelaposta 2008. augusztus 12., 08:54 (CEST)Válasz

If you don't speak Hungarian, please click here.

Sziasztok , már épp búcsúztam mára, de eszembe jutott, nézzem meg a postafiókomat, érkeztek e levelek.Jó párat küldtetek, elgondolkodtam, ennyire tök "hülye" lennék az egész dologhoz, Pegig próbálok ügyeskedni, de, nem megy olyan könnyen, mint gondoltam.Igaz, többnyire fiatalok vagytok, kenitek-vágjátok a témát.Tudom, hogy jót akartok, s segíteni szeretnétek. Fog ez nekem egyáltalán menni?! Pedig ahogy látom, jó kis csapat vagytok, jó lenne, igazán közétek tartozni,mit gondoltok sikerülni fog? Mindig csinálok valami rosszat, a szabályok útvesztője jó kis tanuló lecke. Nektek is ilyen bonyolúltnak tünt? Karnela is jelezte, hogy alapra állítottam a figyelőlistát, itt az a probléma, nem is tudom, mit csináltam.Mentiknek is köszi mindent! Tudjátok, én nagyon szeretek szerkeszteni, mivel,nagyon sok előadást kellett szerkesztenem,m s előadnom,anno.Igaz, hol volt ez a netes világ?Őszintén válaszoljatok nekem, láttok e bennem fantáziát, vagy lépjek ki, mert ügyetlen vagyok?MA, MÁR NEM JELENTKEZEM, DE A POSTÁT MEGNÉZEM!JA, S ALÁÍROK!– Hajni vita 2008. augusztus 23., 12:23 (CEST)Válasz

Kedves Hajni!
Nekünk sem ment olyan könnyen, ha azt gondolod! :) Igen, közénk fogsz tartozni, mindez csak idő és kitartás kérdése! Nekem olyan masszív 3-4 hónap kellett, hogy képbe kerüljek a wikipédiával, és volt vagy 3 segítségem! :) Már lassan 1,5 éve szerkesztek, de még mindig tudnak újat mutatni! De ez jó, hiszen ez azt jelenti, hogy fejlődik mind a projekt, mind én! Megértem, hogy neked nehezebb, hiszen Te nem a neten nőttél fel! (Mondjuk én sem.) Javaslom, hogy először is adj magadnak időt! Ne várd, hogy mindennel képbe kerülj 1-2 hét alatt! :) Ehhez azért kell 1-2 hónap. Kezdd el olvasgatni az első lépéseket, az irányelveket, a képfeltöltési útmutatót vagy hogy mire való a szerkesztői lap! Ezek szerintem már lejjebb be vannak linkelve! Ezek után ha vmi nem világos, akkor kérdezz bátran tőlünk! Nem vagy menthetetlen, és ne gondold azt hogy más nem így kezdte! Segítünk, és menni fog! Szeretettel, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 23., 21:05 (CEST)Válasz

Üdvözöllek![szerkesztés]

Bemutatkozásodat átmentettem a homokozóból a szerkesztői lapodra. A homokozót ugyanis rendszeresen töröljük.

Jó munkát és hasznos szórakozást!

Karmelaposta 2008. augusztus 12., 08:54 (CEST)Válasz


Sajnos, az előbb megírtam egy cikket a könyvemből, de elveszett! Sajnálom, sokat dolgoztam vele, amíg ide leírtam. MIMNDEGY MOSTMÁR, NEM FOGLALKOZOM E TÉMÁVAL!
A balatoni képekről megírtam amit fontosnak gondoltam,írjátok meg , mi az ami érdekel Benneteket a témával kapcsolatban.Menti kéri, hogy írjak hozzá linket, majd holnap, sok időt elpazaroltam a regényem bemutatására, ami nem sikerült. Le is veszem a témát, azt hittem, érdeklődést vált ki. No de sebaj, lesz ez még ígyse! Egy kicsit rosszul eset, de ez van.Holnapi viszontlátásra, s kaptok újabb fotókat, csodálatos felvételek lesznek, egyenlőre nem árulom el, most titok! Holnap, várom a kérdéseket, mit szeretnétek tőlem hallani, s mivel kapcsolatban. Menti, majd találkozunk! Jó éjszakát mindenkinek! Hajni 2008. augusztus 17. éjjel. Hajni.{| width="80%" align="center" cellspacing="0" cellpadding="0.5em" style="border: 2px solid #a3bfb1; margin-bottom: 3px; background-color: #f5fffa;"
Jelentkezem ismét, igyekeztem korán, mert ilyenkor van térerőm mivel USB-modemmel ,mobil internettel rendelkezem.Pársort írok még , s feltöltjük a maradék BALATONRÓL készült képeket. Sajnos, az én gépemben, nem nekem való program fut, mert állandó zaklatásnak vagyok kitéve.A windows XP profesional programot, még fiam, 2003.-ban telepítette fel magának.Nekem adta, tudta, hogy álmom egy számítógép, s magának vett modern gépet.Beszéltem egy szakemberrel, hogy tudnék ettől a "munkagépnek" nevezett programtól szabadúlni, lehet, de nagyon macerás. De, kénytelen leszek, a napokban is bizony (rágalom) ért, hohy corrupt,... stb. vagyok.Azt hittem, nyugodtan élvezni fogom a netet, de nehéz így. Na ,erről ennyit, azért írtam le, hogy Ti is tudjátok, semmilyen"company" nem vagyok, csak egy súlyos, gyógyíthatatlan rokkant nyugdíjas. Most, térjünk vissza a képekhez.A maradék balatoni sorozatot rakjuk fel, s majd ahogy igértem, lesz nagyon szép újabb más témából is, amit a Wikinek szántam.Aztán, ha este lesz jó kontakt, akkor megcsináljuk a linket is.A többi képen, szintén folytatódik az esti naplementével kacsolatos rész, de a múltkor, nem tudtam ,mennyit lehet feltölteni, akkor sorba mentünk volna. Jó is lenne pontosan tudni, melyek voltak feltőltve, nagyjából emlékszem csak.Hajni. 2008 augusztus17. reggel 7. óra.|-

Balatoni képek[szerkesztés]

A BALATONRÓL SZÁMTALAN FOTÓM VAN ,SZÍVESEN AZ ÖSSZESET ODAADNÁM, DE LÁTTAM, A FELTÖLTÉSI KAPACITÁST.EZEK A FOTÓK, A SAJÁT KERTERM VÉGÉTŐL KEZDŐDNEK, MIVEL, RÁLÁTOK A VÍZRE. A PART,NAGYON KÖZEL VAN, ÍGY NINCS SOK AKADÁLYA A FOTÓK, S A MEGFELELŐ ALKALOM KIVÁLASZTÁSA, S NEM MELLÉKES AZ IHLET ADTA LEHETŐSÉG SEM. KÜLÖNBEN, EGYIK KEDVENC TÉMÁM, MIVEL ITT ÉLEK, AMIÓTA KINYÍTOTTAM A SZEMEIMET. S MIT LÁTPOK? FANTASZTIKUS TAVAT, EZERNYI ARCÁVAL MUTATKOZVA, TÉLEN ,NYÁRON, VIHARBAN, CSENDES IDŐBEN, MÁS-MÁS FOTÓZÁSI LEHETŐSÉGET KÍNÁL. MOST, ÉPPEN , AZ EST ,KÖZELETTÉT VÁRTAM MEG, MÍG LASSAN BUKIK LE A NAP , A GÉPET NEM GYŐZÖM KATTINGATNI, ANNYI CSODÁS LÁTVÁNY TÁRUL ELÉM. AHOGY A KÖVEKEN, NÁDASON, BOKROKON VIZEN, SBECSEMPÉSZVE MÉG EMBEREK IS, NEM BESZÉLVE, AZ ITT ÁTTELELŐ HATTYÚRÓL. ÖRÖMÖMRE SZOLGÁLT, HOGY MIND A HÉT KIS HATTYÚ, MILYEN NAGYRA NŐTT, S MEGMARADT MIND. EZEKBŐL A KÉPEKBŐL, FANTASZTIKUS HÁTTÉRKÉPET LEHET FELTŐLTENI. NEKEM IS , AZ EGYIK KÉP VAN MEG, HÁTTÉRKÉPNEK. REMÉLEM, HOGY A KÉPEIM, EL NYERIK A TETSZÉSETEKET, EZ A HOPBBYM, S EZZEL VÍGASZTALOM MAGAMAT IS. A BEMUTATÓMBAN JELEZTEM, MIÉRT, MOSTMÁR NEM AKARO KITÉRNI RÁ. A LÉNYEG, HOGY SZÉP KÉPEKET KÉSZÍTSEK A MAGAM, S MÁSOK ÖRÖMÉRE. MOST, EZ A LÉNYEG. REMÉLEM, SOKAN LETÖLTIK MAJD A KÉPEKET, TALÁN EGYSZER ELJÖNNEK, S MEGNÉZIK SAJÁT MAGUK IS, EZT A CSODÁLATOS TAVAT. ENNYIT GONDOLTAM HOZZÁFŰZNI, MIVEL, NEM MINDENKI ISMERI A BALATONT. KÖSZÖNÖM. HAJNI.

Üdvözöllek![szerkesztés]

Bemutatkozásodat átmentettem a homokozóból a szerkesztői lapodra. A homokozót ugyanis rendszeresen töröljük.

Jó munkát és hasznos szórakozást!

Karmelaposta 2008. augusztus 12., 08:54 (CEST)Válasz

Szóltam[szerkesztés]

Szóltam Beyond silence-nek, hogy mentorodul szeretnéd őt. Addig is, amig jelentkezik, itt teheted fel a kérdéseidet: szerkesztői fórum.
Néhány tipp:
Üzenetváltás, bemutatkozás:
A szerkesztővitának nevezett lapokat üzenetváltásra szoktuk használni. Ez a lap, amin ezt az üzenetet most hagyom, a te szerkesztővitád. Ha valaki ideír, akkor látsz egy figyelmeztető sárga csíkot.
A szerkesztői lapod, ez: Szerkesztő:Sarvarigyulane a bemutatkozásodra való.
A sorok eleje:
Ha egy sort beljebb akarsz kezdeni, akkor tegyél egy vagy több kettőspontot az elejére.

Ha ugyanis a sor elején üres hely van, akkor az így fog kinézni, és ez valószínűleg nem az, amit te szeretnél, amikor beljebb kezdesz.

Bevezetés a wikizésbe:
Érdemes rákattintgatni a fenti üdvözlőszövegben a kék színű szavakra (linkekre). Sok hasznosat tudsz ott megtanulni.
Így írj alá:

Az a szokás, hogy ha egy vitalapra valamilyen üzenetet írunk, akkor azt mindig alá is írjuk. (A cikkeket persze nem!) A laptörténetből ugyan minden egyes szóról ki lehetne deríteni, hogy ki írta, de ez így udvariasabb, sokkal áttekinthetőbb, és ha régi egy bejegyzés, vagy hosszú a lap története, nagyon hosszadalmas kideríteni a szerzőt.

Ha az üzeneted végén rákattintasz a tizedik képecskére a szerkesztőablak fölött:


akkor az beilleszt a szövegbe négy hullámvonalat oda, ahol a mutató éppen van. A négy hullámvonal a lap mentése után a te aláírásoddá lesz, dátummal együtt. A négy hullámvonalat a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy kézzel is beírhatod: ~~~~.

Karmelaposta 2008. augusztus 13., 06:31 (CEST)Válasz

Mentorálás![szerkesztés]

Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy mentort keresel segítségül magad mellé. Ha gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben légy szíves válaszolj nekem itt, ezen üzenet alatt.– Beyond silence Üz 2008. augusztus 13., 16:21 (CEST)Válasz

Kedves Hajni!

Talán hasznos lehet számodra a következő oldal is: Wikipédia:Hogyan készíts szerkesztői lapot?

Egyébként üdv a csapatban! Jó helyen leszel! – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 16., 22:52 (CEST)Válasz

Sikeres Balaton képek feltöltése.[szerkesztés]

Az összes esti naplemente a Balatonon, feltöltve. Fantasztikus képek, csodálatos fény, árnyék rajzulatok a vizen , a köveken. Meghitt , nyugodt hangulatot ábrázolnak a fotók, csendes, szél mentes időben , átlátni a túlsó partra is, ahol a Bakony hegység vonulata is látszik. A vizen, lágyan ringatóznak a csónakok, a lenge szélben, a nádas is alig rezeg. Csak a fürdözők kavarják fel a vizet, akik élvezik a szabadságukat, a nyarat, s a lemenő nap, gyönyörű fényeit. Hattyúk is előmerészkedtek, bemutatták a megnőtt fiókáikat, mind a heten túlélték a két héttel ezelőtti nagy vihart. Magabiztosan úsztakn felém, várták a jutalom falatokat, a fényképezésért jár is. A jó kis kukorica megtette a hatását, teljesen oda jöttek a lejáróhoz.Van, olyan kép is, amely arra utal, hogy milyen a Balaton feletti domb, aminek a tetejéről is készültek képek, mivel, teljesen a fenyőfák fölött, s közötte, rá látni a vízre. A nap, ahogy lassacskán ereszkedik le, úgy készültek a képek, több lejáróból, más néző helyekről. A sorozatot még a domb tetején nyitottam meg, s a végén megvártam, míg a nap horizontja még megvilágítja a vizet.Pazar látványt nyújt az útolsó kép, amikor a nap, is nyugovóra tér, hogy másnap újból megvilágítsa a Balaton selymes, lágyan ringatózó vizét. 2008. augusztus 17. reggel 8.óra.– Hajni vita 2008. augusztus 17., 08:11 (CEST)Válasz
Szia Hajni!
Ezeket a fantasztikus képeket hol lehet megtekinteni? :) – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 19., 22:58 (CEST)Válasz

Üzenet[szerkesztés]

Kérlek olvasd el, amit a hozzászólásodra válaszoltam a Kocsmafalon Karmelaposta 2008. augusztus 19., 23:22 (CEST)Válasz

szia! kinek írtad a Wikipédia:Homokozó olvasható szöveget? A homokozóba felesleges írnod, mert azt nem olvassák annyira a szerkesztők. Az adott szerkesztő vitalapjára írjál, mert ott látni fogja, akinek szándékoztad. Szajci reci 2008. augusztus 20., 07:05 (CEST)Válasz

Kedves Hajni!
Készítettem neked egy saját homokozót: Szerkesztő:Sarvarigyulane/homokozó, és belementettem a piszkozatodat a közös homokozóból, mert más már időközben felülírta. Jobb, ha a piszkozataidat a privát homokozódban készíted, ott nem írja felül senki.
Gondolom nekem szántad az odaírtak egy részét, válaszként arra, amit ide írtam. A képekkel kapcsolatosakat viszont valaki másnak címezhetted, a legjobb, ha odaírod annak a vitalapjára, akinek szántad.
Sajnálom, hogy ennyire rosszul estek neked a szavaim. Remélem, hogy nem riasztottalak el, igyekeztem világossá tenni, hogy a cikkek bővítésében szükség lenne a tudásodra, különösen, mivel a különböző orvosi lexikonokra alapozod amit írsz.
Amit azonban te a cikkeidnek nevezel, azokkal éppen az a probléma, hogy sajnos nem mint cikket helyezted el, hanem oda írtad hozzászólásként, ahol a szerkesztésben felmerült problémáinkat tanácskozzuk meg. Nézzed meg kérlek azt a lapot, olvasd el a többi problémafelvetést, és akkor látni fogod, hogy mire gondolok. A másik probléma az volt, hogy a megfogalmazásuk személyes.
Az orvostudományi téma még nagyon hiányos és a cikkei nem túl kidolgozottak. Jól jönne a te hozzájárulásod is. Nézz kérlek körül a cikkek között, és rögtön kedvet fogsz kapni a bővítésükre!
PS: Alighanem összetéveszthettél valakivel, ha azt hitted, hogy nálad fiatalabb, sőt fiatal vagyok. Sértésnek szántad ugyan, de jólesett! :-)
Karmelaposta 2008. augusztus 20., 18:20 (CEST)Válasz

Mentés[szerkesztés]

Idemásolom az eltévedt üzenetet, amit, nyilván tévedésből, az egyik sablonunk használati utasításába írtál, és ezért onnan törülni kellett.Egy megjegyzés még: a mentorok fő feladata itt, hogy mint gyakorlott szerkesztők segítséget nyújtsanak a Wikipédia szerkesztéséhez. Ezt a feladatot a te esetedben még korainak tartom. Karmelaposta 2008. augusztus 23., 09:23 (CEST)Válasz
Szeretnék ,mint új szerkesztő, mentorként jelentkezni! Hajni néven kérhettek tőlem segítséget.Szeretem a tudományos dolgokat, fotózást, s annak minden csinját. Érdekel a számítástechnika, olvasás, természetesen a neten való böngészés is.Koromnál fova(52éves vagyok) szeretem a fiatalok érdeklődési folyamatait figyelemmel kísérni, s az élttapasztalataimat, igény szerint megosztani.
Iskolai végzettségem: közpiskola. szakmai végzettségem: ápolónő. Jelenleg rokkant nyugdíjas vagyok. Ezért is léptem be a WIKIBE, mert nekem is szükségem van egy jó közösségre.
KIFEJEZETT HOBBYM: A FOTÓZÁS. HAJNI A NIKKEM, EZÁLTAL AKI IGÉNYLI A SEGÍTSÉGET ÍGY HÍVHAT.
Elérési e-mail címem: sarvarigyulane@citromail.hu

Várom , az újak segítő kéréseit, bemutatkozásom alapján , amit a bevezetőmben leírtam, s a paramétereimet is közöltem.Először én is a "homokozóban" kezdtem, azóta igyekszem magamat hasznosabb cikkek, illetve, fotókat feltőlteni , bemutatni az érdekes témákat, a szép Balatont, virágokat, állatokat, s mindent, amit a pillanatnyi ihlet elkap.

Ennyi kiegészítőt szántam még hozzá tenni , üdvözlök mindenkit a WIKIPEDIA CSODÁLATOS VILÁGÁBAN!

Mentor[szerkesztés]

Kérlek írd alá a hozzászólásodat, még a saját vitalapodon is. Ahhoz, hogy mentor lehess, olvasgasd a Wikipédia szabályait, szerkesztési és formázási lehetőségeit stb., mert ezek a mentorok elsődleges eszközei. Ha már ezeket megismerted és jól tudod használni, jelentkezhetsz mentornak. A mentoráláshoz nem kell a közösség engedélye, ezért ha olyan kérdés merül fel egy új szerkesztőnél, amit pontosan megtudsz válaszolni, nyugodtan írhatsz neki akkor is, ha nem szerepelsz a mentorok listáján. - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. augusztus 23., 10:05 (CEST)Válasz

Természetesen sikerülni fog. Türelem rózsát terem és gyakorlat teszi a mestert:) Szajci reci 2008. augusztus 23., 12:27 (CEST)Válasz

Képek feltöltése[szerkesztés]

A tudakozóban kérdeztél, röviden válaszolok: Nem sikerült képet feltöltened a rendszerbe, valamit nem jól csináltál. (Kattintottál az űrlap kitöltése után a "Fájl feltöltése" gombra?) A képek feltöltését több hónapnyi gyakorlat után javaslom, eléggé összetett feladat.

Részletes útmutató: Wikipédia:Kép feltöltése a Commonsra

Másrészt sok-sok egyszerűbb lehetőség van az interneten, hogy egy képgalériát létrehozz (http://www.photonet.hu/links/foto_galeria.html). A wikipédia egy lexikon, a képek pedig a szócikkek illusztrációi - így csak olyan képeket tölts fel, amelyeknek az esztétikai élményen túl dokumentális, tényt bemutató szerepe elsődleges.

Rodrigó 2008. augusztus 23., 16:24 (CEST)Válasz


NAGYBETŰK[szerkesztés]

Kedves tőled, hogy apró segítségemet is megköszönted. Kérdésedre elmondom, hogy itt mindenkit, aki a lexikon jobbításán, bővítésén szeretne dolgozni, - azokat nagyon gyorsan befogadjuk és segítjük a munkájukat, beilleszkedésüket, a wiki szabályait, formázási lehetőségeit stb. Tehát csak rajtad múlik, hogy wikipédistává válj. Azonban, mint ezt az üzeneted és a vitalapodon is látom, még senki nem szólt neked azért, hogy csak nagyon kivételes esetekben használj nagybetűket. Ez ugyanis itt és a net-ten is kiabálásnak minősül, nem pedig nyomatéknak, mint aminek (gondolom) szántad. Jó munkát, kellemes időtöltést, sok sikert kívánok neked - Üdv. » KeFe « vitalapom 2008. augusztus 25., 16:24 (CEST)Válasz

Siófok város, a 21. században.[szerkesztés]

Az előző cikkben , Siófok város kialakulásának a taglalása történt meg. Napjainkban, elérte azt a címet, hogy a Balaton fővárosa legyen.Nemzetközileg elismert fürdővárossá nőtte ki magát, főleg, hogy nem messze hévízre bukkantak.Amit nagyon jól hasznosít a város Új szállodák épultek, ahol télen is lehet pihenni.Welnes szállodákról van szó, s bármely időszakban érkező túristák, vagy pihenésre vágyók, egész évben csodálhatják a Balaton ezernyi változatos "arcát". Siófok, büszke arra, hogy 1997.-ben, elnyerte, a Virágváros nemzetközi címet.Azóta is , az egész városban, mindenhol a szebbnél szebb virágokkal lehet találkozni, mindenhol.A magán porták is, tündökölnek, a virágok özönétől.A város, ügyel a tisztaságra, s arra, hogy mind a lakói, vendégei, jól érezzék magukat.Európa legnagyobb édesvizű tava a Balaton.Siófok a déli oldalán helyezkedik el, strandjai, homokos aljuak.Az északi oldalon fekszik a Bakony hegység, épp ezért, fürdésre nem igazán alkalmas, mert köves strandok övezik. Épp ezért, a város törekszik a még nagyobb fejlődés irányában.Megközelítése is egyszerü, mint autóval, vonattal ,illetve, Ságváron levő reptérrel, ahol magángépek leszállására alkalmas.
forrás,Siófok Város Önkormányzati Lapja.– Hajni vita 2008. augusztus 26., 08:59 (CEST)Válasz
Kedves Hajni,
Ezt a részt a Siófok cikkbe szeretnéd beírni? Csak szólok, hogy a wikipédiába nem szabad berakni másolt szöveget! Tehát ha ez egy az egyben ugyanígy szerepel az önkormányzat lapjában, akkor nem kerülhet be wikibe, csak úgy ha átfogalmazod! :) Vagy ha kérsz tőlük írásos engedélyt a felhasználásra. Szia, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 26., 10:05 (CEST)Válasz
Kedves Hajni!
Egyszerűen csak pislogok amiatt, amit írtál! Eszembe sem jutott a gyanusítás, egyszerűen csak jószándékból felhívtam egy kezdő szerkesztő figyelmét egy irányelvre! Ennyi. Bocs, ha rosszul esett, ha megnézed, direkt tettem egy smiley jelet a mondandóm mellé! Nyugodtan írd be, amit gondolsz a Siófok cikkbe!
Mellesleg itt nem szokás kilépéssel fenyegetőzni; ez is egy jótanács. Ne menjen el a kedved a projekttől, szerintem itt eddig mindenki, aki csak tudott segíteni próbált Neked! A szerkesztésbe természetesen még bele kell jönnöd. (Ha Te tudnád, hogy én anno milyen üzeneteket kaptam kezdő koromban...) Szia! – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 26., 12:40 (CEST)Válasz
Szia, – OrsolyaVirágHardCandy 2008. augusztus 26., 12:40 (CEST)Válasz

Kapcsolatfelvétel[szerkesztés]

Hello, kérlek a Kapcsolatfelvétel oldalra ne írj, az egy tájékoztató. Akinek szánod az üzenetedet, annak a vitalapjára írhatsz, vagy a kapcs.felvétel oldalon megadott email címekre. Néhány felhasználónál bal oldalt látható "email küldése" fül is. – Burrows vita 2008. augusztus 26., 12:14 (CEST)Válasz

Hajni! A Te szövegedet találtam meg a Wikisúgóban[szerkesztés]

Ide mellékelem a szövegedet, amit a Wikisúgó: Írj összefoglalást pontjában találtam. Kedves Hajni! Veled egy időben kezdtem, s azt hiszem kb. egyidősek is vagyunk, kérlek Téged, hogy alaposan nézd át a Súgókat a Gyakori kérdésekre adott válaszokat, mert addig nem tudod áttekinteni a - mondjuk meg, elég sokrétű - Wiki-rendszert. Előbb most inkább olvass sokat, és aztán írj. Még én is csak próbálgatok. Különben érdekesen és olvasmányosan írsz, nem gondoltál még arra, hogy nyitsz egy honlapot, vagy egy blogot? Nekünk is volt egy kiscicánk, akit(!) mi szoptattunk. 13 évig élt utána.


"Köszöntelek Benneteket, kora reggel. Úgy gondoltam, hogy a mai napon, egy újabb sorozatot szeretnék a Wikinek felajánlani. Csodálatos nyári virágaimból fotóztam le, amit mindenkinek szántam.Szebbnél szebb virágok, egy pár képen, még rajta is vannak azok a kisk kutyakölykök, akiket tíznaposan kaptuk meg egy állatorvostól, ugyanis, dobozba kidobták őket, meg még másik kettőt mellé.Összesen négy faj rotweiler kölyköket. Ebből, mi egy kislányt, s egy fiút választottunk.Sajnos, azon a napon, amikor születtek, meghalt az egyik hűséges belga juhász malinois kutyánk, aki majdnem 14 éves volt. Van egy másik kutyánk is, ő is bizony, már még öregebb.Ónémet juhász, herélt kan. Befogadó kutyusunk, el fogadta a kölyköket, amikor az udvarra már ki lehetett tenni a piciket. Nagyon sok energiába telt , amíg elérték a hat hetes kort.Teljesen a kutyamama dolgát vettük át a frjemmel, eleinte, kétóránként ettek, s ráadásúl, csak kecsketejjel szabad pótólni a kutyatejet. A tehéntej, a magas cukortartalma miatt tilos, teljes bél összeomlást okoz.Éjjel férjem, nappal én etettem cumisüvegből, közben a hátsó részüket, hogy beindúljon az emésztés, tudjanak pisilni,s mást is, masszírozni kellett, utána kimosni azt a részt.Az igazi "mama" is így csinálja.. Az ónémet Lewis, ugyanis, anno itt született, s láttam, meg utána is olvastam. Már , kezdik a virágokat piszkálni, ezért, úgy gondoltam, hogy mielőtt teljesen meg jönne at ősz, s a játékos ebek is tönkre vánák, eleresztek egy csodálatos sorozatot, amit szeretnék feltölteni, mindenki örömére.Eddig nem írtam le, mivel fotózom.SONY félprofi fényképezőgéppel.Remélem, tetszeni fog a sorozatom, több mint 100 kéből áll.Csodálatos színü muskátlik, begóniák, petúniák, leanderek ,érdekes kaktusz, aminek nagyon érdekes virága van, de a szaga! Na, a legyek igen csak bírják, olyan dögszagú.Még van olyan is lefotózva, aminek a magyar nevét sem tudom, latinul meg pláne nem.Mert a virágok nevét, aki esetleg nem tudja, latinul jegyzik be, a kertészeti ismeretek közé.Egyenlőre mára ennyit szerettem vola közölni, s a képeket, sorba feltölteni.2008. augusztus 18. reggel fél 8.-kor.– Hajni vita 2008. augusztus 18., 07:32 (CEST):"Válasz

Szia!– • Terosesvárom válaszodat 2008. augusztus 26., 14:30 (CEST)Válasz

Siófok - szöveg[szerkesztés]

Kedves Hajni! Sok érdekes élményt és emléket leírtál Siófokról, az NDK és NSzK találkozóhely is jellemző a korra. Én is emlékszem az ekkori Balaton-partra. Azonban ha a Keresés rovatba (baloldalt) beírod, hogy Siófok, akkor elég hosszú és kimerítő anyagot találsz ott e városról, amelyben szerintem bőségesen benne van az a témakör is, amit Te írtál meg. Átérzem a helyzetedet, hogy szeretnél segíteni és társaságra vágysz. Könnyen tudsz írni is, az látszik, hogy símán jönnek a szavak a "klaviatúrád"-ra. Több olyan internetes közösség van, amely kifejezetten társalgásra és élménymegosztásra jött létre. Ilyen pl. az iwiw is. Tag vagy?

A Wikipédia egy szótár-szerkesztő társaság, s mint ilyen, (ha elolvasod a baloldali menűsorban a "részvétel" alatti témákat) kifejezetten szűkszavú, szemléletes és viszonylag rövid szócikkek elkészítésére jött létre. Ha egy kicsit belenézegetsz a kereséssel a tartalmába, ott látod, hogy ilyen szubjektív, élményszerű megfogalmazás nem nagyon van, (s ha van az sem sokáig, mert kiiktatják). Nehéz beletanulni, én is sokat nézegetem a segítség fejezeteket. Képet pl. még nem tudtam meg se próbálni, mert nagyon szigorúak a szabályok, s illusztrációt nehéz találni, ami szabad licencű.

Javasolom, hogy nézz ki magadnak egy cikket, nézd meg, hogy tudnád-e bővíteni, s egy-két (forrásmegadással ellátott) kiegészítést tegyél benne. Én is ezt csinálom, és közben sokat nézegetem a segítség-adó leírásokat. Tanulságos, ha belenézel egy-egy lap laptörténetébe is. Hajni! Nem hiszem, hogy a Te írásvágyad és szépírói vénád kielégül a szótárcikkek szerkesztésében. Megadom az e-mailemet (teroses@freemail.hu), ha akarsz írj nekem. Ha nem vagy tag az Iwiw-en, küldök meghívót (nem mindjárt, mert jelenleg nincs nekem).

Szia! Jó tanulást, nézegetést, tájékozódást!

– • Terosesvárom válaszodat 2008. augusztus 27., 00:33 (CEST)Válasz