Szerkesztővita:Mdavid89/2010-es archívum

Az oldal más nyelven nem érhető el.
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pakos 13 évvel ezelőtt a(z) Gmc témában

F1 piloták verseny táblázat

A végére értem. :) Az összes pilótának, akiről van szócikk, kiegészitettem a szócikkjét a versenyes táblázattal. Köszi a sok megtekintetnek jelölést, ha esetleg még tudsz olyant ahonnan hiányzik, akkor tudasd veled. - Djozike Vita 2010. január 2., 23:18 (CET)

Kisbolygók

Csáó, nem állt le a munka, bocsi, hogy nem mentem tovább a listával... Kész lesz a 6501-7000-es lista a mai nap folyamán. 18:00 és 19:00 óra között tuti :-)

UI: Archiváld le ami 2009-es :)

--Pakos üzenet 2010. január 4., 14:32 (CET)

Ace Ventura 2: Hív a természet

Szia! Ennek mi a forrása? Szajci reci 2010. január 5., 20:21 (CET)

Miért nem válaszolsz? Szajci reci 2010. január 6., 08:26 (CET)

Téli olimpia

Szia! Igen, már korábban nekiállatam, de pár, munkamorálomat visszavető kritika után felhagytam vele, „átnyargaltam” legkedvesebb témámra a kosárlabdára, hiszen ott is óriási az elmaradás, alapvető cikkek hiányoznak. Rendben, nálunk ezen a héten lesz a suliban a félévzárás, nem garantálom, hogy hét közben beszállok, de hétvégén már biztos tudok ügyködni az olimpiás cikkekkel. A sportműhely újraélesztését támogatom, örülnék, ha csapatszerűen működne a munka. De tudod, egy (ez esetben két) fecske nem csinál nyarat, illetve műhelyt :D. Rá kellene venni többeket, akik aktívak és kaphatók egy kis csapatmunkára. Ha jól emlékszem még 2008-ban Karesz52 elég sokat segített, Peti610 és talán még Bahusszal is beszélhetnénk. Tudnál velük beszélni? üdv – Mdönci MSG me! 2010. január 10., 15:57 (CET)

Stig Blomqvist

Szia! Nem tudom milyen megfontolásból törölted a Stig Blomqvist szócikk vitalapjáról a Skandinávia-műhely cikkértékelő sablonját, de engedelmeddel visszatettem, mivel svéd az illető. – Antissimo vita 2010. január 19., 09:50 (CET)

2009-es Formula–1 világbajnokság

Szia! A kiemeltre felterjesztett 2009-es Formula–1 világbajnokság szócikk megfogalmazása láthatóan őrzi a 2008-as, 2009-es keletkezés maradványait: több esetben jelen időt használ, erre utalnak a „mostani”, „idei szezon”, „lesznek” stb. szavak, kifejezések. Ezeket sürgősen kell javítani, amíg mások odáig nem érnek. Más is van, de ezek a legfontosabbak. Üdv  … szalax vita 2010. január 20., 20:35 (CET)

Marienberg

Szia. Szivesen elkészítem.– Bahusz vita 2010. január 23., 14:10 (CET)

Ezt tudtam összehozni: Marienberg. – Bahusz vita 2010. január 23., 23:11 (CET)

WP:JÜ

Ez a visszaállítás gondolom véletlen volt. Visszaállítottam. – Hunyadym HunyadymVita 2010. január 24., 19:48 (CET)

2 cikk

Szia! A kiemeltszavazáson levő két cikkben meg kéne csinálnod a változtatásokat. Szajci reci 2010. január 28., 07:46 (CET)

Szia! Nem érdekel téged a cikkek sorsa? Mivel te raktad ki kérlek végezd el a szükséges változtatásokat. Szajci reci 2010. január 29., 07:43 (CET)

Ha vasárnapig nem történik reakció a szavazással kapcsolatban, leveszem a munkapadról. Üdv Szajci reci 2010. február 2., 21:38 (CET)

motogp pilóta sablonok

szia, három infobox van a motogp pilótáira... Ez szándékos? Teljesen ugyanazok a paraméterek mindháromnál... miért kell három különböző infobox neki? Teljesen elég lenne egy is, a Sablon:MotoGP pilóta infobox lefedi mind a hármat... Ha nem haragszol, egy bottal én lecserlném ezeket a szócikkekben majd, mert totál fölösleges három különféle sablont fenntartani ugyanarra a célra. :) Üdv, – Timish sablongyári üzenőfal 2010. február 27., 23:04 (CET)

Szia, kérlek válaszolj... Látom, hogy szerkesztesz, az üzenetre mégsem válaszolsz, ez szándékos? – Timish sablongyári üzenőfal 2010. március 4., 14:56 (CET)

Sapovalov

Szia! Hogyhogy Sapovalovnál nincs ott az apai név (patronimikon)? Cassandro Ħelyi vita 2010. március 10., 12:54 (CET)

Sainz

Hello, köszi az elismerő szavakat, igazán jól estek. Alapvetően Carlos Moyát akartam lefordítani, de csak a 2002-es, fordos időszaknál volt gyanús, hogy ez egy másik oldal, akkor meg már inkább befejeztem... Komolyra fordítva: természetesen érdekel a rali, emellett Sainz az egyik kedvencem. Ráadásul a magyar szócikk elég hiányos volt, nekem meg nem árt gyakorolni a fordítást, ezek együttállásából született a cikk. Ha időm engedi, tervezek még pár hasonló akciót. – Grafikuszoli vita 2010. március 16., 11:25 (CET)

LMP wiki

Szia! http://lehetmas.hu/wiki/index.php/Kezd%C5%91lap van ez az oldal nézd meg.:D Szajci reci 2010. március 24., 09:25 (CET)

Karabantartó verseny

Szia! A bevezető nélküli szócikkek esetében kérlek ne elégedj meg az egy vagy két sorral. Köszi. - RepliCarter Wormhole 2010. március 27., 21:38 (CET)

Olimpiaműhely

Szia! Ennek a listának alapján úgy látom, hogy egykor Te is vállalkoztál az Olimpiaműhely segítésére. Sokáig elég nagy csend volt a Műhelyben, azonban az elmúlt hetekben néhányan kézbevettük az olimpiás oldalakkal való teendőket, és ha úgy tetszik, újraalapítottuk a Műhelyt :-) Ehhez keresünk partnereket, mert bár vagyunk már páran, de rengeteg a munka vele, az elődök nagy űrt hagytak maguk mögött.
 kérdés Részt tudnál e venni az összehangolt munkában? Pl a korábban általad vállalt feladatkörben is lenne teendő bőven. Ha úgy gondolod, szívesen vennénk, ha bekapcsolódnál a megbeszélésekbe a műhely a vitalapján. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 02:09 (CEST)

Persze, hogy kellesz hozzá, épp ezért kerestelek meg :-) Új cikkeket egyelőre én se nagyon írogatok (szerencsére azért erre is van már néhány önkéntes), az egységesítést tartom elsődleges feladatkörnek, és ezügyben is van még bőven teendő, pl a cikkek kinézetét, a bevezetőket, szakaszokat, stb. illetően is. Tomcsy-val már rendbetettük az összes infoboxot: ez hatalmas meló volt, de most már be vannak integrálva a régi NOB-kódok és régebbi országzászlók is minden nemzetnél, persze ennek gyümölcse majd akkor fog látszódni, ha meg lesznek írva a régi olimpiákról az országcikkek, mert akkor a megfelelő kóddal és zászlóval fog a cikkben az infobox megjelenni. Ezenkívül a zászlósablonok is kezdenek révbeérni. De a cikkek egységesítésével sok munka van, illetve bővítésben is tudnál segíteni, mert vannak befejezetlen cikkek is, sajnos nem kevés. Az nekem is lejött, hogy anno a Műhelyben hirtelen szakadhatott meg valami, de épp az (is) a cél ezzel a "toborzóval", hogy ilyen lehetőleg ne fordulhassan elő többet, vagyis mindig legyen néhány aktív szerkesztő. Mert ha nincs, az a maradék kedvét is szegi. Ha megkérhetlek, írj ide: Wikipédia-vita:Olimpiaműhely#Olimpiaműhely - teendők szétosztása, vállalások, akár csak azt, amit nekem is írtál, és amennyire lehetőséged engedi, figyeld a vitalapot, szólj hozzá, amikor van véleményed. Fontos mindannyiunk számára, hogy "lássuk egymást", tudjuk kikre lehet számítani, hogy nem vagyunk egyedül. Most lendületesnek tűnik a Műhely, ezt szeretném hosszabb távon fenntarttatni. Üdv: - Joeyline üzenj nekem 2010. április 1., 14:34 (CEST)

Élő személyek

Szia! Nem teszünk nagykötőjelet élő személyek életrajzainál a születési dátum után. A lexikográfiai gyakorlat sem alkalmazza, csak akkor, amikor szinte biztosra lehet menni, hogy meghalt, de nem ismert a halálozási dátum. Köszi! Cassandro Ħelyi vita 2010. április 5., 15:31 (CEST)

Dorogi FC

Szia Dávid! Már terveztem, hogy írok a vitalapodra, megköszönve a mindenkori gyors visszaigazolásokat. Korábban megtekintettem a bemutatkozó lapodat. Látom, komoly és lelkes szerkesztő vagy. Én csak egy kezdő, de nagy tisztelője Dorognak és persze a Dorogi FC-nek. Kaptam néhány segítséget, ennek is köszönhető az első kép megjelenése, azonban segítőm maga rakta fel a képet, így viszont még mindig nem tudok önállóan beilleszteni. Megtennéd, hogy leírnád nekem, hogyan kell, mivel az imént töltöttem fel újabbakat és szeretném beilleszteni. Minden kritikát és javaslatot szívesen veszek, hiszen a célom néhány társammal, hogy a Dorogi FC lapja a lehető legtökéletesebb legyen, és legalább olyan sikeres, mint amiről szól. Várom a jelentkezésedet és mégegyszer köszi! Trenka vita 2010. április 13., 16:49 (CEST)Trenka vita

Köszönöm szépen a segítségedet! Annyira belemerültem a képekbe, hogy csak most tudok válaszolni. Ha úgy érzed, esetleg lehetne mégszebben beszerkeszteni a képeket, vagy jobb formátumban, akkor nyugodtan szerkesszél bele, mint írtam, arra törekszünk, hogy egy értékes és esztétikus lap legyen. Üdvözlettel; Trenka vita

  • Szia! Köszi a menetközbeni közreműködésekért! Az ötlet nem rossz, amiről írsz, egyenlőre azonban teljesen leköt a mostani oldal, ráadásul még sokat kell dolgozni rajta. Már másodszor kaptam figyelmeztetést a képek eredete miatt, pedig nem lopásról van szó, teljesen legálisak. Minden estre nem akarom, hogy estleg töröljék, így kérni fogom az illetékesek segítségét.

További jó együttműködést és várom a véleményedet, javaslatodat bármikor! Trenka vita 2010. április 15., 17:52 (CEST)Trenka vita

Mielőtt így segítesz az újoncnak, szólhattál volna neki, hogy milyen képeket lehet feltölteni. Teletöltötte most jogsértő képekkel a wikit. Máskor figyelj kérlek. üdv Szajci reci 2010. április 15., 21:06 (CEST)

  • Szia! Néhány napra büntiben voltam az illegálisnak tartott képek miatt, amellyel alaposan el is vették a kedvem. Szerencsére társam nyomta a lapot tovább, s látva a jelenlegi formáját, kezd visszatérni a kedvem, bár nagyon óvatos vagyok. Mit szólsz a laphoz? Trenka vita 2010. április 19., 18:40 (CEST)Trenka vita
  • Szia Dávid! Nem akarom elvenni a kedved, de nem vagyok dorogi és a "Bagi" (Bagerakna) sem. Egy isten háta mögötti kis zalai településen élünk, viszont régi lelkes Dorog szurkolók vagyunk. Ez már ősi hagyomány nálunk, az öregemék imádták a Dorogot, így öröklődött tovább. Sok meccsre is elmentünk, amikor a csapat itt a környéken játszott. Néhányszor jártunk Dorogon is és ott voltunk a nagy rockfesztiválon. Ifjonc koromban még az is felvetődött, hogy Dorogra költözök és a bányánál fogok dolgozni. Közvetlen kapcsolatunk a Kaiser Gömbivel volt, vele gyakran találkoztunk. A neten sokat olvasunk a városról, de számos dorogi kiadvány is meg van. Bagi vette észre a Dorogi FC cikket a wikin. Sokáig nem sokat bővült a lap, így gondoltunk egy merészet és elhatároztuk, hogy a dorogi klub iránt érzett tiszteletből írunk egy komoly cikket. Nem tervezük különösebbet, mint szerkesztők, viszont estleg néhány nagy dorogiról, akikről még nincs írás a wikin, azt megpróbáljuk feltenni, mint ahogy már néhánnyal próbálkoztunk is, de most leköt a klub lapja. Igyekezni szeretnénk vele, mert tervbe van, hogy külföldön próbálunk munkát keresni, mivel egyszerű bérből és fizetésből élők vagyunk, de egyre nehezebb. Amiben kérnénk a segítségedet, az volna, hogy van pár kép, amit fel szeretnénk a laphoz tenni, de nem akarom újra megégetni magam. Hogyan lehetne ezekre engedélyt kérni, és hogy tudok bemenni az eddig már feltöltött képeim közé. Üdvözlet és minden tiszteletem a Dorogé, nagyszerű hely! Trenka vita 2010. április 21., 16:28 (CEST)Trenka vita

Hobbi

Szia! Köszönöm az észrevételt, figyelembe fogom venni. A jelenleg rögzített játékvezetők nagy részénél (ahol adott, ismert) alkalmazom. Hasonló módon jár el a nemzetközi játékvezetői fórum is. A kezdetekben, a segítő szerkesztőkkel megállapodva a látott formátumot illetve tartalmat rögzítem. Sokan segítettek kialakítani a sablont. Ha van információd, adatod vagy a látványt segítő javaslatod, szívesen veszem.Lajos52 vita 2010. április 15., 18:23 (CEST)

Képek

Örömmel veszem ha feltöltesz párat :)Fociguru vita 2010. április 18., 19:13 (CEST)

Karbantartó verseny

Véleményt várok. - RepliCarter Wormhole 2010. április 20., 08:31 (CEST)

Teniszműhely, kérdések

Szia Dávid! Szajci kérésére[1] fordulok Hozzád néhány Teniszműhellyel kapcsolatos kérdéssel.
Először is, hozzájárulnál-e ahhoz, ha elvállalnám a műhelykoordinátori feladatokat? Ez nem jelentene semmiféle megkülönböztetést, csupán formainak tartom a kérdést, és ha Neked kedved lenne hozzá, szívesen át is engedem. A második kérdésem: függetlenül attól, hogy az utóbbi időben szerkesztettél-e teniszes cikkeket, érdeklődés stb. alapján a műhely aktív tagjának tekinted-e magadat?
Köszönöm előre is a válaszaidat! Pumukli vita 2010. május 16., 22:13 (CEST)

Köszönöm :) itt vagyok azért sokszor, csak a tevékenységemet csökkentettem átmenetileg a legszükségesebbekre, elsősorban egyetemi elfoglaltság miatt... Köszi a gyors választ, beírlak az aktív tagok közé, örülök neki :) Pumukli vita 2010. május 16., 22:31 (CEST)

Hobbi

A játékvezetők különösen megkülönböztetett fajhoz tartoznak. A nemzetközi gyakorlatban igyekszenek megadni sok adatot, köztük a szabaidő eltöltésének módját is. A komoly lelki teher mellett érzékelhetően megadja a játékvezető belső harmóniájának képét. Számodra is szokatlan e mód, de elfogadható. Az elmúlt évek alatt kevesen figyelmeztettek az általad említettekre. A nemzetközi wikipedia ugyan így megemlíti ezeket az adatokat, tehát nemzetközileg is elfogadott. Ennek ellenére köszönöm az észrevételt egyben jelzem, ha van olyan ötleted, támpontod amivel szinesíthetnám a témakört, akkor azt nagyon megköszönném.Lajos52 vita 2010. május 19., 19:21 (CEST)

Karbantartóverseny díjátadó

Egyesületi blogMagyar Wikipédia a Facebookon!Wikimédia Magyarország a Facebookon!Kövess minket Twitteren! Szia!

Mint a karbantartóverseny egyik indulója, szeretnénk meghívni a verseny díjátadójára.

A verseny díjátadójának helyszíne a Wikimédia Magyarország Egyesület közgyűlése lesz, 2010. május 29-én a MTESZ székházában (Bp., II. Fő utca 68., 2. em 211), 14:30 órakor. Várunk szeretettel!

Üdv, --Dami vita 2010. május 23., 15:18 (CEST)

Bentley V8

Szia! Nem akartam belerondítani a cikkbe, inkább neked jelzem, hogy a Continental GT, Continental Flying Spur, Continental Flying Spur Speed modellekben már nem a V8-as van, hanem egy, a BMW-vel közösen fejlesztett 6 literes W12-es erőmű. (Brutális, amit tud, egyszer majdnem egy kilométeres távon vezethettem egy Flying Spurt…) --HoremWeb ḏd md.w jn: szavaknak mondása 2010. június 8., 22:26 (CEST)

Zászlók

Szia! Látom nagyon zavarnak a flagicon sablonok! :) Bottal nem lenne könnyebb? :) – B.Zsolt vita 2010. július 5., 10:29 (CEST)



Aszteroidacsillag
Amit csinálsz, fantasztikus. Komolyan mondom, a legjobb oldal a magyar neten aszteroidatémában a wiki, és ez neked és társaidnak köszönhető. Csak így tovább, amíg el nem fogy az összes aszteroida ;) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 7., 16:01 (CEST)

Álljunk meg egy pillanatra, ezek teljesen jó, nagyon-nagyon hasznos és hiánypótló cikkek, ha így nyomjuk le a cseh wikit, az szuper lesz és nagyon sportszerű :) Emlékszem, pár éve a szlovák/román wiki nyomott le minket olyan, bottal létrehozott cikkekkel, mint "Salzburg egy város Ausztriában"; "Ray Bradbury egy amerikai író" és társaik, ezerszám (nem emlékszem pontosan, ez a kettő szerepelt-e, de a séma ez volt). Annak valóban semmi értelme az égvilágon, ennek meg maximálisan van, pláne, hogy a legfrissebb adatokat tartalmazzák az aszteroidacikkek. Komolyan mondom, amikor lenyomjuk a cseh wikit, vendégeim vagytok a wikitalin párszáz sörre :DD Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 7., 16:27 (CEST)

Szinténgratulál! :-)eLVe kedvesS(z)avak 2010. július 7., 16:41 (CEST)

Köszönöm. :) – Mdavid89 vitalap 2010. július 7., 16:50 (CEST)

Kisbolygok

Szia! Beavatnál a technikai részletekbe? :) Kíváncsi vagyok, hogy csinálod! :) – B.Zsolt vita 2010. július 7., 23:59 (CEST)

Ljudmilla Vasziljevna Zsuravljova

Szia! Írtam a vitalapjára, javítani kéne. Van egy rakás egy l-es Ljudmilátok ráadásul. – Pagonyfoxhole 2010. július 11., 15:59 (CEST)

Órák kérdése?

Talán csak pár óra, és utolérjük a cseh wikit? 168 174 szócikknél tartanak :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 15., 19:18 (CEST)

Erősen szurkolok nektek :)) Aztán jöhetnek a galaxisok, meg a nevezetesebb csillagok, kvazárok, fekete lyukak, üstökösök és üstöketlenek :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 15., 19:29 (CEST)

Hajaj, a Naprendszer! Ha csak a fellőtt műholdakat nézem, az is sok ezer cikk lenne, aszteroida is jó sok van még, üstökös is van egypár... Kell az a tíz év :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 15., 19:48 (CEST)

Úgy látom, a cseh wiki már csak a hátunkat nézheti, nagy gratula nektek :)) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 16., 12:50 (CEST)

nekifutás 3.0

Szia! Láttam a kiválló kisbolygó projektet. Gondoltam megkérdem, hogy elképzelhetőnek tartod-e a IUCN adatbázis alapján cikkek írását, pl. úgy mint a kisbolygók esetében, mert pl. az angol wikin ezt így teszik. Ezt az ötletet egyáltalán hol kell felvetni? Föld-lét vita 2010. július 26., 11:00 (CEST)

Nos? Föld-lét vita 2010. július 28., 12:01 (CEST)

1999 rq6

Ezzel van tele a net, 2182-ben nekünk jön [2]. Nem tudnál gyorsan írni róla? :) Data DestroyerMi fáj, gyere mesélj... 2010. július 29., 19:00 (CEST)

Kuzin most mással ütyködik, mindjárt okozok valamit :D – Pakos üzenet 2010. július 29., 19:26 (CEST)

Re: Solberg

Üdv, Dávid!

Persze, amint időm engedi, ránézek. Amúgy is kedves a téma számomra, a kedvenc raliversenyzőm :) Én is pont most csinálok két kiemelt cikket (már ha megvan hozzá a hajlandóság :P), utána kéne nézni nekem is valami technikai sportos cikket. Csak már nagyjából kimerültek a lehetőségek, nem tudom, mit lehetne. Van az angolon pár F1-es nagydíj kiemeltként, de abból sokat nem nagyon értek, hogy kaphatta meg. – Madridista Ideírjad 2010. július 29., 19:54 (CEST)

Jó is, hogy mondod. Anno még én kezdtem el a cikket, csak aztán mikor a történeti részhez értem, úgy voltam, hogy félbehagyom. Aztán azóta se csináltam. Már vagy egy éve. Be kéne azt is fejezni. – Madridista Ideírjad 2010. július 29., 20:41 (CEST)
Igazán nincsmit :). Futólag néztem át, aztán amik így hirtelen szembe ötlöttek, azokat javítottam. Majd még átmegyek én is rajta, amíg kiemelt-szavazásra küldöd. – Madridista Ideírjad 2010. augusztus 3., 20:54 (CEST)

Kisbolygó

Hi, ha új lapokat néznél, és meglepődnél ki menteget el kisbolygókat, akkor csak szólok, Krystos volt osztálytárs, és megtetszett neki az ötlet, szívesen segít. Egy gond, hogy meg kell erősíteni a cikkeket, de ez legyen a legkevesebb, de kérek neki egy megerősített szerkesztői jogot. – Pakos üzenet 2010. augusztus 5., 22:45 (CEST)

Kobajasi

Üdv. Megcsináltam az egyik kedvenc cikkét :) Szerencsére megvolt hozzá az alap, csak forrásolni meg lektorálni kellett a nagyját. Meg átfogalmazni, mert másolt volt. Szerinted mennyiségre megvan kiemelt színvonalú, vagy még bővíteni kéne rajta? Ha igen, min? Miről keressek még? Meg akarom még Petrovot is csinálni, csak legyen hozzá türelmem infókat keresni :D – Madridista Ideírjad 2010. augusztus 7., 21:00 (CEST)

Talán egy infobox, ami hiányzik, de az már tényleg csak a plusz kategória, nem olyan égetően fontos. Még később, ha már több év versenyei is meglesznek, lehetne majd pontosítani a kategóriákat, 2010 a WRC-ben vagy valami ilyesmi. – Madridista Ideírjad 2010. augusztus 8., 10:17 (CEST)

Re: Reg Parnell

Szia! Igazából sok mindennel nem tudnám kibővíteni, de ha már szóba került, a nem-világbajnoki F1-es futamokon elért eredményeit nem tudnánk ugyanolyan táblázatba berakni, mint a világbajnoki eredményeit (persze helyezés és pont nélkül)? Ugyan nem annyira fontosak, és eddig senkinél sincsenek bent, de Reg Parnell komoly sikereket ért el azokon a versenyeken (amikor célba ért, szinte mindig dobogós volt), viszont a világbajnoki futamokon nem igazán indult. A statsf1.com oldalon fent van az összes nemvilágbajnoki futam eredménye is, az jó lenne forrásnak. Krisztián üzenet 2010. augusztus 28., 13:13 (CEST)

Szia! Elkezdtem megírni Reg Parnell nem-világbajnoki eredményeit, ezt itt megnézheted. És csináltam egy ilyet is. Ez arra jó, hogy ha nem tudod az egyes eredményekhez tartozó színkódokat, akkor innen kinézhesd. Amivel vb futamon pontszerzést jelölünk, azzal én a nem-vb futamon a 4. és 5. helyet jelölöm, szerinted ez így jó lesz? (Az ötletet az enwiki adta, ők az IndyCar Series Season 2010 cikkükben használják ezt a jelölést, ugyanis az IndyCarban mindenki pontot szerez, aki elindul egy versenyen, így az F1-ben használt jelöléseket ott nem lehet használni, így lett a zöld a 4-5. hely, a kék a 6-10. hely, a lila a többi, ebből a lila maradt a nem-vb futamoknál a kiesés, a zöld a 4-5. hely lett, a kék meg ami a kettő között van.) Krisztián üzenet 2010. augusztus 29., 19:33 (CEST)

Ezt nem rég akartam felvetni, szerintem is jó ötlet. A 4-5. helyezés kiemeléséről: ha nem akarjuk, akkor legyen minden célba érés zöld, mert az sokkal jobban néz ki, mint az a kék. Krisztián üzenet 2010. augusztus 29., 19:59 (CEST)

Peterpau

Hát ez nem semmi!! Épp azon gondolkoztam, vajon kinek kéne írnom, hogy csinálja meg a Peterpau kisbolygó szócikkét, hogy ne legyen piros a Peter Pau szócikkemben. Köszi. Vigyor - RepliCarter Wormhole 2010. augusztus 31., 22:41 (CEST)

Javaslat az olimpiai szócikkek fontossági besorolására

Szia! Mostanában a magyar olimpikonok szócikkeit bővítem. Ennek keretén belül az olimpiai cikkértékelősablonban fontosság szerint besorolnám a szócikkeket. Az olimpia műhely vitalapján javaslatot tettem az olimpikonok és más olimpiai szócikkek besorolási rendjére. Légyszives szavazz vagy írd meg a véleményed a vitalapon! Köszi! – fausto vita 2010. szeptember 7., 22:56 (CEST)

Nakadzsima Kadzuki

Szia, ezt a WP:JAPÁN értelmében át kéne nevezni Nakadzsima Kazuki alakra. Láttam, hogy az utóbbi hónapokban te szerkesztetted, ezért neked szólok. – Pagonyfoxhole 2010. október 4., 17:41 (CEST)

Köszönöm, csak úgy tűnik, százezer oldal hivatkozik a rossz alakra, azokat mind ki kéne igazítani. :-)Pagonyfoxhole 2010. október 4., 17:49 (CEST)

Köszi! – Pagonyfoxhole 2010. október 4., 18:09 (CEST)

Kisbolygók

Szia Dávid!

Először is köszönöm az általam írt/kezdeményezett szócikkek gyors „szabaddá tételét”, bár néha még hozzá fűzök valamit, ami 10 perccel a Mehet!-gomb megnyomása után jut az eszembe, és akkor napokig kell várni időnként, hogy teljesen oké legyen! Gondoltam, ezt igazából én is megtehetném, mi kell az ilyen jogosultság megszerzéséhez? De ez nem is annyira fontos!

Inkább a projektetek miatt írok ill. kérdezek, a saját szerkesztői lapodról másolom ide;

„A kisbolygókról kezdetben „kézzel”... Rettentő gyorsan készültek a cikkek....miszerint használhatnánk akár egy programot is .... Végül Dani segítségével elkészült a program és soha nem látott iramban jöttek létre a cikkek. Hetek alatt beértük a román, a török majd a cseh változatot.”

Hát mit ne mondjak, fantasztikus ötlet volt ez, és be is jött....én is gondolkoztam ilyesmiken, miután verejtékezve megírtam 100-200 cikket. Persze egy alapvető minőségnek meg kell lenni, hisz különben semmi értelme nincs a cikknek, de például épp a kisbolygókról nem lehet olyan rendkívül nagyon szellemeseket nyilatkozni (kivételtől eltekintve esetleg :-), ezért is annyira jó az ötletetek!!!!!!

Mit gondolsz, nem lehetne-e ez lefuttatni a Reflexiós ködökre, közeli csillagokra, galaxisokra emissziós ködökre és a többi és a többi? Már próbáltátok? Kell segítség? Nem érdemes? Nem lehet botozni?

Üdv Rácz Róbert vita 2010. október 11., 11:19 (CEST)

Kisbolygók megint

Heló!

Köszönöm a támogatást a megerősített státus kieszközölésénél! Nem akartam arra kihegyezni a dolgot, hogy "túl hamar megtekintetted az irományaim"! Jó, hogy egyáltalán valaki megtekintette....

Én is egyetemre járok még mindig ill. már megint a munkahely mellett, tehát nem mondanám, hogy úszógatyában, hintaágyban és kókuszkoktéllal a kezemben írok meg két csobbanás között egy-egy cikket. A kisbolygós projektet mindemellett messzemenően szeretném támogatni, nehogy végleg hitevesztettek legyetek! Mekkora lenne már, ha beérnénk az ukránokat is! Nem tudom, hogy hány megíratlan és viszont fölfedezett kisbolygó van már....Mindjárt megnézem azt a programot, meg írok az Ákosnak is.

üdv r Rácz Róbert vita 2010. október 13., 22:16 (CEST)

Beindult a progi

futtatom a porgramot, bár a neveket - ahogy jelezted - kézzel kell helyesbíteni ill. az epocha időpontját is, plusz még a táblázatban a nevet még egyszer, szóval egy kicsit lassú, de azért annak ellenére meglódította egy kicsit a [[[3]|számlálót]]. Kicsit taposhattok ti is malmot megint! Egyébként mi van már kész és mi nincs, beleharaptam teljesen véletlenszerűen a Kisbolygók listája (9001–9500) résznél és 9001-töl elzökögtem 9160-ig. üdv rRácz Róbert vita 2010. október 24., 22:51 (CEST)

Felmérés

Szia! Felmérés folyik a járőrök körében az alábbi két kérdéskörben:

  1. Aktív járőre vagy-e a Wikipédiának, illetve ha nem, igényt tartasz-e a járőrjogodra? (a kérdés második fele adminisztrátorokra nem vonatkozik)
  2. Ha aktív vagy, sorold fel érdeklődési köreidet, mely témákban lehet számítani Rád a megjelölések terén.

A felmérés lényege, hogy megtudjuk, milyen témakörökben van kellő járőrlefedettség, és melyekben lenne szükség újak bevonására (is). Ezen tudsz javítani, ha az érdeklődésedbe tartozó témakörökből minél több szócikket veszel fel a figyelőlistádra.

Ha időd engedi, a Szerkesztő:RepliCarter/Járőrök lapra várom válaszodat. Előre is köszi. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2010. november 10., 21:53 (CET)

Help

Could you translate the following article, please?

Thanks for your help. If you want to translate any article to Spanish, Asturian, Galician or Catalan, please, tell me. – 85.54.140.123 (vita) 2010. november 24., 22:16 (CET)

?

Hi, ha tudsz gyere fel gmail chatre:) – Pakos üzenet 2010. november 26., 17:56 (CET)

Monte Carlo-rali

Szia!

Érdeklődnék, hogy mi volt a probléma a módosítással?

Üdv

ZKJBSZEK vita 2010. november 27., 15:27 (CEST)


Szia!

Az ugyanők használatán én is gondolkodtam, annak az elvetését elfogadom. Viszont azt sajnálattal olvasom, hogy szerkesztőként nem érzed a két szöveg közötti különbséget. A választékosabb és gördülékenyebb stílust, a germanizmusok kigyomlálását (ahogy például az újságíróknak tanítják: a kerül kerülendő), a redundancia csökkentését (aszfalt borítású utakon helyett aszfaltutakon) vagy éppen a helyesírási hibák kijavítását (pl. rali-versenyének helyett raliversenyének). Úgyhogy kérlek nézd meg alaposabban a módosításokat, s ezek alapján fogadd el azokat! Köszi.

Üdv

ZKJBSZEK vita 2010. november 27., 16:27 (CEST)


Szia!

Szerintem az apróbb javítások is fontosak a Wikipédián, ezért nem értek egyet azzal a gondolkodással, hogy a "nem szembetűnően rossz szöveg átfogalmazása helyett" inkább írjak egy új szócikket. Azt sem értem, hogy a stiláris változtatásaimmal hogyan lett a szöveg utazási katalógus ízű. Úgy érzem, hogy erőből töröltél, s nem vizsgáltad meg alaposabban az egyes változtatásokat. Így például egy olyan hibát is visszaállítottál (még a míg helyett), amelyet azóta például már egy másik szerkesztőtársad (Pakos) javított. Még egyszer kérlek, hogy nézd meg alaposabban a módosításokat, s ezek alapján fogadd el azokat! Köszi.

Üdv

ZKJBSZEK vita 2010. december 11., 10:40 (CEST)


Szia!

Köszi. Már meg is kaptam a szerkesztői megerősítést RepliCartertől.

Üdv

ZKJBSZEK vita 2010. december 14., 22:35 (CEST)

Pilóták

Szia, az az értelme, hogy nem hatféle sablont kell kezelni, hanem egyet, az összes pilótasablonnak ugyanazokvoltak a paraméterei. Hol nagybetűs, hol kisbetűs, hol ékezet nélkül, hol egybeírva, hogy EgyBeIrva stb. Volt olyan pilótasablon, aminek zöld volt a fejléce de szürke az alfejezetek fejléce (???). Olyan is volt, ami régi kódú volt (pl. az Aktív F1-pilóta sablon, ami nem is az összes aktív pilóta szócikkén volt rajta, csak vagy 10 pilótáén... Olyan is volt, ahol van születési dátum meg születési hely, viszont a következőben meg már nem volt. Az egyiknél volt első futam / első győzelem stb paraméter, a másiknál nem volt.... Ha máér mind pilóta, akkor legyne már egységes, nem pedig hogy XY szerkezstő az egyiket alkalmazza és akkor van X paraméter a szócikkben, de a másik szerkesztő meg a másikat és akkor nincs X paraméter egy F1-pilóta szócikkében. Például. Egyetlen sablont könnyebb változtatni, mint hat különbözőt. Most minden pilóta szócikkében kitölthető minden paraméter. Használható sablonmesterrel, ami nem volt az összes pilótainfoboxra elmondható.

Egyébként pedig már hónapokkal ezelőtt szóltam a kocsmán, nem is egyszer, az infoboxcseréről, a különféle pilótainfoboxok összevonásáról. Akkor senki nem szólt hozzá. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 10., 09:08 (CET)

ööö, az előzőek sem mutatták... minden paraméternek van megfelelője az új infoboxban, a MotoGP-s pilótáknál még a köbcenti-kategóriát is beszúrattam AtaBottal. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 10., 11:59 (CET)
este otthonról lefuttatom atabotot és beszúrom a |kategória = [[Formula-1]] sort a forma-1-es pilóták szócikkeibe. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 10., 12:18 (CET)
Szia, nézd meg légyszi, hogy jó lesz-e így a paraméter, és akkornekilódítom Atabotot. – Jiélún de xiǎolóng(Jay kissárkánya) papírtekercs 2010. december 10., 19:21 (CET)

Kellemes ünnepeket!

Szép a fenyő télen-nyáron,
sose lepi dermedt álom:
míg az ágán jég szikrázik,
üde zöldje csak pompázik.

Nagykarácsony immár eljő,
érkezik az új esztendő.
Míg a mező dermed, fázik,
a zöld fenyves csak pompázik.
Weöres Sándor: Szép a fenyő

Áldott, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok! Istvánka posta 2010. december 23., 14:41 (CET)

Gmc

Gyere, ha tudsz :) – Pakos üzenet 2010. december 28., 16:18 (CET)

Are you here ?:) – Pakos üzenet 2011. január 2., 14:06 (CET)

Kategóriák

Szia! Az ausztrál raliversenyzők kategória része az ausztrál autóversenyzők kategóriának, így ez utóbbi feltüntetése a szócikkekben felesleges. üdv: Silvio Üzenj! 2010. december 30., 11:38 (CET)

Lehet, de sok értelmét nem látom, mert egyik kat része a másiknak. Tehát, aki raliversenyző, az autóversenyző is legalábbis a jelenlegi kategóriastruktúra szerint. Lehet, hogy nem annyira egyértelműek a határok, de a kategóriastruktúra mégis az ellenkezőjére utal. De ahogy gondolod. Üdv: Silvio Üzenj! 2010. december 30., 11:54 (CET)