Szerkesztővita:Lőrincz Ilona

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Lőrincz Ilona!
English language.svg If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a Insert-signature.png gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Tambo vita 2011. november 23., 20:52 (CET)

Fájl:DFT 9058.JPG[szerkesztés]

Kérlek, képfeltöltéskor adj értelmes címet a képnek, mert így nagyon nehéz kitalálni, mit is ábrázol. Köszönöm! Teemeah ChineseTrad Long.svg fight club 2011. december 11., 21:17 (CET)

Szia! A képet elforgattam, és átneveztettem Fájl:Lőrincz József (költő).jpg névre, valamint beillesztettem a róla szóló cikkbe. Kérlek sürgősen pótold a forrást és a licencet, különben törlésre kerül. Üdv. Tambo vita 2011. december 12., 10:27 (CET)
Tettem bele infoboxot is. Légyszíves kitölteni a hiányzó részeket. Üdv. Tambo vita 2011. december 12., 11:06 (CET)
Küldtem mailt! Az infoboxot úgy tudod kitölteni, ha a bevezetőt megnyitod szerkesztésre. Ahova nem írsz semmit, az nem fog megjelenni. Jó munkát. A szócikkek kivételével mindent írjál alá a ceruza ikonnal, vagy négy ~-al (tilde). Üdv. Tambo vita 2011. december 12., 15:13 (CET)
  • Írtam, hogy a szócikkek KIVÉTELÉVEL! Az apukájának, anyukájának miért nem írod be a teljes nevét? A feleség tabu? Tambo vita 2011. december 12., 15:42 (CET)

Mentorálás[szerkesztés]

Üdvözöllek a Wikipédiában. Láttam, hogy mentort keresel segítségül magad mellé. Ha gondolod, én szívesen leszek a mentorod. Ebben az esetben légy szíves válaszolj nekem itt, ezen üzenet alatt. Ha akarod, választhatsz valaki mást is a többi mentor közül. Üdv: Viloris Üzenj! 2011. december 12., 10:48 (CET)

Képcsere[szerkesztés]

Szia! Egy cikkben a képet úgy tudod kicserélni, hogy a kép fájl neve helyett beírod, az új kép nevét, a commonsból. Üdv: Viloris Üzenj! 2016. január 12., 19:42 (CET)

Engedély képekhez[szerkesztés]

Szia! Az általad feltöltött Fájl:Lőrincz József költő 2015.jpeg kép egy szerzői jogvédelem alatt álló alkotás. Amennyiben tudsz engedélyt szerezni, kérlek, jelezd ezt a kép oldalán a ==Licenc== fejléc alatt az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablon kirakásával (a képfeltöltéseid listáját megtalálod a „Közreműködéseim” menüben). A Wikipédia:Engedélykérés oldalon találsz mintákat szabad licences engedély kéréséhez. Az engedélyeket minden esetben a permissions-hu@wikimedia.org címre küldesd! Képekkel kapcsolatos kérdéseiddel fordulj bizalommal a kocsmafal képszekciójához. Képek feltöltése előtt kérlek, tanulmányozd a felküldési útmutatót. Köszönöm a figyelmed, Regasterios vita 2020. április 11., 21:04 (CEST)

Kedves Ilona! Látom, új képre lett cserélve az eddigi. Amennyiben esetleg a régit is szeretnéd megtartani, szükség lenne a fotós, Lőrincz Csaba írásos engedélyére, amelyet a fent említett címre kellene elküldenie. Üdvözlettel, – Regasterios vita 2020. április 18., 11:19 (CEST)

Lőrincz József[szerkesztés]

Visszavontam a legutóbbi szerkesztéseidet, mert sok munka lett volna rendet teremteni bennük. Vedd figyelembe a következőket, és esetleg bizonyos dolgokat írj vissza, ha kell.

  • A Wikipédia lexikon, tehát tömören, semlegesen kell írni, nem az elemzés, értékelés helye, főleg nem a reklámé. Ez a szócikk már túl van írva.
  • Nem rontsd el már létező szövegeket, pl. nem javíts sablonokat, ha nem tudod, hogyan működnek. Legutóbb kitörölted az egyért2 sablont a szöveg elejéről.
  • Mielőtt elmentesz egy szerkesztést, ellenőrizd az előnézetet, és ha nem jó, akkor inkább hagyd meg a régit. És ne írj megjegyzéseket a szövegbe, mint pl. a Jegyzetek szakaszcím mellé, hogy Hova lettek? Előnézetben láthattad volna, hogy ott vannak, ezt a megfelelő sablon teszi ( {{jegyzetek}} vagy {{források}} ). A hivatkozásokat ref-fel kell írni.
  • A könyveknél nem kell megadni az oldalszámot, főleg nem úgy, hogy mennyi a szöveg, mennyi a kép. Itt elég megadni a következőket: szerző, cím, kiadó, város, év, ISBN-szám.

A laptörténetben látszik, hogy ki mikor mit módosított. Wikizoli vita 2020. május 1., 10:17 (CEST)