Szerkesztővita:Jagi13

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Pagony 10 évvel ezelőtt a(z) Jónás Ágnes témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Jagi13!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: PallertiRabbit Hole 2013. november 21., 08:03 (CET)Válasz

Képes dolgok[szerkesztés]

A képfeltöltésről e linkre kattintva Wikipédia:Felküldési útmutató olvashatsz el minden tudnivalót. Üdv! OsvátA Palackposta 2013. november 20., 18:06 (CET)Válasz

Szerkesztési segítség kérése[szerkesztés]

Szia, láttam a kérdésedet az adminisztrátorok üzenőfalán. Az adminisztrátorok adminisztratív feladatokkal foglalkoznak ebben a minőségükben, ilyenek például a lapok törlése, törlési megbeszélések lezárása, képek átnevezése, lapok védelem alá helyezése, stb. Ha elakadsz a szerkesztésben érdemesebb a kezdők kocsmafalán (<-katt!!!) kérdezned, ugyanezzel a módszerrel, mint ahogyan az admin üzenőn tetted. Ettől függetlenül megpróbálok válaszolni a kérdéseidre, az alább olvasható szakaszokban. --PallertiRabbit Hole 2013. november 21., 08:07 (CET)Válasz

Képek felküldése és beillesztése[szerkesztés]

A felküldés menete[szerkesztés]

A baloldali menüsor Fájl felküldése űrlapot használd a cikkeidet illusztráló új kép vagy médiaanyag felküldéséhez. Az alábbi lépések egyike sem hagyható ki.

Felküldés előtt ajánlatos elolvasni a felküldési útmutatót, melyben részletesen szerepel, mit és hogyan lehet feltölteni.

1. Fájl kiválasztása. A legtöbb böngészőben az űrlap része egy „Böngészés...” vagy „Browse...” feliratú gomb, aminek segítségével a rendszered fájljai között keresgélhetsz. A fájlt kiválasztva annak neve bekerül a gomb melletti szövegmezőkbe. Ha a Wikipédiában más néven szeretnéd szerepeltetni, akkor a célnevet megadhatod a „Célmédiafájl neve” mezőben.
2. Rövid leírás, forrás és licenc megadása. Az „Összefoglaló” szövegmezőben röviden írd le, hogy mit ábrázol a kép és mi a forrása (webcím, saját munka stb.), és a menüből válassz licencet (GFDL, Creative Commons, közkincs stb.).
3. Felküldés. A „Felküldés” gombbal fejezheted be a küldést. Ez lassú internetkapcsolat esetén eltarthat egy kis ideig.
Az általad írtakat a GFDL licenc feltételei szerint bárki módosíthatja, terjesztheti vagy felhasználhatja (akár üzleti célra is).
Ha ez nem felel meg neked, ne küldd be!

Csak saját készítésű képet/médiafájlt küldj fel, illetve ha más készítette, csak akkor, ha megbizonyosodtál róla, hogy szabadon használható a Wikipédián. Az engedély nélkül felküldött, jogvédett fájlok törlésre kerülnek.



Kép beillesztése[szerkesztés]

Az „Eszközök” menü Fájl feltöltése menüpontjában tudod feltölteni a képnév.jpg , vagy képnév.png fájlokat, tehát a képeket.

Ez után menj arra a szócikkre, a megfelelő helyre (ahová be szeretnéd illeszteni), és ezt írd be:

  • [[Fájl:képnév.jpg |thumb |képaláírás ]]

vagy

  • [[Fájl:képnév.jpg |thumb |szélességpx |elhelyezés |képaláírás ]]

 megjegyzés Ha egy szöveget szögletes zárójelek közé akarsz tenni, akkor miután kijelölted, kattints a szerkesztőablak fölötti 4. gombra, ami egy láncszemet ábrázol.

 megjegyzés A „|” egy elválasztó jel, a számbillentyűzeten is megadható a Alt+124 billentyűkombinációval.

Szöveg Jelentés
[[Kép: vagy [[Fájl: ezzel tudatod a programmal, hogy kép beillesztése következik
|képnév.png amit a feltöltéskor megadtál képnévnek...(png helyett lehet még: gif, jpeg, xcf, pdf, mid, ogg, ogv, svg, djvu, oga.)
|thumb
vagy ami ugyanaz:
|bélyegkép
Ha megadjuk, akkor egy keretet ad, kellő távolságot képez a szövegek és a kép között. A képaláírás kivételével feleslegesség teszi a továbbiak megadását.
|200px A kép szélességi méretét állíthatod ezzel, az arányok maradnak. Egy „thumb” képnél felesleges megadni, a kép egy általában jól használható szélességgel jelenik meg.
|elhelyezés |left ~ balra, |center ~ középre, |right ~ jobbra Egy „thumb” képnél felesleges megadni, ezek alapesetben jobbra kerülnek.
|képaláírás Ide írd a szöveget, amit a kép alatt szeretnél látni.
]] szögletes zárójelek közé kell tenni

Figylelem! Az u. n. infoboxoknál másképp van: ott egyszerűen a = jel mellé kell írni a kép nevét, például így: kép=xyzskij.jpg

--PallertiRabbit Hole 2013. november 21., 08:11 (CET)Válasz

Google találat a szócikkre[szerkesztés]

Egy frissiben megírt cikket nem fog a google megtalálni, egy rövid átmeneti ideig. Néhány óra esetleg egy-két nap után viszont teljesen biztos, hogy valahol az első találatok egyikében fogja hozni a Wikipédia szócikket. Nincs teendőd ezzel dologgal, csupán türelmesen ki kell várni a folyamatot. --PallertiRabbit Hole 2013. november 21., 08:15 (CET)Válasz

Jónás Ágnes[szerkesztés]

Ha már szócikket írtál róla, és tudod a születési hónapot és napot, úgy illenék, hogy kiderítsd az évet is. Gondolom, ez nem okoz nagy problémát!! ;-))) Egy lexikonban nem illik titkolózni! Vagy pedig meg sem kell írni a szócikket. --Wikizoli vita 2013. november 21., 09:02 (CET)Válasz

Csatlakozom. --Pagonyfoxhole 2013. november 21., 11:27 (CET)Válasz

Forrásolás[szerkesztés]

Üdv! Az általad szerkesztett, létrehozott Jónás Ágnes szócikk nem tartalmaz ellenőrizhető forrásokat. Arra kérlek, hogy tanulmányozd a → Tüntesd fel forrásaidat! útmutatót és annak megfelelően helyezd el a szócikkben a forrásokat, hiszen elsősorban megbízható enciklopédia építésére törekszünk, ezért fontos, hogy az információk megbízható forrásokkal alátámaszthatók és így ellenőrizhetőek legyenek. Köszönöm a figyelmed, további jó szerkesztést. PallertiRabbit Hole 2013. november 21., 09:39 (CET)Válasz