Szerkesztővita:CsTsM

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Legutóbb hozzászólt Piraeus 10 évvel ezelőtt a(z) Havasi Balázs cikk témában
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves CsTsM!
If your Hungarian is poor, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Pagonyfoxhole 2011. július 21., 15:46 (CEST)Válasz

Fájl:Havasi Balázs.jpg[szerkesztés]

Szia! Ehhez a képhez az engedélynek írásosnak kell lennie. Az engedélynek tartalmaznia kell a kép felhasználási licencének. Amit rátettél, az biztosan nem jó, mert a kortárs színes fényképek (kivéve az egyszerű automata által készített igazolványképeket) nem lehetnek "nem jogosultak" a szerzői jogvédelemre. A kép szerzői jogtulajdonosának írásbeli hozzájárulása szükséges. Az instrukciókat a Wikipédia:Önkéntes ügyfélszolgálat oldalon találod. Üdv Xiǎolóng vigyázz, harap! 2011. július 21., 18:40 (CEST)Válasz

Engedély nem érkezett, a képet töröltem. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. augusztus 13., 16:50 (CEST)Válasz

Szia! Ha ugyanarról a képről van szó, akkor ne töltsd föl újra, vissza lehet állítani a képet majd. Ah, látom már késő. Rátettem az {{engedélykérés folyamatban}}(?) sablont, és ha megérkezik az engedély, akkor a képre rátesszük az otrs engedély sablonját. A teendő annyi, hogy a Wikipédia:Engedélykérés#Az engedély megadása kiemelve oldalon látható sablonszöveget (vagy ahhoz hasonlót) elküldjön a kép jogtulajdonosa a szintén ott látható e-mail címre. - RepliCarter Hagyj üzenetet 2011. szeptember 2., 12:19 (CEST)Válasz

Köszönöm! Bocs a türelmetlenségért, nem tudtam, hogy vissza lehet állítani... :( Írtam a tulajdonosnak, hogy küldje el az végső engedélyt, folyamatban van.

Üdv.

Havasi Balázs cikk[szerkesztés]

Üdv CsTsM!

A Havasi Balázs cikkben tett módosításaidat visszavontam.

  1. Semmiféle forrást nem adtál meg hozzájuk. Ez egy enciklopédia, amiben források alapján dolgozunk.
  2. Az általad bemásolt szöveg Havasi weboldaláról származik. Ez a szerzői jog megsértése. A Wikipédia tiszteletben tartja a szerzői jogokat, kérlek tedd ezt te is!
  3. Harmadrészt a szöveg nem enciklopédiába való semleges nézőpont szerinti leírás volt, hanem marketing. Ez pedig itt nem a reklám helye.
  4. Továbbá kérlek kövesd a Wikipédia formai útmutatóit!

Ha a továbbiakban segítségedre lehetek, keress meg!

Piraeus vita 2013. augusztus 2., 22:33 (CEST)Válasz

Üdv Piraeus!

A hivatalos Havasi weboldal meg van jelölve a források közt. Mivel te is látod, hogy onnan származik, szerintem ezt a kérdést meg is válaszoltuk. A szerzői jog megsértéséről: A szöveget személyesen Havasi Balázstól kaptam. Kérlek, add meg az elérhetőséget, ahol fel tudja venni veletek a kapcsolatot és igazolni tudja, hogy ő hozzájárulásával kerül fel a honlapján is szereplő szöveg! Az objektivitásról: ki ítéli meg, hogy mi marketing? Te? Ez objektív? Ha Beethoven életrajzában leírják, hogy zseni volt és elsöprő sikerű előadások övezik a karrierjét, akkor az reklám? Ha igen, akkor nem írhatjuk le, hogy sikeres volt? A siker része egy művész pályájának, különben miért lenne fenn a Wikipédián? 2 telt házas koncert az Arénában az említésre méltó életrajzi mérföldkő, nem pedig marketing. De ha a Wikipédia ezt nem így látja, akkor tudnátok segíteni benne, hogy mi az, ami az objektivitás határain belül van?

A kérdéseim nem személyesek, ne vedd sértésnek, csak szeretném jobban megérteni a rendszeretek működését, és megoldást találni, hogy Balázs anyaga felkerülhessen.

Köszönöm előre is.

Tisztelettel, a cikk szerkesztője