Szerkesztővita:Angelorulez

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Üdvözlünk a Wikipédia szerkesztői között, kedves Angelorulez!
English language.svg If your Hungarian is sub-optimal, please click here.
Az alábbi oldalakon segítséget találsz a kezdeti tájékozódáshoz. Ide csak azt szedtük össze, amit tényleg szükséges és érdemes is átfutni legalább.
Books-aj.svg aj ashton 01f.svg A Wikipédia alapelvei
A projekt alapvető elvei, céljai
Bible scroll template.svg Wikifogalmak szójegyzéke
A leggyakrabban használt kifejezések és rövidítések
BildBenutzer.png Szerkesztői lap
Bemutatkozhatsz
a többieknek saját szerkesztői lapodon
Commons-logo-en.svg Felküldési útmutató
Ha olyan fényképet akarsz felküldeni, amit magad készítettél, feltöltheted az összes Wikimédia-projekt közös tárhelyére, a Wikimédia Commonsra
Szócikkírásnál, illetve módosításnál ne másolj más weblapokról, illetve mindig tüntesd fel forrásaidat!
Ha vitalapra írsz, vagy más szerkesztőnek hagysz üzenetet, írd alá a mondandódat a OOUI JS signature icon LTR.svg gombbal, vagy négy hullámvonallal: ~~~~

Internet-mail.svg  Ha kérdésed van, keress nyugodtan a vitalapomon! Üdvözlettel: Fromiadrian vita 2019. augusztus 14., 20:07 (CEST)

Miraculous[szerkesztés]

Szia! ezen a linken megnézheted, hogy Kanadában lesznek a premierek. Szóval mégegyszer megkérlek, ne írd át a jót. – Fromiadrian vita 2019. augusztus 14., 20:07 (CEST)

Szia! nézd meg ezt a videót és rájössz, hogy a részeket szeptember elején adják le! Kanada már stimmel, hiszen ott is adhatják francia szinkronnal. – Angelorulez vita 2019. augusztus 15., 14:24 (CEST)

Igen ez egy magyar csatorna. Ha találnál egy külföldi forrást is akkor elhinném.– Fromiadrian vita 2019. augusztus 15., 14:49 (CEST)

Meg nem nyúlunk bele más lapjában, az úgy helyes kis betűvel, naggyal nem jelenik meg.– Fromiadrian vita 2019. augusztus 15., 14:51 (CEST)

Szia! Nem tudom, hogy ez jó-e külföldi forrásnak ennyi.– Angelorulez vita 2019. augusztus 15., 15:19 (CEST)

Én meg ezt találtam, tegnap rakták ki. Minden esetre maradjon így, majd ha szeptember elején lesz kijavítjuk.– Fromiadrian vita 2019. augusztus 15., 16:17 (CEST)

Elmondom mit lehet tenni. Azt el tudom képzelni h a dátumok csak spoilerek, és bármikor lefújhatják. 2. Lehet hogy csak franciául jön akkor vagy a Tele-Québec csatornán akkor fog jönni. – Angelorulez vita 2019. augusztus 15., 17:17 (CEST)

És amúgy nem hiszem, hogy ekkora szünet lenne a részek között :D – Angelorulez vita 2019. augusztus 15., 17:19 (CEST)

Tényleg. Ne írjunk hülyeségeket. Azokat a részeket nem is adták, így nem tudjuk se a magyar nevét se a magyar hangot. A Simonyi Rékásat és Solecki Jankásat meg még kell néznem, hogy igazak-e. De ezek után nem hiszem. – Fromiadrian vita 2019. augusztus 29., 13:39 (CEST)

Most eléggé átvariálták a szeptemberi részek leadását, kérlek ezt olvasd el, és utána írd át a dátumokat, innentől mindent rád bízok ezügyben. De a szinkronhangoknál biztos szinte, hogy Berkes lesz, mert ő még nem volt a sorozatba És Kagami hangja nagyon emlékeztet Simonyira, meg Noráé is Soleckire. Nekem mindegy mardjon csak így – Angelorulez vita 2019. augusztus 31., 21:30 (CEST)

Szia. Te vagy a Gyerek-Világon a Superfan? Mert nagyban hasonlít a te írásaidhoz. Ha kész is van a szinkron, akkor se lehet tudni, hogy Berkes Bence lesz-e. Kagami Gulás Fanni. Nora hangja meg szerintem nem Solecki Janka. A Gyerek-Világ meg már kész van az olyan kérdésektől, hogy mikor lesz a 3. évad. Magyarország szerintem a franciáktol kapják a részeket, ott meg csak 8 rész ment le. A negyedik évad meg még nem erősíteték meg, hogy mikor jön. De szerintem 2020-ban csak. – Fromiadrian vita 2019. szeptember 1., 15:19 (CEST)

Én hát, és azért mert szuper fanja vagyok a miraculousnak. És azért érdekel ennyire a magyar szinkronos 3. évad, mert amikor kijön, én feltöltöm YT-re. És magyarország az angoloktól veszi az anyagot. Kérlek hogy írd át a dátumokat, megadtam a linkjét a tegnapi írásomban. És te vagy a Frombach Adrián a Gyerek-Világon? És mostanába nagyon elfoglalt vagyok, szóval csak este írj vissza! – Angelorulez vita 2019. szeptember 1., 15:38 (CEST)

Igen. Már rég átírtam.– Fromiadrian vita 2019. szeptember 1., 15:58 (CEST)

Köszönöm. – Angelorulez vita 2019. szeptember 2., 13:28 (CEST)

Figyelj át kell írnom a dátumokat, mert korábban adják a Desperada és Startrain részeket. A megerősített dátumok 09.05 és 09.09 az Angol Disney csatorna jóvoltából. – Angelorulez vita 2019. szeptember 2., 16:20 (CEST)

Segíts a Wikipédia jobbá tételében egy rövid kérdőív kitöltésével![szerkesztés]

Kedves Angelorulez!

Azért kaptad ezt az üzenetet, mert a közelmúltban szerkesztettél először a magyar Wikipédiában. A Wikimédia Magyarország Egyesület programot indított a Wikipédia szerkesztőinek megtartására. A program hangsúlyos része, hogy megpróbáljuk pontosabban megérteni a szerkesztők Wikipédiával kapcsolatos élményeit, problémáit, és azt, hogy mi vezet a szerkesztők megmaradásához, vagy ahhoz, hogy abbahagyják a szerkesztést.

Adataidat bizalmasan, adatvédelmi irányelveinkkel összhangban kezeljük, azokhoz kizárólag Samat, a kutatással kapcsolatban fér hozzá. A válaszokat nem hozzuk anonimizálás nélkül nyilvánosságra.

Kérjük, szánjál 5-10 percet a kérdőív kitöltésére!

Válaszaid segítenek abban, hogy az újonnan érkező közreműködők a jövőben könnyebben bekapcsolódhassanak a Wikipédia szerkesztésébe. Köszönjük!

Ha nem szeretnél többet ilyen üzenetet kapni, helyezd el a vitalapodon a [[Kategória:Tömeges üzenetküldésből kijelentkezettek]] karaktersort.


Üdvözlettel: Samat üzenetrögzítő 2019. szeptember 4., 01:03 (CEST)

Kèrem, ne zavarjanak ilyen miatt

Magyar hang[szerkesztés]

Szia! Ügyes vagy Borbiczkivel, de Kobela Kira még csak tizenéves, szóval kizárt, hogy ő lenne a magyar hangja. – Fromiadrian vita 2019. november 6., 21:38 (CET)

Nem biztos, hogy némító lesz. Addig ne írjuk be. Holnap megtudjuk, hogy mi lesz annak a címe.– Fromiadrian vita 2019. november 7., 19:08 (CET)

De a többi szinte biztos.- Angelorulez vita 2019. november 15., 18:24 (CET)

Várjuk meg a hivatalos és utána írjuk be.– Fromiadrian vita 2019. november 7., 19:16 (CET)

Melyik lesz hivatalos?Tudsz valamit Tomoe Tsurugi és Marianne Lenoir hangjáról? - Angelorulez vita 2019. november 15., 18:24 (CET)

A Disney oldalán. Sajnos nem ismertem fel a hangját, a másikat meg még nem szerepelt.– Fromiadrian vita 2019. november 7., 19:56 (CET)

Most olvastam a Mentrumon, hogy a Miraculous decemberben is lesz!-Angelorulez vita 2019. november 15., 18:24 (CET)

Szia!Teljes infoboxot nem tudok írni, ezért oda lehetne írni Amielie Graham de Vanilyt és Emilie Agreste-Graham de Vanilyt írni.Köszi.-Angelorulez vita 2019. november 18., 18:23 (CET)

Aláírás[szerkesztés]

A Wikipédiában van egy lehetőség arra, hogy nagyon egyszerűen elhelyezd aláírásodat, dátumostul, mindenestül. A Wikipédiabeli speciális aláírásból nem csak a Wikipédián használt neved derül ki, hanem rögtön két linket is tartalmaz. Az egyik a többi szerkesztőnek szóló bemutatkozásodra mutat, a másik pedig arra a lapra, ahol üzenni lehet neked. Ehhez az „aláíráshoz” segítséget ad a szoftver. Elég, ha az üzeneted befejeztével az aláírás helyett rákattintasz a harmadik képecskére a szerkesztőablak fölött:

Új aláírásgomb.jpg


akkor ennek az aláírógombnak a hatására a szoftver beilleszt a szövegedbe négy hullámvonalat.
Ha ezután arra a gombra is rákattintasz, ami így néz ki: Változtatások közzététele, akkor a szoftver lecseréli a hullámvonalakat az aláírás szövegére és az aktuális dátumra, órára.
Az aláírásként megjelenített szöveget a regisztrált szerkesztők a „beállításaim” fül segítségével meg is változtathatják.

Megjegyzések

 • Amíg nem jelentkeztél be, az IP-címedet jelenteti meg az aláírás.
 • A bemutatkozólapodra mutató link csak akkor lesz kék, ha van rajta valami, amíg üres, addig pirosan fog virítani.
 • Az üzenőlapodra mutató link csak magán az üzenőlapon jelenik meg vastag fekete szövegként, mindenhol máshol rendes linknek mutatkozik.
 • Más módon is elérheted, hogy bekerüljön a szövegbe a négy hullámvonal, nem csak az aláírógombbal:
 • a négy tildét (hullámvonalat) a szerkesztési ablak alatt is megtalálod, vagy
 • közvetlenül is beírhatod: ~~~~.
 • az Alt Gr+1 (a fő billentyűzeten) billentyűkombinációnak (windows alapú rendszereken), és
 • az Alt+1 2 6 (a számok a számbillentyűzeten) kombinációnak (windows alapú rendszereken) is ugyanez a hatása.
 • ha a gombot használod, akkor kapsz egy gondolatjelet is az aláírásod elé.

– Fromiadrian vita 2019. november 7., 19:23 (CET)

Köszi, de ezt csak gépen lehet.– Aláíratlan hozzászólás, szerzője Angelorulez (vitalap | szerkesztései) 2019. november 8., 06:41 (CEST)

Szerkesztői lap[szerkesztés]

Szia! Rákattintasz a nevedre írsz valamit és elmented.– Fromiadrian vita 2019. november 18., 18:35 (CET)

Csuha Bori[szerkesztés]

Igen, csak Csuha Borbála néven szerepel a wikin. És Csuha Bori néven szerepel a Szinkronban. Azért van úgy ahogy csináltam– Fromiadrian vita 2019. november 19., 18:31 (CET)

Claudia Kanté[szerkesztés]

Szia. Sajnos ezt a részt most nem láttam, így nem tudom megmondani. – Fromiadrian vita 2019. november 22., 20:08 (CET)

Szerkesztői lap 2[szerkesztés]

Szia. Szerintem jó, csak annyit vegyél ki, hogy hol laksz, mivel az másra nem tartozik.– Fromiadrian vita 2019. november 30., 10:46 (CET)

Azt nem is néztem, nem lehetsz se járőr, se admin kérvény nélkül. És még korai is kérvényezni. Szóval azt a kettő infoboxot is vedd ki. – Fromiadrian vita 2019. november 30., 15:07 (CET)

Igen, önkéntes, de azt is kérvényezni kell, hogy megkapd.– Fromiadrian vita 2019. november 30., 15:42 (CET)

Meg látszik, hogy másoltad, más wikisről. És nem illik más lapjárol másolni, max csak átvenni az ötleted, de itt látszik, hogy @SubIceMasTer:, ilettve @Irhás Martin:.

Akkor amit kéne csinálni.

 • Az infoboxot szelektálni kell. (Nem hiszem, hogy érted a görög ABC-t sbt.)
 • A járőr és az adminisztrátor kérdést már elmondtam
 • A szerkesztéseim cím alatt csak azok legyenek, amiket szerkesztél. Ami most fel van sorolva a 90%-nál nem is szerkezettél.
 • A kedvelt felhasználók 90%-át nem is ismered.
 • így a nem kedvelt se lehetnek sokan.
 • Az aláírások szakaszt töröld.
 • Az országok háromnegyedébe sem jártál szerintem.
 • És a más wikin se szerkesztesz szerintem.– Fromiadrian vita 2019. november 30., 18:23 (CET)

Oké, te tudod, én szóltam. – Fromiadrian vita 2019. november 30., 18:39 (CET)


Rendben, akkor nem tudom, minek kérdeztél. Akkor ezt zárjuk le. – Fromiadrian vita 2019. november 30., 18:44 (CET)

Nem vagy a magyar Wikipédián sem járőr, sem adminisztrátor. Legyél szíves az ezekre utaló sablonokat és kategóriákat eltávolítani. Ellenkező esetben mások lesznek kénytelenek ezt megtenni helyetted. Annak viszont következményei lesznek. Hungarikusz Firkász Ide írkássz! 2019. november 30., 18:46 (CET)