Szerkesztő:Data Destroyer/Archívum4

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából

Századok[szerkesztés]

[1]] Data Destroyer 2006. április 26., 10:07 (CEST)

Természetesen nem maradsz egyedül az óriási munkában, ez nem egy emberre szabott feladat. Ha ezresével nem is tudom rakosgatni a cikkeket, majd rajta leszek - hogy emlékezzünk a régiekről modern módon is. Sok kitartást, a WP-t nem a szerkesztőknek, hanem az olvasóknak írod-és biztosan sokaknak hasznos segítséget jelent. Kata 2006. április 26., 15:41 (CEST)

Relax[szerkesztés]

Ajánlott olvasmány: 71.fabula. Egy farkasról

TE, Haver! Júzerlapra írtál! Szabad ezt? :)--Burumbátor 2006. április 26., 18:30 (CEST)

Nem :) Elnéztem, javítottam, köszi :) Data Destroyer 2006. április 26., 18:33 (CEST)

(Bisztos azé csinyáta, mer a Godson szignójában csak a Godson van, vita nincs ! Gondulom...)

A Wikipédia az önként jelentkezőkre épít. Farkaskodásban is!:-)))--Godson 2006. április 26., 18:46 (CEST)

Ágoston sztori konkrétan[szerkesztés]

A kocsmafalas megbeszélés kezdett nagyon csapongóvá válni és ismét feloldódott az általánosságokban. (Általánosságban minden igaz és semmi sem igaz.)

Amit konkrétan az eset után lehet tenni szerintem:

  • Írd le egy irodalmi műhelyben hogy milyen szempontok alapján dolgozod fel a Szinnyeit esetleg indoklással.
  • Szerintem ha valóban jogos indok minenkiről szócikket készíteni, aki 1800 előtt könyvet publikált (ezt nem tudom jól megítélni), akkor ezekről a szerzőkről lehetne egy gyűjtőoldalt készíteni, pl. 1800 előtti magyar szerzők listája vagy ilyesmi. Balassinak ott kék lenne a linkje, a niemandoknak, akikről meg csak nyúlfarknyi info van, nem kell saját szócikk, azt a 2 mondatot le lehet írni a gyűjtőlapon is.
  • A gyűjtőoldal tetején is le lehet írni, hogy miért olyan fontos az, ha valaki 1800 előtt egy könyv szerzője volt.
  • Ha önálló szócikk születik egy szerzőről, akkor érdemes mindig úgy megfogalmazni, hogy derüljön ki belőle mitől jelentős. Legjobb ezt a bezetőben megtenni.

Szerintem, nyenyec  2006. április 27., 20:20 (CEST)

Uristen - ez mar a veg. --Dr. Steller 2006. április 28., 07:57 (CEST)
Miért olyan fontos az, ha valaki 1800 előtt egy könyv szerzője volt? A szőke herceget persze nem kell megmagyarazni, se a marha fontos Kategória:Török énekeseket... Csak pont a magyar irasbeli kultura feldolgozasa megindoklando, idezem: "a niemandoknak, akikről meg csak nyúlfarknyi info van, nem kell saját szócikk". Azert ez mar fajdalmas. --Dr. Steller 2006. április 28., 12:13 (CEST)
Megfigyeléseim szerint DD-nél bevált a fájdalomcsillapító, úgyhogy bátorkodom az 1. fabulát (A kakasról és a gyöngyről) figyelmedbe ajánlani...--Godson 2006. április 28., 12:31 (CEST)

Szia,[szerkesztés]

tegnep és ma rátettem néhányat (kb.8-10) a Szinnyeiből, majd megtalálod az Új lapoknál, kik vannak már fenn. Jó hétvégét, én most keddig nem találkozom az internettel. Kata 2006. április 28., 17:02 (CEST)

kérdezek[szerkesztés]

Itt. Kösz. Leicester 2006. április 28., 17:32 (CEST)

Javítottam. És megcsináltam a ref, ev, unit személyek kategóriát is, írhatod egyből ezekbe, ami volt, azokat bepakoltam. A görögöknek még nincs külön, egy db árválkodik közülük a "keresztény" általános kategóriában. Leicester 2006. április 28., 17:42 (CEST)

Szinnyei[szerkesztés]

Szia! Természetesen, ha időm engedi majd ránézek a szócikkere. Gratulálok a kitartó munkádhoz. Baráti üdvözlettel. Darinko 2006. április 28., 19:09 (CEST)

Romuald[szerkesztés]

Figyelj már, Data! Ez az ember ezt a sokmindent csinálta 17 év alatt? Hiszen a cikk szerint ennyit élt... --Burumbátor 2006. április 29., 09:17 (CEST)

Átgondoltam[szerkesztés]

a dolgot. Szerintem, ha valakine semmit sem tudunk az életéről, DE LEGALÁBB EGY KÖNYVE NYOMTATÁSBAN MEGJELENT, és Te vagy Kata vagy valaki más, aki ért a területhez, kisdobosbecsületszavatokat adjátok rá, hogy a mű ténylegesen létező dolog, annak legyen szócikke. Ezzel ellentétben, ha valakinek semmit nem tudunk az életéről, ÉS CSAK EGY VERSE, NOVELLÁJA, PAMFLETJE MARADT FENN valamely gyűjteményes műben, antológiában, folyóiratban, Népszabadságban, akkor itt indokolt lehetne megvizsgálni a wikis gyűjtőlapon való szerepeltetését. Nem javasolok lehetséges elnevezést, de hát ezt meg tudnánk találni. Kecske-káposzta.--Burumbátor 2006. április 29., 09:26 (CEST)

Tegyünk rendet a szavazásokban![szerkesztés]

Nézd meg ezt légyszi, vitalapjával együtt: User:Burumbátor/Szavazások! Kérlek, nyílváníts véleményt! --Burumbátor 2006. április 29., 11:37 (CEST)

Kr. e.[szerkesztés]

Szia. Egyelőre teljesen ad hoc, vagyis kb 68-ig mentem el, gondolom, ezt nem kell évszázadokon keresztül csinálni. Megcsinálom a Kr. e. hivatkozásokat is, a fő cikkek meg a megállapodás szerinti I. e. néven lesznek. Feltölteni persze a Kr. u. cikkeket is kéne, mert ott megvan mind, de a harmada még üres. Hogy meddig menjen vissza Kr. e. azt nem tudom, inkább tőled kérdezném, mit javasolsz, meddig érdemes egyáltalán évenként haladni, és hol térjünk át mondjuk az évtizedekre. Vagy valami egészen más rendszer legyen? Te vagy a szakértő... Leicester 2006. április 29., 13:15 (CEST)

All right, akkor igyekszem eszerint eljárni. Leicester 2006. április 29., 13:19 (CEST)

Azt azért nem igérem, hogy egyszuszra megcsinálom addig... kicsit unalmas. De talán te sem fogsz unatkozni addig... :) Leicester 2006. április 29., 13:56 (CEST)

Bocs,[szerkesztés]

Burumbator üzenetet eszrevettem a vitalapodon, mert azt hittem, Kerenyi Karoly-ra gondol / 8-)) /, s rakattintottam a figyelolistamon. Nem csinalok maskor ilyet, bocs - de kivagtam es visszaküldtem. Elofordul ez mindenkivel. --Dr. Steller 2006. április 29., 16:04 (CEST)

Ugyan, semmi baj. Data Destroyer 2006. április 29., 16:07 (CEST)

Mindenesetre rájöttem, valóban nagy névtévesztő vagyok :)))) Kösz, Dr. Steller... --Burumbátor 2006. április 29., 16:17 (CEST)

Szerzetesek[szerkesztés]

Szia! Domonkosrendi kategóriát nem csináltál vagy csak én nem találom? Üdv --Hkoala 2006. április 29., 19:47 (CEST)

Leonardus de Utino jó lesz első domonkosrendinek? --Hkoala 2006. április 29., 19:54 (CEST)

Ha már benne vagy, kellene még egy minorita szerzetes is Petrás Ince Jánosnak és Marin Mersenne-nek. :) --Hkoala 2006. április 29., 19:59 (CEST)

Köszönöm! --Hkoala 2006. április 29., 20:12 (CEST)

Ha létrehozol egy kategóriát, légy szíves tedd be egy nagyobb dobozba! Pl. Kategória:Karthausi szerzetesek eleme Kategória:Keresztény egyházi személyek. SyP 2006. április 30., 00:06 (CEST)

Ceram[szerkesztés]

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy az ELTE assziriológusai és más ókortörténészei kategorikusan elutasítják és használhatatlan, ostobaságokkal teli vacaknak tartják A hettiták regényét. Ennek valószínűleg van valóságalapja, így szólok, hogy - mivel jobb forrásaim nekem sajnos nincsenek - mindegyik ebből készült szócikkedre kénytelen leszek lektort biggyeszteni. Remélem nincs ellenedre. (Sőt, megkérnélek, hogy segíts ebben...)--Mathae Itt lehet belém kötni 2006. április 30., 15:02 (CEST)

Pontosítok. A hettiták kutatásának történetéhez használható, a hettitákhoz nem.--Mathae Itt lehet belém kötni 2006. április 30., 15:03 (CEST)

Artner[szerkesztés]

  • Artner Mária Terézia, irói nevén Theone, Konrad Dóra, Till Mária, Pichler Sarolta (In: Pallas) /Till Máriával együtt: Feldblumen, gepflückt auf Ungarns Fluren (1800)/
  • Artner Teréz, Konrád Dóra, Tiell Marianna és Karoline Pichler (a Te verziod)
  • tovabba Pichlar/Pichlor/Pichler...

Ha vegre megint mukodik a becsi egyetemi könyvtar katalogusa, megnezem, de most szornyen leterhelt. Az a legjobb, ha osztrakokrol van szo. Lea--Dr. Steller 2006. május 2., 10:36 (CEST)

Therese von Artner
Karoline Pichler geb. von Greiner (1769 - 1843), Schriftstellerin
Mas nincs, de meg nem adom fel. --Dr. Steller 2006. május 2., 11:01 (CEST)
Itt valami nem stimmel, a születesi ev miatt. (Maria Till)
  • Till, Maria Clara von
Wirkungsdaten: 1651 Verweisungsformen: Muffel, Maria Clara [Früherer Name]


Számvetés[szerkesztés]

Most látom, lassan-lassan egy éve munkálkodok itt. Ideje egy apró számvetésnek :)

Pozitívum:

-sok kedves barátot szereztem, aminek nagyon örülök :)

-ezerhétszázvalamennyi, zömmel ókori témájú szócikkel bővítettem a wikipédia magyar tagozatát, a sok alig ismert szerzőcske mellett olyan, talán alapvető szerzőkkel, témákkal is, mint Démoszthenész, Ovidius vagy a Gilgames-eposz vagy Szent Ágoston.

-alakulnak a magyar nyelvemlékek, ami szerintem szintén fontos

-elkezdődött végre a Szinnyei feldolgozása, csaknem 300 szócikk már fenn van, belátható időn belül a magyar wiki lesz a net legjobb magyar irodalomtörténeti forrásainak egyike, legalábbis az 1800-as évekig


Negatívum:

-egy fenékkel ülök több lovon egyszerre, több dolgot is be kéne fejeznem :( mondjuk ennek megvan az az előnye, hogy ha nagyon megunom az egyiket, átnyergelek a másikra :)

-munkám ellenére sem lettem kiváló wikipédista, ez sajnos egy komoly tüske mindmáig, a véleményem már leírtam párszor

-néha -szerintem- értelmetlen vitákba bonyolódom a szerkesztést illetően

A mérleg azért pozitív :) Data Destroyer 2006. május 2., 12:14 (CEST)


(És ki-ki maga dönti el, hogy a mérleged melyik serpenyőjébe óhajt csücsülni... A kiváló wikipédista kifejezést nem értem: láttál te már olyan munkacsapatot, ahol a normarontót a brigádtársak díjakkal ostromolják??? Na ugye... :-))--Godson 2006. május 2., 12:34 (CEST)

Eh, jobban belegondolva igazad van. Ha valaki hirtelen túl sok szócikkel bővíti a wikit, az megijeszthet egyeseket. Mindegy, ez a díj maradjon egy belterjes "szeretlek téged" díj, én ezen már túlléptem, meg sem említettem volna, ha most nem csináltam volna ezt a számvetést a jó és rossz dolgokról. Anno rosszul esett, kevésen múlt, hogy nem mentem el végleg emiatt, most már nem számít. Biztos lesz valaki, aki jobban megérdemli a legközelebbi díjkiosztókor, mint én megérdemeltem volna pár hónapja :D Data Destroyer 2006. május 2., 16:23 (CEST)

TELJESEN ÖSSZE VAGYOK OMOLVA! En mar nem is szamitok? Pedig külön Neked alapitottam egy dijat, ami (tekintettel arra, hogy mindannyian egyenlok vagyunk /a hala Istennek nem egyformak/ a Wikin) ugyan olyan rangos, mint a többi. S hogy nem lettel KIVALO KISDOBOS - sag schon... --Dr. Steller 2006. május 2., 16:48 (CEST)

Küldjünk egy Macit Katanak, ha egyetertesz vele. --Dr. Steller 2006. május 2., 17:46 (CEST)

Rosszul, túlcifrázva mondtam, amit egyszerűbben kellett volna: ha önként dolgozol, ne várj hálát érte, különösen ne a riválisoktól. Itt sokan akarnak tündökölni, de csak kevesen tesznek igazán sokat érte. Megbántani, felidegesíteni nem akartalak. Pláne nem a munkában zavarni. Ha mégis így sikerült: elnézést kérek érte. Nem figyeltem eléggé arra, mennyire vagy feszült. Remélem, oldódott egy kicsit...:-)--Godson 2006. május 2., 18:50 (CEST)

Latiatuc feleym zumtuchel mic vogmuc. --Dr. Steller 2006. május 2., 19:08 (CEST)


Hát ha nincs fesz, akkor türelmetlenül lessük a B-betűs szinnyeik mielőbbi plagizálását is!--Godson 2006. május 2., 19:38 (CEST)


Kata 2006. május 6., 08:20 (CEST)== Kedves DD! == "Tudjátok -e, megleptetek! Úgy örülök, mint egy gyerek... Gumimaci!!! És arany! Ez a napom gondtalan!" Kata 2006. május 3., 07:44 (CEST)

B-betű[szerkesztés]

Szia, látom elkezdted a B-betűs listát, csak szólnék: ‎Balassi Bálint, Gróf Balassa Bálint, ‎Baranyai Decsi János, ‎Beniczky Péter, ‎Brodarics István - ők már fenn vannak! Kata 2006. május 6., 08:21 (CEST)

Baróti Szabó Dávid is fenn van, mire odaérnél! Kata 2006. május 8., 19:21 (CEST) Báróczi Sándor közben felkerült. Kata 2006. május 9., 08:14 (CEST)

Kérés[szerkesztés]

Szia! Most egy időre blokkoltatom magam, addig vigyáznál az ókor portálra?--Mathae Page de débat 2006. május 8., 19:15 (CEST)

MV[szerkesztés]

Nekem egy idő óta be sem jön az oldal, valami InvalidPageFunction vagy miféle hibát jelez ... de van egy olyan sejtésem, hogy onnan is kiakolbólították kedvenc szabadságharcosunkat ... Gubb     2006. május 11., 10:39 (CEST)

Szia![szerkesztés]

Bocs, hogy zargatlak, újra "itthon". Mi lett Leicester júzerrel? Látom, piroslik a useroldala.... --Burumbátor 2006. május 12., 11:03 (CEST)

Arbcom[szerkesztés]

Szia!

Volt időd egyátalán elolvasni? Két perccel azután írtad alá, hogy létrehoztam a lapot. :-)

--DHanak :-V 2006. május 12., 11:50 (CEST)


szinnyei[szerkesztés]

A szinnyei feldolgozását folytatom, ahogy tudom, lévén ez szerintem elemi fontosságú project. Data Destroyer 2006. május 14., 15:37 (CEST)

):):) --Burumbátor 2006. május 14., 18:54 (CEST)

pihi[szerkesztés]

Jó pihenést, megszolgáltad. (Egy hosszú kifáradási periódus után (semmit sem csináltam, csak Kodolányit írogattam) és is nekilendültem volna, amikor jöttek a kerényi vandálok ... most én is azon gondolkodom, hogy újra háttérbe vonulok.) Gubb     2006. május 13., 22:19 (CEST)

Nem pihenésről van szó (elvégre ez nem munka), mások az okok, de mindegy. Elment a kedvem az egésztől. Data Destroyer 2006. május 13., 22:35 (CEST)

Kár :( --Hkoala 2006. május 13., 22:37 (CEST)

Én is sajnálom. Titokban remélem, hogy visszacsábulsz majd és folytatod a nagy művet, mert fantasztikus volna, ha tényleg az összes régi magyar író benne lenne a wikipédiában (és nemcsak a b betűig). Persze más is nyugodtan folytathatná, csak nem hiszem hogy fogja. (Ezt hívják pótolhatatlanságnak!) Üdv: --Adapa 2006. május 15., 13:11 (CEST)

Jó látni Téged melózni... :)--Burumbátor 2006. május 15., 13:18 (CEST)

Sérelmeket a közös érdek mögé kell helyezni. Data Destroyer 2006. május 15., 13:27 (CEST)

Már megint sikerült elvenni a kedvedet? Remélem visszatér????!!! Írj, ha gáz van! Kata 2006. május 15., 13:34 (CEST)

Nem, dehogy. Csak néha előjönnek a régi dolgok, meg a légkör sem az igazi néha már itt... Data Destroyer 2006. május 15., 13:38 (CEST)

Kedves DD! Jó, hogy folytatod, szurkolok Neked! Csináltam egy Magyar teológus írók és Magyar tudományos írók alkategóriát (Magyar újságírók már volt). Ha egyetértesz vele, a továbbiakban ezekbe kategorizálhatnád a nem szépírókról szóló új szócikkeket. --Adapa 2006. május 15., 13:02 (CEST)

(U.I. A síelés sem munka, mégis fáraísztó). Gubb     2006. május 15., 14:01 (CEST)

Áh, szia - most vettem észre, hogy válaszoltál. Egyszerűen képtelen vagyok felvenni a tempódat - így persze, hogy fárasztó munka lesz, amit kedvvel kezdett meg az ember. Nekem is hosszabb kényszerpihenő lesz, így kicsit lassulni fog a gépezet, amit beindítottál. Ám ha valóban minden felkerül, amit elterveztél, rengeteg korrigálnivaló lesz - még mindannyian sem vagyunk hozzá elegen. Ha mindegyikhez hozzátesszük az új kutatásokat, húzós anyag lesz, de megérné egy profi Wiki. Majd rajta leszünk...Jó pihenést és szempihentetést (mert ez benne a legrosszabb)! Kata 2006. május 15., 19:33 (CEST)

Na, azért valóban kicsit visszafoghatnád a tempót-ez már egészségtelen! Pár nap szabi, vagy ilyesmi... Aztán majd visszatér a társasághoz való kedved is. Az enyém is kezd elmenni, már háromszor feladtam. Ha még csak egy sértést kapnék, lehet, hogy végleg elszakadna a húr. Íg inkább kerülöm az összeütközést és nem kardoskodom feleslegesen. Mindenre bólintok, hogy legyen úgy, ahogy a többség kívánja, aztán majd úgy marad és kész. Ennyi a titka. Kata 2006. május 15., 19:46 (CEST)

Hanem akkor?Kata 2006. május 15., 19:56 (CEST) Na jó, hagyjuk! Most nem szerkesztek utánad, mert ezen a gépen mindig ugrál a képernyő és nem tudok korrigálni. Majd holnap. Üdv: Kata 2006. május 15., 20:20 (CEST)


Maci[szerkesztés]

Rendben, akkor ráírhatom a vitalapjára, ugye? Kata 2006. május 16., 07:38 (CEST) Kérem, hogy még délelőtt értesítsetek róla, mikor írjam - mert délután a tesóm kiállításának megnyitójára megyek Szombathelyre a Művészetek Házába, és utána már nem jövök be az irodába. Kata 2006. május 16., 07:56 (CEST)

Jó, elküldtem az irományt, ki teszi fel a Macit? Azt én nem tudom! Kata 2006. május 16., 09:14 (CEST)

Na, mégiscsak tudtam! Kata 2006. május 16., 09:17 (CEST)

Új alkategóriák[szerkesztés]

Kedves DD! Készítettem Régi magyar költők, Régi magyar írók, Régi magyar teológus írók és Régi magyar tudományos írók, 19. századi magyar költők, 19. századi magyar írók, 19. századi magyar teológus írók, 19. századi magyar tudományos írók és 19. századi magyar újságírók kategóriákat is. Használd őket, ha gondolod! Üdv, --Adapa 2006. május 18., 09:07 (CEST)

Persze, legalább ennyivel is hozzájárulok a nagy vállalkozáshoz! --Adapa 2006. május 18., 09:13 (CEST)

Egy év[szerkesztés]

Tegnap, egészen pontosan tegnap, 21.53 perckor volt egy éve, hogy először a wikire írtam. Eddigi mérleg: 2371 szócikk. Naponta 6,5. A wiki eddigi 31882 szóciikének kb. 6%-át írtam. Data Destroyer 2006. május 20., 13:28 (CEST)

Ez szülinap (vagy ilyesmi). Gratulálok! --OsvátA. 2006. május 20., 14:42 (CEST)

Ez már betegesen nagy szám. Valld be, h tisztában vagy vele. :) Egymagad fenntarthatnál egy wikit. DD.wikipedia.org... Kezdj bele :)) NCurse üzenet 2006. május 20., 14:44 (CEST)

További sok kitartást! gratulálok! Ez már biztos internetfüggőség, "dependencia internetiana" Kata 2006. május 20., 14:51 (CEST)

Köszi, de az érdem jórészt a tiétek, akik a szócikkeimet javítgatjátok :) Az ókor a kedvencem, ezért szeretek bütykölni az ilyen témájú szócikkekkel, a napi 20-25 szinnyei meg meg se kottyan, úgy meg főképp nem , hogy olyen komoly segítségeim vannak, mint Ti. :) Data Destroyer 2006. május 20., 15:11 (CEST)

Elismerésem, kedves nyavajamakhosz-tudós úr! Valószínűleg egyike vagy a szócikk-királyoknak, ez nagy dolog. Kitartást és további jó szerkesztést! --Burumbátor 2006. május 20., 17:20 (CEST)

gratula és boldog wikiszülinapot! :-) Alensha aki ma 811 napos (írjá má • műveim) 2006. május 20., 17:41 (CEST)

Éljen Iózanparasztiész :-))! Gubb     2006. május 20., 17:50 (CEST)

"vandál"[szerkesztés]

Légy szíves, mellőzd a "vandál" jelző használatát másokra, még Math-ra is. (Azoktól az esetektől eltekintve, amikor egészen egyértelmű vandalizmusról van szó, összefüggéstelen, egyátalán oda nem illő tartalomról.) Ezzel kapcsolatos nyilatkozatomat lásd még itt.

Légy szíves, olvasd el a kerüld a személyes támadásokat irányelvet! A tartalmat véleményezd, ne a szerkesztőket. A személyes támadások megnehezítik a konstruktív vitát, gyengítik a közösség összetartását és elriasztják a felhasználókat. Légy szíves, őrizd meg a hidegvéred szerkesztés közben. Köszönöm, --DHanak :-V 2006. május 24., 12:11 (CEST)

Ui.: az ellene felhozott panaszt még vizsgálom.

A szóban forgó szerkesztést én vandalizmusnak értékeltem, egyáltalán nem néztem a visszaállításkor, kinek a munkája. A legközelebbi visszaállításkor majd nem nevezem nevén a dolgot. Data Destroyer 2006. május 24., 12:14 (CEST)

Szia! Többet nem írok a Wikire. Egy okos ember szétszedte a kedvencemet. Itt befejeztem, sok kitartást, Kata 2006. május 24., 17:45 (CEST)

Kata 2006. május 25., 13:00 (CEST)==Magyar írók és költők kategóriái== Szia! Kérlek, nézd meg a kocsmafalon a Wikipédia:Kategóriajavaslatokat; Adapa szétszedte a Magyar írók, költőket külön írókra és költőkre, azon belül "régi", "19. századi" és jelző nélküli írók illetve költőkre. Utána én a meglévőket szétraktam a helyére, de mivel te folyamatosan a felsőbb kategóriába teszed a Szinnyeiből újonnan megnyitottakat, már nem győzöm rakosgatni. Köszönettel --Hkoala 2006. május 24., 20:45 (CEST)

Szólni kéne Adapának, hogy ez így nem egészen...miért nem volt jó az a magyar írók, költők??? Jobb, ha tovább nem cincáljuk szét egyelőre. Hmm? Kata 2006. május 25., 11:15 (CEST)

Szia, nem a századokkal van a gond, hanem az írók és költők felesleges szétbontásával - mert van olyan, aki mindkét kategória, s ember legyen a talpán, aki eldönti, melyikbe tartozik. Kata 2006. május 25., 12:35 (CEST)

Hát, elég értelmetlen!!! Ez a régi magyar is igen kérdéses... Még megfoghatóbb a századok szerinti tájékozódás. Kata 2006. május 25., 12:46 (CEST)

Őszintén szólva sokszor bonyolult lesz itt a kézenfekvően egyszerű is. Én megelégednék ezzel a Magyar írók, költőkkel és ha valaki más kategóriába még beletartozna, akkor egyházi vagy politikai vagy színészi kategóriát mellédobnánk, ennyi...Nem sokan kattintanak rá, hogy ez olyan fontos legyen!!!

Még annyi. Ez csak magánvélemény, nem akarom borzolni a kedélyeket: nekem nem mond semmit a többi - alig használt wiki sem. lásd wikisourche, vagy mi...Az egyszerűből így lesz káosz. Mint amikor nem tudom, hogy a lila zoknit a piros dobozba, vagy a kékbe rakjuk a szekrényben. Na jó, akkor legyen egy új doboz a liláknak , aztán egy a világos liláknak meg a sötétliláknak és stb.stb. - a végén fogalmam sincs, hová tűnt a fiókok közt. Ez agybaj! Kata 2006. május 25., 12:56 (CEST)

Petőfi[szerkesztés]

Hát, bármi másból engedek... de a "48-ból" semmiképp! Részben Török vagyok (ld. Török Ignác tábornok, Arad), úgyhogy ezt az egyet nem, nem, és nem!!! De egyébként NCurse helyreállította a verziómat, ezért ezt még befejezem. Aztán mire végzek, már indul is a buszom, úgyhogy "adéu" (cat. viszlát), Kata 2006. május 25., 08:17 (CEST)

A lapon a megírt magyar írók, költők listáját benne hagytam volna amúgy is - hogy ne veszítsd el a fonalat a Szinnyeinél, párat én is ráraktam belőle. De a többit leszedem majd, mikor megyek, nehogy 4 hónap alatt baja essék. Kata 2006. május 25., 09:18 (CEST)

Névsor[szerkesztés]

Miért nem? Ez történelem, 60 évvel ezelőtti események, nem? Ne fosszuk meg tőle magunkat és azokat, akik akkor még nem éltek, és a szüleik sem éltek! Kérlek, tedd vissza! --Burumbátor 2006. május 25., 15:43 (CEST)

kösz[szerkesztés]

kösz. Gubb     2006. május 25., 19:03 (CEST)

Azt nem tudom, Gubb mit köszön, de sztem tudod, h én mit... NCurse üzenet 2006. május 26., 10:36 (CEST)

sg[szerkesztés]

most lám csak, szereted a Stargate-et. Eszerint nem csak a klasszikusok érdekelnek. az ilyen szerkesztők külön díjat érdemelnének (bár én nem rajongok annyira a sg-ért, de azért sokáig néztem, amíg ment). Gubb     2006. május 26., 12:25 (CEST)

rv[szerkesztés]

Arra kérlek, a szerkesztésemet csak akkor módosítsd, ha meg is indokolod, miért nem maradhat ott. És az nem indok, hogy nem vagyok regisztrálva, mert ez nem feltétel a szerkesztésben.

"Látom, te erősnek mutatod magad. Tipikus gyenge ember vagy. Csak elbújni tudsz. Bújkálj csak, utólérlek úgyis. :)" Tudod, hogy ezt ki mondta?

Index[szerkesztés]

Meglátásom és eddigi tapasztalataim szerint a kritikákat nem a kezdősorba, hanem a cikk végére, külön bekezdésbe írjuk. Az "rv anon"-ozásod meg egyszerűen csak nevetséges, kicsit olyan, mintha azt írnád (tudom, hogy nem azt írod, csak olyan), hogy "rv néger". Több megbecsülést, szimplán csak kiléptetett a rendszer. Üdv. Hoakaa 2006. május 27., 23:47 (CEST)

Szia, DD![szerkesztés]

Nem tudom, hova tűntél, de további sok kitartást a következő 4 hónapra. Most nem áll majd módomban számítógépezni, így nem tudok internetezni sem. Októberben érkezem. Ciao. Kata

Math[szerkesztés]

Szia! Sokadszor is megkérlek: légy szíves, próbálj egy kicsit kevesebbet foglalkozni Math-tal. Mindkettőtöknek jót tenne, ha pár hónapig megállnád, hogy nem állítod vissza a szerkesztéseit. Nemcsak hogy mindketten pocsékoljátok ezekkel az értelmetlen háborúkkal a szerkesztésre fordított időtöket, de másoknak is roppant zavaró tud lenni. (Ha valakinek a vitalapján vagytok, akkor meg különösen, mert az illető ilyenkor folyamatosan figyelmeztető üzeneteket kap.) Inkább hagyd rá, ha hülyeséget csinál, úgyis akad majd más, aki megteszi. Eléggé el van mérgesedve a helyzet közöttetek ahhoz, hogy már egy visszaállításod is provokációnak hasson, főleg hogy Math a szankció miatt kiszolgáltatott helyzetben van. --Tgr 2006. június 3., 17:52 (CEST)


Csatlakoznék a kéréshez oly formán, hogy lásd user vita:Math lapon a „broadcast” üzenetemet: 3 esetből egyben nem volt igazad. Ha revertálsz, és nem egyértelműen – hogy fogalmazzak – nem jóindulatú szerkesztést, akkor indokold meg, és ha a vitalapon – mint az említett esetben – indokolta is Math a véleményét, akkor legalább másoknak írd le, hogy mialapján állítottad vissza, vagy Math véleményében mi a hamis (vagy ha nem írta is jó egy 1-2 mondatos indoklás a tartalmi revertálásoknál, főképp ha nem triviális a kérdés, mint az említett szovjet típusú dolognál). Az, hogy Mathra sokan haragusznak nem jelenti azt, hogy nem fogadunk el tőle semmit, csak azt, hogy a helytelen dolgokat nem: mint bárki mástól sem. --grin 2006. június 3., 22:39 (CEST)

Math szt. No. 1: [2] Data Destroyer 2006. június 4., 01:10 (CEST)

Math szt. No. 2: [3] Data Destroyer 2006. június 4., 01:13 (CEST)

Wikiforrás[szerkesztés]

Ha még nem tetted, kérlek látogass el a Wikiforrás oldalra. Elindult két nappal ezelőtt ez a projekt, és én felkértem FBöbét az adminisztrátori teendők ellátására. Véleményem szerint fiatal kora ellenére, alkalmas rá és eltudná látni ezt a feladatot. Ha egyetértesz velem, kérlek szavazatoddal támogasd, ha teheted munkájában is segítsd. Köszönöm - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. június 6., 07:12 (CEST)

Gaál József[szerkesztés]

Ha megnézed az előzményeket, nem én írtam a cikket. Én csak kivágtam a Kategória:Életrajzok tetejéről, mert nem oda való. Nem akartam simán törölni, hogy maradjon nyoma, de egyetértek azzal, amit írtál. Üdvözlettel --Hkoala 2006. június 6., 10:32 (CEST)

Ókori görög kategóriák[szerkesztés]

Szia, kérésedre itt vannak a kategóriák, amiket létrehoztam:

"Kategória:Ókori görög költők" alá:

  • "Kategória:Ókori görög epigrammaköltők"
  • "Kategória:Ókori görög eposzköltők"
  • "Kategória:Ókori görög komédiaköltők"
  • "Kategória:Ókori görög tragédiaköltők"

Úgy látom, más nincs, a "költők, írók" kategória alól rakosgattam ezekbe át, utána majd a "költők" alól. Hidaspal 2006. június 7., 22:59 (CEST)

Juj, a katgeória mindig megtréfál. Hidaspal 2006. június 7., 23:01 (CEST)

Fáraók[szerkesztés]

Előző uralkodó:
{{{elozo}}}
Egyiptomi
fáraó

{{{évek}}}
Tutanhamon Következő uralkodó:
{{{kovetkezo}}}

Mondjuk így. Ha tetszik, másold át pl. a Sablon:Fáraók névre, ha nem, változtasd meg nyugodtan a képet vagy a szöveget. Ez csak magán a sablonlapon kell, használata egyszerűbb (ha megnyitod a vitalapot szerkesztésre, majd látod is :) ): {{Fáraók}}

Amúgy szerintem valami sablongurut kérj meg, hogy csináljon "dinasztia"-sablonrészt is, és azt integrálja a dologba - Egyiptomnál hasznos lenne szerintem. --Mathae Page de débat 2006. június 7., 23:28 (CEST)

Hogy tetszik?--Mathae Page de débat 2006. június 8., 12:11 (CEST)

Ja, és ajánlom figyelmedbe a Sablon:Kákosyt, ha ebből az alapkönyvből (is) dolgoznál.--Mathae Page de débat 2006. június 8., 12:21 (CEST)

Így nem jobbb?

Előző uralkodó:
{{{elozo}}}
Egyiptomi fáraó
{{{év1}}}–{{{év2}}}

{{{dinasztia}}}
Tutanhamon Következő uralkodó:
{{{kovetkezo}}}

Alensha (üzenet • műveim) 2006. június 9., 21:26 (CEST)

tehát ez így nézne ki egy szócikkben:

Előző uralkodó:
Horemheb
Egyiptomi fáraó
i. e. 1292i. e. 1290

19. dinasztia
Tutanhamon Következő uralkodó:
I. Széthi

Személyeskedések[szerkesztés]

Szia!

Utoljára szólok, ezúttal itt, a WP lapjain, hogy kerüld a személyeskedő megjegyzések, jelzők használatát az anonim szerkesztőkkel szemben is, akkor is, ha meg vagy győződve róla, hogy zoknibábok vagy meatpuppet-ek, akkor is, ha nem értesz velük egyet, és akkor is, ha provokálnak. Ez hivatalos figyelmeztetés, a következő esetnél kénytelen leszek blokkolni téged (WP:SZTB).

A neked kiosztott sablonok kiosztásának ütemével ugyan nem értek egyet, 6-nál én még nem tartanék, de ettől még jogosak. És az sem segít, hogy mindig elnézést kérsz, amiért nem bírsz másképp fogalmazni. Ha nem bírsz, akkor egyátalán ne szólj hozzájuk. Komolyan mondom. Nincs több „jó, de”.

--DHanak :-V 2006. június 9., 13:45 (CEST)

ez a szemtám sablon kezd olyan lenni, mint az IGnorálás, lassan már az ciki, ha valakinek nincs... Alensha (üzenet • műveim) 2006. június 10., 15:59 (CEST)

Fáraók[szerkesztés]

honnan kezdenéd őket, az elejétől? én az Újbirodalommal jelentősen többet foglalkoztam, mint a többi részével, szóval ahhoz értek jobban. meg előre meg kellene beszélni, hogy milyen évszámokat meg a nevek milyen írásmódját használjuk itt a wikiben, mert ahány könyv, annyifélét láttam már. a Kákosy-féle jó lesz? Alensha (üzenet • műveim) 2006. június 10., 15:59 (CEST)

a töredékes nevűeknél arra gondoltam, valami összefoglaló lapon lehetne írni róluk, illetve inkább annál az időszaknál megemlíteni őket, amelyikben uralkodtak, mert róluk magukról tényleg nem sok mindent tudni. Kéne esetleg összefoglalóként egy olyan, hogy Fáraók listája, és ott felsorolni mindenkit, de nem tudom, szabad-e csak úgy átvenni az egész listát a Kákosyból. Alensha (üzenet • műveim) 2006. június 10., 16:12 (CEST)

Marty McFly sablon[szerkesztés]

Nincs hozzá megfelelő licencű kép sehol sem :( -- puncsos vitám  2006. június 10., 21:38 (CEST)

Engem senki sem nevezhet nyuszinak! :) :) :) Az biztos, hogy nagyon-nagyon ez a film, sőt ez volt meg először videókazettán :) -- puncsos vitám  2006. június 10., 21:41 (CEST)

Egyik sem jó licencileg... -- puncsos vitám  2006. június 10., 22:58 (CEST)


Arany Gumimaci[szerkesztés]

8-)) Lea --Dr. Steller 2006. június 12., 13:09 (CEST)

Sokaig gondolkodtam, hogyan csinaljam. Azt hiszem, igy volt a legelegansabb, s nem akartalak Teged sem megbantani vele. Egyebkent minden rendben? Latom, kitunoen allod a sarat! --Dr. Steller 2006. június 12., 13:31 (CEST)

Nyugodtan legyél büszke. Akik megbecsülik a munkádat: megbecsülnek. Akik meg nem, ... OsvátA. 2006. június 13., 09:45 (CEST)


Békesi Józsa[szerkesztés]

Ez a B. J. egy kisse vitatott: lasd itt. De meg utananezek. --Dr. Steller 2006. június 14., 09:51 (CEST)

Békesi / Békesy / Bekesi / Bekesy / Békessi / Békessy / Békéssi / Békéssy + JÓZSA: jelentem, semmi. Lehet, hogy a Józsa nem stimmel. --Dr. Steller 2006. június 14., 10:01 (CEST)
Békesi József / Békési József: 140 talalat az OSZKban, de a kezirattarban egy se.
Hat... akkor haborus veszteseg. --Dr. Steller 2006. június 14., 10:04 (CEST)

Flood[szerkesztés]

Te, én igazán nem tudom, mit értetteél a floodos beszóláson, de elmondom neked, hogy volt korábban egy vita, amiben rajtam kívül még három szerkesztő volt érintett, és nekik írtam. Gondolod, hogy van közöd hozzá, hogy megkritizáld azt, kinek írok üzenetet? Vagy hova tegyem ezt a megszólalásodat? Kérlek, te is ügyelj a hangnemre, ha már engem figyelmeztetsz rá. Köszönöm. Hoakaa 2006. június 22., 13:43 (CEST)

Nem értem, mi a baj azzal, ha szólok valakinek. Nem kampányoltam, 3 embernek szóltam, akik érintettek az ügyben. Másfelől nem hiszem, hogy a problámád az, hogy önálló lapot nyitottam. Írhattam volna a vitalapomra is, akkor is beszólnál. Gubbubu személyeskedő lapjait szanaszét szórja, én meg egy helyre gyűjtöm. Kifogásoltad valaha is azt, amit ő tett? Nem? Kár. Hoakaa 2006. június 22., 14:09 (CEST)

Ja, és a "mondjuk ki nyíltan"-hoz: Ezt kérlek, támaszd alá. Mi a támadás ebben a lapban? Kizárólag Gubbubu saját szavait és megnyilvánulásait gyűjtöm. Ha a fociban egy csapat a saját kapujába lövi a labdát, az öngól ugyan, de "támadásról" senki sem beszél közben. Úgyhogy várom a felsorásaidat, amikre hivatkozol. (Támadások+hogy kiket tettek lapátra a floodolás miatt) Hoakaa 2006. június 22., 14:11 (CEST)

Valóban csak nekik szóltam volna, ahogy csak nekik is szóltam, mivel, mint mondtam, ők voltak érintettek egy korábbi vitában. Idegenekhez nem megyek. Másrészt: Szerintem ez a lapvezetgetés eleve rossz dolog. De mit tegyünk, ha már egyszer ez itt a gyakorlat. Rólam is lehet még nagyobb betűkkel lapot vezetni, abszolút nem félek a saját szavaimmal szembenézni. Ha meg nem én nyitom, akkor nem nyitja senki, pedig a probléma valós. Én megtettem. Nem kell vele(m) egyetérteni. Hoakaa 2006. június 22., 14:18 (CEST)

Listát vezet másokról, ezt az ötletet vettem tőle. Tök mindegy, hogy allapon vagy vitalapon. Igét pedig, ahogy láttam, nem floodolás miatt tiltották ki. Hanem, mert elmebeteg. Ha csak floodolt volna, még rég itt lenne (néha van is.)

1. Nem én kezdtem, tehát rossz az első címzés. Másodikként szivesen átveszem a postát. 2. A megütheted a bokádatban semmi sértő nincs. Egyszerűen az irányelvekre figyelmeztettem. Személyeskedésért blokkolás jár. Ne tedd, mert megütheted a bokádat. Vagyis bajod eshet. Még fenyegetés sincs benne. Nem azt mondtam, hogy én megütlek, ha ezt teszed. Gubbubu ezen keresztül akart kiprovokálni belőlem valami olyat, amit aztán (felírhat a listájára :) és) valahogy ellenem fordíthat. Egy dolog sikerült is neki, addig sírta tele többek lapját ezzel a megjegyzéssel, míg benned is csak magmaradt, minden összefüggés nélkül. Gubbubu folyamatosan fenyegetőzik az iránylevekkel. Ha valaki szól neki, már rakja is a sablont, hogy milyen irányelvek miatt kell mindenkinek negyon picikére összehúznia magát. És nem értette, hogy ez rá is vonatkozik, vagyis ő sem lépheti túl az iránylevek szabta határt. Ki is akadt rögtön, amikor ezt megmondtam neki. Vagy bárki épeszű ember szerinted elhiszi, hogy ez a mondat valóban fizikai fenyegetést jelent egy olyan ember felé, aki ráadásul soha nem jelenik meg semmilyen nyilvános találkozón, vagyis senki sem találkozott még vele? :D Hoakaa 2006. június 22., 14:32 (CEST)

Személyesen nem találkoztam vele[szerkesztés]

Ez igaz, de telefonon beszéltünk már. És a telefonon vagy levélben történő fenyegetőzés is bűncselekmény, nem feltétele a fogalomnak a személyes ismeretség. Azt nem tudom, a neten való fenyegetőzés bűncselekmény-e, mindenesetre fórumokon azonnali tiltás jár érte általában. A "megütheted a bokádat" valószínűleg egy katonai fenyítés fogalmából származik, napjainkban azt jelenti, hogy "baj fog érni", "retorziók fognak érni" ilyen értelemben használják (pl., kirúgnak az állásodból). Ezt alaphelyzetben bizony fenyegetőzésként lehet értékelni, s tekintve a magyarázatkérés eredménytelenségét, erre minden jogom megvan. Gubb     2006. június 22., 15:03 (CEST)

Kedves DD[szerkesztés]

Köszönöm megtisztelő véleményedet, hogy értékeled a munkámat, ellentétben azzal, amit Grin írt rólam. A Rodrigónak írt válaszomba nem akartam leírni, nehogy öndícséretnek lássék, de 2, vagy két és fél hónapja kaptam egy e-mailt egy előttem eddig ismeretlen kertészmérnökktől, aki elolvasta a növényes cikkeimet. Ő Grinnel ellentétben, jónak tartja ezeket a cikkeket, tett ugyan néhány javaslatot, hogy mivel egészítsem ki, de ez már nem fog bekövetkezni.

Tudnod kell, hogy nem vagyok egy született lexikonszerkesztő, nekem előbb erre is figyelemmel kell lennem, de nem vagyok kertészmérnök sem, csupán hobbi (kedvtelés) szinten foglalkoztam e témával. Éppen ezért keverednek benne a recept, a kertészeti praktikák, vagy a népi gyógyászati módszerek. Nincs hozzá megfelelő irodalmam sem, mert a lényegét már csak "fejből" írtam, vagy esetleg régi lexikon felhasználásával. Ez a projekt egy lexikonnál többet igényel, (itt bővebb leírásokat várnak el), és bár mások is tovább bővíthetnék, Téged ostoroznak a cikked rövídségéért, nem a lexikonba való szóhasználatért, stb. Ezeket én elismerem, a javításokat megköszönöm minden szerkesztőnek.

Én egyetlen szócikk a Gyümölcsbor elhelyezésére jöttem ide, megértve a wiki lényegét hoztam létre még másfélezer cikket. Oyanok amilyenek, de vannak, javíthatók, bővíthetők, és már most is elég információt hordoznak ahoz, hogy egy laikus tanulhasson belőle. Volt munkatársaimnak is megadtam a WP elérhetőségeit, később a W.könyvekét is. Ők mint laikusok, (közlekedési szakterületen dolgozók), nem csak elolvassák, hanem kinyomtatják, vagy floppy lemezre mentve viszik haza. Ez indokolta a fent irtakkal együtt hogy ez idáig folytattam. A Gyümölcsbor készítés már legalább 150 példányban megtalálható az ország területén, de kishazánkon kívűl is. A WK-ben írt receptjeimet is használják olyanok akiket ismerek, és feltételezem, hogy ismeretlenek is. Ezért NEM megsértődtem, hanem, csak úgy elegem lett az itt folyó dolgokból. Tisztában vagyok vele, hogy képességeim korlátai, vagy elkövetett hibáim ellenére jót akartam, és jót is alkottam, a hibákat pedig majd idővel mások kijavítják.

Én tisztelem azokat az embereket, akik itt szerkesztenek, mert neked nem kell mondanom, hogy sokszor milyen nagy munkával hoznak létre egy-egy cikket, teszik mind ezt önzetlenűl, saját gépük, szabadidejük feláldozásával, ráfordításával, és még csak dícséretet sem várnak el érte. Nem látványosan szeretnék távozni, hidd el, csak azért vagyok még mindíg itt, (és leszek is még egy darabig), mert kiváncsi vagyok. Például most arra, hogy Grin mikor látja ba tévedését, ha nem látja be, akkor (szerintem az Ő általa lefordított szabályoknak megfelelően), a szabályok értelmében, - azokat követve, mikor fog elnézést kérni. Ha ez megtörténne, akkor sem távozom végleg, mert nagyon sok cikk van amit még el szeretnék olvasni, mert kíváncsi vagyok, hogy milyen cikkek születnek. De szerkeszteni már nem akarok, legalábbis egyenlőre nem.

Mégegyszer megköszönöm a bíztatást, nem csak neked, de minden szerkesztőnek, aki a lapomra írt, még akkor is, ha eddig nem váltottunk szót egymással. Időm, ötletem volna a folytatásra, de a kedvemet elvették. Azért ha valami mondani valóm lesz egyes szerkesztőknek, a vitalapokon még találkozhatsz velem akkor is, ha ez Grinnek nem tetszik. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. június 26., 10:39 (CEST)

Az ember olyan, - amilyen, senki nem tud a bőréből kilépni. Ez közhely de igaz. Én a munkahelyemen is kaptam "megszállott", vagy "munkamániás" jelzőt, de csak úgy viccesen előadva, mert komolyan nem akartak megsérteni, de valahogy a tudtomra kívánták adni, hogy kicsit lökött vagyok. "Ennyi pénzért, nem kéne hajtanod". De én nem a pénzért dolgoztam, annyit meg kaptam, hogy megélhettem belőle. Itt sem a pénzért, vagy elismerésért dolgoztam, nekem ez nem kell, bár elismerem, hogy jólesett amikor ilyet kaptam. Fentebb is csak arról beszéltem, hogy el kellene ismerni egymás munkáját, tiszteletben tartani a másikat, hiszen egy célért dolgozunk. Éppen ezért akik nem így gondolkodnak, vagy megszegik a civilizált viselkedést, azok nem ide valók, azokat azonnal blokkolni kellene, függetlenül attól, hogy milyen okból kifolyólag kezdtek el anyázni, vagy valakit sértegetni, lenézni, mert nem tud nyelveket, mer esetleg másként lát egyes dolgokat. Itt is olyan emberek szerkesztenek, akik kicsit munkamániások, vagy legalább unatkoznak és időtöltésként hasznosat akarnak létrehozni. Az ha valaki sok cikket készít, az nem csak a wikinek jó, hanem az olvasóknak, akik így egyre többször keresik majd fel a Wikipédiát. Aki nem így látja, az ne nevezze magát wikipédistának, nekem ez a véleményem. - Üdv. » KeFe « * vitalapom 2006. június 26., 11:45 (CEST)

Tudod, ki fog veled pályinkázni? ©

Ezt inkább ide[szerkesztés]

Az biztos, hogy minden közösség juhnyáj módra vezethető, noha ilyesmit Mussolini mondogatott, úgyhogy inkább nem foyltatom... Ennek ellenére nem értem, hogy azt a gumimacit miért fogadtad el, ami nyilvánvalóan ellenségeskedés - és mimajdmegmutatjuk egymás között, tehát szimpátiaalapon... hány kiváló wikipédista kapott haribót? :) - terméke, nem pedig a deklarált funkciójára szolgál? Még a kinézete is provokatív a KiWi-díjhoz viszonyítva. Ezzel demonstrálni vélekedésem szerint nem valami gentlemanhez méltó dolog.--Mathae Tökös-mákos rétes 2006. június 26., 19:44 (CEST)

Nem tudom, megnéztem a díjazottak listáját, és egyikük sem KiWi-díjazott egyúttal. [Én magam nem ítélném meg őket, mert többük munkásságát nem ismerem.] Az elismertség-igényt elismerem, bennem is munkál, de még jókor leszedálták egy díjjal :). Mindenesetre az arcra adással nem értek egyet, márpedig úgy látom, az aranymedve erről szól kezdettől fogva. A KiWi-t nem tudom bírálni, mert nincs okom rá.--Mathae Tökös-mákos rétes 2006. június 26., 20:07 (CEST)

Utóhang: a díjkiosztás megbeszélése nyilván a díjazandók háta mögött történik, különben oda a meglepetés. A helyzetedet meg próbált a többiek szemén keresztül nézni: ki akar olyan kínos bevallást tenni, hogy "megérdemled, de most a szerencsétlen helyzet blabla miatt nem fogod megkapni, de majd egyszer igen"? Amellett csak rövid ideig volt téma, a "közösség" gyorsan felejt. Élvezkedő csámcsogásra nem emlékszem...--Mathae Tökös-mákos rétes 2006. június 26., 20:22 (CEST)

Ez a beszéd :)[szerkesztés]

Hiába, jó dolog is történik néha Magyarországon. Tudományos igényűnek látod? (Hülye kérdés egy antikváriushoz :) ) Sok szemét van sajnos a piacon. Sőt, ha még jó is lenne, gyakran a szakmai lektor hiányzik.--Mathae Tökös-mákos rétes 2006. június 26., 20:22 (CEST)

Ez jól hangzik, bár Egyiptom kissé távol áll tőlem... ROMA ANTIQVA RVLEZ! :) Tényleg, a fáraó-bizniszt nem kezded el? Sőt, régebben mintha szúfikról is ábrándoztál volna.--Mathae Tökös-mákos rétes 2006. június 26., 23:04 (CEST)

Ezen ne múljék, átirati problémákon örömmel segítek akár tudományos európaira, akár arabra, akár magyarra kell valami.--Mathae Tökös-mákos rétes 2006. június 26., 23:19 (CEST)

Hic usuarius media latinitate contribuere potis est.[szerkesztés]

  • Dear Data Destroyer! Please see the list of the latest updated user interfaces. We would be happy to update the and Hungarian interface as well. The first step is about to solve some inconsistencies. There are about 20 to 30 Hungarian messages only. The people involved in interface translation meet at #wikipedia-BiDi. I am most of the time there but all people there may answer your questions as well. Just type "Hi Gangleri" and I will be noticed about your presence. You can reach me also using "skype". See [4]. Best regards Gangleri · T · m: Th · T 2006. június 28., 14:39 (CEST)

Eukleidész idézetek[szerkesztés]

Szia! Egy kérésem lenne: nem tudnál utánanézni, az Euklidésznak tulajdonított két híres anekdotikus idézet ( ~ nincs királyi út & adj már ennek egy oboloszt, mert hasznot akar húzni a tanulásból) melyik ókori szerzőknél (enwiki szerint proklosz?, de pontosabban és biztosabban kellene?) fordul elő először, pontosan melyik anekdota kinél ? Hálás lennék, ha a megfelelő jelzeteket, szöveghelyeket is megadnád, ha van ilyen; mi több, műszakaszokat is be tudnád másolni, amik erről szólnak és amennyiben van szkennered, de természetesen ahogy az időd és kedved engedi. Ha esetleg egyéb, a matematikus euklidészről szóló anekdotáról is tudsz, azt is oszd meg velem nyugodtan :-)). Sürgősnek nem olyan sürgős. Köszönettel: Gubb     2006. június 29., 09:41 (CEST)

OK, kösz. Szerinted Proklosz kapható Magyarországon angolul, latinul vagy magyarul? Megjelent régebben, vagy mostanában? Gubb     2006. június 29., 10:10 (CEST)

Vége van[szerkesztés]

Exegi monumentum aere perennius
regalique situ pyramidum altius,
quod non imber edax, non Aquilo impotens
possit diruere aut innumerabilis
annorum series et fuga temporum.
Non omnis moriar.

Befejeztem az ókori írókat, mindenkiről van legalább pár sor, legalábbis bízok benne. A fontosabb személyekről persze hosszabb szócikk született. Mellékesen kialakult és feltöltődött az ókori irodalom-kategória Rómától Indiáig, Gilgamestől az ókeresztény iratokig. Körülbelül 1500 szócikk, ha levonom a nyelvemlékeket és az egyéb, nem ókori irodalmi témákat. A munka nem áll meg: alaposan ki kell bővítenem Homéroszt, Szophoklészt, Hésziodoszt, stb. legfőképp Vergiliust. Be kell fejezni az ókori művészetet, részletekbe menően pedig ki szeretném dolgozni az összes ókeresztény írót a 7-8. századig.

De most iszok egy sört. :) Data Destroyer 2006. június 30., 18:15 (CEST)

Gratulálok! (jó mulatság, férfimunka volt :)) --Hkoala 2006. június 30., 18:20 (CEST)

Köszi :) Most nem tudom, micsináljak :) Data Destroyer 2006. június 30., 18:21 (CEST)

Háááá, igyál egy sört, vazze! Gratula, nem volt kis munka!--Burumbátor 2006. június 30., 18:59 (CEST)

Nekem lenne ötletem, mit csinálj a Wikiprojektekben (egyszer már szóltam róla: a Wikisource-t a legnagyobb magyar nyelvű ókor- és középkortörténeti szöveggyűjteménnyé tenni - méltóbb, nemesebb feladatot nem is tudok egy olyan antikvárius számára, akinek kezei között bizonyára rengeteg 1945-ben, 1920-ban vagy előbb kiadott fortdítás, vagy eredeti szöveg fordul meg - 70 évnél régebbiek ... Hettita versek, középkori orvosok, a századforduló, a dualizmus és a 200pengős korszak magyar írói-költői ... huh ... végtelen a tér, mely munkára hív.). Gubb     2006. június 30., 19:55 (CEST)

Ja, bocs, bunkó vagyok. Természetesen gratulálok az ókorhoz, bizony Darinko és mások nyomdokaiba léptél. Gubb     2006. június 30., 19:57 (CEST)

Rendben, rendben. Csak az a "most nem tudom, mit csináljak" megzavart :-)). De látom, lesz mit csinálnod a következő 100 évben is (csak azért mondtam a fentit, mert sokszor járok antikváriumba, és sokszor látok - gyakran veszek is - olyasmit, ami bizony a netre is felkéredzkedne, csak nincs túl sok időm feltenni). Gubb     2006. június 30., 20:10 (CEST)

Ejjha! Mivel sok latin munka az évszámokat a konzulok alapján határozza meg, ez bizony hasznos meló, köszönet érte! Gubb     2006. június 30., 21:09 (CEST)

Volt pár konzul, évente kettő :) Data Destroyer 2006. június 30., 23:36 (CEST)

Fáraólista[szerkesztés]

Hú, ez nagyon király (illetve nagyon fáraó :) Igyekszem majd kékíteni belőle. És gratula az ókori írókhoz, szép munka volt! Alensha (üzenet • műveim) 2006. június 30., 21:22 (CEST)

Mi a reklám?[szerkesztés]

Kedves DD, emlékezz csak, mi hangzott el a Szinnyei- vitában az ilyen cikkek mellett.
Ugyanakkor tudomásul kell venni, hogy egyetlen témát sem lehet eleve kizárni a Wikiből. A gazdasági élet szereplői ugyanúgy helyet érdemelnek itt, mint egy esperes, akinek egyetlen műve az utolsó 200 évben elveszett. (Már bocs).
A gazdasági élet tényei kelthetnek olyan benyomást a felületes szemlélőben, hogy itt valaminek a reklámozása folyik, de ez csak akkor áll, ha a terméket/szolgáltatást agyba-főbe dícsérik. Nem a témát kellene eleve reklámnak látni, hanem a reklámozás ellen kell fellépni (ez a jelen esertben egyesült erővel megtörtént).
Örülnék, ha ezen Te is elgondolkodnál.--Linkoman 2006. július 2., 20:47 (CEST)
Köszi a választ; persze a véleménynyilvánítás nem azt jelenti, hogy a véleményedet nem tartom tiszteletben. Sejtettem, hogy Te eleve "jelentéktelennek" minősíted egy olyan területnek a témáit, amik - láthatóan - Téged nem érdekelnek. Akkor mardjunk ennyiben.--Linkoman 2006. július 2., 20:56 (CEST)


Én már abbahagytam volna a témát, csak azt furcsállom, hogy "A gazdasági élet szereplői ugyanúgy helyet érdemelnek itt, mint egy esperes..." mondatot hogyan lehet úgy interpretálni, hogy engem az espesesek nem érdekelnek? Történetesen én írtam meg az esperes szócikket a Pallas alapján és a Te cikkeidben is több belső linket állítotam be erről.--Linkoman 2006. július 2., 21:05 (CEST)

Temesvár[szerkesztés]

vágóhídra akarsz küldeni? :D jó, beírom, aztán nézd majd meg, mekkora lavina indul el... Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 5., 00:07 (CEST)

hú, ennyire kiemelt helyre nem merem, de innen úgyis leveszik egy idő múlva, magában a cikkben viszont javítgatok. – Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 5., 00:09 (CEST)

öö, hova írtad? a portálban nem látom. milyen néven szerkesztesz ott? Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 5., 00:11 (CEST)

szerintem hagyjuk, ennyi engedményt még tehetünk neki, mert nem az van ott, hogy „az első román város”, hanem „az első európai város”, ebbe meg nem köthetünk bele. Magában a Temesvár cikkben viszont az volt, hogy „első román város, ahol lóvasút volt”, na, az ilyenekre már harapok. (különben se valami fényes angolsággal van az a cikk, kicsit javítgatom, de lektorsablont nem merek tenni rá, mert azt hinnék, azért teszem, hogy beléjük kössek :D) – Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 5., 00:33 (CEST)

amúgy se rossz ezt a Temesvár cikket olvasgatni, aszongya, 11 villamos-, 9 trolibusz- és 15 buszvonaluk van, az összesen 35. Miskolcon kapásból több van, pedig feleakkora város... ennyit a nagy román fejlettségről :-) Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 5., 00:36 (CEST)

most tervezik a stratégiát, hogy mivel nyírjanak ki :D (amúgy a szlovákok rosszabbak, illetve közülük is Juro.) Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 5., 13:09 (CEST)

Euripides[szerkesztés]

Jó. A képekkel kapcsolatban: a görög és angol Wikipédiáról szedtem őket. --Búzás Ernő 2006. július 5., 17:50 (CEST)

két-három nevezetesség[szerkesztés]

teeee, ezért most vedd úgy, hogy nagyon mogorván nézek rád... olvasgasd csak a Kategória:Miskolcot, és tartsd eszedben, hogy amik ott fel vannak sorolva, az csak töredéke a valóságnak...

nem voltak neked debreceniek a felmenőid közt? kezdesz debreceniesen viselkedni >:-( Alensha (üzenet • műveim) 2006. július 6., 12:40 (CEST)

Nana... :) NCurse üzenet 2006. július 6., 13:26 (CEST)

Gratula[szerkesztés]

Kedves DD! Gratulálok a 35 000. szócikk szerzőségéhez! A Benedek Lászlóddal csak egy másodperccel előzted meg, hogy az én Felvidék csonkom legyen a befutó :-). Egyben a 12 000. saját gyermekhez is gratulálok! Üdv, --Adapa 2006. július 6., 14:02 (CEST)

Köszi! Ígérem, a negyvenezrediknél megvárlak majd, legyen tiéd a dicsőség :) Data Destroyer 2006. július 6., 14:06 (CEST)

Áll az alku! --Adapa 2006. július 6., 14:09 (CEST)

Publius[szerkesztés]

Jó, bár a római irodalomban inkább Horatiusszal vagyok bensőségesebb ismertségben. Amúgy - most baromi sokat fogok segíteni... - van egy könyv, valami magyar nő írta, és szemantikai elemzések alapján arra jutott, hogy Augustus valójában csak uralma megszilárdítására használta fel a Maecenas-branchot, majd miután elérte a biztos hatalmat, elkezdte őket kicsinálni. Vergilius halála is ezért gyanús szerinte... Mindezt Horatius és Vergilius oda-visszautalgatásaiból gondolta ki, meg persze Licinius Murenahoz és ilyenek. Szerintem baromság, de esetleg mint könyvész utána tudsz nézni valahogy. (Kilencvenes évek vége - új évezred eleje, magyar. Semmi közelebbi nem ugrik be sajnos :S)--Mathae !قل يا حبيبي الكريم 2006. július 6., 23:15 (CEST)