Molesztálás (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Molesztálás
South Park
4. évad, 16. epizód
Eredeti címThe Wacky Molestation Adventure
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám416
Első sugárzás2000. december 13.
Első sugárzás Magyarországon2002. június 15.
Kronológia
ElőzőDagitábor
KövetkezőA karácsony szelleme
A South Park epizódjainak listája

A Molesztálás (The Wacky Molestation Adventure) South Park című rajzfilmsorozat 64. része (a 4. évad 16. epizódja). Elsőként 2000. december 13-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Stan Marsh, Eric Cartman és Kenny McCormick a „Dühöngő Puncik” nevű együttes koncertjére készülődik. Kyle Broflovski is velük szeretne menni, de a szülei ezt természetesen ellenzik, ezért, hogy fiuk tervét meghiúsítsák, lehetetlennek tűnő feladatokat adnak neki – csak akkor hajlandóak őt elengedni, ha kitakarítja a szobáját, ellapátolja a havat és demokratizálja Kubát.

Kyle mindezt teljesíti és egy megható levél segítségével sikerül meggyőznie Fidel Castrót a demokratikus rendszerváltás fontosságáról. Szülei azonban ezek után se engedik el őt, ezért Kyle nagyon megharagszik rájuk és Cartman javaslatára felhívja a rendőrséget, azzal a panasszal, hogy a szülei „moleszterálják” őt. Cartman azt állítja, hogy korábban ezzel a módszerrel szabadult meg az anyja egyik barátjától. A rendőrség nagy erőkkel kivonul és őrizetbe veszi Broflovskiékat. A többi gyerek ezen felbátorodva követi Kyle példáját, és tömegesen jelentik fel szüleiket, ennek eredményeképpen minden felnőtt eltűnik a városból, melyet a gyerekek vesznek birtokba.

Miután autójuk lerobbant, egy üzleti úton lévő házaspár, Mark és Linda Cotner érkezik South Parkba (amely kettészakadt a Cartman vezette Mosolyvárosra, illetve a Stan és Kyle által irányított Kincsesöbölre). Először Cartmannel találkoznak, aki a szervizelésért cserébe arra kéri őket, szerezzenek meg neki egy rejtélyes könyvet Kincsesöbölből. Mint kitudódik, a könyv ahhoz kell, hogy ne haljon meg közülük senki egy bizarr szertartásnál (ami abból áll, hogy egy John Elway szobornak kell megmutatni a könyvet).

A zavarodott South Park-i szülőket eközben egy pszichológus próbálja lebeszélni a gyerekek beteges molesztálásáról, mellyel eléri, hogy a felnőttek tényleg hinni kezdenek abban, hogy korábban zaklatták gyermekeiket. A két gyerektábor ezalatt összecsapni készül South Parkban, de Mark Cotner megtudja, hogy a gyerekek mit tettek szüleikkel és elmagyarázza nekik a szülők fontosságát. Ezt hallván a gyerekek belátják, hogy régen boldogabbak voltak, így a szülők visszatérhetnek a városba és kibékülhetnek velük. Az epizód végén Mark megjegyzi, szívesen vállalna gyerekeket, Linda azonban – az átélt rossz élmények hatására – úgy dönt, hogy inkább elkötteti a petevezetékét.

Itt a vége a cselekmény részletezésének!

Kenny halála[szerkesztés]

  • Kenny egy áldozati szertartás során halt meg, holttestére a Cotner házaspár John Elway szobránál talál rá.

Utalások[szerkesztés]

  • Több alkalommal is elhangzik az 1999-es Ítéletnap című film zenéje.
  • Az epizódban utalások történnek a Kedvencek temetője, a Logan futása és a Mad Max című filmekre, de leginkább mégis A kukorica gyermekei című horrorfilm elemei figyelhetők meg az egyes jelenetekben.
  • A jelenet, amikor a házibulin Kyle alsónadrágban és napszemüvegben pózol, célzás a Kockázatos üzlet című 1983-as filmre, melynek Tom Cruise volt a főszereplője.
  • Kyle Fidel Castróhoz írt levele lehetséges utalás arra a levélre, amit Castro 14 éves korában Franklin D. Rossevelt amerikai elnöknek küldött.

Érdekességek[szerkesztés]

  • Butters szülei először szerepelnek együtt a képernyőn.
  • Eredetileg szerepelt volna az epizódban egy olyan mellékszál, mely szerint Cartman egy szerkezettel eltakarja a napot. Az ötletet azonban el kellett vetni, mert A Simpson családban azt már felhasználták. Ez az eset inspirálta a későbbi A Simpsonék már megcsinálták… részt.

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons