Ki jut elsőként a Pokolba

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Ki jut elsőként a Pokolba
South Park
4. évad, 10. epizód
Eredeti cím Do the Handicapped Go to Hell?
Író Trey Parker
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 410
Első sugárzás 2000. július 19.
Első sugárzás Magyarországon 2002. május 4.
Kronológia
ElőzőValami, amit az ujjaddal csinálhatsz
KövetkezőCartman hitgyűlése
A South Park epizódjainak listája

A Ki jut elsőként a Pokolba (Do the Handicapped Go to Hell?) a South Park című rajzfilmsorozat 57. része (a 4. évad 10. epizódja). Elsőként 2000. július 19-én sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

A Ki jut elsőként a Pokolba annak a kétrészes epizódnak az első tagja, amely a Cartman hitgyűlése című résszel fejeződik be.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

A templomban Maxi atya kifejti meglehetősen konzervatív nézeteit a pokolról és figyelmezteti a gyerekeket, hogy a pokolra jutnak, ha nem járnak templomba. Ők megrémülnek és részt vesznek a vasárnapi iskola óráin, ahol egy apáca, Anne nővér tanítja őket az elsőáldozásról és a gyónásról.

Azonban problémák merülnek fel, amikor a fiúk néhány osztálytársukról kezdenek kérdezősködni (főleg Kyle-ról, aki zsidó és Timmyről, aki fogyatékos, ezért nem tud gyónni). A pap szerint mindketten a pokolra jutnak, ha nem gyónják meg bűneiket, ezért osztálytársaik mindent elkövetnek, hogy ezt elkerülhessék.

Ezalatt a pokolban Sátán nehéz helyzetbe kerül, mikor választania kell két férfi között: egyikük Chris, egy érzékeny férfi, akivel jelenleg együtt él, a másik pedig Szaddám Huszein, Sátán agresszív exszeretője a South Park – Nagyobb, hosszabb és vágatlan mozifilmből. Sátán meglepődik, mert korábban megölte Szaddámot, de ő azt feleli, „Miért, hová kellett volna mennem, Detroitba?”, ezután megpróbálja tönkretenni Sátán kapcsolatát Chrisszel.

South Parkban a fiúk a gyónásra sietnek, amikor Kennyt elüti egy busz és úgy tűnik, meghalt. Cartman eközben meggyónja bűneit és elmeséli, hogyan tett keresztbe a papnak, emiatt Maxi atya fojtogatni kezdi. Cartman azt hiszi, ezek Isten dühös kezei voltak, ezzel még inkább ráijesztve a többiekre. Amikor visszamennek a templomba, Maxi atyát rajtakapják egy nővel a gyóntatófülkében, ezért úgy döntenek, saját egyházat alapítanak, Cartman vezetésével.

Kenny halála[szerkesztés]

  • Kennyt elüti egy busz, de a következő részben kiderül, hogy valójában nem halt meg.

Utalások[szerkesztés]

Bakik[szerkesztés]

  • Mosogatás közben Chris megdicséri Sátán rostélyosát. Azonban a következő részben kiderül, hogy Chris vegetariánus.
  • Anne nővér miközben a gyerekeket felkészíti az elsőáldozásra, azt mondja hogy a pap gyóntatja meg őket. Amikor Cartman megkérdi Stantől ki van bent a gyóntatószékben, azt mondja hogy valami ismeretlen figura.

Külső hivatkozások[szerkesztés]


South Park – Negyedik évad (2000)
401 – Cartman súlyos bűne402 – A fogtündér403 – Ötösikrek404 – Timmy405 – Pip406 – Cartman a NAMBLA tagja407 – Cherokee hajtamponok408 – Séf tévedése409 – Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz410 – Ki jut elsőként a Pokolba411 – Cartman hitgyűlése412 – A negyedik osztályban413 – Irattartó414 – Hálaadás-nap415 – Dagitábor416 – Molesztálás417 – A karácsony szelleme