Cartman hitgyűlése

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Cartman hitgyűlése
South Park
4. évad, 10. epizód
Eredeti címProbably
ÍróTrey Parker
RendezőTrey Parker
Gyártási szám411
Első sugárzás2000. július 26.
Első sugárzás Magyarországon2002. május 11.
Kronológia
ElőzőKi jut elsőként a Pokolba
KövetkezőA negyedik osztályban
A South Park epizódjainak listája

A Cartman hitgyűlése (Probably) a South Park című rajzfilmsorozat 58. része (a 4. évad 10. epizódja). Első alkalommal 2000. július 26-án sugározták az Amerikai Egyesült Államokban.

A Cartman hitgyűlése a Ki jut elsőként a Pokolba című rész folytatása.

Cselekmény[szerkesztés]

Alább a cselekmény részletei következnek!

Ebben az epizódban a gyerekek saját egyházat alapítanak, nem járnak iskolába, kerülik a szüleiket és csak Cartmanre hallgatnak, aki teleevangelista prédikátorként tevékenykedik. Eközben Kenny telefonál a mexikói Ensenada városából, ahol az őt elgázoló busz lerakta. Kenny azt hiszi, a pokolba jutott és mesél az ottani körülményekről: a túlvilágon mindenki spanyolul beszél és minden utcai kereskedő ugyanazokat a bizsukat árulja.

Időközben a valódi pokolban Sátán részegen lefekszik Szaddámmal, majd azt egészet elmeséli Chrisnek, aki azonban megbocsát neki. Ezzel viszont csak még jobban felidegesíti Sátánt, aki szerint Chrisnek nem kellene ilyen könnyen elfogadnia a dolgot. Ezután Szaddám és Chris gyilkolni kezdi egymást, majd újra és újra visszakerülnek a pokolba, Sátán pedig Istenhez fordul segítségért, hogy kit válasszon.

Sátán a mennyekbe érkezik, ahová – mint kiderül – csupán a mormonok nyerhetnek bebocsátást. Isten elmondja neki, hogy Sátán valaha egy keményfejű lázadó volt, most viszont a szeretői irányítják. Ezért azt tanácsolja, rúgja ki mindkettőjüket és töltsön egy kis időt egyedül.

Eközben South Parkban Cartman elárulja Stannek és Kyle-nak, hogy csupán a pénzszerzés miatt alapított egyházat (szerinte Isten könnyen megbocsát mindenkinek). Végül Anne nővér Jézus segítségével feloszlatja a gyülekezetet, Cartmant pedig büntetésből a pokolnál is rosszabb helyre, Mexikóba küldik, ahol találkozik Kennyvel.

A pokolban Szaddám tovább zaklatja Sátánt, aki ezt elunja és Szaddámot a mennyországba száműzi, a mormonok közé.

Utalások[szerkesztés]

  • A két epizód visszatérő mondata („Miért, hová kellett volna mennem, Detroitba?”) utalás az 1977-es Kentucky Fried mozi című kultuszfilmre.
  • Cartman elmondja, hogy keresni akar 10 millió dollárt, mert a fogtündéres üzlet megbukott és a fiúbanda dolog is elmúlt (utalás A fogtündér és a Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz epizódokra).
  • Amikor a szülők süteménnyel akarják megvesztegetni Cartmant, több játékfigura is látható a korábbi South Park részekből (például a kék Megaman a Damien-ből vagy Cartman Chinpokomon bábuja).
  • Utalás történik a szcientológia egyházra abban, hogy Cartman csak a pénzért alapította meg az egyházat.

További információk[szerkesztés]

Commons
Commons