A fogtündér (South Park)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
A fogtündér
South Park
4. évad, 2. epizód
A fiúk munka közben
A fiúk munka közben
Eredeti cím The Tooth Fairy Tats 2000
Író Trey Parker
Matt Stone
Nancy M. Pimental
Rendező Trey Parker
Gyártási szám 402
Első sugárzás 2000. április 5.
Első sugárzás Magyarországon 2002. március 8.
Kronológia
Előző Cartman súlyos bűne
Következő Ötösikrek
A South Park epizódjainak listája

A fogtündér (The Tooth Fairy Tats 2000) a South Park című rajzfilmsorozat 50. része (a 4. évad 2. epizódja). Elsőként 2000. április 5-én sugározták az Egyesült Államokban.

Cselekmény[szerkesztés]

Dialog-stop-hand.svg Alább a cselekmény részletei következnek!

Cartman arra ébred, hogy a Fogtündér két dollárt tett a párnája alá, ezt örömmel elújságolja anyjának és barátainak. A gyerekek a buszmegállóban rájönnek, hogy a tejfogakkal sok pénzt szerezhetnének a Fogtündértől, de közülük már csak Kennynek van tejfoga, így amikor az iskolába érnek, megpróbálják kihúzni azt Timmy kerekesszékével. Az akció rosszul sül el, Kennyt csupán a ruhájából tudják kirántani. Mivel Buttersnek éppen most esett ki a foga, Cartmanék elhatározzák, este el fogják lopni tőle. Sötétedés után Cartman Fogtündérnek öltözik, és barátai segítségével elcseni Butters tejfogát a párna alól.

Időközben Ms. Cartman gyanakodva felhívja a fogorvost, és elújságolja neki, hogy fia már 112 tejfogát „vesztette el”. Reggel Cartman csak egy fogat talál a párnája alatt, így kiabálva fordul anyjához, aki végül elmondja neki, hogy ő tette a pénzt a párna alá, a Fogtündér nem létezik. Eric teljesen kiborul, vele együtt pedig a barátai is, köztük legjobban Kyle, aki az eset miatt elkezdi megkérdőjelezni saját létezését. Stan azonban egy zseniális ötlettel áll elő; elmennek a gazdag gyerekekhez, berakják a fogat a párnájuk alá, és miután azok szülei pénzre cserélik, azt ellopják onnan.

Este a fiúk ellátogatnak az elitnegyedbe, ám ott egy másik csapatba botlanak, akik ugyanabban az üzletben utaznak, mint ők. Cartmanék egy Loggie nevű kiskorú maffiózó éttermébe kerülnek, aki közli velük, hogy ők már évek óta végzik ezt a „munkát”, majd megfenyegeti őket; vagy levágja a péniszüket, vagy neki kezdenek dolgozni, 2%-os részesedéssel. A fiúk természetesen az utóbbi lehetőséget választják.

Az Amerikai Fogászok Szövetsége tárgyalásán a szakmabéliek megvitatják, vajon mi állhat a fogra cserélt pénzek eltűnése hátterében, és a vezetőjükkel együtt arra az elképzelésre jutnak, hogy egy hatalmas, félig kakas, félig mókus lény a tettes (amely érdeklődik az algebra iránt). Tom Foley, egy másik tag szerint egy bűnszervezet a felelős, melyhez hasonlóval annak idején Montréalban is találkozott – azonban senki sem hisz neki, még Montréal létezésében is kételkednek.

A fiúk elhatározzák, hogy Loggie nélkül folytatják a bizniszt, ám a maffiózó ezt megtudja és úgy dönt, megöleti Kennyt. Cartman felfigyel egy esetre, miszerint este egy súlyosan beteg kisfiú 600 dollárt fog kapni egy tejfogáért, a pénzt a szülei csontvelőátültetésre fordítanák. Az eset valójában csapda, melyet Tom Foley állított fel, hogy bizonyítsa igazát. A helyszínre érve Cartmant és Loogie-t elfogják a kommandósok, de Kyle a saját létezése megkérdőjelezése miatt hirtelen eltűnik, különféle alakokat ölt, végül a félig kakas, félig mókus lénnyé átváltozva elijeszti a kommandósokat. Loogie közli a fiúkkal, feladja az üzletet és új életet kezd. Kenny eközben megpróbál valahogy kijutni a kőtömbből, ám az egy váratlan pillanatban elsüllyed, így Kenny meghal.

Kenny halála[szerkesztés]

  • Kennyt egy betoncsizmában vízbe dobják Loggie emberei, de a víz túl sekély, hogy ellepje, csupán a derekáig ér. Miután a többiek megfeledkeztek róla, az epizód végén Kenny a part felé kezd ugrálni, de véletlenül egy gödörbe lép és elmerül.

Utalások[szerkesztés]

Érdekességek[szerkesztés]

További információk[szerkesztés]South Park – Negyedik évad (2000)
401 – Cartman súlyos bűne402 – A fogtündér403 – Ötösikrek404 – Timmy405 – Pip406 – Cartman a NAMBLA tagja407 – Cherokee hajtamponok408 – Séf tévedése409 – Valami, amit az ujjaddal csinálhatsz410 – Ki jut elsőként a Pokolba411 – Cartman hitgyűlése412 – A negyedik osztályban413 – Irattartó414 – Hálaadás-nap415 – Dagitábor416 – Molesztálás417 – A karácsony szelleme