Machete (film)

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Machete
(Machete)
2010-es amerikai film

Machete.svg
Rendező Robert Rodríguez
Producer Iliana Nikolic
Műfaj
Forgatókönyvíró Robert Rodriguez
Főszerepben Danny Trejo
Steven Seagal
Michelle Rodriguez
Jeff Fahey
Cheech Marin
Lindsay Lohan
Daryl Sabara
Tom Savini
Don Johnson
Jessica Alba
Robert De Niro
Zene Robert Rodriguez
Operatőr Jimmy Lindsey
Vágó Rebecca Rodríguez
Gyártás
Gyártó
Ország Amerikai Egyesült Államok
Nyelv angol
Forgatási helyszín Mexikó
Játékidő 105 perc
Költségvetés 10 500 000 amerikai dollár
Forgalmazás
Forgalmazó
BemutatóUSA 2010. november 23.
Magyarország 2010. november 25.
KorhatárTizennyolc éven aluliak számára nem ajánlott
Bevétel 44 093 316 amerikai dollár
Kronológia
KövetkezőMachete gyilkol
További információk

A Machete című film 2010-ben bemutatott amerikai akciófilm. Rendezte és a forgatókönyvet írta Robert Rodríguez. A Machete című rövid film ál-trailerként jelent meg Rodríguez 2007-es Terrorbolygójának elején Danny Trejo „főszereplésével”, annak ellenére, hogy ez a film akkor még nem is létezett. Rodríguez később úgy döntött, hogy a valójában csak tréfának szánt trailerből leforgat egy nagyjátékfilmet, így állítva feje tetejére a filmgyártás megszokott menetét.

Szereplők[szerkesztés]

(Zárójelben a magyar hangok feltüntetve)

Szereposztás[szerkesztés]

A főszerepet Danny Trejo játszotta, akinek több mint 25 éves pályafutása alatt ez volt az első címszerepe. McLauchlin szenátor szerepében Robert De Niro tetszelgett, a női vonalon pedig Jessica Alba tűnt fel Sartanaként. Jessica a Machete és a Sin City című filmért kapta a legkedvezőbb kritikáit. A film egyik főszerepét Robert De Niro játssza, és megjelenik a magyar származású Nimród Antal filmrendező is, aki egy testőrt alakít.

Sartana(Jessica Alba)

Folytatások[szerkesztés]

Robert Rodriguez már a Machete mozibemutatója előtt azt nyilatkozta, hogy szívesen elkészítené a “Machete Kills” és a “Machete Kills Again” filmeket. A film stáblistája előtt meg is jelenik két beharangozó a filmekkel kapcsolatban. A dolog komolyságához hozzá kell tenni, hogy a franchise utolsó darabjaként a Machete in Space részt jelölte meg – Rodrigueznél igen nehéz eldönteni, mit vehetünk készpénznek a szavaiból. A Machete Kills viszont zöld utat kapott a stúdiótól és 2013. szeptember 13-án került bemutatásra. A beharangozó szerint a folytatás még véresebb és brutálisabb lesz sok akcióval és formás idomokkal. A főbb szerepekben Michelle Rodriguez, Sofía Vergara, Amber Heard, Charlie Sheen, Lady Gaga, Antonio Banderas, Jessica Alba, Demian Bichir, Alexa Vega, Vanessa Hudgens, Cuba Gooding Jr., William Sadler, Marko Zaror és Mel Gibson fognak feltűnni.

További információk[szerkesztés]