Jazzy

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
(Jazzy Rádió szócikkből átirányítva)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
90.9 Jazzy Rádió
Jelmondat: Stílus és szenvedély
Adatok
Indulás 2007. február 14.
Tulajdonos Magyar Jazz Rádió Kft.
Ország Magyarország
Székhely 1022 Budapest, Detrekő u. 12.
Hivatalos oldal

A 90.9 Jazzy Rádió (zenék közti szignálokban 90.9 Jazzy) egy hagyományosan és az interneten is elérhető zenei rádió, amelynek adásai 2007. február 14-én indultak. A csatorna tulajdonosa a Magyar Jazz Rádió Kft., amelynek ügyvezetője Antal Zoltán, főszerkesztője Daróczi-Végh Péter.

Története[szerkesztés]

A könnyűzenerajongók egy speciális táborának szól ez az adó, azoknak, akik szeretik a fiatalos, stílusos “pörgést” a siker, és a sikeres emberek kisugárzását. Sok zenével, hírekkel, aktualitásokkal, és komoly gazdasági műsorokkal.

A rádió szerződése szerint 80 százalékban közszolgálati műsorszámokat sugároz, a szöveg aránya a teljes műsoridőn belül egynegyednyi. Az elsősorban zenére szakosodott adó főleg dzsesszzenét és dzsessz-közeli pop és egyéb zenét sugároz.

Az NMHH[1] Médiatanácsa döntése szerint a Jazzy Rádió szerződése 2018. október 27-ig szól a Dél-Budapest 90,9 MHz-es frekvencián. A frekvencia Budapest teljes területén és annak kb. 25–35 km-es körzetében fogható, helytől és rádiókészüléktől függően.

A sajtó 2019. január 11-i tudósítása szerint az NMHH újabb döntése értelmében a Jazzy Rádió tovább működhet. (A Jazzy Rádió volt az egyetlen pályázó erre a frekvenciára.)[2]

A rádióállomás hangja Dányi Krisztián.

Források[szerkesztés]

Jazzy rádió hallgatása az Online Rádió oldalon

Jegyzetek[szerkesztés]