Jégember

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
Jégember
Jégember ábrázolása az X-Men: Az ellenállás vége című filmben
Jégember ábrázolása az X-Men: Az ellenállás vége című filmben
Megjelenési információk
Kiadó Marvel Comics
Eredeti neve Iceman
Első megjelenés X-Men #1
1963. szeptember
Megalkotta Stan Lee
Jack Kirby
Jégember adatai
Valódi neve Robert „Bobby” Louis Drake
Állapota aktív
Születési helye Fort Washington, New York
Faja mutáns
Csoporthoz tartozása X-Men
X-Faktor
Los Angeles Bajnokai
Képességei fagy és jég manipuláció
A Wikimédia Commons tartalmaz Jégember témájú médiaállományokat.

Jégember, valódi nevén Bobby Drake egy szereplő, szuperhős a Marvel Comics képregényeiben. A kitalált szereplőt Stan Lee és Jack Kirby alkotta meg. Első megjelenése az X-Men első számában volt, 1963 szeptemberében.

Jégember mutáns, az X-Men csapatának egyik alapító tagja. Képes olyan alacsony szintre lehűteni testét és környezetét, hogy a levegő páratartalma kicsapódik és megfagy a testén. Idővel képessé vált testét egyfajta szerves jéggé átalakítani. Drake ómega-szintű mutáns, de még nem képes kiaknázni teljes erejét.

Bobby Drake meghatározó szilárd középosztálybeli amerikai háttérrel rendelkezik. New Yorkban született a Floral Parkban, William Robert Drake és Madeline Beatrice Bass-Drake fiaként. Apja ír katolikus volt és az anyja zsidó, akik Drake-nek egy közhelyektől mentes nem túl vallásos otthont biztosítottak.[1] Az újabb képregényekben az is kiderült, hogy meleg.

Hivatkozások[szerkesztés]

  1. The religion of Iceman (Bobby Drake) of the X-Men. [2007. augusztus 29-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2007. szeptember 6.)